2016

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Abban a reményben nyitottam meg ezt a naplót, hogy nem csak vesztes tippek lesznek benne, és remélem tudok pár hasznos tippet szolgáltatni erre az évre. Nincsenek nagy elvárásaim, inkább próbálom a szabályaimat tartani.
- Főleg kerékpár, kosárlabda és egyéni sportokra fogadás, persze ebbe belecsúszhat pár csapatsport is..
- Bankroll management tartása: Összbank maximum 8%-nak egy fogadás esetén, és azt is egységekbe bontva: 1-10-ig

Kezdjük az évet pár hosszabb távú fogadással, hogy legyen izgulni való is:
Kerékpár
Liege-Bastogne-Liege győztese: Vincenzo Nibali  9.00   
Tavaly év végén láthatta mindenki a Lombard körversenyen, hogy milyen, ha egy elszánt Nibalival találkozik. Bejárta a pályát, tudta hol kell támadni és még motivált is volt. Évek óta vágya, hogy Liege-t nyerjen. Ezzel egy újabb Monumentum kerülne be a gyűjteményébe. Utána Giro, így pont időben van az LBL a formaidőzítés szempontjából. Valverde, Alaphilippe és Kwiatkowski lehet rá veszélyes, de most érzem a cápában az erőt, hogy ezt is behúzza.

World Tour összetett győztese: Joaquim Rodriguez 9.00 vagy Nairo Quintana 7.00
Valahogy el kell majd intézni ezt a fogadást, ugyanis ebben hatalmas érték lehet. Mindenkinél a címvédő Valverde a legesélyesebb, de nem számoltak azzal, hogy idén alaposan megváltozott Valverde versenyprogramja. Míg tavaly számára kedvező versenyeken vett részt (katalán kör például, vagy vuelta), addig idén ott lesz a pavés versenyeken (hatalmas erőfeszítés és kevés pontszerzési opció), plusz ott lesz életében először a Giron (ismeretlen terep). TdF-re segítőnek megy, és a Vueltát kihagyja. Sok mínusz pont ez így. Szerintem Purito simán megnyerheti. Sok spanyol egyhetes verseny, plusz Vuelta, ez az ő terepe. Quintana lehet a fő ellenfele. Contador és Froome nagyon a TdF-re koncentrálnak, így nekik az év eleje a felkészülésről szól majd.


Kosárlabda:
NBA bajnoka: Cleveland Cavaliers  3.75   vagy San Antonio Spurs  5.00
Tudom a GSW fog nyerni és ők a legjobbak, blabla.. Szerintem sebezhetőek, és bárki bármit mond, hogy idén a keleti főcsoport a nehezebb, azért egy Spurs vagy Clippers bőven megnehezítheti a GSW dolgát idén nyugaton. A Cavs szerintem ezen a keleten nem fog szenvedni sokat a PO-ban. Most még kicsit akad a gépezett, de nem is most kell csúcsformában lenni. Kettejük közül valamelyik meglepheti a Warriorst.

Bejut a rájátszásba: Washington  Wizards 1.95   és Orlando Magic   2.10
Keleten nagyjából elkelt az első öt hely, a maradék háromra van ott 6-7 csapat. A Washington ugyan eléggé botladozik, de egy jóval többre hivatottabb keret, minthogy 9-11. hely környékén legyenek. Beal nemsokára visszatér, és onnantól stabilabban jönnek majd a sikerek. A Magic játéka meg simán csak tetszik, és tehetséges csapat, így látok bennük fantáziát.

NEM jut be a rájátszásba:
Boston Celtics  3.20
Van bennük tehetség, de idén elkerüli majd őket a playoff szele. Hiába most még a 8. hely szerintem a végére elfogynak.

Euroliga győztese: Olympiakos 8.00
Nincs rá normális magyarázatom, egyszerűen csak megérzés az egész.

Darts:
Premier League győztese: Michael van Gerwen  2.25
Nem értek annyira a dartshoz, mint az itteni fórumos szakértők, de szerintem Gerwen ezután a vb-s kiesés után kettőzött erővel fog majd küzdeni. Szinten biztosan mindenkit le akar majd igázni, és megmutatni, hogy ő a legjobb. Két éve nem nyert PL-t így itt az ideje.

Golf:
Nyer Major tornát 2016-ban: Rory McIlroy   2.37
Nem volt idén szerencséje a Major versenyeken...Nagy esélyesként érkezett, de Spieth volt az idei év sztárja végül. Nem tartom valószínűnek, hogy még egy év elteljen McIlroy major győzelem nélkül.

Tenisz:
Legjobb világranglista helyezés, az 1996-nál előbb született Amerikaiak között: Taylor Fritz  3.25
Valahol azt olvastam, hogy hatalmas tehetség, és jövőre még több szabadkártyát kaphat meg, és nyerhet jó pár challenger tornát is, és sokat léphet előre a ranglistát. Ekkora oddsot nekem megér.

Labdarúgás:
Euro 16, továbbjut a csoportból: Magyarország  3.00
Kell hozzá indoklás? Felesleges. Sima ügy.  :great:

Sorozatok:
House of Cards: Következő elnök: Claire Underwood  7.00 esetleg  Heather Dunbar 9.00 
Regnáló miniszterelnök eléggé nagy bajban van, hiszen a felesége Claire otthagyta Franket (biztos támasz volt a miniszter mögött), és a támogatottsága is csökken. Mendoza szenátor úgy néz ki, hogy kilépett a sorozatból (ezért is nem értem a 3.40-es oddsát), így maradt két nő. Heather Dunbar és Claire. Miért ne lehetne egy olyan csavar a sztoriban, hogy női miniszterelnök lesz? Franknek már így is eléggé sok mindennel meg kellett megbirkóznia, és ez végre új irányít adhatna a sorozatnak. Heather már szerintem eljátszotta a szavazók bizalmát, így marad Claire. Szerintem ezzel, hogy Claire otthagyta Franket, készítik elő a terepet egy női miniszterelnöknek (szép lassan a first lady is rádöbbent, hogy akár még ő is lehet miniszter..). Megpróbálják bemutatni ezzel, hogy milyen erős is egy nő és hogy képes egyedül is bármire....(pont illene ebbe a feminista világba..)



Rendes napi tippekkel pedig majd érkezek, ha találok valami okosságot.


Vágjunk bele a bukásba :great:



1. tipp
Kosárlabda, NBA: 2015.01.04  00:00
Washington Wizards - Miami Heat


Szép lassan, de összekapja magát mindkét csapat. Volt egy kisebb megingás, de úgy tűnik kezd összeállni a védekezés. A Washington elmúlt hat meccsén rendre 100 pont alatt tartotta az ellenfeleit, Wall egyre jobb formába kerül, és Gortat még a hét játékosa címet is megnyerte. Wallt kell megfognia a Heatnek, erre ott lesz majd Dragic és a többiek, míg a palánk alatt a Heatnél Bosh és Whiteside dominálhat. Mivel ez egy playoff helyért folyó rangadó, ezért én kemény fizikális játékot várok, és azt, hogy a Heat próbálja majd lassítani a Wizards tempóját. A Heat is elkezdett jól védekezni (Dallas ellen), így van remény rá, hogy megfogják a Wizardsot is. Elmúlt 6 egymás elleni meccsükön rendre jött az over, most már ideje egy under fogadásnak jönnie, az összesített pontokat tekintve.

Tipp: Összesített pontok száma  199,5 ALATT
Odds: 1.81
Erősség: 6/10





2. tipp
Tenisz, Brisbane: 2015.01.04.  03:30
Grigor Dimitrov - Gilles Simon

Nem nagyon szeretek erre a két játékos meccsére fogadni, pláne mert mindig bukok, de most nem bírom őket itt hagyni. Az indok egyszerű, túl kedvező még mindig Dimitrov oddsa számomra. Tavaly ugye vége lett Sharapovával a kapcsolatának, és edzőjével is befejezte a közös munkát, idén pedig újra motiváltan szeretne pályára lépni, és izgatottan várja az év elejét. Szeretne visszatérni régi formájához, és általában év elején ő jó formában van. Brisbaneben tavaly elődöntő, három éve pedig döntős volt. Van tehát védendő pontja, ellenben Simonnal, aki tavaly Brisbaneben az első körben búcsúzott a hazaiak versenyzője Duckworth ellen. Túl sok szakmai indokot nem tudok felhozni, mert nem értek annyira a teniszhez, csak az odds fogott meg ezen a meccsen (illetve Dimitrov fogadkozása), és remélem, hogy nem babrálnak ki velem megint Simonék...
Tipp: Dimitrov nyer
Odds: 1.78
Erősség: 4/10


Idézetet írta: Pozzato Dátum január 03, 2016, 20:25:26
1. tipp
Kosárlabda, NBA: 2015.01.04  00:00
Washington Wizards - Miami Heat


Tipp: Összesített pontok száma  199,5 ALATT
Odds: 1.81
Erősség: 6/10




2. tipp
Tenisz, Brisbane: 2015.01.04.  03:30
Grigor Dimitrov - Gilles Simon


Tipp: Dimitrov nyer
Odds: 1.78
Erősség: 4/10


Szétnézve az NBA piacon semmi extra nem volt (talán egy Houston győzelem..), teniszben nem hiszek az indiaiakban, szóval maradnak a téli sportok. Amúgy csak most tűnt fel, hogy mindenhova 2015-öt írtam.  ;D

3. tipp
Síugrás, Négysáncverseny: Bischofshofen  2016.01.05.




Meglehetne várni ezzel a tippel a selejtezők végét, de lehet addigra esni fog az odds. Szóval Stefan Kraft. Tavalyi év végi formájához képest abszolút gyenge az osztrák, és a négysáncon sem volt top formában. Most viszont jön neki a hazai pálya. Bischofshofen mellett lakik, ott szokott edzeni, ott mutatkozott be a világkupában, ott szerezte élete első dobogóját,  és tavaly is bronzérmes lett a négysánc záróversenyén. Nyilatkozta, hogy nem volt elégedett az innsbrucki állomáson elért eredményével. Hiába ugrotta jól eddig a selejtezőket, utána valahogy mindig elmaradt a jó teljesítmény. Csalódott volt Kraft, de elmondta, hogy Bischofshofen az igazi otthona és ott szokott igazán jól szerepelni. Nagy a fogadkozás és általában jól is megy neki ezeken a versenyeken, így nálam megér egy tippet a dobogója. Prevc lendületben, őt lehet senki nem tudja majd megállítani, de a dobogó másik két foka még kiadó. Egy osztráknak kötelező odaérni, és ez sztem Kraft lesz. Apró a tét, mert csak ebben látok fantáziát, a H2H fogadásokban nem...
Tipp: Stefan Kraft dobogón végez
Odds: 5.50
Erősség: 1/10

Kraft 4. lett.  :noway:
Idézetet írta: Pozzato Dátum január 04, 2016, 15:46:43
3. tipp
Síugrás, Négysáncverseny: Bischofshofen  2016.01.05.


Tipp: Stefan Kraft dobogón végez
Odds: 5.50
Erősség: 1/10
Lássuk a hétvégi longtermeket, és pár NBA-t estére. Szemezgetek pár tenisszel, de nem igazán tudok dönteni, hogy hol lesz meglepetés.

4-5. tipp
Golf, European Tour: SA Open, Johannesburg  2016.01.07-10.




Eljött a január, és kisebb kihagyás után folytatódik tehát a golfszezon. PGA Tour nem kecsegtet jó fogadásokkal, ezért az első héten a European Tour berkein belül maradunk. Szokás szerint az év első részében a European Tour bejárja Afrikát és Ázsiát. Első állomás Dél-Afrika és azon belül is Johannesburg. A South African Open (SA Open) nagy hagyományokra tekint vissza, hiszen több mint 100 éves a verseny történelme. Majd 20 éve csatlakoztak a European Tour sorozathoz, és olyan versenyzők tudtak itt nyerni, mint Vijay Singh vagy épp Ernie Els. Vannak hagyományosan jól szereplő versenyzők, ezek közé tartozik a 2011-es győztes Hennie Otto és Trevor Fischer Jr. Utóbbi 2015-ig nem igazán vitte túlzásba a versenyzést, szinte csak hazai versenyeken indult, de azon stabilan jól versenyzett. Elmúlt 5 évben rendre első húszban végzett az SA Openen, és idén is valami hasonlót várok tőle.
Hennie Otto a 2011-es győztes, ezen kívül még van két ET győzelme. Néha egészen jó versenyeket produkál, de aztán utána kép félévre is teljesen eltűnni a mezőnyben. Általában az olasz illetve hazai versenyeken teljesít jól. Év elejét megszokta nyomni, ilyenkor jönnek is tőle a jó eredmények.

Tipp: Hennie Otto Top20-ban végez
Odds: 2.75
Erősség: 4/10

Tipp: Trevor Fischer Jr. Top20-ban végez
Odds: 2.62
Erősség: 4/10



6. tipp
Kosárlabda, NBA  2016.01.07.
Boston Celtics - Detroit Pistons




Megrogyott egy kicsit a Boston. Kikapni otthon a Lakerstől, majd a Brooklyntől szerintem eléggé ciki. Várható is volt, hogy jönni fog a lejtmenet, mert a periméterről folyton sérült valaki. Előbb Smart bajlódott sérüléssel, most pedig Avery Bradley dőlt ki, ráadásul még Isaiah Thomas is sérüléssel bajlódik, így a játéka kérdéses. Bradley kiesése gyengíti a védelmet, amire szükség lenne Reggie Jacksonék ellen. A Detroit képes bárkit meglepni idegenben, bizonyítja ezt a Bulls vagy épp a Miami elleni siker. Most eljött az ideje a revansnak, ugyanis a Boston épp Detroitban verte a Pistonst két hete. Drummondot képtelenség lesz megállítani a Bostonnak a palánk alatt, míg Jennings a padról beállva adhat lendületet a vendégek játékának. Periméteren kicsit erősebbnek érzem a vendégeket, palánk alatt pedig nagy lehet a fölényük Drummond miatt, akire nincs igazán embere a Bostonnak. Szoros meccsen, de vendég sikert várok.
Tipp: Detroit Pistons nyer
Odds: 2.40
Erősség: 6/10




7. tipp
Kosárlabda, NBA  2016.01.07.
Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies




Hiányzik Durant a vendégeknél, ez pedig rányomhatja bélyegét a találkozóra a hazaiak oldaláról. Az ő kiesésével egyfejűvé vált a Thunder, és szinte csak Westbrooktól várhatják a győzelmet, ami nem egy életbiztosítás. A Memphis védekezése ugyanis feljavult, és kezdik végre összekapni magukat Gasolék. Conley vezette perimétersor összeállt, így Westbrook vért fog izzadni a sikerért. Pláne azért, mert a Macik revansot akarnak, mivel legutóbbi decemberi egymás elleni meccsükön a Thunder 40 ponttal verte a Grizzliest. Ugyan vannak még kisebb megingásaik Gasoléknak, de már jóval jobban játszanak, mint év elején. Egy ilyen ziccert (hogy nincs Durant a hazaiaknál), szinte kötelező kihasználniuk. Hazaiakra nem vár tehát könnyű meccs, és ezek után én vereséget várok tőlük. Legutóbb Durant nélkül hazai pályán a Sacramento ellen belefutott egy kínos vereségbe. Tavaly már bebizonyította az OKC, hogy Durant nélkül eléggé gyenge a csapat, és nem képesek stabilak maradni, és Westbrook sem képes minden meccset egyedül nyerni. Most is valami hasonlót várok. A biztonság kedvéért én egy vendég hendit játszok meg, így még biztosabbnak érzem a tippet.
Tipp: Memphis +5,5 ponttal
Odds: 2.00
Erősség: 7/10

#6 január 08, 2016, 22:59:50, Pozzato
Felemás volt ez a játéknap, pláne mert hibát követtem el. Durant játszott, csak ez túl későn derült ki, így már nem tudtam reagálni rá, ezért egyértelmű is volt az OKC meccs (Durant 26 pont 17 lepattanó..). Mindenből tanul az ember. Újabb NBA-t néztem ki holnap hajnalra, meglátjuk mi lesz.
Idézetet írta: Pozzato Dátum január 06, 2016, 20:35:02
6. tipp
Kosárlabda, NBA  2016.01.07.
Boston Celtics - Detroit Pistons


Tipp: Detroit Pistons nyer
Odds: 2.40
Erősség: 6/10




7. tipp
Kosárlabda, NBA  2016.01.07.
Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies


Tipp: Memphis +5,5 ponttal
Odds: 2.00
Erősség: 7/10

8. tipp
Kosárlabda, NBA  2016.01.09.
Washington Wizards - Toronto Raptors




Ideje visszavágnia a Wizardsnak, mivel kevesebb mint két hét alatt kétszer kaptak ki a Torontótól. Ugyan nem sok ponttal, de nyert a Raptors ellenük, most hazai pályán bizonyíthatnak. DeMarre Carroll megsérült a vendégeknél, így az ő játékára biztosan nem számíthat a Toronto. Nagy érvágás ez, hiszen kiválóan védekezik Carroll. A Toronto elkapta mostanság a fonalat védekezésben, viszont ezzel a meccsel én óvatosan bánnék. Idén már háromszor verettem a Torontót és szinte mindig nyertek. Nem tudom hogyan állhatnak ilyen jól, de valami mégis működik a csapatnál. Edzői is gyenge, némelyik játékos fogalmam sincs mit keres itt, de mégis jönnek a győzelmek. Ezek a dolgok miatt kicsit óvatosabban tippelek a Wizards sikerére. Hiába a két vereség a Washingtonnál, a Cavs ellen fantasztikusan játszottak Wallék. Olyan támadójátékuk volt, amivel szinte a liga összes csapatát megverték volna. Sok gólpassz, látványos és pontos befejezések. Kell ennél több? A Toronto ellen megmutathatják otthon, hogy mire képesek. Ki kell használniuk Carroll kiesését. Vannak a Wizardsnak is sérült játékosai, de a távollétüket már megszokta a csapat. Wall ihletett formában játszik, és ha nem megy neki a dobás, akkor kioszt 15 gólpasszt, míg Gortat kiváló a palánk alatt. Nehéz dolga lesz Valanciunas ellen, de nem megoldhatatlan. Szoros meccset várok megint, de most szerintem megtöri a Wizards a Raptorst, és kihasználja Carroll hiányzását.

Tipp: Wizards győzelem
Odds: 2.10
Erősség: 5/10





9. tipp
Kosárlabda, NBA  2016.01.09.
San Antonio Spurs - New York Knicks




Spurs verhetetlennek tűnik. Nagyon elkapták a fonalat mostanság, és bajnokaspiránshoz méltóan játszanak. Szinte minden ellenfelet rommá vernek, és teszik ezt úgy, hogy a sztárjaik tudnak pihenni. Legutóbbi Aldridge és Parker ülték ki a meccset a Jazz ellen, de így is simán nyertek Coach Pop fiai. A New York is nagyon összekapta magát. Carmelo Anthonyék bejelentkeztek egy playoff helyért, és sorozatban három meccset nyertek. Na de milyen hármat? Kétszer az Atlantát verték, egyszer pedig a Miamit, és ebből kettő back-to-back meccs volt, ráadásul kétszer idegenben is nyertek. Nagy szó ez. Anthony elkapta a fonalat, a támadójátékuk rengeteget fejlődött, Porzingis is kezd visszatalálni az év eleji formájához, és Afflalo is hasznosítható. A Spurs rotáció ugyan mélyebb, de a Knicks ezzel a formával megszorongathatja őket. Az elmúlt években is az egymás elleni meccseiken rendre a Spurs volt a favorit, de a Knicksnek mindig sikerült megszorongatni Duncanéket, most is valami hasonlót várok. A hendi határ eléggé magas (15 pont körül), ennél most jóval erősebbnek érzem a Knickset. Anthony, ha kell vállára veszi a csapatot, de a Knicks már nem egyfejű gárda, hanem kiváló segítői vannak. Jelenlegi formájukat elnézve, képesek 10 pont környékén maradni a Spurs ellen idegenben is szerintem. Palánk alatt a Porzingis-Lopez páros ütős, Leonardnak sok dolga lesz Anthonyval, ráadásul Tony Parker játéka erősen kérdéses, pedig az irányítóposzton szükség lenne rá. Aldridge nagy valószínűséggel pályára lép, de meg fog gyűlni a baja Porzingisszel.

Tipp: Knicks +12,5 pont
Odds: 2.20
Erősség: 5/10

Túl a hónap első harmadán. Golffal kapcsolatban idén megnyomom a tippelést, mert egyre több rációt látok a top20-as 2.00 feletti tippekben. Jobb kiválasztási rendszer kell, de működhet a dolog. NBA-vel kapcsolatban...Toronto meccseire idén többet nem fogadok.  ;D
Idézetet írta: Pozzato Dátum január 06, 2016, 20:35:02
4-5. tipp
Golf, European Tour: SA Open, Johannesburg  2016.01.07-10.



Tipp: Hennie Otto Top20-ban végez
Odds: 2.75
Erősség: 4/10


Tipp: Trevor Fischer Jr. Top20-ban végez
Odds: 2.62
Erősség: 4/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 08, 2016, 22:47:37

8. tipp
Kosárlabda, NBA  2016.01.09.
Washington Wizards - Toronto Raptors


Tipp: Wizards győzelem
Odds: 2.10
Erősség: 5/10




9. tipp
Kosárlabda, NBA  2016.01.09.
San Antonio Spurs - New York Knicks



Tipp: Knicks +12,5 pont
Odds: 2.20
Erősség: 5/10

Sajnos a 10. tippet nem tudtam posztolni, de utólag visszacsatolva képpel itt van:


10. tipp
Tenisz, Auckland  2016.01.11.
Steve Johnson - Matthew Barton



Tipp: Matthew Barton +4,5 game
Odds: 1.,90
Erősség: 4/10

Egy megérzés volt. Kár, hogy nem fogadtam meg Barton sikerét....  Lakersen gondolkoztam sokáig, de nem szeretek rájuk rakni, plusz kiderült, hogy Kobe és Russell nem játszik. Ki is kaptak.
Holnapi NBA kínálatból semmi sem fogott, mindössze egy tenisz meccs érdekel.

11. tipp
Tenisz, Auckland  2016.01.12.
Tearney/Whitehouse - Monroe/Young




Egy hazai páros küzd meg Youngék ellen a továbbjutásért, és bőven látok fantáziát Whitehousék győzelmében. Egy közös meccsük volt eddig, ott nagy meglepetésre eléggé megszorongatták a Melo/Mirnyij duót. Mind Melo, mind Mirnyij jó páros játékosok, szóval érdemes odafigyelni erre az új-zélandi párosra. Utána kellett néznem a páros tagjainak, mert életembe nem hallottam róluk. A fiatalabbik Tearney, aki egy jobbkezes játékos, és épp ma hajnalban játszott Younggal egyesben. Kikapott, de nem vallott akkora szégyent. Whitehouse egy rutinos róka már, aki nem ért el ugyan kiemelkedő eredményeket, de párosban nem annyira rossz balkezes player. Young és Monroe játszottak már együtt többször is, de a győzelmek nem kényeztették őket. 3 siker mellett 7 vereségük van, és a győzelmeiknél sem a magabiztosság jellemezte őket, ahogy elnézem. Simán benne van egy háromszettes meccs, de az is, hogy az új-zélandiak lehozzák a győzelmet. Megérzés ez is, és ha kikerül szetthendi vagy over, akkor lehet azt is bejátszom.

Tipp: Tearney/Whitehouse nyer
Odds: 3.38
Erősség: 3/10




Végére pedig lássuk, hogyan állok tíz tipp után. Ha nem futok bele nagy hibákba, lehetne ez sokkal fényesebb is.

Nyertes/vesztes tipp: 6/4
Találati arány: 60%
Átlagodds: 2,50
Profit/Veszteség: 23,46
ROI: 53.31%

Na ez jó gyenge tipp volt  :noway:
Idézetet írta: Pozzato Dátum január 11, 2016, 14:36:39
11. tipp
Tenisz, Auckland  2016.01.12.
Tearney/Whitehouse - Monroe/Young


Tipp: Tearney/Whitehouse nyer
Odds: 3.38
Erősség: 3/10

Menni kell tovább, most egy újabb vesztes tenisz tippet néztem ki magamnak. Lehet estére még egy NBA is lesz, igaz arról nem lesz akkora elemzés, mert minden DeAndre Jordan játékától függ, illetve az Atlanta kezdőjétől.


12. tipp
Tenisz, Auckland  2016.01.14.
Kevin Anderson - Jack Sock




Láttam már őket párszor játszani, de nem vagyok akkora teniszguru, hogy minden meccsüket nézzem. Engem az fogott meg ebben a meccsben, hogy a szerdai játéknapon alig volt 3 szettes mérkőzés. Konkrétan egy volt csak a nyolcból, és kedden se volt túl sok. Ebben a meccsben viszont látok rá fantáziát. Viszonylag kiegyenlített meccsre számítok (hasonló oddsok is erre utalnak), így ülhet a 3 szettes tipp. Elmúlt két meccsükön csak két szettig jutottak, így ideje megtörni ezt a formát. Tornán se játszották még 2-nél többet egyik meccsükön sem. Nem egy atombiztos indoklás, viszont valamiért a tippet erősnek érzem.
Tipp: 2,5 szett felett
Odds: 2.37
Erősség: 7/10

13. tipp
Kosárlabda, NBA 2016.01.14.
Los Angeles Clippers - Miami Heat




Sosem jó, ha egy tippen sokat kell agyalni. Ezen kellett, ráadásul 13. tipp. Biztos a bukás, de még így is látok benne fantáziát. Ebből is fogok valamit tanulni legalább. Szóval az ötlet a következő: hazaiaknál DeAndre Jordan nincs 100%-os állapotban (megfázás vagy mi a baja), míg a vendégeknél Hassan Whiteside maródi. Lehet mindketten pályára lépnek, de az is megeshet, hogy mindketten pihennek. Clippers bombaformában, a Heat pont az ellentéte. Viszont, nem csak Jordannek vannak problémái a hazaiknál, hanem Griffin is sérült. Ő nem is játszik. Megnéztem az elmúlt kilenc győzelmüket, és azokból a meccsekből mindössze kettő olyan ellenfél volt, ahol komoly magasemberek ellen kellett volna küzdenie a Clippersnek (vagyis Jordannek). Ebből a Wizards nem fogott ki jó napot, míg a Pelicans megszorongatta a Clippers. Az elképzelés az, hogy a Miaminak jó a védekezése (legalábbis alapjáraton), így ha periméteren meg tudják fogni Pault (amire minden esély megvan), akkor hozható a meccs, mert Bosh a palánk alatt komoly tényező lehet (védekezésben már kevésbé, de lehet Jordan nem is játszik). Így egy kis szerencsével győzhet is a Miami. Small-ballt jól játsszák, és egy olyan ellenfelet kaptak, akik szintén erre kényszerülnek. Mivel lehet ebből egy szoros meccs is, ezért egy 3,5 pontos hendit néztem ki a floridaiakra.
Tipp: Miami +3,5 ponttal
Odds: 2.20
Erősség: 5/10

Miamiból megint tanultam valamit..  ;D 
Újabb este, most csak NBA-vel foglalkozok. Első megérzés, hogy sok lesz ma a vendég győzelem. Meglátjuk mi jön be belőle. 3 meccset néztem ki. Na persze nem a kis szorzós Toronto és Chicago sikert...az túl egyszerű lenne, és túl könnyen bejönne. Nincs benne kihívás.  ;D Inkább a nagy oddsok felé fordulok szokás szerint.  ;D
Idézetet írta: Pozzato Dátum január 14, 2016, 00:37:04
13. tipp
Kosárlabda, NBA 2016.01.14.
Los Angeles Clippers - Miami Heat


Tipp: Miami +3,5 ponttal
Odds: 2.20
Erősség: 5/10
Idézetet írta: Pozzato Dátum január 13, 2016, 18:15:24
12. tipp
Tenisz, Auckland  2016.01.14.
Kevin Anderson - Jack Sock


Tipp: 2,5 szett felett
Odds: 2.37
Erősség: 7/10

14-16. tipp
Kosárlabda, NBA: 2016.01.15.
Memphis Grizzlies - Detroit Pistons
San Antonio Spurs - Cleveland Cavaliers
Utah Jazz - Sacramento Kings




A Memphis meccsével kapcsolatban egyre jobban érzem a Detroit sikerét. Jacksonék jó formában vannak, még akkor is, ha kikaptak a Spurstől. Reggie Jacksonra Conley távollétében nincs nagyon embere a Memphisnek, és azért a Houston ellen eléggé akadozott a Macik gépezete. Drummondra nehéz este vár, de Gasolék nincsenek olyan formában, mint az elmúlt években. Látok fantáziát egy vendég sikerben, pláne mert eléggé szépen elkapták a fonalat Jacksonék. Periméteren nehéz lesz őket megállítani az biztos. Ráadásul illik visszavágni a Detroitban elszenvedett utolsó mp-es vereségért a Memphisnek.
A Spurs - Cavs meccsen mindenki sima hazai győzelmet vár. Tavaly megfigyeltem, hogy Lebronék szinte mindig összeszedik magukat a San Antonio ellen és tavalyi két meccsük ezáltal eléggé szorosra sikeredett. Idén is valami hasonlót várok. Nem igazán működik még a támadójáték a Cavsnél, de ahol két ekkora sztár van (Irving és Lebron), ott bármi megtörténhet egy meccsen. A Spurs nagyon összeszedte magát, és hazai környezetben verhetetlenek, viszont volt jó pár meccs (Clippers, Knicks stb.), ahol megszorongatták őket. Komolyabb ellenféllel (GSW, OKC, Cavs) még nem találkoztak idén hazai környezetben, így ez lesz az első erőfelmérő számukra. Szoros és kiegyenlített meccset várok, mert a Cavs képes kiváló védekezésre is, a kérdés csak az, hogy melyik csapat mennyire veszi komolyan ezt a meccset. Emiatt nem olyan nagy téttel, de egy Cavs hendit el tudok képzelni ezen a találkozón.
Nem igazán gondoltam év elején, hogy ez a két csapat a playoffért fog küzdeni, de a Kings összekapta magát, és a Utah is szépen tartja a playoff helyét. Mindkét gárdának back-to-back találkozó lesz. A Kingsben kicsivel több kraftot érzek, mint a hazaikban. Gobert egyelőre csak limitált időt tölt a pályán, és azt sem mindig hasznosan, és ha Haywardot megfogják, akkor annyi a Jazz játékának. A Kings ebből a szempontból jobb, mivel ott Cousinstól kezdve Rondón át, akár még Gay is a hátára tudja venni a csapatot. Cousins ihletett formában játszik, és Rondo is nagyon bizonyítani akar, így szerintem ezt a meccset képes megnyerni idegenben a Kings. Nagyon fog hiányozni a Utahból Favors, így Gobertre még több feladat hárul majd.

Tipp: Detroit győzelem
Odds: 1.95
Erősség: 6/10

Tipp: Cleveland +5,5 pont
Odds: 2.05
Erősség: 5/10

Tipp: Sacramento győzelem
Odds: 2.10
Erősség: 5/10

#11 január 15, 2016, 17:25:12, Pozzato
Idézetet írta: Pozzato Dátum január 14, 2016, 20:51:34
14-16. tipp
Kosárlabda, NBA: 2016.01.15.
Memphis Grizzlies - Detroit Pistons
San Antonio Spurs - Cleveland Cavaliers
Utah Jazz - Sacramento Kings


Tipp: Detroit győzelem
Odds: 1.95
Erősség: 6/10


Tipp: Cleveland +5,5 pont
Odds: 2.05
Erősség: 5/10


Tipp: Sacramento győzelem
Odds: 2.10
Erősség: 5/10

#12 január 16, 2016, 21:24:28, Pozzato
17-18. tipp
Kosárlabda, NBA: 2016.01.17.
Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks
Los Angeles Clippers - Sacramento Kings




Back-to-backből érkezik mind a Hornets, mind a Bucks. A Milwaukee egy hosszabbításos rangadót nyert meg az Atlanta ellen, míg a Hornets idegenben kapott ki. Felemás meccsek tehát, és mindkét csapat fáradt. Alapjáraton egy szoros találkozót várok, hiszen ezt hozta az elmúlt időszakban is az egymás elleni meccseik is. Bucksnak Monroe révén a palánk alatti szekciója jó, míg a Hornetsnek Walkerék révén a perimétere. Két ellentétes csapat játszik tehát egymással, és az adott napi forma dönt majd. Nálam ez 50-50%, így az oddsokat ezek alapján kicsit elmérték, és emiatt nekem egy Bucks hendi megtetszett a meccsre.
Idén már egyszer találkozott egymással a Clippers és Kings, akkor Griffin és Jordan extráinak hála győzött otthon 5 ponttal a Clippers. Most mindketten sérültek és kihagyják a meccset, így Cousins kedvére garázdálkodhat a palánk alatt. Chris Paul megkapja Rajon Rondót a nyakába, aki bármennyire is formán kívül volt az elmúlt időszakban években, bárki ellen képes felszívnia magát (Paul ebben extra motivációt nyújthat számára). Megint szoros meccset várok, de most a Clippers elit palánk alatti szekciójának hiányában, még a Kings győzelem sem elképzelhetetlen.

Tipp: Hornets +6,5 pont
Odds: 1.90
Erősség: 5/10

Tipp: Kings +5,5 pont
Odds: 2,07
Erősség: 6/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 16, 2016, 21:19:24
17-18. tipp
Kosárlabda, NBA: 2016.01.17.
Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks
Los Angeles Clippers - Sacramento Kings


Tipp: Hornets +6,5 pont
Odds: 1.90
Erősség: 5/10

Tipp: Kings +5,5 pont
Odds: 2,07
Erősség: 6/10

19. tipp
Amerikai foci, NFL   2016.01.17
Carolina Panthers - Seattle Seahawks




Írhatnék itt nagy okosságokat, de őszintén megmondva fogalmam sincs az NFL-ről.  ;D Ezt a tippet Ghastly NFL-es naplójába láttam, és benne meg bízok, hogy hozza a tutit, szóval hajrá Seattle.   

Tipp: Seahawks győzelem
Odds: 2.25
Erősség: 4/10