csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


#25455 december 17, 2019, 22:36:04, csabax
WSG Swarovski Tirol - Mattersburg, 3.5 gól felett  :great:

A holland kézilabda nem létezett, de Pytlicknek volt egy ötlete...
"Míg mi a világ legerősebb bajnokságából közpénzen megtámogatott milliárdokból a 14. helyezést tudtuk kihozni, addig a holland bajnokság amatőr színvonalára nem is érdemes a "tintánkat" pazarolni. "
https://daniasport.hu/a-holland-kezilabda-nem-letezett-de-pytlicknek-volt-egy-otlete/?fbclid=IwAR1CHd7k6FMKG48TqifUPvul8arlAZ_FGSnYHH21tHTuRUDAX0qP3pM6i4Y

#25456 december 15, 2019, 18:45:55, csabax
Vaduz - Kriens, 3.5 gól felett  :noway:

#25457 december 15, 2019, 18:45:43, csabax
AZ Alkmaar - Ajax, 4.5 gól felett  :noway:

#25458 december 17, 2019, 23:50:34, csabax
Carolina Panthers - Seattle Seahawks, Seattle Seahawks -3 gól hendikep  :great:



Idézetet írta: csabax Dátum december 11, 2019, 16:56:19
Bayern - Tottenham Hotspur, 2.5 gól felett  :great:
45. perc: 2-1


Idézetet írta: csabax Dátum december 11, 2019, 20:01:47
Getafe - FC Krasnodar 1  :great:

Nem volt egyszerű "átvészelni" a keddi BL-bukta-napot, ám az most már a múlté, s az élet megy tovább. Azt még nem tudni, hogy merre megy tovább az élet, de amúgy is csakis annyi a lényeges, hogy nem állt meg, hanem megy tovább. És remélem, hogy ha már a Bajnokok Ligájában sorra buktak el a "nagyok", és velük együtt az én tippjeim is (ilyen is van, na, az élet nem habostorta), szóval remélem, hogy a spanyol Getafe tovább akar jutni az Európa Liga C-csoportjából. Ha nem akar továbbjutni, akkor megint "szívás" lesz. És jövőre elmegyek majd kirándulni "Szívásváradra".

Erről a Getafe - FC Krasnodar EL-mérkőzésről a hazaiaktól nem fog hiányozni senki, viszont az orosz vendégcsapatból a térdsérülés után gyógyuló svéd középpályás Viktor Claesson és a piros lap miatt eltiltott brazil-orosz csatár Ari, azaz Ariclenes da Silva Ferreira fognak kimaradni. Még az hírlik, hogy ha úgy alakul, akkor a házigazdáknál a baszk középpályás Markel Bergara és a harmadik számú kapus, a 23 szerb Filip Manojlovic, illetve a vendégeknél a francia középpályás Rémy Cabella is hiányozhatnak. Szerintem közülük a 0 (nulla) perces harmadik számú kapus távolléte nem okozhatna problémákat. Markel Bergara esetében sem lehetnek gondok a kimaradással, hiszen ebben a szezonban amúgy is csak nagyon-nagyon kevés játéklehetőség kapott eddig és alighanem az oroszok elleni találkozón is csak maximum csere lehetne. Amott viszont tényleg problémát jelenthet a Brazíliában született, de néhány évvel ezelőtt orosz állampolgárságot is kapott focista hiányzása. Hiszen az az eltiltott brazil-orosz középcsatár Ari nem csak bemutatkozott az orosz válogatottban, hanem viszonylag rendszeresen is szerepel az orosz nemzeti csapatban. És bizony az elmúlt napokban ő is padlót foghatott, amikor kiderült, hogy doppingolás miatt minden orosz válogatottat eltiltottak a következő évek főbb sporteseményein való részvételtől, ő pedig azért lett brazilból orosz, hogy focizhasson a következő világbajnokságon. Nemrégiben viszont eldőlt, hogy oroszként sem játszhat majd a labdarúgó világbajnokságon. Pech!

Nem szándékozok semmit egyebet kigondolni erre a Getafe - FC Krasnodar EL-meccsre. A záróforduló előtt a következő az állás a C-csoportban: 1. FC Basel 10 pont (10-4-es gólarány, +6 gól), 2. Getafe 9 pont (5-4-es gólarány, +1  gól), 3. Krasnodar 9 pont (7-8-as gólarány, -1 gól), 4. Trabzonspor 1 pont (3-9-es gólarány, -6 gól). Tehát a hazai csapat, ha akar és bír nyerni, akkor nyerni fog. Viszont ha nem akar nyerni vagy nem bír nyerni, akkor nem fog nyerni. Ennyi. Felesleges bármi többet írni.

Tipp: győz a Getafe.

3-0

Idézetet írta: csabax Dátum december 11, 2019, 23:20:33
Eintracht Frankfurt - Vitoria Guimaraes, Eintracht Frankfurt 1.5 gól felett  :great:

Említettem már az egyik előzetesnél, hogy a kelet-európai csapatok néhol motiváltabbak lehetnek a nyugat-európai focicsapatoknál, hiszen az előbbi egyesületek szegényebbek és már csak emiatt is amolyan pluszjövedelmi lehetőség jellegű a dolog. Bizonyos párharcok esetében fontosabb lehet számukra az Európa Liga-szereplés, mint amennyire fontos lehet az a szereplési lehetőség az adott esetben még akár a saját hazájuk bajnokságában való jobb teljesítményre figyelő nyugat-európai focicsapatoknak.

Nos, a német Eintracht Frankfurt nem tűnik ilyen helyzetben levő együttesnek. Főleg amiatt nem, mert hazája bajnokságában nagyon szerényen teljesít az Eintracht Frankfurt, s ebben az idényben jelenleg csak a középmezőny végén kullog. Egy ilyen együttesnek pedig az Európa Ligában való minél további szereplés nem elsősorban a pénzszerzési lehetőségről szól, főleg nem az Eintracht Frankfurt esetében. Amelyik nem csak német csapat, hanem ráadásul éppen Frankfurt városban van a legfőbb Európai Uniós pénzintézmény, az eurórendszer és az egységes felügyeleti mechanizmus központi szervezeteként működő Európai Központi Bank székhelye.

Szóval az tuti, hogy az Eintracht Frankfurt nem elsősorban a pénzre "hajt" az Európa Ligában. Viszont arra már igenis "hajthat", hogy ha már saját hazája focibajnokságában nem teljesít megfelelően, akkor legalább az Európa Ligában szerepeljen viszonylag jól. És így legalább valami értékelhető dologgal bírja megajándékozni szurkolóit.

Leginkább az előbb említett dolog miatt vélem úgy, hogy az Eintracht Frankfurt - Vitoria Guimaraes mérkőzésen győzni akarnak majd a német játékosok. Már, persze, ha nincsenek hullámvölgyben. Mert az azért nem kétséges számomra, hogy a Eintracht Frankfurt sokkal jobb focistákból áll, mint a portugál Vitoria Guimaraes. És ha már győzelemre állnak majd a házigazdák, akkor érdemes lenne arra is gondolniuk, hogy a csoportjukban sereghajtó vendégcsapat tényleg gyenge, nekik pedig - a németeknek - egyelőre még negatív a gólarányuk.

Tipp: Eintracht Frankfurt 1.5 gól felett.

38. perc: 2-1

#25465 december 18, 2019, 11:04:22, csabax
Pittsburgh Steelers - Buffalo Bills, Buffalo Bills +3 pont hendikep  :great:

#25466 december 18, 2019, 11:55:58, csabax
CFR Cluj - Astra Giurgiu, CFR Cluj -1.5 gól ázsiai hendikep  :great:

Ennél a CFR Cluj - Astra Giurgiu román élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél jelen pillanatban az van, hogy a korábban sokáig éllovas, de nemrégiben a 2. helyre "leesett" házigazda CFR Cluj a jelenlegi listavezető Astra Giurgiu csapatát fogadja Kolozsváron. Nem csak országos szinten jelentős rangadóról van szó, hanem mindkét együttes esetében a bajnoki cím megszerzése a legfőbb célkitűzés.

Szerintem ebben a focielőzetesben mindössze csakis annyit fogok foglalkozni a vendég Astra Giurgiu csapatával, hogy gyorsan leírom, hogy ez a csapat jól szokik szerepelni idegenben, viszont ez a csapat most Kolozsváron a román bajnokság kimagaslóan és messze-messze legjobb hazai teljesítményét produkáló CFR Cluj ellen fog játszani. A Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) hazai mérlege imponáló: 10 mérkőzésen 9 győzelem, 1 döntetlen, 0 vereség, 27-2-es gólarány. Megismétlem, mert nem árt és tényleg nem történt elírás: a 10 hazai meccsen még veretlen a Kolozsvári Vasutas, ezeken 9 alkalommal győzött és mindössze csak 1 döntetlenje van, meccsenként majdnem 3 gólt szerez otthon az együttes és 10 találkozón mindössze csak összesen 2 gólt kapott hazai pályán.

Erre a CFR Cluj - Astra Giurgiu az lehet az egyik tét, hogy nyerni kellene hazai pályán, mert csakis ebben az esetben lehet ismét 1. helyezett a kolozsvári alakulat és csakis az újabb győzelem révén történhet majd meg nemsokára az, hogy a Kolozsvári Vasutas a román élvonalbeli focibajnokság 1. helyén zárja ezt a 2019-es esztendőt.

Pluszban még az is van tétnek Kolozsváron, hogy ez lesz Juan Emmanuel Culio búcsúmérkőzése. A vasutasok legendás focistája immár 36 éves, s úgy döntött, hogy visszavonul és családi okok miatt hazatér hazájába, Argentínába. Juan Emmanuel Culio többszörös román bajnok, többszörös román kupagyőztes és többszörös román Szuperkupa-győztes a kolozsváriakkal, de szintén a kolozsvári csapat mezében van sok Bajnokok Ligája- és Európa Liga-mérkőzése is. Ő volt az a játékos, aki 2 gólt szerzett idegeben az AS Roma ellen és akinek köszönhetően a Kolozsvári Vasutas győzni bírt 2-1-re a római Olimpiai stadionban. Nagyon-nagyon sokat köszönhetnek ennek a csávónak, s úgy vélem, hogy hálájuk jeléül megpróbálják majd a lehető legszebben búcsúztatni az argentin focistát.

Tipp: CFR Cluj -1.5 gól ázsiai hendikep.

#25467 december 16, 2019, 22:45:18, csabax
Crystal Palace - Brighton & Hove Albion 1  :noway:

Közel vannak egymáshoz a tabellán a Crystal Palace - Brighton angol élvonalbeli bajnoki mérkőzés szereplői: a Crystal Palace 10. helyen van, a Brighton & Hove Albion pedig a 13. helyen van. A hazai együttesnek 22 pontja van, míg a vendégcsapatnak 19 pontja van. Gólkülönbségeik egyformák: mindkét csapatnak mínusz 4 a gólaránya (-4 gól). Tehát amennyiben úgy alakulnak a dolgok, hogy a vendég Brighton meg bírja nyerni idegenben ezt a találkozót, akkor bizony helycsere lesz a két gárda között.

Nekem ez a fentebbi dolog egyben az is jelenti, hogy lendületben nem lesz hiány, sőt, még küzdeni akarásból sem lesz hiány ezen a meccsen, hiszen minden bizonnyal mindkét csapatnál motiváltak lesznek a játékosok. És tutira biztosan "hajtani" fognak a győzelemért. Már csak az a kérdés, így mérkőzés előtt, hogy az egymás ellen küzdők közül melyik csapat fog majd nyerni. Vagy esetleg döntetlen lesz-e az eredmény? Én úgy döntöttem, hogy a hazaiak sikerére tippelek. Szerintem a hazai pálya és saját közönség győzelemhez fogja segíteni a "Kristálypalotát". Vagyis a Selhurst Park stadionban otthon játszó londoni "sasokat".

Forma tekintetében jelenleg nincsen különbség a két csapat között, hiszen úgy a Crystal Palace, mint a Brighton pillanatnyi formája közepesnek nevezhető. Azaz nem jó, de nem is rossz. De, például, mindkét előbb említett csapat formája jobb, mint a nagyon mélyre süllyedt Arsenal formája. Miközben pedig a Manchester United csak egy picivel van jobb formában, mint a Crystal Palace és a Brighton. Azaz: a jelenlegi forma olyan, amilyen, de viszont panaszkodásra egyáltalán nincsen ok.

Hiányzók is lesznek bőven: Mamadou Sakho, Jeffrey Schlupp, Max Meyer, Scott Dann, Joel Ward és talán Patrick van Aanholt is, illetve Solly March, Jose Izquierdo, Dale Stephens és Aaron Connolly.

Az a helyzet, hogy a Crystal Palace egy kevéssel jobban teljesít hazai környezetben, mint ahogyan teljesít a Brighton idegenben. Szerintem lesz gólváltás a két csapat között, majd pedig utána a hazai csapat egy újabb gólt szerezve a maga javára bírja fordítani a meccset. Remélem.

Tipp: győz a Crystal Palace.


Idézetet írta: csabax Dátum december 12, 2019, 14:55:52
Universitatea Craiova - FC Voluntari 1  :great:

Ennél az Universitatea Craiova - FC Voluntari román élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél eléggé egyértelműnek tűnik a hazaiak győzelme. Azonnal hozzáteszem, hogy egészen pontosan olyan annyira tűnik egyértelműnek a dolog, mint amilyen volt a "mindkét csapat gólt szerez" tippem a hétközi Red Bull Salzburg - FC Liverpool találkozóra. Szóval, tehát, most így meccs előtt még eléggé egyértelműnek tűnik a hazaiak győzelem, de aztán pedig az lesz, ami lesz. Majd meglátom. Vagy nem.

Egyelőre a következő helyzet van: a házigazda CS Universitatea Craiova a tabella 2. helyén van, mérlege 20 mérkőzésen 10 győzelem, 4 döntetlen, 6 vereség, 29-19-es gólarány, 34 pont, miközben a vendég FC Voluntari a román focibajnokság utolsó helyén van, vagyis sereghajtó, mérlege pedig 19 mérkőzésen 1 győzelem, 5 döntetlen, 13 vereség, 12-34-es gólarány, 8 pont. Ezen számok láttán akár úgy is lehetne fogalmazni, hogy tényleg nagy esélyes a házigazda Universitatea Craiova csapata. És, ha nem bír majd nyerni otthon egy ilyen nagyon gyenge ellenfél ellen, akkor bizony megérdemli majd simán hogy lúzernek nevezzék az együttest és lúzereknek nevezzék a labdarúgóit. Valamit valamiért.

Jut eszembe: korábban 3. helyezett volt az Universitatea Craiova, s úgy lett dobogón kívüli az oltyán csapat, hogy az előző fordulóban vereséget szenvedett 1-0-ra az Astra Giurgiu otthonában. Azzal az eredménnyel az Astra Giurgiu megelőzte a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) csapatát és 40 ponttal a román focibajnokság listavezetője lett, míg az azon a meccsen vesztes fél, a CS Universitatea Craiova maradt 34 pontnál, "lecsúszott" a dobogóról és 4. helyezett lett. Ezért aztán elsősorban arról szól ez az Universitatea Craiova - FC Voluntari, hogy a hazaiaknak szinte kötelezően muszáj nyerniük, mert csakis a győzelemért járó 3 pont segítségével maradhatnak a bajnoki címért zajló küzdelemben.

Tehát ez olyan meccs lesz, amelyiken az amúgy is sokkal jobb hazai csapatnak muszáj nyernie ahhoz, hogy még reménykedhessen.

Tipp: győz a CS Universitatea Craiova.

2-1

Idézetet írta: csabax Dátum december 12, 2019, 23:55:47
TSG Hoffenheim - FC Augsburg, 2.5 gól felett  :great:
51. perc: 1-2