Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Evenepoel bosszúra készül!

A belga titánnal alaposan kibabráltak a nyitóetapon, eljött a visszavágás ideje.  Olvasd tovább


Bissegger lehozta a kronót, Evenepoel vert mezőnyben, vírusos fertőzéssel küzd állítólag.

Hoppá :great:

"Újabb magyar bringás sikerről tudunk beszámolni: Pelikán János nyerte a román kör első napját!"


Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: szeptember 02., 09:00CET

Holnaptól Európa-bajnokság, rendkívül erős mezőnnyel kronón is (Ganna, Pogacar, Küng, Asgreen, Evenepoel, Cavagna, Bjerg, Bissegger, Leknessund és Affini), illetve utána két hét és világbajnokság. Nagyon kíváncsi vagyok, mert flandriai pálya lesz (dombok, szeles idő, macskakövek? stb.), és most először fordulhat elő sok-sok év után, hogy Belgium egységes lesz. Mindenki be fog állni Wout van Aert mögé, úgy alakították ki a csapatot, hogy se Gilbert, se Van Avermaet, se Naesen, hanem hat munkás versenyző (Declecrq, Teuns, Campenaerts, Stuyven, Lampaert és Benoot), illetve egy kiemelt segítő (Evenepoel). Jól látható, hogy öt darab kiváló tempómenő van, egyértelmű a cél, ahogyan Evenepoel is fogalmazott: Wout van Aert-nak kell nyernie a vb-t. Óriási lehetőség ez, mert egyfelől hazai pálya, másfelől Mathieu van der Poel csak most lábadozik a sérüléséből, két komoly ellenféllel kell számolnia: Pogacar és Alaphilippe.


Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: szeptember 08., 10:00CET


Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: szeptember 08., 10:00CET


Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: szeptember 08., 10:00CET

Filippo Ganna győzelmét semmi sem veszélyezteti?

Pogacar kipihente magát, hazai pályán megtréfálja a világ legjobb kronósát? Olvasd tovább


#1404 szeptember 12, 2021, 17:03:06, Pozzato
Európa-bajnokság, nincs rádió, megint egy brutális verseny, mint az olimpián. Már 70-nel a vége előtt megindultak Pogacarék, utána 60-nál franciák és Evenepoel ment fel rájuk, de lehet ők versenyeznek csak az első helyért, mert nem igazán látom, hogy a megmaradt mezőny felérhetne ide. Olyan tempó van, hogy a négy magyar szerintem fel is adta a versenyt. Brutális.

Ha jól emlékszem 150-160 versenyző indult, körülbeül 40-50-en vannak versenyben, még 60 km van hátra, simán benne van, hogy mindössze 20-an fejezik be...

Frissítés:
Tényleg kőkemény egynapos volt, Evenepoel mindenkit leszakított, kivéve Colbrellit, ez lett a veszte. Az olaszt hiába kritizálta mindenki, hiába vitatkozott vele Evenepoel, ő nyert és kész. Nem vezetett szinte semmit, okosan versenyzett, végig pihent szinte, csak az aktuális szökésre tette a kereket az olasz. Az biztos, hogy az elmúlt hónapok fényében, megérdemelte Colbrelli. Evenepoel rendkívül feszült volt, de szerintem inkább örülnie kéne: formája kiváló, jobb állapotban van, mint Pogacar. Időfutamon és mezőnyversenyben is érmet nyert, szóval ki lehet jelenteni: tavalyi nagy bukása, illetve a Benelux körversenyen "szerzett" fertőzése után, most már visszatért. Érdekes lesz így jövőre a Quick Step. A belga kapcsán érdemes még kiemelni: gyakorolták a lejtmenetet, most nagyon összeszedett volt végig.


Névadóm, az "öreg" Filippo Pozzato verseny(eke)t szervezett október közepére. Elfigyelve az útvonalat, illetve az elgondolást, ez egy nagyon jó kezdeményezés lehet, ugyanis a Giro del Veneto és Veneto Classic (mindkettő 1.1-es verseny) egy macskaköves (inkább kavicsos, amolyan Strade Bianche), dombos és szeles egynapos lehet. Idén októberben tartanák meg, de a következő évben szeptember elején rendeznék meg. Ha jól vettem ki a hosszú interjúból, akkor 2-3 év múlva World Tour szintre emelkedne a versenysorozat (két állomás). Az már az én elképzelésem, hogy szerintem felváltaná a kanadai World Tour egynaposokat (Québec és Montreal), mivel gyakorlatilag egy hétre kerülnének a versenyek és eléggé ritka, hogy három World Tour verseny legyen egyetlen napon normális szezonban.

Pozzato a visszavonulása után versenyszervezéssel kezdett el foglalkozni, ha jól tudom az elmúlt években hozzá köthető az olasz bajnokság is. Egy komplett csapattal szeretnének egyre több olasz versenyt csinálni, illetve feltámasztani régieket. Az egyik egynapos Velence szívéből indulna, de a szűk utcákat is bejárnák (elvileg), igazán látványos lenne.

Cavendish meg csak beleesik abba a hibába, mint sokan mások, és túlértékeli saját magát a Quick Steppel szemben.
Állítólag egy rahedli pénzt kérne a hosszabbításra, meg Tour indulást, és utána még más beosztást is a csapatnál.
Én amúgy se bírom, de ettől függetlenül már rég lehúzták volna a wc-n, ha Lefevre nem karolja fel.
Remélem elhajtja a picsába...

Idézetet írta: csacsi1899 Dátum szeptember 17, 2021, 19:57:15
Cavendish meg csak beleesik abba a hibába, mint sokan mások, és túlértékeli saját magát a Quick Steppel szemben.
Állítólag egy rahedli pénzt kérne a hosszabbításra, meg Tour indulást, és utána még más beosztást is a csapatnál.
Én amúgy se bírom, de ettől függetlenül már rég lehúzták volna a wc-n, ha Lefevre nem karolja fel.
Remélem elhajtja a picsába...

Teljesen igazad van, számomra érthetetlen a helyzet. Elvileg megrekedtek a tárgyalások, Lefevere azt mondta, hogy Cavendish javasolta neki, nyissa meg a "pénzcsapot", mire Lefevere csak mosolygott, mert tudta, hogy ez lesz. Nem azért mondom, de mit képzel? Amilyen szerződést kínált neki Lefevere (alap fizu, amit mondjuk Gilbert is kapott, ellenben kiemelt teljesítménybónusz), az több, mint baráti. Mindenki itt csúszik el, nekem ez így csalódás, mármint Cavendish viselkedése. Én kedvelem őt, de nem hiszem, hogy senki se fogja fel, hogy egy 30-40 éve szakmában lévő, rendkívül következetes vezetővel szemben nem viselkedhetnek így.

Lefevere egy élő legenda, aki felkarol embereket, kineveli / fejleszti őket, de sosem enged az elveiből. Mindenki azt mondta róla, hogy rendkívül korrekt ember, szóval Cavendish ezzel maga alatt vágja a fát. Elvileg szóba került Viviani visszaigazolása is, de az is ott csúszott el (Ineos lesz végül a befutó), hogy az olasz is magas alapbért akart. Nem fogják fel, hogy a Quick Step nem így működik?  ;D Azt is meg lehet nézni, hogy mire mentek nélküle az egykori sztárjai. A sprinterekről már írtunk, de Bob Jungelsről hallott valaki azóta, hogy a QS-től elment, mert kapitány akart lenni? Két éve még egynaposokat tudott nyerni, most meg már top15-be se fér be egy szakaszon.

Cavendish csőrét szerintem az is bassza, hogy bejelentették, jövőre Jakobsen lesz a Quick Step első embere a Tour de France-on. Cav így biztosan nem indulhat a TdF-en. Olvastam egyik interjúban a Cavendish "edzős" részt, mire állítólag Lefevere annyit kérdezett tőle: mit tudsz nekem tanítani?  ;D