Tomka Sf.org-on eltöltött pályafutása...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Tomka Dátum május 28, 2016, 21:16:53
Live:

Kockázatmentes - BL:
- Legtöbb szögletet  Real Madrid @  1.90

Ez szépen sikerült, bár nem vitték túlzásba a szögleteket. :)

Idézetet írta: Tomka Dátum május 28, 2016, 11:47:06
BL kockázatmentes fogadásért 10 euró:

Felett 6.5   Real Madrid v Atletico Madrid
(Mérkőzésen kiosztott büntetőlapok száma)   28/05/2016   Egyik sem   1.80   Függőben


Sajnos ma minden csak egy picin múlik, ez is ilyen volt.  6 sárga lap lett végül... :(

7. sárga pedig már a hosszabbítás elején meg volt... mint a 46. percekben a gól. :(

Sportfogadói kezdőcsomag

Nem tudom mi történt az elmúlt egy hónapban, de elég sok levelet kaptam. Mindegyikre válaszoltam is, de a tapasztalt kérdésektől a kezdő sportfogadókig mindenki megkeresett valami kérdéssel vagy problémával. Többször gondoltam rá, hogy egy kezdő sportfogadói "csomagot" összehozok, így most pihenésképpen leírom, hogyan is érdemes hozzákezdeni. (Érdekes mód az elmúlt hónapban 6 teljesen kezdőfogadóval beszélgettem és adtam tanácsokat, hogyan kezdjen neki.)
A leírtak mind a saját tapasztalataimat és gondolataimat tartalmazza, ha valaki másképpen dönt, saját szíve joga.

Első fontos lépés, hogy irodát válaszunk:
- Fogadás szempontjából mindennemű dolgot összevetve a bet365-ra történő regisztrációt ajánlom. Ha az értékelést elolvassátok, tisztábba lesztek vele, hogy miért ez a legjobb fogadóiroda a piacon. Leírás: http://www.sportfogadas.org/iroda/bet365
- Ha azonban gólvadászatra készülünk, akkor a továbbiakban érdemes egy másik irodánál is regisztrációt készítenünk, ez pedig a williamhill. Itt az odds-k nem mindig olyan jók, mint a bet365-n, viszont egy másodosztályú, vagy ifi mérkőzésre több kínálattal rendelkeznek élőben, mint az először ajánlott oldal. Amit az elmúlt hónapokban én is megtapasztaltam, hogy az ügyfél azonosításuk kicsit sajátságos, de közös nevezőre lehet velük jutni. Leírás: http://www.sportfogadas.org/iroda/william_hill
- Érdekes ajánlatok érdekelnek? Pl. hány kapura rúgás lesz egy adott mérkőzésen? Vagy éppen kit fognak kiállítani egy nevesebb bajnoki mérkőzésen? Akkor pedig a következő irodánál is jó, ha regisztrációt készítünk, ami az unibet. (Én nem szoktam vagy csak nagyon ritkán élek ilyen fogadási piaccal, ha viszont valakinek ilyen ambíciói vannak, akkor ez az iroda is megfelelő lehet számára.) Leírás: http://www.sportfogadas.org/iroda/unibet

(Az év elején átváltottam euró felületű számlára a bet365-n. Ez nem egy bonyolult dolog, mindösszesen csak ki kell üríteni a számládat és az ügyfélszolgálaton kérni ezt. Ekkor a felhasználóneved mellé egy 1-es kerül, ezen felül viszont minden változatlan marad, csak a következő bejelentkezéskor már euró-s számlával fogsz rendelkezni. A másik két irodánál az elsődlegesen megadott pénznemem viszont euró volt.)

Online pénztárca:
Mindenki az adózással és egyéb gonosz műveletekkel van elfoglalva, így ennek margójára és a szívünk nyugtatása érdekében jó lehet, ha készítünk egy skrill vagy neteller számlát. Persze más internet pénztárcát is lehet készíteni, de a legtöbb fogadóirodánál e két számlával a ki és befizetés csak pár kattintás lesz. Itt is mindkét helyen ajánlom az euró-s számlát, hogy ki melyiket választja ismét csak kedvére bízom. Skrill számlával rendelkeztem sokáig, de némi belépési illetve egyéb kisebb-nagyobb probléma miatt pár hete a netellert használom. Mindkét számlával megvagyok elégedve, nagy különbségek nincsenek is köztük, így bátran ajánlom mindkettőt a fogadók számára.
Skrill: http://www.sportfogadas.org/cikk-Skrill_(Moneybookers)-68.html
Neteller: http://www.sportfogadas.org/cikk-neteller-222.html (A neteller regisztrációja már eltér az oldalon látható képektől, de szerintem teljesen egyértelmű a dolog)

(Persze sok egyéb befizetési módszer is van, bankkártyás, abaqoos vagy valamilyen utalvány.  Ahhoz azonban, hogy a kifizetést kérhessük majd a skrill vagy neteller számlánkra először a fogadóirodához arról kell befizetést intéznünk. Ez nem egy nehéz művelet. Annyi dolgunk van, hogy a skrill vagy neteller számlánkra utalunk pénzt és ezt követően a fogadóirodánál kiválasztjuk a befizetésnél, hogy honnan fogjuk intézni.)

Bank:
Ezen felül érdemes valamilyen pénzkezelést vagyis money management-t választani.
(Erről sosem szerettem írni és nem is fogok, mert az interneten magyarul és angolul is rengeteg módszer van, amit kilehet próbálni és alkalmazni is érdemes.)


Gólvadászat:
És, jöjjön számomra az egyik legfontosabb bekezdés, hogy mit is csinálok én? Mit tesz egy gólvadász, mit használ?
(Tulajdonképpen semmit... eszik, alszik, vásárol. :D)

I.)
Lényegében mindent leírtam már, de egyes kérdésekre összeszedettebben és rövidebben próbálok most választ adni, emellett pedig majd hivatkozok az írásaimra.
Szerintem a gólvadászat nem egy túlságosan bonyolult dolog - mondom ezt úgy, hogy szerintem minden tudásom legjavát átadtam már nektek és 3-4 éve rendszeresen foglalkozom vele-. Amit nem tudok megosztani, azt mindenkinek a saját erőfeszítése és ráfordított idejéből fog megvalósulni. Ez a tapasztalat. (5. írásom)

II.)
A munka első fázisa a kiválasztás. (4.) Ennél a kritériumaimat leírtak alapján teszem és hozzá a következő weblapokat tudom ajánlani:
1. - http://www.futbol24.com/Live/
Sokkal több mérkőzés található rajta, mint a eredmeny.com-n például. Emellett pedig gólokhoz fontos információt is találunk, ha valamelyik csapatra kattintunk. Az alapmenüben gólok bekövetkezett idejét és egyéb hasznos tudnivalókat is látunk, míg a statisztikára kattintva még több információt is kaphatunk.




2. - http://hu.soccerway.com/
Egyes mérkőzések, mondjuk U19, de egy női vagy ifi mérkőzés is, ami nem található meg a futbol24-n, azt szinte mindig megtekinthetjük a soccerway oldalon. A statisztikák is segíthetik a munkánknak. De minél kevesebb információt tudunk egy csapatról kapni, annál elővigyázatosabban kell vele foglalkozni. Könnyen egy vesztes tippbe is beleszaladhatunk.

3. - http://www.btfscores.com/
Erről a weblapról mutattam már be képeket, amit a 7-es leírásomban találtok. Ez a honlap nem tud többet, mint a Soccer Stats program (3.), egyszerűen csak előfordul, hogy egy aktív hétvége után sokkal frissebb adatokat biztosít. A programban sajnos előfordul késés, van, hogy 4-5 nap is, amikor pedig már szükség lenne az új tabella állásra és a statisztikai adatokra.

III.)
Lényegében, ha az általunk kiválogatott mérkőzések jók vagy éppen az futó mérkőzéseket ellenőriztük le és szerintünk a statisztikai adatok helyesek, akkor még egy pillantást vetünk a mérkőzésen mutatott statisztikára és akár el is helyezhetjük a fogadást. Az idő előrehaladtával némileg talán "lazábbra" vettem ezt a kritériumot. (4.) Amit változtattam rajta, hogy lehet kevesebb a támadás, de akkor jóval nagyobb arányú legyen a kapuralövések száma. Ne csak 5 percenként egy. Illetve, ha kevesebb a kapura lövés, akkor pedig valamelyik fél legyen jóval erősebb az egyik csapatnál. Mondjuk 80%-s labdabirtoklással, és sok veszélyes támadással, esetleg szögletekkel is sziporkázzon.
Erre kialakítottam egy rendszert, amit egy excel táblában rögzítettem is. (6.) Itt leírás illetve részletes útmutató van hozzá, de a legújabb táblázatomat a 9.-es linken találjátok meg.

Egyik napról a másikra nem lehet megtanulni egyik sportfogadói pályát sem. Ha kombi, ha single, ha gól, ha kimenetel, ha tenisz vagy bármi. De én is és mások is annyi leírást adtak, hogy szerintem két, három hónap alatt simán belelehet rázódni. Ami fontos, hogy a korlátainkat, erősségeinket megismerjük. (8.)

Remélem ismét segítségetekre lehettem illetve kezdő és leendő sportfogadó barátainknak pedig jó útmutatásokat adtam.



Függelékek:

Fogadást segítő leírásaim:
1. Link (Köszöntő)
2. Link (Türelem)
3. Link (Soccer stats program)
4. Link (Kiválasztási rendszer)
5. Link (Tapasztalat és megérzés)
6. Link (Goal hunter system)
7. Link (Második félidő over)
8. Link (Sportfogadás pszichológiája)
9. Link (Legújabb táblázat)


Cikk:
1. Goal hunter system


Sikeres fogadások kívánok és hajrá overek! :)
Tomka

#543 június 04, 2016, 20:14:24, Tomka
Sanyi inspirációjára a hónap első fogadása: (Mobilról ment)



Köszönöm! ;)

#544 június 04, 2016, 21:31:43, Tomka
Live:

Ír:
- (0-0) Drogheda United +0.5   Limerick v Drogheda United
(Ázsia hendikep - további piacok)   04/06/2016   Egyik sem   2.500

Ritkán ritkán egy ázsiai hendit is becsúszik.

Idézetet írta: Tomka Dátum június 04, 2016, 20:08:20
Sanyi inspirációjára a hónap első fogadása: (Mobilról ment)



Köszönöm! ;)
Szép odds-on sikerült megfogni, gratulálok! És az Ausztráloknak is hogy ha nehezen is, de csak betolták azt az egyet!  :ok:

Idézetet írta: Tomka Dátum június 04, 2016, 20:09:30
Live:

Ír:
- (0-0) Drogheda United +0.5   Limerick v Drogheda United
(Ázsia hendikep - további piacok)   04/06/2016   Egyik sem   2.500

Ritkán ritkán egy ázsiai hendit is becsúszik.


Izgalmas egy mérkőzésst hozott a második félidő. A hazaiak 12 nyereség után úgy, hogy a vendégek elég erősen kezdek egy döntetlenben vagy egy vereségben hittem. Míg erre 2.2-es volt az odds, addig a vendég + 0.5-re 2.5.
Jó hónap kezdés volt a mai, remélem a továbbiakban is így fog menni. :)

Idézetet írta: Tomka Dátum június 04, 2016, 21:33:25

Izgalmas egy mérkőzésst hozott a második félidő. A hazaiak 12 nyereség után úgy, hogy a vendégek elég erősen kezdek egy döntetlenben vagy egy vereségben hittem. Míg erre 2.2-es volt az odds, addig a vendég + 0.5-re 2.5.
Jó hónap kezdés volt a mai, remélem a továbbiakban is így fog menni. :)
Én ezt a meccset az 1. fi-re játszottam meg, jó volt a stat és még is 0-0 lett a félidő. Nekem a hónap kezdés egyenlőre erősen pocsék!  :wall:  ;D

#548 június 06, 2016, 18:40:10, Tomka
Live:

EB Nők:
- Felett 0.5   Svédország - nők v Moldova - nők
(1. félidő gólok)   06/06/2016   Egyik sem   1.50


Nagyon remélem, hogy összetudnak, majd hozni egy gólt a félidő végéig. :)

Idézetet írta: Tomka Dátum június 06, 2016, 18:20:07
Live:

EB Nők:
- Felett 0.5   Svédország - nők v Moldova - nők
(1. félidő gólok)   06/06/2016   Egyik sem   1.50


Nagyon remélem, hogy összetudnak, majd hozni egy gólt a félidő végéig. :)

Ez nagyon gyorsan megtörtént, igazi easy money volt. :D

Több gól is lehetett volna a mérkőzésen. De nekem csak egy kellett. :)
Szép kis statisztikát hoztak össze, nem is beszélve a szögletek számáról. :D



#551 június 12, 2016, 10:47:54, Tomka
Live:

Dél-Korea:
- (0-0) Felett 0.5   Seongnam FC v Jeonbuk Motors
(Gólok száma (goal line) - további piacok)   12/06/2016   Egyik sem   1.675

#552 június 12, 2016, 15:51:40, Tomka
Live:

Észt:
- (0-0) Felett 0.5   FC Flora Tallinn II v Tartu FC Santos
(Gólok száma az 1. félidőben (goal line))   12/06/2016   Egyik sem   2.000   

Az EB elmúlt napjainak margójára, őszintén szólva szégyen, amit művelnek a drukkerek. De Néró is megmondta: Panem et circenses, azaz cirkusz kell a népnek.

Romhányi József: Focimeccs

Huszonkét esztelen, félmeztelen egyén,
egymás hátán-hegyén
nyüzsög lenn a pályán.
Mások mája táján taposnak,
és ha elég laposnak
lát a bíró minden egyest,
megítél egy tizenegyest.
S mert a szegény feje tizenegyest kirótt,
a fele közönség átkozza a bírót!
De senki sem csendes a nagy embertömbből,
mert a másik fele harsány éljent bömböl.
Ezalatt a meccsen néhány sípcsont reccsen,
szerteszét vér freccsen. Fel sem veszi egy sem
a fetrengő játékost. Fontosabb a játék most.
A vad középcsatár átgázol a bekken.
Úgy esik az össze, hogy csak meg se nyekken,
azután a labdát megcélozza jól: goóóóóóól!!!!
Egy alacsony néző, ki oda nem lát át,
ordítva paskolja a szomszédja hátát:
vegye le a kalapját, mert szétverem alapját,
azt a kerek tököt! S feje felé bökött.
Erre az: Ó! Te gaz! Engem sértegetni mersz-e?
Persze! Mind a ketten szólnak egy-két havernek:
Gyertek, fiúk segíteni, ha vernek!
Jöttek is mind verekedni, úgyis kezdtek berekedni.
Buzgón verekedtek, bíz nem voltak restek!
S időnként a gyepre elnyűtt testek estek.
De a két okozót rejti már a bozót.
S merre egy rést leltek, gyorsan elszeleltek.
A többit azután alig egy-két nappal,
a derék rendőrség verte szét kardlappal.
Le a kalappal!

Így már minden érthető