benikun POKER

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Szia Benikun!
Jó kis napló ez,kitartás és csak így tovább!:)
FPP-d mennyi van?
Én múltkor neveztem 10FPP versenyre (ha jól emlékszem 18:40 kor szokott kezdődni),ott sikerült 2. helyen végezni egy balszerencsés Heads-Up után,ahol floppra kaptam top párt,sor esélyt és flösh esélyt,de az Ász párja kitartott :S
Na mindegy 44$ nyertem,szóval ha lesz kedved és FPP-d kipróbálhatod:) Csak készülj fel hogy nem olyan rövid :)
Üdv
Ghastly
(nyárra ki kell találni valami póker tervet és naplót is kéne vezetni megint:) :D)

#31 június 09, 2010, 22:26:01, benikun
Köszi Ghastly. Kívánok neked is minden jót és erőt a folytatáshoz ;).
Mai átlagos nap volt, bár hasznos és gyakorlásnak mindenképpen jó. Egy képet azonban postolnék, mert nem igaz, hogy mindenki vértizzadva védi a stackjét és küzd a helyezésekért, aztán ilyet még nem láttam. 3-mas döntő, és egyedül játszok, szó szerint egyedül játszok...

Ideális helyzet  :)   egyenes út a fődíjhoz  ;D   :great:

#33 június 10, 2010, 23:03:57, benikun
post:

Ismét túl vagyok egy mozgalmas és eseményteli napon. Itt a micrositeken olyan játékosokkal találkozok, ami elgondolkodtat néha. Pár példát erre, gyerek előtt emelnek azt 3-man megadják és ő pedig betolja mindenét, ez még nem is zavart volna, de egy kettőre kapott rá két callt. Hab a tortán a showdown, J6o-t mutat.. Volt jobb talán már a 100/200-as vakszinten jártunk amikor is 4-en voltunk és a srácnak alig volt 10BB-je erre emel 3BB-t kapott egy reraise all int és dobott. Igen, dobott. Ezt aztán még eljátszotta egyszer, majd a következő körben a nagyvakot alig tudta megadni, azt hittem már azt is eldobja..
Lényeg a lényeg, változást vettem észre a játékomban és jó irányba. Kicsit hibámnak tartom még a sok akciózást, és a nem megfelelő emeléseket, igyekszem ezen változtatni. Jó úton haladok ahhoz, hogy komoly pluszt tudjak majd termelni a saját szintemen és elérjem az 50dolcsis BR-t mindezt onnan hogy tegnap előtt már volt 3.5$ is a bankom. A fejlődésemet és az előrehaladásomat segítette th3PR0j3ct0r, és nyalakodás nélkül szeretnék most itt is köszönetet mondani.
Mai SnG-im közül az utolsót emelném ki, ahol az elején jól kezdtem, aztán kisebb hullámvölgy után sikerült az utolsó 3 embert nekem kiejteni és így megérdemelten bezsebeltem az első helyért járó díjat. Kis pénz kis pénz, de most ennek is örülök, van akinek ez egy szimpla nevezési díj vagy annyi se, de nekem most ez egy értékes nyeremény.
3.5$-is bankom óta nem buktam egy versenyen sem, ez mindenképpen pozitívum még amit meg kell említenem, remélem innen már elindul a szekér felfelé.
Utolsó gondolat: ma nagy hibát vétettem mikor is A-ig sorom volt és a srác 2/3-ad stackjét behívta, nem hívtam vissza all in-ra, flössveszély sem fenyegetett talán csak a meglepettség okozta ezt, de mindenképpen nagy hibának tartom, annál inkább mivel neki is sora volt K-ig szóval biztosra veszem hogy megadta volna.  A végén csórikám visszajött 600ról és vele játszottam a HU-t, nehéz lett volna ezt a hibát megbocsájtani ha kikapok a döntőben, jó lecke volt ez...
Postolom a kimaradhatatlan nap handjét, az egyik kulcsjátékot egy egyszerű all in -call -call. És az eredményét. ( Nem fogom postolni az összes győzelmet, csak a fontosakat a BR szempontjából és ez most igen csak az volt)

Szia,

Gratulálok a sikereidhez, csak így tovább:))

Amit ajánlok, hogy Opt-in-elj a sharkscopra, így megtudod nézni a statisztikáidat. Ezzel sokat megtudhatsz a játékodról, nyerő-vesztő szériákról, és nagoyn sok mindenről.
Utánad néztem, és azok az adatok, amiket Opt-In nélkül megtudok nézni, nem rosszak:)


Kedvenc Sit & Go Játékok
Típus   Nevezési díj   Induló játékosok (entrants):   Lejátszott játékok
NL Holdem      $1                              9                                 32 (60%)
NL Holdem      $1                             10                                 12 (23%)
NL Holdem      $1                              10                                  7 (13%)
NL Holdem(HU)$2                              2                                   1 (2%)
NL Holdem      $1                            6                                     1 (2%)

Eddig 56 játékot játszottál le, és összesen 60$ fordult meg a kezed alatt. Első játékod Május 29-n volt, az utolsó ma. A rake amit eddig termeltél 9$. A játékaid negyede turbó volt, és az ellenfeleid 52,98%-át legyőzted. Átlagosan naponta 4-5-öt játszol.

http://sharkscope.com -on keress rá a nevedre, és ha kidobja Opt-in gomb. Leírja hogy kell:)

#35 június 12, 2010, 17:56:16, benikun
Danke Dris. Jó ez a progi.
Sajnos ma már elhasználtam az 5 lehetőséget így nem tudom megnézni, hogyan változtak a statok, mivel ma örömteli dolog történt. Játszottam a szokásos sit&go-mat, már vagy a 3.-at a mai nap és akkor jött egy bad beat. Lecsökkentem 600-ra és akkor kicsit méregből kicsit meg, hogy úgyis akarok játszani még egyet, ha ezt bebukom beneveztem még egy asztalra. Na most tudni kell hogy most játszottam először 2 asztalon egyszerre. Végül a 600-as stackemet sikerült felduplázom és jól megnövelnem, így stabil tagja maradtam annak az asztalnak. A másikon nem igazán ment a játék egészen addig, amíg 6-an maradtunk akkor ott is sikerült szert tennem 3000 körüli chipre. Na most a probléma ott kezdődött, hogy volt jó 15-20 perc időeltolódás a két asztal között, és amikor már a 75/150-es vakszintet értük el akkor a másikon még csak 25/50 volt. Első asztalra koncentráltam így igazán, a másik asztalnál tényleg csak pozícióból illetve csak számomra értékes lapokkal játszottam. Összetudtam hangolni a két asztalt, de hirtelen a srác kiejtette 3 ellenfelemet és ott találtam magam, hogy HU van az én kis 2000-es stackem a 11000 ellen. Így igencsak megoszlott a figyelmem ugyanis a másik asztalon is szerettem volna minimum első 3-ban végezni. Most jön az a rész, hogy az eddig tanultakat illetve a már eddig megszerzett tudást sikerült nagyszerűen alkalmaznom és HU-ban lejátszottam a gyereket, úgy hogy csak egyszer voltam all-in-ban amikor ki is eshettem volna. Óriási harc és játék után sikerült begyűjtenem az újabb első helyért járó zöldhasút. Tudtam nincs vége, mert kemény meccs vár még a másik asztalon, maraton handszám után elkövetkezett a dobogós helyekért induló csata az első három játékos között. Jó magam már valamivel jobban álltam a másodiknál, de a CL-nek magabiztos előnye volt. Röviden annyi történt, hogy a két kicsi megette a nagyot. Ezután 4000-9000-es állással vágtunk bele a HU-ba sajnos én kevesebbet haraptam a zsetonokból ismét hátrányból indultam. Nagy döntő volt, tényleg nagy egy remek ellenféllel minimum 3-szor cserélődtek a vezetőhelyek. Amin meglepődtem, hogy nagyon jól sikerült kiismernem ellenfelem, és amikor láttam az emelését, tudtam hogy ásza van nekem viszont 55-öm volt, rábíztam magam a szerencsére, bíztam és hittem a lapomban. Így semmi sem esett az asztalra végig kitartott a lapom. Ez lenne a mai nap kulcsjátéka kulcshandje, ha jobban tetszik a nap handje. A megszerzett tudásomra hagyatkoztam és arra, hogy az ászt nem fogja eldobni utána meg csak jó esetben ásszal nyerhet, de aztán láttam a 6-osat és az még jobban megijesztett mint az ace. Igen szín is volt a kezében, elcsúszhattam volna azon is, a flop után az asztal is drawheavyvé vált, illetve ha leesik még egy pár akkor is kikapok, de nem csúsztam el akár milyen rossz húzás volt most ez a részemről még is büszke tudok rá lenni, mert ezen múlott a party. Ezután még felduplázta egyszer magát, de aztán nem hagytam neki esélyt és meglett ezen az asztalon is a fődíj!!

Megjegyzés: Először játszottam két asztalon, talán ha nem lett volna ennyi időeltolódás, akkor könnyebben ment volna a játék. Viszont ebből még nem akarok rendszert csinálni, mert azért szükségem volt rendesen hogy a toppon legyek, mert megizzasztott ez a 2 asztal. ( Vannak akik 10-15-ön játszanak, nos benikunnak még elég 2 is) Valamint talán az nehezítette a dolgomat, hogy semmilyen leírást vagy stratégiát nem olvastam arra ha egyszerre több asztalon játszik az ember.

Ami pozitívum, hogy a horribilis 3.8$ óta menetelek és húzom magammal is a szekeret. 16,15$ ezzel most meg vagyok elégedve. Hiszem hogy köze van a javulásomnak a hozzászólásaitokhoz, ezért minden HSZ-t örömmel várok jót-rosszat akármit a témával kapcsolatban. Ez már szinte a mostani egyik HSZ-emből sem hiányozhat, de ide is le kell írnom, hogy fejlődök!!

Postolva a nap handje, ha nem is a legokosabb hand, de postolva  ;)

rövid post:

Mai nap is jól alakult ismét dúzzadt kis bankom. Ott vagyunk, hogy 10$ kezdőtőke után most 22.15$ pihen a pénztárban. Nem akarom ismételgetni magam, úgyhogy csak anniyt mondok hogy ismét egy pozitívumokkal teli nap áll mögöttem.  ;)
Sajnos nem tudtam ma fotózni, de talán a nap handje HH-ba jobban néz ki most. HU-t eldöntő leosztás Íme:

PokerStars Leosztás #45463264857: Verseny #282478320, $1.00+$0.20 USD holdem no limit -. szint IX (300/600) - 2010/06/13 21:35:31 CET [2010/06/13 15:35:31 ET]
Asztal '282478320 1' 9-max #4. helyen van az osztókorong
3 szék: KUNI15 (4713 zseton)
4 szék: benikun (8787 zseton)
KUNI15: berakja az antét 50
benikun: berakja az antét 50
benikun: berakja a kisvakot 300
KUNI15: berakja a nagyvakot 600
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott benikun [Qd Jc]
benikun: emelennyit: 600 eddig: 1200
KUNI15: megad 600
*** FLOP *** [Kd Ad 3s]
KUNI15: nyit 600
benikun: megad 600
*** TURN *** [Kd Ad 3s] [9d]
KUNI15: nyit 1200
benikun: megad 1200
*** RIVER *** [Kd Ad 3s 9d] [Th]
KUNI15: passzol
benikun: nyit 5737 és allin van
KUNI15: megad 1663 és allin van
Meg nem adott tét (4074) visszajuttatva neki: benikun
*** MUTATÁS ***
benikun: mutat [Qd Jc] (sor, tízes - ász)
KUNI15: mutat [Qs Kh] (király pár)
benikun nyereménye 9426 a potból
KUNI15 2.. lett a versenyen, nyereménye $2.70.
benikun a verseny győztese, nyereménye $4.50 - gratulálunk!
*** ÖSSZEGZÉS ***
Teljes pot 9426 | jutalék 0
Asztal [Kd Ad 3s 9d Th]
3 szék: KUNI15 (nagyvak) keze [Qs Kh] és veszített, lapja: király pár
4 szék: benikun (osztó) (kisvak) keze [Qd Jc] és nyert, (9426) lapja: sor, tízes - ász

post:

Húh bazzeg micsoda pókernap. Ezt most ismét fordulópontnak érzem, és nem pénzügyileg, hanem lélektanilag nem is lehetett volna jobb a mai nap forgatókönyve. A lényeg, hogy ma rákapcsoltam a sitekre és volt hogy több asztalon is toltam egyszerre, de valahogy nem jött össze és a bubble szakasz sem kedvezett, AK-mat K6 callolta és verte meg lyukas sorok estek le, nos hasonlók, volt mikor az én hibám volt, de sok mákevőt kaptam ma vendégül. Nos zsinórban 5 bukó sit után kezdtem kicsit tilten érezni magam, inkább a felsorolt esetek miatt, gyorsan le is vetődtem a székről a szőnyegre és kis pihenőt nyitottam. Délután mondhatni a "legalább egy kicsit játszunk már jobban és hozzunk vissza valamit" hangulatban kezdődött. A játékom javult és kezdtek tisztelni az asztalnál is, legalább csak QQ és hasonlókkal adták meg amit meg kell. Nos remekeltem és javultam-javítottam. Jobban megbecsültem amim van és kerültem a lazagyerekeket. 3-ból 3szor elérkeztem a final countdownhoz, az utolsó 3 playerhez. Legelőször be kellett érnem egy 3. hellyel mivel van mikor másnak is leesik a póker a kis kilences pocketjére. Másodjára nagy harcok után bejutottam a HU-ba. Nos akkora fight volt a második helyért, hogy 950-12250-es stackek néztek farkasszemet. Igen enyém volt az a kis pöcs-stack. Talán írtam már egyszer, hogy sikerült befordítani ilyen vert helyzetből a csákót, na nem hittem volna, de most is sikerült. BEFORDÍTOTTAM!! Jó nem volt a legjobb játékos az biztos :), de azért a szomszéd Marika néni is lehet ha csak tologat kivégzi a 4-5BB-s stackemet.. Ez a győzelem olyan erőt adott és főleg önbizalmat, hogy a harmadik menetben meg sem álltam a dobogósok fightjáig. Na most nagy örömömre itt mindenki egálba volt (Jobban örültem volna ha nekem 13400 nekik meg 50-50 zseton, de hát el kell fogadni). Hogy miért is örültem ennek? Most nem push-or-fold játék volt hanem inkább rabolgatós flopnézős. Sok mindent megtudtam így pajtásaimról és mikor Raven89-et (jó kemény nickje van mi? :) kicsit féltem tőle de azért nem tudott becsalatni egyszer sem) kiejtettem akkor már elég higgadtan vágtam neki a HU-nak. Szép játék volt is mindenképp gg. Nagy csata, de ha kicsit következetesek vagytok kitalálhatjátok ki nyert. Annyit segítek, hogy nem ő. Volt egy kulcs hand vagyis a nap handje, ami mondhatni eldöntötte a párharcot, maradtak még ott zsetonok a másik oldalon, de akkor befordítottam az állást. Érdekes volt hogy asszem egy 5BB-s hívást megadta a K8o-jával és mikor gyorsan callolgatott én kézbe pocketre számítottam, de szerencsére az ász a király felett van így hosszas gondolkodás és elemzés után el tudtam dönteni hogy én nyertem a handet. Meg sem álltunk a győzelemig.

Sokat pofázok lehet, de azért jó ezeket leírni. 2 nappal ezelőtt még 22.15$ pihent a bankba, na most 20.35$nek is tudok úgy örülni mint fekete-magyar a segélynek. Szinte már FT-n voltam és mégis jól fejeztem be a napot, megerősített ez a kis siker abban, hogy van keresni valóm és hogy megéri ezt csinálni, és a tudásvágy még mindig akkora mint amikor elkezdtem. Szeretnék később majd visszanézni ezekre a HSZ-ekre hogy hogyan kezdtem és még azért a pár dolcsiért is hogy melóztam. A kölyök nem adja fel és menetel tovább.

u.i.: 1v1 játékom is javul igaz olykor selejtek ellen, de fejlődésben van az is és javulgat. Csatoltam a nyomorult nap handjet, de ezek inkább kulcshandek, ha nem érted miért akkor azért mert nem olvastad el feljebb :)

Nem igaz, nem is tudom mennyi esély volt rá hogy ez történjen. postflop all int hívott a gyerek, megadtam a flopsoromra és utána.. hát nem tudom, most komolyan, ez mi...

Végül sikerült lehiggadnom és megnyernem a sitet. Nem első alkalom, hogy hasonló dolog előfordul itt a PS-on, de elfogadom, jó jöjjön le az a pár % esély nyerje meg, ha a végén sikerül magabiztosan nyernem. Ezután az eset után mintha kompenzálni akarta volna a program a buktát, AK-t kaptam amire 2-en all inoztam, nem maradhattam ki a buliból egy KQ és egy AQ ellen. Esett az ász így sikerült az élre ugrani onnantól meg már nem volt kérdéses szerencsére jól játszottam, és jól ment a vakjaim megvédése is, elhatároztam hogy most a lapok nagy töbségével megvédem a vakjaimat főleg a BB-t és abszolut sikeres volt, ami persze azt eredményezte, hogy a bubbleban sőt még egyes helyzetekkor az ITM-ben sem szórakoztak a kicsik a vakjaimmal. 8000-el jutottam el az ITM-ig, ha ez knock out lett volna akkor szép kis kereset jött volna össze, így sem panaszkodom, ugyanis a mai 2-3. helyek után megkoronáztam a napot ezzel a winnel. Megjegyzem a mai napon idáig nem ment a HU, de belefért.
El kell mondanom, hogy most járok eddigi legnagyobb BR-emnél. Ugye 10ről indultunk, na most van 26.05$. Mindenki úgy nézze ezt, hogy én 10 dolcsit szántam rá most elsőre, hogy tanuljak fejlődjek és megpróbáljak felépíteni valamit. Na most nem sok ez a 26 dolcsi, de kis póker-kis pénz és nem állunk meg!! Fogok én még ide postolni nagy versenyeredményeket nagy nyereményeket ( vagy nem   ;D ) mint ahogy a többiek itt a fórumon, de most még csak kis halacska vagyok, akit max a lelkesedéséért és kitartásáért lehet szeretni, de megvan bennem minden ambíció, hogy eljussak arra a szintre, ahol itt a többi nagy zsugás a fórumon.

Ha nem gond még elpofázom itt a kis történeteimet, irogatok pár sorocskákat, ja és ha valakinek nem esett volna még le... Igen az előbbi post a nap handje  ;D ;D :bash:
És ne feledjük: "Az élet túl hosszú ahhoz, hogy szar lapokkal játsszuk."

Holnap hajrá NYH Tigers!!! Ha azt mondom, hogy Újpest Bulldogsot alázni kell, akkor szerintem még Dris sem haragszik meg rám.

A kiskutyikat le kell győzni:))))))

Amúgy szeretem olvasni a naplódat, látszik, hogy élvezed az írását. Csak így tovább:)

off téma: A Tigers nagyszerű játékkal lemosta a pályáról a szerényebb képességekkel rendelkező Újpest Bulldogs csapatát. 61-0 lett a vége, hát igen..

Visszatérve most egy kicsit le kell higgadnom, mert nem hiszem el mi van itt. Hagyj kérdezzem már meg hogy ez normális, ami ma az utolsó 3 sitemen történt velem. Szopózik itt velem a PS és olyan érdekes, hogy mindig vagy a riveren szívok ki vagy 2-3 outjából lejön a gyereknek és lejavul nevetséges megadással és kezekkel.
Kezdem is a panaszkodást. Első sit nagyot hív a srác megadom J10-emre. Ász valamije van gondolom magamban. Flop J 10 6 talán. Nem is akarom tovább húzni all in megyek , "szerencsére" megadja gondoltam akkor mert eltalálta őt is a flop AJ-t mutat. Jó fasza felduplázok. Persze hogy esik az ász a riveren, jó belefér, mert még meg is értem a megadását, de persze, hogy neki kedvez a mocskos PS.
Következő sit, próbálok lehiggadni szépen játszok jön is az AA ahogy kell. Meghívom rendesen ahogy kell egy srác megadja. Flop 2 K J. Megemelem erre ő all in megy én megadom. Na mit mutatott mi a faszomat??? 23. Igen ez a lapja 2 3. Ez a gyerek mégcsak nem is volt short sőt elég jól állt zsetonilag és akkor ilyenre megad, magyarázza már el nekem valaki mi értelme van ennek??? Ismét örülök, amíg le nem esik a 3-mas hát persze, hogy leesik. Fasza.
Harmadjára AK-mba beletolt egy KJ kitalálhatjátok kinek esett le a J a turnön. Ez még a legkisebb dolog, hogy jó belefér, de azért, hogy már ennyiszer szopasson a PS nem akarom elhinni. Nem egyszer írtam már ide, hogy mik történtek. Fontolgatom a teremváltást és hagyom a bónuszomat a ...-ba.

Esetleg vannak valakinek hasonló tapasztalatai, illetve tudtok ajánlani másik jobban bevált termet? Tudom nem nyerhetek mindig én és van hogy leesik aminek nem kéne, de ennyiszer és ilyen esetek, kicsit elgondolkodtatnak ,hogy tolhatom én keményen küzdhetek játszhatok szépen ha eleve vesztésre vagyok ítélve. Talán megfordul majd a szerencse is és tudom, hogy 10 perc múlva már lehiggadok, de nem ez a lényeg, hanem, hogy szerintetek érdemes lenne -e termet váltani illetve ismertek-e jobb termeket ahova megéri beruházni.
Megköszönném, ha erre a kérdéseimre kapnék most pár választ. Érdekelne ti hogy látjátok és mit gondoltok. ;)

Na itt vagyok egy kis szünet után. Lehiggadtam és máris reálisabban látom a dolgokat. Pokerstarsot viszont most pihentetem kicsit, egyen mást ott a fene.
Titanpokerre szereztem egy kis ingyenpénzt, ami úgy néz most ki hogy 40 dolcsi lesz ott az indulóbankom. Sikerült megbarátkozni a szoftverrel és a vakszintekkel, bár sajnos SnG-ben nagyon kevés a kínálat illetve az online player. 1-el többen ülünk már az asztalnál. És vicces volt, hogy első siteim között üldözött tovább a PS-es szindróma, rivereken szoptam ki ismét. Nem álltam hadilábon a szerencsével, sőt tegnap mikor 3 sitet nyomtam egyszerre elment a net és reggelig nem jött vissza. Remélem ezzel letudtam egy időre fortuna kisasszony szopatását.
Mai nap szépen alakul jönnek a pénzbeérések, de ami még megjegyezendő a titanpokerről, hogy még a PS-t is übereli a sok tudatlan csíra játékosok terén. Egyszerűen van hogy nem merek hívni( kis túlzás azért ez), mert olyan megadásokat láttam, hogy aztakurva.. Ász akár király magassal is végigjátszanak egy handet illetve legalacsonyabb párral is bátran callolják ellenfeleiket. Ez egyben jó is, de van hogy ugye rossz..
Mivel kevés a palyer, ezért SnG mellett szeretném kihasználni a kevés player adta tournament lehetőségeket. Gigazo naplójában láttam szép eredményeket etéren (gratula). Szóval még keresgélek valami ideális tourt is és kívánom, hogy tournamentes képekkel is tudjam majd gazdagítani a naplómat.
Szó mi szó, a lényeg, hogy pihentetem a PS-t és most titanpoker. Inkább Sng, de tourokat is próbálok majd. Hogy mire jutok az majd kiderül.

GL mindenkinek!! 

Nah hogy haladsz? Heads-uppokat tanulmányoztad már? Ha gondolod HU stratégiában tudok segíteni, ha érdekel, vegyél fel skypeon. Ha érdekel, küldj egy privát üzit a skype/msn címeddel, és akkor ott beszélünk:))

Természetesen érdekel Dris, küldtem is egy privit.

Ami viszont baj, hogy még mindig vesszőfutásban vagyok, és nem igaz, hogy mindennap minimum 2-3 ilyet látnom kell. Semmit nem ér a sok játék, a nagy lelkesedés, úgy érzem csinálhatok bármit úgyis ki fogok szívni a végén..
Még maradt bennem annyi hogy nem adom fel és küzdök a végsőkig, de ha az ember mindennap ilyeneket lát, akkor egy idő után már megkérdezi magától, megéri ez?