OAKLAND BET's

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Bocsánat te jól tudtad, összekevertem a két kupát.  :-X

#31 február 07, 2012, 12:50:01, oakland23
Atletic Club Bilbao – Club Deportivo Mirandés
Copa del Rey
2012. február 07.


Tipp: 2,5 gól fölött
Odds: 1.73
Iroda: sportingbet
Tét: 10

A héten a spanyol Király Kupa elődöntőinek visszavágóit rendezik. Ma a Bilbao fogadja a harmadosztályú Mirandest, holnap pedig jönnek a nagyágyúk, a Valencia a Camp Nouba látogat, hogy ismét összecsapjon a Barcelonával. De ne szaladjunk előre, csak szépen sorjában!

A Copa del Rey történetében a legeredményesebb csapat a Barcelona. Ha a Legyen ön is milliomosban feltennék 50.000-ért, hogy melyik klub követi őket, egyből rávágnánk, hogy Real Madrid. Hát nem! A Barca mögött a második legeredményesebb csapat a Bilbao a Király Kupa történetében. Bizony, a baszkok 23-szor emeltét magasba a trófeát, míg a katalánok 25 alkalommal bizonyultak a legjobbnak. Ha a realitásokat nézzük, idén Barcelona – Atletic döntő lesz, de most már azt is tudjuk, nem véletlenül.

A Bilbao legutóbb 1984-ben nyert Copa del Rey-t. Nem ma volt! Llorente még csak gondolat formájában létezett, és Toquero is épphogy lejött a köldökzsinórról. Legközelebb azóta 2009-ben voltak a győzelemhez, de a Barca jött velük szembe... Most, 2012-ben visszavághatnak a katalánoknak...

Hogy a Bilbao komolyan veszi a Király Kupát, az nem újdonság. A 2011/12-es kiírásban is egyre magabiztosabbak a baszkok. Most jó formában vannak a srácok, és főleg Llorente játszik válogatott formában. A baszk támadó utolsó 3 meccsén hat gólt jegyzett, a Mirandes elleni odavágón is mindkét gólt ő lőtte. Legutóbb az Espanyol hármat kapott tőlük a bajnokságban, de előtte egy héttel a Rayo sem úszta meg kevesebbel. Ugyanakkor a híresen stabil védelem meginogni látszik, hisz a Mirandes mellett az Espanyol és a Rayo is betalált ellenük. Nem megbántva persze a Vallecanot, és katalánokat, de e két csapattól bekapni 5 gólt ezen a két meccsen, az sok jót nem jelent a védekezést tekintve. Nagyon úgy tűnik, hogy ezekben a napokban Llorantével kicsit offenzívebbre vette a figurát a Bilbao. Ez nekünk csak jót jelent, ma sem fogunk unatkozni, ha ezt a meccset választjuk!

A Mirandesről már kétszer írtam a guruban, így csak ismételni tudom magamat. Ez a csapat csak dicséretet érdemel, amit ebben a szezonban elértek, az megismételhetetlen. Nem elég, hogy a bajnokságban élen állnak, a Király Kupában is elődöntőig jutottak. Ha a realitások talaján maradunk, akkor nagyjából egyet értünk, hogy itt a vége. De nem szabad elfelejteni, hogy a Mirandes három első osztályú csapatot búcsúztatott már, a Bilbao sem lehet biztos a dolgában. Ez a kis burgosi klub nem ismer lehetetlent! Abban különböznek, hogy a többi 'kis'csapattól, hogy ők nem feltartott kézzel mennek ki a pályára. Villarreal, Espanyol, Racing, nekik egyre megy. Tisztelik az ellenfelet, de ez nem az jelenti, hogy átadják a továbbjutást is. Ebbe tört bele a 'nagyok' bicskája, az Espanyolt például egy hajrában szerzett góllal ejtették ki. A hajrában szereztek gólt a Bilbao elleni hazai meccsen is. Ezek a srácok ismerik a mondást: A meccs addig tart, amíg a bíró le nem fújja!

Az otthon szerzett góljuk reménykedésre adhat okot. Nem kérdés, ők 2-0-s első meccs után is nekimennének a Bilbaonak, de így még csöppnyi esélyük reálisan is van a továbbjutásra. Nagyon egységes kis csapat, és nagyon szimpatikus focit játszanak, méghozzá elég magas szinten. A Mirandes az a csapat, amely felvállalja a támadójátékot idegenben is. Az Espanyolnak lőtt két gól jól mutatja ezt, de eddig minden meccsen, minden első osztályú klubnak lőttek legalább egy gólt! A Bilbao is megkapja a magáét a San Mamesben!

Valószínűleg az utolsó fellépése ez a Mirandesnek, ma utoljára mutathatják meg magukat a Copa del Rey porondján. Írtam, hogy igazi csapatként működnek, de két srácot ki kell emelni a csapatból, akik nélkül a Mirandes nem tartana itt. Ez a két focista Alain Arroyo, és Pablo Infante.
Ezek ketten az első osztályban is rúghatnák a bőrt képességeik alapján. Alain például az Espanyol elleni mérkőzésen a szélen az Espanyol bal oldali védőjét nem egyszer futotta le, ami azért nem mindennapi. Gólerős, technikás játékos, és remekül megérti magát Pabloval. A bajnokságban az utóbbi időben csak perceket töltöttek együtt a pályán, mivel a mester hol egyikőjüket, hol mindkettejüket pihentette a kupameccsek miatt. Legutóbb is így volt ez, Pablo kezdett, Alain pedig csereként állt be, és nem sokáig tétlenkedett. Ő szerezte a csapat egyenlítő gólját az Amorebieta elleni rangadón.

A szurkolók legnagyobb kedvence azonban Pablo Infante! Tavaly 11 gólig jutott a helyi születésű játékos, idén már féltávnál 9 gólnál tart. Ráadásul a mostani kupakiírás góllövőlistáján sem Messi, vagy CR7 áll az élen, hanem a Mirandes focistája, Pablo Infante Muñoz! Minden olyan tulajdonsága megvan, ami egy igazi vérbeli középcsatárnak kell. Gyors, technikás, gólérzékeny, önzetlen, és igazi csapatember. Ő és Alain rendre megtalálják egymást, de ez így is van rendén. Az Espanyol elleni meccsen olyan átemelős gólt rúgott, hogy az elképesztő. Legutóbb Raultól láttam hasonlót a Schalke egyik meccsén, de Pablo önbizalma is a helyén van, annyi szent. Ezek ketten többre is vihették volna, de Pablo már a 31. életévét tapossa.


Mindketten betalálnak ma este?

Van tehát két gólérzékeny támadója a burgosiaknak, a többiek pedig nagyon keményen alájuk dolgoznak. 4-2-3-1-et játszik a Mirandes, elöl Arroyo, mögötte pedig Infante árnyékékben. Széleken általában bal oldalon Muneta, jobb oldalon pedig Artiz Mujika. Ez a négy srác egytől egyig támadó felfogású, szóval nem véletlen, hogy ennyi gólt lőnek. Muneta munkabírása nem akármilyen, bejátssza az egész pályát, amolyan vonaltól vonalig játékos. Ha kell támad, ha kell védekezik, nagyon hasznosan focizik. Mujika inkább támadni szeret, és nagyobb csellóművész, de ennek is megvan a haszna. Mondjuk most már rendesen fel vannak térképezve, de még a kupasorozat elején igencsak meglepődtek például a Villarreal védői, amikor osztogatta a bőrösöket.
Mögöttük játszik Martins és Corral, ők a szürke eminenciások. Azok a hősök, akik nincsenek megénekelve. Labdát szereznek, támadásokat akasztanak meg, és természetesen ők is rengeteget dolgoznak a meccseken. Nemcsak Pabloékat kell itt kiemelni, hanem őket is. A védelem is elég jól áll a lábán, bár azért ha őszinték vagyunk, akkor meg kell említeni, hogy az osztálykülönbség itt a legszembetűnőbb. Amikor az Espanyol például felpörgette a hajrában a játékot, hármat is lőttek a Mirandesnek.

A Bilbao nagy formában van, Llorente minden meccsén beköszön. Márpedig a Mirandest illik komolyan venni, Bielsa az idegenbeli meccsen is a legjobbjait játszatta. Nem lesz ez másként ma sem, aki számít, ott lesz a hazaiaknál. A Mirandes pedig ha búcsúzni kényszerül, azt stílusosan fogja tenni. Olyan játékkal, hogy mindenki csak csettinthet. Lehet, hogy beleszaladnak egy 4-0-ba, de az is benne van, hogy az eddigieknél is nagyobb kockázatot vállalnak. A baszkok otthon mindig nagyobb hőfokon égnek, a burgosiak pedig csak azt fogják hozni, amit megszokhattunk tőlük. Megalkuvást nem tűrően játszanak, és amíg Alberto Undiano Mallenco nem fúj hármat a sípjába, küzdeni fognak az utolsó leheletükig.

Realitások talaján maradva 3-1-et tippelek, de bármennyire szeretem a Bilbaot, ezen a meccsen a Mirandes továbbjutásáért szurkolok.

#32 február 19, 2012, 12:43:53, oakland23
FC Barcelona-CF Valencia

Tipp: 3.5 gól fölött
Odds: 2.40
Iroda: sportingbet
Tét: 10


2011. 09. 21. Valencia-Barca 2-2. Az idény egyik legjobb meccse, főleg, ha valaki a Valenciáért szorít. Persze kellett hozzá az, hogy Pep kísérletezős kedvében legyen, és három védővel játszassa csapatát. Annak az lett a vége, hogy Mathieu élete meccsét játszotta, szétszedték a Barca bal oldalát. A vörösüstökű francia vagy ötször hagyta faképnél aktuális őrzőjét, aminek eredménye az lett, hogy Pablot megkínálta egy gólpasszal. Sőt van olyan olyan kifejezés, hogy 'öngólpassz', akkor egy olyat adott Abidalnak is.

Azon a meccsen így kezdett a Barca:


Ennek a múltidézésnek azért van jelentősége, mert a Barca védelmét mostanában gyakran éri kritika. Tény, hogy szoják befelé a gólokat a katalánok, mint újszülött a csöcst. A Pamplona elleni meccs volt a csúcs, ott hármat is beszedtek ezek a jómadarak. De utolsó 10 meccsét nézve a katalánoknak csak két olyat találunk, ahol nem kaptak gólt. Ez azért kicsit ciki, de belefér.

További rossz hír hogy Mascerano és Alves is eltiltott lesz. (Bár ha megnézzük az előző képet, talán nem is akkora baj!? ) Mindenesettre őket bolondította Mathieu ősszel, ezeket a kellemetlen élményeket nem kell újra átélni a két dél-amerikai légiósnak.
De ami a szűrő-védő posztokat illeti, azt is meg kell említeni, hogy Busquets is beszedett egy kisebb sérülést, csütörtökön külön is edzettek Adrianoval. Hogy velük mi lesz, az jó kérdés. Az általam nem annyira megbecsült as.com Busquetset például a kezdőbe teszi, de szerintem egy Keita nagyobb eséllyel pályázik arra a posztra. A malii légiós már hadra fogható, ráadásul a kedve is jó lehet a Keitának, az ANK-n nagyott dobbantottak.

A lényeg az, hogy hátul megint lesznek bajok. Hogy újra az as.com-ot vegyem alapul, Alves helyére Montoya kerül majd. Hát lehet, vegyük úgy, hogy igaz. Ha ez így lesz, akkor ismét eljöhet Mathieu ideje!

Ez a pár sor azt akarta mondatni velem, hogy a Valencia lő gólt, vagy gólokat. Soldadoék könnyen mattolhatják a Barca védelmét. ráadásul jó kedvvel érkeznek a Camp Nouba, hétközben EL meccsen idegenben megverték a Stoke City-t, így 70-80%-ban továbbjutónak mondhatják magukat.

Ha vannak bajok hátul a katalánoknál, akkor elöl egyre rószaszínűbb minden. Afellay már lassan újra játszhat, Villa is ezerrel rehabilitál. Messi újra jókedvű, ráadásul ez a meccs lesz a 200. bajnokija a Barcában. Mivel ünnepel, ha nem mesterhármassal....
Iniestáék fogják tömni labdával, ő pedig tuti betalál a mai meccsen. Hogy Xavi adja-e a zsugákat ma este, az jó kérdés. Szerintem Pep nem fogja kezdetni, én azt hiszem, Iniesta-Keita-Thiago hármas játszik majd középen, előttük pedig Messi mellett Fabregas, és a bombaformát mutató Sanchez.

Nagyon pöpec kis csapat ez, és ha netán Xavi is kezd, akkor szegény Valencia megkaphatja magáét.
Messiék legközelebb csak 26-án játszanak, úgyhogy nem lesz tartalékolás. Azzal, hogy a Real tegnap is nyert, semmi teher nincs a vállukon. Olyan szempontból rendes a Real, hogy nem húzza el a mézesmadzagot a Barcelona előtt. Kőkeményen ütnek mindenkit, és haladnak a bajnoki cím felé. Így a Barca ma örömfocit játszat, felszabadultan, mindenféle teher nélkül. Otthon nem is szokott baj lenni, valószínűleg most sem lesz. Aztán nem kérdés, hogy a denevéresek lesznek ma fáradtabbak, azért a Stoke elleni idegenbeli sikernél ők 100%-on pörögtek, míg a Barca nagyjából 50-et adot ki magából. Aztán az EL meccs két nappal később volt, mint a Barca találkozója.

Ezek azonban csak szavak. A Valencia a legjobbját fogja nyújtani, a Barca elleni focizni kiváltság. Én arra számítok, hogy a katalánok bal oldalát megint megfingatják párszor. Aztán pontrúgásoknál is van esélyük, Soldado, Mathieu vagy Rami fejjátéka egész jó, szöglet, vagy szabadrúgás után fejjel simán bólinthatnak egyet Valdesnek.

A Barca góljait indokolni meg fölösleges. Azok maguktól jönnek. Iszonyat sok helyzetük lesz, Messit fogják tömni a többiek, és talán még a köcsög Turienzo Alvarez is a hazaiknak fog fújni, nem úgy, mint a katalán városi rangadón, hogy nyelne sípot az a majom.


#33 február 27, 2012, 11:18:46, oakland23
"Ha öltönyös lányokról lesznek a képek, akkor igenis szúrni fogja a szemünket! Szóval jöjjenek a pucér lányok!  ;D" -Aki keresi a bajt ...  ;D


Idézetet írta: oakland23 Dátum október 02, 2009, 10:31:32
Megyeri az u20-on van

Mai hír, hogy a Fradi hazarendelte Megyerit az U20-ról, akit el is engedtek. Kérdéses persze, hogy mennyire lesz topfit, de lesz kapusa a zöld-fehéreknek.

Tisztelettel: Szigo

Haber már oké és Holczer is javulgat; Megyeri meg végül nem jön. De nálam is az Újpest most a favorit.

#36 március 21, 2012, 11:29:14, oakland23
Villarreal-Real Madrid

Tipp: 3.5 gól felett
Odds: 2.25
Iroda: sportingbet
Tét: 10
[e]
Lesznek itt gólok, csak győzzük számolni. Ott a Villarreal, akik csak otthon képesek játékra. 27 pontjukból 21-et otthon gyűjtöttek, 27 góljukból 21-et otthon rúgtak. Camp El Madrigal, csak itt képesek azt hozni, amit idegenben is jó lenne néha...
Új edző. Lotina hátha felkavarja az állóvizet. Ruben és Nilmar játszik majd elöl 4-4-2-ben. Egy gól várok én tőlük, nem többet.
A vendég Real meg rááll a gázpedálra, és tövig nyomja. Legutóbb Cazorla megtréfálta őket, most ilyesmi elő nem fordulhat. Egyrészt Cazorla nem itt játszik, másrészt Mó biztos felhívta a játékosai figyelmét arra, hogy még nincs lefutva a bajnokság. Özil például a Malaga ellen például szürke volt, most majd odateszi magát. Ronaldonak kell a maga két-három gólja, ezek Messivel meg vannak vadulva. Ha valamelyikőjük egyet rúg, az már szinte ciki...
Összekapják magukat a vendégek, 3-4 gólt várok ma tőlük. Legutóbbi öt meccsükön 4,6-os volt a gólátlag, főleg a Madrid rugdosta őket. Én nem titkolom, ma is gálát várok. Kellenek a pontok a Madridnak, ma odateszik magukat. A MAlaga ellen is megvoltak a helyzetek, csak nem rúgták be őket. Ma majd élesebbek lesznek. Amúgy nem is tudtam, hogy Homer a Villarrealnak szurkol  :)[/e]


u.i.: Nem akartam itt hét közben előzetest írni, de ezt a képet nem hagyhattam parlagon  ;D

Idézetet írta: oakland23 Dátum október 20, 2009, 18:00:44
Na srácok bocs, hogy későn szólok, de van itt egy tuti!
Biztos forrásból!
Debrecen - Fiorentina végeredmény 1-1 !!!!!!!!!!!!!!
Aki nem hiszi, nézze meg a meccset!
sziasztok!

Még fogadható a meccs, szal nem szóltál későn. Én Loki gólt érzek, de ettől még vereség lesz vélhetően a vége.

Idézetet írta: oakland23 Dátum október 20, 2009, 18:00:44
Na srácok bocs, hogy későn szólok, de van itt egy tuti!
Biztos forrásból!
Debrecen - Fiorentina végeredmény 1-1 !!!!!!!!!!!!!!
Aki nem hiszi, nézze meg a meccset!
sziasztok!

Én is biztos forrásból tudom, h 1-0ra nyerünk ;) Remélem vmelyik forrás valóban hiteles ;) Sok szerencsét! :great:

Szerintem a genoa üti a lille-t !!!!
3,10-ért nem rossz

#40 november 03, 2014, 16:50:12, oakland23

Idézetet írta: oakland23 Dátum október 29, 2009, 20:22:55
Inter-Palermo 2-es
odds 8,5
iroda : bet365

Most azt gondoljátok ez a srác megőrült, de majd mit mondtok a meccs végén?!
2 rugót megér, mert ha bejön nagyon nagy tipp, ha meg elmegy hát istenem..., előfordult már  :D
Csoki

Én szurkolok! Vesszen az Inter.... ;D

Huhuu...
A tegnapi bomba majnem robbant(lásd előző bejegyzés), de végül csak besült. Az odds-ok valami fura meccset sejtettek velem, de hát elrugaszkodtam a valóságtól, és elfelejtettem egy tényt. Méghozzá azt, hogy Mourinho (ha jól írom a nevét) nem veszít otthon aktuális csapataival. Hogy mióta? Passz. Nem vagyok lexikon :D, de valahol a 2000-es évek elején zakózott, még a Porto edzőjeként. Na mindegy de 5-6 éve legalább. Aki nem hiszi nézzen utána, aki meg tudta elnézést, hogy rabolom az idejét. Szóval a Palermo besült tegnap, de sebaj. Ja és még egy tényt elfelejtettem. Jövő hét BL.Most sokan kérdezitek hogy jön ez ide. Hát elmondom. Az Inter ugyebár otthon nem kaphat ki (Murinnyó-törvény).
Hétvégén viszont egy teljesen más helyzet áll elő. Az Inter a Livornohoz látogat. Hát személy szerint idén egy Livorno meccset sem láttam. De tény, a Livorno a serie A egyik legszürkébb csapata. És ebben van itt a veszély. Mindig ezek a legnagyobb tutinak tűnő hatalmas pofáraesések. Ha jól emlékszem idén nem kisebb csapat bukott el Livornoban mint a AC. (cáfoljatok meg ha nem igaz, de így emlékszem.) Az Inter játékosainak fejében a Bl meccs jár, és az Ukrajnai kiruccanás. Ahol majd persze megint X-elnek, de ez más lapra tartozik. Véleményem szerint az Inter lepaktál a Livornoval és egy - egy ponttal lesznek gazdagabbak mindketten. Amugy a Juve is x-el majd, de ez sem tartozik ide szorosan.
Ja és a legnagyobb ok amiért realizálódik majd az 1X?
Válasz:Oakland soha nem téved 2* egymás után!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#43 május 21, 2013, 18:05:44, oakland23


#44 november 22, 2019, 19:29:38, oakland23
KELLENE EGY KIS SEGÍTSÉG!!!
1-hOGY TUDOM A PROFILKÉPEMET LECSERÉLNI??? (ELÉG VOLT A MAJOMKODÁSBÓL  :D )
2-hOGY TUDOK OLYAN KIS KÉPET BESZURNI, MINT MONDJUK TITTI SZOKOTT, LEGALÁBBIS AZ Ő NAPLÓJÁBAN SZOKTAM LÁTNI.

hA VALAMELYIKBEN TUDSZ SEGITENI KÉRLEK TITEKET IRJATOK PÁRT SORT.

kÖSZÖNÖM!!!