Rezsidémon elleni harc (Pozzato)

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Szia Pozz, a Rennes-el kapcsolatosan visszaeseset  konnyu volt porognosztizalni , lathatod az elso 3 merkozesuk(amit te is felhoztal) nagyon nagy szerencse kiserte, (a bukik jol lotek be a szorzot) rendre nem erdemeltek annyi 3 pontos gyozelmet,  mint utolag ki is derult , ezt csak azert irom mert ezt meglovagoltam anno .

A Rennes csapatával kapcsolatban szerintem kicsit csalóka a helyzet. Julian Stéphan 2018 decemberében vette át az irányítást, rögtön négy győzelemmel kezdett. Francia léptékkel mérve fiatal edzőnek tekinthető (39 éves), felmérte, hogy nem a Liverpool padjára ült le, akad egy-két tehetséges játékosa, de összességében ezzel a csapattal nem lehet(ne) megváltani a világot. Emiatt általában eléggé konszolidált felállásokat választ: 5-4-1, 4-4-2 vagy 4-2-3-1.

Ez onnan ered, hogy ő is elsősorban védekező feladatokat látott el, mikor labdarúgó volt (védekező középpályás), ezért a szervezettségre és ez által a biztos alapokra helyezte a csapatát. Rendszerint védekező "falakat" hoz létre a meccseken, két sávban zárja le a saját tizenhatosa környékét, ilyenkor általában 8 ember védekezik, elől pedig a támadók zavarnak. A kontrák miatt kell egy gyors, amolyan erőember (Niang), aki begyötri a helyzeteket, illetve egy technikás játékos, az ész (Hunou).

A széleken rendkívül gyors játékosaik vannak, általában Stéphan csapata az oldalvonal mellett vezeti támadásaik többségét: Del Castillo és Raphinha jól ad be, gyorsak és képesek megoldani az egy az egy elleni szituációkat egy váratlan csellel. Ennek a négy támadó felfogású játékosnak gyakorlatilag egy folyamatos futás a mérkőzés, rendre mozognak be az üres területekre, hogy kapják a labdát és roboghassanak a kapu felé.

Hátul gyakorta váltanak öt védőre, illetve előszeretettel használják a négy védő előtt a két zavaró játékost is. Nagyon szervezett a Rennes, ezért is volt érthetetlen a szorzó például a PSG ellen. Már a tavalyi kupadöntőn is legyőzték őket, ahogyan az augusztusi fináléban is megszorongatták a párizsi sztárcsapatot. Ahogyan írtad @sunik29 , tényleg nagyon kevés helyzetettel dolgoznak, de ez tudatos náluk, cserébe nagyon hatékonyak: a kaput eltaláló lövéseik 34%-ból gólt érnek el, ez már PSG-szint.

Stéphan állítólag kiváló pedagógus, mivel sokáig edzett utánpótlás csapatokat (Rennes-nél is dolgozott), ezért ért a fiatalokhoz (ő maga sem idős), játszatja őket rendszeresen. Eduardo Camavinga korosztálya egyik legnagyobb tehetségének számít, mindössze 17 éves, de már 35 millió euró az értéke, stabil kezdő, rendkívül jól szűr és az ellentámadások olykor tőle indulnak. Raphinhát kezdetben temették, de az elmúlt hetekben megtalálta a formáját, illetve érdemes még Niang és a támadók mellett kiemelni Faitout Maouassát, aki univerzális baloldali játékos. Elsősorban védekezik, de támadásoknál sem elveszett, lát a pályán, jól ad be és megvan a kellő sebessége is az oldal bejátszásához.

Ez a Rennes nem kiemelkedő csapat, de Stéphan azt csinált belőle, már ott vannak a dobogón. Érdemes megnézni, hogy tavaly, miután átvette a 39 éves edző az irányítást, hazai pályán egy 6-5-1-et produkálta, 20 rúgott és mindössze 7 kapott góllal 12 mérkőzésen. Mindössze a Lyon tudta őket megverni, de elverték a bajnoki második Lille-t is. Védekezésük nagyon rendben volt.

Mindezek után pedig a PSG ellen HAZAI pályán kaptak egy 8.00-as szorzót úgy, hogy a vendégek védelme erősen felforgatott volt a hiányzók miatt (Kehrer, Kimpembe és Kurzawa), elől nem volt Neymar, de ott összességében rendben voltak. Az pedig már csak érdekesség, hogy a PSG idegenbeli meccsein olyan hazai csapatok kaptak ennyire magas szorzót, mint a Dijon, Angers vagy a Caen az év második felében (ők az utolsó hat hely valamelyikén végeztek).

Mindenki döntse el maga, hogy mennyire volt ez a szorzó rendben, szerintem a realitás olyan 3.50-5.50 között lett volna valahol félúton.

A tyúk és a tojás a esete

Örök kérdés, hogy melyik volt előbb: tyúk vagy a tojás? A sportfogadásban is van egy hasonló témakör, amiről kevesebb szó esik, pedig lényeges lehet a sikerességünk kimenetele kapcsán:
Milyen metódus alapján fogadunk: megérzésből és az előre kitalált tippet próbáljuk alátámasztani, vagy éppenséggel fordítva? Megvizsgálunk a lehetőségeinkhez mérten a legtöbb tényezőt egy esemény kapcsán és ezek alapján találjuk ki az optimális tippet?

Amikor egy stratégia mellett tesszük le a voksunkat (értem ez alatt mondjuk a 2,5 over vagy a 1.90-es szorzón hazai győzelmet), akkor gyakorlatilag előre eldöntjük, hogy melyik mérkőzésre milyen végkimenetelt "húzunk rá". Mindezeket pedig utána próbáljuk alátámasztani, mivel ez a megérzésünk, ezért visszaigazolásokat keresünk, hogy jól gondolkodunk. Sok esetben nem is próbáljuk megkérdőjelezni magunkat, mindössze egy gyors "helyeslést" kérünk.

Mi az egyik mozgatórúgónk ebben az esetben? Az időspórolás. Van egy feltételezésünk, amit próbálunk sebtiben alátámasztani. Nem is próbáljuk más szemszögből vizslatni a dolgokat, megkérdőjelezni a predikciónkat, hanem gyorsan fogadni, hiszen az idő sürget, kell a pénz. Ez veszélyes, hogy egy klasszikust idézzek. Mikor ránézünk egy Juventus - Inter mérkőzésre, már kialakul bennünk egy tipp, de mit tehetünk ez ellen? Hogyan lehetünk "vakok" egy mérkőzés kapcsán?

Az objektivitás nagyon nehéz, próbáltam rá kísérleteket tenni, elsősorban akkor működik, ha számunkra kevésbé ismert sporteseményre fogadunk, ahol bizony utána kell járni a dolgoknak. Mindkét eshetőséget próbáltam, nem mértem, hogy melyik a sikeresebb, de az biztos, hogy nagyobb sikerélménnyel kecsegtet egy kevésbé ismert mérkőzés megtippelése, mint egy "tuti" eltalálása. Mi viszont nem csak a sikerélményre "gyúrunk", hanem a pénzre is.

Ez a napló amolyan kísérleti célú is lesz egyben (ahogyan sok más ezen a fórumon): ha lesz is az elemzés előtt "ötletem", megpróbálom minél több szemszögből megvizsgálni az adott eseményt, mert lehetséges, hogy egy teljesen új tippet találok, ami jövedelmezőbb lehet, mint az eredeti elgondolás, de az lesz az ideális, ha semmi ötlet nincsen előtte. A célom nem az időspórolás, mindössze azért elemezni, hogy túl legyek rajta, mert abból sosem lesz semmi jó.

Nem előre elgondolt stratégiák alapján fogok tippelni, mert azzal korlátoznám magam. És ha már önkorlátozás, akkor jöjjön még egy témakör: single vagy kombi? Ez rengeteg kezdő vagy akár már tapasztaltabb fogadó kérdése is, de nincsen egzakt válasz rá. Azt vallják a profik, hogy a single fogadásokból lehet csak profitot termelni, amiben van is ráció, én is ezt hangsúlyoztam a hozzászólásaimban, de ott egy másik tényező is: önmagunk korlátozása.

Ha lefektetünk szabályokat, akkor egyből korlátok közé szorolunk, elveszik belőle a minimális "szórakoztatás" is, amikor izgulsz egy 5 meccses kombi utolsó találkozójáért. Természetesen az sem megoldás, ha csak arra építünk, hiszen túl nagy a variancia, ezért a magam részéről egy olyan megoldást találtam erre, hogy a fő profil marad a single tippek, de a havi keret 2-3%-át kombikra áldozom, ezzel is megtartva a "mókát", nem érzem majd egy monoton cselekvésnek az egészet.

Ezzel természetesen kicsit magam ellen is beszélek, hiszen a single tippekben láttam a stabilitást és a jó bankroll management alapját, de folyamatosan változunk, formálódunk.

Mennyi az annyi? Végső bankroll 500 millió euró lesz, nem egy nagy összeg, nem baszom fel az egészet az első tuti 10-es szorzóra, szóval ne várjunk rögtön csilliárdos téteket a naplótól. Hétvégére talán már tervezek tippet is, nem csak a rendkívül éles gondolataim megosztását.

Jöhet is egy rossz tipp, hogy beindítsuk a dolgot:

Lazio - Sampdoria
Időpont: 2020.01.18.  15:00
Tipp: Sampdoria gólt szerez
Odds: 1.65
Tét: 2% (10 millió euró)

Gondolatmenet:
Az olasz ligában a mérkőzések 58%-ban esik mindkét csapat részéről gól. Ez elég szép arány, ezen a meccsen erre 1.80 körüli szorzót kapnánk. A Lazio hazai pályán azonban erős, liga egyik legjobbja, még nem kaptak ki, holtversenyben a legkevesebb gólt kapták. Sampdoria? Idegenben borzasztóan gyengék, egyike a legrosszabb csapatnak, még az egygólos átlagot sem érik el, három bajnokin be sem találtak. Evidens lenne, hogy emiatt felesleges fogadni erre az opcióra, sima Lazio győzelem lenne, akár 3 vagy 4-0.

Számomra aktuális formák mást mondanak. A Sampdoria borzalmasan kezdte a szezont, sorra jöttek a vereségek, aztán pár hete valami változott Ranieri együttesénél: visszatalált a 4-4-2-es felálláshoz, megszorongatták a Juventust és a Milant, megverték legutóbbi fordulóban magabiztosan a Bresciát. Ezekből erőt meríthet az amúgy nem olyan gyenge keret. Azért náluk focizik a tavalyi gólkirály, aki elmúlt fordulóban két gólt vágott. Több fontos változás is volt még a felállás cserélésén kívül: bekerült a keretbe a hórihorgas német védő, Julian Chabot. 195 centiméter, eléggé félelmetes párosítás a szintén 190 centiméter feletti Colley-val a védelem közepén. Középpályáról kikerült Ramírez, aki sok esetben csak egy fék volt. A 11 meccséből 3-4 volt értékelhető, többin inkább csak hátráltatta őket. Bekerült azonban Karol Linetty, aki nem annyira gyors, ellenben igazi csapatjátékos, mi sem mutatja ezt jobban, mint három gólpassza az idei meccsekről. Jakub Jankto helyét is megtalálta az új felállásban Ranieri, kikerült a szélre, Jankto azóta jóval jobban teljesít, Brescia ellen szárnyalt (1 gól és 2 gólpassz).

A hazaiak sorra nyerik a meccseket, bejelentkeztek a dobógóért, érdemes velük most már számolni. Két komoly tényező szól a meccsen ellenük: szerdai kupameccs, ahol azért pár stabil kezdő szerepet kapott (Immobile, Acerbi, Luis Felipe), illetve Lulic eltiltott. Helyére az a Jony került, akinek idén egy jobb meccse volt, többi értékelhetetlen. Pont az ő oldalán lesz Linetty, illetve arról a részről szerzi góljait Quagliarella is. A Lazio viszont 5 bajnokin nem kapott gólt hazai pályán, azonban ott a tényező, hogy hajlamosak bizonyos találkozókat "lazábban" venni. Amikor nagyobb az előny, simán kihagynak egy rövid időre, amit kihasználhat a Samp. Vannak annyira jó formában, hogy egy gólt szerezzenek, de azért is ilyen alacsony a tét, mert nem ez az év legbiztosabb tippje.

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 18, 2020, 14:29:49
Tét: 2% (10 millió euró)
Ez azért "ott van a szeren" azzal a 2 százalék 10 millió euróval.  :D :D :D :D :D
:beerchug: :beerchug: :beerchug:

Idézetet írta: csabax Dátum január 18, 2020, 15:16:50
Ez azért "ott van a szeren" azzal a 2 százalék 10 millió euróval.  :D :D :D :D :D
:beerchug: :beerchug: :beerchug:
Itt már nem szabad kicsiben játszani, mondjuk a tipp így is vakon van, ahogyan a Sampdoria is.  ;D

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 18, 2020, 14:29:49
Jöhet is egy rossz tipp, hogy beindítsuk a dolgot:

Lazio - Sampdoria
Időpont: 2020.01.18.  15:00
Tipp: Sampdoria gólt szerez
Odds: 1.65
Tét: 2% (10 millió euró)


A tipp jött meglepő módon a pocsék kezdés után, Lazio jól, Sampdoria botrányosan kezdett, de jött a már említett Linetty, szóval milliós bevétel meg is van. Estére morfondírozás címén van egy tipp, ami alapból szerepelt volna mára, de még egyszer átrágom.

Az eredeti egyetlen tipp ez lett volna:
Napoli - Fiorentina
Időpont: 2020.01.18.  20:45
Tipp: 2,5 gól alatt, illetve döntetlen
Odds: 2.20 és 4.20
Tét: 5% (25 millió euró, 2,5 gól alatt: 22 és döntetlen: 3)

Gondolatmenet
Két olyan klub, amely mélyen várakozáson alul teljesít idén, ráadásul mindketten edzőváltáson mentek keresztül, hasonlóság még, hogy defenzív beállítottságú trénerek irányítják őket jelenleg. Eddig két alkalommal találkozott Gattuso és Iachini csapatai egymással, mindkét alkalommal a San Siróban, egyiken 3-0-ra nyertek Gattusoék, másik 1-1 lett. Iachini Serie A-s mérlege döntetlenek szempontjából: 29%, míg Gattusoé szintén 29%. Mind a ketten a védekezésre helyezik a fő hangsúlyt, egyikük sem remekelt eddig edzőként, kiemelt sikereik nincsenek.

A Napoli kerete jóval erősebb annál, mintsem, hogy a hátsó régióban vitézkedjen, de Gattusóval még rosszabb a helyzet, mint Ancelottival volt. A Milannál sem tudott a védekezésen kívül másban fejlődni a Gattuso által irányított csapat, de az legalább stabilnak volt mondható. Jelenleg négy bajnokit vezényelt le nekik, voltak olyanok, ahol sok volt a helyet, de a gólok nem jöttek. Sérüléssel bajlódó játékosok száma kétségbeejtő: Dries Mertens, Kalidou Koulibaly, Faouzi Ghoulam, Kevin Malcuit és Mario Rui. Szélső hátvédek hiányzása miatt vészmegoldások vannak a nápolyiaknak, Manolas mellől pedig nagyon hiányzik Koulibaly. Elől még nagyobb a gond, hiszen Mertens sérült, ha ő nincsen, akkor Milik az egyetlen olyan támadó, akitől várhatják a gólokat, Insigne ingadozó, Lozano egyelőre formán kívül, Llorentének pedig kevés az 10-15 perc, amiket kap manapság.

Fiorentinához olyan edzőt hoztak, aki elsősorban a második vonalban remekelt csapataival, idegenben még inkább defenzívebb taktikát választ, eddig két meccsen irányított, egyiken 1-0-ra nyertek otthon, idegenben 1-1-re voltak képesek. Nem fognak kockáztatni, hiszen stabil védekezéssel pontot szerezhetnek. Ribéry és Boateng sérült náluk, többiek bevethetőek. Nincsen olyan kiemelkedő játékosuk, akik idegenben is szállítaná a gólokat.

Két edző mérlege a Serie A-ban:
Gattuso hazai meccsein: 2,5 gól alatt: 45%
Iachini idegenbeli meccsein: 2,5 gól alatt: 47%

Amik nem kedvezhetnek a tippnek: Napoli tényleg sok helyzetet dolgoz ki és egyszer bizony ki fog szakadni az a bizonyos zsák. Lehetséges, hogy épp ezen a találkozón... Fiorentinánál is van egy megőrülési faktor bizonyos játékosokban, ezzel pedig felborulhat a pálya és jöhet egy adok-kapok. A Serie A idén erősen overes (2,5 over: 59,16%), mióta Gattuso a Napoli edzője, négy mérkőzésből három alkalommal volt 2,5-nél több gól, de lehetett volna ezeken a meccseken jóval több is, ahogyan a Lazio ellen is nagy csoda volt a 0-1.

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 18, 2020, 20:37:55
Napoli - Fiorentina
Időpont: 2020.01.18.  20:45
Tipp: 2,5 gól alatt, illetve döntetlen
Odds: 2.20 és 4.20
Tét: 5% (25 millió euró, 2,5 gól alatt: 22 és döntetlen: 3)
Azt sajnálom, hogy a döntetlen nem jött, de legalább a fő tipp igen. Nap elvileg 29,9 millió eurót termelt. Gattuso vajon meddig marad Nápolyban?  ::)

Fucsovics Márton - Roger Federer
Tipp: Fucsovics szettet nyer, illetve Fucsovics a mérkőzés győztese
Odds: 1.83 és 5.50
Tét: 3% (12 + 3 millió euró)

Gondolatmenet:
Azt gondolom, hogy nem érdemes várni, mert Fucsovics szorzója esni fog (már így is csökkent..). Lehetséges, hogy vakon leszek a tippel, de átgondolva, jelen helyzetben jónak tűnik Fucsóra tippelni. Voltak olyan húzásai, amelyek nem szimpatikusak, akadtak flegma meccsei, de mikor egy top ellenféllel játszik, akkor igyekszik a legjobbat kihozni magából. Kétszer játszott eddig Federerrel, mind a kétszer szorosabb csatára kényszerítette, két TB is volt, két éve épp az Australian Openen találkoztak először. Edzettek is már együtt tudtommal, szóval van "előéletük". Federer már 39 éves lesz idén, már tavaly is megviselte a nagy terhelés, ez pedig idény hatványozottan igaz lesz. Azért az a 4 órás meccs nem jött neki jól Fucsovics előtt, aki Shapovalov ellen sem volt zavarban. Egy szettet várok Fucsótól, győzelemre is lehet reális esély, de egy fáradtabb Federer kihagyhat egy kisebb periódusra, jelenlegi Fucsovics pedig képes lehet ezt kihasználni. 


Idézetet írta: Pozzato Dátum január 24, 2020, 16:09:47
Fucsovics Márton - Roger Federer
Tipp: Fucsovics szettet nyer, illetve Fucsovics a mérkőzés győztese
Odds: 1.83 és 5.50
Tét: 3% (12 + 3 millió euró)

Összességében a profit jött, de azért kár, hogy Fucsovics nem tudott szintet lépni. Eddig a teljesítmény nem jó, de nem is tragikus: 36,86 millió euró (ROI: 85,72%). Nem teljesítünk 110%-on, szóval van még hová fejlődni.

Micsoda felelőtlenség, ilyen remek naplót parlagon hagyni. Mennyi okoskodás volt benne, de egy kihívással életet lehelünk belé.

Különböző fogadóirodáknál szétszórtam 400 eurót. Össze is szedhetném, aztán vehetnék belőle egy 1310-es Daciát. Csábító nagyon, hiszen ár-érték arányban a legjobb ajánlat. Tovább is gondoltam a dolgot, amolyan mérföldköveket felállítva, miket lehetne még venni a Dacia helyett/mellett:
1000 euró: Egy dízel Robur, körülbelül 40-50 éves
2500 euró: Zetor 5611, laza 50 év, munkaképes
5000 euró: Ennyiből már bőven tudsz venni egy 1967-es Unimogot, ami valószínűleg az év ajánlata (ráadásul még marad is apród)
10000 euró: Marad még 500 euróm, ha egy Beretta Phaser 2300-as gondolkodom, érvényes hajóokmányokkal.
25000 euró: Beleférne egy 150-es Cessna a '70-es évekből.
50000 euró: Kanadában ilyen összegért már tudok saját szigetet venni, ami meggondolandó...
100000 euró: Megvalósulhat az álom: saját szigetet veszek, ahová a Cessnával utazom, de, ha úgy tartja kedvem, akkor a hajóval. Unimogot használhatom a nehéz terepre utazgatni, míg a Zetorral elvégezhetem majd a földmunkát. A gond az, hogy akkor valami "közelebbi" sziget kell, mert a Cessna nem bírná ki az óceánt. Akadnak jutányos áron eladók az európai térségben is, de nagyon előre vagyok, mint Kocsor az imádsággal.

Elméletben már el is költöttem a nem létező nyereményt, most már csak ki kell gondolnom, hogyan vágok bele a tippelésbe. Rengeteg esemény, rengeteg adat, megannyi fogadási típus, nehéz lesz kiválasztani a megfelelőt. Bankroll managament? Ez is majd a következő napokra marad, egyelőre nagyon lelkes vagyok, hogy lesz egy saját szigetem és Cessnám.

Sok sikert Pozzato, Karácsonyig legyen meg a 100 ezer Juró :beerchug: :beerchug: :beerchug: :great:

Idézetet írta: gerry Dátum október 26, 2020, 18:08:16
Sok sikert Pozzato, Karácsonyig legyen meg a 100 ezer Juró :beerchug: :beerchug: :beerchug: :great:
Csatlakozok.
+
Ébredéskor érdemes lesz még használat előtt kivenni a kezet a biliből.
:beerchug:

Hangolódó fogadás, sose rossz egy első piros tipp.

Nem szoktam magyar meccsekre fogadni, mert nem igazán ismerem a közeget. Most azonban a selejtezők és az első csoportmeccs után azt mondom, Fradinak nyernie kell. Nem azért mert világverő csapat, hanem nem engedhetik meg "odafönt", hogy kikapjanak. Drágább nem lesz a gáz egy magyar sikerrel, szóval ez egy kellemes tipp. Már az is furcsa volt, hogy pont az ideális csoportba kerültünk - két nagycsapat, majd egy verhető harmadik -, amit követett egy gólszerzés a Camp Nouban. A forgatókönyv az lenne, hazai győzelem az ukránok ellen, majd idegenben 1 pont, meg is van az Európa Liga tavasz. Az is benne van, hogy az utolsó hazai meccsen, katalánok nem hozzák el Messiéket, addigra biztos a továbbjutásuk, így ott is elérnek egy bravúros eredményt (1:1).

Mircea Lucescu annyira jó edző, hogy valószínűleg most valamelyik top csapatot irányítaná, ha mondjuk Spanyolországban vagy Olaszországban született volna. Így azonban marad neki ez a régió, akikkel azért elhozott egy EL-trófeát, meg volt többször is járt a legjobb nyolcban csapataival a BL-ben és EL-ben. Ott van még a magyar-ukrán konfliktus, illetve a Kijev koronavírusos játékosai. Na mindegy, egy szónak is száz a vége, DNB-vel hazait még tegnap megfogadtam, nem szaladt el a ló - főleg az ismeretlen terep miatt -, elég rá csak 10 euró.

Tipp: Fradi DNB-vel 2.25-ért (10 euró).