Sportfogadas.org

Sportfogadás tudástár => Szavazófülke => A témát indította: Chan Dátum július 17, 2020, 16:27:11

Szavazás
Kérdés: Emlékszel az első tippmix-szelvényedre?
Opció 1: Igen, emlékszem minden tippre és oddsra is. szavazat: 8
Opció 2: Nem, már elfelejtettem. szavazat: 22
Cím: Emlékszel az első tippmix-szelvényedre?
Írta: Chan Dátum július 17, 2020, 16:27:11
Milyen tippek voltak az első szelvényeden?

Egyből be is jöttek vagy úgy jártál, mint ahogy én, és a sportfogadás világa barátságtalanul üdvözölt?

Ha a fotód is van róla, mindenképp csatold!
Cím: Re:Emlékszel az első tippmix-szelvényedre?
Írta: HT Dátum július 17, 2020, 19:35:14
Örök emlék marad.
Kicsit már megkopott a papíron a szöveg, de azért még olvasható.
Cím: Re:Emlékszel az első tippmix-szelvényedre?
Írta: Admin Dátum július 17, 2020, 20:49:29
Idézetet írta: HT Dátum július 17, 2020, 19:35:14
Örök emlék marad.
Kicsit már megkopott a papíron a szöveg, de azért még olvasható.

Az szép fogás. Gratula, így nagyon hosszú idő után is.  :ok:
Cím: Re:Emlékszel az első tippmix-szelvényedre?
Írta: TiB Dátum július 17, 2020, 22:32:42
De komoly, a tippek is, meg hogy megvan még a szelvény :)

Köszi, hogy felraktad, jó volt látni :beerchug:
Cím: Re:Emlékszel az első tippmix-szelvényedre?
Írta: HT Dátum július 18, 2020, 09:48:45
Idézetet írta: TiB Dátum július 17, 2020, 22:32:42
De komoly, a tippek is, meg hogy megvan még a szelvény :)

Köszi, hogy felraktad, jó volt látni :beerchug:

Köszi, TiB!  :beerchug:
Nekem is jó látni, akárhányszor ránézek. És nem is elsősorban a nyeremény miatt, hanem hogy sikerült valamit megőrizni (egy kellemes emléket) még 19 év távlatában is. Akkor még nem igazán volt olyanra lehetőség, hogy fogom a mobilom és csinálok egy képet róla, amit elrakok örökre. A mai napig sajnálom, hogy van pár dolog a múltból, amit nem sikerült ugyanígy eltennem, mint ezt a szelvényt. Ezért is örülök különösen annak a pár apróságnak, ami megmaradt.
Cím: Re:Emlékszel az első tippmix-szelvényedre?
Írta: grof19 Dátum július 18, 2020, 10:23:11
Idézetet írta: HT Dátum július 17, 2020, 19:35:14
Örök emlék marad.
Kicsit már megkopott a papíron a szöveg, de azért még olvasható.

Igen jó kombi szelvény és a nyeremény sem akármi. Ilyen meszi időtől függetlenül gratulálok hozzá!
Cím: Re:Emlékszel az első tippmix-szelvényedre?
Írta: LosGabos Dátum július 18, 2020, 12:56:57
Már rögtön az indulás hetében (1997. november 24) összeraktunk az akkori kollégákkal egy tutit. 10 meccs volt csupa papírformával, úgy emlékszem 5000 Ft-ért adtuk fel. Persze elment pár mérkőzés, de ez nem szegte a kedvünket.
Volt sok kicsi és néhány nagy nyereményem, aztán 2005-ben leszoktam a papírról és rászoktam a netes fogadásokra.
Cím: Re:Emlékszel az első tippmix-szelvényedre?
Írta: HT Dátum július 20, 2020, 17:26:23
Bocsánat az újabb szelvényért, de újfent feltörtek az emlékek.
Tudom, hogy ez a fórum az első tippmix szelvényről szól, de amíg nincs olyan téma az oldalon, hogy "Emlékszel-e a kb. 73. szelvényedre?", addig ide másolom ezt.  :D
Egy nap híján pont 7 hónappal az első szelvény után (2002. április 2-án) kitöltöttem az első (és egyben utolsó) olyan szelvényt, ahol egy olyan kimenetelre fogadtam, hogy egy csapat az első félidőben vezet, majd a végén kikap. Szerintem azóta sem fogadtam többet ilyenre, mert azt vallom, hogy ez teljesen lutri, ráadásul kicsi is az esélye.
2002. április 2-án a Bayern München hazai pályán fogadta a Real Madridot a BL negyeddöntőjében. A tipp szerint félidőben a Madridnak kellett vezetnie, a végén pedig a németeknek nyerni. Egy nagyobb társasággal néztük együtt a meccset, és hatalmas ujjongásban törtem ki, amikor a mérkőzés elején a Real megszerezte a vezetést. Félidőben még nagyobb volt a boldogság, hiszen akkor a tipp első része már összejött. A második félidőben sokáig nem történt semmi érdekes, majd amikor már kezdtem volna lemondani a sikerről, akkor a 72. percben a németek kaptak egy büntetőt. Megint ujjongás, öröm (sokan nem is értették, hiszen az első félidőben még Real-drukker voltam a szemükben), majd amikor Effenberg kihagyta a 11-est (gyenge lövését védte a kapus), akkor ropiba és kólába fojtottam a bánatom. Az utolsó 10 percet már nem is nagyon akartam nézni, úgyhogy a 82. percben lőtt Effenberg gólról le is maradtam. Naná, hogy ezek után újra visszaültem a képernyő elé. És a 88. percben Pizarro belőtte a győztes gólt, amivel összejött a tippem. Nem akarom részletezni, hogy milyen örömtáncot lejtettem, és amikor megkérdezték, hogy végülis akkor most milyen drukker is vagyok, örömmel mondtam, hogy Juventus.
Viszont mivel a többi mérkőzés a szelvényen csak ezután jött, így igazából ezt követően kezdődött az igazi izgulás. Rosszul lettem volna, ha ezek után egy fix mérkőzés vitte volna el a tippsort. De legalább egy életre megtanultam, hogy nagy szorzójú mérkőzéshez akkor párosítok csak újabb meccseket, ha azt a bizonyos nagy szorzós találkozót játsszák utoljára a szelvényen.
Cím: Re:Emlékszel az első tippmix-szelvényedre?
Írta: TiB Dátum július 21, 2020, 09:02:26
HT ha másnak nem is, de nekem nagy öröm ezeket a sztorikat olvasni, meg nézni a régi szelvényeket. Szóval ha van még sztorid, én olvasnám :) Totóztál a tippmix előtt?

Emlékszem amúgy arra a meccsre, nem fogadtam rá, de Effenberg tényleg feléledt a második félidőre. Az a durva, hogy Pizarrót későbbre tenném, de tényleg ott volt, és még aktív, nem semmi. Az a pillanat nagy lehetett, amikor az érzelemdús meccs után mondtad, hogy Juve dukker vagy ;D
Cím: Re:Emlékszel az első tippmix-szelvényedre?
Írta: Admin Dátum július 21, 2020, 11:48:37
Szerintem még simán jöhetnek ilyen és hasonló szelvények. :)
Cím: Re:Emlékszel az első tippmix-szelvényedre?
Írta: HT Dátum július 21, 2020, 13:29:47
Mindenkelőtt köszi TiB és köszi Admin a támogatást és a biztatást, így legalább már nem érzem olyan "kínosnak", hogy újra és újra előjövök az ilyen szelvényekkel, amik 18 évig feküdtek a fiókban egy dobozban.
A történethez annyi még hozzátartozik, hogy a társaságban senki nem tudott a szelvényemről, mert nem akartam, hogy hülyének nézzenek miatta. Aztán persze a mérkőzés végén már elárultam, hogy mi volt az oka a gyerekes ujjongásnak, valamint a "lököttnek tűnő" örömtáncnak, és természetesen az addigi titkolózásból már büszke szelvénymutogatósba mentem át.
Azon az utolsó 10 percen múlt, hogy a legnagyobb lúzer helyett én lettem azon az estén a hatalmas spíler.  :)

A mi családunk egyébként mindig is nagy szerencsejáték-family volt.
Édesapámnak annak idején kétszer volt 4-es a lottón, és a hetvenes években (az elmondásuk szerint) épp az egyiknek köszönhetően tudtak befizetni egy (panel)lakásra. De a totózás bűvölete is nagyon hamar átragadt rám, bár furcsa mód (amit ma sem értek) édesapámmal nagyon ritkán játszottunk együtt. Még a mai napig megvannak azok a (79-es és 85-ös kiadású) könyvek, amik a különböző vezetéses és hibapontos totókulcsokat tartalmazták. A kedvencem éveken át a 2 háromesélyesből, 8 kétesélyesből és 3 fixből álló kéthibapontos kulcs volt (48 oszlopon). Sajnos a hibapontok rendre jöttek, úgyhogy 11-esnél soha életemben nem volt több találatom.

Na jól van, ennyit a múltról, nem akarom lefoglalni az egész fórumot.
Cím: Re:Emlékszel az első tippmix-szelvényedre?
Írta: Csenii Dátum július 23, 2020, 19:22:27
Szelvényem az nincs. Tippmixprón raktam asszem, de nincs kedvem visszakeresni, jó régen volt már. A foci VB-hez kapcsolódik, de arra se emlékszem már melyikhez. Azt tudom hogy a brazilok játszottak a németek ellen. A németekre raktam, jó oddson. Mert asszem egy tízezrest nyertem vele kereken, de arra már sem emlékszem mennyiből. Amit aztán szerencsétlenül felraktam a Lokira. Szívügyi döntés volt. :D Félidőben 1-0-ra álltak, akkor én már láttam csörögni a kasszát. Agyonra dícsértem őket félidőben. A vége 1-1. Anyád! :D
De innentől nem volt megállás. Vki javasolta hogy ne itt játszak hanem beten, mert ott félidőben is kivehetem a pénzt. Ha most javasolná, agyonütném szerintem.  :bash: Hogy lehet ettől a fránya függőségtől megszabadulni házi módszerrel, tudja vki? Ha sok önkontrolos könyvet olvasok kigyógyulok belőle?  :redchug:  ??? ::)
Cím: Re:Emlékszel az első tippmix-szelvényedre?
Írta: Csenii Dátum július 23, 2020, 19:23:44
Vagy keressek vmi másik függőséget?  ;D
Cím: Re:Emlékszel az első tippmix-szelvényedre?
Írta: Admin Dátum július 23, 2020, 20:05:22
Egyszerű a képlet, írd meg nekik (bet365?), hogy függő vagy. Mélyrepülés azonnal.  ;D
Cím: Re:Emlékszel az első tippmix-szelvényedre?
Írta: HT Dátum július 28, 2020, 14:51:06
Bár korábban megígértem, hogy nem sajátítom ki ezt a fórumot, de mivel látom, hogy nem kígyóznak hosszú sorokban az emberek a történeteikkel, így én írok egy újat.

A 2002/2003-as szezon alapszakaszának a vége felé jártunk, pontosabban január 10-11-én.
Nagyon sok mérkőzés volt ezen a két napon (19), és az előzetes terv az volt, hogy kiválasztok pár fixet, és azokat teszem meg egy ezresért. Végül 5 tuti meccset találtam:
- Houston – Denver (H - 1,15)
- Indiana – Golden State (H – 1,15)
- Lakers – Cleveland (H – 1,1)
- Dallas – Boston (H – 1,2)
- Toronto – New Jersey (V – 1,35)
Ez azonban csak 2,35-ös szorzót adott ki, amiért nem volt értelme egy ezrest kockáztatni.
Mivel ekkor már hetek óta szemezgettem a tippmix által kínált 13-as szorzós kosárlabda-döntetlenekkel, így remek alkalom volt ezt kipróbálni.
A 19 mérkőzésből a már említett 5-öt fixként rávettem minden szelvényre, és a maradék 14-et pedig egyenként hozzájuk fogadtam.
Vagyis lett 14 olyan (100 Ft-os) szelvényem, amin az öt fix megegyezett, és mindenhol csak a hatodik mérkőzés változott.
30,6-os szorzója volt minden tippsornak, vagyis ha csak egy mérkőzés is döntetlen lesz, akkor máris a feltett 1400 Ft-omra 3060 Ft jön vissza, vagyis több mint kétszeres pénz. (Az eszembe sem jutott, hogy esetleg a fixek közül bármelyik is elmehetne. Pedig utólag kiderült, hogy nem álltam messze tőle.)
Rövidre zárva: a vége az lett a történetnek, hogy az 5 fix szerencsésem bejött, a 14 mérkőzésből pedig 4 végződött hosszabbítással, úgyhogy 4 x 3060 = 12.240 lett a nyeremény.
Cím: Re:Emlékszel az első tippmix-szelvényedre?
Írta: HT Dátum július 28, 2020, 14:58:23
És a másik kettő...