DrisBigB pókeres naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


február 23, 2014, 01:54:32, Dris
Sziasztok :)

Első postom egy kis bemutatkozással kezdeném, úgyis új vagyok az oldalon:)
Pár éve pókerezem valódi pénzben, főleg online játszom, bár néha-néha megtalálható vagyok élő versenyeken is:)
Ha online játszom, mindig van egy célom, amit szeretnék elérni minél gyorsabban. Imádom a kihívásokat, így elég sokszor játszom meg azt, hogy kiveszek minden pénzt a pókerszámlámról, és 0-ról kezdek játszani, egészen addig, míg el nem érem az általam kitűzött öszeget, ami lehet 10, 50, 100 vagy akár 200 dollár is. Az eleje persze lassú, de onnantól, hogy megvan az első 10 dollár, jó bankroll managementtel összehozható a dolog.

A pókert jelenleg még amatőr szinten játszom, nem ebből élek meg, bár célom, hogy valamikor lesz rá esélyem:) Remélem élvezitek majd az írásaimat, amikor lesz időm, vagy valami érdekes történik, akkor megörvendeztetem a nagyérdeműt 1-1 újabb postal:)

Elnézést kérek a helyesírási hibákért, át kell szokni a laptop billentyűzetére:D

#1 december 29, 2009, 15:16:03, Dris
Írtam két postot a póker bazár topicba, egy kis könyvajánló. Azok kedvéért, akik nem szeretnének átmenni oda, bemásolom ide is:)


Sziasztok,

Ahogy elnézem, nem sok ajánlás van ilyen téren, ezért nyitok neki egy témát, és rögtön el is kezdem pár tippel:)

Ha bárki komolyan szeretne foglalkozni a pókerrel, úgy, hogy nyereséges legyen, akkor legalább 3 könyvet ajánlott elolvasni, ebbe a sorrendben:)

1, David Sklansky - A póker elmélete
Mivel a póker alapjában véve egy olyan játék, ahol a legfőbb szerepe a logikus gondolkozásnak van, így először ezt kell megtanulnunk. Sklansky könyve ezt tanítja meg nekünk, nagyon részletesen. A legfontosabb számolások mellett, mint a banki esély, kezünk nyerséi esélye, ellenfeleink nyerési esélyei mellett megmutatja, hogy milyen helyzetbe mi a logikus lépés, és megfogalmazza a póker alaptételét, amit érdemes mindenkinek fejben tartania:) A könyv hátránya, hogy elsősorban fix limites példák vannak benne,  leginkább Stud-ból és nem a napjaink legtöbbett játszott pókertípusából, a Hold'emből.

2, Dan Harrington - No Limit Hold'em versenystratégia I.
Napjaink legelterjedtebb pókerjátéka a No Limit Hold'em, ennek oka, hogy a tévék is ezeket a játékokat közvetítik, azon belül is a versenyeket. Ennek hatása érezhető az online pókeren is, mert az új játékosok inkább a versenyeket keresik, mivel ezt látják a tévében. És hát tudjuk, hogy a kereslet diktálja a kínálatot, így naponta több tízezer verseny indul az interneten.
Harrington erre rájött pár éve, amikor elkezdődött ez a nagy pókerrobbanás, és megírta ezt a könyvet, amit szerintem minden pókerjátékos a bibliájának tekinthet. A könyvben ugyanúgy le vannak írva a játék matematikai alapjai, persze kevésbé részletezve, de pont eléggé ahhoz, hogy könnyen megérthető legyen. Emellett leírja a versenyek elején sikeresen használható stratégiákat, és tippeket ad a kezdőknek a túléléshez.
A könyv extrája szerintem, hogy minden rész végén példajátékok vannak, és minden fejezet végén feladatok, amiket az olvasó oldhat meg, ezzel is rögtön gyakorolva a megszerzett tudást. Bár a könyv kezdőknek készült, mégis annyi fontos dolog van benne, hogy fél évente egyszer újra elolvasom én is:)

3, Dan Harrington - No Limit Hold'em versenystartégia II. - A végjáték
Ez a könyv második része, de ajánlott egymás után, szünet nélkül olvasni őket, mivel véleményem szerint csak azért lett két külön könyv, hogy ne legyen nagyon vastag:)
Ebben a könyvben a fő téma, ahogy a cím is mutatja, a versenyek végén használatos stratégia, és megismerkedhetünk sok új fogalommal, ami egy kezdőnek új lehet, mégis meghatározza az egész versenyt. Ilyenek pl az M szám, effektív M szám, Q szám, inflekciós pontok és a buborék. Mindkét könyvet teljes szívemből ajánlom, az én játékomon sokat lendített.

Kellemes, és nyereményekben gazdag játékot,
Dris

És itt a második rész is:)

Üdv újra mindenkinek:)

Az előző hozzászólásba leírtam az általam(és még sokak által) legfontosabbnak tartott pókerkönyveket, most viszont szeretném leírni nektek azt a 3 könyvet, amit hobbiból, vagy érdekesség képen érdemes még elolvasni.

4, Gus Hansen - Nyílt lapokkal
Gus Hansen talán a világ egyik legjobb pókerjátékosa, híres a jó értelemben vett, agresszív stílusáról, és hajmeresztő lépéseiről, amiket néha rajta kívül senki se tudja megmagyarázni, miért tette. Gus többször nyert WPT karszalagot, és 2004-ben megnyerte az Assuie Millions főversenyét, ezzel bezsebelve az elsőségért járó 1,5 millió dolláros fődíjat. Ebben a könyvben leírja az összes leosztását ennek a versenynek, amiben részt vett, ez több mint 380 leosztás! Leírja a gondolatmenetét, hogy mit miért tett, és megmagyarázza logikusan, hogy miért ez volt akkor a legjobb lépés. A könyv érdekfeszítő, én pl. mikor először olvastam, le se tudtam tenni, ahogy volt 2-3 szabad percem, a könyv már a kezembe volt és ittam a szavait. Mikor kölcsönadtam egyik barátomnak, az Ő véleménye is ez volt. Mondta, hogy hajnali 2kor még ezt olvasta, annyira izgalmas, és érdekfeszítő. Pedig Ő még csak most ismerkedik a póker rejtelmeivel:)
Ami még plussz ebben a könyvben, hogy nagyon sokat segít azoknak, akik az agresszív játékstílust szeretnék magukévá tudni. Nekem legalábbis sokat segített, igazán jó olvasmány, csillagos ötös:)

5, Joe Navarro & Phil Helmuth - Olvasd le, foszd ki!
Phil Helmuth szintén nagyon jó pókerjátékos, bár neki valamennyire más elképzelése van a játékról mint Gusnak. Míg Gus elsősorban a stratégiát tartja fontosnak, addig Helmuth az ellenfelek viselkedésének, mozdulatainak dekódolását, és kihasználását. Természetesen mindkettő fontos az élő pókerben, a sorrendet meg döntsétek el Ti.Smiley
Ebben a könyvben Helmuth leírja, és képekkel illusztrálja azokat az általános árulkodó jeleket, amikből az ellenfelünk lapjai erősségére következtethetünk. Segítségére Joe Navarro van, ex FBI ügynök, aki a legkisebb arcrándulást is felismer, és dekódol, tehát két profi emberi hazugságvizsgálótól kapunk tippeket, mire figyeljünk az asztalnál. Úgy gondolom nem rossz könyv ez, én már vettem hasznát élő versenyen, de véleményem szerint a kezdőket nagyon megzavarhatja, ha elmegy életében előszőr/másodszor/harmadszor egy pókerversenyre, és hirtelen percenként 200 árulkodó jellel találkozik, amiket gyorsan ki kell találnia, hogy mire utal, és közbe a lapjait is folyamatosan értékelnie kell.

#3 december 29, 2009, 18:22:19, Dris
Sziasztok, belejöttem az írásba, így most folytatom egy kicsit:D

Nem szoktam fogadkozni szilveszterkor, de terveim mindig is vannak, az élet különböző területein. Hogy a pókerben mik ezek? Nézzük sorra:)

- Folytatni a magamnak felállított feladatok elvégzését...
...tehát érdekessé tenni a pókert, hogy ne csak a pénzszerzésről szóljon, hanem legyen egy kis plussz mögötte. Amiket szeretnék az új évtizedben első évében véghezvinni, az legalább három challenge, mégpedig 0$-ból 100$ dollárt elérni, lejátszani 1 hónap alatt 1500 2$+0.20$-os Heads Up játszmát, úgy, hogy az utolsó játszma végén +-ban legyek, illetve a harmadik, hogy 5$ befizetésből csináljak 1500$-t. A 0$->100$-at valószínűleg februárban kezdem, és szeretném minél gyorsabban letudni. Ahogy ezzel végeztem 1 hét pihi és jön az 5$->1500$.

- Fizetős helyen végezni a Sunday Millionon...
... úgy, hogy szatelliten jutok be rá.

- Fizetős helyen végezni a Turbo Million Takedown-on...
... mert szerintem poén ez a verseny:) Max 500 FPP-s szatelliten szeretnék bejutni.

- Maximum kéthetente egyszer lejárni élőzni,
... mert az élő játékomon még nagyon sokat kell javítanom

- Elindulni pár EPT/WPT/WSOP szatelliten...
... próba szerencse alapon:)

- És természetesen pozitívba végezni az év végén:)))[/u][/i]

Ha valami még eszembe jut, ígérem kiegészítem:)

#4 november 29, 2012, 15:26:16, Dris
Mielőtt elkezdem, azt tudni kell, hogy nekem az élő bankrollom igen csekély, mondhatni a 0-val egyenlő, ezért is akarok jővőre ennél belehúzni. Majd valamikor félreteszek egy kis pénzt, és akkor abból elkezdek 1+0.5 (1500 Ft) os versenyeken indulni, azt majd lesz ami lesz:) Nah de vissza a jóhírhez:)

Tegnap este egyik cseten dumáltam egy pasival, szintén fradista, szintén nagy pókeres. Mondta, hogy Ő 5+1-es szinten játszik, én meg mondtam, hogy nekem az igen magas, nincs is nagyon rá pénzem. Mivel élőben ilyen magas téten még nem játszottam, így azt mondta, hogy valószinű, hogy beleremegnék, ha ott ülnék a másik 70 játékos között. Erre csak annyit tudtam mondani, hogy valószinűleg az első 5-10 percem nagyon feszesen menne, mert mégis csak megvan a különbség, de gyorsan feloldódnék, azt tudnám hozni a saját stílusom. Azt mondta, hogy meggyőztem, és 2-3 héten belül jön fel pestre, akkor megkeres, és elmegyünk az 5+1-re. Ha nyerek, visszaadom a 6000-et, ha nem akkor nem kell visszaadnom semmit.

Most még dillemában vagyok, hogy elfogadjam-e ezt az ajánlatot, mert tény, hogy jó lenne, de tudom mennyi esélyem van arra, hogy győzzek, és nem szeretem az ingyen dolgokat. Szerintetek mit kéne tennem?

Először is üdvözöllek a fórumon! Természetesen sok szerencsét a céljaidhoz!
A könyvajánlásokon már sokan átrágták magukat itt a fórumon, biztos nem találtad meg melyik topicban, de azért jó ötlet volt!
De nem is ezért írok a naplódba. Dicséretes, hogy felismered milyen szintet bír el a pénztárcád... Sokaknak ez nem megy (nekem sem, annak idején..bár én szerencsésen jöttem ki belőle..), de semmiképp nem ajánlom, hogy más pénzével játsz! Bármilyen reakciót is vált ki a játékodból nem lesz rá jó hatással... azon kívül azt sem tudod ki adja...

Köszönöm:))

Én is ezért vagyok dillemában, mert tény, hogy jót tenne a bankrollomnak, ha nyernék, viszont más pénze. Beszélgetésünkből megbízhatónak néz ki a pasi, de többet nem tudok róla:)

Örömmel látom, hogy te is zöld-fehér vagy:)

Üdv. a fórumon és sok sikert kívánok!

Idézetet írta: Dris Dátum december 29, 2009, 18:16:02
Tegnap este egyik csetek dumáltam egy pasival, szintén fradista, szintén nagy pókeres.
....tehát rossz ember nem lehet! Ha meghívott fogadd el! Legfeljebb póker után meghívod egy pár korsó sörre, vagy valamire.

Az általad említett könyvekből nekem a Harrington tour 2-es kötete van meg, meg a Sklansky könyv. Az előbbi igen sokat lendített a játékomon, igazából a végjátéknál éreztem kicsit elveszve magam touroknál, viszont a Sklansky könyv valami botrányosan szarul van lefordítva, nekem nem volt idegzetem végigolvasni. Harrington viszont egy istencsászár, az alapokat jól meglehet tanulni a könyveiből, viszont egy-két dolog kicsit elavult bennük. Azon túl, hogy az alapműveket elolvasod, a legtöbbet külföldi fórumokról lehet tanulni, pl 2+2 vagyP5's, továbbá a legjobb oktaóoldalak videóit érdemes megnézni. Egyébként meglep, hogy a Supersystem-et nem említetted, pedig az is alapmű, talán a legalapabb.

Sok sikert a céljaidhoz!

Szia,

Köszi, remélem legalább annyir bejön a 2010, mint az idei év:)

Természetesen nagyon sok olyan oldal van, ami sokat segít, de most elsősorban könyveket akartam ajánlani, amik véleményem szerint leginkább segítenek egy kezdőnek. Sajna igaz, hogy Sklansky könyven nehéz átrágnia magát az embernek, viszont a gondolkozásmód kialakításában segít, ha az embert érdekli.:)

#10 december 30, 2009, 17:09:01, Dris
Üdv megint kedves naplóm:)

Úgy gondoltam, hogy 2009-ben már nem játszom, pihentetem egy kicsit magam, és felkészülök a 2010-es évre. Ez nagyon jól hangzik, viszont nagyon hiányzik a játék, és az izgalom, így valami pótcselekvést kellett találnom, ez pedig most a tippmix. Tudom, hogy arra van külön napló, de nem szeretnék két helyen nyitni, így most egy elviszem itt a témát:)

December elején befejeztem az idei utolsó challengemet, 0$-ból csináltam 350$-t, és kivettem a pénzemet a számlámról, hogy ne essek véletlenül se kísértésbe:) Nem mellesleg jól jött karácsony előtt ez a pénz. Eddig kb 12ezer Ft pluszba vagyok tippmixen, de itt is érzékelem néha a BadBeat-et:D Szeretek úgy játszani, hogy 3 szelvényt teszek meg, 1 biztosat, amit ha bejön, fedezi a három szelvény kiadásait, és minimális plusz van rajta, emellett 1 átlagosat, ami már ha bejön, az szép plusz, és 1 kamikaze szelvényt, amire igen kicsi esély van, hogy bejön, viszont ha mégis, akkor nagyon-nagyon-nagyon sokat nyerek:D

Tegnap megtettem 5 szelvényt, gondoltam kicsit játszadozom, mindegyikre reális esély volt. Persze ez 2 kamikaze szelvényt jelent:) Este néztem a meccseket, látom, sorba jönnek be, a kamikaze szelvényről is rendesen. Aztán jött az MVD meccse a traktorosok ellen, 1,53-as odds... MVD nem tudta hozni a kötelezőt, ezzel két szelvényemet is elvitte. Utólag kiderült, hogy csak ez az 1 hiányzott volna a kamikaze szelvényemről, az pedig 200 Ft-ból, laza 40ezret hozott volna.

Ugyanígy jártam tegnapelött, minden meccs bejött a kamikaze szelvényemről, kivéve egyet, ami 0-0s döntetlen lett. Ez a legidegesítőbb szerintem, mert ha kikap a csapat, akkor most nem ment nekik, de a gólnélküli döntetlen egyszerűen annyira fel tudja húzni az agyamat, hogy az hihetetlen.

Tanulság: A bad beat ott van az élet minden területén.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Más. Akármennyire kerülöm most a pókert, gondoltam kipróbálom magam az expekten, lesz ami lesz alapon. Mindjárt indul a 25$os freeroll. 500 induló, top 42 kap egy 60 centes generic tokent. Hogy is mondják? Aki a kicsit nem becsüli...

Érdekel mi lesz.
Magamnak vezetek egy feljegyzést a versenyről, ha érdekes lesz, megosztom veletek a legjobb leosztásokat, és magyarázattal, hogy mit miért léptem:D
Próbának jó lesz, van-e kereslet ilyen post-ra.

#11 január 09, 2010, 13:16:22, Dris
Pár hand után 1500as kezdőstackem lement 1380-ra, még nem nagyon kaptam lapokat, és még nagyon korai szakaszában van a verseny, nagyon sok az öngyilkos merénylő, ilyenkor nem érdemes belemenni nagyon az agresszív játékba, amíg nem tudok bemutatni 1x-2x tényleg erős kombinációt.
------------------------------------------------------------------
K10 dealerből, hiv 4 BB, 4an megadták
flop: pikk 8, pikk 10, kör 3-as.
Hívok 330-at, srác visszahív allinba, még 900-at kell megadnom, call, két szinre teszem.
kiderült, hogy KJ van nála, hozom a potot, jelenleg 3115 a stackem.
------------------------------------------------------------------
Érdekes handen vagyok túl, egyszinű szív KQ-t kaptam kézbe, 5. pozicio
hívok 4BB-t, kapok egy allint 660-as stackel. VIszont még 3-an megadták, így igen necces, viszont a banki esély miatt megadom.
Flop: 1 szinű, treff K 8 J
Top pár, jó kisérő, nagyon rossz szín.
Egyik tag, 4000es stackel hív 1020-at.
AK, KJ, K8, J8, és minden treff legyőz. dobni kell.

Kiderült, AJ volt nála, akkor szentségeltem egyet, de riverre jött egy A, így végül is szerencsés dobás volt. Bár amúgy is jó döntés volt.
-------------------------------------------------------------------
Eltelt fél óra a versenyből, már a játékosok fele kiesett. Bőven elég a stackem a játékra, 100. hely környékén vagyok, még bármi lehet:)
-------------------------------------------------------------------
Egyszínű 98-al 2vel a gomb. Limpelés nem volt előttem, nézzük menyire gondolják komolyan a játékot a vakok. Hívok 4 BB-t,  Kisvak, a short stack visszahív 540re a 160-amat, és nagyvak rögtön call. Ezt dobni kell. Kiderült, hogy A5 harcolt a A4 ellen. Más játék ez a freeroll.
-------------------------------------------------------------------
3al a gomb előtt kaptam egy A10-et. Nem erős lap, de freerollon, ahol minden ászos hand játszik, elég lehet. 4 BB-s hívás, nagyvak call.
Flop 1szinű Q69, cbet valamivel több mint a fél pot. Just call
Turn Q. Újabb lövés 3/4ed pottal. Call. Van egy olyan érzésem, hogy dobni fog, ha hívok mégegyet, de ahhoz hogy hívjak allin kéne menni, ha normális hívást akarok. Mielőtt ezt meglépjük, gondolkozzunk.
Mi lehet nála? Lehetséges egy ász vagy egy király az asztalon lévő 3 szinből, vagy egy 9-es pár. Dáma is belefér, de ha folyamatos erőt mutatok egy ilyen boardon, elhiheti, hogy nálam viszont itt a flush. Akárhogy nézem, hívás a legjobb döntés. Na de akkor mennyivel? 1-2-3 BB-t lazán megad, legalacsonyabb párra is. Allin? Nem hangzik rosszul, de ha megadja, akkor kiesek. Nem mellesleg az allinommal elárulom, hogy nagyon akarom, hogy dobja. Akkor marad egy kisebb, de nagy számnak kinéző hívás. Főleg, hogy freeroll, ott nem számolnak banki esélyt. Mehet egy negyed potos hívás, ha megadja, még mindig játszhatom a push or fold-ot, reménykedve a duplzásba. Hívok negyed potot, rögtön dob. Ez egy 1400as pot, csak a megérzésekre hagyatkozva.
--------------------------------------------------------------------
Q5 dealerből, belimpelem. Két van, meg pisti55 van játékban, aki minden körben játszik. flop 6AA. 3 check elöttem. Ha nem kell senkinek a pot, akkor adják nekem. Bet 3/4 pot, 3 fold.
--------------------------------------------------------------------
2es pár kézbe 2. pozicio. Első poziciobol hiv a srác 2 BB-t, ennyit megér, főleg ha a lehetséges banki esélyt nézzük.
FLop semleges számomra, 1. pozicios folytatja, a végén 1290-es potot vitt el egy 10es drillel.
--------------------------------------------------------------------
AJ kisvakból, egy emelést megér. flop KQJ, necces, de c-bet mehet. Már tolja is elém a potot a gép:)
Ezt hagy magyarázzam meg. Ha checkelek floppon, és ellenfelem hív, akkor nem tudnám hova tenni. Lehet megkapta a királyt, de az is lehet hogy nincs semmije, csak azért hív mert checkeltem. Ez így volt tiszta, ha visszahív, vagy ha csak megad, akkor sokat megtudok róla, és még ki tudtam volna hátrálni.
Azt észre kell venni, hogy nem számított, hogy eltalált a flop, ha semleges, akkor is hívtam volna.
-------------------------------------------------------
Utolsó handem. K7 dealerből, limp megint.
flop K73. előttem mindenki check, hívok, kapok egy allint.
Itt álljunk meg egy pillanatra. Mire mondhat allint, ami előtte check volt. Ha így utólag belegondolok, csak egy drill lehetett volna nála a játéka alapján, így a megadásom megkérdőjelezhető.
K9. Éljen, magasan favorit vagyok. Turn Q, éljen, már csak 6 outja maradt(3db 9-es, és 3 db dáma). River 9-es, b.ssza meg.
Nem játszottam rosszul, sajna egy szerencsétlen kézzel kiestem. Ez mindig benne van, 500 induló, 142. hely.

Ez volt az első expektes versenyem. Nem sok jó kezet kaptam, amit tudtam megtettem. Ha tetszett nektek, akkor több versenyemet is leírom, ha nem, akkor csak a végeredményt:)

Idézetet írta: Dris Dátum december 29, 2009, 15:48:51
Sziasztok, belejöttem az írásba, így most folytatom egy kicsit:D

Nem szoktam fogadkozni szilveszterkor, de terveim mindig is vannak, az élet különböző területein. Hogy a pókerben mik ezek? Nézzük sorra:)

- Folytatni a magamnak felállított feladatok elvégzését...
...tehát érdekessé tenni a pókert, hogy ne csak a pénzszerzésről szóljon, hanem legyen egy kis plussz mögötte. Amiket szeretnék az új évtizedben első évében véghezvinni, az legalább három challenge, mégpedig 0$-ból 100$ dollárt elérni, lejátszani 1 hónap alatt 1500 2$+0.20$-os Heads Up játszmát, úgy, hogy az utolsó játszma végén +-ban legyek, illetve a harmadik, hogy 5$ befizetésből csináljak 1500$-t. A 0$->100$-at valószínűleg februárban kezdem, és szeretném minél gyorsabban letudni. Ahogy ezzel végeztem 1 hét pihi és jön az 5$->1500$.

- Fizetős helyen végezni a Sunday Millionon...
... úgy, hogy szatelliten jutok be rá.

- Fizetős helyen végezni a Turbo Million Takedown-on...
... mert szerintem poén ez a verseny:) Max 500 FPP-s szatelliten szeretnék bejutni.

- Maximum kéthetente egyszer lejárni élőzni,
... mert az élő játékomon még nagyon sokat kell javítanom

- Elindulni pár EPT/WPT/WSOP szatelliten...
... próba szerencse alapon:)

- És természetesen pozitívba végezni az év végén:)))[/u][/i]

Ha valami még eszembe jut, ígérem kiegészítem:)

Üdv. a fórumon  :cya:

Érdekes, de reális tervek sok sikert a megvalósításhoz.   :ok:    :beerchug:

#13 december 30, 2009, 22:11:26, Dris
Sziasztok,
19:00: Elindultam újra egy freerollon, 500 induló, az első 50 kap egy 1,10$-os tokent. Nem sok, de sok kicsi sokra megy, ez a freeroll meg óránként van:)

20:56: Még 78-an vagyunk, az első 50 kap egy 1,10$ -es tokent. Én a 4. helyen állok. Ha nem történik valami nagyon durva dolog, ez már megvan. Ki is ülhetnék, de élvezem a rabolgatást:D

21:04: Kiejtettem egyik legnagyobb ellenfelem, most chipleader vagyok a versenyen, több mint 50ezer zsetonnal.  már csak 68an vagyunk:)

21:06: 5 perc szünet, gyors cigi, es folytatom a folyamatos rablást:)

21:13: Vége a szünetnek, egy szinttel feljebb kapcsolok. több mint 50ezrem van, és az asztalnal senkinek sincs több 10ezernél. Minden körbe allin, maximális nyomás:) Kezdjük is:) Még 66-an vagyunk, érződik már a buborék effektus:)

21:18: Megtette hatását, senki se száll be a körökbe:)) 65-en vagyunk már csak:)

21:37: Még 58-an vagyunk, és érdekes módon agresszívabbak lettek az ellenfelek. Még mindig jól állok, kicsit visszavettem, de még mindig én irányítom az asztalt.

21:42: Már csak 55en vagyunk. 1500 zsetonnal allint mondott egy kicsi, insta call. Nálam 58, nála A10. Riverre lejött a sorom, így más csak 5 ember van hátra.

21:47: Egyik ellenfelem 20000es stackel két vakot hívott a nagy vakomra. Nálam KQe, visszahívtam, visszahívott rám. Floppon jött egy király, ő hívott, visszahívtam allin, bemutatta a 88-ját. Kitartottak a királyok nálam. Átléptem a 80ezres álomhatárt. Már csak 53 játékos.
Ez igazából igen érdekes volt, mert ha ennyire a  buborékban van már a verseny, és bőven van zsetonom, akkor nem fogok hazardírozni. Ha én lettem volna a kisebb stack mögött, és kihívnak allinra, kezembe KQ, floppon meg van egy király, akkor eldobom. Probléma nélkül fizetős helyen vagyok, tökmind1, mekkora stack van mögöttem, csak érjek be. Amikor mindenki ugyanazt a díjat kapja, tényleg mind1, hogy 50. lettél, vagy első:)

22:06: Vége van. Tetszett, bár a vége kicsit unalmas lett:)

Újabb siker az expekten. Éjfélkor indult egy 500 résztvevős freeroll, ahol az első 42 helyezett 60 centes tokent kap.
Nem tetszik ez a token rendszer, mert pl az 1,10$-essel csak 1,10$-es versenyen indulhatok, nem lehet mondjuk 10 centes, vagy 1,05$-ös. Ki van találva:)) Még kicsi gyűjtögetek, aztán majd januárban eljátszom ezeket. Az a gond, hogy így bankroll management továbbra se létezik:S