Sportfogadas.org

Tippek és fogadások => Kosárlabda fogadások => A témát indította: Admin Dátum augusztus 21, 2020, 18:42:11

Cím: Kosárlabda hírek
Írta: Admin Dátum augusztus 21, 2020, 18:42:11
Hírek, információk, érdekességek a kosárlabda világából

Ebben a fórumtémában gyűjtjük a kosárlabdával kapcsolatos híreket, olyan infókat melyek hasznosak lehetnek a sportfogadók számára.

Bárki megoszthat egy hasznos infót, viszont arra kérünk benneteket, hogy amennyiben bemásoltok egy hírt/cikket akkor jelöljétek meg annak forrását is. Köszönjük.  :topbet_125:
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum augusztus 28, 2020, 11:02:59
Női Euroliga - A legjobb igazolások között a Sopron új kosarasa

Bekerült a női Euroliga legjobb átigazolásai közé Gabby Williams, aki ősztől a Sopron Basket csapatában kosarazik.


A wbasket.hu szaklap pénteki tájékoztatása szerint Paul Nielsen, a nemzetközi szövetség (FIBA) szakírója összegyűjtötte, hogy kik lehetnek véleménye szerint a 2020-as nyár legjobb igazolásai az Euroligában. A 11 játékos listáján szerepel Williams is, aki a Lattes Montpellier együttesétől érkezik Magyarországra, és bekerült a francia bajnokság legjobb ötösébe. A FIBA szakírója elsősorban a francia-amerikai kettős állampolgárságú erőcsatár energikus játékát és sokoldalúságát méltatta, dicsérve "nagy dobásait" és "gyilkos védekezését".
   
A 23 éves játékos - aki tavaly spanyol bajnok lett a Gironával - a francia ligában 16 találkozón 15,9 pontot átlagolt, az Euroligában pedig szintén 16 összecsapáson 14,6 pontot jegyzett. A tengerentúli bajnokságban (WNBA) a Chicago Sky gárdájában 15 lejátszott mérkőzés után 6,9 pont szerepel a statisztikai lapján.

forrás: MTI
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Powell Dátum augusztus 29, 2020, 12:40:31
Elég hosszú interjú Hanga Ádámmal szerintem érdemes elolvasni aki szereti egy kicsit is a kosárlabdát.

https://24.hu/sport/2020/08/29/hanga-adam-kosarlabda-nba-abc-liga-euroleague/
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum szeptember 01, 2020, 06:31:00
Hanga Ádám a Barcelona csapatkapitány-helyettese lett

Hanga Ádám csapatkapitány-helyettes lett kosárlabdaklubjában, a spanyol bajnoki ezüstérmes Barcelonában.


Hanga az M1 aktuális csatornának elmondta: óriási megtiszteltetés ez számára, és reményét fejezte ki, hogy fel tud majd nőni az ezzel járó feladathoz és felelősséghez.
   
A kosaras kifejtette: két hónapja ért véget az előző szezon, amely után egyhetes pihenőt tartott. Azt követően már egyéni edzéseket végzett, így megfelelő fizikai állapotban kezdte meg augusztus közepén a csapattal a felkészülést.
   
"Egy hetet Andorrában edzőtáboroztunk és túl vagyunk három felkészülési mérkőzésen. Az első napok, de inkább hetek leginkább az új edzővel, Sarunas Jasikeviciussal való megismerkedésünkkel teltek, mert támadásban és védekezésben is teljesen más filozófiában, felfogásban kell játszanunk, mint eddig. A három meccsünket megnyertük, és bár ilyenkor nem elsősorban a győzelem a fontos, nagyon pozitívnak értékelem, amit a csapat mutatott" - nyilatkozta.
   
Hanga hozzátette: a szezon jövő hét végén a spanyol Szuperkupával kezdődik számukra, a tenerifei négyes döntőben először a Baskoniával találkoznak - amelytől kikaptak a bajnoki döntőben -, míg a másik párban a Real Madrid játszik a házigazda Tenerifével. Két héttel később indul az élet a spanyol bajnokságban, valamint az Euroligában is.

forrás: MTI
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum szeptember 02, 2020, 10:37:27
A női kosárlabda Euroliga októberben, a férfi és női EK januárban rajtol

A női kosárlabda Euroliga főtáblás küzdelmei a korábbi terveknek megfelelően októberben kezdődnek, a női és férfi Európa Kupa azonban ősz helyett csak januárban rajtol.


A nemzetközi szövetség (FIBA) szerdai tájékoztatása szerint a kontinentális elitet felvonultató Euroliga klubjai - benne a Sopron Basket - a nemzeti szövetségekkel együtt, a kormányok aktuális rendelkezései alapján szervezik meg az utazásokat és meccseket. A tervek szerint a selejtezők - köztük az Aluinvent-DVTK Miskolc és a török Izmit Belediyespor párharca - szeptember végén kezdődnek el. A kvalifikáció vesztesei az Európa Kupában folytatják a szezont. Az első főtáblás csoportmeccsekre október végén kerül sor.
   
A magyar bajnok Sopronra a címvédő orosz Jekatyerinburg mellett a francia Bourges és Basket Landes, az olasz Schio, a lett Riga, a török Galatasaray és egy selejtezős ellenfél vár az alapszakaszban.
   
Az Euroliga küzdelmei márciusban félbeszakadtak a koronavírus-járvány miatt, és a FIBA júniusban úgy döntött, hogy a 2019/20-as idényben nem hirdet győztest.
   
A női és férfi Európa Kupa főtáblás mérkőzései ugyanakkor október helyett csak január 7-én, illetve 6-án kezdődnek meg. Magyar részről előbbiben az Atomerőmű-KSC Szekszárd, az UNI Győr, és a VBW CEKK Cegléd lesz érdekelt, a férfiaknál pedig az Egis Körmend és a Szolnoki Olajbányász lép majd pályára.
   
A tavalyi magyar bajnok Falco KC Szombathely férfi együttese egy osztállyal feljebb, a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel, és a FIBA korábban közzé tett menetrendje szerint október 14-én kezdi meg az idényt.

forrás: MTI
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: LosGabos Dátum szeptember 13, 2020, 21:30:19
Minden mérkőzésüket megnéztem és tátottam a számat.

A csapat az első meccsét Kuba ellen játszotta, de a találkozó késve kezdődött, ugyanis az ellenfél játékosai a kezdőkörben fotózkodtak a legendákkal. Számukra ez volt a nap csúcspontja, végül 79 ponttal kikaptak (136-57).

Dream Team: ilyen csapat soha többet nem lesz a világon

https://24.hu/sport/2020/09/13/1992-barcelona-olimpia-dream-team-kosarlabda/
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Powell Dátum szeptember 22, 2020, 16:22:56
A Barcelona a Rátgéber Kosárlabda Akadémiáról szerződtetett játékost.

A Barcelonához igazol a Rátgéber Kosárlabda Akadémia 16 éves játékosa, James Ugochukwu Nnaji.
A nigériai tehetségre két éve hívta fel a pécsi akadémia szakmai és stratégiai igazgatójának, Rátgéber Lászlónak a figyelmét egy játékosügynök - derült ki az akadémia közleményéből. James Ugochukwu Nnaji remek adottságokkal rendelkezik, a 2004-es születésű játékos 208 centiméter magas, 110 kilogramm, a karfesztávolsága pedig 227 cm.

A kosárlabdázással 12 évesen ismerkedett meg, de a Rátgéber Akadémián eltöltött két év alatt rengeteget fejlődött, több egyéni és csapatsikernek is részese lehetett: a 2018/2019-es szezonban kadett bajnoki címet ünnepelhetett, a European Youth Basketball League törökországi döntőjében pedig a torna legjobbjának választották.

"Magam is meglepődtem azon, hogy itt tartok, hogy az utóbbi két évben ennyit tudtam fejlődni - mondta James Ugochukwu Nnaji. - Mindez a Rátgéber Kosárlabda Akadémiának köszönhető, ahol nagyon sokat foglalkoztak velem, a mindennapjaim csak a kosárlabdáról, az edzésekről szóltak. Technikailag és fizikálisan is rengeteget léptem előre, ugyanakkor érzem, hogy a következő években még többet tudok kihozni magamból."
"James a legjobb példa arra, hogy ha jó +biológia+ érkezik hozzánk, az edzéstechnológiánknak köszönhetően el tudjuk repíteni akár a Barcelonáig is" - fogalmazott Rátgéber László, a pécsi akadémia szakmai és stratégiai igazgatója. "Mindössze a harmadik szezonját kezdte volna nálunk. James nem csak a fizikumával segített nagyon sokat, a hozzáállásával, a mentalitásával, a munkamoráljával is gazdagította akadémiánkat, s általa a többiek is jobbak lettek. Sok szerencsét kívánunk neki a továbbiakban, reméljük, hogy az Euroligában vagy akár az NBA-ben is bemutatkozhat."
forrás:hosszabbitas.hu
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Latzka Dátum szeptember 22, 2020, 17:50:51
Biztos ügyes, de azért ahogyan Rátgéber is írta: biológia.
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Powell Dátum szeptember 22, 2020, 21:01:04
Ez nagyon jó kép!Enyhén szólva kilóg a csapatból.Egy fél fejjel magasabb a társainál az egy dolog,de neki milyen karja van a többi sráchoz képest. :o
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: oakland23 Dátum november 11, 2020, 15:55:09
Egy kérdés: Kosárlabdában ha egy csapat nem tud 5 játékost pályára küldeni, le kell fújni a meccset, vagy mehet mondjuk 5 a 4 ellen? Sosem kosaraztam semmilyen szinten, ezért kérdem.
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Latzka Dátum november 11, 2020, 17:29:37
Idézetet írta: oakland23 Dátum november 11, 2020, 15:55:09
Egy kérdés: Kosárlabdában ha egy csapat nem tud 5 játékost pályára küldeni, le kell fújni a meccset, vagy mehet mondjuk 5 a 4 ellen? Sosem kosaraztam semmilyen szinten, ezért kérdem.

Amiket találtam itt-ott:

- Ha meccs előtt nincs meg az 5 ember, akkor el sem kezdik.

- Ha pedig meccs közben megsérül egy játékos, akkor visszatérhet a pályára az a játékos, aki utoljára kipontozódott.

- És egy ifjúsági liga szabályzatában olyat is olvastam, hogy addig megy a játék, míg az egyik csapat létszáma 2 alá nem esik; magyarul 1 vs 5 az már tuti nincsen, de olyan lehet, hogy az egyik csapatban kevesebb a player ;D
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Admin Dátum november 11, 2020, 19:19:27
Idézetet írta: Latzka Dátum november 11, 2020, 17:29:37
Amiket találtam itt-ott:

- Ha meccs előtt nincs meg az 5 ember, akkor el sem kezdik.

- Ha pedig meccs közben megsérül egy játékos, akkor visszatérhet a pályára az a játékos, aki utoljára kipontozódott.

- És egy ifjúsági liga szabályzatában olyat is olvastam, hogy addig megy a játék, míg az egyik csapat létszáma 2 alá nem esik; magyarul 1 vs 5 az már tuti nincsen, de olyan lehet, hogy az egyik csapatban kevesebb a player ;D

Olyan meccset én is láttam, ahol nem volt 5-5 ellen a pályán, mivel az egyik csapatból kipontozodtak.
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: oakland23 Dátum november 30, 2020, 21:53:53
Nem épp hír, csak érdekesség, hogy épp megy a Chicaco State - DePaul női NCAA meccs, ahol a DePaul játékosai maszkban játszanak  :) Mondjuk csúszkál össze-vissza, de nem nagyon akadályozta őket, hogy 67-et dobjanak félidőig. Kegyetlen agresszív a játékuk, letámadnak egész pályán, a Chicaco alig tudja áthozni, vagy foult van, vagy labdaszerzés. Jó kis meccs amúgy, 22beten van rá stream, akit izgat. Sajnos már érték nincs benne, mondjuk a bet365 a DePaul 2. negyedben dob 25-öt adott rá 3.85-öt, miközben az elsőben dobott 40-et a csapat  ;D Ehhez képest a 27 erős visszaesés.
Berámolt 10 triplát is a DePaul, mindezt maszkban, nagyon kemény tempót diktálva, és szerintem ezt a 10 triplát kb úgy érzésre 18-20 kísérletből hozta össze.
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: oakland23 Dátum november 30, 2020, 22:52:31
Most épp a Buffalo Bullst árazzák alá, 33 pontos jó játékot hozó első negyed után 7.00-es ods volt, hogy dobnak min. 20 pontot. Dobtak 24-et, de cash outtal már 14-4-nél hatalmasat lehetett kaszálni. Most a 3. negyedre 4.40, hogy dobnak 20-at. Garancia nincs rá, de a játékuk alapján ez kb 1,85 lenne reálisan
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: gerry Dátum február 04, 2021, 17:47:28
Nálam is elméletileg sima vendég győzelem a mai Szlovák-Magyar összecsapás. Oak főoldali cikke ezt csak megerősítette bennem.

Remélem 15 pontot közé tudunk tenni, nem csak a győzelem, de a különbség is fontos. Hajrá Csajok!!!
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Pozzato Dátum február 09, 2021, 18:50:10
Megpróbálta
https://www.youtube.com/watch?v=E7K_IsaYsa8
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: LosGabos Dátum március 02, 2021, 20:57:59
Ma már ez elképzelhetetlen, épp ezért erőltetettnek érzem az összehasonlítást a legendákkal, de attól még érdemes elolvasni..

(Azért Dajka Balázs vehette volna a fáradtságot és utánanéz a statisztikai jelentéseknek. Akkor nem azt írja, hogy sikeres-rontott, hanem azt, hogy sikeres-összes)

https://24.hu/sport/2021/03/02/wilt-chamberlain-100-pontos-merkozes-nba-philadelphia-warriors-new-york-knicks/
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum március 10, 2021, 14:43:52
Női kosárlabda Euroliga - Nézők előtti negyeddöntők Salamancában

Nézők előtt kerül sor jövő héten Salamancában a női kosárlabda Euroliga egyik negyeddöntős tornájára, a másik viadalt a veretlen Sopron Basket rendezi.


A wbasket.hu szaklap szerdai tájékoztatása szerint a spanyolországi Kasztília és León hatóságai már a járványügyi korlátozások enyhítésénél tartanak. A sporteseményeken ezért a higiéniás előírások betartása és a kötelező távolságtartás mellett visszatérhetnek a nézők a lelátókra.
   
A Salamanca által rendezett negyeddöntős tornán a csarnok nézőterének egyharmadára adhatnak el jegyeket. Először 20 eurós kedvezményes áron a klub pártoló tagjai juthatnak belépőkhöz, s ha maradnak szabad helyek, akkor válik nyilvánossá a bejutás. A madridtól kétszáz kilométerre fekvő városban két párharcot bonyolítanak le a Salamanca és a szintén spanyol Girona, illetve a török Fenerbahce és Galatasaray között.
   
A jelenlegi Euroliga-idényben nem először rendeznek nézők előtt mérkőzéseket: február végén az orosz Orenburg és a Dinamo Kurszk is a szurkolók jelenlétében fogadta a török Izmitet.
   
A soproni négycsapatos, oda-visszavágós rendszerű tornára ugyancsak jövő szerdától péntekig kerül sor, a magyarországi előírások miatt zárt kapuk mögött. Ennek során az idényben még veretlen hazaiak a francia Lyonnal csapnak össze kétszer. A viadal másik két résztvevője a legutóbbi, a 2018/19-es kiírásban első Jekatyerinburg, valamint a szintén orosz Kurszk lesz. Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem hirdettek győztest.
   
A salamancai és soproni párharcok győztesei jutnak az Euroliga négyes döntőjébe, amelyre április 16. és 18. között kerül sor.

forrás: MTI
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: SPF Ajánlatok Dátum április 27, 2021, 12:56:02
Fizetnél egy újonc kártyáért 5,2 millió dollárt?

Míg egyeseknek alig jut a betévő falatra vagy épp készülődnek a rettegett világválságra, egy tehetős ismeretlen milliókat költött egy aláírt újonc kártyáért. Olvasd tovább! (https://www.sportfogadas.org/hirek/fizetnel-egy-kartyaert-52-millio-dollart)

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum június 28, 2021, 19:14:43
A tokiói hajsza csak nyűg lenne? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/a-tokioi-hajsza-csak-nyug-lenne)

Sokakat nem érdekel az olimpia.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/a-tokioi-hajsza-csak-nyug-lenne)

Cím: Re:NBA 2020/21
Írta: gerry Dátum július 04, 2021, 08:58:06
A mai kvalifikációs tornák döntőitől vártok további meglepetéseket:?

Szlovének be fogják húzni, Doncic mellett a többiek is jól nyomják, mindenképp az ő győzelmüket várom.
Cseh csapat tegnapi csoda után (beesett nekik minden) ma sima vereséget szenvednek..
Német Brazil no bet
Szerbek meg min. 10 pontot közé tesznek.

Mehet a 3-as kombi  :beerchug:
Cím: Re:Re:NBA 2020/21
Írta: Pozzato Dátum július 04, 2021, 10:39:24
Szerb nekem is evidens, egyben van az a csapat, motiváltak, olaszokat nem érzem most annyira erősnek. Papírforma alapján tényleg 10-15 pont a minimum, ha komolyan veszik a szerbek.
Litvánia - Szlovénia nekem a no bet, inkább csak érdekel a meccs, hogy a magasak a kicsik ellen mire mennek. Elvileg Doncicnak ez sima kell, hogy legyen, de 1.50 körüli szorzóért nincs benne érték számomra.
Őszintén reménykedtem, hogy az irodák elmérik a szorzókat és a brazilokra lesz 2.50, de 1.40?  ::)  Tényleg sokkal jobbak, németek elintézték a horvátokat, lehet itt így egy német hendi érné meg, de ez is no bet.
Csehek hihetetlenek, görögök "meglepetés" győzelme szerintem kevésbé az, innentől ők ezt megoldják rutinból.
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Pozzato Dátum július 04, 2021, 20:19:28
Félidőig volt esélye a litvánoknak, utána Doncic magasabb fokozatba kapcsolt. Eszméletlen ez a faszi, gyakorlatilag egyedül kijutatta az országát az olimpiára, mindezt Litvániában. Amikor kell, akkor csinál egy 31-11-13-as tripla-duplát, hogy állítod meg? Tényleg az NBA legjobb védőinek kell őt ütnie folyamatosan, máshogy nehéz. Teljesen más szint, mint ennyi idősen LeBron és a többiek voltak.
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: gerry Dátum július 04, 2021, 21:42:59
A szerbek mit csinálnak,,, no komment  :bash:

Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Pozzato Dátum július 05, 2021, 11:22:39
Idézetet írta: gerry Dátum július 04, 2021, 21:42:59
A szerbek mit csinálnak,,, no komment  :bash:
A szerbek és a görögök... Érthetetlen volt számomra. Megmondom őszintén, már az olasz és cseh győzelem is meglepetés, de az, hogy ennyivel, nehéz rá szavakat találni. A csehek belenyúltak a szarba, minden beesett, amit dobtak. Az olaszoknál meg az segített, hogy jól szedték a támadókat, ebből jöttek az újabb lehetőségek.
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Pozzato Dátum július 05, 2021, 14:20:02
Ennyit jelent, ha Doncic mellett jó dobók vannak (Prepelic még formában sem volt...), akkor nyugodtan mehetnek a betörés+kiosztás kombók. A Dallasban, ha lenne 4-6 ilyen játékos, akik nagyon kis megingásokkal tudnák ezeket hozni, nem lenne gondja a csapatnak. Megfigyelhető volt, hogy Tobey hiába center, ki kellett rá lépni, mert az open triplákat bevágja. Cancar inkább SF az NBA-ben, Dimec pedig alig kapott játékidőt. Gyakorlatilag egy klasszikus magassal lehozták a Sabonis - Valanciunas tengely ellen úgy a meccset, hogy nyerték a palánk alatti csatát. A szlovénok játéka egyszerű volt - Doncic szemszögéből nem, hiszen mindig neki kell döntést hozni -, de ez simán működne a Dallasnál, ha jó dobóik lennének. Hardaway nagyon ingadat, J. Richardson és Trey Burke catch and shoot triplából gyenge, Maxi Kleber és Finney-Smith lehetne az, akire építhetnének, illetve Porzingis, de nála nincsen 2-3 egészséges hónap zsinórban...  Ha Kleber és Finney-Smith mellé tudnának hozni még két jó periméter játékost, akik tudnak dobni, akkor egy small-ball rendszerben simán ott lehetnének a legjobbak között. A szlovénok pedig érdekesek lesznek az olimpián. Ha ez a selejtezős játékukat tartani tudják, akkor bajban lehetnek az ellenfelek. A 2017-es szlovén csapat mélyebb volt (Dragic, Randolph), de a jelenlegi keretben már ott van egy 100%-os Doncic (az akkori még egy fiatal tehetség). Ez sokat jelenthet, úgy hozták a litvánok elleni meccset, hogy az amúgy jól triplázó Prepelic rossz napot fogott ki (többiek jók voltak). Ha ő is hozza a 40%-ot, akkor nagy gondjuk nem lehet. A spanyol-japán-argentin trió mellé kerültek, utóbbi szintén alacsonyabb szerkezetre épít, őket dominálhatják Doncicék. Spanyolok rutinból játszanak majd, de ebből a csoportból tovább kéne jutniuk. Ha a B-csoportból kapnának ellenfelet, akkor simán benne van az elődöntő a szlovénokban. Egy esetleges 4.00 feletti szorzó a szlovén éremre, már nem rossz opció.
https://www.youtube.com/watch?v=f_AWJ0QLkZs
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum július 17, 2021, 04:35:02
Hanga Ádám távozik a Barcelonától

A következő idényben már nem a Barcelonában kosárlabdázik majd a válogatott Hanga Ádám.


A katalán klub a honlapján számolt be pénteken arról, hogy a magyar játékos már nem tagja a keretnek.
   
A rövid közlemény emlékeztet rá, hogy Hanga 2017-ben, a Baskoniától érkezett a Barcelonához, melyben 276 mérkőzésen szerepelt.
   
A 32 éves kosaras a legutóbbi idényben spanyol bajnok és Király Kupa-győztes lett a gránátvörös-kékekkel, az Euroligában pedig a döntőig jutott. Spanyol sajtóértesülések szerint az idei bajnoki fináléban éppen a Barcelona által legyőzött Real Madrid érdeklődik iránta.
   
A játékos menedzsmentje egyelőre nem kívánta kommentálni az eseményeket az MTI-nek.

forrás: MTI
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Pozzato Dátum augusztus 16, 2021, 18:18:40
Lehetséges, hogy volt már, nem emlékszem, de ez nagyon beteg még mindig:
https://www.youtube.com/watch?v=U0D_JcGetRk
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: csabax Dátum október 26, 2021, 20:03:20
1984-ben ezen a napon debütált minden idők egyik legnagyobb kosárlabdázója a Chicago Bullsban, Michael Jordan.

(https://scontent.fclj1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/248826630_4851010011600473_207567080813299237_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_eui2=AeFLsJt-vpyLyEgdkayNXRpvknDQgOfU9lmScNCA59T2WSF8QD00M4dkJZUX2q2hYmQ&_nc_ohc=NUE7DQZ2Fh8AX-lSJBp&_nc_ht=scontent.fclj1-1.fna&oh=8e4f9f11b59cfb8a7decc8b9838d4126&oe=619F05C3)
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: gerry Dátum november 26, 2021, 12:49:10
Ma a válogatott szerintem győzelemmel kezdi meg a sorozatot, annak ellenére hogy vannak nehézségek a Covid miatt, nagyon egyben van a társaság, bízom benne hogyha egy szoros meccsen is de behúzzák. Hajrá fiúk!  :beerchug:

Más: Cseheknél a fél csapat hiányzik, sima vereséget fognak szenvedni, sajnos ezt az irodák is sejtik, 1,7-ről már csak 1,3 körül fizetnek.
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: oakland23 Dátum november 26, 2021, 20:07:59
Idézetet írta: gerry Dátum november 26, 2021, 12:49:10
Ma a válogatott szerintem győzelemmel kezdi meg a sorozatot, annak ellenére hogy vannak nehézségek a Covid miatt, nagyon egyben van a társaság, bízom benne hogyha egy szoros meccsen is de behúzzák. Hajrá fiúk!  :beerchug:

Más: Cseheknél a fél csapat hiányzik, sima vereséget fognak szenvedni, sajnos ezt az irodák is sejtik, 1,7-ről már csak 1,3 körül fizetnek.
ü baz, épp most húztam be a cseheket vakon 83, 5 overbe  :D Lehet szurkolni  ;D

*az elején esett minden hála az égnek, így még pici plusz is jött cash outtal  :ok:
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum december 15, 2021, 07:13:35
Női kosárlabda EK - Ismét a törökök ellen bizonyíthat a PEAC

Csirke Ferenc vezetőedző örül annak, hogy az NKA Universitas PEAC ismét a török Nesibével csap össze a női kosárlabda Európa Kupa rájátszásában.


A pécsiek a D csoport másodikjaként jutottak be a 32 közé az EK-ban, ahol már oda-visszavágó alapon dőlnek el a párharcok. A törökökkel már a csoportkörben is összecsaptak, hazai pályán 78-66-ra nyertek, majd Ankarában 96-62-re kikaptak.
   
"Szerdán meg tudjuk nekik mutatni idehaza, hogy a 34 pontos győzelmük csak egy kisiklás volt a részünkről" - mondta a szakember kedden az M4 Sport Sporthíradójában. "Ők sem lehetnek nyugodtak, mert két héttel ezelőtt még összesen csak egy vereségük volt minden sorozatot beleértve, azt pedig éppen Pécsen szenvedték el."
   
A tréner kifejtette, a selejtezővel együtt 5/3-as győzelmi mérlegnél tartanak az EK-ban, és büszke arra, hogy mindhárom hazai csoportmeccsükön győztesen hagyták el a pályát.
   
"Idegenben több egylabdás mérkőzésünk is volt, ezeket meg kell tanulnunk megnyerni" - tette hozzá Csirke Ferenc a szerdai meccs előtt, amelyre ingyen juthatnak be a pécsi szurkolók.
   
Az EK másik továbbjutott magyar csapata, a DVTK a cseh Brnót fogadja a párharc első meccsén, a visszavágókat jövő szerdán rendezik.
   
A szerdai műsor:
   
Női EK, rájátszás a nyolcaddöntőbe jutásért, 1. mérkőzések:
   
DVTK-Brno (cseh) 18.00
NKA Universitas PEAC-Nesibe Aydin (török) 19.00

forrás: MTI
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Admin Dátum március 25, 2022, 13:22:00
BAZSKA x HANGA ÁDÁM / Interjú I. rész


BAZSKA x HANGA ÁDÁM / Interjú II. rész

Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Admin Dátum március 25, 2022, 13:23:06
BAZSKA x MARONKA ZSOMBOR

Cím: Re:Kosár-Aréna
Írta: SPF Előzetes Dátum június 12, 2022, 23:56:58
El Clásico: Nem olyan egyértelműek az esélyek (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/el-clasico-nem-olyan-egyertelmuek-az-eselyek)

A spanyol kosárlabda liga rájátszásához értünk, ahol Barcelona - Real Madrid döntőt rendeznek.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/el-clasico-nem-olyan-egyertelmuek-az-eselyek)

Cím: Re:Re:Kosár-Aréna
Írta: SPF Előzetes Dátum június 16, 2022, 23:17:41
Tényleg ennyire jó szorzót adnak a madridi sikerre? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/tenyleg-ennyire-jo-szorzot-adnak-a-madridi-sikerre)

Az első két meccs fényében kissé hihetetlen, hogy így lőtték be az esélyeket.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/tenyleg-ennyire-jo-szorzot-adnak-a-madridi-sikerre)

Cím: Re:Re:Kosár-Aréna
Írta: SPF Előzetes Dátum június 18, 2022, 12:11:59
Még mindig nem hiszik el, hogy a Real a jobb (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/meg-mindig-nem-hiszik-el-hogy-a-real-a-jobb)

Nem tanultak volna az eddigi három meccs eredményéből? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/meg-mindig-nem-hiszik-el-hogy-a-real-a-jobb)

Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Pozzato Dátum július 04, 2022, 15:25:59
Mindeközben Európában...
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: MessiÁs Dátum július 04, 2022, 16:33:59
En egyebkent tamogatom hogy a legjobb európai nba jatekosok igenis jatszanak a hazajukert olykor olykor( ne csak olimpian vagy vbn)

De az hogy Doncic most nyaron es osz elejen is tolja, nem az lesz megint belole hogy egy kifacsart szlovent latunk az elso 1 2 honapban az NBAben?
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Pozzato Dátum július 04, 2022, 17:06:23
Idézetet írta: MessiÁs Dátum július 04, 2022, 16:33:59De az hogy Doncic most nyaron es osz elejen is tolja, nem az lesz megint belole hogy egy kifacsart szlovent latunk az elso 1 2 honapban az NBAben?

Én is így gondolom, de Doncic imádja a hazáját, ráadásul tudja, hogy vele együtt Szlovénia szinte verhetetlen (egyetlen ponton múlott, hogy nem játszottak olimpiai döntőt, Eb-címvédők, gakorlatilag csak a Team USA jobb náluk). Cubanék tudták, mit vállaltak, mikor elhozták. Ha nincsen Doncic a szlovén keretben, akkor erősen rezeg a léc. Sors fura fintora, hogy teljesítménye alapján már most minden idők top10-es játékosa (szerintem még MJ sem volt ekkora hatással egy-egy meccsre), de sehol sincsen megfelelő társa. Ha egyszer kap a szlovén válogatottban, illetve a Dallasban egy jó második opciót, verhetetlen lesz.

Most is olyan játékosokból hozza ki a maximumot, akik kis túlzással ilyen Euroliga alsóházában szereplő keretekbe valók... (és akkor még túloztam is, mert a szlovén válogatottban Doncic, Dragic és Tobey trión kívül, többi még nemzetközi kupás szintet sem üti meg, esetleg még Blazic  ;D ). Ez nekem olyan, mintha a magyar válogatottban betennénk Doncicot és olimpiai döntőért mennének. Emberek megőrülnének, elfejtenék az összes többi sportágat itthon. Szerencsések a szlovének, lehetséges, hogy szeptember elején kimegyek Kölnbe valamelyik Eb-napra, ha már Doncic is ott lesz.

Doncic valószínűleg hulla lesz november körül, de lehetséges, hogy felmérték, nem kell neki a szezon elejét megnyomni (idén is ezt csinálta, kis sörözgetés, gyorskajálda, Netflix stb.), elég a szezon második felére formába kerülni.
Cím: Re:Re:Kosár-Aréna
Írta: SPF Előzetes Dátum augusztus 23, 2022, 15:38:15
Világbajnoki selejtezőkkel hangolnak az Eb-re (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/vilagbajnoki-selejtezokkel-hangolnak-az-eb-re)

Könnyedén megeshet, hogy elmérték az esélyeket.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/vilagbajnoki-selejtezokkel-hangolnak-az-eb-re)

Cím: Re:Kosár-Aréna
Írta: SPF Előzetes Dátum augusztus 23, 2022, 17:41:24
Komoly bajban a szerbek (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/komoly-bajban-a-szerbek)

A tudatosan felépített görög válogatott meglepheti őket? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/komoly-bajban-a-szerbek)

Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: oakland23 Dátum szeptember 22, 2022, 10:51:56
Női kosár vb első meccs hajnalban
Bosznia-Hercegovina - Puerto Rico 58-82
Puerto Ricónál a legjobb játékosuk Gwathmey kinn sincs a vb-n, és 15.00-ös meccs előtti oddsuk volt. Olimpián, vb-selejtezőn rommá vertemindenki. Ehhez képest nyertek msot 24 ponttal. Hát aki ezt előre látta, az tud valamit.
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Latzka Dátum szeptember 22, 2022, 15:54:42
Tökre nem értek hozzá, de azért nekem elég komoly eredmény az alábbi is.

Kína - Dél-Korea 107-44

Azért 63 pontnyi különbség nem semmi :o
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Admin Dátum szeptember 23, 2022, 08:33:43
Idézetet írta: Latzka Dátum szeptember 22, 2022, 15:54:42Tökre nem értek hozzá, de azért nekem elég komoly eredmény az alábbi is.

Kína - Dél-Korea 107-44

Azért 63 pontnyi különbség nem semmi :o

Aki követi a női kosárlabdát az tudja, hogy az ilyen különbségek azért eléggé gyakoriak.  ;)
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Latzka Dátum szeptember 23, 2022, 09:00:19
Idézetet írta: Admin Dátum szeptember 23, 2022, 08:33:43Aki követi a női kosárlabdát az tudja, hogy az ilyen különbségek azért eléggé gyakoriak.  ;)

Ok :ok:
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: csabax Dátum szeptember 23, 2022, 13:41:06
Idézetet írta: Admin Dátum szeptember 23, 2022, 08:33:43Aki követi a női kosárlabdát az tudja, hogy az ilyen különbségek azért eléggé gyakoriak.  ;)
Így igaz.
A nőknél gyakorlatilag minden sportágban megfigyelhető ez a folyamatos formaingadozás.
Például gyakran van olyan a női teniszben, hogy valaki 6-0-ra vagy 6-1-re nyeri az első szettet, majd pedig simán elbukja a másik kettőt 6-0, 6-1-re.
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: oakland23 Dátum szeptember 24, 2022, 11:42:52
Dél-Korea épp most nyert a bosnyákok ellen 33-mal úgy, hogy a sima győzelmük is 8,00-es szorzót ért  :redchug:

Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: HT Dátum szeptember 24, 2022, 22:38:34
Idézetet írta: oakland23 Dátum szeptember 24, 2022, 11:42:52Dél-Korea épp most nyert a bosnyákok ellen 33-mal úgy, hogy a sima győzelmük is 8,00-es szorzót ért  :redchug:


Oakland barátom beelőzött, mert én is épp ezt akartam fejtegetni, hogy a fogadóirodák néha mennyire sötétben tapogatóznak ezen a női vb-n. És amikor még az első fordulóban nem jöttek össze a szorzók, azt ráfoghattuk a "kezdeti nehézségek"-re, de azért a 3. körben ekkorákat bakizni...

Dél-Korea 8-szoros szorzóval alázta tönkre Boszniát (akit 1,09-re vettek). Úgy verte őket 33 ponttal, hogy a bosnyákok egyetlen negyedet sem tudtak megnyerni. Egy percig nem volt esélyük.

A nap másik meccsén Belgium az utolsó pillanatokban tudott felülkerekedni Puerto Rico ellen. A belgákra nem is adott szorzót a Bet365, a karib-tengeri ország pedig 26-os oddsszal indult. Belgium az első negyed végén 1 ponttal vezetett, a félidő egál volt, a 3. negyed végén ismét csak 1 ponttal ment, és a végére sikerült egy 3 pontos győzelmet összehozni. Vagyis végig fej-fej mellett haladtak.

Azért az érdekes mindenesetre, hogy 12 csapat van mindösszesen ezen a vb-n (tehát nem lehet azt mondani, hogy nagyon felhígították volna a mezőnyt), és mégis mekkora különbségek vannak köztük. Értem én, hogy minden földrészről kell legalább egy ország (hiszen mégiscsak egy világbajnokságról van szó), de ha egész Afrikában nincs egyetlen épkézláb női válogatott sem, akkor teljesen felesleges odarakni egy Malit pofozógépnek. Eddig két mérkőzést játszottak, -97-es pontkülönbség. Komolytalan. De az sem nagyon világos, hogy a bosnyákok hogyan tudtak ide kerülni. Nem is értem, hogy miként sikerült beverekedniük magukat a három Európából induló csapat közé. Eddig három mérkőzés, -104-es pontkülönbség. És még nem is játszottak a belgákkal és az USA-val. Hol vannak ilyenkor a spanyolok, az olaszok, de mondhatnám a törököket, a lengyeleket, a cseheket, de talán még a magyarokat is...

Kíváncsi leszek majd az USA-Bosznia hendikepjére...
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: oakland23 Dátum szeptember 25, 2022, 09:47:06
Azért azt nézd, hogy Puerto Rico az oroszok helyett jött, Mali meg azért, mert Nigéria baszott elmenni a vb-re. Na, nem mintha Nigéria sokkal jobb lenne.
Nem értem tényleg a FIBÁ-t, hogy miért csonkította a mezőnyt, de ha azt nézzük, hogy igazából úgyis USA nyeri, akár négyen is lehetnének...

Ausztrália gyengült, szerintem a covidnak érezni a hatását. Sokat számít, hogy Leilani Mitchell elfelejtett kosarazni, Cambage meg amekkora állat, olyan hülye. Az a L. Jackson, aki 41 éves most, és évek óta nem játszott, most simán válogatott :D Úgy döntött, ha már hazai vb, visszatér. Egy állami ligás csapatban játszott, aztán nesze, máris válogatott :D

De igazából fogadás terén kész katyvasz, sokkal jobb, ha az ember kiüríti az agyát, és úgy ül egy meccs elé. Egyik meccsből nem lehet a másikra következtetni, igazából annyira a napi forma dönt, hogy az hihetetlen.

Én már simán azon sem lepődnék meg, ha a bosnyákok ezek után megverik Belgiumot :D Ma nézni akarom az ausztrálokat is, mag ha összejön, akkor Japán meccsét is. Nekem Japán játéka nagyon tetszik, főleg amikor kintről elkapják a fonalat, kedvencen a szimpatikus nevű Maki Takada.

Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: HT Dátum szeptember 26, 2022, 14:05:47
USA - Dél-Korea 145-69

A 30-40 pontos győzelmekhez már éppen kezdtünk volna hozzászokni, de ezt a 76 pontos különbséget még emészteni kell. Igaz, hogy a koreaiak az első fordulóban 63 ponttal kaptak ki a kínaiaktól, de miután 33-mal megverték Boszniát, azt gondoltam, hogy csak egy kezdeti kisiklás volt a Kína elleni zakó.

40 perc alatt 145 pont. Ez mészárlás volt a javából.
Érdemes megnézni az amerikaiak számait:
- 94 mezőnykísérlet (percenként majdnem 2,5).
- 70%-kal dobták a duplákat, 53%-kal a triplákat.
- Támadólepattanók: 22-7. Védőlepattanók: 34-13. Büntetődobások: 17-0. (Egyik sem Koreának.)

Azért az a 0 büntetőkísérlet, valamint az a tény, hogy az amerikaiak a 40 perc alatt 5 személyi hibát szedtek csak össze, sok mindent elmond a két csapat támadásáról és védekezéséről.

Az USA-Bosznia "csoportrangadóra" kijöttek közben a szorzók. 58,5 pont a hendikep, ami persze lehet 40 is, de – bármilyen furcsán is hangzik – akár 100 is. Reggel 6-kor lesz a meccs. Lehet, hogy érdemes lenne felkelni és megnézni.
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: oakland23 Dátum szeptember 26, 2022, 14:43:58
Dél-Korea eleve feladta a meccset, mert nekik egyébként is a Puerto Rico elleni meccs számít. USA ellen esélytelenek voltak, és igazából mindegy volt, hogy mondjuk 40-nel vagy 140-nel kapnak ki. Nem is csináltak belőle nagy ügyet. Spóroltak, ahogy csak tudtak, és ez jó döntés volt, mert Puerto Rico bár meglepően jó, ha Korea úgy játszik, mint a bosnyákok ellen, simán nyerhet, és juthat tovább. Ha meg továbbjut, egy meccsen itt még Dél-Korea is verhet bárkit, nyílván USA-t kivéve...

Jó, tény, bárki ellen papíron esélytelen lesz Dél-Korea, de ha kifognak egy jó napot, verhetnek jobb csapatot simán, esélytelenként valahogy eleve könnyebb játszani, hisz nincs rajtad nyomás. Kicsit mint a magyar fociválogatott...

Kár, hogy holnap az M4 a szerb-franciát adja, az igazából engem nem izgat, a Kína-Belgium is, de túl korán van, meg azt kéne kimatekozni, van-e az a szcenárió, amiben Japán még továbbjuthat. De igazából kár matekozni, azaz utsó meccs, addigra kiderül :D Én a torna előtt biztos voltam benne, hogy Japán egy nagyobb halat elver, és lesz olyan meccse, amikor esnek a triplák. viszont eddig csak Malit verte, de Ausztrália sem annyira acélos, és igazából ha lesz még esélye a japóknak, ha nem, az telt házas meccs, ott majd talán egy overre rápróbálok, de addig még sok minden történik.



Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum szeptember 30, 2022, 07:44:44
Férfi kosárlabda NB I - Az újonc Honvéd ellen kezd a bajnok Falco

A bajnok Szombathely az újonc Budapest Honvéd vendégeként kezdi meg szombaton a férfi kosárlabda NB I 2022/23-as idényét.


A Bajnokok Ligájában főtáblás vasiaknál nagy játékosmozgás volt a nyáron, ugyanis az előző szezon légiósai közül csak a horvát Boris Barac maradt a keretben. Marvin Clark és Deontae Hawkins mellett távozott a magyar válogatott Váradi Benedek, Golomán György, Benke Szilárd és Somogyi Ádám is, az érkező oldalon pedig az amerikai Raymond Cowels, Zach Brown és Matt Tiby, továbbá a szerb Stefan Pot szerepel. Ezzel megvalósult Gráczer Görgy ügyvezető előzetes bejelentése, mely szerint Milos Konakov vezetőedző együttese öt légióssal vág neki a következő idénynek.
   
Budapest egyetlen élvonalbeli csapatánál - ahol a 98-szoros válogatott Báder Márton irányítja a szakmai munkát - ugyanakkor egyelőre a bennmaradás a cél, a 33-szoros bajnok Honvéd 21 év után tért vissza az élvonalba.
   
A júniusi döntőben 3-2-re alulmaradt Körmend - amely az Európa Kupában is érdekelt lesz - szombaton Oroszlányban kezdi meg a szezont, míg a bajnoki bronzérmes Fehérvár a pénteki nyitányon az Atomerőműnél vendégeskedik. A paksiak kis híján lecsúsztak a másodosztályba, de a kiesés elkerüléséért vívott csatában 2-1-re legyőzték a PVSK-t.
   
Újdonság lesz a 2022/23-as szezonban, hogy megszűnik a középszakasz, így az április elején záruló alapszakaszt rögtön a rájátszás követi, a Zsíros Tibor Magyar Kupában pedig nyolc helyett már csak négy csapat vívja a finálét.
   
A férfi NB I mezőnye:
   
Arconic-Alba Fehérvár, Atomerőmű SE, Budapest Honvéd Sportegyesület, DEAC, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, Egis Körmend, Falco KC Szombathely, Hübner Nyíregyháza BS, Kometa Kaposvári KK, MVM-OSE Lions, Naturtex-SZTE-Szedeák, Sopron KC, Szolnoki Olajbányász, Zalakerámia ZTE KK
   
Az elmúlt tíz év bajnokai:

2012: Szolnoki Olaj
2013: Alba Fehérvár
2014: Szolnoki Olaj
2015: Szolnoki Olaj
2016: Szolnoki Olaj
2017: Alba Fehérvár
2018: Szolnoki Olaj
2019: Falco-Vulcano Szombathely
2020: nem hirdettek bajnokot
2021: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
2022: Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely

forrás: MTI
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: HT Dátum szeptember 30, 2022, 16:38:09
Vannak olyanok, akik kosárlabdában a kiváló védekezésben találják meg a játék szépségét, és vannak, akik inkább a támadókosárlabdát preferálják. Én bár ez utóbbiba tartozom, de ezúttal nem tudok elmenni szó nélkül az amerikaiak – Kanada elleni – védekezése mellett.

Azt a mérkőzés előtt is mindenki tudta, hogy az Egyesült Államok nagyon kilóg a mezőnyből, és jelen pillanatban szinte lehetetlen megverni őket. Kanada is úgy lépett pályára, hogy tudták jól, hogy nekik a másnapi (bronzcsata) lesz az igazi megmérettetés, és akiben esetleg volt is egy hajszálnyi reménykedés a csodában, az is hamar szembe találta magát a valósággal, mivel az amcsik 15-0-val indították a meccset.
De nem is a mérkőzéssel kapcsolatban lenne megjegyzésem, hanem az USA védekezéséről mondanék egy pár szót. Ahogy az előbb is írtam, tudjuk, hogy Kanada nem elsősorban erre a meccsre fókuszált, nem is akarták "összetörni" magukat a mai napon, de azért az első három negyed történéseit nem lehet kizárólag erre fogni. A negyedik negyeddel nem is igazán foglalkoznék, mert az teljesen komolytalan volt (40 pont különbségnél már mindenki a végső sípszót várta).

Szóval nézzük az első három negyed számait:
USA-Kanada 67-29 (30 perc játék után)

Kanada mezőnyből 9/54 – ebből a kétpontosok 5/35.
Vagyis 30 perc alatt 5 bedobott kétpontos! Egy vb elődöntőn. És erre nem lehet indok az, hogy ők már a következő mérkőzésre gyúrtak. Egészen hihetetlen volt látni az amerikaiak védekezését. Mindenhova odaértek lábbal, alig lehetett egy-egy ellen megverni őket, sorozatosan belekényszerítették az ellenfelüket a rossz dobásokba, és mindezt tették úgy, hogy mindössze 7 személyi hibát szedtek össze ez alatt a három negyed alatt.

Végül a fentiek alátámasztására két érdekes szám:
- az első negyedben 2/17 volt a kanadaiak mezőnykísérlet-mutatója, és ebből 1/12 a kétpontosoké.
- a harmadik negyedben pedig még mindig úgy védekeztek Stewarték, mintha egál lett volna az állás. Kanada mindössze 10 mezőnykísérletig jutott el ebben a 10 percben, és az első negyedhez hasonlóan itt is csak 1 sikeres kétpontost tudtak csak felmutatni.
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: csabax Dátum november 23, 2022, 20:35:08
Sakk-matt.

(https://pbs.twimg.com/media/FiA4bYAWAAEdQjm?format=jpg&name=medium)
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: csabax Dátum december 13, 2022, 22:50:47
Vajon Európában mikor fog megtörténni az, hogy az idény legjobbja kapja a Dražen Petrović-díjat?
Vitathatatlan, hogy "az európai Michael Jordan", a kosárlabda Mozartja a legteljesebb mértékben megérdemelné, hogy örökké emlékezzenek rá.

Ezentúl a Michael Jordanről elnevezett díjat kapja az idény legjobbja az NBA-ben
https://m4sport.hu/kosarlabda/cikk/2022/12/13/ezentul-a-michael-jordanrol-elnevezett-dijat-kapja-az-ideny-legjobbja-az-nba-ben/?fbclid=IwAR0C-FsJ2XFRmzk2sJbRPnNt971j81ZeQwPM0-rNGICdKBdfp3mb7esYt7s
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Admin Dátum május 19, 2023, 10:10:15
Juhász Dorka bekerült a Minnesota szűkített keretébe, a női NBA-ben fog játszani

Juhász Dorka bekerült az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokságban (WNBA) szereplő Minnesota Lynx szűkített keretébe – írja az MTI.

Erről csütörtökön számolt be honlapján a klub, amely Damiris Dantas és Taylor Soule játékjogára nem tartott igényt, így a bő egy hónapja a draft 16. választásával megszerzett 23 éves magyar center a csapatnál maradt. A WNBA-ben minimum 11, de legfeljebb 12 játékos lehet egy klub keretében, a Minnesotának a két játékos elküldésével jelenleg 12 kosaras a tagja.

Juhász az előszezonban csapata mindkét mérkőzésén pályára lépett, a Washington Mystics és a Chicago Sky elleni találkozókon is a csapat legjobbja volt lepattanózásban.

A 2011-ben, 2013-ban, 2015-ben és 2017-ben bajnok Minnesota pénteken a Chicago Sky ellen kezdi a szeptemberig tartó alapszakaszt.

https://telex.hu/sport/2023/05/19/juhasz-dorka-bekerult-a-szukitett-keretbe-minnesota-lynx-kosarlabda-wnba
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Admin Dátum július 12, 2023, 14:57:06
Hanga Ádám a Crvena Zvezdában folytatja:

https://www.euroleaguebasketball.net/euroleague/news/adam-hanga-is-crvena-zvezda-fourth-summer-signing/
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: SPF Előzetes Dátum augusztus 15, 2023, 11:30:53
Magyarország - Bosznia-Hercegovina tipp: Erős kezdés után visszaesés? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/magyarorszag-bosznia-hercegovina-eros-kezdes-utan-visszaeses)

A magyar válogatott esélyei minimálisra csökkentek a továbbjutást illetően, csoport legerősebb ellenfele, Bosznia-Hercegovina következik az olimpiai előselejtezőben! Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/magyarorszag-bosznia-hercegovina-eros-kezdes-utan-visszaeses)

Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Admin Dátum augusztus 16, 2023, 17:02:44
bet365 Szuperfokozó:

Magyarország vs. Bosznia-Hercegovina (kosárlabda selejtező meccs)

1. félidő - Magyarország szerez 40 pontot

2.25 -> 3.00

Fogadj te is magasabb szorzókon: bet365 Regisztráció
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: oakland23 Dátum szeptember 25, 2023, 20:50:26
A Levice benn maradt az öltözőben, vagy csak kis hendit adott az ellenfélnek  :D   

https://www.eredmenyek.com/merkozes/pOd6Etzg/#/osszefoglalas/osszefoglalas
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: HT Dátum szeptember 26, 2023, 10:31:12
Idézetet írta: oakland23 Dátum szeptember 25, 2023, 20:50:26A Levice benn maradt az öltözőben, vagy csak kis hendit adott az ellenfélnek  :D   

https://www.eredmenyek.com/merkozes/pOd6Etzg/#/osszefoglalas/osszefoglalas

Először azt hittem, hogy ez valami vicc (vagy elírás), de a szlovákoknál valóban akadozott a gépezet az első 10 percben.  ;D  (0/2 volt a triplamutató, és 0/7-tel dobták a kétpontosokat.)

De persze az is lehet, hogy csak nagyon jól fizetett valamelyik irodánál a "hazai pontszám az 1. negyedben 0,5 pont alatt" kimenetel.  ;D
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: bitang Dátum szeptember 26, 2023, 10:38:04
Jah, természetesen ezen ment el a tegnapi napom. Na de majd 4.-én a Handlova ellen domborítanak. (Nagy HC, sok pont)

Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: HT Dátum szeptember 30, 2023, 15:26:02
Volt egy érdekes írás a kezdő5-ön egy pár hete, amire már akkor reagálni akartam, de aztán addig-addig halogattam, amíg megfeledkeztem róla. Most viszont eszembe jutott, így visszatérek rá.

Szóval arról szólt a cikk, hogy állítólag Embiid gondolkodik azon, hogy melyik ország válogatottjában lépjen pályára a jövő évi olimpián. Kameruni születésű (elvileg oda húz a szíve), ugyanakkor 2022-ben megkapta a francia állampolgárságot is. És ráadásként valószínűleg nem lenne nehéz elintézni az amerikai papírokat sem, ha esetleg emellett döntene.

A döntés ugyan még várat magára, de közben az jutott eszembe, hogy a franciáknak szükségük van-e egyáltalán – Gobert és Wembanyama mellé – egy harmadik magasemberre is. Tudom, hogy Wembát nem csak centerben lehet játszatni, ahogy talán Embiid-et is ki lehet hozni a palánk alól, de mindenesetre érdekes látványt nyújtanának hárman hátul egy 3-2-es zónában.  ;D
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: TiB Dátum október 01, 2023, 17:28:40
Talán ez már nem is kosár, de milyen már hogy nemzeti, tehát szívügy terén három irányba is mehet, és gondolkodik. Lehet hogy nem örülnék még egy Michael Jordannek sem, ha nem tudná egyből rávágni, hogy ő magyar. Oké, meredek példa, de érthető talán :)

Amúgy ilyet azért ritkán hallani, hogy három válogatott közül is választhat, kétségtelenül ügyesen összehozta Embiid.
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: HT Dátum október 01, 2023, 18:41:50
Hát... nem is tudom. Valószínűleg nem sírtam volna tele a zsebkendőm, ha valamikor a 90-es évek elején azt látom, hogy a válogatott egyik meccsén Berkics passzol Hosszúnak, aki a támadás végén cserét kér, majd Ránky Mátyás töpreng egy picit és végül beküldi Jordant. Szinte magam előtt van a kép.  ;D  ;D  ;D

Persze értem, hogy mit akarsz mondani.

Sajnos a mai sport már odáig "fajult" (és ebben a kosárlabda elég szépen az élen jár), hogy alig akad olyan válogatott, ahol ne lenne honosított játékos. A szurkolók többsége megvonja ilyenkor a vállát, hiszen nekik az számít csak, hogy a "nemzeti" együttes minél jobban szerepeljen, az adott játékos pedig vagy a pénz miatt cserél hazát, vagy azért, mert csak így tud kijutni egy világversenyre, vagy pedig azért, mert aranyat akar nyerni. Embiid esetében valószínűleg (sőt, biztos) nem a pénz a motivációs tényező, hanem sokkal inkább a sikeréhség. És igazából ebbe nem is nagyon lehet belekötni. Ráadásul egy olyan játékosról van szó, aki már a főiskolát is az Egyesült Államokban végezte, utána pedig egyből ment az NBA-be, szóval – kis rossz indulattal – már azon se csodálkoznék, ha azt sem tudná, hol van Kamerun. És bár udvariasságból mindig kijelenti, hogy a szíve azért odahúzza, én mindenesetre nem tennék nagy pénzt arra, hogy a három ország közül pont a szülőhazája lesz majd a befutó. Én sokkal inkább azt gondolom, hogy ő egyértelműen olimpiai aranyat akar nyerni, ehhez pedig az USA (vagy talán Franciaország?) lenne számára az ideális. Ráadásul az amerikaiaknak évek óta nincs normális centerük, úgyhogy túl nagy konkurenciával sem kellene szembe néznie.

Noha Embiid-et egyébként azóta nem kedvelem, amióta pár hónapja "mesterséges körülmények között" megszerezte az alapszakasz MVP címet, de ettől függetlenül szerintem nem lehet elítélni, amiért számára nem csak a részvétel lenne a fontos az olimpián, hanem a győzelem is.

Idézetet írta: TiB Dátum október 01, 2023, 17:28:40kétségtelenül ügyesen összehozta Embiid.

Viszont azzal egyetértek, hogy tényleg ügyesen összehozta ezt a hármas lehetőséget magának, mert úgy tudom, hogy 2022-ben kizárólag azért vette fel a francia állampolgárságot is, hogy 2023-ban indulhasson majd a vb-n francia színekben. Amiből aztán nem lett semmi, de azt már nem tudom megmondani, hogy miért.
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Pozzato Dátum október 01, 2023, 20:17:26
Az én véleményem kicsit más, de szerintem, ha Embiid nagyot akar húzni, sok játékpercet szeretne, akkor a franciákat választja. Kamerun ugye élből kiesik, hiszen nekik a négy pótselejtezős helyet kéne megcsípni, esélytelen ilyen mezőnyben. Marad USA és Franciaország. Ha LeBron tényleg életre hívja a Bosszúállókat, akkor abba a keretbe szimplán nem lesz helye Embiidnek. Egyrészt, mert nem LeBron-kompatibilis (akkor valószínűleg alacsonyszerkezet és így small-ball lesz), másrészt, Embiid nem érné be 18-20 perccel a pályán.

A Team USA ugyanis, ha vannak jó shooterek, akkor nem fog centert alkalmazni, márpedig egy Curry, Durant, Lillard és társai mellé, felesleges egy 25 pontot átlagoló játékos. A franciáknál viszont vezér lehet, ráadásul megkapja a hazai pályás fújásokat. A franciáknak ugyanis nagyon lejteni fog a pálya, ez garantált. Valószínűleg nem kevés pénzt is kapna, ha őket választaná, ezzel pedig összeállhatna egy erős csapat:

PG: Okobo, Strazel (?)
SG: Fournier
SF: Batum, Tarpey (?)
PF: Wembanyama, Yabusele
C: Embiid, Gobert, Fall

Ami a franciáknak legnehezebb feladat, feltölteni a perimétert minőségi cserékkel. Kockázatos lenne mondjuk a 37-38 éves Nando de Colót elvinni, de lehet végül ehhez fognak nyúlni. Maga a kezdő az bitang is lehetne, gyakorlatilag van egy 7-8 fős erős mag, viszont kérdéses, mennyire fogynának el a végére. Ezért sem lepődnék meg, ha idén végig monitorozná Collet a francia ligát, aztán olyan 20-21 éves most még ismeretlen fiatalokat, mint Milan Barbitch berakna a válogatottba. Kockázatos lépés, az se biztos, hogy Barbitch jelenlegi formája kitart egész szezonban, de nem is kell szupersztár cserének, csak egy jó formában lévő játékos 5-10 percre.
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: HT Dátum október 03, 2023, 16:09:30
Idézetet írta: Pozzato Dátum október 01, 2023, 20:17:26Az én véleményem kicsit más, de szerintem, ha Embiid nagyot akar húzni, sok játékpercet szeretne, akkor a franciákat választja. Kamerun ugye élből kiesik, hiszen nekik a négy pótselejtezős helyet kéne megcsípni, esélytelen ilyen mezőnyben. Marad USA és Franciaország. Ha LeBron tényleg életre hívja a Bosszúállókat, akkor abba a keretbe szimplán nem lesz helye Embiidnek. Egyrészt, mert nem LeBron-kompatibilis (akkor valószínűleg alacsonyszerkezet és így small-ball lesz), másrészt, Embiid nem érné be 18-20 perccel a pályán.

A Team USA ugyanis, ha vannak jó shooterek, akkor nem fog centert alkalmazni, márpedig egy Curry, Durant, Lillard és társai mellé, felesleges egy 25 pontot átlagoló játékos. A franciáknál viszont vezér lehet, ráadásul megkapja a hazai pályás fújásokat.

Nagyon jó érvelés, erre nem gondoltam, de teljesen egyetértek vele. Ráadásul épp ma olvastam, hogy az NBA médianapján sorra jelentették be a sztárok, hogy szívesen ott lennének az olimpián, márpedig olvasva a névsort, simán benne van a pakliban, hogy center nélkül megy majd az amerikai csapat Párizsba.  ;D

Ugyanezen a "rendezvényen" többek között Embiid is megszólalt, és volt két nagyon érdekes mondata.

1. Ha szülőhazája, Kamerun kijut az ötkarikás játékokra, akkor az afrikai ország színeiben lép pályára.

2. Ami a következő NBA szezont illeti, ő nem aggódik a riválisok miatt, hiszen amelyik csapatban ő benne van, annak mindig van esélye a győzelemre.

Meggyőződésem, hogy Kamerun pótselejtezős meccsein valószínűleg nem fog pályára lépni, hanem inkább megvárja, hogy kijutnak-e nélküle vagy sem, és ha igen, akkor majd csatlakozik hozzájuk. Ha pedig nem, akkor még mindig választhat a két másik ország között. Nekem ez nagyon visszatetsző. Főleg annak fényében, hogy közben kifejti azt is, hogy amelyik csapatban ő benne van, annak mindig van esélye a győzelemre.

De nem is akarom tovább ragozni ezt a történetet. Kamerun valószínűleg nem jut ki Párizsba, az amerikai csapat annyira telített, hogy kevés az esély a bekerüléshez, úgyhogy igaza van Pozzatonak, marad Franciaország. Itt csak az az egyetlen gond, hogy valami olyasmit olvastam pár hete – ha jól emlékszem –, hogy a franciák valamilyen októberi határidőt adtak Embiidnek a döntés meghozatalához. Szóval ebben a sztoriban még simán benne van, hogy a három szék között a pad alatt végzi.
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Pozzato Dátum október 03, 2023, 16:26:31
Idézetet írta: HT Dátum október 03, 2023, 16:09:30Meggyőződésem, hogy Kamerun pótselejtezős meccsein valószínűleg nem fog pályára lépni, hanem inkább megvárja, hogy kijutnak-e nélküle vagy sem, és ha igen, akkor majd csatlakozik hozzájuk. Ha pedig nem, akkor még mindig választhat a két másik ország között. Nekem ez nagyon visszatetsző. Főleg annak fényében, hogy közben kifejti azt is, hogy amelyik csapatban ő benne van, annak mindig van esélye a győzelemre.

De nem is akarom tovább ragozni ezt a történetet. Kamerun valószínűleg nem jut ki Párizsba, az amerikai csapat annyira telített, hogy kevés az esély a bekerüléshez, úgyhogy igaza van Pozzatonak, marad Franciaország. Itt csak az az egyetlen gond, hogy valami olyasmit olvastam pár hete – ha jól emlékszem –, hogy a franciák valamilyen októberi határidőt adtak Embiidnek a döntés meghozatalához. Szóval ebben a sztoriban még simán benne van, hogy a három szék között a pad alatt végzi.

Ismerve Embiid habitusát, én ezt simán kinézem belőle, hogy egyetlen pótselejtezőn se vesz részt, majd megérkezik félistenként, hogy szevasztok, jöttem dobálgatni...

Nem láttam az októberi határidőt, de ha ezt szabták a franciák (amúgy érthető lenne, hiszen Collet szereti tudni, kire számíthat, milyen bő kerettel dolgozhat, milyen taktikát kell felépítenie), akkor nagyon röhögnék, ha végül Embiid otthon ülne Párizs helyett, és még Rihannával se tud vacsorázni.  ;D
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: HT Dátum október 03, 2023, 18:21:47
Idézetet írta: Pozzato Dátum október 03, 2023, 16:26:31Ismerve Embiid habitusát, én ezt simán kinézem belőle, hogy egyetlen pótselejtezőn se vesz részt, majd megérkezik félistenként, hogy szevasztok, jöttem dobálgatni...

Nem láttam az októberi határidőt, de ha ezt szabták a franciák (amúgy érthető lenne, hiszen Collet szereti tudni, kire számíthat, milyen bő kerettel dolgozhat, milyen taktikát kell felépítenie), akkor nagyon röhögnék, ha végül Embiid otthon ülne Párizs helyett, és még Rihannával se tud vacsorázni.  ;D

Na végre, megtaláltam. A szeptember 25-ei Hírmorzsákban volt (kezdő5):
"A francia szövetség elnöke, Jean-Pierre Siutat kijelentette, hogy nagyon szeretnék Joel Embiidet francia válogatott mezben látni, azonban a 76ers centerének október 10-éig el kell köteleznie magát, különben továbblépnek. Siutat tisztázta, hogy soha nem nyilatkoztak hivatalosan az ügyről, csak pletykákat hallottak, amikre annyit tudtak mondani, hogy természetesen szívesen látják, ha valóban jönni szeretne. Most sem tudja kijelenteni, hogy velük van, mert egyelőre nincs, viszont már fel tudták vele venni a kapcsolatot és a döntésére várnak. Keményen dolgoztak az ügyön, viszont azt is látni kell, hogy az amerikai válogatott is erősen érdeklődik, Kamerun is kijutott az olimpiai selejtezőbe, ezért ez elég kényes szituáció Embiid számára."

Ettől függetlenül erős a gyanúm, hogy még ha csak esetleg pár hónappal az olimpia előtt dönti is el Embiid, hogy francia színekben indulna, akkor is nagy valószínűséggel rábólintanának a francia szövetségben, és nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen játékos esetében bárki is megmakacsolná magát. Főleg a vb-n nyújtott gyalázatos eredmény után nem valószínű, hogy bárki is felvállalná azt a döntést, hogy nemet mond a 2023-as év NBA alapszakasz MVP-jének.
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Pozzato Dátum október 04, 2023, 12:09:36
Idézetet írta: HT Dátum október 03, 2023, 18:21:47Ettől függetlenül erős a gyanúm, hogy még ha csak esetleg pár hónappal az olimpia előtt dönti is el Embiid, hogy francia színekben indulna, akkor is nagy valószínűséggel rábólintanának a francia szövetségben, és nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen játékos esetében bárki is megmakacsolná magát. Főleg a vb-n nyújtott gyalázatos eredmény után nem valószínű, hogy bárki is felvállalná azt a döntést, hogy nemet mond a 2023-as év NBA alapszakasz MVP-jének.

Köszi az infót, abszolút kimaradt ez nekem. Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy egy Wemby - Embiid páros hogy férne meg egymás mellett, emiatt is megnézném ezt a francia csapatot (plusz, ha szerencsém van, élőben is megtekinthetem majd). Nekem van egy olyan érzésem, hogy Embiid elhiszi, hogy a Team USA majd behívja, de én nem látom magam előtt, hogy LeBron készíti a kis listáját edzőként, gm-ként és mindenesként, azon meg ott van Embiid neve... előbb húzná be rá AD-t vagy megkockáztatom, még Adebayót is.

Az sem mellékes, hogy Adebayo ott volt a tokiói olimpiai bajnokcsapat tagjaként, szóval valamilyen szinten őt már ismerik (Durant, Lillard és Tatum volt még ott). Ez nekem kicsit olyan lenne, mint az Isiah Thomas kihagyása a Dream Teamből, mert MJ nem látta szívesen. Magam részéről azt gondolom, hogy Embiid a LeBron-csoportból senkivel sem haver, szóval nem vennék be a buliba (de persze tévedhetek).

A másik, hogy amiről keveset beszélnek, döntő lesz még az edzők szava is (tételezzük fel, nem LeBron lesz az edző  ;D ), itt pedig szintén visszakanyarodnék a Dream Team összeállítására, ahol csak azért volt ott Laettner, mert a Team USA segédedző és egyetemi edzőlegenda, Krzyzewski tanítványa volt, pedig elvileg Shaq került volna be az utazókeretbe...
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: HT Dátum október 04, 2023, 15:14:27
Idézetet írta: Pozzato Dátum október 04, 2023, 12:09:36Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy egy Wemby - Embiid páros hogy férne meg egymás mellett...

Nekem van egy olyan érzésem, hogy Embiid elhiszi, hogy a Team USA majd behívja, de én nem látom magam előtt, hogy LeBron készíti a kis listáját edzőként, gm-ként és mindenesként, azon meg ott van Embiid neve... előbb húzná be rá AD-t vagy megkockáztatom, még Adebayót is.

Én az ilyen "mesterségesen" összerakott párosokkal mindig nagyon szkeptikus vagyok, de valamiért most azt érzem, hogy ez igenis működne. Nem tudnám épkézláb indokokkal alátámasztani, de talán Wemby játékintelligenciája mondatja ezt velem.

Abban én is biztos vagyok, hogy Embiid a Team USA meghívására vár, és addig, amíg el nem dől, hogy kik lesznek az amcsi keretben, addig ő nem fog választ adni a franciáknak. Azt ugyan nem tudom, hogy Embiid mennyire van benne a LeBron-féle haveri körben, de arra már volt utalása James-nek (amikor először beszélt a nagy olimpiai terveiről pár hete), hogy mindenképpen megpróbálja AD-t is meggyőzni arról, hogy legyen ott ő is Párizsban. Arról nem is beszélve, hogy most, a médianapon is ment részéről a seggnyalás Davis irányába, mondván, hogy mostantól már igazából ő a Lakers arca.

Ugyanakkor emlékeim szerint (bár már régen volt, és ebben a korban néha már cserben hagy a memória) az előző szezon végén épp James volt az egyik hangadója annak a "kampánynak", miszerint ne Jokic, hanem Embiid legyen az MVP. Aztán hogy ez a kameruni mellett, vagy a szerb ellen szólt-e, azt nem tudom.

Végül pedig a válogatottról: ha igaz, amit tegnap írtak, hogy már legalább két keretre való sztár jelezte, hogy szívesen ott lenne az olimpián, akkor nem irigylem a döntéshozókat. James listájában nekem az nem tetszett csak, hogy szinte egytől egyik "életmű-díjas" játékosok alkották. Vagyis akik az elmúlt 10-15 évben a legtöbbet tették az NBA-ben. Ugyanakkor megfeledkezik azokról a fiatalabb sztárokról, akik közül egyik-másik már most jobb játékos, mint a haveri kör néhány tagja a 34-35 éves korosztályból. Arról nem is beszélve, hogy az olimpiáig még van egy teljes szezon, úgyhogy kicsit korainak érzem még a válogatást és a nevekkel való dobálózást. Simán előfordulhat, hogy pl. egy Brandon Miller vagy egy Scoot Henderson olyan szezont hasít, hogy az alapszakasz végére már el is feledkeznek a szurkolók Curryről vagy éppen Durantről.
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Pozzato Dátum október 05, 2023, 21:38:44
Azt hiszem Embiid kolléga alaposan meglepett minket, mert a Team USA-t választotta, visszautasította Kamerun és Franciaország ajánlatát.
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: HT Dátum október 05, 2023, 23:02:58
Idézetet írta: Pozzato Dátum október 05, 2023, 21:38:44Azt hiszem Embiid kolléga alaposan meglepett minket, mert a Team USA-t választotta, visszautasította Kamerun és Franciaország ajánlatát.


Na, erről a hírről meg én maradtam le.

És igen, valóban meglepett, mert pár napja még azt nyilatkozta, hogy ha Kamerun kijut, akkor az ő színeikben fog pályára lépni. Mindenesetre egyre érdekesebb lesz majd az amerikai keret kiválasztása. Amennyiben nem James rakja össze a csapatot (és én igenis bízom benne, hogy ez a nagy szervezkedés csak a szokásos "one-man show" a részéről), akkor lesz a keretben legalább egy center (vagy mint a vb-n, esetleg kettő is). És mivel épkézláb amerikai center nem nagyon van, így ilyen szempontból nem nagyon lesz konkurenciája Embiidnek. Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy a vb-n sem kaptak sok játékpercet Kerr-től a magasemberek, márpedig ha az olimpiai csapatban még nagyobb sztárok lesznek, akkor – ahogy te is írtad korábban – a centerek még annyit sem fognak pályán lenni.

Én egyre inkább azt gondolom, hogy Embiidnek nem a játékpercek kellenek majd Párizsban, hanem az olimpiai arany.
Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: Pozzato Dátum november 16, 2023, 15:26:25
A zsákológép megint alkotott

Cím: Re:Kosárlabda hírek
Írta: SPF Infó Dátum december 27, 2023, 14:55:16
Női kosárlabda olimpiai selejtező - Székely Norbert: mi már hét éve erre készülünk

Székely Norbert szövetségi kapitány szerint hosszú évek munkája áll amögött, hogy a magyar női kosárlabda-válogatott most a soproni olimpiai selejtezőre készülhet Székesfehérváron.


A szövetség edzőközpontjában a szakvezető szerdától péntekig öt edzést vezényel a 17 fős keretnek, melyben ezúttal csak az NB I-ben szereplő játékosok vannak jelen, az egyetlen kivétel a Rómában légióskodó Czukor Dalma.
   
"Három napig edzünk most itt, de voltaképpen mi már hét éve erre készülünk" - nyilatkozta Székely Norbert az MTI-nek. "Most az a feladat, hogy amit taktikai repertoárként hét év alatt felhalmoztunk, abból ki tudjuk venni a szükséges elemeket. Február 8. és 11. között három nagyon különböző stílusú csapattal szállunk szembe Sopronban, ezért is nehéz specifikusan az ellenfelekből készülni" - fejtette ki a kapitány, majd rátért a riválisokra. "Az olimpiai ezüstérmes japánok játsszák a legkülönlegesebb kosárlabdát öt külső játékossal és nagyon mozgékonyan. Bízom benne, hogy érvényesíteni tudjuk majd ellenük a mi erényeinket. Kanada bombaerős, nekik nem is a selejtező a cél, hanem az olimpiai elődöntő. A spanyolokat az elmúlt években sokat láttuk, belőlük tudunk talán a legkönnyebben felkészülni."
   
A nyári Európa-bajnokságon negyedik nemzeti csapat szakvezetője - akit az év edzőjének jelöltek a január 8-án esedékes M4 Sport-Az Év Sportolója Gálán - kifejtette, a sérültek közül Kányási Veronika januárra várhatóan hadra fogható lesz, mint ahogy az olasz Schiónál légióskodó Juhász Dorka is. A honosított Goree Cyeshát hazaengedték az Egyesült Államokba, mivel már régen járt otthon, Aho Nina pedig ugyan Székesfehérváron van a csapattal, de nemrég kapott egy injekciót, emiatt nem vehet részt a tréningeken.
   
A nyár óta az Oxygen Roma Basketet erősítő Czukor Dalma egyetlen légiósként van jelen a székesfehérvári összetartáson.
   
"A 30-adikára kiírt meccsünket áttették 20-adikára, és mivel a következő mérkőzésünk így csak január 4-én lesz, megkértem a klubvezetést, hogy eljöhessek a válogatotthoz. A római edzőm is úgy vélekedett, hogy nekem és a nemzeti csapatnak is jót tesz, ha itt vagyok" - mondta az ex-soproni kosaras. "A Rómával most kilencedikek vagyunk a bajnokságban, mindenképp szeretnénk előrébb jutni, és bekerülni a playoffba. Sok lehetőséget kapok, számítanak rám, de most azért vagyok itt, hogy it is kihozzam magamból a legjobbat, és legyen esélyem Sopronban bekerülni a válogatottba" - fűzte hozzá.   
   
A magyarok a selejtezőben az idei Amerika-bajnokságon bronzérmes Kanada ellen kezdenek, majd az olimpiai ezüstérmes japánokkal, végül az Eb-második spanyolokkal találkoznak a Novomatic Arénában, amely a korábbi Euroliga Final Fourokhoz hasonlóan 2500 férőhelyesre bővül. A négyesből az első három jut ki a párizsi olimpiára.
   
A magyar női válogatott eddig egyszer, 1980-ban szerepelt olimpián, és negyedikként zárt Moszkvában.
   
A válogatott kerete az összetartáson:

Aho Nina, Bach Boglárka, Boros Júlia, Czukor Dalma, Dombai Réka, Dubei Debóra, Horváth Bernadett, Kányási Veronika, Lelik Réka, Mérész Beatrix, Miklós Melinda, Ruff-Nagy Dóra, Sitku Zsuzsanna, Szabó Fanni, Tóth Franka, Török Ágnes, Varga Alíz
   
A soproni selejtezőtorna programja:
 
február 8., csütörtök:

Spanyolország-Japán 16.30
MAGYARORSZÁG-Kanada 19.00
   
február 9., péntek:

Kanada-Spanyolország 15.30
MAGYARORSZÁG-Japán 18.00
   
február 11., vasárnap:

Kanada-Japán 15.00
MAGYARORSZÁG-Spanyolország 17.30

forrás: MTI