csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában



Idézetet írta: csabax Dátum május 18, 2019, 11:31:32
Saint-Etienne - Nice 1  :great:

Szerintem hazai győzelem várható. Ugyanis az a helyzet van, hogy már csak két forduló van hátra a francia élvonalbeli bajnokság befejezéséig, ám a 62 ponttal 4. helyezett házigazdáknak még továbbra is van esélyük a 3. hely megszerzésére. Igaz, nagyon kevésnek tűnik ez az esély, hiszen a 3. helyezett Olympique Lyon együttesének 66 pontja van, és ráadásul ebben a fordulóban otthon fog játszani a kiesési osztályozós 18. helyen levő Caen ellen, szóval tényleg nagyon csekélynek tűnik a Saint-Etienne esélye, de tény, hogy még mindig van egy kevéske. Idén azért lehet fontos a Ligue 1 bronzérmének megszerzése, mert az Európa Liga fináléjába jutott angolok miatt nem BL-selejtezőt, hanem biztos Bajnokok Ligája-főtáblát jelenthet ez a francia bajnokságbeli 3. helyezés.

Mert az az igazság, hogy nemzetközi kupák fináléjába premierben bejutott négy angol csapat (2 angol gárda van a BL-döntőben és szintén 2 angol csapat van az EL-döntőben) nagyon "megkavarta" a következő idények mezőnyét. Az már eldőlt, hogy a BL-döntőbe jutott két angol csapatnak köszönhetően az osztrák bajnokság aranyérmese (vagyis a Red Bull Salzburg, az a csapat, ahol Szoboszlai Dominik is focizik) biztosan ott lesz a következő BL-főtáblán, s nemsokára majd az is kiderül, hogy a francia bajnokság 3. helyezettje lesz-e a másik két angol csapat EL-döntőjének kedvezményezettje. Hiszen az van, hogy amennyiben a Chelsea nyeri az EL-serleget, akkor a francia élvonalbeli bajnokság 3. helyezettje a következő szezonban nem fog játszani BL-selejtezőt, hanem egyből BL-főtáblás lesz és csoportmeccsel kezdheti a Bajnokok Ligáját.

Egyelőre az Olympique Lyon van a Ligue 1 ezen kedvezményezett helyén, és mivel 4 pont előnye van a Saint-Etienne előtt, jelenleg ő van a jobb helyzetben. Így természetesen sanszosabb a lyoniak BL-főtáblája, mint a szomszédvár Saint-Etienne csapatáé, viszont még nem dőlt el minden. Valamiféle csodának kellene történnie a hátralevő két fordulóban, hogy ne az Olympique Lyon legyen a 3. helyezett, ám az teljesen egyértelmű, hogy a Saint-Etienne kizárólag csakis abban az esetben reménykedhet még, ha győzni bír mindkét hátralevő bajnokiján.

Az egyik ilyen mérkőzés a nizzaiak ellen lesz. Mivel ennyire nagyon győzelmi kényszerben van a Saint-Etienne, feleslegesnek tartok bármi egyéb másik dolgot megemlíteni.

Tipp: győz a Saint-Etienne.

3-0

Idézetet írta: csabax Dátum május 18, 2019, 17:34:47
Varbergs BoIS - Halmstads BK 1  :great:

Az előző fordulóban "csak" idegenbeli döntetlent játszó Varbergs BoIS azzal az iksszel megszakította az első 7 fordulóban 7 győzelem sorozatát, s ugyan a 8. fordulóban mindössze döntetlent játszott, még így is toronymagasan listavezető a svéd másodosztályú bajnokságban.

Ezúttal a kiesési osztályozós 14. helyen levő Halmstads BK együttese fog ellátogatni Varbergbe, s mivel nem csak a tabellán van hatalmas a különbség a két csapat között, hanem még a Varbergs BoIS sokkal-sokkal jobb formában van, mint a Halmstads BK, bevallom, hogy igencsak "furcsán" kezdtem el bámulni, amikor megláttam a hazai győzelemre ajánlott duplázós szorzót. Természetesen nagyon is jól tudatában vagyok én annak, hogy ez a Varbergs BoIS tényleg nem annyira jó csapat, mint azt a jelenlegi éllovas helyezése mutatja, s bizony a vendég Halmstads BK sem annyira rossz együttes, hogy kiesési problémái legyenek a közeljövőben, de hát nekem még így is némileg túlzónak tűnik ez a hazai sikerre ajánlott szorzó. Úgy döntöttem, hogy ha már ingyen adják ezt, akkor illendő lenne elfogadni. Az totál biztos számomra, hogy egy ilyen szorzót nem szabad figyelmen kívül hagyni, tehát köszönöm, elfogadom és megjátszom a tippet, viszont azért alacsony lesz a tét.

Mert bár jelenleg tényleg nagyon-nagyon jó formában van a Varbergs BoIS, de - sajna - nem lehet tudni, hogy meddig tart ez a lelkesedés és mikor jönnek elő a közepes teljesítmények. Az is eléggé egyértelmű számomra, hogy a vendég Halmstads BK nem annyira "kutyaütő" gárda, mint a jelenlegi helyzete mutatja, s bizony azért a Varbergs BoIS sem igazából odavaló, ahol most van. Így tehát ez a fogadás leginkább arról szól, hogy megpróbálom kihasználni azt a dolgot, hogy a gyengébb csapat kiváló formában van, míg a jobb csapat gyenge formában van. És az emiatti meglehetősen jó szorzót is hasznomra próbálom fordítani. Hátha "bejön" a hazardírozás és nyertesnek fog bizonyulni ez a tipp. Ha nem, akkor elkönyvelem magamnak, hogy nem "jött be" a dolog és nem nyertem.

Tényleg csakis arról szól ez a dolog, hogy megpróbálom kihasználni a javamra a hazai csapat kiváló formáját. Ennyi!

Tipp: győz a Varbergs BoIS.

1-0

#23388 május 21, 2019, 20:34:35, csabax
Bő 30 évvel ezelőtt "követte el" az alábbit a futballtörténelem valaha volt egyik legzseniálisabb focistája.

https://www.youtube.com/watch?v=s7ZjU-6iSwk

Történt mindez Münchenben a Bayern - Napoli UEFA Kupa-elődöntő előtti bemelegítéskor.

Idézetet írta: csabax Dátum május 19, 2019, 02:03:05
Galatasaray - Basaksehir, mindkét csapat szerez gólt  :great:

Két forduló van már csak hátra a török élvonalbeli bajnokságból, és mivel az ezúttal megmérkőző csapatok holtversenyben 66-66 ponttal az 1. és a 2. helyen vannak, egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy a bajnoki cím sorsát döntheti el ez a Galatasaray - Basaksehir mérkőzés.

Korábban a bajnokságban sokáig az volt, hogy több pont előnnyel volt listavezető a Basaksehir, s már egyre inkább úgy tűnt, hogy a törökországi "Orbán Viktor Felcsútja", vagyis Recep Tayyip Erdogan elnök Basaksehirje lesz az aranyérmes együttes, ám az utóbbi fordulókban elkezdett botladozni és pontokat veszíteni a Basaksehir, és ezt kihasználva "feljött rá" és jobb gólarányának köszönhetően már meg is előzte őt Törökország messze földön leghíresebb focicsapata, a korábban UEFA Szuperkupát és UEFA Kupát - Európa Ligát - is nyerő rekordbajnok, az isztambuli Galatasaray. (Amúgy - Törökország összes híresebb focicsapatához hasonlóan - a Basaksehir is isztambuli együttes.)

Mindkét oldalon lesznek hiányzók: a görög Kostas Mitroglou és Emre Akbaba illetve Arda Turan, a szenegáli Demba Ba és a moldáviai Alexandru Epureanu. Azon a szinten többségében akár jelentősnek is nevezhető kimaradókról van szó, ám szerintem ezúttal azért mégis az a fontosabb, hogy hiányukban kik játszhatnak. Mert például a hazaiaknál pályán lesznek - többek között - az algériai Sofiane Feghouli is, a brazil Fernando is, a gólkirályjelölt szenegáli Mbaye Diagne is, a marokkói Younes Belhanda is és az uruguayi kapus Fernando Muslera is, míg a vendégeknél a brazil Robinho, a holland Eljero Elia, a bosnyák Rijad Bajic, a szintén bosnyák Edin Visca és a veterán török Emre Belozoglu is játszani fognak.

A házigazda Galatasaray esetében eléggé nagy valószínűséggel lehet tippelni a gólszerzést, míg a vendégeknél leginkább ott látom én a "veszélyforrást", hogy miképpen lehet-e avagy nem semlegesíteni a gólhelyzeteket egymás után megteremtő szélveszgyors szélsőket, Eliát és Viscát. No, és a vendégcsapatnál végső esetben akár még az is megtörténhet, ami az önkényuralmi rendszerekben gyakran szokott, vagyis a politikai hátszél. Tudatában vagyok én nagyon is jól annak, hogy ez már abszolút nem sportfogadásos dolog, s ezért kerülöm is, amikor lehetséges, az ilyesmit, viszont most arról van szó, hogy első bajnoki címe közelében van a jelenlegi török önkényúr kedvenc csapata, a vendég Basaksehir, és - szerintem - ebben a helyzetben "elvárható" az, hogy ha már sehogyan sem "megy" a gólszerzés, akkor némi "segítséggel" a vendégcsapat gólt szerezzen.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

47. perc: 1-1




#23393 május 23, 2019, 22:25:15, csabax
VfB Stuttgart - FC Union Berlin, DNB 1

Úgy az élvonalbeli, mint a másodosztályú német focibajnokságok egyaránt befejeződtek, immár egy ideje lehet tudni, hogy melyik csapatok estek ki a Bundesliga 1-ből, illetve melyik csapatok jutottak fel a Bundesliga 2-ből. Elérkezett az osztályozó párharc ideje is, s így majd nemsokára már azt is tudni fogjuk, hogy a stuttgarti alakulat marad-e a német foci élvonalában, avagy az FC Union Berlin lesz-e annyira erős gárda, hogy a két mérkőzés alapján vívott csatában jobbnak bizonyuljon a sváboknál.

Ezen osztályozós meccseken az élvonalban 28 szerzett ponttal a 16. helyen végzett VfB Stuttgart és a másodosztályú bajnokságban 57 ponttal 3. helyezett Union Berlin vesznek részt. A párharc első találkozóján az ötszörös német bajnok és háromszoros kupagyőztes VfB Stuttgart lehet esélyes, ám az előbb említett adatok már nem igazán rémíthetik meg a vendég fővárosiakat, ugyanis a svábok régebben érték el mindezt, s az utóbbi években kifejezetten gyengén teljesítenek és ebben odáig jutottak, hogy mostanra jóformán csak a szerencsének köszönhetik a még mindig élvonalbeli tagságukat. Talán csak az impozáns - a Németország által 2006-ban rendezett labdarúgó világbajnokságra felújított, majdnem 60 ezer férőhelyes – Mercedes-Benz Aréna (régebben: Gottlieb-Daimler Stadion, Neckarstadion) láttán illetődhetnek meg kissé a vendégjátékosok.

Ám szerintem ez a dolog, már ha végül mégis egy kevéske otthoni előnyt jelent majd, maximum arra lehet elegendő, hogy a hazai pálya előnyét jelentse a svábok számára és jó esetben egy góllal nyerni bírjon a stuttgarti gárda. Viszont arra azért talán mégis elegendő lehet ez a bizonyos "hazai pálya előnye", hogy kiegészülve egy másik "nem elhanyagolható" dologgal végül azt a hazai győzelmet eredményezze, amire tippelek. Gyorsan megemlítem, hogy én annyira megpróbálok biztosra menni, hogy azt a lehetőséget is beleszámítottam a tippembe, hogy még döntetlen esetén se veszítsek semmit, hanem kapjam vissza a VfB Stuttgart - FC Union Berlin mérkőzésre tett fogadásom tétjét. Vagyis: DNB 1 a tippem.

És részletesebben micsoda az az előbbiekben emlegetett "nem elhanyagolható" dolog? Hát az, hogy a stuttgartiak láthatták a náluk sokkal-sokkal eredményesebb - és tavaly az élvonalból kiesett - Hamburger SV szenvedését a német másodosztályban. Az az egykori BL-győztes csapat éppen közvetlenül az FC Union Berlin mögött végzett a 4. helyen, s éppen csak lemaradt arról a lehetőségről, hogy visszatérjen az élvonalba. Sokáig feljutó helyen volt a Hamburger SV, de végül elegendő volt tőle néhány botlás, s máris megelőzte a Paderborn és az Union Berlin. Ezzel pedig a hamburgi alakulat "lemaradt" az élvonalról.

Na, éppen ezt a példát követhették figyelemmel az előző hetekben a stuttgartiak, és közben pedig megtanulhatták, hogy nem érdemes lekezelően bánni a másodosztály élvonalához tartozó csapatokkal, mert az ilyen hozzáállásból még probléma lehet. Jobb lesz nekik, ha elkerülik a Hamburger SV-vel történteket. Így most, az FC Union Berlin osztályozón bizonyíthatják, hogy megtanulták a leckét.

Tipp: DNB 1.


2-2

#23394 május 24, 2019, 23:10:33, csabax
Gaz Metan Medias - FC Voluntari 1X  :great:

#23395 május 25, 2019, 12:02:57, csabax
Oroszország - USA 1  :great:

#23396 május 23, 2019, 20:52:09, csabax
Asane - Brann, 2.5 gól felett  :noway:

#23397 május 25, 2019, 23:16:58, csabax
Rhein-Neckar - Göppingen 1  :great:

#23398 május 26, 2019, 12:00:06, csabax
Besiktas - Kasimpasa 1  :great:

Utolsó fordulójához érkezett az élvonalbeli török focibajnokság. Mivel már az előző fordulóban rendezett és a hazai csapat által 2-1-re megnyert Galatasaray - Basaksehir isztambuli rangadón eldőlt, hogy a házigazda rekordbajnok Galatasaray hódítja el ismét a bajnoki címet, erre a fordulóra már csak annyi maradt eldöntendő dolog az élcsapatoknál, hogy a 62 ponttal 3. helyezett Besiktas vagy a 60 ponttal 4. helyen levő Trabzonspor lesz a bronzérmes együttes. És, persze, a dobogós helyezést jelentő bronzérem mellett még az is tétet jelent, hogy a 3. helyezett csapat egyenesen az Európa Liga főtáblájára fog jutni, míg a 4. helyezett gárda nem fog azonnal oda eljutni, hanem EL-selejtezőt kell majd játszania és csakis az ottani sikeres szereplés esetén lehet majd EL-főtáblás. Már ha az lesz.

Van tehát tétje ennek a meccsnek, s az is biztos, hogy a riválisához képest 2 pont előnnyel rendelkező és ráadásul hazai pályán játszó isztambuli Besiktas tűnik a fő esélyesnek a törökországi bronzérem megszerzésére. A másik dobogós jelölt gárda, vagyis a Trabzonspor idegenben fog szerepelni a Rizespor otthonában.

A Besiktas - Kasimpasa meccsen még a hiányzók terén is a hazai csapat tűnik az esélyesebbnek. Onnan mindössze csak a védekező középpályás Dorukhan Tokoz fog kimaradni, míg a vendégeknél Ramazan Kose, a koszovói-svéd Loret Sadiku és a palesztin szülőkkel redelkező, de már Svédországban született Abdul Khalili lesznek a kimaradók. A házigazdáknak nem érdemes kétségbe esniük, hiszen Dorukhan Tokoz helyén a chilei "pitbull" Gary Medel játszat majd.

Nekem annyira egyértelműnek tűnik a hazai győzelem, hogy nagyon-nagyon. És ezért már nem is szándékozom több időt szánni erre a találkozóra, amelyen - szerintem - mindössze annyi lehet kérdéses, hogy három, négy avagy öt gólt szerez-e majd a hazai csapat.


Tipp: győz a Besiktas.

#23399 május 26, 2019, 20:18:13, csabax
Academica Clinceni - FC Arges 1   :great:

Ez a mérkőzés nagyon fontos a házigazdák számára, hiszen az egész szezonban kiválóan teljesítő és 81 ponttal 2. helyezett Academica Clinceni már csak egyetlen győzelemre van attól a számára mindenképpen óriási bravúrtól, hogy a román fővároshoz közeli és mintegy 5000 fős község focicsapata története során először feljusson az élvonalba és a következő idénytől kezdődően már Románia legjobb focicsapatai között szerepelhessen.

Mint az előző mondatból is jobbára kiderülhetett, ez az Academica Clinceni - FC Arges találkozó a román másodosztályból való, s a feljutásról hívatott dönteni. Ugyebár, a hazai csapat számára jelentős meccsről van szó, viszont a 65 ponttal a 6. helyen levő vendégcsapatnak már teljesen tét nélküli ez az utolsó előtti fordulós összecsapás. Az FC Arges már csak annyit tehet, hogy játszanak a focisták egy jó meccset, amelyen nem kapnak ki. Maximum ennyit tehet a vendégcsapat!

Természetesen az 5 pont előnnyel rendelkező hazaiak sem döntetlen, sem pedig vereség esetén nem eshetnek kétségbe, hiszen bármilyen végeredmény esetén továbbra is az élvonalba való sima feljutást jelentő 2. helyen fognak maradni, viszont az már tény, hogy amennyiben nem bírnak nyerni otthon ezen a meccsen, akkor irtózatosan nehéz utolsó fordulóbeli mérkőzés vár majd rájuk. És egy újabb vereség esetén már egyáltalán nem tűnik lehetetlennek az egy helyezéssel való lejjebb zuhanás, s a sima élvonalbeli feljutás helyett immár csak sikeresen abszolvált osztályozó után feljutni az élvonalba. Már ha sikerülni fog a dolog.

Szóval nagyon ajánlatos az Academica Clinceni számára győzni az FC Arges elleni hazai meccsen és már ebben a fordulóban biztossá tenni a feljutást. Ha ez nem lesz így, akkor azzal kell számolni, hogy Petrolul Ploiesti - Academica Clinceni mérkőzés lesz az utolsó fordulóban, ahol az utóbbi négy meccsén veretlen és 4. helyezett Petrolulnak egyelőre még továbbra is van egy cseppnyi esélye a feljutásra. És bizony az Academica Clinceni csapatának nem árt elkerülni a Petrolul játékosainak elszántságát, akik néhány fordulóval ezelőtt megfogadták, hogy az utolsó leheletükig küzdeni fognak a feljutásért. Erre bizonyítékok a zsinórban megnyert utóbbi meccsek, és - természetesen - emellett bíznak még nagyon a csodában is.

Ilyen "csoda" lehet(ne) az Academica Clinceni botlása. Az Academica Clinceni - FC Arges meccsen éppen ezt kell elkerülnie a hazai csapatnak.

Tipp: győz az Academica Clinceni.