R.I.P.

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Elhunyt Kepes Róbert basszusgitáros

Kepes Róbert egyebek között a Felkai Blues Jam, a Palermo Boogie Gang, valamint Ferenczi György és a Herfli Davidson basszusgitárosaként volt ismert.

A Life.hu idézte Ferenczi Györgyöt is, aki az alábbi módon emlékezett meg a zenészről: ""Magyarország egyik legkiválóbb zenésze volt. Olyan belső lüktetéssel és ritmusvilággal rendelkezett, mint senki más. Minden általa játszott hangnak külön élete volt. Nem mellesleg nagyon jó ember volt, aki soha senkinek nem ártott. A zenének és a családjának élt. Nagy veszteség a halála." Kepes Róbert halálának okáról nem érkezett jelentés, csak annyi, hogy "váratlanul" hunyt el.



Meghalt Francesco Quinn, Anthony Quinn fia


Quinn halálát szívinfarktus okozta, amely pénteken Malibun érte őt, amikor az utcán futott kisfiával, Maxszal. Szomszédja megpróbálta őt újraéleszteni, sajnos sikeretlen volt a próbálkozása. A színészt kórházba szállították, ahol az orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Francesco Quinn 1963. március 22-én született Rómában, édesanyja Anthony Quinn második felesége, Iolanda volt. Francesco legismertebb filmje az Oliver Stone által rendezett A szakasz. Ezenkívül rengeteg sorozatban játszott, mint például a The Young and the Restless (1973), JAG – Katonai Főügyészség (1995-2005), Vészhelyzet (1994-2009), Alias (2011-2006).

Francesco Quinnt felesége, Valentina és három közös gyermekük gyászolja: ,,Francesco az én lelki társam volt és legjobb édesapja Sofiának, Michelának és Maxnak. Mindig szeretni fogom" – nyilatkozta a Malibu Patchnek Valentina Castellani-Quinn.

#17 augusztus 16, 2011, 16:22:34, BvB_09
 Rick Rypien mindössze 27 évet élt.

Holtan találták albertai otthonában a Winnepeg Jets huszonhét éves hokisát. Rick Rypien halálával az NHL nyári szünetében már a második tragédia történt.

A rendőrség beszámolója szerint a halál hirtelen következett be, de nem merül fel a bűncselekmény gyanúja.

Az esetről beszámoló boston.com kiemeli, hogy Rick Rypien a második fiatal NHL-játékos, akit a nyári szünetben holtan találnak. Májusban Derek Boogard, a New York Rangers hokisa hunyt el alkohol és oxicodone együttes hatásától.

Rypien hat éven át a Vancouvert erősítette, múlt hónapban igazolt a Winnipeghez. A Canuckskban már tavaly ősszel problémái voltak, mindössze kilenc meccset játszott, és novemberben személyes okokra hivatkozva határozatlan idejű szabadságot kért.

Forrás: ziccer.hu

#18 augusztus 18, 2011, 08:08:18, manyman
Elhunyt a balhés sztár

Egyelőre ismeretlen körülmények közt, mindössze huszonhét évesen eltávozott az amerikai profi liga egyik legismertebb jégkorongosa.

Ha elindul az idei NHL szezon, már biztos, hogy sokkal unalmasabb lesz, mint a korábbi években. A sportág egyik legnagyobb showmestere ugyanis tragikus hirtelenséggel távozott az élők sorából. Rick Rypient egyik családtagja találta holtan lakásában. A Vancouver Canucks-nál majdnem hat teljes szezont lehúzó center mindössze huszonhét esztendős volt. Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy mi vezetett a halálához. A rendőrség idegenkezűségre nem talált nyomot. Az öngyilkosság ténye viszont nem kizárható. Rick ugyanis súlyos depresszióval küzdött az elmúlt hónapokban, még a csapatát is elhagyta legnagyobb sikerük, a Stanley Kupa döntője előtt. Illetve meg nem nevezett egyéb, személyes problémákkal is küzdött évek óta. Amiket a pályán sem tudott félretenni. Ugyanis arról vált híressé, hogy folyamatosan verekszik a meccsek közben. Bár a népszerűségének ez volt az egyik kulcsa.

Story Online



NHL: felakasztotta magát a 35 évesen visszavonult hokis

Felakasztotta magát Wade Belak, az észak-amerikai profi jégkorongligától most nyáron, 35 évesen visszavonult játékos. Három és fél hónap alatt ő a harmadik halottja az NHL-nek.


A csatár és hátvéd poszton egyaránt bevethető hokis a visszavonulása után egyből állást kapott utolsó klubjánál, a Nashville-nél, a következő szezonban szakkommentátorként dolgozott volna. Ezen kívül a Kanadában nagy népszerűségnek örvendő egyik sportshow-ban is helye volt. Éppen ennek forgatását készítették elő, amikor torontói lakásában felkötötte magát. Két kisgyermeke volt.

Májusban a 28 éves Derek Boogaard (New York Rangers), két hete pedig a 27 esztendős Rick Rypien (Winnipeg Jets) hunyt el váratlanul. Előbbi az alkohol és egy fájdalomcsillapító gyógyszer keveréke miatt hunyt el, utóbbi öngyilkos lett.

Mindhárom elhunytban közös, hogy elsősorban verekedéseivel és kemény ütközéseivel szereztek hírnevet maguknak a ligában. Az NHL bejelentette, hogy a jövőben egy olyan programot indít, amely elsősorban a játékosok mentális és pszichológiai felkészítésével foglalkozik.

Forrás: NSO

Meghalt Andy Whitfield, a Spartacus-sorozat főszereplője

Harmincas éveinek végén elhunyt Andy Whitfield, akit legtöbben a Spartacus: Vér és homok című tévésorozat főszereplőjeként ismertek. Halálának oka rák volt, pontosabban non-Hodgkin limfóma.

37, más források szerint 39 éves korában Sydney-ben, családi körben elhunyt Andy Whitfield, a Spartacus: Vér és homok című tévésorozat főszereplője. Whitfieldet másfél évvel ezelőtt diagnosztizálták non-Hodgkin limfómával, ami után meg kellett válnia sorozatbéli főszerepétől. A színészt, az itthon az HBO-n látott sorozaton kívül pár ausztrál sorozat epizódszerepében tűnt fel, valamint a The Clinic című tavalyi horrorban és a Gábriel - A pokol angyala című fantasy-ben.

A Spartacus-sorozat készítői főszereplőjük betegségének hírére reagálva úgy döntöttek, hogy készítenek egy előzménysorozatot (Spartacus: Az aréna istenei), aminek ideje alatt a színész felépülhet betegségéből, azonban tavaly kiderült, hogy nem reagált jól a kezelésekre, így vele egyetértésben úgy döntöttek, hogy más színésszel folytatják a szériát. A 2012. elején induló Spartacus: Vengeance főhősét immáron Liam McIntyre fogja alakítani.
Forrás: SG.hu


Jupiter's cock :'(

R.I.P.!

Elhunyt a májusban eltűnt Orosz László

Megtalálták a május 27-én eltűnt Orosz László kosárlabdázó holttestét. Az 1971-ben született sportoló holttestére a soproni Károly-kilátótól 800 méterre túrázó középiskolások találtak rá csütörtökön – írta rendőrségi információkra hivatkozva a nyugatmagyar.hu.
A 40 esztendős Orosz László, becenevén Benő eltűnéséről május 27-én tettek bejelentést a soproni rendőrkapitányságon, a következő napokban, hetekben intenzív keresés indult, a rendőrség kutyákkal is körbejárta a terepet, de nem bukkantak rá az elmúlt időszakban szakkommentátorként közszereplést vállaló sportolóra.

A rendőrségi információk szerint a ruházatában talált iratok alapján azonosították a rátaláláskor felismerhetetlen Orosz Lászlót. A holttest mellett készpénzt és mobiltelefont is találtak, a rendőrség feltételezése szerint a kosárlabdázó önkezűleg vetett véget életének – írja a nyugatmagyar.hu.

Kocsis Tünde, a megyei rendőr főkapitányság szóvivője a regionális portálnak elmondta, az idegenkezűséget kizárták, pontosan csak a boncolás után derül ki, mi is történhetett.

A 120-szoros válogatott Orosz László az eltűnése előtt személyes hangvételű levelet hagyott maga után feleségének, amelyben azt írta, hosszú időre elmegy.

A kosaras a Honvéd, a Szolnok, a Pécs és a Kaposvár csapatában is játszott, a Somogy megyei székhelyből költözött Sopronba, ahol nem kapott szerződést a helyi NB I-es csapattól. A Honvéddal 1995-ben és 1997-ben bajnok, a Szolnokkal 2002-ben kupagyőztes lett, s ott volt az 1999-es Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottban is.

Forrás: NSO



#23 szeptember 17, 2011, 11:25:39, csacsa44
Hatvanhárom éves korában elhunyt Böröczky József, az Eurosport népszerű motorsport szakkommentátora

1996-ban, a magyar nyelvű Eurosport indulásakor azt mondta Lapajnak, azaz Dávid Sándor kollégánknak, hogy ha nem jöhet motorversenyeket közvetíteni, abba ő belehal. Tréfás mondat volt, de illett komolyan venni, hiszen Pepi köztudottan élt-halt a motorsportért. Szenvedélyesen szerette a motorosokat és a motorsportot. Tudta, kihez kell fordulni, ha baj van, kihez kell fordulni, ha információ kell, tudta kit érdemes és kell segíteni.

Amikor Brnóban végigsétáltam Vele a paddockban, egy órán keresztül tartott az út. Mindenütt megismerték, volt, aki Bill Clintonként üdvözölte (ez volt az egyik kedvenc, a nemzetközi motoros világban is ismertté vált paródiája), de a legtöbben csak Pepiként köszöntötték. Valentino Rossi és Loris Capirossi jó ismerőseként üdvözölte, Lukas Pesek odajött hozzá, és megkérte, ha az első háromban végez, Pepi menjen föl vele a pódiumra.

Névre szóló boríték várta a MotoGP versenyeken, benne hivatalos belépőjegyek, melyekkel magyar barátait vitte be a futamokra.
Amikor a 100. vb futamán vett részt, a nemzetközi sajtó emberei, és a csapatok egy tortával lepték meg.
Szerették, és ő is szeretett.

Giacomo Agostini, minden idők legeredményesebb motorosa, a tizenötszörös világbajnok világsztár, akivel oly sok emlékezetes napot töltöttek együtt, egyszer csak felhívta: "Pepi, gyere el hozzám, lesz egy kis rendezvényem a Comói-tó partján." A ,,kis rendezvény" egy gazdag üzletemberek számára megrendezett luxusestély volt. Amelynek a csúcspontján Agostini bejelentette az est sztárfellépőjét, Böröczky Józsefet. Pepi ott is elbűvölte a közönséget.

Néhány évvel ezelőtt a legendás német pálya, a Sachsenring nagyszabású születésnapi ünnepségén több tízezer néző előtt ő készített színpadi beszélgetéseket a meghívott motoros sztárokkal. Nem valamelyik német riporter, hanem Böröczky József. S ez csak néhány történet a sok közül.

Amikor 2007-ben együtt közvetítettük Talmácsi Gábor világbajnoki aranyát, Pepi elsírta magát. Őszinte, és nem színészi könnyek csordultak ki a szeméből. Egy olyan ember könnyei, aki Szabó II. Lászlótól kezdve, Drapál Jánoson, Juhász Károlyon át Talmácsiig nagyon sok motorosnak segített. Ha kellett alkatrészt szerzett, ha kellett kapcsolatokat gyűjtött, ha kellett ruhát, sisakot vásárolt nekik. Számára ez a közvetítés és ez a magyar siker volt a tetőpont, a motorsportban és a motorsportért eltöltött évtizedek megkoronázása.

Örülök, hogy a társa lehettem.

Betegágyánál sorban álltak az emberek. Barátai, ismerősei, színész és tévés kollégái, motorosok, rajongók. Elhalmozták a szeretetükkel. Megpróbálták visszaadni azt, amelyet oly sokáig Tőle kaptak.

Május 28.-a nemcsak Talmácsi Gábor születésnapja, hanem a mindenkori elhunyt magyar technikai sportolók napja is. Kozma Endrétől, Drapál Jánosig sok fantasztikus sportolóra emlékeznek ezen a napon a rajongók.

Most még felfoghatatlan, de jövőre már Rá is emlékezni fogunk. A komédiásra, a motorsportot szenvedélyesen szerető barátra, arra a kollégára, aki most is ugyanazt mondaná, mint tizenhat évvel ezelőtt:

,,Belehalok, ha nem jöhetek!"

Ezért lett az, aki.

Nyugodjon békében!


Eurosport - Várhegyi Ferenc

Nagyon szerettem. Isten nyugasztalja :(

Elhunyt a vb-ezüstérmes Szojka Ferenc

Nyolcvanéves korában elhunyt Szojka Ferenc, egykori magyar válogatott labdarúgó. A kiváló középpályás az 1954-es világbajnokságon ezüstérmet szerzett, és pályára lépett az 1958-as világbajnokságon is a magyar nemzeti csapatban.

Hosszan tartó súlyos betegség után szombaton elhunyt Szojka Ferenc, az Aranycsapat tagja, aki az 1954-es világbajnokságon ezüstérmet szerzett a magyar válogatottal.

A néhai középpályás 1931. április 7-én született Salgótarjánban. Pályafutását az acélgyári csapatban, a Salgótarjáni SE-ben kezdte (amelyet akkoriban Salgótarjáni Vasasnak hívtak), majd 19 évesen átigazolt a bányászegyütteshez, az NB I-es Salgótarjáni BTC-hez, amelynek másfél évtizeden keresztül volt meghatározó tagja, vezéregyénisége. Az SBTC-ben összesen 369 bajnoki mérkőzésen szerepelt, ebből 324 NB I-es, 45 NB I B-s találkozó volt. Első élvonalbeli meccsét 1950. augusztus 20-án játszotta, a Bp. Előre ellen. Második mérkőzésén, Diósgyőrben (4:4) megszerezte első gólját az NB I-ben, az első osztályban 16-szor, a másodosztályban hétszer volt eredményes.

Zseniális jobbfedezet volt, de mivel az Aranycsapatban Bozsik József szerepelt ezen a poszton, a válogatottban rendszerint a középpálya bal oldalán jutott neki szerep. A válogatott keretének már az 1952-es helsinki olimpián is tagja volt, de mivel nem lépett pályára egy mérkőzésen sem, ezért aranyérmet nem kapott. De olimpiai bajnoknak tekintették, amikor hazatért a helsinki ötkarikás játékokról, óriási, ünneplő tömeg fogadta őt a salgótarjáni vasútállomáson.

A nemzeti csapatban a svájci világbajnokságon debütált, 1954. június 17-én, Zürichben Dél-Korea ellen lépett pályára, a nem teljesen egészséges, megfázással bajlódó Zakariás József helyén. A Grosics – Buzánszky, Lóránt, Lantos – Bozsik, Szojka – Budai II, Kocsis, Palotás, Puskás, Czibor összetételű csapat 9:0-ra győzte le az ázsiaiakat, majd Sebes Gusztáv együttese meg sem állt a világbajnoki döntőig, amelyet 3:2-re elveszített Németország ellen. Szojka a vb-n több meccsen már nem játszott, de az ezüstérmet természetesen megkapta. Többször elmondta, hogy véleménye szerint azért veszítettünk a döntőben, mert csapattársai a nagy menetelésben, a Brazília elleni negyeddöntő, majd az Uruguay elleni, embert próbáló, hosszabbításos elődöntő során kikészültek az erejükkel, így a fináléban nem voltak olyan frissek, mint a döntőbe könnyebb ágon bejutó németek.

Második válogatott mérkőzésén, Moszkvában a szovjetek ellen a 20. perc környékén megsérült Várhidi Pál helyére ment vissza középső védőnek, és remekül megoldotta ezt a feladatát is. A nemzeti együttesben egyetlen gólját a válogatott 1955-ös északi túráján, a svédek ellen 7:3-ra megnyert mérkőzésen szerezte, a találkozó 25. percében a ,,rosszabbik" lábával, ballal lőtt a kapuba. Összesen 28-szor lépett pályára címeres mezben, tagja volt az 1958-as svédországi világbajnokságon szerepelt együttesnek is. Ezen a tornán kétszer, a svédek ellen 2:1-re elveszített és a Mexikó ellen 4:0-ra megnyert csoportmérkőzésen lépett pályára. A válogatottban utoljára 1960 októberében játszott, a Brüsszelben a belgák ellen 2:1-re veszítő – többek között Sándor Károllyal, Göröcs Jánossal, Albert Flóriánnal és a gólunkat szerző Tichy Lajossal felálló – magyar nemzeti tizenegy tagjaként, Berendy Pál volt a fedezetpárja.

Az SBTC NB I-es csapatától játékosként 1966. március 13-án, a Ferencváros elleni bajnokin búcsúzott, edzőként (főleg pályaedzőként) viszont évtizedekig szolgálta a klubot. Bár játékosként csábították őt fővárosi csapatok, nem ment el Salgótarjánból, hűséges maradt a Stécéhez. Többek között ezt a hűséget is értékelte a nógrádi megyeszékhely, amikor szobrot állíttatott neki a sportcsarnokban. Emellett néhány évvel ezelőtt az acélgyári stadiont – amelyben a Salg. SE és az SBTC játékosaként oly sok szép eredményt el – róla nevezték el.

Kicsit fájt neki, hogy olimpiai aranyérmet nem kapott, azt is nehezményezte, hogy nem vehetett részt a harmadik világbajnokságán, ugyanis az 1962-es vb előtt hiába volt a bő keret tagja, nem utazhatott Chilébe. Ettől függetlenül csodálatos pályafutás volt mögötte – örökre az SBTC és a magyar labdarúgás legendái között tartjuk számon.

Forrás: NSO

Nyugodjék békében!

Steve Jobs 1955 – 2011


Tim Cook:

'Az Apple elvesztett egy jövőt látó kreatív elmét, a világ elvesztett egy csodálatos emberi lényt. Akik elég szerencsések voltak hozzá, hogy ismerjék és dolgozzanak Steve-vel, egy barátot és mentort vesztettek el. Steve egy olyan vállalatot hagy maga mögött, amit csak ő tudott felépíthetni, a lelke mindig is az Apple alapjait fogja képezni.'

Steve 2005-ös stanfordi beszédéből:

'Emlékezve arra, hogy hamarosan halott leszek, a legfontosabb eszköznek bizonyult ahhoz, hogy segítsen az élet nagy döntéseit meghozni — minden külső várakozást, az összes büszkeséget, a kudarctól való félelmet. Ezek a dolgok hirtelen elröppennek a halállal szembenézve, és az marad csak meg, ami igazán fontos. Arra gondolva, hogy meg fogunk halni a legjobb út amit tudok ahhoz, hogy elkerüljük a csapdát, hogy bármit is veszthetünk. Meztelenek vagyunk. Nincs semmi okunk arra, hogy ne a szívünket kövessük.'

Steve Jobs otthonában hunyt el a családja körében. 56 éves volt.

Forrás: plastik.hu

Nyugodj békében Steve!
U.I. Ajánlom a wired.com címlapját mindenkinek!


MotoGP: Simoncelli elhunyt a tragikus balesete után

Az orvosok nem tudták megmenteni az olasz Marco Simoncelli életét, aki súlyos balesetet szenvedett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíjának futamán.


A királykategóriában szereplő olasz versenyző az egyik kanyarban elcsúszott, majd a mögötte haladó Valentino Rossi és Colin Edwards olyan szerencsétlenül ütközött neki, hogy Simoncellinek leesett a sisakja, és eszméletlenül feküdt az aszfalton.




Simoncelli nem élte túl tragikus balesetét Sepangban

Az orvosok nem tudták megmenteni az olasz Marco Simoncelli életét, aki súlyos balesetet szenvedett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíján a második körben.

A királykategóriában szereplő Marco Simoncelli a 11-es kanyarban elcsúszott, s a mögötte haladó Valentino Rossi, illetve Colin Edwards útjába került, akik már nem tudták elkerülni az ütközést, és nekimentek az olasz motorosnak.

A két versenyző olyan szerencsétlenül ütközött a földön csúszó Simoncellinek, hogy leesett a sisakja, és eszméletlenül feküdt az aszfaltcsíkon.

A futamot azonnal leintették, és a versenybírók némi várakozás után úgy döntöttek, hogy nem is indítják újra.

A 24 éves motorost közben a baleset után azonnal elvitték a mentők, de az orvosok már hiába küzdöttek az életéért, nem tudtak segíteni rajta.

Az ütközéskor Edwards is leesett a motorjáról, ám ő megúszta súlyos sérülés nélkül, csak a válla ugrott ki, míg Rossi – aki baráti viszonyban volt Simoncellivel – tovább tudott hajtani a boxutcáig.

,,Szörnyű érzés fogott el a felvételek láttán. Amikor a sisak leesik valakinek a fejéről, az nagyon rosszat jelent" – nyilatkozta a baleset utáni pillanatokban Casey Stoner.

Simoncelli 2010-ben került fel a királykategóriába, és először idén augusztusban állhatott dobogóra, amikor Csehországban harmadik lett, majd Ausztráliában a második helyen ért célba.

Sepangban a negyedik helyen állt, mielőtt bekövetkezett a tragédia...


Nyugodjék békében!

Forrás: NSO


Most néztem meg a felvételt, szerencsélten srác nem sok esélye volt.  :'(  :'(