Férfi Kézilabda VB - 2019

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


26. férfi kézilabda világbajnokság



Hivatalos oldal


Helyszín: Dánia és Németország (ez az első olyan vb aminek egynél több rendezője van)
Időpont:  Január 10. - Január 27.


A-csoport

1.Franciaország Címvédő
2.Oroszország
3.Németország
4.Szerbia
5.Brazília
6.Dél-Kórea

B-csoport

1.Spanyolország
2.Horvátország
3.Macedónia
4.Izland
5.Bahrein
6.Japán

C-csoport

1.Dánia
2.Norvégia
3.Ausztria
4.Tunézia Afrikai bajnok
5.Chile
6.Szaúd-Arábia

D-csoport

1.Svédország
2.Magyarország
3.Katar Ázsiai bajnok
4.Argentína Pánamerikai bajnok
5.Egyiptom
6.Angola


http://hetmeteres.com elkezdte a csapatbemutatókat, vélhetőleg https://hatosfal.hu/ is fog bemutatókat írni.

Történelmi összefogás segítségével először indul világbajnokságon az egyesített koreai válogatott. Észak- és Dél-Korea olimpiai bizottsága megegyezett, a nemzetközi szövetség (IHF) pedig engedélyezte az egyesített koreai csapat indítását a dán-német rendezésű vb-n. Az ázsiaiak ennek ellenére sem számítanak komoly esélyesnek a tornán.

Dél-Korea a 2018-as hazai rendezésű Ázsia-bajnokságon bravúros teljesítménnyel bronzérmet szerzett, ezzel váltotta meg jegyét az idei világbajnokságra. Északi szomszédaik az egyesítés révén így először mutathatják meg magukat a világnak, ami még úgy is nagy szó, hogy mindössze 4 játékos képviselheti őket a tornán.

Az egyesített keret a teljes mezőny egyik legfiatalabb átlagéletkorú gárdája lesz. A dél-koreaiak közül szinte a teljes tavalyi kezdő otthon marad, egy új generáció eddig ismeretlen tagjait láthatjuk majd Berlinben az A-csoport küzdelmein. A korábbi húzóemberek közül Park Junggeu, Sim Jaebok, Jeong Yikyeong és Yoon Ciyoel is csak otthonról követi az eseményeket, ők voltak az előző évtized legnagyobb koreai sztárjai. A rangidős így a 33 esztendős Jung Suyong lesz Cho Youngshin szövetségi kapitány névsorában, aki korával magasan kiemelkedik társai közül. A balátlövő és irányító poszton szintén bevethető Park Kwangsoon lehet a csapat vezére, de a balkezes bombázó, Jo Taehun is fontos láncszem lehet. A balszélső Jang Donghyun az egyetlen olyan játékos, aki a tavalyi bronzérmes együttes kezdőjéből a világbajnokságon is szerepet kaphat, rá természetesen Berlinben is főszerep hárul.

Védekezésben általában a zárt, hatosfalas formációt alkalmazza Cho edző, ahol különösen a lábmunkájukkal okozhatnak nehézségeket az ellenfeleknek. Fizikai méretekben nem veszik fel a versenyt az európai mezőnnyel, így egyetlen fegyverük lehet a gyorsaságuk valamint a küzdőszellemük.

Korea papíron a világbajnokság egyik leggyengébb keretével rendelkezik, a reális helyezésük így a utolsó lehet az A-csoportban. Az Elnöki Kupában lehet némi keresnivalójuk, a kontinensviadalon már legyőzött ellenfeleikkel, Japánnal illetve Szaúd-Arábiával szemben lehetnek reális győzelmi esélyeik. Egyetlen győzelem is szép teljesítmény lenne Parkéktól a tornán.

Világbajnoki keret
Kapusok: Park Jaeyong (Korea NSU), Kim Donguk (Kyunghee Univerity)
Jobbszélsők: Na Seungdo (Doosan HC), Park Dongkwang (Hanam SC)
Jobbátlövők: Jung Suyoung (Hanam SC), Jo Taehun (Doosan HC), Ri Yongmyong (DPRK)
Irányítók: Kang Jeongu (Doosan HC), Kang Tan (Korea NSU), Ri Kyongsong (DPRK)
Beállók: Ku Changeun (Doosan HC), Kim Dongmyung (Doosan HC), Jeong Jaewan (Hanam SC)
Balátlövők: Park Kwangsoon (Hanam SC), Park Youngjun (Sangmu Phoenix), Ri Songjin (DPRK), Park Jonggon (DPRK)
Balszélsők: Jang Donghyun (SK Hawks), Choi Beommun (Chungnam SC), Seo Seunghyun (Hanam SC)

Szövetségi kapitány: Cho Youngshin

Az IHF engedélyével Korea csapata 20 játékost nevezhet a vb-re, közülük négyen észak-koreaiak.

Legutóbbi vb-helyezés: nem jutottak ki.

Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-korea/

#2 január 02, 2019, 19:37:18, csak1tomi
A harmadik számú dél-amerikai együttes, Chile célja az lehet a világbajnokságon, hogy megjavítsa eddigi legjobb vb-szereplését (21), amelyet a legutóbbi tornán ért el.

A Pánamerikai-bajnokságon és a Dél-Amerikai Játékokon is harmadik helyet szerzett 2018-ban Chile, utóbbin sikerült egy arcpirító eredményt elérniük, miután 29-13-ra kaptak ki Argentínától az elődöntőben.
A játékosként világbajnok és hatszoros BL-győztes spanyol, Mateo Garralda 2016 eleje óta irányítja Chile nemzeti csapatát, a 2020-as olimpiai ciklus végéig pedig biztosan marad a kispadon. Irányítása alatt tértek vissza a válogatottba a Feucthmann testvérek (Emil, Erwin, Harald) és Víctor Donoso is, akik korábban lemondták a szereplést címeres mezben.
Érdekesség, hogy a Feuchtmann testvéreknek saját klubjuk van hazájukban, Feucthmann HC néven, ahol tavaly már 120-an sportolnak az utánpótlással együtt. A három Feuchtmann közül ezúttal ketten utaznak a vb-re – Harald maradt ki -, míg lány testvérük, Inga a válogatott médiamunkáját segíti.

A chilei csapat erőssége a kezdősor, a kispadról érkezők már közel sem tudják megközelíteni az kulcsemberek játéktudását. A gólfelelős a jobbátlövő, Rodrigo Salinas, aki jelenleg a spanyol Irúnt erősíti, de Romániában és Franciaországban is játszott már. Testvére, Esteban beállóként lehet a kezdőcsapat tagja, és kettes védőben szintén fontos szerepe van. Támadásban még Erwin Feuchtmannt kell kiemelni, aki irányítóban kap szerepet, valamint hármas védőként. Amennyiben neki és Rodrigo Salinasnak sem megy a játék, akkor bajban vannak az ellenfél kapuja előtt a chileiek. Védekezésben Javier Frelijj helye megkérdőjelezhetetlen hármasban, sokszor támadásban is kezd a gyorsabb visszarendeződés miatt. Szintén a védelemben kaphat nagyobb szerepet a korábbi veszprémi, Marco Oneto, aki jelenleg klub nélküli, legutóbb Olaszországban légióskodott.

A legutóbbi vb-n Fehéroroszország legyőzősével indítottak a chileiek. Erwin Feuchtmann szerint az osztrákok és szaúdiak ellen is nyerhetnek a csoportban, előbbi azért meglepő lenne. Vélhetően Szaúd-Arábiával harcolnak a csoport 5. helyéért. A chilei válogatott egyébként Budapesten készül a világbajnokságra.

Világbajnoki keret
Kapusok: Felipe Barrientos (BM Zamora), Felipe Garcia (Italiano BM)
Jobbszélső: Sebastián Pavéz (USAB)
Jobbátlövők: Rodrigo Salinas (Bidasoa Irún), Daniel Ayala (USAB)
Irányítók: Emil Feuchtmann (Nancy Metropolé), Aaron Codina (Liceo Nacional Maipú), Julio Baumann (klub nélkül)
Beállók: Marco Oneto (klub nélkül), Estaban Salinas (Bidasoa Irún), Javier Frelijj (CD Luterano)
Balátlövők: Víctor Donoso (Fasano), Erwin Feuchtmann (Istres), Diego Reyes (Palma del Río)
Balszélsők: Sebastián Ceballos (BM Zamora), Elías Oyarzún (BM Ovaelle)

Szövetségi kapitány: Mateo Garralda

Legutóbbi vb-helyezés: 21. hely

Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-chile/

Magyarország papíron leggyengébb csoportellenfele két korábbi kulcsembere nélkül veszi fel idén a kesztyűt. Az afrikai kontinens harmadik legjobb csapata a világbajnokságon a "futottak még" kategóriába tartozik.

Tavaly sorozatban másodszor is bronzérmet nyert Angola válogatottja az Afrikai Nemzetek Kupáján, ezzel kvalifikálta magát az idei világbajnokságra. Filipe Cruz szövetségi kapitány az utóbbi néhány évben egy masszív csapatot gyúrt össze, a fekete kontinensen egyértelműen ők lettek a "harmadik erő" a két favorit mögött. Tunézia és Egyiptom azért még nagy falat a számukra, csakúgy mint egy világbajnokság – a két évvel ezelőtti franciaországi torna bizonysága szerint, ahol végül az utolsó helyen végeztek.

Idén sem lehetnek vérmes reményeik, a cél a legutóbbi helyezés javítása lehet maximum. A játékoskeret összetétele nem sokat változott, a kulcsemberek közül viszont ketten is, Sérgio Lopes és Elias António kikerültek. A két veterán az angolai válogatott leggólerősebb játékosai közé tartozott Franciaországban, különösen Lopes hiányát érezhetik meg idén. Az irányító Romé Hebo lehet így az abszolút kulcsember, mellette Edvaldo Ferreirára is komoly szerep hárul majd a balátlövő poszton. A védelem oszlopa Gabriel Teca lesz, a beálló a támadások során szinte végig a pályán szokott lenni. Mindössze két balkezes játékos szerepel Filipe Cruz legszűkebb névsorában, a jobb oldal így kissé sebezhető pontnak tűnik, illetve sok teher hárul az Adelino Pestana, Otiniel Pascoal duóra.

A kapuban Giovany Muachissengue jelentheti a biztonságot, a portás legutóbbi vb-je ugyan nem sikerült túl fényesre, a kontinenstornán azonban újra jó formában védett. A defenzív játéknál egyébként javarészt a nyitott 5+1-es felállást alkalmazzák, az ék szerepében Heboval. Fizikai adottságok terén jól állnak, megvannak a megfelelő magasságú embereik, ezzel együtt persze nem képviselnek európai mércével mérve magas színvonalat. Vélhetően meggyűlik a bajuk a komolyabb ellenfelekkel szemben.

Érdekesség, hogy a piros-fekete válogatottnak mindössze egyetlen légiósa van (Edvaldo Ferreira), a hazai játékosokat pedig szinte kivétel nélkül egy klub, a CD Primeiro de Agosto adja. Összeszokottságban tehát nem lehet hiány.

Angola a "magyar csoportban", azaz a D jelű hatosban kapott helyet a világbajnokságon. A papírforma alapján az utolsó hely a realitás Heboék számára, a többi válogatott komolyabb játékerőt képvisel, továbbá rutin dolgában is messze előrébb jár. Az Elnöki Kupában számolhatnak esetleges győzelmekkel, a cél a legutóbbi utolsó helyezés javítása, amire azért van reális esélyük.

Világbajnoki keret
Kapusok: Giovany Muachissengue (CD Primeiro de Agosto), Custódio Gouveia (GD Interclube)
Jobbszélső: Otiniel Pascoal (CD Primeiro de Agosto)
Jobbátlövő: Adelino Pestana (GD Interclube)
Irányítók: Romé Hebo (CD Primeiro de Agosto), Manuel Nascimento (CD Primeiro de Agosto ), Claúdio Lopes (CD Primeiro de Agosto)
Beállók: Gabriel Teca (CD Primeiro de Agosto), Aguinaldo Tati (CD Primeiro de Agosto), Agnelo Quitongo (CD Primeiro de Agosto)
Balátlövők: Edvaldo Ferreira (Smouha SC), Declerck Sibo (CD Primeiro de Agosto), Francisco Almeida (CD Primeiro de Agosto), Abiguilei Lourenco (CD Mainha de Guerra)
Balszélsők: Adilson Maneco (CD Primeiro de Agosto), Elsemar Santos (CD Primeiro de Agosto), Claúdio Chicola (GD Interclube)

Szövetségi kapitány: Filipe Cruz

Legutóbbi vb-helyezés: 24. hely

Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-angola/

A dél-amerikai kontinens bajnoka legnagyobb sztárja nélkül vág neki a világbajnokságnak, ám így is van esélyük a középdöntőbe jutásra. Argentína éppen Magyarország ellen kezdi el a torna csoportkörét Koppenhágában.

Tavaly némi meglepetésre Manuel Cadenas csapata a Pánamerikai-bajnokság döntőjében simán legyőzte a nagy rivális Brazíliát, ezzel visszahódította a kontinens trónját, továbbá a vb-jegyét is megváltotta. Pedig Diego Simonet sérülés miatt akkor sem állt a szövetségi kapitány rendelkezésére, pótlását akkor csapatként nagyon jól megoldották a többiek. A Montpellier irányítója nem tudhat igazán szerencsés évet maga mögött, az őszi idényt is szinte teljes egészében kihagyni kényszerült, és mire decemberben visszatért, újra megsérült. Ez most a vb-szereplésébe került, bár nagyon halvány reménye még maradt Cadenasnak, aki a torna későbbi szakaszában talán még be tudja nevezni legnagyobb sztárját.

Diego Simonet mellett egy másik alapember, Federico Pizarro sem utazhat Dániába sérülés miatt. A balkezes játékos az utóbbi időben nem eredeti posztján, hanem jobbátlövőként volt csapata egyik leggólerősebbje, az ő hiánya szintén érzékeny veszteség. Ha már balkezesek, a Cuenca szélsője, Pablo Vainstein is komoly műtéten esett át decemberben, szintén kihagyja a vb-t.

Az argentin válogatott így sem marad Simonet-testvérek nélkül, Diego két fivére, Sebastián és Pablo is a szűkített keret tagja, sőt, mindketten a kezdőcsapat alapemberei is. Pablo a tavalyi kontinenstornán a balátlövő poszton helyettesítette sztár bátyját, nem is akármilyen teljesítményt nyújtva. Játékstílusa nagyon hasonlít Diegoéhoz, így most is vezér szerepet kaphat Cadenastól.

Még mindig a kék-fehérek alapembere Gonzálo Carou. Az Ademar León 39 éves beállója és védekező specialistája vélhetően utolsó nagy tornáját játssza válogatott mezben. A defenzív játéknál egyértelműen ő lesz a kulcsember, hármas védőként Nicolás Bonnano lehet a párja hatosfalas felállás esetén. Az argentin védelem nagyon fontos pontja a kapus poszt, ahol két jó képességű hálóőr áll rendelkezésre. Eddig Matías Schulz volt az alapember, az utóbbi évben azonban kiszorította őt Leonel Maciel. A Cuenca portása óriási szerepet játszott a tavalyi kontinenstornán aratott győzelemben, az Asobal Ligában pedig azóta is nagyszerű formában véd.

Néhány éve az volt az argentinok hátránya, hogy nem voltak igazán magas játékosaik. Mostanra ez a helyzet is megváltozott, az átlövő posztokon van bőven 2 méter körüli és feletti válogatási lehetősége is Cadenasnak. Ráadásul a vb-keret legnagyobb része Európában keresi a kenyerét, közülük 11-en az Asobal Ligában számítanak fontos játékosnak. Az újabb generáció felnövekedésével szép lassan felértek az európai élcsapatok közelébe, most már senki nem mehet biztosra ellenük, bárki ellen van esélyük Simonetéknek.

A koppenhágai D-csoportban Argentínának a mieink mellett Svédország, Katar, Egyiptom és Angola legjobbjaival kell megvívnia a továbbjutásért. Első ránézésre a csoport 4-5. helye lehet reális Cadenas gárdája számára, ám a különbségek szinte nüansznyiak egyes riválisaikkal szemben. Katar képes rapszodikus szereplésre, a svédeket verték már nagy tornán, Magyarországgal pedig a bemutatkozó meccset vívják, ami ugye mindig kiélezettebb a többinél. Kötelező győzelem egyedül Angolával szemben várható el tőlük.

Világbajnoki keret
Kapusok: Matías Schulz (Pfadi Winterthur), Leonel Maciel (Liberbank Cuenca)
Jobbszélsők: Santiago Baronetto (Liberbank Cuenca), Ramiro Martínez (MMT Seguros Zamora)
Jobbátlövők: Federico Vieyra (Abanca Ademar León), Andrés Moyano (Condes de Albarei Teucro)
Irányítók: Sebastián Simonet (Abanca Ademar León), Pablo Simonet (BM Benidorm), Manuel Crivelli (Cavigal Nice HB)
Beállók: Gonzálo Carou (Abanca Ademar León), Lucas Moscariello (Liberbank Cuenca), Gastón Mourino (Recoletas Atlético Valladolid)
Balátlövők: Juan Pablo Fernández (UNLu), Nicolás Bonanno (Bada Huesca), Guillermo Fischer (Condes de Albarei Teucro)
Balszélsők: Federico Fernández (UNLu), James Lewis Parker (BM Alarcos), Ignacio Pizarro (UNLu)
(a világbajnokság kezdetéig még két fővel szűkül a játékoskeret, a kimaradók tartalékként továbbra is szerepelnek majd a névsorban)

Szövetségi kapitány: Manuel Cadenas

Legutóbbi vb-helyezés: 18. hely

Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-argentina/

A negyedik számú ázsiai csapat ezúttal sztáredző irányításával próbál szerencsét a világbajnokságon. A C-csoportban helyet kapó Szaúd-Arábia a pofozógép szerepét szeretné elkerülni.

Tavaly megismételte 2016-os szereplését az Ázsia-bajnokságon a szaúdi válogatott, az elődöntőbe jutva végül a harmadik helyért csatázhatott az utolsó játéknapon. Az érem ezúttal sem lett meg, pedig a házigazda Dél-Korea csapatát a torna korábbi szakaszában egyszer már sikerült magabiztosan legyőzniük.

Az olajzöld mezes válogatott már rutinos vb-szereplőnek nevezhető, teljesítményük azonban nem sokszor volt felejthetetlen. Hogy idén végre ne a pofozógép szerepét töltsék be, egy sztáredzőt szerződtettek a kispadra Boris Denic személyében. A szlovén szakember októberi kinevezése óta még nem dirigálta új csapatát komoly tétmeccsen, a vb-re nevezett keretét pedig alig változtatta meg a két évvel ezelőttihez képest. Komoly hiányzó egyedül az azóta már visszavonult Manaaf Alsaeed kapus, valamint a tavalyi kontinenstornát házi gólkirályként záró, ám most sérült Hussain Almohsin lehet.

A szaúdiak alapjátéka a sok mozgásos, agresszív védekezésből indított gyors támadásokra épül. Magasságban kissé elmaradnak az európai mezőnytől, ezt küzdőszellemükkel tudják pótolni. Habár a védekezésük alapjában egy hatosfalas felállás, a ketteseik rendkívül sokat mozognak kifelé, amivel nyitottá válik a hátsó alakzatuk. Középen Hassan Aljanabi és Mahdi Alsalem felelős a védelemért, ám mindketten fontos láncszemek támadásban is. A kapuban Mohammad Alsalem képes komoly bravúrokra, ezúttal már tényleg ő lesz a kezdő.

A gólokat elsősorban Mojtaba Alsalemtől várhatjuk, aki irányítóként és bármelyik oldali lövőként is bevethető. A szaúdiak egyik legnagyobb problémája évek óta, hogy nincs egy épkézláb balkezes átlövőjük, így jobbkettőben általában "rosszkéz" oldali játékossal kell betömni a lyukat. A legtöbbször Abbas Alsaffar tűnik fel itt, de a tapasztalatok szerint a szaúdiaknál nincsenek fix külső posztok támadásban, sűrűn cserélgetik a játékosok a pozíciójukat, az éppen pályán lévők bárhol szerepet kaphatnak. A keret másik problémája a korábban említett magasság, illetve alacsonyság. Hiába vannak nagyszerű technikai képzettségű átlövőik, egy masszív, magas fal jelentős akadályokat jelenthet számukra.

A csapat erőssége viszont a szélső posztok, itt mindkét oldalon minőségi lehetőségei vannak Denicnek. A jobb szárnyon Ahmad Alabdulali, a balon pedig Abdullah Alabass az első számú opció, a gyors lefolyású támadásoknál komoly szerep hárul rájuk.

Várható kezdőcsapat
Szaúd-Arábia a C-csoportban szerepel a világbajnokságon, utolsó kalaposként az utolsó hely a realitás számukra itt. A hasonló testfelépítésű chileiekkel szemben lehet némi keresnivalójuk, a papírforma szerint azonban az Elnöki kupa küzdelmei során szerezhetik meg első győzelmüket. A csapat célja a tisztes helytállás lehet.

Világbajnoki keret
Kapusok: Mohammad Alsalem (Al Noor SC), Amro Mohammed (Al Ahli SC)
Jobbszélsők: Ahmad Alabdulali (Mudhar Club), Abdulazez Saeed (Al Ahli SC)
Jobbátlövők: Rami Almutairi (Al Arabi SC), Abdulaziz Khayri (Al Ahli SC)
Irányítók: Mojtaba Alsalem (Al Noor SC), Mohammed Alabas (Mudhar Club), Fahad Alfarhan (Al Rawda SC)
Beállók: Hassan Aljanabi (Mudhar Club), Ali Alibrahim (Al Khaleej SC), Adnan Radnah (Al Ahli SC)
Balátlövők: Mahdi Alsalem (Al Noor SC), Abdullah Alhammad (Al Noor SC), Abbas Alsaffar (Mudhar Club
Balszélsők: Abdullah Alabass (Al Noor SC), Abdullah Alhulaili (Mudhar Club), Muneer Abualrahi (Mudhar Club)

Szövetségi kapitány: Boris Denic

Legutóbbi vb-helyezés: 20. hely


Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-szaud-arabia/

Tegnap nem néztem a mészárlást, amit a dánok rendeztek, csak bele-belenéztem percekre. Azt elcsíptem, amikor valami olyasmit mondott a kommentár, hogy Balogh Zsolti és Lékai kedvese is január közepére várja a babát. Most így belegondolva az X-faktorban Raminak már jó nagy hasa volt, szóval az a január közepe valós lehet. Kérdem én, ezt Balogh és Lékai hogy fogja megoldani, vagy a szövetség, mert azt nem hiszem, hogy nem akarnak ott lenni a kedvesük mellett.

Sok jót ebből a tornából nem nézek ki magyar rsézről, mondjuk a csajok is így indultak, aztán egész pofás lett. Ugyanakkor ahhoz képest, hogy a srácok a védekezés csiszolásával voltak elfoglalva, el sem tudom képzelni, mi lett volna, ha nem azt gyakorolják. Kapunk 40-et???  ;D

Idézetet írta: oakland23 Dátum január 04, 2019, 14:55:16
Tegnap nem néztem a mészárlást, amit a dánok rendeztek, csak bele-belenéztem percekre. Azt elcsíptem, amikor valami olyasmit mondott a kommentár, hogy Balogh Zsolti és Lékai kedvese is január közepére várja a babát. Most így belegondolva az X-faktorban Raminak már jó nagy hasa volt, szóval az a január közepe valós lehet. Kérdem én, ezt Balogh és Lékai hogy fogja megoldani, vagy a szövetség, mert azt nem hiszem, hogy nem akarnak ott lenni a kedvesük mellett.

Sok jót ebből a tornából nem nézek ki magyar rsézről, mondjuk a csajok is így indultak, aztán egész pofás lett. Ugyanakkor ahhoz képest, hogy a srácok a védekezés csiszolásával voltak elfoglalva, el sem tudom képzelni, mi lett volna, ha nem azt gyakorolják. Kapunk 40-et???  ;D

Lékairól volt egy cikk, hogy milyen faszagyerek, mert megegyezett a kedvesével, hogy nem lesz ott a szülésnél, és ezt Rami is támogatta mivel Máté is végig ezt tette az X faktor alatt. Legyen a válogatottal és segítse az országot egy jó szereplés elérésében. Aztán a másodikat már közösen csinálják végig. :beerchug:

#8 január 08, 2019, 11:49:47, csak1tomi
Norvégia képes lehet a végső győzelemre is a vb-n, azonban sok múlhat azon, hogy mennyire tudják majd használni sérülésük után az O'Sullivan, Johannessen duót. Szerencséjükre csak a csoportkört utolsó fordulójában játszanak a dánokkal, így akkora formába hozhatják a Bundesligában szereplő párost.

Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-norvegia/

Hazai pályán egyértelműen a favoritok közé kell sorolni Németországot, de az is benne van a pakliban, hogy az elődöntő sem jön össze számukra. A csoportkörben nem lesz egyszerű dolguk, a franciákkal mehetnek az első helyért. Ráadásul egy ágon vannak a horvát és a spanyol válogatottal. Egy újabb kudarc alighanem Prokop állásába kerül majd.

Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-nemetorszag/

A csoportkörben a dánok és a norvégok ellen nem lesz sok esélyük, Tunézia ellen játszhatnak majd ki-ki meccset a középdöntőbe jutásért, ahol akár a magyar válogatottal is találkozhatnak.

Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-ausztria/

Bahrein nem számít favoritnak a világbajnokság B-csoportjában, ám egy győzelemre mindenképp jó lehet a torna első szakaszában, Japánnal szemben. Érdekesség, hogy Kristjánsson szülőhazája legjobbjai ellen is csatába küldheti övéit, azonban Izland és a többi európai válogatott vélhetően nagy falat lesz nekik. A folytatás is hasonló lehet, papíron csak néhány együttesnél számítanak erősebbnek Alsayyadék. A legutóbbi 23. helyezés javítása reális célkitűzés lehet.

Forrás: http://hetmeteres.com/vb2019-bahrein/

#9 január 09, 2019, 12:46:28, csak1tomi
Tunézia a C-csoportban szerepel a világbajnokságon, és reális esélyekkel pályázik a továbbjutásra. A skandinávok papíron erősebbnek tűnnek, a sorsdöntő meccset Ausztriával vívhatják Jallouzék, a sorsolás fintora szerint éppen a záró fordulóban. Feladatuk egyáltalán nem megoldhatatlan, siker esetén rögtön nagyot javítanának legutóbbi (19.) helyezésükön. A középdöntőben jó esetben Magyarországgal is összekerülnek.

Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-tunezia/

Nagy meglepetés lenne, ha a dánok nem jutnának az elődöntőbe. A csoportjukban a norvégok ellen játszanak majd az első helyért, ezt követően a magyar válogatottal kerülhetnek egy középdöntős csoportba. Ennek, a remek korban lévő generációnak ez lehet a nagy esélye, hogy megszerezze az ország számára az első világbajnoki aranyat.

Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-dania/

Az idei vb-n bajban lehetnek a brazilok, hiszen egy csoportba kerültek négy európai csapattal (Németország, Franciaország, Szerbia, Oroszország). Bárkit képesek lehetnek megszorítani ebből a négyesből, de a szerbek és az oroszok ellen a győzelmet is kiharcolhatják, nem lenne meglepetés, ha ott lennének a középdöntőben.

Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-brazilia/

A csoportkörben a horvátok lesznek a spanyolok legfőbb riválisai, de az elődöntőhöz a francia, német duóból is maguk mögé kell utasítani valakit. Joggal reménykedhetnek abban a spanyol szurkolók, hogy az Eb-t követően a vb-címet is megnyerik kedvenceik.

Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-spanyolorszag/

Katar a D-csoportban többek között Magyarország ellenfele is lesz a vb-n. Fontos összecsapás lesz a harmadik fordulóbeli csata, mindkét együttes számára akár a továbbjutásról dönthet. Az első három helyre a keret erőssége és a múltbeli eredmények alapján mindenképpen odaérhetnek Saricék, igazából az lenne a meglepetés, ha az Elnöki Kupában kellene folytatniuk a tornát. A középdöntős csoportban szintén nem számítanak esélytelennek, kis szerencsével akár újra játszhatnának a 7. helyért. Éremért valószínűleg idén nem állnak sorba, ám mindenképpen meghatározó csapat lehetnek a tornán, és valószínűleg a legerősebb nem európai együttes.

Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-katar/

Férfi kézilabda-vb tippjáték

Tippelj a férfi kézilabda világbajnokság mérkőzéseire. A legjobb tippelők pénznyereményben részesülhetnek.

Nyeremények:

1.hely: 15 000 Forint Skrillen keresztül

2.hely: 10 000 Forint Skrillen keresztül

3.hely: 5 000 Forint Skrillen keresztül


#11 január 11, 2019, 09:28:42, csak1tomi
Ez az izlandi csapat szinte esélytelen a spanyol, horvát duó ellen, de a macedónok ellen sem ők számítanak a favoritnak. Kisebb meglepetés lenne, ha középdöntőbe jutna az együttes, ott viszont már biztosan nem sok babér teremne számukra. A fiatalítás lehet a torna fő pozitívuma a szigetlakók számára.

Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-izland/

A csoportkörből kötelező – a hazai rendezésű, felkészülési tornán, a HEP-kupán Olaszországot és Montenegrót legyőzve első horvátoknak – a továbbjutás. A négy közé jutás már sokkal nehezebb lesz Duvnjakék számára. Horvátország valószínűleg Magyarország nagy vetélytársa lehet az olimpiai selejtezős pozíciókért.

Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-horvatorszag/

A franciák számára nem lehet gond az elődöntőbe kerülés, de azért a házigazda németekkel nagy csatát vívhatnak a csoport első helyéért. A középdöntőben vélhetően a spanyolok állítják majd őket a legnehezebb feladat elé.

Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-franciaorszag/

Ugyanakkor akár lehetetlen küldetésbe is fulladhat a csoportkör a szerbek számára, ugyanis az A csoportban a címvédő franciákkal és a házigazda németekkel vannak együtt, akik kiemelkednek. Az utolsó középdöntős helyért a szerbek Brazíliával és Oroszországgal küzdhetnek majd.

Forrás: http://hetmeteres.com/vb2019-szerbia/

Egyiptom a világbajnokság D-csoportjában kapott helyet. A papírforma szerint nem számítanak továbbjutásra esélyesnek, ettől függetlenül – Angolán kívül – mindegyik együttes ellen szoros eredmény várható tőlük. A középdöntős szereplés sem lenne akkora meglepetés tőlük, ehhez a mieink, illetve Katar ellen kellene nagyot alakítaniuk. A legjobb nem európai csapat díj tulajdonosára már akár éppen a csoportmérkőzések során fény derülhet, Elahmarék és Danijel Saricék között dől el valószínűleg ez a verseny.

Forrás: http://hetmeteres.com/vb2019-egyiptom/

Az oroszok a legerősebbnek mondható A-csoportba kerültek a sorsolás után. A címvédő franciák és a hazai pályán szereplő németek ellen aligha lesz esélyük, a szerbekkel és a brazilokkal szemben pedig ki-ki mérkőzéseket játszhatnak. Korea ellen kötelező a győzelem. A csapat célkitűzése egy olimpiai selejtezős tagságot érő helyezés (2-7.), ahhoz pedig tovább kellene jutniuk a csoportból. A sérültek hiányában ez kemény feladatnak ígérkezik, nemcsak mindkét rangadót kell hozniuk, hanem a folytatásban még a spanyol, horvát kettős egyikét is le kellene győzniük ehhez. A csapat reális helye inkább a 10-15. pozíciók környéke lehet.

Forrás: http://hetmeteres.com/vb2019-oroszorszag/

A svédek számára nem jelenthet gondot a csoportkör, a magyar válogatott ellen is favoritnak számítanak. A középdöntőben pedig két skandináv riválisuk, a dánok és a norvégok ellen szintén jó esélyük van a sikerre. Nem lenne meglepetés, ha az Eb után ismét döntőt játszanának.

Forrás: http://hetmeteres.com/vb-2019-svedorszag/

Chile a dánok elleni 11. percben szerzett találatuk után elment zuhanyozni és xboxozni... hogy nem lehet 19 perc alatt egy gólt se dobni?  :laugh: :o :D

Idézetet írta: benedek185 Dátum január 10, 2019, 20:56:55
Chile a dánok elleni 11. percben szerzett találatuk után elment zuhanyozni és xboxozni... hogy nem lehet 19 perc alatt egy gólt se dobni?  :laugh: :o :D

Én kint voltam szerdán a Békéscsaba - Győr (22-47) női, NB1-es bajnokin, ott a hazaiak 22 percen keresztül nem tudták bevenni a győriek kapuját...  :o: :)

Behúztam a Chile +16,5-öt, 4-8-nál vagy 4-9-nél elkapcsoltam. Visszakapcsolok vagy fél óra múlva, erre látom, hogy 5-22, vagy valami hasonló, és ez volt ott a 34. perc környékén  :P

Egyébként nekem ez a mostani játékvezetői felfogás nagyon nem tetszik. Lassan vízilabdába fog átmenni az egész, ott is kb. majdnem minden második kontaktra lehet kiállítást fújni. Sőt igazából lehet is, ha centerbe belökik a labdát, ott vagy kontrát vagy kiállítást mindig lehet fújni, aztán épp a sporin múlik, hogy most épp mire gondol...
Kíváncsi vagyok, mikor durran el úgy igazán az agya valakinek majd egy jó ki-ki meccsen. Tegnap egy full egyoldalú német-koreai meccsben is volt  kis feszkó a játékvezetői felfogás miatt, kíváncsi leszek, ha majd tétmeccsen is minden kis szarért 2 perc jár, ahogy hogy fog kinézni... Játszanak majd 3-an a 2 ellen???

Németeknek tele volt a tökük az egésszel, a kemény BL meg Bundes meccsekhez szokott srácok nagyon nem tudták, hogy most mi van. Winczek rátette mindkét kezét a koreaira, hogy távolt tartsa a faltól, durr, ott a 2. perc.  ;D Tényleg egy-egy keményebb csatában nem lesz olyan perc, ahol mindkét csapat teljes létszámban játszik. A mi meccsükön is lesz egy raklapnyi kiállítás, Ligetvári a félidőt nem éli túl :D Amúgy sem nagyon szeretnek minket a sporik...

Ráadásul elég színes kis csoport, igazi világcsoport skandináv, észak afrikai, fekete afrikai, dél-amerikai, ázsiai és közép-európai csapattal, eltérő stílusok, ha ez a játékvezetői felfogás marad, egy jó Magyarország-Qatar meccsen 2-3 piros, 12-15 darab kettő perc alap, pláne, ha két túlbuzgó mócsing bírót kapunk. Mondjuk szerintem a sporiknak sem könnyű, mert nekik a fenti utasításoknak is meg kell felelni, ugyanakkor valahol még JÁTÉKVEZETŐK, így a meccsből sem feltétlenül akarnak bohózatot csinálni.

régen a szépemlékű tobet fogadóirodánál lehetett 2 percekre fogadni, most az első körben lehetne kaszálni szépen  :great:

Viszont amitől én speciel féltem, hogy az M4 kevés meccset fog adni, az egyelőre hála az égnek nem jött be.  :ok:
(bár tény, tegnap egy meccs is elég volt, hogy felhúzzam magam  :D )