csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában



Idézetet írta: csabax Dátum június 18, 2019, 21:43:27
USA - Guyana, USA 3.5 gól felett  :great:

Szerintem tudatában vannak annak az "amcsik" is, hogy ezt a Guyana elleni meccset több góllal kell nyerniük. Még pontosabban: lehetőleg minél több gólt kell szerezniük és ajánlatos - a biztonság kedvéért - már most a nekik kedvező gólarányra törekedniük. Ez a gólarányos dolog azért lehet fontos számukra, mert így a legelején még nagyon nem lehet megjósolni a D-csoport továbbjutó csapatait. Elvileg nem igazán lehet semmilyen probléma és a házigazda USA majd simán és könnyedén az 1-2. helyek egyikén fog zárni és tovább fog jutni, ám az ördög soha nem alszik és ezért nem árt még időben gondolni egyéb másik valamire is. Például arra, hogy nem éppen életbiztosítás jellegű dolog egyazon csoportban lenni Panama és Trinidad Tobago nemzeti válogatottjaival. Természetesen elsőre eléggé egyértelmű, hogy normálisabb napjain egyik előbb említett gárda sem okozhat semmiféle problémát az USA nemzeti csapatának, ám olyasmire sem árt gondolni, hogy az USA újabban a megszokottnál gyakrabban fog ki "rosszabb napokat". Amennyiben ezen a tornán is sor kerül majd ilyesmire, plusz még ráadásul éppen akkor játszik majd - a saját szintjén - ihletett formában Panama és/vagy Trinidad Tobago, akkor bizony ezen két csapat közül bármelyik képes arra, hogy döntetlent játsszon az "amcsikkal" vagy éppenséggel le is győzze őket. És ilyen helyzetben bizony jól jöhet a hazai környezetben való megszégyenülés ellen az a jobb gólarány, amelyik biztosíthatja a D-csoportból való továbbjutást.

Na, az USA - Guyana meccsen ezt a biztonsági gólaránynak is nevezhető dolgot kellene "hozniuk" a hazaiaknak. A két csapat között abszolút minden téren hatalmas színvonalbeli különbség van a hazaiak javára, de egy másik "apróság" is utal arra, hogy a házigazdák gólfesztivált kívánnak rendezni. A találkozó helyszíne az Arany Kupa egyik legkisebb stadionja, az Allianz Field, fent északon, a Minnesota állambeli Saint Paul városban. Ennek pedig, vagyis annak, hogy az "Isten háta mögött" szerepel a házigazda válogatott, amolyan labdarúgást megkedveltető, hírverés jellegű hangulata van. Ha pedig egy ilyen meccsen nem rendez gólfesztivált a hazai csapat, akkor lelke rajta és történjen akármi.

Tipp: USA 3.5 gól felett.

4-0

Idézetet írta: csabax Dátum június 19, 2019, 21:03:15
Kuba - Martinique 2  :great:

Ezzel a Kuba - Martinique találkozóval számomra a "vak vezet világtalant" kategóriába tartozó mérkőzések soron következő párharcáról van szó. Korábban azt helyesen tippeltem meg, hogy Kanada válogatottja úgy elveri Martinique nemzeti csapatát, mint az a bizonyos szódás a lovát. Azonban ezúttal, ennél a Kuba - Martinique meccsnél váltani fogok, s már nem Martinique vereségére, hanem Martinique győzelmére tippelek.

Na, persze, nem azért van ez így, mert Martinique csapata nagy hirtelenjében egyik napról a másikra jobbá vált volna, mert nem, nincs így, szó sincs ilyesmiről, ám azt vélem, hogy a mostani ellenfél Kuba szerintem még Martinique csapatánál is lényegesen gyengébb. Persze, tudatában vagyok én annak, hogy adott esetben akár meglehetősen "érdekesnek" tűnő kijelentés is lehet az előbbi, ám az az igazság, hogy a karibi térségben (Karib-tengeri szigetállamok, Nagy-Antillák, Kis-Antillák, stb., stb., satöbbi) bőven vannak még Martinique nemzeti csapatánál is alacsonyabb színvonalat képviselő nemzeti válogatottak.

És, szintén persze, még olyasmi aktuálisabbat is lehetne írni erről az Arany Kupa-meccsről, hogy - például - Martinique azért is számíthat esélyesebbnek ezúttal, mert csak 4 gólt kapott az előző találkozón, s nem pedig 7 gólt, mint amennyit Kuba kapott. No, és lehetne még írni néhány hasonló - szerintem - badarságot. Ám nem teszem, hiszen nem érdemes ilyet tenni, hanem inkább kerek-perec kijelentem, hogy kizárólag csak amolyan megérzésből való tippelésről van szó. Jelen esetben egészen pontosan arról, hogy a két roppantul nagyon gyenge csapat párharcánál azt vélelmezem, hogy Martinique egy nagyon-nagyon icipicivel jobb focicsapat, mint Kuba. Azt pedig már csak remélni tudom, hogy éppen annyival jobb, hogy nyerni bírjon.

Tipp: győz Martinique.

0-3

#23568 június 21, 2019, 11:20:38, csabax
Johnson S. - Zverev A. 2  :great:

#23569 június 21, 2019, 13:03:30, csabax
Bedene A. - Raonic M. 2  :great:

#23570 június 21, 2019, 20:27:39, csabax
Tsitsipas S. - Chardy J. 1  :great:

#23571 június 21, 2019, 22:23:17, csabax
Kerber A. - Sharapova M. 1  :great:

#23572 június 22, 2019, 13:06:03, csabax
Deportivo La Coruna - Mallorca 1X  :great:

#23573 június 22, 2019, 20:49:19, csabax
Németország U21 - Szerbia U21 1  :great:

#23574 június 22, 2019, 23:06:20, csabax
Thaiföld - Chile, Thaiföld +2.5 ázsiai hendikep  :great:

#23575 június 23, 2019, 19:10:27, csabax
Uruguay – Japán, Uruguay 1.5 gól felett  :great:

Szerintem viszonylag jól gyanítottam, hogy milyen játék és milyen teljesítmény várható a fiatal japán focistáktól. Így tehát eléggé reálisnak tűnhetne a címvédő Chile elleni 4-0-ás vereségük, ám a látottak alapján mégis némileg túlzó - szerintem - ez a terjedelmes zakó. Természetesen az addig rendben van, hogy magabiztosan győzött Chile, hiszen nagyon szembetűnő volt az ottani tapasztalat és a másik oldali tapasztalatlanság közötti különbség. Amíg a japán lurkók úgy rohangáltak össze-vissza a pályán, mint pókok a falon vagy mintha "mérgezett egerek" lennének, addig a chileiek semmit sem elkapkodva és teljesen nyugisan gólokra váltották a fontosabb helyzeteiket.

Ezen az Uruguay - Japán mérkőzésen is jobbára a hasonló forgatókönyv szerinti zajlást várom, mint amilyen a Japán - Chile találkozón is volt. Vagyis a japánok rohangálását és ellenfelük (Uruguay) győzelmét várom. Abban is teljesen biztos vagyok, hogy ha nem Uruguay, hanem Argentína lenne a japánok ellenfele, akkor az ázsiaiak győzelmére tippelnék, hiszen - szerintem - ezek a "japcsi" legények simán és könnyedén verhetnék bucira azokat a fogalmatlan argentin focistákat.

Ám maradjunk a való világnál, hiszen ezúttal nem Argentína, hanem Uruguay lesz Japán ellenfele. Az eddig látottak alapján pedig amondó vagyok, hogy pillanatnyi forma tekintetében teljesen egyértelmű, hogy Uruguay válogatottja a Copa America legjobb csapata. Látszik, hogy Oscar Tabarez szövetségi kapitány, a tőle már megszokottak szerint, ezúttal is kifogástalanul felkészítette csapatát a kontinenstornára. És ami még lenyűgőzőbb, vagyis legalábbis számomra mindenképpen az, hogy Uruguay fociválogatottjánál nem csak a jelen számít, hanem a jövő is. Oscar Tabarez szépen-lassan, mintegy láthatatlanul, alakítja át együttesét, s már most jól lehet látni, hogy a jövőben is mindenki számára roppant erős ellenfélnek bizonyul majd Uruguay.

Erről a Japán ellen várható amolyan "kötelező győzelemről" talán csakis annyit érdemes említeni, hogy elképesztően hatalmas meglepetés lenne, ha nem Uruguay nyerne. Hazai sikerre számítok, és arra, hogy ők legalább két gól szereznek.

Tipp: Uruguay 1.5 gól felett.


#23576 június 21, 2019, 20:27:18, csabax
Anglia U21 - Románia U21 1  :noway:

Nem terveztem fogadni az U21-es labdarúgó Európa-bajnokságra, ám az eredmények annyira kedvezően alakultak erre az Anglia - Románia mérkőzésre, hogy nem hagyhatom ki ezt a lehetőséget. Úgy gondoltam a kontinenstorna előtt, hogy ebből a C-csoportból simán és könnyedén tovább fognak jutni a szerintem favorit angolok, viszont az első csoportkörben olyasmik történtek, hogy fogadásügyileg kénytelen voltam meggondolni magam.

Történt ugyanis, hogy a csoport nyitómeccsén, nekem némi meglepetésre, a román legények nagyon "elkapták a fonalat" és 4-1-re tönkre verték a horvátokat. Az angoloknál pedig úgy alakultak a dolgok, hogy a meccs végéig vezettek 1-0-ra a franciák ellen, majd pedig 89. percben sikerült egyenlíteniük a franciáknak, akik aztán a 90+5. percben egy számukra szerencsés öngólnak köszönhetően megnyerték az angolok elleni találkozót. Az pedig, hogy a románok nagyon nyertek, míg az angolok pedig kikaptak az első meccsükön, végül azt eredményezte, hogy az Anglia - Románia meccsre megemelkedett az angol győzelem szorzója. És bizony számomra nagyon sokat elárul az erőviszonyokról, hogy még így is, emelkedés után is, csak 1.52 az angolok sikerére kínált odds. Tekintve, hogy a két csapat közötti különbség miatt én eredetileg amolyan 1.10-1.15-ös angol győzelmi szorzóra számítottam, nálam már jelentősnek számít az 1.10-1.15-ről 1.52-re való emelkedés.

Tény, hogy több évtizednyi kényszerszünet után ismét jónak nevezhető fociválogatottja van Romániának, de hát most - szerintem - az Európa-bajnoki cím megszerzésére első számú esélyesnek számító Anglia az ellenfél. Azon nem kell meglepődniük a semleges fociszurkolóknak, hogy Románia nemzeti csapatában ismét az egész világon jól csengő Hagi névvel találkoznak, hiszen a mostani sztárpalánta, Ianis Hagi, nem más, mint Gheorghe Hagi fia. Aki utóbbi, ugyebár, régebben a Kárpátok Maradonája becenéven volt elismert és rettegett az egész világon. És nemsokára akkor sem lesz érdemes majd nagy szemeket mereszteni, amikor kiderül, hogy a Real Madrid és az FC Barcelona egykori sztárfocistájának fia még a közeljövőben Spanyolországba - egy neves csapathoz - fog igazolni.

Az angolokról elegendő lehet annyi, hogy esetükben - szerintem is - az utóbbi 50 év kimagaslóan legtehetségesebb generációjáról van szó. Akik közül többen már viszonylag rendszeresen játszanak a Premier League csapataiban. Például az előző meccsen a Manchester City-ben játszó Phil Foden szerezte az angolok gólját. De rajta kívül megtalálhatók még az angol válogatottban - mások mellett - Ryan Sessegnon, James Maddison, Dominic Solanke, Aaron Wan-Bissaka, Hamza Choudhury, Demarai Gray, Dominic Calvert-Lewin, Tammy Abraham és Reiss Nelson is.

És a legfontosabb: Angliának MUSZÁJ győznie a románok elleni meccsen! Még döntetlent játszania sem szabad!

Tipp: győz Anglia.




#23579 június 23, 2019, 20:57:23, csabax
Federer R. - Bautista R. 1  :great:

Felkészül: Kisvárda FC.

Befellegzett a 200 milliós tao-programjával elszámolni képtelen futballcsapatnak
https://index.hu/sport/futball/2019/06/20/nyirbator_megszunes_nb_iii_labdarugo-csapat_tao_szabalytalansag/