2016

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


83. tipp
Svéd Rally  2016.02.11-14.



Újabb ralis hétvége vár ránk. Most Svédországba látogat a mezőny, de nem a jól megszokott havas pályák várnak ránk. Az időjárási viszonyok kedvezőtlenek (a havas versenyhez), ezért több szakaszt törölni kellett és sokat át is szerveztek. Teljesen megváltozott a verseny képe. Sok esős és csúszós pálya vár a versenyzőkre, néhol ugyan várható jégbordás út is, de összességében szerintem inkább hasonlít a verseny egy brit futamhoz. Nézegettem a párosításokat, de semmin nem akadt meg a szemem, így maradt a helyezésekre való tippelés. Nagy valószínűséggel megint a VW-sek fognak az első helyért harcolni, de jó esélye nyílik a Hyundainak beleszólni a győzelembe. Most már minden versenyzőjük az új i20-as modellel áll rajthoz, mely remekül mutatkozott be az idei év nyitóversenyén. Neuville harmadik lett és a többiek sem vallottak szégyent. Apropó Neuville. Tavaly majdnem nyerni tudott itt a svéd ralin és idén is őt szemeltem ki, mint fogadható versenyzőt. Ugyan vannak megingásai, de többségében jól szokott menni az ilyen versenyeken (brit ralin is 3. és 4. hely az elmúlt évekből), magabiztos versenyző és ha nem jön közbe valami motorhiba akkor simán top6-ba fog kerülni.
Tipp: Thierry Neuville első hatban végez
Odds: 1.72
Erősség: 6/10

84-86. tipp
Kerékpár, Katari körverseny   2016.02.10.


Első két szakasz sok érdekességet tartogatott ezen a versenyen. Volt itt bukás, szélvihar stb. Eljött az időfutam és tulajdonképpen fő esélyes nélkül a mezőny. Nincs itt Dumoulin, Terpstra, Malori, Dennis vagy épp Tony Martin. Nincs igazi klasszis így bárki nyerhet. Fogadóirodáknál legnagyobb favorit Jos van Ebden. Jól ment tavaly, de én azért nem tennék rá pénzt. Ránéztem a párosításokra és néhányon megakadt a szemem:
Gruzdev - Oss: Oss tulajdonképpen Avermaet egyik embere a hajrák előtt. Neki segít és az ezt követő etapon is majd érte dolgozik. Összetettben már elszállt az olasz. Gruzdev tudja, hogy ilyenkor év elején kell odatennie magát, mert utána már esélye sincs a versenyeken. Rutinos segítő már és a kisebb versenyeken meg is kapja az esélyt. Nem jobb időfutamos kazah, mint Oss, de a körülmények miatt most simán megverheti őt.
Westra - Sergent: Ha bárki mással lenne párba Sergent nem fogadnék rá. Új-Zélandi bajnokságon nagyon gyengén ment (főleg időfutamon), viszont Westra már lassan két éve nem tud jól menni a kronókon. Kiégett és már inkább a szökésekre és a segítésekre gyúr rá. Ilyen párosításban egy 1.90 körüli oddspárokra gondoltam, de így bőven van érték Sergentban.
Kragh Pedersen - Quinziato: Dán srác Pedersen nagy tehetség a prológok és időfutamok területén. Dán körön már tavaly is bronzérmes lett hasonló távon, és Katarban most egy jó összetett eredményre is van lehetősége, ha jól megy a kronón. Quinziato nehéz eset. 36 éves már, főleg segítőként tevékenykedik. Rutinos és jól megy a prológokon. Ha van kedve és hagyják versenyezni a csapatánál, akkor top5-be is odaér, viszont ha megvan a csapatutasítás, akkor még a top30-ba se ér oda. Jól áll összetettben, viszont a csapattársa Avermaet is jó. Kérdés mennyire hagyják menni a BMC-nél az olaszt. Egy próbát megér Pedersen.

Tipp:  Gruzdev végez előrébb
Odds: 2.37
Erősség: 3/10


Tipp: Sergent végez előrébb
Odds: 2.10
Erősség: 5/10


Tipp. Pedersen végez előrébb
Odds: 2.75
Erősség: 4/10

#47 február 10, 2016, 15:40:28, Pozzato
Végül bejött a legbizonytalanabb tipp.  ;D
Idézetet írta: Pozzato Dátum február 09, 2016, 21:25:04
84-86. tipp
Kerékpár, Katari körverseny   2016.02.10.

Tipp:  Gruzdev végez előrébb
Odds: 2.37
Erősség: 3/10


Tipp: Sergent végez előrébb
Odds: 2.10
Erősség: 5/10


Tipp. Pedersen végez előrébb
Odds: 2.75
Erősség: 4/10
Idézetet írta: Pozzato Dátum február 09, 2016, 01:01:21
Holnapi teniszkínálat eléggé jónak ígérkezik. Meglátjuk pozitívan jövök-e ki belőle.

76-82. tipp
Tipp: Chang nyer     Odds: 2.25    Erősség: 4/10
Tipp: Hernandez nyer   Odds: 2.25    Erősség: 4/10
Tipp: Arguello/Bagnis nyer   Odds: 2.75   Erősség: 4/10
Tipp: De Bakker/Haase nyer   Odds: 2.00  Erősség: 4/10
Tipp: Vikhlyantseva +1,5 szett    Odds: 2.60   Erősség: 4/10
Tipp: Krajicek nyer   Odds: 2.75     Erősség: 4/10
Tipp: Olivo nyer     Odds: 2.50    Erősség: 4/10
Elmúlt 1,5 nap eredménye: -1,14.



87. tipp
Tenisz, Buenos Aires    2016.02.10.
Marrero/Moser - Pella/Schwartzmann



Összeállt két nagyöreg (Marrero és Moser), favoritok voltak az első fordulóban Giraldoék ellen. Végül ha nem is könnyedén, de nyertek. Elvileg most is ők az esélyesek, de én semmi értéket nem látok bennük. Moser ha párost játszik szokott eléggé érdekes meccseket veszteni és Marrerot se kell félteni ha bunda áll fenn (Kuboték elleni páros meccs az Australian Openen..). Pellaék egy összeszokottabb páros képét mutatják. Két éve már játszottak együtt, akkor nyertek is challenger tornát.  Egyikük sem érdekelt már egyéniben, így nyugodtan koncentrálhatnak a páros meccsekre. Kis szerencsével még döntőzhetnek is, de elődöntő simán kinéz nekik.
Tipp: Pella/Schwartzmann  nyer
Odds: 2.25
Erősség: 6/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 10, 2016, 14:45:00
Egyikük sem érdekelt már egyéniben, így nyugodtan koncentrálhatnak a páros meccsekre.

Schwartzmann még érdekelt egyéniben is, ettől függetlenül jó tippnek tűnik.

Idézetet írta: Irtis Dátum február 10, 2016, 15:38:17
Schwartzmann még érdekelt egyéniben is, ettől függetlenül jó tippnek tűnik.
Teljesen igazad van, félrenéztem.  :ok:

88. tipp
Kerékpár, Katari körverseny  2016.02.11.
Alexander Kristoff - Mark Cavendish




Megint ők. Ebben a párosításban még mindig van érték véleményem szerint. Cavendish önmagához képest nagyot ment a szerdai kronón és van esélye az összetett sikerre. Azonban van egy kis gond: Boasson Hagen. Hagen csapattársa Cavendishnek, ráadásul felvezetőembere is, viszont eléggé kihajtotta magát a kronón, igaz simán győzött is. Első két helyen tehát két Dimensionos versenyző, de az első helyen Boasson Hagen van. Az íratlan szabályok értelmében kötelező őt védeni a csapatának, így biztos sokat megy majd elől a gárda a csütörtöki etap során. Emiatt biztosan ki is lesznek fáradva. A Katushánál más a helyzet. Kristoff a vezér és mivel az összetett elúszott, ezért szakaszgyőzelmekre megy rá. Ha megkapja a  felvezetést, mint a második etapon akkor nehéz lehet őt megverni. Pláne egy csúcsformájától távol álló Cavendishnek. Nagyon megszorongatta ugyan a norvégot és valami hasonlót várok a csütörtöki etapon is, de szerintem Kristoff megint előrébb végez Cavendishnél. Okosan osztotta be az erejét az időfutamon a norvég, nem hajtotta szét magát. Felvezetőcsapata sem erőltette meg magát és láthattuk a második etapon, ha kell kiválóan dolgozik össze a vonata.
Tipp: Kristoff végez előrébb
Odds: 2.00
Erősség: 6/10

Kicsit sajnálom a teniszt, de Kristoff végül visszahozta a napot.  :ok:  Eddig ez a február nem túl biztató, de még hátravan a java. Szerencsére NBA-ben jön az All-Star szünet, szóval van egy kis idő újra összeszedni magam. Bicajban holnap Katari kör utolsó etap, utána ha az irodák nem adnak oddsokat a hétvégi egynaposokra, akkor ott is pár nap szünet (4-5).
Idézetet írta: Pozzato Dátum február 10, 2016, 14:45:00
87. tipp
Tenisz, Buenos Aires    2016.02.10.
Marrero/Moser - Pella/Schwartzmann


Tipp: Pella/Schwartzmann  nyer
Odds: 2.25
Erősség: 6/10


Idézetet írta: Pozzato Dátum február 10, 2016, 20:45:05
88. tipp
Kerékpár, Katari körverseny  2016.02.11.
Alexander Kristoff - Mark Cavendish


Tipp: Kristoff végez előrébb
Odds: 2.00
Erősség: 6/10

Kicsit elhanyagoltam a naplót az elmúlt napokban, de nem is tippeltem most semmire. Át kellett gondolnom mire fogok mostantól fogadni és mit hanyagolok majd. 6-7 sportágat próbálok majd erőltetni, ezen belül is próbálom majd limitálni a ligákat. Megpróbálom majd a tippek indoklását is 3-4 sorba rövidíteni, mert tudom, hogy ha hosszú úgyse olvassák el az emberek (még lehet a rövidet se).
Holnaptól kerékpár és ománi körverseny. Izgalmas első szakasz lehet. Általában sprinter szakasz. Aki nagy oddsra vadászik, az Kristoff vagy Bennett szakaszgyőzelmére tegyen. A biztos fogadásoknál két dolog fogott meg: Avermaet H2H-ja 1.57-ről 1.40-re csökkent, Brambilla nem éppen sprinter alkat plusz Avermaet nagyon szakaszt szeretne nyerni. Másik, hogy Rui Costa oddsa Fuglsang ellen 2.10-ről 1.60 környékére zuhant. Ő a vezér a csapatban és elvileg a hajrákban is őt fogják erőltetni. Végül jöjjön az én tippem.


89. tipp
Kerékpár, Ománi körverseny   2016. 02. 16.
Marco Canola - Simone Ponzi




Két olasz srác harcára hívnám fel a figyelmet. Ponzinak idén nem igazán megy. Hajrákban nem jönnek az eredmények, pedig még itt év elején kéne virítania. Rebellin a csapattársa, akire nagy valószínűséggel a csapat taktikája épül (vagy épp Matysiakra). Canola már idei első két versenyén volt top10-ben hajránál, ráadásul két éve ugyanezen a szakaszon lett ötödik Saganék mögött. Ismeri a versenyt ráadásul jobb formában van, mint Ponzi. Csapata első számú sprinter.
Tipp: Canola végez előrébb
Odds: 2.00
Erősség: 6/10

Szép felfordulás rögtön az első szakaszon.
Idézetet írta: Pozzato Dátum február 15, 2016, 21:31:38
89. tipp
Kerékpár, Ománi körverseny   2016. 02. 16.
Marco Canola - Simone Ponzi


Tipp: Canola végez előrébb
Odds: 2.00
Erősség: 6/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 16, 2016, 12:06:14
Szép felfordulás rögtön az első szakaszon.

Köszi a tippet Pozzato!  :ok:

Elkezdődik az Andalúz körverseny is. Ománban már a második etap jön. Eléggé sok tippet néztem ki holnapra, ami nem túl bíztató, mert ilyenkor szokott jönni a bukás. Próbáltam szűrni, de így is 10 tippből csak felére tudtam csökkenteni.

90-94. tipp
Kerékpár, Omán és Andalúz körverseny
Omán: Domenico Pozzovio - Vincenzo Nibali: Nibali ide is csak edzeni jött, mint ahogy Pozzovivo, de Nibali nem veszi igazán komolyan ezeket a versenyeket. Az első komolyabb emelkedőn a vert mezőnyben ér fel. Pozzovivo egy fokkal jobb, ő ha kell még sprinter is ilyenkor.
Omán: Romain Bardet - Rui Costa: Alapvetően ez egy 50-50%-os párosítás, de tudjuk, hogy Bardet szereti ezt a versenyt. Jó a hajrákban is, míg Rui Costa ebben nem annyira remekel. Nincs meg a végső gyorsasága hozzá.
Andalúzia: Nacer Bouhanni - Kristian Sbaragli: Ez a tipikus érték tipp. Bouhanni jó sprinter, de tavaly is bizonyította, hogy nem tett jót neki a divízió váltás. A Cofidis vonata gyenge, ő pedig szinte csak a pénzét szedi fel. Hajrákban sokszor favorit még, de már nem jönnek úgy a győzelmek, mint másfél éve. Sbaragli a jövő nagy olasz sprintere lehet. Fokozatosan fejlődik, tavaly Vueltán szakaszt nyert, és idén akar robbantani. Ilyen oddson nem lehet otthagyni. Aprót megér.
Andalúzia: Tosh van der Sande - Carlos Barbero: Barbero a spanyolok ígérete. Ő és Lobato lehet a jövő náluk, már ami a sprintet illeti. Elmúlt már a Freire Gomezes korszak, most ebből kell élniük. Barbero nem klasszikus sprinter, inkább az emelkedős hajrákat kedveli jobban, de hazai pályán mindig odateszi magát. Sandénak idén nem sikerült a felkészülés annyira, és a formája is ingadozó.
Andalúzia: Adrien Petit - Manuel Belletti: Adrien Petit csapata a Direct Energie nagy bajban van. Bryan Coquard megsérült. Eltörte a karját. Így ezt a versenyt tuti kihagyja, így Petit lesz az első számú sprinter. Belletti idén eddig gyenge. Most is csak felvezető ember lesz előttem (igen én is indulok). Nagy értéket látok ebben, ha Petit tényleg odateszi magát.

Tippek:
Pozzovivo végez előrébb      2.20     3/10
Bardet végez előrébb    2.00   4/10
Sbaragli végez előrébb   3.75    2/10
Barbero végez előrébb    2.50   3/10
Petit  végez előrébb   1.90    6/10

A biztosabb tippek jöttek, de jobban örültem volna, ha beesik egy nagyobb szorzó még. 1,5 egység is profit végül is.
Idézetet írta: Pozzato Dátum február 16, 2016, 20:38:54
90-94. tipp

Pozzovivo végez előrébb      2.20     3/10
Bardet végez előrébb    2.00   4/10
Sbaragli végez előrébb   3.75    2/10
Barbero végez előrébb    2.50   3/10

Petit  végez előrébb   1.90    6/10

95. tipp
Kerékpár, Ománi körverseny
Moreno Hofland - Roy Jans



Megakadt a szemem ezen a tippem. Hofland bizonyította a Katari körön múlthéten, hogy hiába kapja a kiváló felvezetéseket, nincs meg a gyorsasága jelenleg a hajrák befejezéséhez. Kiváló pozíciókban van 800-1000 méterrel a vége előtt. Ellenben Jansnak felvezetés se kell, mert a gyorsasága bőven megvan a jó helyezések elérésére. Majdnem legyőzte Kristoffékat Katarban. Még mindig csak 25 éves és évről évre folyamatosan fejlődik, ellenben Hofland megrekedt egy szinten tavaly előtt és onnan nem nagyon tud előrébb lépni.
Tipp: Jans végez előrébb
Odds: 1.83
Erősség: 6/10

Most bezzeg tudott sprintelni Hofland... 2. és 3. hely. Van még egy tippem egy egységgel Lobato szakaszgyőzelmén az andalúz körön 11-es oddsszal, de az csak a poén kedvéért.
Idézetet írta: Pozzato Dátum február 17, 2016, 20:46:21
95. tipp
Kerékpár, Ománi körverseny
Moreno Hofland - Roy Jans


Tipp: Jans végez előrébb
Odds: 1.83
Erősség: 6/10

#59 február 18, 2016, 17:07:40, Schleck
Tetszik a naplód, egy kérdésem lenne: a tipperősségek egész pontosan mit takarnak? A tétet ennek megfelelően súlyozod? Vagy szó szerint értendő, és mondjuk egy 6/10-es azt jelenti, hogy szerinted olyan 60%-ban jönne a tipp?

Edit: Köszi a választ, ez így logikus.