Kagawa naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Kagawa Dátum november 12, 2013, 10:38:07
Az Istennő?  ;D Nálam évi bérletet is kaphatna  :ok:

Kati az oké, de ki az az Évi?  ::) :o

A főoldalon megtaláljátok a mai Eurocupra és EuroChallengere szóló legerősebb tippjeimet, bő indoklással, itt a naplóban pedig leírom minden meccsről a véleményemet, kicsit rövidebben.

Eurocup, keddi játéknap

Nymburk - Artland  - Nálam egyértelmű hazai, nyilatkozatokból, eredményekből itélve az Artlandot nem érdekli annyira az Eurocup. Tipp: Nymburk ( 9/10 )
Chalon - Cedevita - Nagy gondok vannak a francia csapatnál, jönnek mennek a játékosok, tök utolsók a francia bajnokságban. Tipp: Cedevita ( 9/10 )
Gravelines - Zaragoza - Egyértelműen NO BET
Oldenburg - Bilbao - A Bilbaonak nagyon nem megy az ACB ligában, az Eurocupban annál inkább. Ennek ellenére inkább hazai mint vendég. Tipp: Oldenburg ( 6/10 )
Dexia Mons - Alba Berlin - A Mons nagy csalódás idén, de a vendég sikerre semmi odds nincs, szóval az is felejtős. Tipp: 140,5 over - bet365 1,66 (5/10)
Virtus Roma - Bonn - A németek nagy formában vannak és a két zsinórban aratott győzelemmel még a továbbjutásra is van esélyük. Tipp: Bonn +8,5 ( 5/10 )

Sok sikert :ok: Végre újraindult a napló!

EuroChallenge keddi játéknap

Ekaterinburg - Tofas - A Tofas pár napja megverte a hatalmas formában levő Fenerbahcet, ami miatt én ma is bizalmat szavazok nekik. Tipp: Tofas ( 8/10 )
Mures - Szolnoki Olaj - A főoldalon megtaláljátok a bő indoklást. Tipp: Mures +8,5 (10/10)
KTP - Reggiana - A finnek első körös meccse el lett halasztva, ezért ők egy nagy kérdőjel, de az olaszok első fordulós hengerlése arra enged következtetni, hogy ők komolyan fogják venni ezt a sorozatot. A házamat nem teszem rá, de 1,57-ért megpróbálom. Tipp: Reggiana ( 6/10 )
Körmend - Gaz Metan Medias - Pocsék formában a Körmend, de hazai pályán nem szabad leégni. Tipp: Körmend +9,5 ( 8/10 )
Ventspils - Sodertalje - Ekkora oddsért felesleges a hazai sikerre tenni. NO BET
Jászberény - Krka - A két csapat játékoskeret között nagy a különbség + a Krka pár éve meg is nyerte ezt a sorozatot és szerintem idén is komolyan veszik. Tipp: Krka ( 7/10 )
Bakken Bears - Joensuu Kataja - A dán egyeduralkodó Bakken Bears is vette a bátorságot és idén kipróbálja magát a nemzetközi porondon. Az első körben hollandiában nyertek, ami miatt én azt mondom, hogylehet keresnivalójuk a nagyobb európai rutinnal rendelkező finnek ellen is. Tipp: Bakken Bears ( 4/10 )
Oradea - Krasznye Krilia - Az oroszok erősebbek, de az első körben otthon kikaptak szóval csak óvatosan velük, lehet nem akarják ezt a sorozatot. NO BET
Gaziantep - Atomerőmű - Ekkora oddsért felesleges a törököket tenni, annak ellenére hogy minden bizonnyal meg fogják nyerni ezt a meccset. NO BET
Rakvere Tarvas - Dijon - Sokkal erősebbek a vendégek és az odds is kecsegtető. Tuti kellene, hogy legyen. Tipp: Dijon ( 9/10 )
Cholet - Leiden - NO BET, nevetséges oddsra nem fogadok
Den Bosch - Antwerp -  a vendégek erősebbek, a Dijon is meglepték idegenbe és ma szerintem hollandiából is győztesen távoznak. Tipp: Antwerp ( 7/10 )
Vienna - Tartu Rock - Passz, nem ismerem a Viennát, ezért NO BET
Okapi - Groningen - Az alacsony odds és a vendégek jó formája miatt NO BET

Idézetet írta: Pozzato Dátum november 12, 2013, 12:54:57
Sok sikert :ok: Végre újraindult a napló!

Kössz  :ok:

Lehet, hogy megbánom, de belefogtam újra

Idézetet írta: Kagawa Dátum november 12, 2013, 10:12:32
Van selejtező. Vannak játékosok, akik alanyi jogon indulnak ezeken a tornákon a ranglista helyezésük miatt, vannak akik a selejtőzőben indulnak és van a WC, ami ebben az esetben nem klotyót jelent hanem Wild Cardot, ami egyfajta speciális meghívó. Van aki a WC-nak köszönhetően főtáblán kezd, van aki a selejtezőben. Szóval ha 700. játékos vagy, akkor minden bizonnyal selejtezned kell ezekre a tornákra, kivéve akkor ha hazai teniszező vagy, mert azoknak szoktak adni WC-ot. (Helsinki WC - Pollanen+Kontinen)
Aki a tenisz dolgaival nagyjából tisztában van, annak ebben a leírásban nem volt újdonság, így továbbvinném a dolgot. Már kérdeztem a saját naplómban (Kérdés), akkor nem kaptam választ, talán most majd tudni fogja valaki:
Becuzzi mi alapján vehet részt a versenyeken?
Player stat

Most is indult ez hero az ecuadori torna kvaliján, de nem látom mellette a WC megjelölést:
http://www.atpworldtour.com/posting/2013/543/qs.pdf

De indult ő ATP 250-es torna kvalijában is (Kuala Lumpur) és itt sincs mellette a WC:
http://www.atpworldtour.com/posting/2013/6003/qs.pdf

Idézetet írta: Latzka Dátum november 12, 2013, 13:33:09
Aki a tenisz dolgaival nagyjából tisztában van, annak ebben a leírásban nem volt újdonság, így továbbvinném a dolgot. Már kérdeztem a saját naplómban (Kérdés), akkor nem kaptam választ, talán most majd tudni fogja valaki:
Becuzzi mi alapján vehet részt a versenyeken?
Player stat

Most is indult ez hero az ecuadori torna kvaliján, de nem látom mellette a WC megjelölést:
http://www.atpworldtour.com/posting/2013/543/qs.pdf

De indult ő ATP 250-es torna kvalijában is (Kuala Lumpur) és itt sincs mellette a WC:
http://www.atpworldtour.com/posting/2013/6003/qs.pdf

Becuzzi minden bizonnyal bevásárolja magát ezekre a kvalikra, valószinűleg egy pénzes alak akinek a tenisz a hobbija. Másra nem tudok gondolni, de hogy őt nem a tenisz tudása miatt hivják játszani az is biztos. Vagy pedig még olyanra tudok gondolni, mint a Forma 1-ben, hogy akkor ülsz be egy autóba pilótának, ha hozol magaddal szponzorokat. Az se kizárt hogy Becuzzinak van valami fejes haverja, aki csak akkor támogatja a tornát ha az ő kedvence indulhat.

#22 november 12, 2013, 21:45:43, Kagawa
Kosárlabda - Eurocup

Chalon - Cedevita
Tipp: Cedevita
Odds: 1,57
Iroda: bet365
Erősség: 9/10

Most látom, hogy ezt a tippemet nem írtam be. Igaz, hogy leesett az odds, de még ennyiért is megéri megjátszani (szerintem)

Az Eurocup ötödik fordulójában, a francia bajnokság sereghajtója, az ezer sebből vérző Chalon fogadja a horvát Cedevita csapatát.

A Cedevita egy stabil háttérrel rendelkező csapat, amelynek vezetői évről-évre sok pénzt fektetnek a csapatépítésbe. Az Adria Ligában 5/2-vel állnak az élmezőnyben a zágrábiak, az Eurocupban pedig 2/2-vel a tabella 4. helyén. Hazai pályán két győzelmet arattak, idegenben viszont hiába voltak meccsben a Bilbao és az Oldenburg ellen is, a siker mindkét alkalommal elmaradt. A Cedevita eszméletlen nagyot fordított a Sassari ellen, az Eurocup előző fordulójában. Jasmin Repesa fiai 62:79-es hátránnyal fordultak a negyedik negyedre, de az utolsó 10 percben lesöpörték az olaszokat a pályáról és 32:4-re (!) megnyerték a zárónegyedet. A horvát csapat elvesztette legjobb játékosát Marko Tomast, aki Achilles-szakadást szenvedett, ennek ellenére a Cedevita játékoskerete még mindig erősnek mondható. Nolan Smith telitalálatnak bizonyult a horvát csapat számára: az amerikai irányító az Eurocupban 20, az Adria Ligában pedig 15 pontot termel meccsenként, amivel a Cedevita legeredményesebb játékosa. Pár napja egy honfitársa is aláírt a horvát csapathoz, mégpedig Allan Ray, aki tavaly az Ulm csapatával menetelt ebben a sorozatban. Az új szerzemény második meccse lesz ez, a Crvena Zvezda otthonában nem sok babér termett neki, de a tavalyi év során számos alkalommal bizonyította, hogy mekkora klasszis és a Cedevitának is hatalmas haszna lesz belőle előbb vagy utóbb. Rajtuk kívül Goran Suton, Miro Bilan, Ramljak és Delas neve érdemel említést, négyőjük közül bárki képes meccset eldönteni, de a kiegészitő ember szerepét meccsről-meccsre el tudják látni.

A Chalonnál vannak gondok bőven. A franciák hat meccs óta nyeretlenek és ebből a hat meccsből ötöt is kétszámjegyű különbséggel vesztettek el. Legutóbb a középcsapat Dijon ellen már "csak" 7 pont különbséggel kapott ki a Chalon, de a csapat helyzete az a meccs után sem változott, és még mindig sereghajtó a francia pontvadászatban. Jönnek-mennek a játékosok, a vezetők nem találják a megfelelő erősítéseket, a játék pedig egyenlő a nullával. A Dijon elleni zakó után szerződést bontottak az amerikai Josh Bosticcal és a lett Jurevicussal, akik eddig komoly perceket töltöttek pályán. Rájuk is ugyanaz jellemző, mint a francia csapatok többségére: kiváló atléták, lepattanózásban erősek, viszont a játékukon van mit csiszolni. Egyénileg képzett, jó játékosok, viszont csapattá még nem álltak össze, és így nem is fognak, ha minden héten két játékost elküldenek és két újat hoznak helyettük.

Mindent összegezve a Chalonnak pillanatnyilag kisebb gondja is nagyobb annál, hogy az Eurocup továbbjutásért hajtson. Össze kell rakni egy csapatot, amelyik képes lehet bennmaradni a francia élvonalban, de ettől a céltól még fényévekre van. A Cedevita egy komoly játékost hozott Ray személyében, akivel piszkosul megerősítette a csapatot, és aki már ezen a meccsen is nyerőember lehet. Erősebb a vendégek kerete, egy igazi NBA kiválósággal, Smithel a fedélzeten. A zágárbiak nagyobb ambíciókkal is vágtak neki az Eurocupnak mint a Chalon, a formájuk pedig nagyon sokkal jobb, mint a gödörben lévő franciáké. Ekkora oddsért kihagyhatatlan a vendégek sikere.

#23 november 13, 2013, 14:15:29, Kagawa
Mára kezdésnek egy 2,20-as odds, amivel remélhetőleg megadjuk az alaphangot ennek a szerdai napnak.

Challenger Helsinki
Haider Maurer - Gerasimov
Tipp: Gerasimov
Odds: 2,20
Iroda: bet365
Erősség : 6/10

Gerasimov egy gyengén rangsorolt fehérorosz srác, aki ezen a tornán egész jó játékkal rukkolt elő. A selejtezős két meccséről felesleg szót ejteni, mindkettőt simán nyerte. A főtáblán Berrert verte, úgy hogy saját adogatásait szinte végig uralni tudta. Első szerva 38/44 , második 17/28 , ami kiváló statisztikának mondható. Mai ellenfele Haider Maurer egy igazi fakezű balek. Magas, erős, az adogatása is van hogy jól jönnek, viszont esze az nem sok van. Az első fordulóban két szettben nyert ugyan, de közel sem volt meggyőző, ami miatt ekkora oddsért nekem bőven megéri bepróbálni a fiatal beloruskit.

Köszönjük ezt is Mester! :beerchug:


#26 november 13, 2013, 15:41:22, Kagawa
A következő meccs amit bepróbálok:

Challenger - Helsinki
Berankis - Desein
Tipp: over 21,5
Iroda: bet365
Odds: 1,72
Erősség : 6/10

Nem dumálok róla sokat mert hamarosan kezdődik a meccse. A lényeg, hogy mindketten egész jól játszottak tegnap, igaz hogy Desein egy sérült Kubotot vert meg, de én nem írnám ennyire le a belgát. Ha jönnek az adogatásai akkor tud ő nagyon kellemetlen ellenfél is lenni.


Bosszantóan sok kimaradt bréllabda  :bash:

#27 november 13, 2013, 19:01:17, Kagawa
Kosárlabda Eurocup

Khimik - Buducnost
Tipp: Buducnost +8,5
Odds: 1,55
Iroda: bet365
Erősség : 9/10

Jó csapata van a Buducnostnak, nem tudom elképzelni, hogy beleszaladjanak egy nagy verésbe ezen a meccsen.

Hopp faszán, de lejött

#28 november 14, 2013, 14:06:53, Kagawa
Kosárlabda Eurocup

Asvel Lyon - Pamesa Valencia
Tipp: Valencia -4,5
Odds: 1,53
Iroda: bet365
Erősség: 9/10

Az Eurocup ötödik fordulójában a végső győzelemre is esélyes Pamesa Valencia a francia Asvel Lyon otthonába látogat. A meccs esélyese egyértelműen a vendég csapat és biztos is vagyok benne, hogy ezt a pályán is be fogják bizonyítani.

Az Asvel egy nagy múltú csapat, pár éve még Euroligát játszottak a zöldek, de a jelenjük már közel sem ennyire szép. A francia bajnokságban piszkosul beragadtak, 0/4-el indítottak, de az előző két fordulóban részben sikerült kimászniuk a gödörből, két meccset nyertek zsinórban, igaz az ellenfelek is könnyűek voltak, az idegenben veszélytelen Le Havre és a gödörben levő Chalon. A nemzetközi porondon 2/2-es mérleggel harcban vannak a továbbjutásért, de az ehhez szükséges pontokat nem a Pamesa ellen fogják megszerezni. Legismertebb játékosuk Marko Keselj, Chris Wright és Edwin Jackson, de ők közel sem akkora kaliberek akiktől tartani kellene.

A Valencia az egyik legnagyobb esélyes a végső győzelemre. Ennek megfelően, két nagyon sima győzelemmel indított, Párizsban erődemonstciót tartva 85:68-ra verte a Paris-Levallois csapatát, majd pedig hazai környezetben az Ulm kapott 14 pontos verést. Az előző körben azonban jött a hidegzuhany és egy váratlan vereség a pocsék formában levő és az Adria Ligában tök utolsó Olimpija otthonában. Ezért a vereségért a Valladolid és a Varese fizetett meg igazán, akin kitöltötte haragját a Valencia, előbbit 108:57-es veréssel kísérte ki őket Perasovic mester csapata, utóbbi pedig 98:64-es verésbe szaladt bele a spanyolok ellen. A Valencia keretére nem lehet rosszat mondani: két kiváló irányítója van, az Euroligában több szezont is lehúzó Lafayette és a rutinos spanyol Rafa Martinez. A valenciai klubvezetők két komoly erősítést is hoztak az idei szezonra, Vladimir Lucicot, a Partizan tavalyi kapitányát és vezérét, illetve Romain Satot, a Fenertől. Ők négyen kiegészítve Doelmannal, Lishchukkal, Dubljeviccel és Aguilarral nagyon komoly keretet alkotnak.

Mindent összegezve a két csapat játékoskeretét nem lehet összehasonlítani, a Pamesa sokkal erősebb és biztosak lehetünk benne, hogy komolyan is fogják venni ezt a sorozatot, ugyanis nekik sokkal könnyebb innen kiharcolni a jövő évi Euroliga indulást mint az ACB ligából. Előző vendégszereplésüket kicsit komolytalanul vették, amire rá is fáztak, ezért is borítékolható az, hogy ma 200%-on fognak pörögni a spanyolok. Ha pedig így lesz akkor a franciákra egy sima zakó vár, legalább 5 pont különbséggel, de inkább többel.

Kagawa!
Teljesen egyetértek veled a Valencia tippben!
Ezt én is kinéztem még tegnap! ;) :)
A véleményedre vagyok kíváncsi!
Szal,Panioniosz-Nilan
Szerintem,+7.5 hendire qrva jó!
A Bisons egy szívós kis finn csapat,akiket senki nem ver bucira.
A Pani meg,elég fostalicska mostanában! ;D
Ha nyer,akkor kevéssel,viszont,ha veszít,akkor nagyon is képes.
Az Olimpija-Paris is tetszik hazaiba!Elég gyenge ez a Pári,bár,mintha kezdenének magukra találni.