Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Tour de France 2024: Vingegaard bukása miatt megváltoztak az esélyek, Pogacarnak összejöhet a történelmi dupla? Kik az esélyesek?

Április elején a sors alaposan átírta az esélyeket az idei Tour de France kapcsán, Tadej Pogacar kedvező helyzetbe került, de tényleg ő a legnagyobb favorit? Olvasd tovább


Mikel Landa: Szintén Baszk körversenyen, szintén csúnya bukás, dettó az, ami Vingegaardnak (törött bordák és kulcscsont), így neki is oda a TdF, körülbelül 6-8 kihagyás vár rá is.

Ezek alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy a Quick Step és a Visma szezonja mehet a kukába. A legfontosabb versenyzőik hónapokra estek ki, ez a két csapat szempontjából azért rossz, mert most kaptak új szponzorokat, idén kéne bizonyítani, hogy fenntartható az a modell, amit képviselnek.

A Giron ki lesz a Visma kapitánya?

Idézetet írta: Nezocsa Dátum április 06, 2024, 13:07:18A Giron ki lesz a Visma kapitánya?

Cian Uijtdebroeks, mindenki érte dolgozik majd.

A megszokás tényleg nagy úr.

Leültem nézni a Paris–Roubaix kerékpáros országúti versenyt, s elsőre azt kezdtem el keresni, hogy merre van Niki Terpstra és Zdenek Stybar. Néhány pillanattal később természetesen emlékeztettem magamat, hogy ők már nem versenyeznek.
Ideje van annak, hogy az új generáció tagjainak versenyzését élvezzem.

Majdnem ugyanolyan, mint ha F1-et néznék, majd pedig egy idő után mondanám a klasszikus dumát: "Hova tűnt Damon Hill?"

Tudtuk, csak nem sejtettük.  ;D  Mathieu van der Poel megalázta a mezőnyt itt is, nagyon sima volt ez is. Valamilyen szinten örülhetnek a Vismánál, hogy a három sztár kidőlt (Van Aert, Van Baarle és Laporte), mert ez csúnya lett volna nekik is. A majd 48-as átlag MVDP-től, temérdek rekord, nem tudom, mennyire szakadt meg, de akinek egy Roubaix végén van ideje mosolyogni, pacsizni, iszogatni és ki sem dől a fűre, az valószínűleg annyira nem fáradt.

Ebben a mezőnyben nincs ellenfele pavén MVDP-nek. Talán 3-4 év múlva, mikor kiöregedőben lesz, akkor egy Pithie, Sheffield vagy Tarling beérik, de a mostani korosztályához képest más kávéház. Mads Pedersenben nagyon bíztam idén, azt gondoltam, hogy ő lehet majd az, aki veszélyes lesz rá, ez végül így is volt, többször is csak ő tartotta vele a lépést, de tisztes távolságból... Egyszer legyőzte, de az meg nem Flandria vagy Roubaix volt.

Az Alpecin számára egyetlen kérdés maradt: Philipsen a következő 2-3 éven belül kaphat egy Roubaix győzelmet vagy inkább legyen meg biztosan a rekord itt is MVDP-nek? Ha nagyon akarják, megcsinálhatják azt is, hogy vele is nyeretnek egyet, mert olyan a fölényük. MVDP szempontjából pedig kérdés, hogy maradt-e ereje az Amstel - LBL párosra, mert ott is indul.

Mathieu van der Poel is verhető! Elfogyott a csapata, ahogyan ő maga is, Tom Pidcock pedig végre megnyerte az Amstelt, megérdemelte.  :beerchug:

Kár ezekért a bukásokért, mert így lehetett volna az alábbi Liege - Bastogne - Liege vasárnap:
- Pogacar, Van der Poel, Evenepoel, Vingegaard, Roglic, Mohoric, Pidcock, Yates és Skjelmose

Így viszont, maradt az alábbi mezőny:
- Pogacar, Van der Poel, Mohoric, Pidcock, Yates és Skjelmose

Ez sem rossz, izgalmas lehet a Pogacar vs MVDP, kettejük párharcában, amikor mindketten mezőnyben voltak egy dombos verseny, akkor Van der Poel dominált. Ez engem meglepett, de egyetlen LBL-dobogót leszámítva, szinte mindig a holland végzett előrébb. Hiába, hogy az Amstelen pocsékul ment önmagához képest, fentiek alapján, ha MVDP-re adnak egy 2.50 feletti szorzót, abban lehet érték.

Giro d'Italia indulók:
Tadej Pogacar

És ennyi, nem viccelek, összetettre körülbelül le is tudtuk az érdemi részét, ha bukik, akkor valaki kap a sorstól egy GT-győzelmet, erre reálisan Geraint Thomas pályázik. Utána már Ben O'Connor, Eddie Dunbar, Damiano Caruso, Romain Bardet, Cian Uijtdebroeks és esetleg még Hugh Carthy jöhet a dobogóért, vérszegény.

Van az úgynevezett Startlist quality amit a PCS alkalmazott, én így fejből a '90-es évek végét mondtam volna hasonlóan gyengének (mikor '97-ben Gotti nyert), de a 2000-es évek eleje volt az utoljára ennyire karcsú mezőny. Akkor is a sprinterek húzták fel az erősségét a mezőnynek, mint ahogyan most is (Milan, Kooij, Merlier, Jakobsen, Ewan, Bauhaus, Groves és Welsford).

Az útvonalból kiindulva, mindössze egyetlen kérdés marad: Tadej Pogacar megnyeri az első héten vagy "izgalmassá teszi"? Lehetősége adott, az első hét kellően kemény, hogy 4-6 perc előnyre tegyen szert, ha a Katalán körversenyen erre képes volt egy erősebb mezőnnyel szemben, akkor itt is. Utána elég csak beosztani az erejét, ha pedig ezt megoldja és Vingegaard - Evenepoel páros nem gyógyul fel (nem fognak, sajnos...), akkor jöhet a TdF-dupla, amiben csak Roglic állíthatja meg. A Girót pedig Pogacar használhatja felkészülésnek vagy edzőtábornak.

Ha Pogacarral nem történik semmi, okosan menedzselik az erejét, akkor idén megcsinálhatja a következőt:
Strade Bianche, Katalán körverseny, Liege-Bastogne-Liege, Giro d'Italia, Tour de France, olimpia vagy világbajnokság, illetve a végén Lombardia...

Történelmi szezon lehet.

Giro d'Italia: Oda lehet adni a győzelmet előre Tadej Pogacarnak?

Az év első háromhetes körversenye, a Giro d'Italia egyértelmű fölényt és Tadej Pogacar győzelmét hozhatja, de hogy jön a képbe Valter Attila? Olvasd tovább


Milyen bölcs volt a Lotto Dstny, mikor nem mentek rá a feljutásra, hanem elengedtek mindent, jó nekik a kontinentális szint, így azokon a WT-versenyeken vesznek részt, ahol akarnak. Nincsen megkötés, mintha a keret is felszabadult volna.

Maxim Van Gils pedig megérkezett az elitbe, kezdet kezdetén GT-menőt akartak belőle csinálni, de az elmúlt másfél év rávilágított, inkább egynaposokon lesz kiemelkedő:
  • Amstel Gold Race 7. hely (2023)
  • Liege - Bastogne - Liege 11. hely (2023)
  • Lombardia 14. hely (2023)
  • Strade Bianche 3. hely (2024)
  • Milano - Sanremo 7. hely (2024)
  • Fléche Wallone 3. hely (2024)
  • Liege - Bastogna - Liege 4. hely (2024)
  • Eschborn-Frankfurt 1. hely (2024)

Ha így halad, jövőre mindenhol a dobogóért mehet majd Pogacar és Evenepoel mögött. A csapatban ott van még Lennert Van Eetvelt, akiből egynapos menőt akartak anno, róla meg kiderült, inkább GT-ken lesz jó, idén kezdésnek az Ománi körversenyen nyert. Arnaud De Lie elkezdte a felépülést, első versenyét betegsége után megnyerte, de szerintem neki majd inkább a második féléve lesz erős. Jól el van látva ez a csapat, utánpótlásban még ott van Jarno Widar, Liam Van Bylen és Steffen De Schuyteneer, míg az első csapatban a 21 éves Alec Segaert. Hosszú távú jövő biztosítva lesz nekik ilyen tehetségek mellett. Minden terepre lesz egy jó bringásuk (hegy, kronó, pavé, összetett, sprint, egynapos)

Giro d'Italia 2. szakasz:
Nem szakadt bele Pogacar, két szakaszon adott szinte nulla erőkifejtéssel és egy bukással karöltve 1 percet a riválisoknak úgy, hogy még a neheze el sem kezdődött a versenynek... Ha akar, első hétvégére összerak magának egy 3-5 perces előnyt, utána jöhet a lazulás. Oropán is ülve úgy tempózott el, mintha a többiek most tanulnának bringázni. O'Connor próbált vele menni - többiek azért tapasztaltabbak ilyen téren -, meg is borult rendesen az ausztrál, csóválta is a fejét, hogy ez hülyeség volt. Pogacar ellen saját tempó segít, bízva abban, hogy bukni fog (csúnya, de másban nem bízhatnak a riválisok), és ennyi. Innentől mindenki abban reménykedhet, valami történik vele (ne legyen ilyen), mert máshogy már itt eldőlt a verseny.

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 06, 2024, 11:02:01Giro d'Italia 2. szakasz:
Nem szakadt bele Pogacar, két szakaszon adott szinte nulla erőkifejtéssel és egy bukással karöltve 1 percet a riválisoknak úgy, hogy még a neheze el sem kezdődött a versenynek... Ha akar, első hétvégére összerak magának egy 3-5 perces előnyt, utána jöhet a lazulás. Oropán is ülve úgy tempózott el, mintha a többiek most tanulnának bringázni. O'Connor próbált vele menni - többiek azért tapasztaltabbak ilyen téren -, meg is borult rendesen az ausztrál, csóválta is a fejét, hogy ez hülyeség volt. Pogacar ellen saját tempó segít, bízva abban, hogy bukni fog (csúnya, de másban nem bízhatnak a riválisok), és ennyi. Innentől mindenki abban reménykedhet, valami történik vele (ne legyen ilyen), mert máshogy már itt eldőlt a verseny.

És eddig minden így történik, kronót simán hozta, Ganna eléggé le volt törve, mikor hegyen visszahozta a hátrányt és végül a szakaszt követően 2,5 perc az előnye a riválisokkal szemben Pogacarnak... Ha holnap még odarakja magát (nem feltétlen szakaszgyőzelem, szerintem ott elengednek egy szökést), akkor az előirányzott 3-5 perc differencia is meglehet összetettben, ahogyan a Giro előtt számítani lehetett rá, első héten behúzhatja a Girót úgy, hogy egyáltalán nem szakadt meg. Ez ilyen 50-60%-os Pogacar lehet, könnyedén, neki ez egy készülés a TdF-re, mondhatni edzőtáborozik egyet Olaszországban.

Fogadás szempontjából is nagyon érdekes volt ez a szakasz.

Pogacar startjánál 1,2-t adtak a szlovén sikerére, Gannára pedig 4,0-át. Aztán az első időmérőnél, amikor a szlovén 40 másodperc körüli hátrányban volt, akkor elkezdett a szorzó felfelé kúszni, egészen 13-as odds-ig (ekkor Gannára 1,04-et adtak). Meggyőződésem, hogy ekkor a fogadók elkezdtek pénzeket pakolni Pogacarra, ugyanis pár perc múlva már 1,85-ön állt mind a két versenyező. Nekem szerencsére 11-szeres pénzen sikerült megtenni (ki gondolta, hogy még ennél is feljebb megy majd, egészen 13-ig).

Ugyanakkor kicsit érthetetlen volt az oddsmesterek ilyen szintű elrugaszkodása, hiszen az előzetesen is várható volt, hogy a sík terepen hátrányban lesz a szlovén az olaszhoz képest, és inkább a szakasz végi emelkedőn teljesít majd jobban.

Mindenesetre szívesen megnéznék egy kimutatást, hogy mennyit kaszáltak ma a fogadók ezen a Pogacar-tippen.  :beerchug: