benikun POKER

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ez benne van. Sok gyakorlás kérdése, hogy ne kerülj tiltre az ilyenektől, de megtanulható. Múltkor faszi próbált szivatni. Gyorsan levittem a zsetonjait HUban 800 alá, amikor flopp előtt emelt 3 vaknyit, nálam JJ. Flop 835 szivárvány. Folytatja, visszaemelek, allin megy. 89-et mutat, riverre jött a 9-es, ennyit beir: "HAHAHAHAHAHA". Igazából én is nevettem, mert ezzel nincs mit tenni. válaszoltam neki ennyit: ":)", és kész. Erre kell figyelni, ne b.sszák fel az agyad ilyen hülyegyerekek:D

Idézetet írta: Dris Dátum július 03, 2010, 13:29:09
Ez benne van. Sok gyakorlás kérdése, hogy ne kerülj tiltre az ilyenektől, de megtanulható. Múltkor faszi próbált szivatni. Gyorsan levittem a zsetonjait HUban 800 alá, amikor flopp előtt emelt 3 vaknyit, nálam JJ. Flop 835 szivárvány. Folytatja, visszaemelek, allin megy. 89-et mutat, riverre jött a 9-es, ennyit beir: "HAHAHAHAHAHA". Igazából én is nevettem, mert ezzel nincs mit tenni. válaszoltam neki ennyit: ":)", és kész. Erre kell figyelni, ne b.sszák fel az agyad ilyen hülyegyerekek:D
:) :)  Rajta vagyok, hogy ilyenek ne vegyék el a kedvem, de még nem eléggé.. de dolgozom rajta.


post:
Egy számítógépen keresztüli leolvasás (le akartam fotózni, de bezárta az ablakot a végén. Felidézem fejből)

Asztal '2824746456  4. széken van az osztókorong
3 szék: Blaz34 (7560 zseton)
4 szék: benikun (7440 zseton)
benikun: berakja a kisvakot 300
Blaz34: berakja a nagyvakot 600
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott benikun [10d 5c]
benikun: megad 300
Blaz34: emelennyit 300, 600-ig
benikun: megad 300
*** FLOP *** [Kd 8h 3s]
Blaz34: nyit 600
benikun: visszaemel 600, 1200-ig
Blaz34: megad 600
*** TURN *** [Kd 8h 3s] [9d]
Blaz34: passzol
benikun: nyit 1200
Blaz34: megad 1200
*** RIVER *** [Kd 8h 3s 9d] [7h]
Blaz34: passzol
benikun: nyit 1800
Blaz34: dob
benikun nyereménye 9000 a potból

Gondolkodtató -

Kezdődik a sit&go 1$0.2-as 10 személyes sit. Kései pozícióban AQo-t kapsz. Előtted sokan belimpelnek, 3BB-ig hívsz, amit 4 limpelő is megad. Ilyen kis limiten és kis szinten ez nem újdonság, hogy még ennyit megadnak a nem mindig erős lapjaikra. Jön a flop: A 3 2 (mellékelt képen csatolva). Nagyvak 155-t hív a potba erre a következő játékos all in-t mond, 1440-ig emel. Nos gondolkodás után én dobtam. Ti mit tettek volna és mi ilyenkor a jó játék?
A srác utána megmutatta a lapját, de azt még nem írom le, kíváncsi vagyok hogy mely gondolkodásmód jó ilyenkor. Ha érdekel még valakit leírom én hogyan gondolkodtam. Ha szükség van még valami részletre a megfejtéshez szóljatok.

A preflop raise-ed nagoyn kicsi, simán 5BB körülit lehet emelni, mert ezzel senkit nem űzöl ki a partiból, mert onnantól kezdve, hogy egy valaki becallol, a többieknek olyan pot oddsuk lesz, hogy kb bármivel callolhatnak, AQo-val csúnyán bajban leszel 4-5 ellenfél ellen.

Két eset van, az első egy sima átlagos játékos felfogásából kiindulva, a másik egy kicsit borultabb, de szerintem nem elképzelhetetlen.

Az adott helyzetben sztem meggondolandó a call. Az eredeti limpernek minden Ax (tekintettel a nevezési díjra) és minden PP benne van a range-ében, 23-45 az elég irreális, bár kitudja, a többi handtől pedig eltekintenék, mert azok jelen esetben totál blöffök, ugyanis ennyi ellenféllel szemben nem fognak semi-blöffölni pl flushdraw-val, főleg nem úgy, hogy tudjuk, hogy nálad van a spade A, tehát maximum second nut FD-je lehet. Ami első ránézésre gondot okozhatna, az mondjuk egy A4 vagy A5, de itt is csak 7 out ellen mennél, ami nem olyan vészes. Mivel ez a flop elég kis részét fogja eltalálni úgy a range-ének hogy nálad erősebb legyen, én úgy gondolkoznék, hogy AA elég kis valószínűséggel van nála, hiszen van nálad egy A, AK-t azt nem biztos, hogy így játszaná meg, a kettes és hármas szettet kifizetném, az összes többi PP-t és Ax-et verem, úgyhogy ez nálam call, főleg úgy, hogy nagy valószínűséggel tetszett neki a pot mérete, amit nagy valószínűséggel SD nélkül vihet ki.

Ha az utolsó gondolat mentén haladunk tovább, akkor az előző sorokat el is lehet felejteni és akkor azt is el tudom képzelni, hogy egy borultabb player, akár nagyon lazán is rámolhatja befelé, pont azért, mert a preflop licitmenetből kiindulva nem valószínű, hogy valakit agyonvert ez a flop, és A10+ és szettek kivételével bármit eldobathat (rajtad kívül elég kicsi az esélye, hogy bárkinél is ott lehetne, de egy 3bet all-in téged is elgondolkodtat, ha mondjuk A10-AJ van nálad, sőt perpill az AQ-t is elengedted), mert egy sit elején járunk, ahol ugye illik kerülni a határeset/kockázatos szitukat, ez pedig az. Ha jobban belegondolok, akármilyen SD képes lappal meg lehet csinálni ezt, pont a pot mérete miatt, persze nem egy 1$-os siten...

Összességében nálam ez call, az első esetben egy Ax ellen fogunk játszani, a második esetben meg mondjuk egy alacsony pár, vagy egy flushdraw ellen, bár itt a total air sem elképzelhetetlen.


Igazából egyet értek Projector barátommal, ezen a szinten Ax játszik, aminél erősebb vagy. Persze az A2, A3 ami legyőz, de ezekre kisebb az esély. A sort kizárnám, a flushdraw pedig esélyes. De szerintem a floppon erős vagy.

Na 3 megoldás érkezett és köszönöm a válaszokat. Ha nem a parti elején vagyunk szerintem meg is adtam volna ezt az emelést, de nem akartam belefutni egy erősebb kézbe. Úgy gondolkoztam, hogy akármivel limpel vagy Ax vagy spekulatív lapok erősebb a srác. Szép a dáma kísérő, de valahogy 2 párban vagy egy nyitott sor flush dróóóó, esetleg már egy kész sor az ami elgondolkodtatott. Mostanában nem vagyok szerencsés és ha flushhúzóra teszem tuti a végén lejön neki az 5. pick. Két párra tippeltem, de aztán a végén mutatott a fiú:  4s5s . 
Nos érdekes, máig nem értem miért így kellett ezt megjátszani.. Lehet rossz döntésnek tűnik a dobás, de erre büszke voltam.

post: szúrok egy képet mert kezd visszatérni a játékos. Ugyan még nem Royal, de aranyos ez is :)

Igen játszok még mindig. Nem álltam le, de mostanság nincs semmi érdemesre méltó, HU-kat meg SnG-ket játszok kicsit pluszosan és már nem is akadok ki a bad beateken, ezt egy nagy előrelépésnek tartom és a játékomon is változtatott. A sok munka gyümölcsét meg postolom egy kis örömben volt részem, első straitgh flushom a neten  ??? 8) :o ;)



Köszi Milan! Ha egy üzlet beindul...
Royalig meg sem fogok állok..  :) :P


#54 augusztus 01, 2010, 18:50:55, benikun
1. Célkitűzés:

10$ ----> 50$

Nem nagyon írogattam ide, de most már elkezdem intenzívebben vezetni kis naplómat. Játszottam eddig is napi több alkalommal. Azt elmondhatom, hogy már most sokat tanultam itt a kollégáktól. Kezdek a magam lábára állni, és persze itt az elején is az volt a cél hogy kis pénzből kis póker. Nehéz is volt mint tapasztaltam kis bankból elég nehéz építkezni. Több lejtő után ismét itt vagyok, és kezdek stabil nyerő tagja lenni a microlimites rétegnek. Lényeg a lényeg első célom az 50$-os határ elérése a kezdeti 10 dolcsis befizetésből.
Augusztus egy új kezdet így mostantól vezetem a lejátszott SnG-k statisztikáját és remélhetőleg a felfelé lépegetéseket. Kezdjük hát, megpróbálok időm szerint minden nap minél többet játszani.
Időközben hízott a picike BR és most 35.65 $-nál járok ez lesz a kezdő összeg a naplóvezetésbe, de ez senkit ne csapjon be 10-ről indultam de idáig nem vezettem részletesen a BR mozgásokat.
A cél eléréséhez átlagban napi 0.46 dolcsit kéne keresnem, szerintem ezzel nem lesz gond (remélem).
Még egy adatot közlök majd, ez pedig a pokerprolabs szintem.
Csapjunk is akkor bele.

Augusztus 1.

Kezdőbank: 35.65$
Pokerprolabs szint: K **

Jelenlegi bank: 35.65$

Mai befektetés: 7.2$ (6 sit)
Profit: 0$

1. hely: | (4.5$)
2. hely: | (2.7$)
3. hely: -
4. hely: ||
5. hely: ||
6. hely: -
7. hely: -
8. hely: -
9. hely: -

Eddig ma ülök a seggemen, hozzáteszem nagyokat nem hibáztam. Coinflipeket nem sikerült behúzni és ez sokszor rányomta a bélyegét a helyezésre. Összességében nem olyan rossz ez. 1 session ami nálam 3 sit 70-75 percig tart. Lehet ma még beülök egyre, de kezdésnek most megelégszem ennyivel máskor majd én nyerem a pénzfeldobást és jobban odafigyelek a fontos handekre.


Sok szerencsét hozzá! ;)

Hmm, rádnéztem pokerprolabson, te vagy Ttbenikun? Mert elég durva
http://pokerprolabs.com/Ttbenikun/ipoker.aspx

#58 augusztus 02, 2010, 00:56:50, benikun
Köszi demi, majd igyekszem  ;) .

Dris Ttbenikunon úgymond a játékpénzem van az ingyen 50 dolcsit, amit elég szépen elbarmolok. Már nem is nagyon érdekel a titan néha azért még jó ott pénzt szórni, bár azt sem szívesen. Néha kis turnamentek meg inkább 1 dolcsis HU. Nem becsülöm meg ott a pénzt de nem is tetszik se a szoftver se a terem. De ezt még ragozhatnám bővebben miért állok ott úgy ahogy..
A lényeges dolgok itt születnek:
http://pokerprolabs.com/benikun/pokerstars.aspx

#59 augusztus 02, 2010, 22:02:56, benikun
Augusztus 2.

Kezdőbank: 35.65$
Pokerprolabs szint: K ***
Jelenlegi bank: 35.65$


Mai befektetés: 10.8$ (9 sit)
Profit: 0$

1. hely: -      (4.5$)
2. hely: |||| (2.7$)
3. hely: -      (1.8$)
4. hely: |||
5. hely: -
6. hely: ||
7. hely: -
8. hely: -
9. hely: -

Vicceske de igaz, ega ez a nap is. Nem panaszkodom nem is fogok mert arról kezdek leszokni, de lassan indíthatnék egy új naplót coinflipek elvesztése címmel. Lehet ha így folytatódik beiktatok egy ilyen statisztikát, hogy mindig bukom, de nem baj, mert jól érzem magam szerintem jó döntéseket hozok, gondolom néha vannak hibák, de egészen szépen hozom azt amit elvárok magamtól. Ami a legviccesebb hogy az négy 2. hely elfogadhatatlan vagy kevés zsetonnal érkeztem vagy nem jött össze a victory behúzása. Nincs baj sose volt, mint látható rátettem ma még 1 mini sessiont, szeretem amit csinálok és élvezem, az eredmény meg csak jön majd (vagy nem). Ha optimista akarok lenni akkor annyit mondok legalább forog a bónusz  :D
Kaptam még egy csillagot bár szerintem nem érdemeltem meg a 2 nap alatt ezt az "előrelépést" , de majd fogok én még ezért törleszteni az oldalnak  ;)
Következő hsz-emet pókerbarátok és kollégák figyelmébe ajánlom ismét és a válaszokat is várom.