csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 30, 2019, 13:34:17
Avangard Omsk - Metallurg Magnitogorsk, 1.5 gól felett a vendégcsapat  :great:
3-2




#24664 október 07, 2019, 21:51:18, csabax
Ferencváros - Ludogorets Razgrad, 1.5 gól felett  :beerchug:

#24665 október 08, 2019, 00:10:44, csabax
Ferencváros - Ludogorets Razgrad, 1.5 gól felett a vendégcsapat  :great:

#24666 október 08, 2019, 10:48:22, csabax
Dominic Thiem - Andy Murray, Dominic Thiem -1.5 játék hendikep  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum október 01, 2019, 10:33:44
Juventus - Bayer Leverkusen 1  :great:

Ajánlatos győznie a hazai csapatnak. Na, elsősorban nem azért, mert esetleg továbbjutási problémái lehetnek majd a Bajnokok Ligája ezen D-csoportjában, ahol a Juventus és a Bayer Leverkusen mellett még a Lokomotiv Moszkva és az Atletico Madrid van, hanem csak úgy, a miheztartás végett. Az jónak számít a torinói együttesnél, hogy az előző fordulóban nem szenvedett vereséget idegenben, hanem éppen a fő rivális Atletico Madrid otthonában bírt 2-2-es döntetlent játszani. Ez a Bayer Leverkusen elleni találkozó a Juventus számára az első hazai mérkőzés lesz a Bajnokok Ligája ezen kiírásában, s tényleg ajánlatos nagyon nyerni a németek ellen. Már csak azért is, hogy Észak-Olaszországban a továbbiakban is nyugodtak maradjanak a kedélyek.

Az is jót jelent az olaszok számára, hogy az előző fordulóban szereztek gólt idegenben. Méghozzá rögtön kettőt is. Ennek köszönhetően, a hőn áhított BL-továbbjutás érdekében, jobbára már csakis annyi maradt, hogy a Juventus jól teljesítsen hazai környezetben. Vagyis győzzön a Bayer Leverkusen és a Lokomotiv Moszkva elleni mérkőzéseken, valamint lehetőleg ne kapjon ki, hanem nyerjen vagy pedig 0-0-ás, esetleg 1-1-es döntetlent játsszon a spanyolok elleni meccsen. Ennyi. Szerintem a Juventusnak egyáltalán nem túl nagy dolog ezt teljesíteni. Persze, az előbbiekben csak az olaszoktól minimálisan elvárható teljesítményt említettem, hiszen abszolút semmi sem gátolja meg őket abban, hogy ennél sokkal jobban szerepeljenek.

Ennek lehet az első állomása a Bayer Leverkusen elleni hazai győzelem. Ami nem hiszem, hogy megterhelő lenne a portugál Cristiano Ronaldo, az argentin Gonzalo Higuain, a kolumbiai Juan Cuadrado, a bosnyák Miralem Pjanic, a francia világbajnok Blaise Matuidi és társaik számára. Az előző fordulóban otthon vereséget szenvedő németekről (2-1 a Lokomotiv Moszkva javára) maximum csak azt tudom elképzelni, hogy méltó ellenfelei lesznek az olasz csapatnak.

Na, és természetesen még azon is csodálkozom, továbbra is, és nagyon-nagyon-nagyon, hogy vajon miképpen bírták "elbolondítani" azt a Kai Havertz nevű roppant tehetséges focistájukat, hogy ne igazoljon el valamelyik sztárcsapatba, hanem maradjon ott, abban a "sótlan" Bayer Leverkusenben.

Tipp: győz a Juventus.

3-0

Idézetet írta: csabax Dátum október 01, 2019, 11:23:28
Tottenham - Bayern München 2  :great:

A vendég németek győzelmére tippelek. Persze, leginkább csak amolyan "hátha összejön" címszóval megy a dolog, ám némi esélyt mégis látok ezen tipp sikerére, hiszen nekem úgy tűnik, hogy jelenleg egy picivel jobb formában van a vendég német csapat, mint a házigazda angol együttes. Természetesen a döntetlen eredmény is éppen ugyanannyira reálisnak tűnik, mint a Bayern München győzelme, de mivel én nem igazán szeretek döntetlenre fogadni, ezért reménykedek abban, hogy megszerzi majd azt a győztes gól a bajor gárda és 1 góllal fog nyerni (2-3, 1-2, satöbbi, hasonlók).

Ryan Sessegnon és az argentin Giovani Lo Celso, illetve Leon Goretzka és Jann-Fiete Arp és talán a francia Lucas Hernandez és a horvát Ivan Perisic fognak hiányozni a csapatokból. Vagyis teljes joggal lehet azt gondolni, hogy úgy a Tottenham, mint a Bayern München a legjobb játékosaikat szerepeltethetik az egymás elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

A két együttes saját hazája focibajnokságában nyújtott teljesítményei, valamint a BL-es B-csoport előző fordulójában mutatott szereplések tudatában is ugyanarra a következtetésre jutottam, hogy ezen a meccsen nagyjából egyenlő erők küzdenek majd meg egymással, de - szerintem - nem 50-50 százalékosak a győzelmi esélyek, hanem inkább 45-55 % az az arány. Vagyis talán lesz esély arra, hogy idegenben nyerjen a Bayern München.

A vendégeknél főleg Robert Lewandowski gólszerzésében vagy gólszerzéseiben bízok nagyon, hiszen úgy vélem, hogy mostanában tényleg jó formában van a lengyel válogatott csatár, s ez a jó forma akár Londonban is gólban vagy gólokban mutatkozhat meg. És azért ott van még a vendégeknél az a brazil Philippe Coutinho is, akinél úgy tűnik, hogy annyira jól halad a németországi beilleszkedés, hogy ez talán még szerzett gólt is eredményezhet az - átmenetileg - Angliába visszatérő labdarúgónak.

Tipp: győz a Bayern München.

2-7


#24670 október 08, 2019, 12:52:21, csabax
Sochi - Avangard Omsk, 2 gól felett a vendégcsapat  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum október 01, 2019, 20:55:50
FC Barcelona - Inter 1  :great:

Játszik-e vagy nem játszik Lionel Messi? - talán ez az ezzel a Bajnokok Ligája-mérkőzéssel kapcsolatos legfontosabb kérdés. Mert hiszen amennyiben játszhat majd a zseniális argentin focista, akkor akár teljesen másik dimenzióba kerülhet az FC Barcelona játéka. Mint mindig, úgy most is annyira rengeteg a pletyka jellegű félinformáció a világ kimagaslóan legjobb labdarúgójáról, hogy vele kapcsolatban jobbára soha semmikor nem lehet "biztosra" menni. Az aktuális egészségi állapotáról, valamint arról, hogy játszat-e majd avagy nem, még kevésbé lehet bármi pontosat tudni. Egyelőre mindössze annyi tűnik valamennyire biztosnak, hogy az elmúlt időszakban sérült Lionel Messi, már úgy-ahogy, képesnek tűnik focizni és talán - ki tudja - vállalni fogja az ezen a meccsen való részvételt is. Talán. Majd meglátjuk.

Annyi azért már most is viszonylag biztosnak tűnik, hogy a francia Samuel Umtiti és a szintén francia Ousmane Dembele nem léphetnek pályára a hazaiaknál, de a katalánoknál még az sem zárható ki, hogy Jordi Alba is kihagyja majd a találkozót. A vendég olaszoknál az van, hogy a belga Romelu Lukaku és a holland Stefan de Vrij szerepeltetése kétséges, ám a többiek mindannyian teljesen egészségesek. Én arra tippelek, hogy majd Romelu Lukaku és Stefan de Vrij is valamilyen formában - csereként vagy akár még kezdőjátékosként is - jelen lesznek a meccsen.

Jut eszembe: Lionel Messi szintén sérülés miatt volt kénytelen kihagyni az olasz FC Internazionale Milano elleni utóbbi meccseket, s így ha most némi lehetősége lesz a szereplésre, akkor ott lehet majd a pályán. A katalánok ellenfelét erősítő chilei Alexis Sanchez esetében pedig az lehet, ha játéklehetőséget fog kapni, akkor egykori csapata ellen játszhat majd. Ám azért ott szerintem sokkal esélyesebbnek tűnik a szereplésre a Romelu Lukaku és az argentin Lautaro Martinez által alkotott csatárpáros.

Az is eléggé biztosnak tűnik, hogy nagy csatára van kilátás. Én pedig abban reménykedek, hogy legalább 1 góllal jobbnak bizonyul majd ellenfelénél a házigazda katalán csapat.

Tipp: győz az FC Barcelona.

2-1

Idézetet írta: csabax Dátum október 02, 2019, 11:11:35
Liverpool - Red Bull Salzburg 1  :great:

A brazil Alisson kapus, a kameruni Joel Matip, a koszovói származású svájci Xherdan Shaqiri és Nathaniel Clyne, illetve a német Alexander Walke, a horvát Marin Pongracic és a francia Antoine Bernede fognak hiányozni a csapatokból. A hazai hátvéd Joel Matip cseréje valószínűleg a 22 évesen angol válogatott Joe Gomez lesz, míg a vendégeknél vélhetően az fog történni, hogy a tehetséges norvég csatár, az előző Bajnokok Ligája-fordulóban a belga Genk csapata ellen három gólt szerző Erling Haaland a kisebb sérülése ellenére kezdőjátékos lesz. És utána, nyilván, meglátják majd, hogy bírja-e a meccs végéig vagy le kell majd cserélni őt.

Ami viszont mindenképpen örömteli dolog, legalábbis nekem és bizonyára még nagyon-nagyon-nagyon sokan másoknak is az, az pedig az a dolog, hogy a magyar válogatott Szoboszlai Dominik szinte biztosan a Red Bull Salzburg egyik kezdőjátékosa lesz a liverpooli Anfielden.

A házigazdák középpályás sorát vélhetően a holland Georginio Wijnaldum, a brazil Fabinho és az angol állampolgárságú LFC-csapatkapitány Jordan Henderson fogják alkotni, de igazából nem érdemes biztosra venni ezt a dolgot, hiszen éppen a középpályásoknál bír a legtöbbet variálni Jürgen Klopp német menedzser. Ám cserében az viszont szinte biztosra mondható, hogy a szenegáli Sadio Mane, a brazil Roberto Firmino és az egyiptomi Mohamed Salah alkotta, alaposan megszokott és roppant gólerős trió lesz az FC Liverpool csatársorában.

A hazai együttes vereséget szenvedett az előző fordulóban, Nápolyban, s mivel BL-címvédő létére még egyetlen pontja sincs az E-csoportban, most ajánlatos lesz nyernie az osztrákok elleni mérkőzésen. Korábban az volt a tervem, hogy mivel a Red Bull Salzburg igencsak gólerős csapatnak számít, s közben a házigazdák kapujában a spanyol Adrian kapus helyettesíti a nagyon magabiztos Alissont, erre a meccsre "2.5 gól felett" lesz a tippem. Ugyanis az van, hogy szerintem Adrian inkább bravúrkapus, mintsem az a megbízható hálóőr, aki Alisson lenne és aki már egyre jobban kezd hiányozni a "Vörösöknél". Ám végül mégis lebeszéltem magam az előbb említett tippről és a sima hazai győzelemre változtattam. Nemsokára pedig kiderül majd, hogy jól tettem-e avagy nem.

Tipp: győz az FC Liverpool.

4-3

#24673 október 04, 2019, 22:07:42, csabax
FC Groningen - RKC Waalwijk, 3.5 gól felett  :noway:

#24674 október 04, 2019, 22:07:06, csabax
Stuttgart - Wehen 1  :noway: