Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ellenzéki – miniszterelnökjelölt kommunikációs hibákat vétett, nem tanulnak pl Orbántól.
Orbán tudja jól, hogy 3-4 dolog dogmatikus ismétlése, bőven elég, mindezt napi többezerszer minden csatornán.
-    Nem akarunk háborút, az ellenzék akar
-    KicsiFeri reinkarnálódott, soha többet baloldalt
-    Megvédjük a rezsicsökkentést – az ellenzék elzárná a gáz/olaj forrásokat

Meg is ragadt a szavazóikban, bármikor visszaismétli bármelyikük – mint az 1X1-et.

Ellenzéki hiba: a butaság.
1. Azért rossz az oktatás, azért ,,termel" kis túlzással analfabétákat, hogy képi tartalmakkal (TV, net) lehessen befolyásolni a gondolkodását minél több embernek.
2. Be kellene látni, hogy a mindenkori ellenzék a közel 300 KESMA médiában nem kap szerepet, ezért ami rendelkezésre áll csatorna, abban kellene nyomulni, maximum 3 üzenettel. pl.: Mi vagyunk a legcsóróbbak az EU-ban; lakosságra vetítve mi kapjuk a legtöbb EU-s pénzt; Valahol elveszik a pénz (mi vagyunk a legkorruptabb EU-s tagállam) – tisztes jövedelmet mindenkinek, nem egyszeri támogatásokat kampányszerűen.
3. Az ellenzék nem ismeri a választásokban rejlő lehetőségeket. Pl.: ha van 88 vidéki választókerület, akkor fel kellene mérni, hol van reális esély. Hol szereztek 48-55 %-ot a kormánypárti egyéni jelöltek az elmúlt 3 választás alkalmával. Oda kell menni kampányolni, és a legjobb rendelkezésre álló jelöltet tolni, minden nap!!!!
4. Nem ismeri az ellenék a választásban rejlő lehetőségeket/a rendszert. Nem alkalmaznak okos matematikusokat? Pl.: ha a Kutyák javára lemondanak a listás szavazatoktól, akkor 5% elérése esetén 5 listás hely jut töredékszavazatokból a Kutyáknak. Az öt helyből 3-at veszített volna a Fidesz, 2-őt az Összefogás. Már nem kétharmad! A kutyáknak 1,5 % hibádzott ehhez, ami az ellenzéknek ,,belefért volna simán!

PL.:
Ha én vagyok az ellenzéki miniszterelnök jelölt, akkor januártól piros-fehér-zöldre festett arccal és hajjal, minden nap ugyanazt a három-négy dolgot ismétlem dogmatikusan a nép nyelvén.

Mind a 3-4 állítás mögött persze van tartalmam – fel vagyok készülve a mély interjúkra, s mindegyikről tudok beszélni 25 percet.

Ha olyan kérdést kapok, hogy mit fogok tenni pl a szociális szférában nem megyek bele (lsd Orbán)! Annyit mondok, hogy minden jelenlegi dolgot megtartunk, a mélyebb döntésekről (pl.: családi pótlék emelése) abban az esetben konzultálunk, ha itt lesz az ideje (lsd Orbán kitérő – mégis tartalmas válaszai).
Oktatás dettó, Egészségügy detto – mindegyik végén megerősítem, hogy félelemre nincs okuk a választóknak.

...és ennyi bassza meg.
1. Nem tudják kiforgatni a szavaimat
2. Nem építhetik a hibáimra ellenfeleim a kampányukat
3. Egyenes, őszinte, önazonos kommunikáció

Lehet alapítok egy pártot....



#1141 április 07, 2022, 06:51:32, csabax
Idézetet írta: Sound Dátum április 06, 2022, 19:14:06Lehet alapítok egy pártot....
@Sound, szerintem könnyű dolgod lesz.

A magyarországit jól írtad le. Csak amolyan megnyugtatásként jelzem, hogy Ká-Európában sok helyen hasonló a helyzet.
Romániában most, például, olyan miniszterelnök van, aki elromlott lemezként ismétli, hogy: "Szerintem hagyjuk az elemzőket, hogy elemezzék az elemzést, s majd utána eldöntjük, hogy mit fogunk tenni."

Ha valamire nem tud érdemben válaszolni, akkor a tőle telhető legkülönfélébb variációkban nyomatja az elemzéses süketelést.
Amikor szerencsésebb napja van, akkor ritkábban elemez, de amikor pocsék napot fog ki, akkor minden második-harmadik mondatában elemeznek az elemzők.
Egyébként tábornok a csávó és korábban a hadsereg vezérkari főnöke volt. Tényleg nagyon ért a katonai dolgokhoz és nagyon jól is csinálta, ám a csúcson való visszavonulás helyett elkezdett politizálni és így kifejezetten gyorsan kiderült róla, hogy erkölcsileg egy hatalmas nulla. Sőt, mellette Tállai András, Kósa Lajos és Németh Szilárd észkombájnoknak tűnnének.
Igazából plagizált (is) a csávó, tehát valamennyire ő a magyarországi Schmitt "Plagi bá'" Pál romániai megfelelője, ám várhatóan jobban fog járni, mint Schmitt Plagi, mert ő ugyan jelenleg még csak miniszterelnök, de már látható, hogy fel akarják "építeni" köztársasági elnöknek, s emiatt az van, hogy azt a plagizálós dolgot "jegelték", már amennyire tudták, hogy lehetőleg ne foglalkozzon vele senki és mihamarabb felejtsék el.
:beerchug:  :beerchug:  :beerchug:  :beerchug:  :beerchug:

@Sound, ha már említettem a románokat...

Ezeknél jelenleg éppen az is problémát jelent (természetesen sok egyéb másik is), hogy az a szellemileg visszamaradott miniszterelnök beperelte a saját maga által vezetett román kormányt, hogy az általa kinevezett oktatási miniszter legalább annyira tudja "jegelni" a plagizálási ügyet, hogy a miniszterelnök ne bukjon meg.

Szóval ennek a plagizáló miniszterelnöknek jobbára már csak abban kell bíznia, hogy a saját maga által kinevezett oktatási miniszter nem annyira nagyon hülye, hogy ne tudja megoldani a feladatot.
 ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

Ezt az üzenetet kellene mindenkinek megérteni és ennek kellene eljutni mindenkihez, legfőképp a politikusokhoz, mert sokan ilyenkor közülük a homokba dugják a fejüket.

Diktatúrában (orbánisztánban) nem lehet szavazással leváltani a diktátort!! A diktátorokat nem leváltani, megbuktatni szokták!!

2014-ben 2%-kal kapott többet a mindenki, mint a fityisz, lett is belőle 2/3-ad nekik!

A propagandát - ami most már 53%-ot hozott nekik - kellene kilőni és helyette nyilvánosságra hozni, mennyit és miben hazudtak.

Amennyiben a diktátor bukik, Gyurcsány is bukik, tehát egyiknek se volt érdeke a másikat megbuktatni. Velük együtt lavina indulna el, maradna 20-30 politikus, aki nem korrupt, csaló és nem része a rendszernek, amit a korrupció ural.

2026-ban már kb. 3millióan fognak a diktátorra szavazni, mivel a szavazói számuk exponenciálisan emelkedik.
Most még többen voltak, akik az ellenzékre szavaztak + nem szavaztak, de 2026-ban már ez a szám nem lesz több!
Sose lesz az ellenzéknek 3 millió szavazója, tehát amíg a diktátor létezik, diktátor marad.

Most már csak az EU-ban "bízhatunk", hogy nem adnak 1 eurócentet se a diktátornak a korrupció miatt.
Viszont már erre is van forgatókönyvük, ennyire tartják reálisnak.
Ha nem lesz mit ellopni, előbb utóbb maga alá fog dőlni a ner, de félő utóbb, nem előbb.

Úgy látom, kihalt ez a topic. Esetleg már mindenki beletörődött vagy elhagyta orbániszánt?

Olyan durvát nem írhattam azért. Igyekszem mindig a tényeket objektíven megközelíteni.

Ki ismer fel 5-nél több maffiózót a maffiakormányból? A diktátor nevét, monogramját tilos leírni, ő csak diktátor.

Számodra nem elérhetőek a csatolmányok ebben a fórumban.

@lazanyja

Nem, nem halt ki a topik, de szerintem nagyjából mindenki leírta a véleményét, amit érzett.

A továbbiakban viszont nem szeretnénk ha ez a fórumtéma bármilyen oldal irányába billene. Maradjunk semlegesek, már amennyire lehet, a propagandát meg hagyjuk a faszbuk csoportoknak. Köszi.

Társadalom

Ismétlődés
Ha jobban megfigyeljük, érdemben semmit sem változott a társadalmunkban az elmúlt 70 év folyamán. A felfogás rendkívül hasonló (mindegy, hogy 1950, 1980 vagy 2020). Ahogyan 1955 környékére, úgy 1980-as évek elejére, illetve mostanra is formálódott egy masszív fiatal réteg (kiegészülve középkorú személyekkel), akiknek elegük lett. A gond csak az, hogy papíron történt egy rendszerváltás 1990-ben, de ebből szinte semmit sem lehetett érzékelni.

A jelenlegi idősebb magyar szavazóknak kellett egy "apafigura", akire szavazhatnak, hiszen ilyen korban nőttek fel: Kádár-korszak (vagy épp korábban Horthy regnálása). Ezek a vezetők azt mondják, amit hallani szeretnének: csak ők védhetnek meg, veszélyes a másik oldal (hanyatló nyugati eszmék stb.). A '90-es évek előtt a hanyatló és dekadens Nyugattól kellett megvédeni az országot, akik ráadásul amúgy sem segítenének nekünk. Van egy kiváló történet erre, ami mai napig él a társadalomban, csak van vele egy apró probléma: nem igaz. Az '56-os forradalom kapcsán nekem nagyapám mesélte, hogy ők mentek, harcoltak, de az a rohadt Amerika ígérgetett, de semmit sem segített. Én annyit kérdeztem, hol hallottad ezt pontosan? Azt mondta, hogy a rádióban!
"Mi lehet az alapja a nyugati katonai segítség ígéretét emlegető későbbi kritikának?
A. Ross Johnson egyetlen november 4-ei dokumentumot talált, amely összefügghet ezzel. Aznap a magyar szerkesztők az Observer brit napilap egyik cikkét szemlézték, ebben az írásban úgy fogalmaznak, ,,elkerülhetetlenül nyomás nehezedik az Egyesült Államok kormányzatára, hogy katonai segítséget küldjön a szabadságharcosoknak". Ebből kiindulva írta és olvasta fel Thury Zoltán egy jegyzetben, hogy ,,Londonban, Párizsban, Washingtonban, New Yorkban, a szabad országokban mindenütt mérhetetlen, valóban elemi erejű felháborodás fogadta a szovjet merénylet hírét [...] A közvéleményt nyugaton rendkívül gyorsan, valójában páratlanul gyorsan sikerült mozgósítani." Ennél konkrétabb utalás a nyugati beavatkozás lehetőségére a fennmaradt dokumentumok és felvételek szerint nem hangzott el."
Forrás: https://www.szabadeuropa.hu/a/a-szabad-europa-radio-es-1956/30907290.html

Mi történt ezek után? Az, hogy 30-35 évnek kellett eltelnie, hogy egy generáció "magához térjen" (azok, akik most 75 év felettiek, mind csalódtak Nyugatban, egy téves infónak köszönhetően, ők most groteszk módon a jelenlegi rendszerváltás legnagyobb ellenségei, pedig korábban ők akarták leváltani az elnyomónak vélt rendszert). Nem itt nálunk történt az ébredés a '80-as években, hanem Csehszlovákiában és Lengyelországban, mivel a magyarok továbbra is a legvidámabb barakk eszméjét követték. Ez azonban önmagában semmit sem jelentett volna, ha a Szovjetunió nem kerül a hanyatlás szélére, illetve nem érkezik meg Gorbacsov a Szovjetunió élére.

Ha egy buli beindul
A tudatosság a '90-es évek előtt is megvolt, hiszen a történelemből is csak a rendszerre nézve kedvező dolgokat lehetett tanítani. Ez a "rendszerváltás" után sem változott érdemben, ezért is sokan nincsenek tisztában alapokkal, hiába történek azóta kiigazítások, valahogy a magyarok nem igazán vettek róla tudomást. A jelenlegi 70 év feletti generáció élete több, mint első felét egy elnyomó rendszerben töltötte, ahol megelégedett annyival, hogy elmehetett a bolgár vagy horvát tengerpartra, de nagyobb vágyaik nem lehettek (mégis úgy beszélnek róla, mintha a Kánaánban éltek volna). Mivel ilyen közegben szocializálódtak, itt érezték magukat biztonságban, ezért számukra idősebb korukra ez a preferálandó életforma. Ha mondjuk az unoka azt mondja, megy külföldre, akkor kérdések a következők: Minek? Miért? Itthon vagy csak biztonságban, Nyugat hanyatló, rohadt kapitalisták.

Ez a körforgás kissé megtört az ezredfordulóra, de nem olyan mértékben, hogy jelentősen változzon a gondolkodásmód. Egy tökéletes táptalajt szolgáltatott ez a társadalom ahhoz, hogy visszatérjünk a rendszerváltás előtti időkhöz. Ki az ellenség? Brüsszel. Van "közvetlen" veszély is, hiszen Soros és migráns is opció (azok is, akik másképp gondolkoznak). Ahogyan 60 éve a fiatalok, úgy a mostaniak is "rettegésbe" nőnek bele, folyamatosan félniük kell, de majd "Apa" megvéd. Mit ölnek így ki az emberekből? A víziót és a reményt. Lesz egy tudatosan (és ne felejtsük el, kiválóan) felépített rendszer, ahol az emberek többsége örül majd annak, ha össze tud hozni egy kisebb házra valót hitelekből. Élete végéig a rendszernek fog hálálkodni, hogy a családtámogatásnak köszönhetően van most háza (igaz, hogy 20-40 évig hitellel terhelve). Már látszódnak a CSOK miatti tendenciák, miszerint a különböző társkeresőkön megnőtt a fiatal anyák száma, akik a CSOK miatt házasodtak, szültek, de hamar kiderült, nem jött be a dolog. Társadalmi törések fognak kialakulni, csonka családok száma megnövekedik és még lehetne sorolni.

Szeretném leszögezni, hogy így alakultak a dolgok, ez nem egészen Orbán Viktor hibája. Szimplán kihasználja, ahogyan más is kihasználná, ha hasonló eszmékkel és adottságokkal rendelkezne. Kádár János a nép gyermeke volt, elég megkérdezni a nagyszülőket, akik úgy emlékeznek rá, mint jótét lélekre, akiről sosem volt semmilyen negatív sztori, mindig egyszerűen élt, becsületes volt. Azokat a nagyszülőket kérdezzük, akik az állami médiából tájékozódtak. Ahogyan majd 30-40 év múlva azokat a nagyszülőket kérdezik, akik az országban maradtak és az állami médiából tájékozódtak. Mit mondanak majd? Orbán Viktornak még hitele is volt, megtakarítása sincsen, disznót vágott, puritán módon élt. Elmondható: azok a személyek, akik 60 évvel ezelőtt háborogtak, mára a hasonló elven működő rendszer kiszolgálói. Nevetséges, ugye?

Választási rendszer

Számok
  • A Fidesz képes mozgósítani minden körülmény között 2,5-2,8 millió szavazót
  • A választásokon rendszerint nem vesz részt a szavazásra jogosultak 28-30%-a
  • Mivel a szavazásra jogosult népesség 7,6-8,1 millió között mozog, ezért könnyen kiszámolható, hogy általában 5,3-5,6 millió ember megy el szavazni
  • Ha ennek a fele Fidesz-szavazó, elvisz még 500-600 ezer szavazót a többi kisebb párt, akkor kiszámolható, soha a büdös életben nem lesz többsége az ellenzéknek
  • Ahhoz, hogy az ellenzék nyerjen, megfelelő mozgósítás kell az egyéni körzetekben, illetve országosan minimum 75%-os részvétel (de lehet, hogy inkább 80%), ez irreális.
Teljesen mindegy, hogyan alakítják át a szavazókörzeteket, miként húzzák a határokat, ugyanis fizikálisan nincsen meg az ellenzék arra sem, hogy egyszerű többséget szerezzen. A társadalom mesterséges szegénységben való tartása elősegíti (erre szolgál a növekvő euró, ahogyan még sok más tényező is), hogy a választás előtti közvetlen pénzosztás mindig sikeres legyen. Magyarországon emiatt mindig lesz egy minimum 20-40% közötti réteg, akik (mély)szegénységben fognak élni, akik nem tehetik meg, hogy más médiából tájékozódjanak, mint az állami, akik nem tehetik meg, hogy másra szavazzanak, mert az bizonytalanság, ugyanis a pénz a Fidesztől jön. Ez egy potenciális szavazóbázis.

Gyurcsány-faktor
Mivel ezek elsősorban a Fideszre szavaznának, illetve tudván, hogy a választásokon 70%-nál többen nem vesznek részt, ez megint sima többség a Fidesznek, ha okosan megoldják, akkor kétharmad. Ezzel biztosította a Fidesz, hogy Orbán Viktor élete végéig hatalmon maradjon. Lehetne ezt túlzásnak is mondani, de nem az. A rendszer ugyanis úgy lett kialakítva, hogy egy másik nagy tömb tudná csak Orbán Viktort legyőzni, viszont a másik tömb megosztott (tudatosan, aFidesz által is). Gyurcsány Ferenc személye osztja meg ezt a nagy tömböt, pontosan emiatt nem kerül sohasem börtönbe Gyurcsány. Orbán Viktor kezében ő az egyik aduász. Tudja, hogy Gyurcsányt egója nem engedi kiszállni a politikából, tipikusan az a személy, aki többet ér a Fidesznek szabadon, mint börtönben. Ez az egyik oka, hogy sosem lesz nálunk megtisztulás (sem ellenzéki, sem kormánypárti oldalról).

Előválasztás
A választást jelentősen befolyásolta az előválasztás eredménye is. A Jobbik és a DK ugyanis megsértődött, mert nem az ő emberük lett az elnökjelölt. Ha ez nem lenne elég, akkor még a házi feladatot sem végezték el (ellentétben a Fidesszel). Mi volt a házi feladat? Az, hogy megnézni az elmúlt két választás eredményét. A Fidesznek ugyanis megvan a plafon, körzetekre is pontosan lebontható ez a szám. Vannak bizonyos régiók, amik veszett fejsze nyele az ellenzéknek (Győr-Moson-Sopron stb.). Ezt fel kellett volna mérni, ide vagy a legerősebb jelöltet küldeni, vagy elengedni a körzetet. Csak a nyerhetőekre koncentrálni. Ez alsóhangon 48-54 egyéni körzet, de ezt sem úgy, hogy teljesen idegen jelöltet állítani, hanem tudatosan építeni, kampányolni mellette. Ezt szinte csak a Momentum és az MSZP csinálta, meg is lett az eredménye, mert önmagukhoz képest sok egyéni körzetet nyertek, ellentétben a Jobbikkal és a DK-val, akik teljesen megbuktak. A Momentum minden harmadik körzetét megnyerte, ahol embert indított! A Jobbik? Ha jól számoltam, 29 egyéniből semmit. Míg a Momentum szavazókat hozott, addig a DK-s és jobbikos körzetekben csökkent a szavazói kedv.

Összefogás? Inkább a Momentumnak éljenek
Felesleges ezt a "hatost" megtartani, Jobbik szerintem 2-4% körüli pártra zsugorodott, kutyát se érdekli a sorsuk. DK? Gyurcsány teljesen lejáratta magát, ha azok a "durcis" öregek, akik azért nem mentek el, mert nem Gyurcsány az elnökjelölt, hanem Márki-Zay, akkor velük együtt szerintem 8-10%-os párt a DK. Jövő szempontjából ők is kikopnak majd. Az MSZP és az LMP képes volt egy kicsit összekapni magát, de a Momentum jelezte egyértelműen, hogy ők lehetnek az ellenzék jövője. Nekik van egyedül esélyük arra, hogy felvegyék a versenyt a Fidesszel. A hátrány óriási, így 2026-ban nem a győzelem a tét, hanem az, hogy kezdetben elvegyék valahogy a kétharmadot. Ehhez viszont két dolog kell: egyik, hogy már 2022 áprilistól dolgozni. A kampányt nem az utolsó évre kell hagyni, hanem négy évig kell tolni. Fel kell építeniük 35-50 erős jelöltet azokban az egyéni körzetekben, ahol fogható a Fidesz. A parlamenti munkában felesleges részt venni, mert azzal csak az idő telik. A másik dolog? Ki kell lépni az ellenzékből. Le fogják őket húzni idővel (mármint a DK és a Jobbik a Momentumot), ha tovább akarnak lépni, akkor azt most kell. Megtörténhet-e mindez? Nem, mert a Momentum nem fogja ezeket csinálni, félnek.

Jövőkép

Tényleg volt segítség
Ellentétben a korábbi évtizedekkel (mikor nem ígértek semmi konkrétat, csak mi nagyítottuk fel), most a Nyugat próbált segíteni. Mindenki ismeri az Európai Unió által kezdeményezett 7. cikkely szerinti eljárást (jogállamiság), de volt egy bizonyos Angela Merkel, aki a végletekig próbálta védeni Orbán Viktort (gyakorlatilag még az utolsó hivatali döntése is Orbán védelme mellett szólt). Miután Merkel kikerült a képből, érezhetően változott az EU véleménye hazánk irányába. Eltűnt a védőháló, bátrabbak voltak az EU-s képviselők is. Egy olyan helyzetbe került az ország, ahol Nyugatról folyamatosan érkezik a dorgálás (pénz már nem), mellettünk lévő országban háború van, itthon történelmi mélységben a gazdaság, infláció az egekben. Külföld megtett mindent, ennél többet nem fognak tenni és nem is tehetnek.

Radikalizálódás
Sokan szerintem megrémültek (és megdöbbentek), hogy a Mi Hazánk bekerült, de annyira nem meglepő. Ahogyan több elemző is kiemelte, Jakab Péter nem tudta a korábbi Jobbik-szavazókat megfogni, akik "átvándoroltak". Ha innen nézzük, akkor a Mi Hazánk könnyedén lehet 4 év múlva egy 15-20% közötti párt, hiszen a Jobbik a csúcson 1 millió szavazóval rendelkezett. Magyarországon igény van a szélsőjobbra, kérdés, mennyivel növekszik majd ez az igény. A Mi Hazánk szintén ott erős, ahol a Fidesz: falvakban. Minden azon múlik a Mi Hazánk részéről, hogyan tudják felépíteni magukat a következő években. Ezzel furcsa módon épp a Fidesztől vehetnek el szavazókat, de összességében nem fogják a kormányzópártot gyengíteni, mielőtt valaki ettől tartana.

Újabb kétharmad
Nálam jóval okosabb emberek megírták, mi várható a következő ciklusban. Valószínűleg az, amiket eddig nem sikerült megvalósítani. A média teljes leépítése elmaradt (járvány és egyebek miatt), természetesen, lesz kirakatban hagyva pár veszélytelen sajtóorgánum. Ahogyan Vlagyimir Putyin 2000-es évek elején leépítette Hodorkovszkijt, úgy kezdődik el itt is az "ellenségesnek" vélt milliárdosok szivatása. Mi volt az első lépés szinte rögtön a választás után? Bigétől 11 milliárdot behajtottak. Érthető, ahogyan mondjuk az elmaradó EU-s pénzek esetén az adóemelés és még lehetne ezeket sorolni. Árstop és társai? Erről Dörner Csenge beszélt nekünk, miért veszélyes ez, illetve arról is, miért szokták megtartani, ha egyszer belekezdenek (Orbán már utalt is rá, hogy akár év végéig is maradhat).
https://www.youtube.com/watch?v=Tg8FoEX72Mw

Szó esett az önkormányzatok teljes kiüresítéséről, ebben is lesz ráció, illetve még tényleg sok-sok dolog lehet. Valószínűleg az alkotmány is változni fog, sok függ majd attól is, milyen lesz kapcsolat az EU-val. Ha egyáltalán nem jön pénz a következő 1-2 évben, akkor az átírhat dolgokat. További egyetemek kerülnek majd alapítványokhoz, növekszik a haveri körökben a diplomások száma, lehetne még ezeket sorolni. Azért veszélyes ez, mert ezzel pont a fiatal értelmiséget üldözik el, akik az ország jövőjét jelenthetnék. Továbbra is Oroszország a példa, ahonnét épp Észtországba vagy az Egyesült Államokba menekültek fiatalok, akikből orvosok, befutott írók, informatikusok, cégvezetők lettek, befogadó országot gazdagítják a tudásukkal. Ezzel az ország, ahonnét emigrált, még nagyobb hátrányba kerül, még kevesebb befektető lesz, jóformán csak "gyártósorként" használják majd az adott régiót (autógyárak stb.).

Megbékélés
Valószínűleg most sokan kivárnak, majd a többség távozik, de lesznek beletörődők is, akik maradnak itthon. Vegyünk orvosokat, akik hiába keresnek majd jól magyar viszonyokhoz képest, idővel viszont egyre kevesebb minőségi orvos marad itthon, utána csak a " minőséget" keresik, bele fognak fásulni a sok munkába (túlórák stb.). Ez egy következmény, minél több értelmiségi és minőségi munkaerő hagyja el az országot, annál több teher hárul az itthoni tehetséges dolgozókra, ezzel a kiégés veszélye egyre inkább nő. A kiégő szakemberek vagy munkát váltanak, vagy külföldre mennek, ezzel növelve tovább a problémát. Nem hiába történt egy olyan eset, amire ugyan nagy figyelem nem esett, de érdemes kiemelni: először értett egyet ellenzék és kormány. Mindkettő hangsúlyozta a választás után közvetlenül, ne menjenek el a fiatalok. Mindenki tudja, hogy miért... 

Belebukhat-e Orbán Viktor ebbe az egészbe? Gazdasági válságba, esetleg a háborúba? Itt jön a másik kérdés, ami választ is ad: Gyurcsány Ferenc belebukott Öszödbe és lemondott 2006-ban? Nem. Önként nem fog távozni Orbán, választásokon meg össze tud kaparni 2,5-2,8 millió embert, legyenek bármilyenek a körülmények. A nép tehát most "halkan" forrong, de utána megbékél, beletörődnek a sorsukba, ahogyan az elmúlt évszázadban is, mert a magyar ilyen.


u.i.:
Magam részéről én befejeztem a honi politikával való "törődést", felesleges erőfeszítés. Míg én mondjuk megnézek tendenciákat, hová vezetnek bizonyos döntések, addig egy másik szavazó 10 ezer forintért eladja a jövőjét (és az enyémet is). Nagyra értékelem, ha ezt a hosszú üzenetet elolvastad, nem kell vele egyetérteni, de reagálni már nem fogok rá (ha megkérsz, akkor maximum privát üzenetben, de az sem biztos). Mindenkinek kitartást és sok-sok jót kívánok!  :beerchug:

#1147 április 14, 2022, 18:32:53, csabax
Ilyen-olyan-amolyan eseteknél szokás mondani, hogy "kövesd a pénzt" és megtudhatod, hogy mit miért csinálnak úgy, és nem pedig amúgy. Néha nem csak a jól ismert rövidebb változatot mondják, "kövesd a pénzt", hanem az egyik hosszabbikat is: Kövesd a pénzt és megtalálod a nyerőt. (Follow the money and you'll find your winner.)

A kétharmados Fidesz-győzelmet hozó magyarországi választás után és a parlament alakuló ülése előtt kezd kibontakozni az újabb figyelemelterelés jellegű felesleges perpatvar arról, hogy az ellenzéki képviselők beüljenek vagy ne üljenek be és legitimálják-e vagy ne legitimálják az őket semmibe vevő és díszletnek tekintő kormánypártot.

Például mostanában az lenne az egyik hír, hogy vannak olyanok, akik bojkottálni fogják a parlament alakuló ülését. Ennek a melldöngetésen kívül semmilyen haszna nincs, hiszen eléggé valószínű, hogy csakis erre az egyetlen egy alkalomra fog szólni a bojkott, s utána majd ezek az illetékes elvtársak és elvtársnők szépen be fognak ülni a parlamentbe és legitimálni fogják az általuk előszeretettel autokráciának és önkényuralomnak nevezett Fidesz-kormányzást.

Szerintem ezen figyelemelterelés és porhintés helyett sokkal érdemesebb követni a pénzt és majd a pénz követésének végén eldönteni, hogy ez a micsoda miért éppen így van. Ami zajlik: jó-e vagy nem jó? És ha jó, akkor kinek jó?

- 1.)
A "sima", "mezei" országgyűlési képviselők fizetése havonta 1,3 millió forint. Vagyis évente 15,6 millió forint bevétel. A parlamenti ciklus alatt a "sima", "mezei" országgyűlési képviselők fizetésből való pénzbevétele 62 millió 400 ezer forint. Ennyire sok pénz máris jelenleg, a jövőbeni fizetésemelések előtt van.

- 2.)
Egy bizottsági tagság esetén 1 millió 540 ezer forint az érintett országgyűlési képviselők fizetése, míg két bizottsági hely esetén pedig már csaknem 1,8 millió forint a havi fizetés. Ez azt jelenti, hogy egy bizottsági tagság esetén 1 év alatt 18,4 millió forintot, illetve 4 év alatt 73 millió 920 ezer forintot kapnak az országgyűlési képviselők. Két bizottsági hely esetén 1 év alatt 21,6 millió forintot, illetve 4 év alatt 86 millió 400 ezer forintot kapnak az országgyűlési képviselők.

- 3.)
A frakcióvezetők 2,5 millió forint havi fizetést kapnak. Ez azt jelenti, hogy 1 év alatt 30 millió forintot, illetve 4 év alatt 120 millió forint fizetést kapnak a frakcióvezetők.

Ez csakis az alapfizetés egyéb pluszjuttatások nélkül (útiköltség, szállás, napidíj, stb.).

Vajon az országgyűlési képviselőknek megválasztott személyek miért ne ülnének be a parlamentbe? Hiszen nekik is csak ez az egy életük van és most lehetőségük van arra, hogy az átlagembereknél sokkal jobban éljenek.

Van az a pénz.


A buzizós népszavazás kihozta a kreativitást. Egyesek színes ceruza készlettel készültek, más konkrét kérdésekkel.

https://444.hu/2022/04/05/a-magyar-kisproza-es-grafika-forradalmat-hozta-el-a-buzizos-nepszavazas-18

Ma, amikor kiderült, hogy magyar vagyok, megkaptam azt a kérdést, amire én is mindig egyből asszociálok: Do you like Putyin?
Gyorsan feloldottam a kapcsolatot, hogy a legkevésbé is azonosulni tudok Orbánnal. De nem is ez az érdekes, hanem, hogy már egy példa igazolja, hogy létezik a jelenség. Mármint rajtam kívül. Tegnap lent voltunk a parton egy orosz csajjal, és nekem is rögtön Putyin jutott eszembe. Persze ezt illik azonnal felülírni, hisz ahogy én nem Orbán vagyok, egy orosz sem lesz Putyin az állampolgársága miatt. Beszélgettünk a háborúról, politikáról, az orosz gazdaságról. Egyébként teljes mértékben megegyezett Oroszország leírása a független médiában ismertekkel. Ami viszont meglepett, az az ukránok iránti szimpátiájának mértéke. Elkeseredett hangon mondta, hogy "They are our people, they are like us."

Egyre több ilyen lesz, sajnos. Olvashattunk róla, hogy egy horvát étteremben nem látják szívesen a magyarokat (valószínűleg több is az, mint egy, nekünk egy társasággal évekkel ezelőtt beszóltak, mert magyarul beszéltünk, de én megértem a horvátokat is). Volt Görögországban is incidensem, mikor egy afro srác szólt be, mikor kiderült, Magyarországról jöttünk (migráció). Most ugye majd jön a Putyin-imádó jelző. Ilyen az, amikor a fagyi visszanyal, amikor nem látnak szívesen minket sehol sem, de tettünk is érte. Tipikus kisebbségi komplexussal küzdő vezetők ismérve, hogy ilyenbe belehajszolják az országukat, Putyinnak is rohadtul nehéz megemészítenie, hogy lelenc grúz kisgyerek volt.

400 forint az euró, megcsináltuk!  :beerchug:  A következő cél az 500, Vezérem nyomjad neki, nincs megállás, csak a Fidesz!


u.i.
... vagy itt most nem az a lényeg, hogy növekedjen?

Mar marciustol tudja mindenki hogy   "a baloldal gyengíti a forintot a felelőtlen ígéreteivel, melyek veszélyeztetik a magyar gazdaságot" .

https://24.hu/belfold/2022/03/08/forint-hollik-ellenzek-fidesz-euro/

Idézetet írta: Pozzato Dátum június 13, 2022, 16:18:43400 forint az euró, megcsináltuk!  :beerchug:  A következő cél az 500, Vezérem nyomjad neki, nincs megállás, csak a Fidesz!


u.i.
... vagy itt most nem az a lényeg, hogy növekedjen?


Vicc az egész. Nem tudom, mi várható a jövőben de semmi jóra nem számítok...

Napi szinten találkozom olyan munkavállalókkal akik kénytelenek Magyarországon dolgozni de Felvidéken élnek, na nekik egyáltalán nem mindegy havi szinten az árfolyam. Más lehetőségük nincs, de a magyarországi minimálbért ha átváltják €-ra az szinte semmire nem elég már Szlovákiában.