csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


#23100 február 12, 2019, 19:58:14, csabax
Manchester City - Arsenal, 1.5 gól felett  :great:

#23101 február 03, 2019, 17:14:54, csabax
Club Brugge - KAA Gent 1  :noway:

Illene győznie otthon Észak-Velencéje focicsapatának. Már csak azért is kellene nagyon az a 3 pont a hazaiaknak, mert ennek a fordulónak a szombati játéknapján az éllovas Genk együttesének sikerült nyernie idegenben, s ezzel 10 pontra növelte előnyét a fő rivális és immár csak 3. helyezett Club Brugge csapatával szemben. Azért csak harmadik a Club Brugge, mert az erdélyi Bölöni László edző csapata, az RFC Antwerp is győzött idegenben és 45 ponttal előrelépett a 2. helyre. Így bizony már jelentősnek számít a lemaradás az Európa kimagaslóan egyik legszebb városának számító Brugge focicsapata számára. Ha létezik "kötelező" győzelem, akkor ez a Club Brugge - AA Gent bajnoki mérkőzés teljes mértékben az a hazaiak számára. És, persze, amiatt is fontos ez a győzelem, mert a tavalyi szezonhoz hasonlóan idén a bajnokcsapatot akarnak ünnepelni Flandria mesésen gyönyörű városában.

Az azért akár rosszat is jelenthet majd a hazaiaknak, hogy a gólerős nigériai-holland csatár Arnaut Groeneveld bokasérülés miatt harcképtelen, de a szintén bokasérüléssel szenvedő horvát hátvéd Matej Mitrovic és a piros lapos zimbabwei Marvelous Nakamba is hiányozni fognak a csapatból. Méghozzá szó szerint. Továbbá még az iráni Kaveh Rezaei, a belga Thibault Vlietinck és az ugyancsak belga Jelle Vossen szerepeltetése is bizonytalan egyelőre. A vendégeknél nincs egyetlen sérült vagy eltiltott játékos sem, mindössze csak a 7 évvel ezelőtt kölcsönjátékosként a székesfehérvári Videoton FC-t is megjárt brazil Renato Neto játéka kérdéses.

Még jó, hogy a hazaiaknál játszhatnak majd a gólerős brazil Wesley, Siebe Schrijvers és Hans Vanaken is, akik mindhárman a belga élvonalbeli bajnokság góllövőlistájának első felében vannak, de például szintén játszhatnak majd - többek között - a francia Benoit Poulain, a holland Ruud Vormer, a belga Brandon Mechele, de akár a Feyenoord csapatát megjárt Sofyan Amrabat, a marokkói szülőkkel rendelkező, ám Hollandiában született marokkói válogatott fiatal játékos is.

A vendég KAA Gentre nem tűnik érdemesnek szavakat pazarolni, hiszen tényleg muszáj nyernie a hazai csapatnak.

Tipp: győz a Club Brugge.

#23102 február 12, 2019, 20:55:48, csabax
Boca Juniors - Godoy Cruz 1  :great:

Továbbra is hajtania kell a hazai csapatnak, hiszen az argentin bajnokság kezdeti időszakában történt megingások miatt egyelőre csak az 5. helyen van, s ugyan még jelenleg sincsen dél-amerikai Bajnokok Ligáját, vagyis Copa Libertadorest biztosító helyezésen (1-4. helyek), azért már nincsen messze a cél: 28 ponttal 5. helyezett a Boca Juniors. Ám mivel a tabellán előtte levő Huracan együttese már lejátszotta e fordulóbeli mérkőzését, ezért a világ egyik legismertebb focicsapatának számító Boca Juniors előre léphet a Copa Libertadores-indulást jelentő helyezésre. Sőt, a tabellán előtte kettővel álló, azaz 3. helyezett Atletico Tucuman is mindössze csak 31 pontos. Ráadásul a két gárda közötti gólkülönbség is csak csekély különbségű az Atletico Tucuman javára. Tehát amennyiben a Boca Juniors nem csak egyszerűen győz a Godoy Cruz elleni hazai mérkőzésen, hanem még a gólarányon is bír javítani, még az sem elképzelhetetlen, hogy már ebben a fordulóban dobogós lesz. Persze, mindehhez az is szükségeltetik, hogy az Atletico Tucuman vereséget szenvedjen Parana városban, az utolsó előtti helyezett Patronato otthonában.

Örömhír a hazaiak háza táján, hogy várhatóan Dario Benedetto, Carlos Tevez és Sebastian Villa is visszatérhet a fővárosi csapatba. Főleg amiatt jó a hír ez a Boca-szurkolóknak, hogy az előbb említettek személyében három nagyon gólveszélyes focistáról van szó. Akik kivétel nélkül mindhárman csatárok, de persze akik, ha úgy szükséges, akár támadó középpályásként is játszhatnak. Ezek mellett még úgy tűnik - továbbra is fővárosi csapatról van szó -, hogy idén Ivan Marcone és Jorman Campuzano is megbízhatóan teljesítenek a védekező középpályási poszton.

Mendoza város együttese, a vendég Godoy Cruz pillanatnyilag 23 szerzett ponttal a 9. helyen van, s a Boca Juniors elleni idegenbeli mérkőzésen hiányolni fogja a sérült Juan Andrada középpályást és a piros lap miatt eltiltását töltő Tomas Cardona hátvédet. Mindkét hiányzó játékos esetében szó szerinti hiányzásról van szó, hiszen előbbi általában csere szokott lenni, utóbbi pedig stabil kezdőjátékos volt eddig.

Mindezekhez hozzá lehet még tenni, hogy jó formában van a Boca Juniors, s idegenben pedig gyengén szokott teljesíteni a közepes formát mutató Godoy Cruz.

Tipp: győz a Boca Juniors.

#23103 február 12, 2019, 22:02:05, csabax
Jong AZ Alkmaar - Cambuur, 1.5 gól felett  :great:
Jong PSV - FC Oss, 1.5 gól felett  :great:

Szorzó: 1.28


A Honvéd fél évre megszerezte a gólerős grúz csatárt, aki már az első tétmeccse előtt annyira lesérült, hogy valószínűleg fél évig nem léphet pályára
https://444.hu/2019/02/03/a-honved-fel-evre-megszerezte-a-goleros-gruz-csatart-aki-mar-az-elso-tetmeccse-elott-annyira-leserult-hogy-valoszinuleg-egyaltalan-nem-fog-palyara-lepni-budapesten

#23104 február 04, 2019, 22:53:53, csabax
Rayo Vallecano - Leganes 1  :noway:

Nem csak egyszerűen alsóházi rangadón fog játszani egymás ellen a két csapat, hanem elsősorban arról szól majd a dolog, hogy a jelenleg kieső helyen levő Rayo Vallecano győzelem esetén feljebb kerülhet a tabellán, s helyére éppen mostani ellenfele, vagyis a Leganes eshet lefelé kieső helyezésre. Hazai részről szó sem lehet döntetlen eredményről, hiszen az iksz már egyáltalán nem jó a madridi kiscsapat számára. (Na jó, pontosabban: Vallecas a spanyol főváros Madrid egyik külvárosának számít.) Azért nem jó a döntetlen a Rayo Vallecano számára, mert viszonylag rossz a gólaránya (-11 gól), viszont egy hazai győzelem esetén előre léphetne a jelenlegi 18. helyről a 12. helyre. És ez bizony némi levegőhöz jutást jelenthetne a kiesés elleni harc közben.

Tét is van, motiváció is lehet bőven, szóval ilyen dolgokat nem érdemes hiányolni, s talán még az is elmondható erről a két gyenge együttesről, hogy a házigazda Rayo Vallecano nem teljesít olyan nagyon rosszul otthon, viszont a Leganes kifejezetten pocsék játékra képes idegenben. Számok tekintetében a következő mutatók vannak: Rayo Vallecano 11 hazai mérkőzésen 3 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség, 19-24-es gólarány, 13 pont; Leganes 11 idegenbeli mérkőzésen 1 győzelem, 3 döntetlen, 7 vereség, 8-17-es gólarány, 6 pont.

Gorka Elustondo sérülés fog hiányozni a hazaiaktól, míg Miguel Angel Sanchez Munoz (vagyis röviden: Michel) edző keretéből a portugál csatár Bebe és a középpályás Santi Comesana azért fognak kimaradni, mert egyaránt mindkét játékos begyűjtötte idénybeli ötödik sárga lapját és így most éppen eltiltását tölti. A hazaiak három hiányzója közül igazából csak az utoljára említett focista jelenhet érzékenyebb veszteséget, míg az első kettő pedig amúgy sem sok mindent "zavarhatna". A vendégeknél nem játszhatnak az argentin focisták közül ketten (Alexander Szymanowski és Ezequiel Munoz), de jobbára az ő hiányuk sem jelent jelentősebb veszteséget.

Talán a mérkőzés végeredménye tekintetében a pillanatnyi forma számíthat majd a legtöbbet. Ezen a téren vitathatatlanul előnyősebb helyzetben van az otthon játszó Rayo Vallecano, hiszen ez a madridi alakulat a teljes spanyol élvonalbeli bajnokság jelenleg egyik legjobb formában levő együttesének számít. Ellenben viszont a vendég Leganes mostani formáját csak úgy lehet jellemezni, hogy gyenge.

Szoros és kiélezett meccsre számítok, valamint döntetlenhez nagyon közeli eredményre. És majd talán a hazaiak győzelmét jelenti a jobb forma. Talán!

Tipp: győz a Rayo Vallecano.

#23105 február 12, 2019, 23:50:49, csabax
FC St. Pauli - FC Union Berlin 1  :great:

Hatalmasat léphet előre a házigazda hamburgi csapat - vagyis az FC St. Pauli -, hiszen egy esetleges győzelem esetén a jelenlegi 6. helyről egészen az osztályozó nélküli feljutást jelentő 2. helyre léphetne előre. Azaz a észak-német alakulat nagyon alaposan kihasználhatná azt a dolgot, hogy vasárnap elmaradt az Erzgebirge Aue - FC Köln mérkőzés, s így a 34 pontos St. Pauli ezzel a remélt három ponttal megelőzhetné a 36 ponttal jelenleg 2. helyezett kölni együttest. És amennyiben sikerülne a St. Pauli hazai bravúrgyőzelme, akkor már arról is sok szó eshet majd, hogy a német másodosztályú focibajnokság mindkét feljutó helyezésén hamburgi gárda van: a listavezető Hamburger SV és az FC St. Pauli.

Bravúrgyőzelmet említettem az előbbiekben, s ez korántsem véletlen, ugyanis a házigazda FC St. Pauli a jelenlegi osztályozós helyezettet, vagyis a 3. helyen álló FC Union Berlin ellen fog játszani. És hát az az igazság, hogy a vendég berliniek is vannak annyira jó formában, mint amilyenben a házigazda hamburgiak vannak.

Ám nem csak a két együttes pillanatnyi formája sugall nagyon kiegyenlített mérkőzést, hanem még az a tény is az esetleges döntetlen eredményre hívja fel a figyelmet, hogy a vendég fővárosi csapat eddig mindössze egyetlen 1 vereséget szenvedett az eddigi kilenc idegenbeli mérkőzésen. Illik azonnal hozzátenni, hogy az 1 vereség mellett mindössze csak egyetlen 1 győzelem is van, s a többi 7 idegenbeli találkozó mind-mind döntetlennel zárult. Vagyis a berlinieknek bőven van tapasztalatuk arról, hogyan kell döntetlent játszani az idegenbeli meccseken.

Talán csakis az az egyetlen dolog szólhat a hazaiak kínkesereves győzelme mellett, hogy otthon jó teljesítménnyel bír az FC St. Pauli: (9 mérkőzésen 5 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 18-11-es gólarány, 17 pont). De nem! Van még egy másik dolog is, ami a hazaiak győzelme mellett szólhat, éspedig a korábbiakban említettekből leszűrhető motiváltság. Az, hogy egyetlen mérkőzésen aratott győzelemnek köszönhetően a 6. helyről a feljutást jelentő 2. helyre lehet előrelépni! És ez nagyon-nagyon hatalmas motivációs erőt jelenhet. Olyanat, hogy a hazaiak - szerintem - képesek lesznek "meghalni" a pályán.

Tipp: győz az FC St. Pauli.






Idézetet írta: csabax Dátum január 28, 2019, 17:04:24
Jong Ajax - FC Volendam, 1.5 gól felett  :great:

Ismét érkezik egy csávó, aki elveszi a magyarok munkáját. Avagy a pénz beszél, a kutya ugat, a karaván pedig halad.  ;)

A világ egyik legnagyobb menekülttáborában született játékost igazolt Kubatov Gábor Fradija
"Ammar Ramadan, a 18 éves szír támadó után - akinek a háború elől menekülő szülei a játékost követve 2015-ben érkezettek meg Európába - újabb menekültet szerződtetett a Ferencváros."
https://444.hu/2019/01/28/a-vilag-egyik-legnagyobb-menekulttaboraban-szuletett-jatekost-igazolt-kubatov-gabor-fradija?fbclid=IwAR314a4zsKCh8uea3_-mlWPUYouMrzcEwIPkvIYx2aIoykDyRbVOmrNdALo
9. perc: 1-1

#23112 február 13, 2019, 01:09:13, csabax
Everton - Manchester City 2  :great:

Nekem eléggé természetesnek tűnik, hogy ismét és immár sokadszorra is a Manchester City győzelmére tippeljek. Nincsen ebben semmilyen különösebb dolog, hanem mindössze csakis annyi, hogy a bajnoki aranyéremért zajló küzdelemben a Manchester City ponthátrányban van, s így arra van "ítélve", hogy lehetőség szerint mindegyik mérkőzését megnyerje az angol élvonalbeli bajnokság végéig. Ezt a "győzelmi kényszert" pedig, úgy vélem, hogy nekem, mint sportfogadónak érdemes kihasználni. Természetesen a bukmékerek is nagyon tudatában vannak annak, hogy a Manchester City együttesének folyamatosan muszáj győznie, s így ennek megfelelően egy ideje már alacsonyak a manchesteriek sikerére ajánlott szorzók. Például ebbe a trendbe illik bele már az előző fordulóbeli is, ahol hiába játszott eredményesebb csapat, vagyis az Arsenal ellen a Manchester City, mégis mindössze csak 1.32 volt a Pep Guardiola menedzser együttese győzelmére ajánlott szorzó.

Ezúttal az Everton - Manchester City mérkőzésen is alacsony a vendégek győzelmi szorzója, de én úgy vagyok ezzel, hogy tippelek és fogadok, hiszen "sok kicsi sokra megy". Mások, persze, minden további magyarázatok nélkül, gondolhatják azt, hogy nem "éri meg" ilyesmivel foglalkozni nekik, mert túl alacsony a bukik által ajánlott odds. Ám én nem osztozom ebben a nézetben, s így tehát tippelek és fogadok is a Manchester City győzelmére.

A vendégeknél csak az úgymond szokásos hiányzók lesznek (Claudio Bravo, Vincent Kompany, Eliaquim Mangala, Benjamin Mendy), de mindez láthatóan és érzékelhetően nem okoz jelentősebb problémákat a vendégcsapatnál. Talán lehet úgy is fogalmazni, hogy a hiányzásokhoz köthető gondok körülbelül a nullával egyenlők Guardiola csapatánál. A másik oldalon már csak azért is lehet problémás Yerry Mina, Phil Jagielka és Leighton Baines kimaradása, mert emiatt "rövidebb" a kispad, csökkennek az edző taktikai lehetőségei, és így szükség esetén kevesebben kaphatnak lehetőséget az 5-10-15-20 percig való bizonyításra.

Hazai részről talán egyedül csak a brazil Richarlison jelenthet majd veszélyt a vendégek kapujára. És, esetleg, de tényleg csak esetleg, a fiatal csatár Dominic Calvert-Lewin. Ennyi!

Amúgy pedig azért rendezik ezen a héten az Everton - Manchester City meccset, mert ez amolyan előrehozott meccs lesz. Eredetileg február hónap végén, a 27. fordulóban lett volna, de mivel Pep Guardiola menedzser együttese bejutott az Angol Ligakupa döntőjében, s éppen azon a hétvégén rendeznek Chelsea - Manchester City ligadöntőt a londoni Wembley stadionban, úgy döntöttek az illetékesek, hogy emiatt korábban lesz a ManCity bajnoki találkozója.

Ezen sorok írásakor még nem zajlott le a West Ham United – Liverpool találkozó, s így még továbbra is mindössze 2 pont az éllovas Liverpool (61 pont) és a 2. helyezett Manchester City (59 pont) közötti különbség. Tehát a Liverpool hétfői mérkőzése előtt még az a helyzet, hogy amennyiben vereséget szenved majd a Liverpool, viszont szerdán majd győzni bír a Manchester City, akkor helycsere lesz az angol bajnokság élén. És természetesen még az eddigieknél is nagyobb nyomás alatt lesznek a bajnoki címért versengő csapatok.

Tipp: győz a Manchester City.

Idézetet írta: csabax Dátum január 28, 2019, 18:56:42
Southampton - Crystal Palace, 1.5 gól felett  :great:

Továbbra is hiányzik az első számú kapus és a második számú kapus a Crystal Palace együtteséből. Azt pedig már az FC Liverpool elleni bajnoki mérkőzésen is alaposan lehetett látni, hogy Wayne Hennessey és Vicente Guaita hiányában a vendégcsapat harmadik számú kapusa, a 39 éves Julian Speroni potyagól formájában bármikor képes kapni legalább egy gólt. Ráadásul ezúttal nem csak az előbb említett dolog jelenthet bizonytalansági tényezőt, hanem még az is a gólszerzés mellett szól, hogy a hazai csapat a kiesés elöl próbál menekülni, s így számára kifejezetten ajánlatos győznie hazai pályán.

Persze, akár azt is lehet gondolni, hogy akkor majd elegendő lehet mindössze annyi is, hogy Speroni "lepkézzen" egyszer, majd újabb gól nem lesz, s ezzel a hazai csapatnak máris megvan az 1-0-ás siker, az újabb győzelem. Igen ám, ez tényleg így van, viszont nem árt azzal is számolni, hogy valószínűsíthető, hogy a londoniak is gólt fognak szerezni legalább egyszer. A Crystal Palace játékosai már sokszor bizonyították az utóbbi találkozókon, hogy ők márpedig bírnak gólokat szerezni bármilyen ellenfél ellen, s az sem számít különösebben semmit sem, hogy kevésbé jegyzett vagy jobban jegyzett csapat az éppen aktuális ellenfél.

És akkor még egyáltalán nem említettem azt, hogy a Crystal Palace csapatának éppen ugyanannyi szerzett pontja van, mint a Southampton együttesének (22-22 pont), s csak a jobb gólaránya miatt előzi meg vendéglátóját. Tehát gyakorlatilag az van, hogy mindkét csapat menekülni próbál a kiesés elöl, s ezért mindkettő gólszerzési kényszerben fog játszani. A hazai gárda már eddig is küzdött a kiesés ellen, ám mostantól már az eddig viszonylag biztonságban levő vendégcsapat is csatlakozott hozzá.

A hiányzók listája így néz ki: Michael Obafemi, Ryan Bertrand, Mario Lemina és Maya Yoshida, illetve Wayne Hennessey, Vicente Guaita és Pape Souare. Ebben a tekintetben első ránézésre némi előnyben tűnhet a londoni csapat, ám szerintem ez nem így van. Az addig tényleg egyértelmű, hogy egy picivel több fontosabb hiányzójuk van a hazaiaknak, mint a vendégeknek, de azért ott van az is, ami nagyon nagy valószínűséggel bizonytalanságot okozhat, hogy két meghatározó kapus fog hiányozni a londoniaktól. És még akkor ott van az is, hogy az "osztrák Klopp" vagyis a Ralph Hasenhüttl menedzser által vezényelt Southampton egészen biztosan nem fog azzal a tudattal játszani, hogy elegendő lesz számára az 1 szerzett gólt, s onnantól kezdve már egyáltalán nem kell törődnie a támadással, hanem csak védekeznie kell. Arról már nem is érdemes beszélni, hogy a vendégek várhatóan a gólérzékeny Zaha, Ayew, Townsend trióval fognak majd rohamozni.

Szerintem lesz legalább két gól ezen a mérkőzésen.

77. perc: 1-1

Idézetet írta: csabax Dátum január 28, 2019, 21:12:49
Newcastle United - Manchester City, 2.5 gól felett  :great:

Azzal számolok, hogy legalább három gól lesz majd ezen az angol bajnoki mérkőzésen. Elsősorban abban bízok, hogy a közvetlenül a kiesést jelentő helyek felett a 17. helyen levő Newcastle United, amelyik menekülni próbál a Premier League-ből való távozás elöl, bír majd legalább egy gólt szerezni hazai pályán. Természetesen nagyon is tudatában vagyok annak, hogy a házigazdáknak roppant nehéz lesz gólt szerezniük úgy, hogy majd alig lesz náluk a labda. Hiszen várhatóan ezúttal is ilyesmi fog történni, ugyanis Pep Guardiola menedzser csapatainál a foci nevezetű játék legalapvetőbbje a labdabirtoklás. Érthetően is ez, ugyanis, amíg a Manchester City játékosainak birtokában van a labda, addig - játékszer hiányában - az éppen aktuális ellenfél abszolút semmi veszélyt nem jelenthet a Manchester City kapujára.

Azt már csak említés szintjén is csak emlékeztető gyanánt írom, hogy a vendégcsapat egymaga képes legalább három gólt szerezni, s ezúttal is várható a győzelme. Ez már csak azért is így van, mert a bajnoki cím megszerzéséért küzdő - és jelenleg 4 pont lemaradással mindössze 2. helyezett - Manchester City teljes mértékben győzelmi kényszerben van, s egyáltalán nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy a bajnokság végéig akárcsak egyetlen egy pontot is veszítsen.

Szerintem ezen a mérkőzésen viszonylag sok, vagyis majdnem minden fog múlni azon, hogy sikerül-e majd gól - vagy gólokat - szereznie a házigazda Newcastle United csapatának. Hiszen amennyiben valamelyik kontrából nem fognak hibázni Rafa Benitez menedzser játékosai, hanem eltalálják majd a kapu felületét és gólt szereznek, akkor a vendégcsapatnak máris legalább két gólt kell szereznie a győzelemhez. És mivel győzelmi kényszerben van, nagyon valószínű, hogy fog szerezni legalább két gólt. Ha másért nem, akkor már csak azért is, mert megteheti. Amennyiben pedig ezen forgatókönyv alapján alakul majd a mérkőzés, vagyis mindkét csapat gól vagy gólokat fog szerezni, akkor egészen biztos, hogy lesz majd legalább három gól ezen a mérkőzésen.

Ám amennyiben a Newcastle United mégsem bír majd gólt szerezni, akkor - sajnos - minden a vendégcsapaton fog múlni. Az is, hogy 0-3-ra, 0-4-re, 0-5-re győz, de az is, hogy megelégszik majd a 0-1-es vagy 0-2-es eredménnyel. Én nagyon remélem, hogy mégis lesz legalább három gól a meccsen.

2-1