La Liga 2019/20

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


LaLiga: Megint bajban Zidane

Kötelező győzelem vár a Real Madridra, de a Granada idén jóval komolyabb erőt képvisel annál, mint akiket csak úgy félvállról lehetne venni! Olvasd tovább


LaLiga: Fordul a kocka?

A Sevilla 17 éve nem nyert a Camp Nouban bajnoki mérkőzésen. Itt a nagy lehetőség a rossz sorozat megtörésére! Olvasd tovább


Bale gólpassza, tanári, gyönyörű :smitten:


LaLiga: Kell a győzelem!

Jól kezdte a bajnokságot az Atlético Madrid, aztán jött egy hullámvölgy, azóta már a Real Madrid és a Barcelona mögött állnak a táblázaton.  Olvasd tovább


Kíváncsiságból utánanéztem @oakland23 felvetésének a napi tippek topicban.
Idézetet írta: oakland23 Dátum október 20, 2019, 10:01:25
De még valami. Igazából csak megérzés, egyszer ha sok időm lesz utánaszámolok, de idén a LaLiga meccseken mintha a vasárnapi találkozók sokkal lapgazdagabbak lennének. Így érzetre minimum ilyen 35-65 % az arány a szombati-vasárnapi meccseket tekintve. Lehet ez kisimul az idény végére, de tegnap sem volt extrém sok lap sehol, ma igazából mind az öt meccsben benne lehet a lapeső.

Számomra érdekes volt, mert szeretem a statokat. Szóval az adatok az eddigi 8 teljes fordulóból (ami igazából 7, mert volt egy hétközi is):
Szombat: 153 büntető lap
Vasárnap: 174 büntető lap

Most jön a csavar, ugyanis 29 szombati mérkőzés volt, míg 32 vasárnapi. Ezért érdemesebb átlagot készíteni, mert úgy jobban látható a különbség:
Szombati büntető lapok átlaga: 5,28
Vasárnapi büntető lapok átlaga: 5,44

A büntető lapok megoszlása átlag szerint:
Szombat: 49,25%
Vasárnap: 50,75%


Én egybe vettem a sárga és piros lapokat is, viszont érdekes, hogy utóbbi okozhatta azt az érzetet, hogy vasárnap kedvezőbb a büntető lapok aránya (én is így gondoltam előtte):
Szombat: 4 piros lap
Vasárnap: 14 piros lap

Becsapósak az érzéseink, mert sokszor kiemelnek egy múltbéli dolgot és a többit figyelmen kívül hagyják (mivel az emlékeinkkel sikeresen ráerősítünk).

LaLiga: Kellemetlenkedő vendégek

Egy unalmas keddi mérkőzés? Tenni fog ez ellen az Atlético Madrid? Esetleg belemennek az Alavés számára kényelmes döntetlenbe?  Olvasd tovább


LaLiga: Vergődnek tovább

A hétvége spanyol derbije: Sevilla - Atlético Madrid! Olvasd tovább


Egyedi edzésmódszer a Leganesnél :)


Ideje volt már, hogy tegyen valamit a csapat (elnökség), ne csak a "Més que un club" kifejezéssel takarózzanak, hanem legyenek rá méltók, mint a régiek.
https://index.hu/sport/futball/2019/11/12/katalan_mezt_mutatott_be_az_fc_barcelona/

Idézetet írta: Pozzato Dátum november 12, 2019, 17:30:56
Ideje volt már, hogy tegyen valamit a csapat (elnökség), ne csak a "Més que un club" kifejezéssel takarózzanak, hanem legyenek rá méltók, mint a régiek.
https://index.hu/sport/futball/2019/11/12/katalan_mezt_mutatott_be_az_fc_barcelona/
Már jelenleg is "izgalmas" a spanyolországi élvonalbeli focibajnokság, ám vélhetően majd az FC Barcelona kizárása után is továbbra is hasonlóan "izgalmas" focibajnokság lesz.



Két döntetlen után újból nyert az Alméria. Kit érdekel? Jogosan merül fel a kérdés, de érdemes lesz azért őket követni, mivel Guti lett az edző. Ez volt a harmadik meccse a padon, első győzelme (két döntetlen mellett), másodikak a ligában. Egykori klubjánál, a Besiktasnál volt segédedző tavaly, ahol Senol Günes irányított. Azért ő eléggé nagy név a szakmában: ő volt az, aki bronzérmet nyert a törökökkel a vb-n, meg anno az élmezőnyben tartotta a Trabzonsport.

Szóval Guti, akitől én sokat várok edzőként, mert játékosnak egy zseni volt. Olyan meglátásai, passzai voltak a pályán, amire csak csettinteni lehetett, ha ezt át tudja ültetni majd edzőként is a stratégiájába, akkor nagyon sokra viheti. Remélem jövőre élvonalban lesz az Alméria vele együtt. Ígéretesnek tűnik a következő spanyol edzői generáció: Xavi, Xabi Alonso, Guti, Raúl... És még ott van Victor Váldes, Míchel Salgado, Carlos Marchena. Voltak olyanok is abból a 2000-es évekbeli csapatból, akik inkább sportot váltottak: Canizares ralizás felé vette az irányt. 
https://www.youtube.com/watch?v=Bl6TrP4yuqA


A végére az a bizonyos Guti gólpassz
https://www.youtube.com/watch?v=dwsmBdL9jR8


Madridi drukkerek számára érdekes lehet, hogy Kylian Mbappé nem fogadta a szerződéshosszabbítást, amit ajánlott neki a PSG. A mostani kontraktus 2022-ig tart, elvileg már akkora bért ajánlanak neki, mint Neymaré, de erre is nemet mondott az ügynöke. Elvileg a Real Madrid miatt, privát véleményem, hogy szimplán csak megvárják a szezon végét, mennyire lesz jó a BL-ben a PSG. Ha megint nem jutnak el az elődöntőig minimum, akkor nyugodtan próbálkozhat a Real Madrid, mert szerintem Mbappé le fog lépni (bár számomra érthetetlen, hogy miért menne egy jelen helyzetben rosszabb csapathoz, aminek a magja kiöregedőben van). Az AS-ben már pedzegették, hogy ebből távozás lesz, de azért érdemes még egyelőre helyén kezelni a helyzetet. Al-Khelaifi egy olyan üzletember, aki áron alul nem adja el az értékeit, még akkor sem, ha tudja, hogy hibázott. Ezzel utalnék a Neymar-sagára, ahol már mindenki készpénznek vette, hogy ebből nyáron Barcelona lesz, de az arab milliárdos végül megvétózta az egészet, mert nem kapta vissza Neymar árát. Mbappé kapcsán is minimum 350-400 millió kéne a Madridtól, különben szóba sem állnak velük a párizsiak. Azt is észre lehetett venni, hogy ez a PSG már nem megy bele játékoscserébe, hogy csökkentse az árat (Neymarnál is mindenkit bevont volna Bartomeu). Hiába ajánlaná fel Hazardot vagy Bale-t esetleg valamelyik francia védőt (Varane vagy épp Mendy), szerintem ez sem érdekelné a PSG-t. Az is lehetséges, hogy még az általam vizionált 350 millió körüli összegre is nemet mond Al-Khelaifi..

Érdekel, mi lesz Kylian sorsa, mert Hazard egyelőre nem váltotta meg a világot Madridban, mondjuk korai még ezt értékelni, de a PSG-nél is lehetnek majd gondok, ha az összes primadonna játszani akarnak. Nem a 60-as éveket írjuk, hogy egy Di María - Neymar - Mbappé - Cavani - Icardi - Sarabia/Draxler hatos a pályán legyen, de ha közülük kettőt padoztatsz, már megy a síránkozás. Icardira azt hiszem 70 milliós opciója van a csapatnak, gondolom nem cserének érkezett, illetve azért, mert még nem nyert francia ligát.