NBA 2023/24

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Kezdődik a rájátszás, végre... na de holnap ügyeskedjél így Luka!




Elsőre tehát hülyére verték a Napocskákat, KD egyedül nagyon kevés lesz, Edwards meg brutális. Csávó olyan magabiztos, hogy ilyet kevés alkalommal látni. Beküldenéd őt egy kocsmai verekedésbe és rommá verne mindenkit egymaga. Tényleg szupersztár alkat, ahogyan korábban beszéltük, de ez még mindig csak egy meccs, ahol tehát egyáltalán nem látszott az alapszakasz Phoenix-fölény, sőt, olyan kemény védekezést kapott a Suns, amire most már a többieknek is figyelni kell. Brutál ez a Minnesota defense, azzal pedig számoljanak a riválisok, hogy a többiek nyugati csapat közül csak a Dallas rendelkezik a Sunshoz fogható tűzerővel... A párharc vége még messze, de most a Phoenixnek kell javulnia.

Cavs - Magic: Ha az Orlando nem kapja össze magát támadásban, akkor ez söprés lesz. Hülye taktika az, ha a Clevelandet védekezéssel akarják legyőzni... abban pont, hogy a Cavs a jobb. Ha ez így marad, akkor viszont jöhetnek a 200 pont alatti meccsek.

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers tipp: Eddig fölényben a címvédő, de LeBronék nem adják fel!

A 39 éves LeBron James nem adja fel, de Anthony Davis mellett kéne a többiek segítsége is a címvédő Denver Nuggets ellen! Olvasd tovább


Első negyedben 18, félidőben már 30 rádobott tripla a Bostonnak... Ha így folytatják, ma rekordot fognak dönteni. Amúgy nézhetetlen amit művelnek, de hatékony, kétségtelen.

A rekord nem lett meg, csak 49-et triplát dobott a Boston, simán nyertek. Egyelőre a hazai csapatok uralják az első meccseket, Dallast hülyére verik, mindezt úgy, hogy Leonard nincs is. Doncic és Irving pocsék, nem találják a ritmust, borzasztó dobások, de még ha egy jó tisztát is elválalnak, az is kipattan, be van deszkázva rendesen... Harden nagyon extra, az a majd félpályás tripla emberrel együtt, nem volt semmi. A Dallasnak változtatni kell, mert teljesen súlytalanok, nem tudnak mit kezdeni a kőkemény Clippers védekezéssel. Doncic izolációt kap, Irvingnél a labda, de hiába a 99-es ball handling, rendre megállítják őt. Sokszor tétovák a Mavs játékosai támadásban, Doncic esetében érdemes megjegyezni, 2 gólpassz... 1/7 triplából nála kritikán aluli, de az is, hogy a társak semmit se mozognak, ha kapnak is labdát homály, gyűrűre vágják, nincsen ritmusa a Dallasnak. Le a kalappal tehát a Clippers öregek előtt, nagyon összeszedték magukat, ha Leonard is rendben lesz, nagyon jól néz majd ez ki nekik.

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 21, 2024, 00:41:37Elsőre tehát hülyére verték a Napocskákat, KD egyedül nagyon kevés lesz, Edwards meg brutális. Csávó olyan magabiztos, hogy ilyet kevés alkalommal látni...

Brutál ez a Minnesota defense...

Cavs - Magic: Ha az Orlando nem kapja össze magát támadásban, akkor ez söprés lesz. Hülye taktika az, ha a Clevelandet védekezéssel akarják legyőzni... abban pont, hogy a Cavs a jobb. Ha ez így marad, akkor viszont jöhetnek a 200 pont alatti meccsek.



Minnesota
Nehéz szavakat találni az idei teljesítményükre. Mintha minden eddigi probléma erre az évre javult volna meg a Timberwolwesnál. A Gobert/Towns páros hirtelen megtanult egymás mellett játszani (holott egy éve még arról szóltak a hírek, hogy vajon melyiküktől váljanak meg). Edwards, akitől már tavalyelőtt és tavaly is azt vártuk, hogy a liga egyik legjobbja lesz, most egy csapásra hozta, amit vártak tőle (ami Brunson Keleten, az Edwards Nyugaton, vagyis a főcsoport legjobb amerikai játékosa). Reid is pont ebben a szezonban találta meg legjobb formáját, de a kiegészítő emberekre sem lehet panasz.
Nem tudom, hogy Chris Finch mit csinált másképp idén, mint az elmúlt években, de nagyon összeállt ez a csapat.

Cleveland
Azt tudtuk, hogy ha komplett a Cavs, akkor jó dolgokra képesek. Védekezésben pl. ott folytatják, ahol a tavalyi playoffban abbahagyták (akkor bár kiestek 4-1-re a Knicks ellen, de meccsenként átlagban még 100 pontot sem kaptak). Amiben javulniuk kellene, az a támadójáték (ugyanis eddig sajnos az is hasonló, mint a tavalyi rájátszásban).

Lakers
James-ék jól érezték, hogy az első meccsen kell megfogni a Denvert, és akár össze is jöhetett volna nekik. Nekem kicsit meglepő, hogy pont az az ember okozta végül a meccsen a legnagyobb negatív meglepetést (Russell), akitől épp azt vártam, hogy a különbséget fogja jelenteni a tavalyi párharchoz képest. 41 perc, 6/20-as dobásmutató (1/9 triplából). Ezt nem bírja el a LAL. Igaz, a másik oldalon Murray sem volt sokkal acélosabb (9/24), úgyhogy amelyikük javulni tud, annak a csapata nagy előnyben lesz a 2. meccsen.

Miami
Hát igen, nincs szerencséjük a rájátszásokkal. Tavaly olyan példátlan sérüléshullám sújtotta őket a playoffban, amire nem nagyon van példa. Idén pedig rögtön kiesik Butler és nem számíthatnak Rozierre sem. Tény, hogy fantasztikus teljesítmény volt ennek ellenére tönkreverni azt a Bulls, aki pont a szezon végére kezdte megtalálni magát (125 pontos átlagot dobálva az utolsó 5 meccsükön), de egy teljesen egészséges Boston ellen egyértelmű, hogy idén sem lesz semmi esélyük.

Oklahoma
Érdekes volt látni ezt a 94-92-es végeredményt a Pelicans ellen, elvégre egyik csapat sem a 180-190 pontos meccseiről híres. Hosszú-hosszú évek óta mondogatják, hogy a playoff teljesen más kávéház, mint az alapszakasz. És bár sokszor mosolygunk ezen, de újra és újra bebizonyosodik ennek igazságtartalma. Itt a rájátszásban a rutinnak is hatalmas szerepe van, már pedig az OKC fiataljai nem sok playoff-rutinnal rendelkeznek. Nézegettem a mérkőzés utáni statisztikákat, és hihetetlen volt látni, hogy a hazaiaknál egyetlen kezdőjátékos sem tudott 50% felett dobni (ami azért elég ritka, főleg egy aktuális Nyugati elsőnél). Valószínűleg ilyenkor már kicsit jobban megremeg a kéz, hiszen itt már nem nagyon lehet hibázni (szemben az alapszakasszal). Kíváncsi leszek, hogy ez a későbbiekben hogyan változik majd, de sajnálnám, ha emiatt nem érnék el azt a célt (vagy sikert), ami a tudásuk alapján predesztinálná őket.

Indiana
Félidőben már 27 pontos hátrányba kerülni egy olyan Bucks ellen, ahol Giannis nem is játszik? Ez nonszensz. Ráadásul Haliburton 38 perc játékidő alatt mindössze 7 rádobást ereszt el? Neki kellene húznia ezt a csapatot. Kezdem én is kétségbe vonni a beválogatását az olimpiai keretbe.

Dallas
A 2. negyedben elért 8 pontjukra nehéz szavakat találni. Ebből a párharcból egyértelműen nekik drukkolok, úgyhogy próbálom pozitívan nézni ezt a meccset: ennél már csak jobb jöhet!

Minnesota

Ez egy jó meglátás, hogy "minden erre az évre javult meg", tényleg összeálltak, ez a szívós védekezés nagyon jól össze lett állítva. Naiv módon azt gondolom, hogy Thibs tette le az alapköveket, de itt a jelenlegi csapatnál inkább már arra lehet gondolni, hogy mennyire jó az a 6-8 fős rotáció. Papíron közülük Towns a legrosszabb védő, mégis nála is megfigyelhető volt, hogy besegítésben, defense IQ-ban nála sincsen gond, így nem feltétlen kell bújtatni, csak egy megfelelő rendszert összerakni. Gobert mellett tökéletes szerepe van, csak ehhez hónapok (évek?) kellettek, mire ez így összeállt. Meg kellett találni a játékukat, mint a Doncic - Irving duónak, de már tényleg mindenki cserélt volna (én nagyon  ;D ). A periméter defense pedig elképesztő az Allen - Edwards - McDaniels trióval. Ezek így hárman brutálisak lesznek, mindegyiknél jó a besegítés és a defense IQ, emellett van egy amolyan defenzív intezitás, aminek a lényege, hogy mennyire tudod a maxhoz közeli védekezést kihozni magadról játékról játékra. Na ők ebben is kiemelkedőek, azt se felejtsük el, Mike Conley az egyik legintelligensebb védő, ha jól emlékszem, volt olyan 1000+ mérkőzése zsinórben (34 ezer perccel), amit lehozott technikai fault nélkül. Elképesztő, főleg úgy, hogy neki a fő prioritás a védekezés. Amíg Edwardsban lesz kraft, addig menni fog a szekér, kérdés, hogy a Phoenix (vagy a következő ellenfél) mikor dönt úgy, beáldozza a legjobbját, hogy AntMan limitet kapjon... mert Durant képes lenne őt fogni.

Cleveland

Egyetértek, nekik nem a védekezéssel lesz gondjuk, valószínűleg a Magic ellen semmivel sem lesz. Mióta Mosley beáldozta a támadójátékot a defense oldalán a Magicnél, gyakorlatilag kivégezte a csapatot. Nem tudnak helyzetet kreálni, sok bajuk lehet majd ebből. A Clevelandnek ezt hoznia kell, nekik a Boston lehet érdekes, mert ott kevés lesz Spida egyedül, többiektől is kell majd a jó offenzív játék.

Lakers

D'Angelo Russell esetében az a 3/24-es triplamutató az utolsó öt Denver elleni PO-meccsről... hát egészen elkeserítő, pedig tényleg nagyon mondta, idén minden más lesz, fejben ott van, nyomni fogja keményen, de gyakorlatilag ez az öt meccs rajta ment el, pedig tényleg kiváló alapszakasz volt mögötte. Egyértelműnek tűnt, hogy szintet lép - még léphet -, de ha megfigyeljük a rájátszásban nyújtott teljesítményét pályafutása során, valami mindig nagyon félrement. A röhejes az, hogy a Denver pedig úgy nyert, hogy Jokicon kívül a többiekben még bőven maradt, ha itt maxot hoz a Nuggets, sokkal több is lehetett volna köztük. Azt olvasgattam Lakers drukkerektől is, hogy aggódnak LeBron miatt, nagyon a seggén vette a levegőt az utolsó negyedben, tényleg teljesen elkészült az erejével, ez pedig még csak az első meccs volt, igazi "öldöklő" denveri tempó nélkül.


Los Angeles Clippers (és Oklahoma)

Amit írtál az Oklahomáról, azt én is így gondolom:
Idézetet írta: HT Dátum Tegnap - 11:04:08Itt a rájátszásban a rutinnak is hatalmas szerepe van, már pedig az OKC fiataljai nem sok playoff-rutinnal rendelkeznek. Nézegettem a mérkőzés utáni statisztikákat, és hihetetlen volt látni, hogy a hazaiaknál egyetlen kezdőjátékos sem tudott 50% felett dobni (ami azért elég ritka, főleg egy aktuális Nyugati elsőnél).

És itt kötnék át a Clippers - Mavs meccsre. A LAC ugyanis úgy jött ki Kawhi nélkül, mint akik vért ittak, öregek úgy játszottak, mintha 28 évesen prime éveikben lennének, James Harden extra, Russell Westbrook kiváló és Paul George is sok hero dobást megcsinált. A Clippers felfogta azt, hogy aki ezt a párharcot megnyeri az minden bizonnyal minimum döntős lesz a konferenciában. Vigyázat, konteó következik! Az elméletem az, hogy pontosan tisztában voltak vele, OKC megnyerte a főcsoportot, de súlytalanok, PO-ban pedig tapasztalat kell. Van, mikor szívósan kell védekezni, megújulni, ez pedig nem mindig ment idén a csapatnak. A Clippersnek ez egy most vagy soha alkalom, ha valahogy eltakarítják az útból a Dallast, akkor ők akár még NBA-döntőt is játszhatnak. Alapozom még ezt arra, hogy a másik ágon minden bizonnyal Denver - Minnesota lesz, Jokic pedig kapni fog egy kőkemény védekezést, ott legyalulhatja egymást a két gárda, ha pedig valaki a Clippers - Mavs párosból dominálni kezd, akkor köszönhetik szépen ezt a lehetőséget. A Dallasra itt gyorsan átkötve, ennél tényleg csak jobb jöhetne, mert nagyon vakon voltak, meccs végi statok ugyan nem mutatják meg ezt annyira, de a találkozó első félidőben már minden eldőlt.

Milwaukee, New York, Embiid és Haliburton

Haliburtonnek a sérülés egyáltalán nem tett jót. Azóta a számai visszaestek, vannak fellángolások, de nem tud konzisztens lenni. Az pedig durván visszaüthet, hogy az Indiana nem tud védekezni. Ez a Milwaukee nem egy kiemelkedő csapat jelen állapotában, viszont a defense jobb, van egy Lillard, aki félidőig eldöntötte a mérkőzést. Van ez a kettősség a Bucksnál, miszerint akadnak meccsek, amiknek első két nagyedét brutális megnyomják, utána teljesen leeresztenek. Giannis kell majd, de ha érkezik, akkor ebből nekik is döntő lehet a konferenciában. Ez az Indiana nem sok vizet zavar, másik ágon Embiid megint megsérült, nincsen 100%-os állapotban. A New York lehet a sötét ló, remélem Brunson jó formája kitart, izgalmas lenne, mert jól is védekeznek, talán megszorongatnák a Lillardékat.

Irving
Van egy pár gondolatom ezzel fickóval kapcsolatban, ami főleg az elmúlt hetekben érlelődött meg bennem.

Soha nem titkoltam (és itt a fórumon is többször hangot adtam neki), hogy mennyire egészen fantasztikus játékosnak tartottam őt mindig is. Legalábbis addig, amíg elsősorban a kosárlabdával foglalkozott, és nem pedig a balhéival került a címlapokra. Azt tudtuk róla, hogy laposföld hívő (amit betudhatunk egyszerű butaságnak is), de aztán a brooklyni időszakában hol egy antiszemita filmet promótált, hol kihagyott kb. egy teljes idényt csak azért, mert megtagadta a Covid-oltást, majd amikor a Nike megszüntette vele a szerződését, akkor a Charlotte elleni meccsen letakarta a cipőjén a cég logóját, a másik oldalra pedig ráírta, hogy "Szabad vagyok, hála Istennek", egyszóval éveken át próbálta eljátszani a "meg nem értett zseni" szerepét. Márpedig ezt olyan szinten túltolta, hogy hiába játszott ennek ellenére sokszor a legmagasabb szinten, az emberek már rég nem a játékáról beszéltek, hanem a balhéiról.

Mikor New Yorkból átment Dallasba, mindenki megrökönyödve fogadta a hírt (főleg a Dallasszal szimpatizáló szurkolók), már csak azért is, mert előtte napi szinte hallhattuk tőle, hogy márpedig ő James-szel akar egy csapatban játszani. Szóval mindenki tudta, hogy Texasba költözése nem más, mint "ha ló nincs, jó a szamár is". Aztán amikor az érkezése évében a Mavericks még a play-int jelentő 10. helyet sem tudta elérni (2-8 az utolsó 10 meccsükön), akkor mindenki nyugtázta, hogy "hát igen, sajnos pont ezt vártuk Irving érkezésével".

Aztán a szezon végén leült a csapat és a játékos egyeztetni, és abban állapodtak meg, hogy a játékos marad. És nem csak maradt, de olyan szinten megváltozott, ami már-már hihetetlennek tűnik. Egyre jobban összeszokott Donciccsal, megcáfolt mindenkit (minket is), akik azt gondolták korábban, hogy ez a két játékos nem lesz képes egymás mellett játszani. Irving teljesen alárendelte magát a csapat érdekeinek, egyetlen balhéról nem hallottunk vele kapcsolatban egész évben, és egyértelműen hatalmas szerepe van neki is abban, hogy ez a Dallas az 5. helyen végzett (sőt, lehetett volna 4. is, ha az utolsó két meccsen nem a tarcsik játszanak). Irving "mindössze" 25,6 pontos átlaggal zárta a szezont (ami mellesleg a 2018-19-es év óta a leggyengébb), de még ennek ellenére is azt kell mondanom, hogy egy sokkal fókuszáltabb és hasznosabb Irving-et láthattunk, mint előtte bármelyik brooklyni évében.

A tegnapi LAC-Dallas mérkőzésnek sajnos csak a 2. félidejét láttam (pontosabban a 3. negyed 6. percétől, 70-41-es állástól), de ennyi is elég volt ahhoz, hogy megállapítsam, hogy ez az ember – az én szememben – még mindig zseni, ha labda van nála (és ha kizárólag a játékra koncentrál). Sokszor, sok helyen beszéltek már arról, hogy kik jelenleg a legjobb párosok a ligában. Nos, ha eddig nálam ezt a képzeletbeli listát a Jokic-Murray duó vezette, akkor kövezzetek meg, de lehet, hogy lassan át kell értékelnem ezt, mert egy jó formában levő Doncic-Irving párost nem könnyű felülmúlni.

Na hát ez az igazi rájátszás.
3 éjszakai mérkőzés, 6 csapat, és 104 dobott ponttal a legjobbnak lehet lenni mind közül.  ;D

Cleveland - Orlando
Mintha csak lemásolták volna az 1. meccset. 97-83 után most egy 96-86. A Cavs egy pontot romlott, a Magic 3 pontot javult.  ;D
Nehéz szavakat találni az Orlando játékára (bár azért ne feledkezzünk meg arról, hogy náluk sem sokan jártak még a playoffban). 11 játékos lépett pályára a csapatból, és közülük mindössze egynek sikerült legalább 50%-kal dobnia. A hazaiaknál továbbra is csak a védekezést lehet kiemelni, és amin a leginkább javulniuk kell, az a büntetők értékesítése. Az első mérkőzés 81%-a még úgy-ahogy elfogadható, de ezen a másodikon botrányos a 61,5% (16/26). Ezen simán elúszhat egy párharc. Egy valakit viszont mindenképpen kiemelnék a Clevelandből, ez pedig J. Allen, aki az első összecsapáson 18 lepattanót kapkodott le, most pedig 20-at. Ennek ellenére továbbra is nagyon kevés lesz Mitchelléktől ez a teljesítmény a Boston ellen.

New York - Philadephia
Ha volt meccs, amit Embiidék nyerhettek volna, akkor az ez volt. De ezt is elszúrták. Brunson biztos, hogy nem fog még egyszer olyan gyengén játszani, mint most (8/29 mezőnyből). De ami a nagyobb baj, és amit a vendégek nem engedhetnek meg maguknak, az az, hogy Maxey és Embiid mellett az összes többi játékos mindössze 32 pontot tegyen csak a közösbe. A legnagyobb csalódás nekem egyértelműen T. Harris, akinek a neve mellett először 31 perc alatt 7 pont, majd most 41 perc alatt 10 pont látható. Ennél őt én sokkal jobb játékosnak tartottam.

Akit ebben a párharcban kiemelnék, az J. Hart, aki – a magasságához képest – hihetetlen számban termeli a lepattanókat. Az utolsó 6 meccsén 5-ször szedett legalább 10 lepattanót, és a két PHI ellenin eddig összesen 28-at (csak összehasonlításképpen Embiidnél ez a szám 18).

Denver - Lakers
Ha nem a Denvernek szurkolnék ebben a párharcban, akkor most nagyon sajnálnám a Lakerst. Ha van olyan, hogy peches meccs, akkor nekik ez az volt. A Denver háromszor vezetett a mérkőzésen: Az 1. percben 3-0-ra, majd 5-3-ra, végül pedig a dudaszó pillanatában, amivel meg is nyerték a találkozót. Vagyis 47 percen át a vendégeknél volt az előny. A 3. negyedben már 20 pont volt köztük. Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy ezt nem lehet megnyerni, ezt csak elveszíteni lehet. És a Lakers pontosan ezt csinálta. Malone érthetően boldog volt a végén, és a sajtótájékoztatón Murray utolsó dobásával kapcsolatban "playoff-Jamal"-t emlegetett, de azért én óvatosan bánnék a dicsérettel, mivel Murray ezúttal is ugyanúgy szerény 9/24-gyel zárt, ahogy az első meccsen.

A Denver még mindig nem igazán éles. Jokic ugyan hozza az ilyen helyzetekben tőle elvárható számait (a két meccsen 59/32/17 a mutatója), de Gordon és Porter eddig közepesen teljesít, Murray pedig nagyon halvány önmagához képest.

Érdekes, hogy ugyanott folytatják a csapatok, ahol tavaly abbahagyták. Akkor 4-0-ra nyert a Denver, de minden összecsapás nagyon szoros volt, most pedig ugyanez a helyzet az első két meccs után. Én azért még mindig nem írnám le Daviséket, és Malone helyében kicsit összeráznám a Denvert.

Dallas Mavericks, Phoenix Suns & Indiana Pacers - 24/04/2024 (szerda, április 24, 01:30CET) - Megnövelt oddsok az Unibeten

Mindkét csapat megnyeri a mérkőzéseit 8.50

Fogadj te is megnövelt nyereményszorzón