csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#23625 június 28, 2019, 20:49:38, csabax
Egyiptom - Kongói DK 1  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum június 25, 2019, 14:14:33
Kamerun - Guinea-Bissau, Kamerun -1 gól ázsiai hendikep  :great:

Ázsiai hendikeppel tippelek arra, hogy legalább egy gól különbséggel fognak nyerni a "szelídíthetetlen oroszlánok". Azért nem tippelek merészebbet, hiszen az ellenfélt látva, amelyik teljesen a "futottak még" kategóriába tartozik, minden bizonnyal tippelhetnék, szerintem legalábbis igen, ám eddig már pórul jártam néhányszor a fogadásokkal ezen az Afrikai Nemzetek Kupáján. És ezek következményeként mintha kezdenék egy picit "tartani" a jelentősebb erőt képviselő csapatoktól. Mint amilyen, jelen esetben, Kamerun fociválogatottja is. Korábban a sima győzelemre való tippelésnél is akadtak problémák (Guinea-Madagaszkár), de úgy is buktam már szelvényt, hogy a minimálisnál csakis egy icipicivel jobban megbíztam az erősebbik együttesben (Egyiptom-Zimbabwe, Marokkó-Namibia). Ezúttal csak egy nagyon keveset kockáztatok, hátha Kamerun nem lesz majd ugyanolyan "szemét", mint amennyire Egyiptom és Marokkó volt.

Guinea-Bissauról jobbára csak annyit tudok, hogy a Föld legszegényebb országai között tartják számon. Fociválogatottja csakis azért nem újonc az afrikai kontinenstornán, mert már volt ezen egy alkalommal. Az az eset két évvel ezelőtt történt, amikor Guinea-Bissau egyetlen 1 ponttal a csoport utolsó helyén végzett. Az az 1 pont pedig annak köszönhető, hogy az egyik meccs hosszabbításában véletlenül gólt szerzett Guinea-Bissau, és mivel csak 1-0-ra vezetett az óvatlan ellenfél, döntetlen lett a mérkőzés eredménye. Tehát ha ezúttal majd Kamerun is így óhajt "szívni", akkor csak 1-0-ra fog vezetni a meccs vége felé, oszt majd kap egy gólt a végső sípszó előtt és veszíteni fog 2 pontot. Ám ha ennél némileg okosabbak a "szelídíthetetlen oroszlánok", akkor - csak úgy, a biztonság kedvéért - úgy elverik majd Guinea-Bissau válogatottját, hogy nagyon.

Van egy csávó Guinea-Bissau nemzeti csapatában, nem tudom, hogy mire képes a labdával, ám az már most teljesen biztos, hogy pimasz, hiszen "Pele" művésznévvel merészel focizni. És ráadásul ezt még 10-es mezben is teszi!

Remélhetőleg Choupo-Moting, Kaptoum, Zambo Anguissa, Bong, Ekambi, Bassogog, Kunde, N'Jie és társaik megfelelően kezelik majd a dolgokat. Mégpedig úgy, hogy nyertes legyen a tippem.

Tipp: Kamerun -1 gól ázsiai hendikep.

2-0

Idézetet írta: csabax Dátum június 25, 2019, 14:50:32
Ghána - Benin, Ghána 1.5 gól felett  :great:

Ismét egy olyan párosítással állok szemben, amelynél számomra egyértelműnek tűnik az erősebbik csapat (ezúttal Ghána) győzelme. Már csak annyi kérdéses, hogy méltóztatni fog-e a ghánai alakulat 1 gólnál többet szerezni vagy pedig erőfölénye tudatában - amolyan energiatakarékosság gyanánt - megáll-e majd egyetlen 1 darab szerzett gólnál? És kockáztatni fog, hogy nyer minimálisan egy góllal vagy pedig kap majd egy gólt a végén és csak döntetlenre "futja" tőle. Én úgy tippelek, hogy szereznek legalább 2 gólt a ,,fekete csillagok". Vagyis a ghánai focisták.

Benin nemzeti csapata egyáltalán nem valamiféle "nagy durranás". Sőt, még csak kicsi sem. Az már csak teljesen természetes, hogy soha nem vett részt a labdarúgó világbajnokságon, de még az Afrikai Nemzetek Kupájára is mindössze csak 2 alkalommal jutott ki Benin. Ahol eddig minden csoportmérkőzésen - kivétel nélkül - vereséget szenvedett. A csapatról sokat elárul az a dolog, hogy olyan válogatottakat, amelyek vele körülbelül egy súlycsoportban vannak (Mauritánia, Egyenlítői-Guinea, Togo, stb.) még képes legyőzni Benin, de a Ghána-kaliberű csapatokat már nem. (Olykor, ritkán, persze, igen, hiszen arrafelé is gömbölyű a labda, s a gyengébb csapatok egyszer-egyszer le bírják győzni az erősebbeket. Akárcsak mindenhol máshol.)

Az utóbbi években a világbajnokságokon szinte rendszeres résztvevő, valamint 4-szeres afrikai kontinensbajnok ghánai csapatnál ugyanaz a helyzet, mint a torna többi erős csapatánál. Egyáltalán nem az a kérdéses, hogy nyer-e az együttes, hanem csupán csak azt lenne jó tudni, hogy óhajt-e nagyon nyerni vagy megelégszik-e majd az egyetlen 1 góllal. Én személy szerint nagyon remélem, hogy a 33 éves Asamoah Gyan legalább egyszer-kétszer úgy fog helyzetbe kerülni vagy belebotlani a labdába, hogy góllal zárul majd az akció. Egy másik ghánai találatra pedig ott van Jordan Ayew, Andre Ayew, Christian Atsu, Mubarak Wakaso, Thomas Partey, Kwadwo Asamoah vagy bárki másik ghánai labdarúgó.

Tipp: Ghána 1.5 gól felett.


42. perc: 2-1

Idézetet írta: csabax Dátum június 25, 2019, 19:21:52
ÉLŐ 0-0-nál a mérkőzés első félidejének első felében:

Kamerun - Bissau-Guinea, szerez gólt a hazai csapat  :great:

66. perc: 1-0

Idézetet írta: csabax Dátum június 25, 2019, 21:22:44
Jamaika - Curacao, a hazai csapat nyer legalább egy félidőt  :great:
Az I. félidő eredménye: 1-0


#23631 június 28, 2019, 11:01:03, csabax
Brazília - Paraguay, 1.5 gól felett a hazai csapat  :noway:

Nagyon tudatában vannak annak a brazil focisták, hogy hazájuk labdarúgó válogatottjának tagjaiként nem csak elvárás tőlük, hanem kötelesség is látványosan focizni és gólokat szerezni. Ezt a dolgot a jelenlegi Copa Americán játszó brazil focisták minden meccsen szorgalmasan teljesítették: a nyitómeccsen szereztek három gólt, majd az azt követő - Venezuela ellen 0-0-ás döntetlennel zárult - meccsen szintén szereztek három gólt, az pedig már abszolút nem rajtuk múlott, hogy egyik gólt sem validálta a játékvezető, hiszen a brazilok teljesítették "kötelességüket", végül pedig úgy szereztek öt gólt Peru ellen, hogy közben igazi focifesztivált is csináltak.

Teljesen egyértelmű, hogy a brazil fociszurkolók elvárják a hasonló folytatást hazájuk válogatottjának focistáitól. Sőt, az is teljesen egyértelmű, hogy elvárják, hogy Brazília válogatottja nyerje meg a Brazíliában rendezett Copa Americát. Tekintve, hogy a brazil focisták az összes eddig Brazíliában rendezett Copa Americát megnyerték, eléggé jogosnak tűnik ez az elvárás. Ismétlem: kivétel nélkül mindegyik, Brazíliában rendezett kontinenstornát megnyerték a brazilok.

Nyilván a tornagyőzelem az idei cél is. Ennek érdekében pedig a Paraguay elleni mérkőzésen mindenképpen győznie kell a hazai együttesnek. Ám mivel Paraguayról van szó, vagyis a kontinens messze-messze legsportszerűtlenebb válogatottjáról van szó, várható, hogy focizás helyett a "játékölés" és az ellenfelek "faragása" lesz előtérben. Emiatt elképzelhető simán az is, hogy az ismét focifesztiválozni szándékozó brazilok ezen terve nem fog sikerülni, ám az teljesen bizonyos számomra, hogy a továbbjutás érdekében és biztonsági megoldásként legalább 2 gólt mindenképpen szerezniük érdemes. Már csak azért is, mert nem tudni, hogy a "favágó" Paraguay csapatára rámosolyog-e egy gól formájában a vakszerencse? És ha igen, mikor? Talán a 90. perc környékén, amikor már késő "kapkodni" és egy újabb gólt brazil szerezni?

Valószínűleg tippelhetnék arra is, hogy Roberto Firmino és/vagy Philippe Coutinho gólt-gólokat fognak szerezni, ám mivel ilyesmit nem lehet tenni ebben a játékban, majd csak valamelyik fogadóirodánál fogok fogadni az előbb említettek közül valamelyik játékos gólszerzésére. Itt pedig fogadásügyileg maradok annál, hogy legalább 2 gólt fognak szerezni a házigazdák.

Tipp: 1.5 gól felett a hazai csapat.



Idézetet írta: csabax Dátum június 26, 2019, 13:54:35
KFUM Oslo - Tromsdalen, 2.5 gól felett  :great:
90. perc: 2-0

Idézetet írta: csabax Dátum június 26, 2019, 15:16:28
Nigéria - Guinea, szerez gólt a hazai csapat  :great:
73. perc: 1-0

Idézetet írta: csabax Dátum június 26, 2019, 17:52:09
Uganda - Zimbabwe, szerez gólt a hazai csapat  :great:
13. perc. 1-0

Idézetet írta: csabax Dátum június 26, 2019, 20:51:21
Egyiptom - DR Congo, Egyiptom 1.5 gól felett  :great:

Valószínűleg már az egyiptomiak is kezdenek rájönni arra, hogy az előző fordulóban eléggé hatalmasat pazaroltak azzal, hogy a több gólos győzelem helyett mindössze csak minimális (1-0-ás) sikert arattak Zimbabwe ellen. Történt ugyanis, hogy Uganda válogatottja megköszönte szépen az egyiptomiak bőkezű ajándékát, majd pedig gyorsan-sebesen legyőzte 2-0-ra a Kongói DK válogatottját. Ezzel lépéselőnybe került és az A-csoport éllovasa lett.

Hogy egészen konkrétan mit kockáztattak a szintén győzelmet arató egyiptomiak? Hát, egészen pontosan azt, hogy amennyiben az A-csoport 2. helyezettjeként jutnak tovább, akkor nem ők, hanem csoportbeli vetélytársuk - vagyis egyelőre Uganda - játszhat majd a nyolcaddöntőben valamelyik másik csoport 3. helyezettjével (várhatóan Kenya, Dél-afrikai Köztársaság vagy Angola csapataival). És lesz majd ez mellett még egy Egyiptom - Algéria vagy Egyiptom - Szenegál nyolcaddöntő mérkőzés is. Ami, bizony és nagyon valószínűleg, nagyon nem mindegy az egyiptomiak számára. Na, ezt kockáztatják!

Vagyis ezt kockáztatták az előző találkozón bemutatott felelőtlen játékukkal. Mert hiszen nem arról van szó, hogy nem győzhetnének azon a nehezebbnek tűnő nyolcaddöntős meccsen, de azért talán mégis inkább a döntőben legyen Egyiptom - Szenegál mérkőzés, s ne pedig már a nyolcaddöntőben.

Természetesen nincs veszve semmi sem, és bőven van még esély a korrigálásra. Hiszen azért talán még a házigazda Egyiptomnak sem lehet mindegy, hogy a könnyebbik ágra kerül a kieséses szakaszban, vagy pedig a nehezebbik ágra kerül és "szívni" fog folyamatosan fog a nyolcaddöntőben, a negyeddöntőben, az elődöntőben és a döntőben is. Már ha egyáltalán el fog jutni odáig, s nem esik ki valamikor korábban. És ha el is jut majd a döntőbe, akkor várhatóan holtfáradt játékosokkal játszhat az aranyéremért a várhatóan pihentebb ellenféllel.

Nincs mese, az egyiptomiaknak több góllal kell nyerniük a kongóiak elleni meccsen.

Tipp: Egyiptom 1.5 gól felett.

43. perc: 2-0

#23637 június 29, 2019, 10:51:34, csabax
Dél-Afrika - Namibia 1  :great:

Dél-Afrika győzelmére fogadok, hiszen ezúttal nem csak hasraütés módszerének alkalmazása után vélekedek így, hanem amúgy is. Régóta. Ugyan az tényleg úgy van, hogy a dél-afrikai válogatott gyengébb, mint - például 8-10-12 évvel ezelőtt volt, ám elvileg még ebben az állapotában sem kellene problémát okoznia neki Namíbia nemzeti csapatának legyőzése. Mondom még egyszer, hogy elvileg van így, mert azért majd csak nemsokára lehet megállapítani, hogy a gyakorlatban is tényleg így van-e. Még mindig és továbbra is.

A "Bafana Bafana", vagyis Dél-Afrika válogatottja számára fontos a győzelem, hiszen egy olyan D-csoportban, amelyikben Namíbián kívül még Marokkó és Elefántcsontpart válogatottjai is ellenfelek, nagyon-nagyon ajánlatos nem téveszteni, hanem magabiztosan kihasználni a Namíbia elleni győzelmet jelentő egyetlen jó lehetőséget. Egyáltalán nem meglepő módon már Marokkó és Elefántcsontpart is Dél-Afrika előtt vannak a csoportbeli tabellán, és várhatóan ott is fognak maradni. Mivel így Dél-Afrika számára csak a 3. helyezés megszerzése számíthat reális lehetőségnek, nem kétséges, hogy tenni kell ezért és nyerni szükséges a Namibia elleni találkozón.

Motivációt jelenthet az (is), hogy az Afrikai Nemzetek Kupája 6 csoportharmadikja közül 4 továbbjut. És mivel ebben a versengésben az ezen a meccsen hazainak számító csapat 0-1-es gólarányát egyelőre még kedvezőnek lehet nevezni, érdemesnek tűnik ezzel is törődniük a dél-afrikai játékosoknak. Vagyis azzal, hogy a minimálisan mínuszos gólarányt legalább nullára vagy - ami még jobb - pozitívra "hozzák". És bizony, akárhonnan és akárhogyan nézem, ehhez a dologhoz mindenképpen dél-afrikai győzelem szükségeltetik.

Számomra teljesen egyértelműnek tűnik ennek a mérkőzésnek a végeredménye, hiszen Dél-Afrikának muszáj nyernie.

Tipp: győz Dél-Afrika.

#23638 június 30, 2019, 00:39:39, csabax
Venezuela - Argentína 2  :beerchug:

Szerintem még én sem tudom pontosan, hogy miért foglalkozok ezzel a mérkőzéssel, amelyiket leginkább messzire el kellene kerülni. Jé, mostan látom, hogy amolyan bugyuta szójátékot lehet alkotni az előző mondat egyes alkotórészeiből: pl. Közeli vs Messi. Na, jó, ennek máris vége, azonnal visszatérni. Szóval, látván az argentinok eddigi minősíthetetlenül pocsék játékát és a (majdnem) kapott góloknál a venezuelaiak mázliját, valószínűleg sokkal jobban tenném, ha nagyon nagy ívben elkerülném a Venezuela - Argentína találkozóra való tippelést. Szerintem az, hogy mégsem cselekszek így, minden bizonnyal csakis azért van, mert már amolyan megszokásból tippelek. Szóval: ez most nem "bosszútipp" vagy valami hasonló, talán, ha jól tudom, valamilyen ilyesminek szokják nevezni néha valamelyik tippeket, de ez az enyém egyáltalán nem olyasmi, hanem egyelőre valami másmilyen akármi, ami több a semminél, és, amúgy is, amolyan szokásos és hétköznapi dolog. Nálam.

Normális esetben simán és problémáktól mentesen lehetne arra fogadni, hogy könnyedén nyernek majd az argentinok és valószínűleg bucira fogják verni a venezuelaiakat. Ám az a helyzet van, hogy ezúttal nem "normális" eset van. Mármint az van, hogy ezek a magukat labdarúgóknak képzelő argentin senkiháziak annyira elképesztően gyengén teljesítettek - természetesen az általuk máskor képviselt színvonalhoz képest -, hogy nagyon. Szerintem a kőbányában való több évtizedes munka már nem büntetés, hanem csak jutalom lehetne az argentinok számára.

Ezúttal mégis - és minden ellenére - Argentína győzelmére tippelek. Azért teszem ezt és azért remélem Argentína sikerét ebben a negyeddöntőben, mert - és így a következő meccsre már tényleg jöhet az a "bosszútipp", amelyet korábban emlegettem - akkor valószínűleg a házigazda Brazília ellen játszhatnak majd az argentinok.

És nagyon-nagyon-nagyon remélem, hogy abban a Brazília - Argentína elődöntőben a brazilok emlékezni fognak az egyik korábbi foci-vb elődöntőjében elszenvedett kínos kudarcra, javítani fognak, s annyira rendkívül nagyon elverik majd ezeket a fogalmatlan argentinokat, hogy azok halálukig szégyenkezni fognak majd, a meccs után pedig azonnal eltűnnek örökre a válogatottjuk környékéről, és a hátralevő életük nagy részében rémálmaik lesznek, amikor már annyira kimerülnek az alvatlanságtól, hogy el bírnak aludni. És mindig arra fognak rettegve felriadni, hogy - álmukban - argentin mezben vannak és vasrudakkal felfegyverkezve rohannak utánuk a roppant dühös fociszurkolók.

Tipp: győz Argentína.