csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum október 18, 2019, 01:52:11
Melbourne Victory - Western Sydney Wanderers, mindkét csapat szerez gólt  :great:
72. perc: 1-2

Idézetet írta: csabax Dátum október 18, 2019, 11:28:21
Avtomobilist Yekaterinburg - Avangard Omsk, 2.5 gól felett a vendégcsapat  :great:
1-3

Idézetet írta: csabax Dátum október 18, 2019, 16:23:50
Cambuur Leeuwarden - TOP Oss, mindkét csapat szerez gólt  :great:
90. perc: 5-1

Idézetet írta: csabax Dátum október 18, 2019, 18:08:51
Florida Panthers - Colorado Avalanche, 2.5 gól felett a vendégcsapat  :great:
4 gól



Idézetet írta: csabax Dátum október 19, 2019, 12:58:40
GAIS - Varbergs BoIS 2  :great:

Ez a svéd másodosztályú focimérkőzés azért tűnik nekem érdekesebbnek sportfogadásügyileg, mert az 50 pontos vendégcsapat az élvonalba való feljutásban közvetlenül érdekelt, s mivel nagyon szoros a Superettan élmezőnye, ezért ajánlatos lenne győznie a Varbergs BoIS együttesének. Jelenleg ilyen a svéd másodosztály élmezőnye: 1. Mjällby 52 pont, 2. Varberg 50 pont, 3. Jönköpings Södra 48 pont (46-24, +22-es gólarány), 4. Brage 48 pont (47-28, +19-es gólarány).

Azzal a 2. helyezéssel jelenleg még élvonalba való sima feljutásra jogosító helyen van a varbergi csapat, ám elegendő csak egyetlen egyszer nem megfelelően teljesítenie, miközben a riválisok pontokat szereznek, és máris búcsút inthet a feljutásnak a Varbergs BoIS. Természetesen valamennyire - amolyan "jobb, mint a semmi" alapon – talán még a döntetlen eredmény is jó lehet a vendégeknek, de az az eredmény csakis a remény megmaradására lehet elegendő, másra nem nagyon. Szóval: nagyon nem ártana nyerni idegenben.

A házigazda göteborgi GAIS a 11. helyen van 31 ponttal. Ez a helyezés a középmezőny alsó felét jelenti, s jobbára abban a helyzetben van a csapat, hogy ha nem bukik majd látványosakat a svéd másodosztályú focibajnokságból hátralevő három fordulóban, akkor nem kell majd kiesési osztályozót játszania a göteborgi együttesnek. Ráadásul az utolsó 3 fordulóban a Varbergs BoIS mellett két közvetlen riválisával mérkőzik majd meg a göteborgi gárda.

Nagyon úgy tűnik, hogy ezt a Varbergs BoIS elleni meccset "elengedheti" a GAIS, s a másik két találkozóra kellene koncentrálnia. Ugyanis amennyiben azon két meccs közül az egyiket megnyeri vagy döntetlen(eke)t játszik, akkor már tutira biztos számára a jövő évi Superettan-szereplés.

Tipp: győz a Varbergs BoIS.

0-1



#24849 október 21, 2019, 20:56:32, csabax
Bodo/Glimt - Mjondalen 1  :noway:

Aki újra ültette a virágokat az Anfielden
"Ha én üvöltözöm, leginkább úgy nézek ki, mint egy sorozatgyilkos. Ott van az arcomon. Egy adott módon vicsorgatom a fogaimat. A gyerekekre is ugyanígy szoktam nézni, és hiába gondolom azt, hogy mennyire édesek, gyakran elsírják magukat."  :)
https://www.fourfourtwo.hu/oromfoci/aki-ujra-ultette-a-viragokat-az-anfielden-87429/?fbclid=IwAR0XPXbMYmgnbH7VnRFbqy7oIl0wCoD4icuv4m5IJr3VME2pZ7s2feABnLU

Idézetet írta: csabax Dátum október 19, 2019, 18:29:31
Sandefjord Fotball - Notodden FK, Sandefjord Fotball -1.5 gól ázsiai hendikep  :great:
3-0

Idézetet írta: csabax Dátum október 19, 2019, 20:14:12
Manchester United - Liverpool, mindkét csapat szerez gólt  :great:

Ha ennél a rangadónál, amelyik az angol élvonalbeli bajnokság leghíresebb és legnagyobb mérkőzése, rajtam múlna a dolog, hogy milyen végkimenetellel fog végződni a találkozó, akkor - szurkolóként - a legteljesebb mértékben egyetértenék a Sportfogadás.org portál főoldalán található írás címével, miszerint "Nagy szarban a Manchester United" és azt mondanám, hogy 0-3, 0-4 vagy 0-5 lesz az eredmény. Mármint ekkora lesz a győzelem az FC Liverpool javára. Ám mivel a www.sportfogadas.org elsősorban és főleg nem a szurkolással foglalkozik, hanem a sportfogadással foglalkozik, ezért az lesz a legjobb, ha megtartom magamnak azt a bizakodóan nagyarányú vendéggyőzelmes dolgot, s azt mondom, hogy sportfogadásügyileg az a helyzet van nálam és arra tippelek, hogy mindkét csapat szerez gólt.

Vannak ám hiányzók bőven, főleg a hazaiaknál. Íme a kimaradók listája: a francia világbajnok Paul Pogba, a spanyol David de Gea, az elefántcsontparti Eric Bailly, a holland Timothy Fosu-Mensah, a portugál Diogo Dalot és az angol hátvéd Phil Jones, illetve a svájci Xherdan Shaqiri, Nathaniel Clyne és a meggondolatlansága miatt eltiltott fiatal Harvey Elliott. Utóbbinál amúgy is teljesen lényegtelen a dolog, hiszen abban totálisan biztos vagyok, hogy ha játszhatna, ő akkor sem játszana. Ja, majd elfelejtettem, hogy a hazaiaknál még olyasmikről is szó van, hogy még Aaron Wan-Bissaka, Daniel James, Anthony Martial, Luke Shaw és Jesse Lingard esetében is kisebb gondok vannak, de szerintem maradjunk annyiban, hogy közülük néhányan a Manchester United kezdőcsapatában lesznek, míg a többiek a cserék között lesznek.

Leginkább azért is tippelek arra, hogy mindkét csapat szerez majd gólt, mert az előző Manchester United - Liverpool mérkőzés eredménye 0-0 lett és bizony nem szokott túl gyakori lenni az ilyen gólnélküli döntetlenes mérkőzés. Természetesen szoktak lenni döntetlenek ezen rangadóknál, ám azok inkább 1-1 vagy 2-2 szoktak lenni, és nem pedig 0-0.

A hazaiak tényleg "lepukkantak" mostanában, ám az FC Liverpool elleni derbi azért simán van olyan összecsapás, amelyiken még ez a szerencsétlen Manchester United is szerezhet majd egy gólt. Az pedig nagyon jó lehet a vendégek számára, hogy a hazaiak messze-messze legjobban teljesítő játékosa, vagyis David de Gea kapus, sérülés miatt nem fog játszani. Remélem, hogy Firmino ép marad és nem rúgják majd "agyon" rögtön a meccs elején a hazaiak, hanem pályán maradhat. Hiszen ez esetben a brazil focista egészen apró darabokra "szedi majd szét" a hazaiakat, s csapattársainak jóformában csak annyi marad majd, hogy gólra váltsák az egyik zseniális gólpasszt.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

85. perc: 1-1

Idézetet írta: csabax Dátum október 19, 2019, 22:54:29
Molde - Haugesund, Molde -1.5 gól ázsiai hendikep  :great:

Szerintem teljesen jól írják a dolgot a Sportfogadas.org főoldalán, hogy közel van az Eliteserien-elsőség, azaz a bajnoki cím, s innentől kezdődően már tényleg csakis az van a 6 fordulóval a norvég élvonalbeli bajnokság befejezése előtt 5 pontos előnnyel listavezető rendelkező Molde FK csapatával, hogy már csak saját magát verheti meg. Én például nagyon meglepődnék, ha így alakulnának a dolgok és az utolsó métereken belül mégis saját magát verné meg a Molde FK, és sokkal inkább hajlok azt hinni, hogy amolyan könnyed séta és dobpergéses-trombitaharsogásos-üdvrivalgásos lesz az a "bevonulás".

Elsősorban azért gondolom én ezt így, mert még jelenleg is a házigazda Molde a norvég élvonal legjobb formában levő csapata, míg forma tekintetében a vendég Haugesund csak valamerre a középmezőnyben van (9. hely). Annak is nagyon alaposan tudatában vagyok, hogy a Haugesund általában - és egyáltalán - nem szokik rosszul teljesíteni idegenben (12 mérkőzésen 4 győzelem, 5 döntetlen, 3 vereség, 18-14-es gólarány), sőt, én bizony azért kifejezetten megfelelőnek nevezem ezt a teljesítményt. Tehát akár még a döntetlenre is jó lehet majd ez a Haugesund, és nem pedig a tippemet jelentő legalább 2 gólos vereségre.

Azért gondolok én mégis arra, hogy legalább 2 góllal fog nyerni a Molde FK, mert a norvég bajnoki cím - szerintem is - első számú várományosa még továbbra is veretlen otthon, hazai pályán még döntetlenezni is alig-alig szokott és jobbára nagyon simán nyer (11 mérkőzésen 9 győzelem, 2 döntetlen, 0 vereség, 28-7-es gólarány). Egyszóval az történik majd, hogy egy ilyen csapat, az abban az országban igencsak erősnek számító és az újabb bajnoki cím felé menetelő Molde FK otthonában játszik majd a Haugesund. Lelkük rajta.

Tipp: Molde -1.5 gól ázsiai hendikep.

3-1

Idézetet írta: csabax Dátum október 20, 2019, 11:39:09
Falkenbergs FF - AIK, AIK -1.5 gól ázsiai hendikep  :great:

Végtelenül egyszerű dolog előtt áll az AIK Stockholm: mivel jelenleg 56 ponttal csak 4. helyezett és mindössze csak három ponttal van lemaradva a listavezető együttes mögött, tehát még továbbra is küzdelemben van a dobogós helyezések valamelyikének megszerzéséért vagy akár még a bajnoki cím elhódításáért is, minél több pontot kell szereznie a svéd élvonalbeli focibajnokságból hátralevő három fordulóban. Majd pedig a végén meglátják a játékosok és klubvezetők is, hogy mire volt elegendő ez az erőfeszítés.

Ebben a fordulóban a Falkenbergs FF otthonában játszik majd az AIK Stockholm, majd ezt követően az éllovas Malmö FF pályáján lesz idegenben a sorsdöntő "hatpontos" meccs, végül pedig a zárófordulóban a szerény képességű GIF Sundsvall csapatát fogadja majd saját közönsége előtt a svéd főváros egyik elővárosának csapata (Solna).

Jelenleg ilyen az Allsvenskan élmezőnye: 1. Malmö FF 59 pont (49-14, +35 gól), 2. Djurgarden 59 pont (47-17, +30 gól), 3. Hammarby 56 pont (67-36, +31 gól), 4. AIK Stockholm 56 pont (40-20, +20 gól). Mint látható, a dobogós helyezésekért - és az ezekkel járó nemzetközi kupaszereplésért - küzdő együttesek közül a fővárosi csapatnak van a legrosszabb gólaránya. Vagyis, máshogyan, muszáj és kötelező neki minél több gól különbséggel nyernie a hátralevő mérkőzéseket.

Valószínűsíthető, hogy az AIK Stockholm nem a listavezető és szintén a bajnoki címért küzdő Malmö FF otthonában fog nagyon sok góllal nyerni. Ilyesmire két lehetőség marad: a Falkenbergs FF és a GIF Sundsvall elleni találkozók. Tehát az első lehetőség éppen ezen a hétvégén lesz a Falkenbergs FF elleni idegenbeli meccsen.

Annyit lényeges megjegyezni a fentiekből, hogy vagy azon a két meccsen nyer nagyon nagy gólkülönbséggel az AIK és jól szerepel a Malmö FF ellen, vagy pedig mind a három találkozót megnyeri.

Tipp: AIK Stockholm -1.5 gól ázsiai hendikep.

1-5

Idézetet írta: csabax Dátum október 20, 2019, 17:21:13
Atlanta Falcons - Los Angeles Rams, Los Angeles Rams -2.5 pont hendikep  :great:
10-37