Elvek, Gondolatok és fogadási szokások + TIPPEK SOUND-tól

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


zvezda-bologna 148,5 over 1,3

rostock-bamberg bbl 193,5 under 1,35

andorra-zaragoza acb 178,5 under 1,32

Sziasztok

Felismerésem miatt osztok meg tapasztalati információt, a sportfogadásról!
13-14 hónapja foglalkozom adat alapú fogadásokkal. Mit jelent ez? Saját adattáblákat, majd adatbázisokat építek a mérkőzések jegyzőkönyvei alapján. Az adatokat manipulálom, majd a rendelkezésre álló infók alapján döntök.
Külön adattáblákban kezelem a fogadásaimat is – sokféle módon monitorozom, ellenőrzöm a döntéseim mechanizmusát.
Itt jön a felismerési, tapasztalási rész. Az adat alapú fogadás (nem megérzés, nem érzelmi döntések) sikeres lehet az alábbiak figyelembevételével:
Kritérium, Kritérium tartomány vagy inkább tartományok, előfordulási gyakoriság!

Hátulról, az előfordulási gyakorisággal kezdeném, mert talán ez az a manipulált adat, amelyhez egy mezei fogadó egyáltalán nem fér hozzá, vagy legalábbis nem könnyen. Meggyőződésem, hogy a bukmékerek számára ez a kezdő szorzók kijövetelénél fontos adat. Jellemzően magam labdarúgás esetén gól, lap, szöglet over fogadásoknál, kosárlabdában over/under kimeneteleknél használom – de fel lehet használni más fajta kimenetekre is!
Röviden a lényeg, példával szemléltethető legjobban. Kritériumom az, hogy legalább 75%-os legyen az előfordulási gyakoriság a kimenettel kapcsolatosan. Több kritériumtartományban is elemzem az adatokat!

Ma este 19:00-kor kezdődik a Milano-Napoli Lega A olasz kosárbajnoki a 24. fordulóból. Eddig a csapatok 23/23 meccset játszottak összesen 46-ot. A mérkőzéseiket született pontadatok exelben rendezve vannak oszlopban oszlopok végén különféle függvényekkel, képletekkel manipulált adataim vannak. A tippmixpro kijött a meccsre 150,5 over kimenettel 1,34-el. Jöjjön hát az adatok elemzése, előfordulási gyakoriság alapján:

1.   Kritérium tartomány
A csapatok 46 eddigi meccsén 10 alkalommal fordult elő, hogy kevesebb pont esett, mint 150,5. Tehát 78,3 %-ban több pont született, mint 150,5! Első kritérium pipa!!
2.   Kritérium tartomány
A Napoli 23 meccsén összesen 1 alkalommal volt kevesebb pont, mint 150,5 – ez erős 95,7%. Ez nem annyira örömteli, mert egyoldalú a tipp, nyilván a Milano oldalán nem teljesül a 75%-os kritérium.
3.   Kritérium tartomány
               A Milano esetében ez az adat 9/23 azaz 60,9% - itt elbizonytalanodhatunk, de érdemes tovább menni.
Jöjjenek az egymás elleni mérkőzéseik, de nem kell évekre visszamenni, csak az egy éven belülieket vizsgálom, mert a többi adat nem releváns. Volt egy kupameccsük februárban 149,5 pont született, októberi bajnokijukon, pedig 145!

És itt van az a pont, amikor érdemes kidobni ezt a kimenetelt és nem kötni! Itt látszik igazán, hogy az a feldobott 1,34-es szorzó mennyire értéktelen és az irodák ezekkel tudnak haszonra szert tenni.
A mérkőzést még nem dobom ki, megnézem ezek után az under lehetőségeit is. A tippmixpro a 170,5 undert 1,32-vel hozta ki, lássuk hát!

1.   Kritérium tartomány
A 46 fordulóban 12-szer fordult elő, hogy több pont esett, mint 170,5 és ez csak 74%. És itt engedem el a mérkőzést!!!

Dönthetnék máshogy, ha a kritériumom nem a 75%-os előfordulási gyakorisággal kalkulál! A fogadáskötéseim adatelemzései, viszont azt bizonyítják, hogy ez az a határ, ahol hatékony a kiválasztás.
Érdemes a kritérium tartományok számán elidőzni. Döntéseim alaposságában fontos, hogy lehetőleg minél több kritériumtartományban megvalósuljon a 75%-os előfordulási gyakoriság. Ezért megnevezem azokat a tartományokat, amelyekkel kosárlabda esetén dolgozni szoktam:

1.   A felek összesített meccseinek adatai – ha bukó hagyom!
2.   A felek vizsgálata külön-külön; ha nagyon egyoldalú az elbizonytalanító erő.
3.   Adott a meccs esélyese (formák, szorzók előre vetítik) – az esélyesnek gondolt, majdani győztes meccsein az előfordulási gyakoriság.
4.   Ugyanez a vesztes fél esetén.
5.   Egymás elleni mérkőzéseik – valósult-e már meg a közelmúltban a fogadni kívánt kimenetellel ellentétes kimenet.
6.   Egymás elleni meccseinek átlagai.

Ha ezeken a kritériumtartományokon, szűrőkön átmegy egy tipp, akkor felkerülhet a napai pre-fogadási listára. Ebben az esetben, próbálom az alaptippet élőben kötni – itt kell a találkozó forgatókönyvének szerencsés alakulása is. Ahhoz, hogy mérkőzés kezdete előtt meg legyen kötve az üzlet, további kritériumokon kell átmennie!
PL.: a milano-napoli meccsre, a csapatok pontátlagainak átlaga és a kimenet között legyen legalább tíz pont differencia. Csapatok egymás elleni meccseinek átlaga (max 3 összecsapás) és a kimenet között legyen ugyanígy legyen 10 pont.

Aki eddig elolvasta és érti annak óriási gratuláció! Nem lehet kihangsúlyozni az ELŐFORDULÁSI GYAKORISÁG fontosságát, egy-egy fogadás esetében. Illetve a sikeres fogadáshoz szükséges tényt: az előfordulási gyakoriság kívánt mértéke, minél több kritériumtartományban valósuljon meg (minimum 4).

Azt gondolom, hogy a fogadók 96-97 %-a azért veszteséges, mert döntéseikor, nem veszi figyelembe a fentieket, sőt egyáltalán nem is tud róluk!
üdv, sound

pesaro-reggiana lega A 173,5 under 1,31

scafati-brindisi lega a 150,5 over 1,31

badalona-barcelona ACB 177,5 under 1,31

hamburg-bayern bbl, 150,5 over 1,5


partizan-olympiakos 145,5 over 1,53