Stratégia kidolgozás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Smallfoot Dátum május 07, 2010, 08:49:54
Sziasztok!

Régebben valahol itt a fórumon olvastam, hogy a Betfair-en van lehetőség arra, hogy kombi szelvényt layeljek.
Tud valaki segítenni abban ezt hogyan tudom megcsinálni, én sajnos nem jövök rá?


A főoldalon találsz egy olyat, hogy "multiples -accumulators". Ezt kiválasztod utána, h milyen meccsekből akarsz kombit csinálni, kijelölöd a meccseket majd átrakod layre és már layelheted is a szelvényt.


Betfair következetes profitok.

Jó játékosnak szerencséje is van...



Blackpool-Nottimgham 2-1 Championship rájátszás a Premier League feljutásért.

A sztorihoz hozzátartozik, hogy több mint négy órával a meccs előtt kerültek be a tétek, mivel tudtam, hogy bográcsost főzök.
Közben átjött a szomszéd, a sörök mellé előkerült a pálinkásüveg is. Nem is a bográcsossal volt baj, hanem a meccset bizony átaludtam.
Keresztet vetette a tétjeimre, de azért az eredményt megnéztem. Jó játékosnak szerencséje is van...

nah ezt mar szeretem vegre valami ujdonsag
amugy hogysikerult ezt nyerobe kihozni correct scoreon ha a meccs elott fogadtal? Hiszen pont az elo jatek a lenyeg a correct scoreba szerintem :)

Mondok holnapra egy nyerő tippet.

Bologna - Catania

A döntetlen 1,30 mert sokan úgy vélik, hogy a két csapat megegyezik az X-be.

Layeljük a döntetlent 100 egységgel. Na igen, de mi van ha 0-0 a meccs ?

Meglepődve látjuk, hogy a 0-0-ra 15-szeres pénzt adnak. Kb 4 egységgel kel fogadni, ahhoz
hogy visszanyerjük a -30 egységet ha 0-0 lesz a meccs + nyerjünk is egy kicsit.

Ha meg gól születik backeljük a döntetlent és szerintem elég világos, hogy akkor mi van.

Az 1,30 az oké. De egy ilyen meccsen, hogy lehet 15,5 a 0-0 eredmény :D :D Az 1-1 meg csak 1,65.
Na mind1 ha gól születik a legrosszab esetbe is 2 fölé fog menni a döntetlen, mivel sok a kispályás és az emberek lelki állapota is belejátszik a dologba.


Visszatérve aki nincs benne az iparba és a lepesszimistább ember az higyje el, hogy annyit fel fog menni, hogy a 4 egységét megkapja  ;)

Idézetet írta: ab_aevo Dátum május 07, 2010, 08:51:36
A főoldalon találsz egy olyat, hogy "multiples -accumulators". Ezt kiválasztod utána, h milyen meccsekből akarsz kombit csinálni, kijelölöd a meccseket majd átrakod layre és már layelheted is a szelvényt.

Köszönöm a segítséget!

Idézetet írta: loksa Dátum április 26, 2010, 11:28:01
Sziasztok!

Egy közös betfair-es stratégia kidolgozására invitállak benneteket. Tudom, hogy a többség már több stratégiát kipróbált és van, aki elkötelezte már magát valami mellett, de sokan vannak, akik még csak tapogatóznak. Én elsősorban pszichológiával, tréningekkel, szervezetfejlesztéssel foglalkozom. A munkám során sokszor csináltam cégeknek olyan dolgokat, ahol a vezetőknek tréningekkel kellett segíteni abban, hogy egy felmerült problémát megoldjanak. (Egyébként nagy világméretű cégeknél, pl.: google, külön kreatív problémamegoldó csapatokat tartanak fenn az új ötletekhez és a problémák megoldásához). Úgy gondolom, hogy az általam alkalmazott technikákat a betfair stratégi kidolgozára is lehetne használni (ez is csak egy megoldandó probléma: hogyan tudok profitot termelni?  :)).

A sportfogadások új dimenziója, amely kiaknázza a Betfair adta lehetőségeket, közösen kidolgozni stratégiákat - ezt már megtették mások - (Angliában). Matematikusok és a sportokat kiválóan ismerők stratégia kollekciókat dolgoztak ki minden sportra, legyen az lóverseny, futball, tenisz stb. felhasználva a Betfair adta új dimenziókat. 

Ezek megértéséhez nem kell egy zseninek lenni, és nem arról szól, hogy egy, két, három, vagy négy, netán több meccsre teszel egy keresztet, és majd az oddsok összeszorzódásából képződő nyereményben reménykedsz. Keresztet a pénzedre vethetsz, ha kötéseket játszol.

Itt rövid lefolyású sportesemények vannak, amelyek kezdetekor választásunk szerint egy eseményre ha belépünk, azon belül egyes piacokon felveszünk  alapfelállásokat, és az események hatására manőverezünk a számunkra profitáló irányba.

Ezt elérhetjük még a végeredmény előtt is. Lásd a mikro példát. Csak saját magunkra számíthatunk és az általunk ismert technikákra, mivel az eseményeket senki nem látja előre.



A képernyőmentés a  Betfair futballpiacain játszható angol tőzsdei stratégia kollekció egy egyszerű darabja. Megértéséhez és a manőverezéshez viszont szükséges a stratégia és bizonyos elveknek az ismerete.

"Megértéséhez és a manőverezéshez viszont szükséges a stratégia és bizonyos elveknek az ismerete."

Szerintem a topik megalkotója (meg én is  ::)) pont ezekre lenne kíváncsi!

Valaki véletlenül nem tud egy olyan oldalt/gyűlytőt, ahol a meccs előtti oddsváltozások vannak nyomon követve? Ez a pár százalékos haszonkulcsos lay-back működne, ha előre ki lehetne elemezni az emberek viselkedését a meccs eljövetele előtt, bár eddig ebben nem sok rációt láttam... Volt, hogy végig csökkent, volt hogy végig nőtt a favorit, függetlenül hogy alatta vagy felette volt-e a bukik oddsainak (természetesen olyat nézek csak ahol van cash, és nme ilyen 1-2000 eurós az összkötés...)

szia
szerintem ez nem olyan, mint a lóverseny. egyrészt nincs akkora pénz (likviditás) benne,amivel a scalp trade működne
más részről meg az oddsok szerintem inkább aszerint változnak,hogy milyenek a körülmények a csapatok körül (hirtelen betegség, sérülés, stb...)
szóval nem teljesen a fogadók mozgatják a piacot

bár lehet,hogy a nagyobb mérkőzések előtt van likviditás, ezt még nem figyeltem eddig

Üdv
Na, bár most épp még holtszezon van, azért találni pár "milliós" meccset igy is, szóval az emberi természetre alapozva:
úgy tűnik, a meccs előtti este, vagy a napján kora reggel még a várhatónál alacsonyabbak a favorit oddsai. Persze célszerű összhasonlitani az irodák ajánlataival, ha kiemelkedően magasabb akkor már nem biztos, hogy tovább fog emelkedni. Feltétel még, hogy legyen már akkor is bent pénz 10K+ EUR kb, addig csak az átverő ajánlatok vannak bent szinte. A mozgás ahogy látom úgy kezd el nőni, ahogy közeledik a meccs. Mivel az emberek nagy része a favoritra tesz (nem véletlenül favorit a neve...), nagy lesz rá a kereslet, ami ugye az árak (oddsok) emelkedésével jár. Tehát ha nem nézünk bele valami csúnya esetbe (meccs előtt pár órával derül ki, hogy csapat sztárjai el se utaztak...) akkor pár % már realizálható a kezdés előtt, de ha baj lenne akkor is stop-loss-sal mondjuk olyan 1 tizedes odds esésnél kiszállhatunk... (Amit a bátrabbak akkor le is kontrázhatnak :) )

PL: most amikor ezeket irtam, a Chelsea mai barátságos meccsére alacsonyabbak az oddsok, mint az irodáké, kiváncsi vagyk kezdésre beáll-e a rend.

tsirche, bejött a Chelsea meccs! Nagyon érdekelne!

Próbálgatom még, bár csak papiron, és nem folyamatosan figyelve (2-3 óránként nézem meg hogy állnak az oddsok), de az tűnik nyerőnek, hogy ahol a fogadóirodák oddsai alatt vannak átmenetileg az fel fog menni (bár van(nak) olyan napok amikor nincs ilyen meccs, vagy kicsi a forgalom rajtuk és emiatt a mozgás is). Persze jön az a probléma vele, hogy pár %ot lehet csak keresni a befektetéshez képest, és mi van ha alacsonyan marad az odds az irodákhoz képest?
Emiatt egyelőre még csak "adatbázisépitéshez" jegyzetelgetem, ha stabil bevétel érhető el és elég ritkák az alacsonyan maradt meccsek irom majd az eredményeket, amikre jutottam.