Filmek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Nem Amerika és nem Európa, de szerintem az egyik legjobb trilógia amit valaha láttam: Infernal Affairs. Ez egy ázsiai (hongkongi) film, aminek a remakje a Tégla című Scorsese film, ami közel sem sikerült olyan jóra, mint az eredeti. Lehet már anno írtam róla, de tipikusan az a többszörnézős film. Ha valakinek van egy két estéje, vagy délutánja, szerintem bőven megéri a filmre szánnia ezt az időt.

Európából először kishazánkból mondanék egy filmet. Nem egy elit film, mégis én nagyon bírom: Papírkutyák. Aki nem bírja Mucsi Zoltánt vagy Badárékat, az szerintem hozzá se kezdjen, mert nem fog neki tetszeni. Jó kis bankrablós vígjáték.

Európából pedig az egyik kedvencem Mads Mikkelsen zseniális filmje: A vadászat. Mikkelsent (vagyis Hannibalt  ;D) az egyik legjobb színésznek tartom a világon, és ebben a komor filmben is kiválóan alakít. Egy óvodában dolgozik, és az egyik pillanatról a másikra romokban hever az élete, mikor az egyik kislány azt hazudja, hogy molesztálta őt Mikkelsen, és innentől indulnak be a cselekmények.

És egy örök kedvenc lemaradt, szerintem senki sem hallott róla.

The Seasoning House - 2012

https://www.youtube.com/watch?v=CQic0PNw_hU

http://www.imdb.com/title/tt1555093/

Háború idején egy bordélyházról szól, szinte sokkoló dolgokkal, és az ember úgy érzi, hogy ez a valóságban is így van....ajánlom mindenkinek!


Káin gyermekei (2014, magyar-francia)

"A Bebukottak után csak egy dolgot hiányolunk: hogy miért öltek igazából a főszereplők. Elmondjuk, a Káin gyermekeiből ez is kiderül, és minden egyes ráébredés olyan, mint egy jobbegyenes. Abból a fajtából, amilyeneket Muhammad Ali osztogatott fénykorában, az ötödik menetben. Olyan az egész film, mint egy karambol: látjuk, hogy valami szörnyű fog történni, a szemünk előtt válnak egyre borzalmasabbá a dolgok, mégsem tudunk másfelé nézni. De nem is szabad, a Káin gyermekei ugyanis legalább annyira fontos, amennyire elgondolkodtató."
http://welovebudapest.com/elmeny.kultura/bun.es.bunhodes.magyarorszagon.kain.gyermekei

Ritka az olyan film, amit beletekerés nélkül végignézek. Ez az volt. Egyedülnézős.



Remelem nem vagyok nagyon off evvel itt - a torrentezes szornyen csunya dolog ami karos kovetkezmenyekkel jar Steven Spielberg, Michael Bay es James Cameron banki egyenlegeire nezve, de...

FREEREG van a 1ST TORRENT-nel

Ja, es akik meg nem csereltek le a total lezullott utorrent klienst mielobb TEGYEK MEG

Idézetet írta: benson Dátum február 17, 2015, 14:18:05
Nekem eddig ez a film kimaradt az életemből. Nemrég megnéztem és mindenkinek csak ajánlani tudom. Hatalmas film.  :ok:


Nekem is ez a kedvenc filmem.

I origin

Szigorúan angolul, magyar felirattal.

Idézetet írta: rensenbrink Dátum június 25, 2015, 22:19:25
Megnéztem, köszi, hogy beírtad.

Nem bántam meg, de még nem tudom eldönteni, hogy 0/10 vagy 10/10, ritkán vagyok így.

akkor egy (szerintem) hasonlo:
Sound of My Voice
http://www.imdb.com/title/tt1748207/
szinten Brit Marling.

Hmm, Oscar-eső garantált, kérdés jut-e végre Leo-nak?  :D

! No longer available

John Wick

- Számítanak rád.
- Nyilvánvaló. És lényegtelen.

:D

7 nap a pokolban
! No longer available

Az HBO ál-dokumentumfilmje a világ leghosszabb teniszmeccséről.
(A film maga nem hosszú, csak 40+ perc.)

Kicsit néha Monthy Python akar lenni, ami ugye valakinek bejön, másnak meg nem.   ;)
Elvileg szeptembertől lesz látható, de az hbogo-n már egy hónapja fent van.



Elnézve az Uncle c. filmet, teljes joggal csökkent le Henry Cavill oddsa, és lett ő a legnagyobb favorit a következő James Bond szerepre. Nem gondoltam, hogy ebből a Superman szerepből így ki tud lépni, de nagy potenciál van a paliban Bond szerepére.

Southpaw

- Mutatok neked valamit, amit korábban nem ismertél. Úgy hívják védekezés.
- Tudok védekezni.
- Az arcoddal állítod meg az ütéseket. Ezt nem hívnám védekezésnek.

:ok:

Az ötödik pecsét - 1976

Legjobb magyar film legalábbis számomra, kiváló színészekkel, párbeszédekkel és valódi mondanivalóval. Aki még nem látta érdemes megnézni.

Miénk a világ

Zac Efron egy DJ. Unatkozik ezért elmegy futni és a szegbelövő hangjából mixel zenét, amit eljátszik egy fesztiválon. Közben sokat (de nagyon sokat) meredezik a távolba. Borzasztó színésznő Emily Ratajkowski, és cserébe nem meztelen a film során egyszer sem. A fim utolsó mondata pedig ez volt: "Az a legjobb rész, amikor elkezdődik". Aztán vége lett.

Experimenter

Stanley Milgramról nehéz rossz filmet csinálni, szóval egész jó volt. A kísérletet már százféle módon feldolgozták a dokumentumcsatornák, de még mindig olvasva a legjobb, Milgramtól. Amúgy a pszichológusok nagy figurák. Például a sportfogadásban kötelezővé tenném Tversky és Kahnemann közös mókázásait, és mindjárt nem lenne olyan népszerű a dühöngő.

Knock Knock

John Wicket senki nem tudta lenyomni, aztán jön ez a két csaj és simán felültetik a szopórollerre. Amúgy nagyon próbál olyan lenni, mint a Haneke féle Furcsa játék, de elég gyenge másolat. Mondjuk Haneke lemásolta saját magát is, szóval ezt nem lehet számon kérni. A végén meg ellőnek egy kis Fight Clubot, azért külön diszlájk.

Időbűnök

Időutazós film. Nem egyszerű befolyásolni a jelent a múltból :D Voltak benne egész jó részek, meg néha üresjáratok.