Egységben az erő!

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


5. tipp
Dominic Thiem - Novak Djokovic
Tenisz, Róma, elődöntő

Thiem engem nagyon meggyőzött Nadal ellen, szinte teljesen leütötte a spanyolt a pályáról, nem bírta végig a meccset ilyen tempóban, de így is nyert. Djokó verte Del Potrót, de szerintem ez most papírforma volt. Engem nem győzött meg a szerb, mindössze az a kérdés, hogy az osztrák fel tud-e pörögni két napon belül kétszer. Ezért nem nagy a tét. Djokó ráadásul ma is játszott, mert tegnap este  nem tudták befejezni a meccset.

Thiem nyer
Odds: 2.30
Egység: 4

Augusztus alkalmából kicsit beindítom a naplót.

Kerékpár:
Időfutam EB:
Edvald Boasson Hagen előrébb végez, mint Mads Wurtz Schmit     1.83  (2/3 erősség)
A szorzó azóta már 1.50-en. A norvég jól ment a Touron, talán élete formájában van, szerintem nem véletlen megy el erre az EB-re. Nagyon ritkán versenyez már ő ilyen egyenkéntiken, szóval biztos elit lehet a forma. Wurtz Schmidt egy rutinos dán bringás, aki nem rossz kronós, de már túl van pályafutása csúcsán. Idén a forma sincs meg, szóval csak a hazai pálya segíthet rajta.

Időfutam EB:
Victor Campenaerts előrébb végez, mint Yves Lampaert      2.62     (2/3 erősség)
Belga belviszály, ahol mindenki Lampaertet érzi erősebbnek, a szorzó mondjuk már 2.10-en van csak Campenaertsra. Mindketten képesek elbohóckodni egy kronót, de ahogyan elfigyeltem a tavalyi EB-n, Victort érdekli ez a kontinenstorna (második lett). Tudja, hogy itt van esélye nyerni, most pedig még inkább igaz ez. Jobb kronós ilyen távon, mint Lampaert.

Lengyel körverseny 6. szakasz:
Ilnur Zakarin előrébb végez, mint Vincenzo Nibali      2.37     (1,5/3 erősség)
Harmadik szakaszon, mikor az orosz támadott, azt gondoltam ebből szakaszgyőzelem lesz. Sok volt neki a 14-15 km hátra, végül befogták, de csak 8 mp-et kapott azon a meredeken Nibalitól. Jó formában van tehát Zakarin, Nibalinak pedig csak felhozó verseny ez. Nem láttam tőle semmilyen extrát, ezt ekkora szorzón meg kell próbálni.

Lengyel körverseny 6. szakasz:
Sam Oomen előrébb végez, mint Jack Haig    2.00        (1,5/3 erősség)
Hasonlóan a Zakarin tipphez, itt is az értéket játszom meg. Haig nem egy elit bringás, jó segítő, de szerintem belőle nem lesz sokkal több. Még mindig fiatal, de akkor már a holland Oomentől többet várok. Belőle komoly versenyző lehet, jól bírja az emelkedőket, szökéseknél sem jön zavarba. Mindketten segítők, annyi differenciával, hogy Haignek több a dolga Yatesszel, mint Oomennek Keldermannal. A szorzó 2.00-ról indult, most 1,66-on van. Nem véletlen.

Labdarúgás:
Brazil Bajnokság:
Santos - Flamengo      Santos nyer     2.63    (1,7/3)        2,5 over    2,20   (1,5/3)        Santos nyer és 2,5 gól felett     4.75   (0,3/3)
Jobb formában van a Santos, míg a Flamengo játéka nagyon egysíkú, így én hazai sikert várok és sokgólos mérkőzést.

Tenisz:
Los Cabos:
Bjorn Fratangelo - Adrian Mannarino     Fratangelo nyer    2.62   (1/3)
Én Fratangelót egy jó munkásembernek tartom, aki kigürcöli a győzelmeket. Pesti tornán láttam, szimpatikus hajtós gyereknek tűnt, aki nem adja olcsón a bőrét. Mannarino már az első körben is gondban volt Jung ellen, így adok ennek a tippnek egy esélyt.

Kitzbuhel:
Thomaz Bellucci - Fabio Fognini    2,5 szett over   2.55  (1/3)
Bohócok meccse lesz ez, ahol simán elképzelhető, hogy elhúzzák és egy nyögvenyelős találkozó kerekedik ki belőle. Mindketten fejben egy nulla, bármikor képesek szétesni, szóval reménykedek most is benne, hogy leadogatnak egymásnak szetteket.

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 03, 2017, 00:27:19
Edvald Boasson Hagen előrébb végez, mint Mads Wurtz Schmit    1.83  (2/3 erősség)
Victor Campenaerts előrébb végez, mint Yves Lampaert      2.62   (2/3 erősség)
Ilnur Zakarin előrébb végez, mint Vincenzo Nibali      2.37 (1,5/3 erősség)
Sam Oomen előrébb végez, mint Jack Haig    2.00   (1,5/3 erősség)
Santos - Flamengo      Santos nyer     2.63    (1,7/3)        2,5 over    2,20   (1,5/3)        Santos nyer és 2,5 gól felett     4.75   (0,3/3)
Bjorn Fratangelo - Adrian Mannarino     Fratangelo nyer    2.62   (1/3)
Thomaz Bellucci - Fabio Fognini    2,5 szett over   2.55  (1/3)

Összességében jól kezdődött a hónap 4-5 egység profittal, de hát ez a lengyel kör botrányos volt. Idióta esélyesek semmit se mentek, így Haig szakaszt nyert a semmiből (pályafutása csúcsa...), míg Nibali jobban helyezkedett a sprintben Zakarinnál... Teniszbe meg butákra ne fogadj. Belluccival jó párszor befürödtem már, srác szegény egy hulladék.

Atlétika: 110 gát:
Baji Balázs - Orlando Ortega: Baji végez előrébb   2.10

Nagyon jól mozgott a magyar srác a vb eddigi futamaiban. Az elődöntőben gyönyörűen gátazott, utolsónál volt hiba, de addig kiváló rajt és nagy tempó jellemezte. Befutó után sem tűnt fáradtnak, szerintem bőven maradt még benne. Ezt mutatja, hogy idén kiváló formában van, 13.15-re is képes volt. Ortega a tavalyi riói ezüstérmes, de azért ebben az évben nem volt annyira csúcsformában. A vb-n sem múlott sokon, hogy kiessen. Ő is képes 13.15-ös időre, de szerintem nem ezen a versenyen. Reálisan olyan 1.80 környékén kéne lennie Baji szorzójának az eddig látottak alapján. Könnyedén és jól fut, én azért bízok egy éremben is vele kapcsolatban, de azt a tippet biztosabbnak érzem.

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 07, 2017, 12:28:38
Atlétika: 110 gát:
Baji Balázs - Orlando Ortega: Baji végez előrébb   2.10[/ub]

Bazsi harmadik lett, gyönyörű teljesítmény  :beerchug:

Márton Anita megnyeri a súlylökést  6.50

Eléggé sokat gondolkoztam ezen a tippen, végül ekkora szorzón nem tudom otthagyni. Anita az egyik legjobb versenyző a döntőben. Nincs már Adam és Schwanitz, ez pedig megkönnyíti a helyzetét. Maradt a kínai és az amcsi csaj. A kínai most megkapta szintén élete lehetőségét, de hiába a jó forma ő fejben nem túl stabil. Szerintem nem bírja majd el az esélyesség terhét. Az amcsi csaj pedig hiába mentálisan erős, idén nem volt olyan formában, ami egy aranyra predesztinálná. Kicsit a magyarság is szól belőlem, de én itt nem csak érmet várok tőle, hanem első helyet. Ez egy verhető mezőny és a formája folyamatosan javult idén. Már jó ideje Londonban van, hogy felmérje a pályát, lássa esőben is, illetve úgy is tudja tesztelni. Mentálisan az egyik legerősebb, szóval ekkora szorzón ezt meg kell próbálni. Reálisan olyan 3.00-3.50 környékén kéne lennie a győzelmének. Nem egy nagy tét és akkor sem leszek csalódott, ha mondjuk második, sőt annak is nagyon örülök majd, mert óriási teljesítmény lenne még egy ezüst vagy bronz is.


Hajnalra még ment anno egy ilyen is: Palmeiras - Barcelona 2,5 over  2.00

Palmeiras és a Barcelona védelmében is vannak hiányzók bőven, a brazilok összerakták a támadójátékot, szóval próbálkoznak ledolgozni az odavágón szerzett 1-0-ás hátrányt. Barcelona jól kontrázik, gyorsan, így bennük is ott a gól, ahogyan a brazilokban is kettő. Nem biztos, hogy továbbmegy a Palmeiras, de a 2,5 over lejöhet. 2-1-re vagy 3-1-re tippelek.

Először is hatalmas grat Márton Anitának, óriási az ezüst.  :beerchug:
Nem is bánom, hogy elment az a tipp, viszont a Palmeiras irtózatosan gyenge volt, meg is érdemelték a kiesést.

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 09, 2017, 19:47:43
Palmeiras - Barcelona 2,5 over  2.00

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 09, 2017, 15:42:17
Márton Anita megnyeri a súlylökést  6.50

200 méter: Makwala nyer  3.75

Már tegnap az elődöntők előtt gondolkoztam rajta, hogy Niekerk ellen fogadok. 400 után eléggé meg volt halva, pedig nem is futotta ki magát teljesen. Azért nagyon megerőltető 3 db 400 után még 3 db 200-at is futni. Nem tudtam kire fogadjak, hogy megveri, aztán jött a hír, hogy Makwala mégis indulhat. Megnéztem mindkét futását szakadó esőben, második szinte végig az egyesen a vízben futotta, de így is alázta a többieket. Hatos pályát kapta a döntőben, ami nem feltétlen jó, Niekerk a hármasból folyamatosan látja majd, de ha Makwala elkapja megint a fonalat, akkor csak a hátát nézheti végig. Richardsot és Guliyevet érzem veszélyesnek, de szerintem megnyeri a botswanai. Ekkora szorzón nem lehet otthagyni.

Kerékpár, Vuelta 13. szakasz:
Marco Haller - Michael Morkov 
Haller végez előrébb
Odds: 2.25

Indoklás

Nekem még szerencsére 2.25-ön sikerült elkapni, ha nem jön, akkor ennyi a Vuelta tippelés.

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 31, 2017, 21:45:00
Kerékpár, Vuelta 13. szakasz:
Marco Haller - Michael Morkov 
Haller végez előrébb
Odds: 2.25


Kerékpár, Vuelta 14. szakasz
Nicolas Roche - Tejay van Garderen
Roche végez előrébb
Odds: 2.20

Indoklás: bukás, 11. szakaszon megrogyás. Mindez Roche számlájára írható, az elmúlt napokból. De én kitartok mellette. A 11. szakaszon azért kapott nagy hátrányt, mert egyáltalán nem bírja a hideget és az esőt. Annak ellenére, hogy ír, ő dél-franciáknál készült, edzett. Világéletében a napsütéshez szokott, szóval ezért volt a nagy hátrány. Garderen napról-napra rosszabb. Ő már nem háromhetes menő. Emiatt én simán látok esélyt a 2.20-as tippben Rochera. Jó idő lesz, a formája nem rossz (jobb, mint az amcsié). Nem hiába volt ő ott az elmúlt két etapon is a legjobbakkal, neki a fő célja a top10.

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 01, 2017, 21:25:34
Kerékpár, Vuelta 14. szakasz
Nicolas Roche - Tejay van Garderen
Roche végez előrébb
Odds: 2.20


Simán elment, Roche kezd elfogyni.

Kerékpár, Vuelta 15. szakasz
Pello Bilbao - Richard Carapaz
Carapaz végez előrébb
Odds: 2.20

Indoklás az oldal alján.



#28 szeptember 03, 2017, 13:58:39, Pozzato
Egy kis kosár, Eurobasket: Ideje visszavágni

Kezd körvonalazódni a helyzet az idei kosárlabda EB-n. A franciák helyreállították a renoméjukat, míg a szlovénok magabiztosan haladnak a továbbjutás felé. A hazai pályán szereplő Izraelre nagyon nehéz mérkőzés vár, ahogyan a litvánok sem mehetnek biztosra az olaszok ellen.

Tipp a főoldalról: Lorenzi szettet nyer  1.90
Indoklás: ATP US Open: Ki fog élni a lehetőséggel?

Keddi szakaszra még dobok egy tippet, de utána pihentetés a Vueltán, mert eléggé irreális teljesítmények vannak és nagyon nem érzem ezeket.
Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 03, 2017, 11:24:46
Kerékpár, Vuelta 15. szakasz
Pello Bilbao - Richard Carapaz
Carapaz végez előrébb
Odds: 2.20

Holnapra egy kis bizakodás: Hajrá Magyarok!