Téli olimpia 2018

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Téli olimpia 2018  -  Wikipédia | Hivatalos oldal


A XXIII. téli olimpiai játékokat 2018. február 9. és február 25. között rendezik a dél-koreai Phjongcshangban.

Ebben a témában lehet beszélgetni mindenről, ami a téli olimpiával kapcsolatos.

Ha van egy jó tipped, akkor oszd meg velünk!

:beerchug:

Téli olimpia: Lehet-e magyar érem?

Már csak pár nap és kezdődik a téli olimpia Phjoncsangban. Mi először a magyarok éremesélyeivel foglalkoznánk, ugyanis hosszú idő után újra realitássá vált egy, de az is lehet, hogy több érem megszerzése. Tovább


Külföldi predikció: http://sportsdemo1.gracenote.com/documentation/vmt

Ezen az oldalon két érmet jósolnak Magyarországnak, egy ezüst és egy bronz. Az előrejelzésüknél érdekesebb lehet a twitter-oldaluk, amire mindenféle érdekességek kerülnek ki. Például Kasai Noriaki nyolcadik részvétele lesz olimpiákon. Az összes most induló sportolónak közel fele Noriaki első olimpiai ugrása után született.

Ha már téli olimpia 21. század ráadásul ázsiai helyszín... egy robotos bemutató mindenképp kell :)

https://www.youtube.com/watch?v=9-mwXX0Tn2Y

ha igy haladnak a fejlesztések, akkor a következő téli olimpián akár felül is múlhatják az emberi teljesítményt...

#4 február 20, 2018, 15:10:44, csabax
Ez az Elizabeth Swaney jó alaposan megtrollkodta az olimpiát.
Amúgy én őt nem hibáztatom semmiért, hiszen végre-valahára teljesült a nagy álma és olimpikon lett, viszont az ő példája nagyon jól illusztrálja, hogy némely sportágnál mennnyire "hatékonyak" a szűrők és a korrupt ingyenélők segítségével miként tud egy alapszinthez közeli tudással rendelkező akárki olimpikon lenni.
Biztos vagyok abban, hogy ezen a fórumon is vannak legalább néhányan, akik teljesíteni tudnának annyit, mint a fentebb megnevezett "sportoló", és ahhoz sem fér kétség, hogy ennyi tudással nagyon szívesen lennének olimpikonok.
Ismét bebizonyosodott, hogy az egész élsport pusztán pénz kérdése, és mindössze csupán az a kérdés, hogy ezt az élsportnak nevezett valamit azok fizetik-e, akik valamilyen szinten érdekeltek benne (akár versenyzőként, akár nézőként, akár szponzorként), vagy az adófizetők fizetik a hírhedten korrupt ingyenélők közbeiktatásával.
Szerintem az azért nem rossz, hogy egyre inkább kiderül, hogy elsősorban pusztán pénz kérdése az indulás az olimpián. Hiszen pénze bárkinek lehet, például lehet örökölni is azt a fránya lóvét, szóval nehogy már életveszélynek kelljen az embernek kitennie magát az olimpiai induláshoz.
Én támogatom Szvján Bözsi kisasszony neolimpiai eszméjét, hagyjuk már a fenébe az ugrálást, szóljon a pénzről az indulás, elvégre kapitalizmus van, vagy mi a szösz!

(Amúgy meg szerintem már tanulmányozza a magyarországi közbeszerzéseket!)
:beerchug:

Az említett tehetség "teljesítménye":

https://www.youtube.com/watch?v=Gv_K1q2DRGg

Ha még van olyan személy aki nem látta ezt a viccet.  ;D

,,Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos!" teljesen megvalósult. ;D ;D ;D

Idézetet írta: slices Dátum február 20, 2018, 14:03:01
,,Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos!" teljesen megvalósult. ;D ;D ;D
Ez esetben tényleg fontos a részvét!  :)

Én vele vagyok, remélem tervezi a 2020-as tokiói indulást is  ;D Mondjuk BMX freestyle-ban simán végig tudna gurulni majd az elemek közt mindenféle trükk nélkül  ;D
(Amúgy meg őszintén szólva 5-6 év múlva kb. ezt kivéve semmire sem fogunk emlékezni erről az Olimpiáról)


Magyarország elsõ aranyérme a téli olimpiákon

Elképesztõen nagy hajrával lett meg a gyõzelem a férfi 5000 méteres rövidpályás gyorskorcsolyaváltó döntõjében! Videó itt!


Azért milyen komoly már, hogy igazi sporttörténelmi eseményt láthattunk. Fiatalok még Shaolinék, de ki tudja mikor lesz újra egyáltalán érem, nem hogy arany. Én azt hittem biztonsági játékot mennek a koreaiak esése után, és beérik a bronzzal, de megleptek a végén. Király volt :)

Lehetett fogadni, hogy hányadikok lesznek a döntőben. Én raktam egy ezüstöt, de örülök, hogy elment a tippem, mert nagyobb élmény volt ez így. Igazad van Tibi, nagy kérdés, hogy lesz-e hasonló sikerünk a közeljövőben. Liu tesók még fiatalok (23 és 20), de Knoch Viktor már 29, szerintem benne több olimpia nem lesz, Burjánba még egy, szóval kell még valaki majd, de lehet addigra még tapasztaltabbak leszek és egyéniben is is szállítják majd az érmeket.

Ez a Knézy olyan balf..z, hogy nem tudja mi a különbség a páros és a kettős kiállítás között a cseh-orosz meccsen.....