Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Tragic news: Bjorg Lambrecht dies at age 22

Young Belgian crashed during stage 3 at Tour de Pologne

https://buff.ly/2KrmCqx

:(

Idézetet írta: peshark Dátum augusztus 05, 2019, 19:50:17
Tragic news: Bjorg Lambrecht dies at age 22

Young Belgian crashed during stage 3 at Tour de Pologne

https://buff.ly/2KrmCqx

:(

Nem volt ma lehetőségem nézni a versenyt és ez a szörnyű hír fogad  :(

Azt hiszem írtam is a belga srácról pár hete, hogy milyen tehetséges, mekkora jövő áll előtte, egyszerűen nem hiszem el. Mi nézők, akik a fotelből vagy az út mellől szurkolunk, továbbra sem érezzük át, hogy ezek a srácok szakaszról szakaszra az életüket kockáztatják.

A Bahrain-Merida leigazolta Landát!

Látva a Bahrein eredményeit, nem igazán tudom, hogy mennyire jó döntés ez Landának. Látható volt idén, hogy ez a projekt egyelőre nem megy. Nibali gyakorlatilag egyedül szállította az eredményeket, Rohan Dennis balhézott, Teuns és Mohoric volt jobb, de ennyi. Nibali távozik, helyére jött Landa. Gyakorlatilag csapat nélkül (Pello Bilbao jöhet elvileg segítőnek).

Nem igazán látszik, hogy mi az irányvonal a Bahreinnél. Voltak pletykák, miszerint jövőre Mark Cavendish is náluk folytatja. Kicsit olyan, mintha olyan bringásokat akarnának összeszedni, akik harmadik vagy negyedik esélyt szeretnének. Cavendish mellől visszavonult Renshaw, sebessége megkopott, helyezkedése is gyengült. Nincsen formában és jó felvezető nélkül neki vége. Landa mindenhol csak a gondot okozott, de cserébe azért szállította az eredményeket. Erős, viszont kétséges, hogy rá felépíthető-e egy GT. Fejben neki mindig is voltak problémái, megzuhanásai.

A Movistar közben takarít, Unzué lehetséges, hogy tol egy újjáépítést. Quintana és Landa távozik, Carapaz kapcsán már egyre többször merül fel az Ineos, mindössze 11 bringás szerződése biztos jövőre. Nem gondolom, hogy jövőre Valverdére próbál egy szezont felépíteni Unzué, ahogyan kizártnak tartom azt is, hogy a Verona - Amador - Soler hármasból kerüljön ki Landáék utódja. Még mindig Enric Mas volt a legkomolyabb pletyka, de ő nagyon lefőtt a Touron, azóta csönd van. Három lehetséges variációt látok magam előtt (szóval biztosan a negyedik valósul meg):
- Maradásra bírják Carapazt és felépítik rá a szezont
- Elérhető rutinos versenyzők közül hoznak valamit első opciónak: Fuglsang, Chaves vagy épp Poels. Megpróbálják őket felépíteni, rendbe rakni fejben.
- Teljes rebuild, Valverde mentor szerepben, tele csomó minőségi segítővel, illetve hoznak pár tehetséges fiatalt, akik beleillenek a profilba.

Utóbbira utalt, hogy Einer Augusto Rubio leigazolását pletykálják velük kapcsolatban (bébi Giro második), de Orluis Aular leigazolásán sem lepődnék meg. Valverdében még van egy-két jó szezon, Soler vagy Verona egyheteseken bőven jó lehet, utána meg jöhet a következő korosztály.

Az Ineos tovább folytatja az építkezést, megszerezték az egyik, ha nem a legtehetségesebb angol fiatalt: Thomas Pidcock-ot. A 20 éves srác sorra nyeri a versenyeket, 157 centiméter mindössze, de már két ifi Paris-Roubaix-t nyert, tavaly 17. volt a Tour of Britain-n a felnőtt mezőnyben. Nyert junior időfutam vb-t, nehéz pontosan belőni, mi lehet az ő szakága, mert sok dologban jó egyelőre.

Amire felhívnám a figyelmet, hogy az UAE ellenben a Bahrein csapatával jól és okosan kezdett el építkezni. Négy olyan bringásuknak van 2022-ig szerződése, akik tehetségesek és mindössze 20-21 évesek:
- Tadej Pogacar: Őt azt hiszem, hogy nem kell bemutatni, hatalmas sztár lehet, idén World Tour és HC versenyt nyert, kiváló GT-s lehet.
- Mikkel Bjerg: Korosztály egyik legjobb időfutamosa
- Andres Camilo Ardila: Bébi Giro győztese, jó hegyimenő
- Brandon McNulty: Klasszikus GT "alapanyag", akiből jó képzés esetén stabil top10-es lehet bármelyik háromhetesen

A csapatfőnök, Mauro Gianetti azért érti a dolgát. Felépített ő egy Saunier Duvalt a 2000-es években. Kezdetben ő is rutinos versenyzőkben gondolkodott, majd jöttek a fiatalok (Joaquim Rodriguez, José Ventoso, Gómez Marchante, Robert Kiserlovski, Fabio Felline és a jó öreg Riccardo Ricco, de ne feledjük, ő adott lehetőséget egy bizonyos Geraint Thomasnak is...). Most is valami hasonlót láthatunk, kezdi kiszórni a rutinosakat (Rui Costa, Dan Martin stb.). Jött egy dél-ameriaki sprintervonal: Gavíria, Molano, Richeze. Ott van még a fiatal Philipsen is, építi fel megint a jövő csapatát. 

Lehet nem ide tartozik, de kérdezném a Romániában élő fórumtársakat, hogy kint milyen kerékpár apróhírdető oldalak vannak?(MTB,országút). Ha valaki tudja megírná privátban. Köszönöm

Evenepoel majdnem 54-es átlagot ment az Eb-n időfutamban.. Mindössze négy nappal a spanyolországi első WT-győzelme után. Oké volt hátszél a táv első felén, de azért nem semmi, hogy megint nyert, ráadásul ennyire könnyedén. Alázgatta a mezőnyt mindössze 22 kilométeren, hihetetlen a srác. Asszem 2.25-ös szorzó volt rá, iszonyatosan jól lövik be az irodák az esélyeit (sajnos  :-\). Gondban lesznek jövőre a belgák, ami az olimpiát illeti. Két helyük lesz a kronóra és négy emberük van: Remco Evenepoel (Európa-bajnok időfutamban, már megvan a kvóta), Campanearts (1 órás világrekorder), Yves Lampaert és Wout van Aert. Ha Campanearts első nyolcban végez az idei vb-n, akkor neki is ott a kvóta. Wout van Aert esete más, ő Mathieu van der Poel ellenfele lehet MTB-ben, szóval szerintem nem kockáztat egy ilyet. Nehéz döntés lesz a belga szövetség részéről, ki az a kettő, akit küldjenek. Lampaert is képes nagyot menni bármikor.

Asgreen arca a végén mindent elmondott, tudják ők is, mekkora tehetség ez a srác.

Lengyel körverseny tegnapi szakaszának első négy helyezettje:
1. Jonas Vingegaard 22 éves
2. Jai Hindley 23 éves
3. Pavel Sivakov 22 éves
4. Sergio Higuita 22 éves

Európa-bajnokság időfutam top 4:
1. Remco Evenepoel 19 éves
2. Kasper Asgreen 24 éves
3. Edoardo Affini 23 éves
4. Stefan Küng 25 éves

Jönnek a fiatalok, jó kis évek várnak ránk.

Európa-bajnokság: Szokásos mezőnyhajrá

Egy kontinensbajnokság, amely egyre inkább érdekli a sztárokat! Olvasd tovább


Idézetet írta: betörő Dátum augusztus 07, 2019, 11:06:13
Lehet nem ide tartozik, de kérdezném a Romániában élő fórumtársakat, hogy kint milyen kerékpár apróhírdető oldalak vannak?(MTB,országút). Ha valaki tudja megírná privátban. Köszönöm

Nem tudom ha ilyesmire gondolsz, de itt egy link:
https://www.olx.ro/hobby-sport-turism/biciclete-fitness/

Az OLX az egyik fő hirdetőportál, vagy a Facebook Marketplace.

Már csak 1,5 hét a Vueltáig. Nézegettem a mezőnyt, jónak igérkezik, reményeim lesz izgalom. Egyelőre ez a mezőny:
Sprint: Fernando Gavíria, Sam Bennett, Fabio Jakobsen, Max Walscheid, Sonny Colbrelli, John Degenkolb, Mark Cavendish.

Ez így nálam egy erősorrend is egyben, nagy csata lehet Gavíria és Bennett között. Saccra 6-7 sprintet számolok, kíváncsi vagyok, hogy ki megy még oda. Jakobsen a holland bajnokság óta nem volt éles, Cavendish botrány, Degenkolb sem a legjobb. Colbrellire leszek kíváncsi, hogyan pörög fel a TdF után. Walscheid okozhat olykor meglepetést.

Összetett
Movistar: Quintana, Valverde és Carapaz
Jumbo-Visma: Kruijswijk, Bennett és Roglic
AG2R: Latour
Astana: M.A. López
Bora: Majka
Mitchelton-Scott: Yates és Chaves
DD: Meintjes
EF: Urán, Carthy és Higuita (van Garderen?)
Ineos: De La Cruz és Geoghegan Hart
Sunweb: Kelderman
UAE: Pogacar és Aru

Akire kíváncsi vagyok:
Carapaz képes-e a duplára? Hagyja-e őt a Movistar? Quintana kegyvesztett lett, Valverde szerintem nem lesz képes top teljesítményre, bármennyire szeretném. Egyetlen reális opció a ecuadori.
Roglic mit tud egy ilyen csapattal? Esetleg Kruijswijk kap egy back-to-back GT-t?
Latour kipihentebb, mint a többiek, de okkal. A felkészülése nem tűnik rossznak, ott lehet a top10-ben.
López számára a Giro nem jött össze, most is nagyon erős a csapata, jobban fekszik neki a Vuelta, de a lengyel körön láthatatlan volt.
Higuita kap-e esélyt az EF-től? Urán ott lesz, meg Carthy, de kiváncsi vagyok a kis kolumbiaira.
Pogacar képes rögtön az első WT szezonjában, az első háromhetesén egy top10-re? Lehet kockáztatok majd.. A helyzet az, hogy az irodák is így saccolnak, látatlanba szerintem 1.90 lesz a szorzója.  ::) Ha magasabb, abban lehet érték.

Úgy vélem, Carapaz előtt ott az esélye a duplára, mert egyelőre ez nem komoly mezőny. Ezen múlhat akár a szerződése is. Ha Unzué megbízik benne, rá építenek mindent, akkor azt is eléri, hogy nyer idén a csapat két GT-t, jó eséllyel Carapaz alá is ír hozzájuk jövőre és nem megy az Ineosba.

T. Dumoulin -> Jumbo-Visma

Huu ez mar ilyen Sky-Ineos szintu csapat lett, Dumoulin, Roglic, Kruijswijk, Bennett, De Plus, van Aert, T. Martin, Groenewegen  ??? ??? ???

Idézetet írta: peshark Dátum augusztus 19, 2019, 11:50:51
T. Dumoulin -> Jumbo-Visma

Huu ez mar ilyen Sky-Ineos szintu csapat lett, Dumoulin, Roglic, Kruijswijk, Bennett, De Plus, van Aert, T. Martin, Groenewegen  ??? ??? ???
Hivatalossá vált végre, nagyon komoly építkezések kezdődtek a Jumbónál pár évvel ezelőtt. Az egykori Rabobankhoz méltó csapatot raknak megint össze. Elvileg olyan edzési, pszichológiai és más versenyzés szempontjából fontos háttérrel rendelkeznek, ami top3 klubbá teszi őket az Ineos és a Quick Step mellett. Bennett ihatja meg ennek a levét, akiből így luxussegítő lesz..
Közben már létre is hozták a Jumbo-Visma Academy-t. Eddig hat főből áll a csapat:
- Lars Boven, aki Paris - Roubaix u18-on lett 3., illetve holland ifi versenyeket nyert
- Olav Kooij, aki szintén egynapos menő és sprinter.
- Rick Pluimers, akit 18 éves kora ellenére u23-as versenyeken indítanak
- Axel van der Tuuk, aki a holland bajnok az ifik között és asszem 16 évesen (!!) Harelbekét egy magányos szökés utrán
- Hidde van Veenendaal, aki az egyike a legnagyobb holland tehetségeknek, Paris - Roubaix-t nyert, de a hegyekben sem rossz, sprintekben sem, all-round versenyző.
és egy új-zélandi srác, aki korosztályát oktatja az óceániai térségben. Belőle nagy valószínűséggel tempómenő lesz, esetleg jó kronós (közel 190 centiméter és még nőni fog..)

A felnőtt csapat kapcsán olyanokra is érdemes figyelni, mint a Dumoulin mellett érkező Tobias Foss. A norvég 22 éves LBL-n és Lombardián volt 10-ben az u23-ban.. Rendkívül tehetséges és fiatal keret, felturbózva pár rutinos öreggel.

Egy apró adalék még a végére: év végén, ha visszatér önkéntes száműzetéséből, akkor a Jumbo-Vismához írhat alá Marcel Kittel is, erről már több helyen is írtak. 

A hamarosan kezdődő Vueltával kapcsolatos infókat megkérünk, hogy a külön erre az eseményre nyitott témába írjátok:
Vuelta a Espana 2019

Köszönjük.  :ok:

#838 augusztus 23, 2019, 17:09:11, csabax
Nemsokára kezdődik egy újabb kerékpáros körverseny, s ebből az alkalomból talán lehet egy archív felvétellel tisztelegni.  :)


Marcel Kittel végleg visszavonult.

Nem lett semmi a Jumbo-Visma dologból, belefáradt a német bringás. Sajnálom, de érezhető volt, hogy elvesztette a motivációját.