Működő kártyák az online fogadáshoz

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Arra gondoltam, hogy ebbe a topicba össze kellene gyűjteni a működő bankkártyák listáját, amelyekkel be/ki lehet fizetni az online irodákhoz. Igy ki lehet szűrni azt, hogy melyik bankok tiltják az ilyen befizetéseket, meg össze tudunk állitani egy ajánlott kártya listát, mert ez a kérdés is felmerült párszor a fórumon / privátban.

Tehát aki fizetett be vagy ki bankkártyával valamelyik irodához, az irja le a kártya tipusát és a kiadó bank nevét. Olyan kártyákat is lehet irni, amelyeket visszautasitottak (vagyis a bank tiltja az ilyen célra való használatukat).

Példa: VISA Electron / XY Bank működik/nem működik a bwinnél

Kíváncsi leszek mire jut ez a topic... Egy időben nagyon elmerültem ebben a témakörben.
Sajnos nálunk a bankok "lefekszenek" az államnak (nagy részben), így a nyomásnak engedve sok bevált kártya vált ilyen szempontból haszontalanná...

Bonyolítja a helyzetet, hogy a  kártyák használhatatlansága két fő okra bontható. Eleve a bank által nem engedélyezett vele az internetes "vásárlás". És az utóbbi években bejött "divat", hogy állami nyomásra vált használhatatlanná a kártya... (egyenlőre)

A mende-monda úgy tartotta, hogy a dombornyomott kártya biztos jó, ezt el lehet felejteni. Ez soha nem volt igaz. Bár annyi igaz belőle, hogy a simán nyomott 99%-ban biztos rossz... De ettől még nem lesz minden dombornyomott jó!

Az állami beavatkozásig a bankkártyák közül csak a felső kategóriások voltak alkalmasak, illetve a direkt erre a célra gyártottak. A hitelkártyák közül pedig szinte minden dombornyomott...

Úgy gondoltam a sok rossz kártya miatt az is hasznos lehet, ha leírjuk azt ami biztos nem jó. Így leírom azt is ami biztos rossz...

Cetelem         - hitelkártya - sima     - MasterC. - NEM  (tudtommal mindenféle bevásárlókártya esélytelen)
K&H               - hitelkártya - dombor - MasterC. - NEM
MKB               - hitelkártya - dombor - MasterC. - NEM
Takarékbank - bankártya  - bombor - MasterC. - NEM (pedig állítólag ez hiper-szuper)
Raiffeisen      - bankártya  - sima      - MasterC. - NEM
OTPjunior      - bankártya  - sima      - VisaE.      - IGEN

Na ez az OTP-s kártya kakukktojás. Én jó fél éve nem foglalkozom kártyás feltöltéssel. Állítólag az OTP-nél van valami eljárás, bármilyen kártyád van és csak be kell menned egy bankba. Meg kell mondanod mire akarod használni és kitöltenek egy-két papírt, amivel engedélyezik... De ezt csak hallottam... Nem tudom így van e. De lehetségesnek tartom. Még az is lehet, hogy minden banknál csak erre lenne szükség és a kártyák zöme máris használható lenne... Hát nem tudom. Az biztos, hogy ezek egy jó félévvel ezelőtt még nem voltak jók erre... 

Hú, ennyire nem gondoltam volna, hogy komplikált a helyzet Magyarországon. Nálunk szinte minden Visa Electron és MasterCard megy internetes fizetésre, semmi plusz aktiválás után (van pár hülye bank itt is).

Várom mindenképp minél több ember tapasztalatát, hátha ki tudunk alakitani valami képet az egészről, s esetleg megtudjuk melyek a jobb kártyák.

Hát a gazdasági válság beköszöntével az állam rávette a bankokat, hogy akadályozzák a póker- és fogadóirodákhoz a "gyors feltöltést"... az átutalást nem bírták megakadályozni szerencsére. Bár egyszer egy bank nekem azt is utasított vissza, de szóltam és aztán többet nem tette.... ;)  :twak_125:
Amiket felsoroltam kártyákat, azok fele azelőtt működött például... a többit meg utána próbáltam. Lehet normális esetben azok is működnének...
Szóval nem maradtak csak a felsőkategóriás, drága éves díjas hiper-szuper kártyák. Azok közül is főleg hitelkártyák, de néhány bankkártya is. Illetve a direkt netes kártyák. De aztán pár hete hallottam, hogy egy barátom használja az OTP-s juniorját ilyesmire. És ő mondta ezt a dolgot, hogy bement a bankba és megmondta, hogy márpedig ő erre akarja használni! Aztán kitöltették vele azt a pár papírt és azóta megy a dolog... Érdekes...
Szóval nehéz lesz ezt a "kártyás feltöltéses mozaikot" összerakni itt nálunk...
Egyébként sokáig az is volt nálunk a gond, hogy sok régebbi kártyán nem volt CVC2 ellenőrző szám. Manapság talán már mindegyiken van.


Üdv! Én OTP-s vagyok és VISA Electron kártyám van,mindenhol elfogadják,tuti jo!

Üdv!

OTP VISA ELECTRON -> mindenhova jó.
ERSTE VISA ELECTRON -> mindenhova jó.

Szóval 90%, hogy bármely bank által kibocsátott VISA ELECTRON kártya mindenhova jó  ;).

ui: Maestro kártyák meg asszem sehol sem működnek cvc szám hiánya miatt.

Üdv!

Nekem Otp Junior van, Visa Electron. Eddig még soha nem volt vele problémám.
Sokszor mosolyogtam azon az elképesztő hülye szitun, hogy egy sz*ros (már bocsánat) diákkártyával lazán lehet fizetni vele a neten, míg komoly felnőtt emberek a komoly felnőtt kártyáikkal nem érnek gyakran semmit, és keresgélni kell a megfelelő bankot a megfelelő kártyáért.

Üdv!

Nekem a CIB-nél van 2 db dombornyomott, Visa Classic betéti kártyám. Az egyik Ft-, a másik USD számlához, az előbbit már nem használom e célra, az utóbbit viszont kifejezetten ezért csináltattam. Több nagy fogadóirodánál is regisztrálva vagyok, és mindkét kártya működött/működik mindegyik irodánál.

UPDATE:

érdeklődtem a citibank-nál, hogy ők hogyan viszonyulnak a kérdéshez. A válasz az volt, hogy a bank nem támogatja a kártyák használatát szerencsejátékhoz és sportfogadáshoz. Kérdezem, miért nem? Talán látnak benne rizikót, vagy mi?
Válasz: ez a bank üzletpolitikájának része, szerte a világon, minden citibank egységnél!!!
Mi ez ha, ha nem egy szánalmas kifogás?! Hát nem tök mindegy nekik, hogy mire használja az ügyfél a saját dohányát? Inkább örülnének, hogy valaki náluk tartja a pénzét. Idióták!


Amúgy nem tud valaki olyan bankról, ahol a CHF alapú számlához dombornyomott bankkártyát is lehet igényelni? Az egyik a citi volt, de ezek után szóba sem jöhetnek.



Hali...
Én most kezdem a dolgot, a K&H-s VISA-val nem tudok pénzt rakni a bet-es "számlámra".
Bementem a bankba, a második fiókban a harmadik ügyintéző tudott a dologról, mely szerint a bank nem engedi a szerencsejáték célú tranzakciókat a kártyával.
Az első kettő csak találgatott. Megpróbálok e-bankon keresztül utalni, ha megtudom a számlaszámot amire utalhatok.
avenger

K&H-s dombornyomott MasterCard és nem dombornyomott Visa Electron betéti kártyához volt eddig szerencsém. Az égvilágon mindenre jók az interneten, csak épp a szerencsejáték célú használat (kb. az összes nagyobb fogadóoldal - pl. Expekt, Unibet, BWin, BetClick) van letiltva.

Nekem Raiffeisenes nem dombornyomott MasterCardom van (Start Okoskártyának hívják a Raiffeisennél) és kétszer is gond nélkül fizettem be vele bet365re. Igaz a kifizetés az már csak átutalással mehet...

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, 18 éves vagyok és szeretnék egy olyan bankkártyát amivel tudok utalni a neten pénzt unibetre (később betfair-re). Nincs állandó jövedelmem, tehát így nagyon sok kártya kiesik a számításból. A kérdésem az lenne hogy milyen bankot és kártyát ajánlotok? Ha van pár ezer forint éves költsége az sem baj, az OTP junior max-on gondolkodok, de már csak pár évig tanulok, így az sem egy biztos pont. Köszi a válaszokat.