Premier League 2019/20

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Hamar kiderult, hogy Jose fogja iranyitani a Spurst, bar nem tudom mire szamitanak a vezetok...

Idézetet írta: peshark Dátum november 20, 2019, 08:32:22
Hamar kiderult, hogy Jose fogja iranyitani a Spurst, bar nem tudom mire szamitanak a vezetok...

Lehet be akarják csődöltetni a klubot és garantált mélyrepülést indítanak a buszos Joséval...  ;D

José Mourinho 2007-ben, a Chelsea edzőjeként: "Soha nem fogadnám el a Tottenham ajánlatát, mert ahhoz túlságosan szeretem a Chelsea szurkolóit."

José Mourinho 2019-ben, a Tottenham új edzőjeként: "Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok egy ilyen klubhoz, ahol ennyire szenvedélyes szurkolók vannak."

Önmaga paródiája lett ez az ember, nem kétség jól indult neki, de mára csak egy kiégett bohóc.

Mourinho és a Tottenham

Az Unibetnél több dologra is fogadhatunk a portugál szakvezető jövőjével kapcsolatban.

2020. május 17-én is a csapatot irányítja még?

• Igen - 1.12
• Nem - 5.50

A 2019-20-as idényben lesz valamikor a hónap edzője?

• Igen - 2.00
• Nem - 1.72


Na ennek a cikknek minden szava arany!  ;)

https://player.hu/sport-3/elmondom-hogyan-teszi-tonkre-mourinho-a-tottenhamet-bo-egy-ev-alatt

Hogy kiragadjam a kedvenc részemet:

"Ezeket látjuk jönni:

- januárban hoz egy 30 éves portugált valamelyik szélső védő posztra

- 2020 nyarán lenyilatkozza, hogy a Tottenham nem nagy klub és nem igazolhat úgy és annyiért, mint a 'Pool vagy a City
aztán mégis vehet pár embert összesen 200 millióért – nagyrészt 29-30 éves klasszisokat, meg egy Fellaini-szerű, 190 magas cserecsatárt, hogy ívelgethessenek a fejére, ha ég a ház. Vagy magát Fellainit

- pedagógiai célzattal padoztatni fog valakit a nagy nevek közül – vélhetően Eriksent, a dán ezért nyáron inkább lelép

- Allival és Lucasszal is lesznek problémái: előbbinek nem találja majd a posztját, aki emiatt keveset játszik és háborog, a szélső támadó brazil meg kifakad, amiért gyakorlatilag hátvédfeladatai vannak

- első teljes szezonjában megnyeri az FA- vagy a Ligakupát

- 2021 őszén, amikor valahol a 12. helyen porosodnak a senki földjén, a buszsofőrtől a menzásnéniig mindenki hibás lesz ezért rajta kívül, Levy meg kirúgja

- búcsúzó nyilatkozatában odaszúr a klubnak, hogy több trófeát nyert az ottléte alatt, mint a Tottenham az elmúlt 10 évben

Szóltam, szóltunk előre."


Mondjuk az nem derül ki, hogy a cikket író mégis milyen eredmények elérésére tartja alkalmasnak a Spursy-t ::)
Hatásvadász mondatból viszont nem spórolt, az pedig külső szemlélőként is elég egyértelműnek tűnt, hogy a csapat és Pochettino kapcsolata elfáradt.
De legalább jól megmondta a frankót, max nem jön be, well done ;D

Én nem rajongtam sohasem Mourinhoért (és akkor még finoman fogalmaztam  ;D), de simán kinézem belőle, hogy összekapja majd ezt a csapatot. Azért a MU-val csak hozott egy bajnoki második helyet, meg egy Európa Ligát (tudom, rohadt sok pénze volt igazolni, sok-sok sztár: Pogba, Ibra stb.). Az biztos, ő egy egoista ember, aki általában nem szeret más egoista emberekkel dolgozni együtt. MU-ban és a Real Madridnál is bőven voltak ilyenek. Tottenhamnél véleményem szerint nincsen annyi, ez egy sokkal jobban kontrollálható keret, ahol tényleg maximum Dele Alli vagy Eriksen rinyálhat majd. Utóbbi használható lehet számára, ahogyan a cikkben is írják, helyi Sneijder válhat belőle (én is így gondolom).

Kapuba egyértelműen kell valaki, mert Lloris nélkül nehéz lesz. Nézegettem, kik azok, akik kölcsönbe mozdíthatóak és jók, de nincsen sok belőlük. Szélsőhátvédeknél tuti lesz egy portugál, ahogyan szó is esett róla. Trippier pótlása nehézkes volt, de nem lennék meglepődve, ha a Benfica esetleges kiesése miatt André Almeida távozna és a Spursnél kötne ki télen. Talán élete utolsó nagy esélye lenne, mindkét oldalon bevethető, rutinos játékos. Ha ő nem, akkor Ricardo Esgaio (Paulo Ferreire klón).

Rögtön bedobták Gareth Bale nevét, egykori klubja, ráadásul Mourinho szeret olyan játékosokkal dolgozni, akit valahonnan kidobnak vagy szimplán már nem tartanak rá igényt, mert úgy gondolják a jelenlegi játékosállomány jobb (Samuel Eto'o). Számorma ez az egész inkább hajaz az Inter-féle korszakra, mint a MU-s érára. Tudom, taktikai szempontból eljárt felette az idő, megkérdőjelezhető nyilatkozatai és viselkedése van, valószínűleg borzalmas személyiség. Ugyanakkor ebben a csapatban minden megvan, ami a portugál számára kell: gyors támadók, összeszokott középső védők, robotoló középpályások, óriási munkabírással és egy olyan csatár, mint Milito volt.

Én sokkal jobban félnék az ellenfelek helyében a Tottenhamtől a szezon hátralévő részében (BL-ben is valószínűleg ott lesznek a legjobb 16-ban), aztán lehet teljesen tévedek és Mourinho végleg kiégett és májusban azon nevet majd mindenki, hogy mekkora lúzer és elküldik a picsába.


Ami azért jobban érdekel, hogy Pochettino hova igazol. Szó volt a Real Madridról Zidane helyére, de én jobban örülnék a Valenciának. Végre több jó csapat lenne a ligában, nem csak a nagy hármas. Fogalmam sincs, mit keres Celades náluk. A Valencia kerete pont adott ahhoz a stílushoz, amit az argentin játszatott:
- gyors támadók (Guedes, Rodrigo, Ferran Torres és Garmeiro), magas munkabírású középpályások és rutinos védők
- kontrákra kiváló lenne a csapat, feltolt presszing szintén feküdne nekik
- a 4-2-3-1-es rendszer tökéletesen illene a csapathoz: Cillessen - Wass, Garay, Paulista, Gayá - Kondogbia, Coquelin - Guedes, Parejo/Soler, Torres - Rodrigo
- elsősorban saját nevelésű játékosokkal, illetve "helyiekkel" dolgoztat, akikből bőven akad a csapatnál: Gayá, Soler, Lee-Kang-in (helyi Son Heung-min), Ferran Torres és kicsit Parejo is (már 8 éve itt játszik).

Tudom, ennek nem sok a realitása, valószínűleg Real Madrid (esetleg Barca, bár oda még Gallardót is mondják) lesz belőle.

Szerintem is kicsit hatásvadász a cikk, viszont a letámadó, időnként szép támadó focit játszó Tottenham hiányozni fog. És ez a defenzívebbre váltás kerettől, igazolástól függetlenül így lesz szerintem, mert Mourinho csapatai sosem voltak nézhetőek igazán. Eredményesnek, eredményes lesz lehet, de a stílus nem lesz nézőbarát, mindez úgy érdekes, hogy Pochettinónak simán ment. Szerintem az argentin egy modern, kiváló tréner, bárhova is megy, karakteres és szerethető csapatot fog összehozni, és ez lehet sokszor többet ér, mint a kupák. Nekem például a Guardiola-féle Barcelona az all-time best, nem a kupák, címek miatt, hanem mert leültem és élmény volt nézni azt a stílust, amit én is kedvelek, és a csapat is játszott. Mourinho biztonsági játékos, nem meccset akar nyerni, hanem nem akar meccset elveszíteni, és ez nagy különbség.

Én jelenleg úgy látom ezt a dolgot, hogy - számomra meglepő módon - egy nagyon-nagyon-nagyon jó edző munkahely nélkül maradt.
Mauricio Pochettino kereshet új munkahelyet, míg az Arsenal - és egyéb csapatok - szurkolói pedig reménykedhetnek.

Riporter: 4 évvel ezelőtt amikor azt kérdezték öntől, hogy dolgozna-e a Spursnál, azt mondta, hogy soha, mert túlságosan imádja a Chelsea-szurkolókat. Mi változott azóta?
Mourinho: Kétszer kirúgtak.

Idézetet írta: TiB Dátum november 21, 2019, 19:27:19
Riporter: 4 évvel ezelőtt amikor azt kérdezték öntől, hogy dolgozna-e a Spursnál, azt mondta, hogy soha, mert túlságosan imádja a Chelsea-szurkolókat. Mi változott azóta?
Mourinho: Kétszer kirúgtak.
ez is csak egy conteo:-P


Idézetet írta: afrikailajos Dátum november 21, 2019, 19:47:51
ez is csak egy conteo:-P

a riporter állítólag egy gyíkember volt :-P