csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


#23520 június 16, 2019, 13:37:35, csabax
Brazília - Bolivia, Brazília 2.5 gól felett  :great:

Általában gólszegények szoknak lenni a fontosabbnak nevezhető focitornák nyitómérkőzései, ám ezúttal azt vélem, hogy a házigazda brazilok figyelmen kívül fogják hagyni ezt a "hagyományt" és úgy elverik majd ellenfelüket, mint az a bizonyos szódás a lovát. És leginkább azért gyanítom ezt így, mert a sérült Neymar nélkül szerepelhet a brazil fociválogatott.

Természetesen nagyon is jól tudatában vagyok annak, hogy rengeteg drukker nagyon jó focistának tartja Neymart és hiányolja őt erről a kontinenstornáról. Viszont én egyáltalán nem hiányolom Neymart. Persze, azzal teljes mértékben egyetértek, hogy jó focista a francia Paris Saint-Germain sztárja, de csakis ezért a dologért egyáltalán nem fogom hiányolni őt. Főleg azért nem fogom hiányolni Neymart, mert így nem kell majdnem minden támadásnál hozzá passzolni a labdát és várni, hogy mit fog csinálni, hanem gyorsabban és - ami nagyon lényeges - felszabadultabban játszhatnak majd a brazil labdazsonglőrök. Például azért lehetnek gyorsabbak a brazilok, mert hasznos focizással bírják majd eltölteni a Neymar fetrengései okozta kieső játékperceket.

Neymar hiányzása miatt remélhetően több játéklehetőséghez juthat majd a fiatal David Neres, s így talán már nem csak a BL-elődöntőig jutott holland Ajaxból lehet megismerni a tehetséges csatárt. De ott lesznek majd támadóknak a hazaiaknál még Roberto Firmino, Gabriel Jesus, Lucas Paqueta, Richarlison, Willian és Philippe Coutinho is, a kapuban pedig Alisson vagy Ederson fognak állni, szóval nem érdemes félteni a brazilokat.

A vendégek pedig, hát, bizony - hogyan is fogalmazzak "finoman" - szerény képességűek. Bolívia fociválogatottja általában akkor teljesít megfelelően, amikor otthon szerepel és a 3600 méter tengerszint feletti magasságban fekvő La Paz a helyszín. Ugyanis akkor az ilyen magasságokban éléshez hozzászokott bolíviaiak ki szokták használni azt, hogy az ellenfelek foci helyett leginkább az életben maradáshoz feltétlenül szükséges légzés jellegű levegővétellel foglalatoskodnak.

Ám ezúttal nem a bolíviai La Paz, hanem a brazíliai Sao Paulo lesz a focimeccs helyszíne. És nem a fellegek felett, 3600 méteres magasságban, hanem egy a tenger szintjét alig néhány száz méter magassággal meghaladó városban. Tehát ezúttal nem lesznek előnyben a szerény képességű vendégek. Képesnek tartom a házigazda brazilokat, hogy két gólnál többet szerezzenek a találkozón.

Tipp: Brazília 2.5 gól felett.


#23522 június 16, 2019, 14:58:24, csabax
Brown D. - Auger-Aliassime F., Brown D. +1.5 szett  :great:

#23523 június 16, 2019, 17:29:18, csabax
Fucsovics M. - Raonic M. 2  :great:

#23524 június 14, 2019, 22:10:59, csabax
Sakkari M. - Brady J. 1  :noway:

#23525 június 16, 2019, 19:45:10, csabax
Argentína - Kolumbia, 1.5 gól felett  :great:

Kénytelen voltam többször megnézni, majd pedig még néhányszor ellenőrizni is a fogadóirodák által kínált szorzót, mert az odds láttán arra kezdtem gyanakodni, hogy rosszul látok vagy valamilyen bajság történt a szememmel. Ám kiderült, hogy nincsen semmi probléma sem, szerencsére nem nincs baj a látásommal, hanem tényleg az van, hogy számomra meglepően magas szorzót kínálnak arra a bukik, hogy/ha legalább két gól lesz az Argentína - Kolumbia mérkőzésen. Hát... én úgy vagyok ezzel, hogy vélhetően nagyon alaposan "elszámolták" magukat a fogadóirodáknál. Ez esetben, mármint az 1,5 gól feletti szorzóval, nyilván csakis az lehetséges, hogy én nem tudok valamit, hiszen amúgy teljesen egyértelműen az a helyzet van, hogy ezen egymás ellen játszó csapatok játékosai vígan, röhögve és nagyon lazán bírnak szerezni legalább két gólt a meccsen. Nem igazán értem én ezt a kínált szorzót, de az tutira biztos, hogy ezt a lehetőséget nem hagyhatom ki.

Egy olyan találkozóra ajánlják azt a bukik, hogy legalább két gól lesz a mérkőzésen, ahol gyengék a védelmek, a kapusok sem a legjobbak közé tartoznak, viszont a két együttes focistái között olyan potenciális gólszerzők szerepel(het)nek - többek között -, mint Lionel Messi, Paulo Dybala, Angel Di Maria, Lautaro Martinez, Sergio Agüero, Matias Suarez, Duvan Zapata, Roger Martinez, James Rodriguez, Luis Muriel és Radamel Falcao. Amondó vagyok, hogy ezeknek a bukmékereknek teljesen "elment az eszük", vagy pedig én nagyon alaposan lemaradtam valamiről. Momentán semmi egyéb másik dolgot nem tudok elképzelni.

Még most, amikor írok ezeket a sorokat, sem bírom ép ésszel felfogni, hogy a fogadóirodák ilyen szorzót kínálnak arra, hogy legalább két gól lesz az Argentína - Kolumbia találkozón. Elképedtem! Nagyon! Szerintem ez már olyan dolog, amelyik egyáltalán nem érdemel abszolút semmilyen bővebb magyarázatot. Csak fogadni kell, oszt annyi!

Én éppen ezt teszem.

Tipp: Argentína - Kolumbia, 1.5 gól felett.

#23526 június 16, 2019, 21:40:47, csabax
Kanada - Martinique 1  :great:

Szerintem hazai győzelem várható ezen a találkozón. Ám leginkább nem azért tippelek így, mert valamennyire is jobb lenne Kanada fociválogatottja, mert nem, egyáltalán nem az, de mostanság az van, hogy az ellenfél Martinique nemzeti csapata még Kanadánál is nagyon-nagyon sokkal gyengébb. Csak úgy, mintegy mellékesen: Martinique válogatottját valószínűleg még egy gyengébb magyarországi NB I-es klubcsapat - például a Kisvárda vagy a Puskás Akadémia - is simán legyőzné.

Ennek az Arany Kupának a csoportkörében az várható Kanada fociválogatottjától, hogy legyőzze Kuba és Martinique együtteseit, kapjon ki Mexikótól, majd pedig a csoportgyőztes Mexikó mögötti második csapatként jusson tovább. Mindössze csakis ennyi a kanadaiak feladata. Arra már nem kell gondolniuk, hogy mi történhet a negyeddöntőben, mert a végén még idő előtt összekavarodnak a gondolataik, s akkor már talán arra sem lesznek képesek, hogy győzzenek Kuba és Martinique ellen a csoportmeccseken.

Martinique fociválogatottjának játékosairól még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy amikor meglátják a meccs helyszínét, a mintegy 90 ezer férőhelyes pasadenai - Los Angeles környéki - Rose Bowl stadiont, ahová a szigetük teljes lakosságának negyede simán beférhetne, csak nézni fognak, mint a moziban. Egyébként pedig szerintem bőven elegendő annyit tudni róluk és jelenlegi focitudásukról, hogy ugyan régebben egyszer - szerintem tévedésből - megnyerték a Karib Kupát, ami nem tévesztendő össze ezzel a CONCACAF Arany Kupával, hiszen azért ennél sokkal gyengébb megmérettetésről van szó, szóval az utóbbi bő évtizedben még erre a Karib Kupára is csak amolyan véletlenül jutott ki a martinique-i nemzeti csapat. Már amikor azon pár alkalommal kijutott. Mert olykor még erre a gyengébb színvonalú Karib Kupára, ahol jobbára azok szerepelnek, akik sörözés és napozás helyett éppen ráérnek focizni, sem sikerült kvalifikálnia magát Martinique fociválogatottjának.

Tipp: győz Kanada.

#23527 június 15, 2019, 13:57:34, csabax
FC Tokyo - Vissel Kobe, DNB 1  :noway:

#23528 június 17, 2019, 10:28:41, csabax
IK Brage - Trelleborgs FF, DNB 1  :great:

#23529 június 15, 2019, 23:00:55, csabax
Venezuela - Peru, szerez gólt a vendégcsapat  :noway:

Egyik csapat sem nevezhető, szerintem, még csak közepes színvonalúnak sem, de azért mégis azt vélem, hogy a jelenlegi Peru kissé jobbnak számít Venezuelánál. Persze, nem nagyon, de arra azért talán jó lehet a perui nemzeti csapat, hogy gólt szerezzen a Venezuela elleni találkozón. Sőt, talán még arra is jó lesz a teljesítménye, hogy nyerjen. Bár azért erre most nem tippelek, hiszen nekem bőven elegendő lesz annyi is, hogy gólt szerezzen a perui válogatott.

A perui gólszerzés - és győzelem - már csak azért is fontos lehet, mert az együttes egyazon csoportban van a házigazda és nagy favorit Brazíliával. Mivel várható, hogy Peru vereséget fog szenvedni a brazilok elleni találkozón, s így tehát pontot sem fog szerezni azon a meccsen, a perui gárdának a Venezuela és Bolívia elleni meccseken kell megszereznie a továbbjutást érő 2. helyhez szükséges győzelmeket. Vagy legalább annyit muszáj "összehoznia", hogy a szintén továbbjutást érő 3. helyen végezzen olyan eredménnyel, amely a legjobb két csoportmásodik válogatott közé sorolja Perut.

Azt már a Brazília - Bolívia nyitómérkőzésen látni lehetett, hogy Bolívia válogatottjától nem kell tartani, hiszen esetükben a focit "ugató" játékosok gyülekezetéről van szó, viszont azt is látni lehetett, hogy nem lesz majd könnyed sétagalopp a Bolívia elleni összecsapás, ugyanis az a csapat, ha már focizni nem tud, simán betömörül a saját kapuja elé, megpróbálja majd valahogyan "kibekkelni" a meccset, s abban fog reménykedni, hogy az előrefelé rúgott labdák egyikéből-másikából lesz valamilyen helyzetre emlékeztető momentuma. És talán, miért is ne, akár gólja is.

Az előbbiek alapján eléggé egyértelműnek tűnik, hogy Perunak a venezuelaiak elleni találkozón érdemesnek tűnik győznie vagy legalábbis gólt-gólokat szereznie. Ez a dolog elvileg sikerülhet is, hiszen várhatóan Christian Cueva, Edison Flores és Andy Polo is ott lesznek majd a csapatban. Természetesen Christian Cueva gólszerzése valószínűsíthető leginkább, ám azért szabad a pálya, bárki perui focista próbálkozhat. Már csak azért is, mert létfontosságúnak tűnik a vendégek gólszerzése.

Tipp: szerez gólt a vendégcsapat.


;D ;D ;D ;D ;D


Idézetet írta: csabax Dátum június 13, 2019, 17:38:38
Garcia-Perez G. / Stollar F. - Bertens K. / Schuurs D. 2  :great:

Most expensive big-5 league players: Salah behind Mbappé
http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2018/265/en/
0-2

#23532 június 17, 2019, 12:26:25, csabax
Uruguay - Ecuador 1  :great:

Ajánlott nyernie az uruguayi válogatottnak. Persze, azért valószínű az is, hogy adott esetben még a meglepetésnek nevezhető döntetlen is "beleférhet", hiszen a továbbjutást jelentő helyezés megszerzéséhez elegendő lehet majd Japánt legyőzni nagyobb gólkülönbséggel, de az tűnik biztosabb megoldásnak, ha már Ecuador ellen is győzedelmeskedik Uruguay. Mert bizony ebben a C-csoportban egyáltalán nem árt már a kezdetektől fogva azzal számolni, hogy itt szerepel a Copa America címvédője is, azaz Chile nemzeti csapata. És mivel nagyon úgy tűnik, hogy Chile nem fog megállni a csoportkörben, hanem a kiesési szakasz utolsó mérkőzéseit "célozza" meg, Uruguay számára az tűnik biztosabbnak, hogy az Ecuador és Japán elleni győzelmekkel vegye birtokba a másik továbbjutó helyezést. Természetesen még akár az is előfordulhat, hogy ebből a csoportból a harmadik helyezett is továbbjutó lesz, ám azért erre a véletlenszerű dologra nem érdemes "építeni". Tehát az lehet a megoldás Uruguay számára, hogy nyerjen a nála gyengébbnek tűnő csapatok elleni találkozókon, majd pedig Chile jöjjön, aminek jönnie kell.

Ecuador csapatánál jobbára csak Enner Valencia és - talán - az USA-beli Minnesota United klubcsapatban játszó Romario Ibarra azok a focisták, akikre jobban érdemes odafigyelni a támadásoknál. Persze, tévedésből bárki egyéb másik labdarúgó lába is "elsülhet", most is, mint ahogyan bármikor máskor is, de ilyesmire vélhetően nem kerül majd sor. Uruguay csapatában pedig minden bizonnyal ott lesz támadásban Edinson Cavani, Luis Suarez és/vagy Christian Stuani, középpályásnak ott lesz Lucas Torreira és Rodrigo Bentancur, míg a védelemben pedig várhatóan Diego Godin, Jose Maria Gimenez és Sebastian Coates, a kapuban pedig Fernando Muslera kapnak helyet.

Könnyelműsködhet Uruguay válogatottja, ám úgy vélem, hogy vannak annyira "felnőttek" a focisták, hogy ilyesmit ne az Ecuador elleni meccsen csináljanak. Ezen a találkozón elegendő lesz csak simán nyerniük.

Tipp: győz Uruguay.


Idézetet írta: csabax Dátum június 13, 2019, 23:18:17
Brazília - Bolivia, Brazília 2.5 gól felett  :great:

Általában gólszegények szoknak lenni a fontosabbnak nevezhető focitornák nyitómérkőzései, ám ezúttal azt vélem, hogy a házigazda brazilok figyelmen kívül fogják hagyni ezt a "hagyományt" és úgy elverik majd ellenfelüket, mint az a bizonyos szódás a lovát. És leginkább azért gyanítom ezt így, mert a sérült Neymar nélkül szerepelhet a brazil fociválogatott.

Természetesen nagyon is jól tudatában vagyok annak, hogy rengeteg drukker nagyon jó focistának tartja Neymart és hiányolja őt erről a kontinenstornáról. Viszont én egyáltalán nem hiányolom Neymart. Persze, azzal teljes mértékben egyetértek, hogy jó focista a francia Paris Saint-Germain sztárja, de csakis ezért a dologért egyáltalán nem fogom hiányolni őt. Főleg azért nem fogom hiányolni Neymart, mert így nem kell majdnem minden támadásnál hozzá passzolni a labdát és várni, hogy mit fog csinálni, hanem gyorsabban és - ami nagyon lényeges - felszabadultabban játszhatnak majd a brazil labdazsonglőrök. Például azért lehetnek gyorsabbak a brazilok, mert hasznos focizással bírják majd eltölteni a Neymar fetrengései okozta kieső játékperceket.

Neymar hiányzása miatt remélhetően több játéklehetőséghez juthat majd a fiatal David Neres, s így talán már nem csak a BL-elődöntőig jutott holland Ajaxból lehet megismerni a tehetséges csatárt. De ott lesznek majd támadóknak a hazaiaknál még Roberto Firmino, Gabriel Jesus, Lucas Paqueta, Richarlison, Willian és Philippe Coutinho is, a kapuban pedig Alisson vagy Ederson fognak állni, szóval nem érdemes félteni a brazilokat.

A vendégek pedig, hát, bizony - hogyan is fogalmazzak "finoman" - szerény képességűek. Bolívia fociválogatottja általában akkor teljesít megfelelően, amikor otthon szerepel és a 3600 méter tengerszint feletti magasságban fekvő La Paz a helyszín. Ugyanis akkor az ilyen magasságokban éléshez hozzászokott bolíviaiak ki szokták használni azt, hogy az ellenfelek foci helyett leginkább az életben maradáshoz feltétlenül szükséges légzés jellegű levegővétellel foglalatoskodnak.

Ám ezúttal nem a bolíviai La Paz, hanem a brazíliai Sao Paulo lesz a focimeccs helyszíne. És nem a fellegek felett, 3600 méteres magasságban, hanem egy a tenger szintjét alig néhány száz méter magassággal meghaladó városban. Tehát ezúttal nem lesznek előnyben a szerény képességű vendégek. Képesnek tartom a házigazda brazilokat, hogy két gólnál többet szerezzenek a találkozón.

Tipp: Brazília 2.5 gól felett.

85. perc: 3-0