Az orosz-ukrán háború hatása a sportra

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Jogosnak tartod, hogy az orosz sportolókat/csapatok kizárják a nemzetközi versenyekről?

Igen
18 (62.1%)
Nem
11 (37.9%)

Összes szavazó: 29

Szavazás lezárva: március 06, 2022, 10:40:41

Idézetet írta: Alk Dátum március 03, 2022, 19:59:08Valamiért mindig előjön az a kritika, hogy túl negatív vagyok, meg hogy pánikolok.

Ezt nekem is szokták mondani, amire azt válaszolom: inkább vagyok realista, mintsem az utolsó pillanatban kapkodjak.

@Pozzato jót írt. Mindössze az alábbiakat tenném hozzá a véleményéhez:

Igen, így van, egy folyamatot akarnak elindítani. Ám sajnos sokan "nyuszik" és félnek ez-az-amaz miatt. Az teljes mértékben érthető, hogy félnek nyilvánosan felszólalni, mert adott esetben a véleményükkel veszélybe sodorhatják a saját életüket és talán még a közeli hozzátartozóik életét is. Félnek, hogy börtönbe kerülnek, s félnek hogy börtönbe kerül az édesapjuk, az édesanyjuk, a testvérük. Ha ő megszólal, akkor a szerettei szenvedni fognak. És szenvedni fognak a gyermekeik is.

Pontosan ezt a félelmet használják ki a diktátorok. Mindenkor és mindenhol pontosan ezt a félelmet használják ki az elnyomók.

Általában ez be szokott válni. Olyasmi ez, mint amikor a suli erőszakos csávója szól az általa kinézett vékonyka srácnak, hogy "Ide figyelj, te csicska, add ide a nálad levő pénzt, mert ha nem adod ide, akkor nagyon elverlek!" Ha a vékonyka srác megijed és szó nélkül adja a pénzét, akkor talán elkerüli a verést. Ha a vékonyka srác nem adja a pénzét, akkor az erőszakos srác elveri őt nagyon.

Ilyet megtesz másik 10-20 nála gyengébbel, majd pedig "császárkodik" a haverok előtt, hogy neki mindig sok pénze van. Ám egyszer csak az erőszakos srác kinéz rablásra egy olyan vékonyka srácot, akiről nem tudja, hogy kiszemelt áldozat utánpótlás válogatott bokszoló vagy cselgáncsozó vagy zöld-kék-barna öves karateka, s így amikor az erőszakos csávó ismét pénzt akar rabolni, akkor ahelyett, hogy ő verje a másikat, ezúttal éppen az a másik veri meg őt nagyon.

Nagyjából ilyesmi lenne a folyamat. Nem tudom, hogy érthető-e. Az orosz-ukrán háború esetében nagyjából arról van szó, hogy Putyin már korábban is sikeresen erőszakoskodott másokkal (csecsenek, grúzok, stb.), mindig olyan könnyen lenyomta a gyengébbet, mint ahogyan a bélyeget szokás. Sok sikerelménye volt már eddig is, s ezért aztán Putyin öntelten gondolhatta most is azt, hogy az ukránokat is elveri gyorsan. Ha nem kussolnak és nem kekeckednek.

Jó előjel volt neki az, hogy az ukrán oligarchák annyira "nyuszik" voltak, hogy már pár nappal az ukrajnai bevonulása előtt elmenekültek. Joggal gondolhatta azt Putyin, hogy majd Volodymyr Zelenskyy ukrán elnök is el fog menekülni a pénzével, amikor látni fogja, hogy az orosz hadsereg bevonul Ukrajnába. Ugyanis korábban jobbára mindenhol az volt, hogy elmenekültek Putyin útjából és ő aztán könnyen győzedelmeskedett a szinte semmi felett. És mutathatta az izmokat, hogy milyen f@sz@ csávók az oroszok.

Erre most aztán az lett, hogy Volodymyr Zelenskyy nem menekült el félénken, hanem felvette a kesztyűt és harcolni kezdett az erősebb és erőszakos srác ellen. Ezzel meglepte Putyint, vagyis az erőszakos srácot, aki arra készült, hogy ismét elnáspágoljon egy nála gyengébbet, ám ezúttal pechjére olyannal találkozott, aki visszaütött.

Nem árt emlékezni arra, hogy az ilyen erőszakos és a félelemre építő emberek csakis és kizárólag az erőből értenek. Csakis akkor válnak szófogadóvá, amikor nagyon-nagyon alaposan elverik őket. Szóval nem kellene félni akkor, amikor megfélemlítenek és azt ordítják fenyegetően, hogy börtönbe kerülsz, s a feleséged/férjed és édesapád és édesanyád és testvéred is börtönbe kerül. Ugyanis véges hely van a börtönökben. Beférnek jó páran a börtönbe, de nem lehet börtönbe zárni néhány százezer vagy néhány millió embert. Képtelenség.

A sportolók ismert emberek. Sokan figyelnek arra, amit ők tesznek, sokan figyelnek arra, hogy ők mit mondanak. Sok követőjük van. Influenszerek.

Mondhat bármit Putyin és cenzúrázhat bárhogyan Putyin, ha Evgeni Plushenko, Alexey Yagudin, Olga Fomina, Andrey Arsavin, Denis Menchov, Maria Szidorova, Vjacseszlav Malafejev, Anna Vyakhireva, Roman Kostomarov, Evgeni Malkin, Anton Sikharulidze, Roman Pavlyuchenko, Jurij Zirkov, Igor Akinfeev, Andrey Kirilenko, Alexander Emelyanenko, Alexander Kerzhakov, Roman Shirokov, Pavel Pogrebnyak, Ilya Averbukh, Diniyar Bilyaletdinov, Szergej Ovcsinnikov, Maxim Kovtun, Alexander Semin, Mansur Isaev, Igor Denisov, Pavel Datsyuk, Ilya Kovalchuk, Evgeny Ustyugov, Egor Titov, Aleksej Morozov, Artem Dzyuba, Maria Sharapova, Andrey Rublev, Daniil Medvedev és társaik elmondják a véleményüket.

Ám ők félnek és inkább nem beszélnek. Úgy gondolkoznak, hogy inkább menjen helyettük börtönbe a 80 éves néni, aki átélte a II. világháború borzalmait és azért mondja el nyilvánosan a véleményét, hogy másoknak ne kelljen átélniük azokat a háborús borzalmakat, amiket ő átélt. Ők, a sportolók, inkább kussolnak és élvezik az előnyüket. Más farkával verik a csalánt.

Senki nem akarja a rosszat az orosz és fehérorosz sportolóknak, viszont ezúttal tényleg annyira fenyegeti a világot az atomháború és az ezzel járó totális pusztulás réme, hogy ezúttal tényleg mindenkire szükség van a nukleáris fegyverekkel fenyegetőző elmeháborodott megállítására.

Ezeknek a sportolóknak valahogyan meg kell(ene) érteniük, hogy ezúttal nem szabad lapuniuk, mint sz@r a fűben és nem kell félénk nyusziknak lenniük, mert különben nemsokára nem lesz hol játszaniuk. És akkor még csak nem is óbégathatnak majd, mert halottak lesznek. Ők is és mindenki másik ember is.

Szerbia  :)
Djokovic nem akarta beoltatni magát és így az AO-n megtörtént a balhé, majd jött a szerb elnök Vucic, aki amúgy mindenkit beoltat és azt mondta, hogy kiállnak Djokovic mellett maximálisan. Vucic amúgy oroszpárti, Szerbia kezdetben támogatta az oroszokat, egyedüliként Európából nem csatlakoztak az oroszok elleni szankciókhoz. Ekkor jött Djokovic, aki megint belefingott a nulláslisztbe Vucic szempontjából: maximálisan támogatja az ukrán teniszezőt, Sztahovszkijt, aki a hazáját védi az oroszok elől. Djokovic szerint, területi szuverenitásra minden nemzetnek joga van, elítéli az oroszok cselekedetét. Vucicnak megint gondolkodnia kellett, megint változtatott a véleményém. Mire képes egy kormány a kampányban, ha közeleg a választás... (mert a szerbeknél is áprilisban lesz választás, igaz, ellenzék az nincsen)

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 07, 2022, 16:25:06Szerbia  :)
Djokovic nem akarta beoltatni magát és így az AO-n megtörtént a balhé, majd jött a szerb elnök Vucic, aki amúgy mindenkit beoltat és azt mondta, hogy kiállnak Djokovic mellett maximálisan. Vucic amúgy oroszpárti, Szerbia kezdetben támogatta az oroszokat, egyedüliként Európából nem csatlakoztak az oroszok elleni szankciókhoz. Ekkor jött Djokovic, aki megint belefingott a nulláslisztbe Vucic szempontjából: maximálisan támogatja az ukrán teniszezőt, Sztahovszkijt, aki a hazáját védi az oroszok elől. Djokovic szerint, területi szuverenitásra minden nemzetnek joga van, elítéli az oroszok cselekedetét. Vucicnak megint gondolkodnia kellett, megint változtatott a véleményém. Mire képes egy kormány a kampányban, ha közeleg a választás... (mert a szerbeknél is áprilisban lesz választás, igaz, ellenzék az nincsen)

Djoko for PRESIDENT!  :beerchug:

Könnyedén benne van, hogy a Chelsea komoly bajba kerülhet. Eladás felfüggesztve, jegy és játékos eladások és vásárlások felfüggesztve, béreket fizethetik, meccseken részt tudnak venni, de ennyi. Kérdés, meddig?
https://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/chelsea-befagyasztottak-abramovics-vagyonat-a-klub-eladasa-felfuggesztve-2881001

A Chelsea visszatér az Abramovics előtti korszakba?

Mi lesz a csapattal és a sztárokkal? Hogyan tovább az egyik legtehetősebb angol klub számára? Olvasd tovább



Parimatch limits scope of Chelsea sponsorship

Parimatch Tech will limit its marketing arrangements with Chelsea FC as part of its sponsroship arrangement with the club, as the team's owner Roman Abramovic is sanctioned by the UK government.

The Russian billionaire and owner and former Director of the Premier League club was placed on a list of sanctioned business-people by British authorities due to his ties to Vladimir Putin's regime.

Although his position on Chelsea's board of directors has been suspended by the league and he has stated his intention to sell the club – prompting at least two multi-billion pound offers according to some media reports – Abramovic is still the owner of the team.

Parimatch first inked a sponsorship agreement with Chelsea in August 2021, with the three-year deal including the display of the brand's logo on LED systems at Stamford Bridge as well as granting the firm the right to leverage the club's digital, social and logistical assets.

The international betting and gaming firm will maintain its sponsorship arrangement with Chelsea, but will instead use its LED signage to promote its volunteering and humanitarian efforts.

"After considering the situation, we have decided to pause all joint marketing and brand campaigns with the club featuring the Parimatch logo and brand," a Parimatch statement read.

"Together with our licensed partner in Great Britain, we have agreed to use the LED display systems at Stamford Bridge exclusively for the promotion of our volunteering and donation activities to help Ukraine, which Chelsea FC are supportive of."

Parimatch, founded in Kyiv in 1994, has been extremely vocal in its condemnation of the Russian invasion of Ukraine due to its roots in the country, and has enacted several measures in response.

The company has been donating large sums of money to support the Ukrainian military and general public throughout the course of three week conflict, having most recently doubled its financial aid from UAH 30 million to UAH 60 million – around €2.9 million.

Issuing an update yesterday, the firm detailed that so far UAH 39 million has been spent on ammunition, three million on medicine, clothing, food and logistics and 18 million on humanitarian aid, binoculars, body armour, drones, helmets, military spec, thermal imagers, and night vision devices.


Additionally, the Cyprus-based firm – which operates the Parimatch betting brand and provides B2B technological services – withdrew its Parimatch Russia franchise shortly after the initial invasion, citing the "military aggression of the Russian Federation".

Cross industry condemnation of Russian military actions has seen a range of companies suspend their business relationships and/or operations in the country, whilst the Gambling Industry for Ukraine initiative has so far raised hundreds of thousands in donations.

(forrás: sbcnews)

Szomorú, hogy ilyen időket élünk.

Ha szabad egy viccet ezekben a szomorú pillanatokban: A Parimatch támogatja az ukrán hadsereget. Hamarosan az ukrán hadsereg ruházatán Parimatch feliratok fognak megjelenni? Ezt átvetítve magyar vonalra: Tippmix kabátban vonulnak a magyar katonák? Soha ne lássuk ezt, s ne is kelljen vonulni (harcba).

Roman Abramovics, a Chelsea korábbi tulajdonosa és szankciókkal sújtott orosz oligarcha immár a tulajdonában levő második szuperjachtot is sikeresen kimenekítette Törökországba: a My Solaris után az Eclipse is a törököknél ért partot, hiszen Törökország nem alkalmaz szankciókat Oroszországgal szemben az ukrán invázió miatt.
A hírek szerint ezt úgy fogja viszonozni az orosz oligarcha, hogy pénzelni fogja az élvonalban kiesőjelölt izmiri Göztepe SK focicsapatot.
Ebben a török csapatban védett 2020-2022 között a nemrégiben a ciprusi AEL Limassol focicsapathoz igazolt Megyeri Balázs.

Maksim Kagal kickbox világbajnok meghalt a Mariupolért vívott csatában. Ukrajna első ISKA kickbox világbajnoka a nemzeti gárda ,,elit" egységének számító, hírhedt és rettegett Azov zászlóalj tagja volt. Maksim Kagal kickbox világbajnokot az oroszok ölték meg.


Marathonbet shuts down UK offering citing European conflict concerns

Marathonbet has this afternoon communicated that it will withdraw its presence from the UK betting market.

The pan-European sportsbook issued an email to its UK customers stating: "We regret to inform you that we have taken the decision to temporarily suspend our Marathonbet.co.uk website."

Customers were informed that from 14 April 2022, Marathonbet.co.uk will no longer accept bets or deposits, and were further advised to withdraw funds from their accounts. 

The email outlined that "as the Marathonbet brand is operated globally, recent and ongoing events in Europe have had a significant impact for us".

Marathonbet has operated in the CIS markets of Russia, Belarus and Kazakhstan since 1997.

The betting group launched its UK presence in 2015, marking its new entry into western European territories that included Spain and Italy.

Establishing its presence in the UK, Marathonbet would operate its business under the domain of Panbet Ltd and opened offices located in the city of Brighton and Hove.

In 2019, Marathonbet was reported to have broken UK gambling sponsorship records by becoming the official partner of Manchester City FC – a deal that would see the bookmaker promoted on the front of the Premier League team's training tops.

Long-established in Russia, Marathonbet was one of the few bookmakers allowed to offer an online sportsbook property by consent of Kremlin communications agency Roskomnadzor.


Az egykori orosz nehézsúlyú profi ökölvívó, sokszoros világbajnok, a ,,Keleti Szörnyeteg", a ,,Kelet Szörnye" vagy az ,,Orosz Óriás" becenevekre hallgató 213 cm magas, 150 kg-os és 49 éves Nyikolaj Valujev tartalékosként Vlagyimir Putyin parancsára bevonult a ruszki seregbe és harcolni fog Ukrajnában.

Kíváncsi vagyok, hogy a ,,Keleti Szörnyeteg" hogyan fog mutatni a vélhetően nem az ő méreteire készített katonai egyenruhában.

A putyinista Valujev, aki azért függesztette fel a pályafutását, mert Putyin mondta, kell politikusnak a Dumába (ez 2011-ben volt, amikor Putyin népszerűsége kritikus mélypontra süllyedt). Azóta már egy eléggé jelentős sportolói réteg állt be Putyin mögé, került be a Dumába (vagy egyéb módon): Andrey Arshavin, Roman Pavlyuchenko, Anton Shipulin, Yelena Isinbayeva, Viacheslav Fetisov és még lehetne sorolni.  ;D

Azért is kell dotálni és mindenáron támogatni ezeket a sportolókat, mert utána ők ezt visszafizetik kamatostul. Nagy nemzeti sport, óriási összegek, majd ezekből a sportolókból parlamenti tagok lesznek, ismert emberként minimum 100-500 ezres követői bázissal hatni tudnak az egyszerű emberre (8-10 ilyen dotált sportoló, akik mondjuk ingyen használják a stadionokat, mindenféle kedvezményt, óriási pénzeket kapnak, utána jó pár millió szavazót hoznak). Ha a sportoló azt mondja (vagy egyéb tv-s sportvetélkedők bajnokai), akkor persze, hogy a vezetőre szavazok (celebbek is majd ez lesz).