online poker

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Mi a véleményetek arról, hogy esetleg csalnak az online poker szolgáltatók? Botokkal, esetleg olyan belső emberekkel akik beülnek játszani. És netán látják a lapokat. Ó dehogy ilyen tuti nincs sehol, nem ilyen világban élünk:) Persze nem rágalmazok, csak úgy megpendíteném ezt a témát:) Tiszta jóindulatból.
Ugye voltak itt már kiderült esetek 1-2 szolgáltatónál, amit elsimítottak úgy, hogy biztonsági rés volt a rendszeren (kártérítették a játékosokat, persze volt miből)...de szerintem akkor kb minden szolgáltatónál "biztonsági rés" :) van.
Ahhoz már lassan hozzászokik az ember, hogy a lapjárás az nem, olyan mint élőben. Gondolom jól megírt kis algoritmusok vannak arra, hogy minél több rake-et lehessen szedni (mert ugye lapütközés az van bőven, aki bemegy a partiba az nagyon sokszor talál is valamit flopon - húzó, két pár, top pár, set, nyitott sor stb...- ugye nem kell mondanom, hogy ez mire jó? Azért mondom: lapütközés, szinte mindenki talál valamit így nő a pot, mert hívogatnak a jó kombinációikra amit floppoltak, és minél nagyobb a kassza, az annál jobb a szolgáltatónak, hiszen annál nagyobb rake-et szednek egy-egy leosztásban), ez ellen még úgymond felesleges is gerjedni. Sajnos.
Nade miért kell még emellett egyéb "biztonsági rés" is. Nem elég a rake? Hát, mondjuk a pénz gondolom nem ellensége senkinek és ha lehet "biztonsági résekkel" kicsit többet szerezni, akkor miért ne tennék.
Pár példát mondanék, amit nem nagyon értek, csak lécci ne azt mondjátok majd, hogy ezek fishek voltak :)
Szóval Shorthanded asztal (cash game -szóval nem ilyen centekért zajló freeroll), az "emberünk", kb 10körön keresztül dobál, kis vakot ki se egészít, pedig nem volt preflop hívás, nagyvakot hívásra dob, aztán egy meglepő move tőle, preflop allin elég sok lével, mindenki dob, kivéve a nagyvak, ő megadja neki, AA-val, de az emberünk leveri egy J2offal.
Aztán ugyanez az "ember", ugyanez az asztal tovább folytatja a  lapdobálást, majd megint preflop allin, ezt én adtam meg neki KK-val, természetesen levert egy K7offal. Na ez lehetett talán egy bot szerintem (de nem ilyen nincs, biztos nem az volt :) ), mert ha ezt ember csinálta, akkor elég egyértelműen adja elő a "biztonsági rést", mert ez még a vaknak is szembetűnik, persze sokan játszanak olyanok akik "vakok". Vagy lehet, hogy ennyire szar lapjai voltak előtte, hogy ezzel allint hívott már, mert unta, csak érdekes hogy mindkét esetben nyert...
Következő példa szintén cash game shorthanded (6ember) és nem 0,5/1es vakok:). Az a jellemző, hogy preflop szinte mindenki callol, még ha van egy dupla hívás akkor is, de nagyobb hívásnál is, szinte csak 1 ember lesz aki dob, többi megad. Namost AA nálam nagyvakban, és mindenki dob preflop, még a kisvak sem egészít ki. na ez lol, erre mást már nem tudok mondani. ÉS egyébként ilyen 72, J3 mutatások is rendre voltak, ha showdown-ig jutottunk, most biztos mindenkinél még ezeknél is szarabb lap volt:)
Vannak még "fura" tapasztalataim, de most már kiadtam magamból a dühöm, úgyhogy befejeztem, lehet csak élőben kéne játszanom továbbra is, vagy csak a netes cash game-et nem kéne erőltetni, átmegyek freerollerbe:)

u.i.: biztonsági résen értsen mindenki azt amit szeretne  ;)

hát érdekes elgondolás....én abszolút elképzelhetőnek tartom a dolgot és abban is biztos vagyok, hogy online sokkal több mákolás van.  szomorú, de ez van...

hát ja mákolás is van neten, és tényleg több mint élőben, olyan ami tényleg mákolás. Mert én is húztam már be dolgokat mákkal....
De én főleg a nem mákolásra gondolok, mert vannak ilyen és ehhez hasonló "gyanús" esetek....

ja de az is mákolás kategóriába tartozik amikor neked lejön a drill a másiknak meg turnre vagy riverre a sor vagy a szin ami ugye oda vezet, hogy minnél nagyobb legyen a rake amit már kifejtettél.

jaja, de ugye ezt még abba a kategóriába vettem, hogy ok legyen így...de a többi, amit írtam két konkrét példát, na engem azok basznak fel, de nagyon

Én már évekkel ezelőtt kiábrándultam az on-line játékból... Nevetséges ami ott folyik. Élőben is elég sokat játszom és van amikor meg lehet nyerni egy versenyt  -20-30 főst - úgy ,hogy még a két párt is csak hírből ismered. Ez on-line elképzelhetetlen. Míg élőben játszva egy normális osztónál az indulóból erősebb lap legalább 70-80%-ban nyertes , addig neten jó ha megvan 50%. Hihetetlennek tartom , hogy ebbe ne nyúlnának bele.
Egyébként van egy  ismerősöm , aki programozó matematikus. Na most a tévhittel ellentétben ez egy eléggé "cigány életű" szakma. 2 hónap itt, 1 év amott. Az ismerősöm töltött egy kis időt Máltán. Pókerszoftveren dolgoztak. Illetve ő csak egy nagyon kicsi szegmensén. Kérdeztem a működéséről, de nem sokat tudott, hisz a feladat nekik elemekre van bontva és az egyes elemek nem sokat mondanak. De annyit tudott ő is, hogy minden szoftver preferál valamilyen stílust. És a kapott lapok, illetve amik "ráesnek", nagyban függnek attól ,mennyire közelíti meg az ember játéka a szoftvertől elvártat. Nem tudom érthető e. De úgy kell elképzelni hogy ha kapsz egy AA-t és belimpeled, holott hívnod kellene x nagy vakot, a szoftver ezt "rossz játéknak" gondolja és nagy valószínűséggel "megvonja a támogatását"... Persze most ez bonyolultan hangzik, de hallottam már játékosokról akik a különböző termeket próbálgatják, hogy melyikhez milyen stílus szükségeltetik.... Tehát ők is erre jutottak.
A csalásba bele se merek gondolni. Annyira ellenőrizhetetlen, hogy jobb belegondolni sem. Viszont ha már csalnak, nem hiszem, hogy az 5 dolláros freezout-on teszik... Én meg magasabban nem játszom, azt is ritkán mert 3 éve online pókerra pénzt nem költöttem... Freeroll betyár vagyok :) Általában kevesebb sikerrel...
Mai 21.15-ös Unibetes parti 1. leosztás: 10,10 nálam. Előttem két all-in, én megadom, mögöttem egy megadja. Mutatás: 1.ember 9,9   2. ember 10,4   3. ember (én) 10,10    4.ember: AA   sehol semmi a flopban, turn-ön sem, river:10  :2funny:  
Egyetlen lappal nyerhettem és levágta. Ez nevetséges. Ilyen élőben 3-4 versenyenként egyszer van ilyen laptalálkozás mellett. Később amúgy kiestem. Szóval elég sokat játszok azért neten is de csak és kizárólag más pénzével... Velem ne gusztustalankodjanak...
Még valami. 2 pókerbotrányról tudok ami igazán nagy volt. És igen, valóban kihasználtak egy rést a szoftveren amivel a delikvens láthatta többiek lapját. A cég kirúgott dolgozója volt egyébként. És úgy bukott meg, hogy mivel nagyban játszott -abban pedig kicsi a világ- feltűnt a játékostársaknak, hogy megfoghatatlan az ember (pár nicket használt csupán). Ezt jelentették és visszanézték a játékait amiből ki is derült, hogy valamit tud... A pókeriroda büntetése az lett, hogy egy évre átvette tőlük az irányítást a szakfelügyelet. És semmibe sem szólhattak bele. Persze kártalanítani kellett mindenkit. A tulajdonosok persze belementek, mert különben roló... Nos az egészben az a szépséghiba, hogy amikor néhány játékos összefogott hogy jelentsék a furcsaságokat, akkor az iroda le sem szarta őket. Sokadjára annyit csinált, hogy megnézte a játékokat és közölte nem lát semmi furcsaságot. Ekkor a játékosok csoportja  a felügyelethez fordult akiket jobban érdekelte az ügy. És elkezdték a vizsgálatot. Szóval így derült ki. Az iroda meg elhajtotta őket a picsába... Ha én tulaj lennék és lenne pár ilyen emberem fejenként 20 nick-el... valószínűleg hasonlóan reagáltam volna én is... Mert biztos lettem volna benne, hogy az én emberem szúrták ki. No de hát ne legyünk rosszmájúak! Fosszuk ki a freeroll-szakágat és nyomjuk át sportfogadásra!  :yeah:

Hát igen. Amit itt a végén írtál....
"Ha én tulaj lennék és lenne pár ilyen emberem fejenként 20 nick-el... "

Na ez az ami nekem szúrja a szemem...

Amúgy jártam egy okj-s 2éves programozó suliba, amit el is végeztem, szóval van némi sejtésem hogy mit hogyan lehet... persze egyik szolgáltató se csinálja :)

Idézetet írta: jax Dátum augusztus 11, 2009, 00:18:32
Hát igen. Amit itt a végén írtál....
"Ha én tulaj lennék és lenne pár ilyen emberem fejenként 20 nick-el... "

Na ez az ami nekem szúrja a szemem...

Amúgy jártam egy okj-s 2éves programozó suliba, amit el is végeztem, szóval van némi sejtésem hogy mit hogyan lehet... persze egyik szolgáltató se csinálja :)

Tulajdonképp azért nagyon gyanús a dolog, mert igazából nem is kell nyernie a beépített tagnak... Elég ha csak játszat... A pénzed pedig szépen fogy, miközben elég sokáig biztatóan alakul a játék... Szépen elfogysz. Persze úgy érzed van keresnivalód és megint újratöltessz... A lényeg hogy játsz. És ne kérj kifizetést.
Gyakorlatilag nem emberhez kerül a pénzed... A rake eszi meg.
Mindemellett a nagy taglétszámú irodáknak egy idő után szerintem nincs szüksége ezekre az emberekre. Ezért minél nagyobb a hely annál valószínűbb, hogy csak a szoftverrel kell megküzdeni...  :lehany:

Azért ezzel a minél nagyobb a hely annál valószínűbb, hogy csak a szoftverrel kell megküzdeni...szerintem nem biztos hogy így van. Hiszen tegyük fel hogy iszonyat sok lé jön a rake-ből a cégnek. Namost ha lehet kicsit csalni és meg is tehetem, akkor miért ne szerezzen a cég az iszonyat soknál is még sokkal többet... hiszen azt tudjuk hogy sosincs elég pénz....

A szoftverbe pedig egyáltalán nem értem hogy mi értelme van ilyen játszani tudást díjazós dolgot beleírni, ha egy korrekt szoftvert akarnának írni. Élőben az osztó aszerint választja ki a pakliból a flopot, hogy mennyire jó a preflop játékod? főleg úgy hogy nem is tudja mi van a kezedbe:) rivert pedig szintén aszerint dob mennyire játszottál jól? :)

Nagy irodánál sok bevétel mellett, nagy kockázat bevállalni a csalást. Az irodának csak az kell, hogy minél többen játszanak, minél nagyobb téten. Ha van elég játékosa akik nyomják 100/200 dolcsiba. Akkor nem lesz szüksége irányított emberre, mert majd azok játszanak egymás ellen és termelik a rake-et. Sokkal inkább szükségessé válik egy "okosszoftver", melynek van befolyása a játékra... Az pedig nem fog különbséget tenni freeroll és a több száz dolláros cash game között...
Persze ez csak az én véleményem, minimális háttérinfóból és nagy adag tapasztalatból leszűrve. Nem biztos hogy így van. De valami van és az nem tiszta és ez viszont biztos.
Még egy érdekesség: Az általam ismert valamelyest sikeres on-line játékosok, mind egyféleképp monoton játszanak (legtöbbször). Ugyanolyan törvényszerűségeket követve, ugyanúgy trükközve... Ez számomra még egy érv az okosszoftver mellett. Én például össze-vissza játszom. Néha simán dobok egy A9, aztán meg megadom 45-re mert az most olyan szimpatikus... Ezek az emberek összeségében nagy arányban mindig dobják a 45-öt és hívás nélkül mennek A9-re (csak példa). Rendszer szerint játszanak, amit betartanak és a szoftver ezt értékeli... Szép kis összeesküvéselmélet mi?  ;)

Idézetet írta: reaktiváltTiB Dátum augusztus 11, 2009, 00:48:19
Pont leírtad a lényeget szumos, vagyis mégse. A rake a lényeg, abból annyi jön be, hogy egyáltalán nincsenek rászorulva beépített emberekre. A gyanús leosztásokon meg egyrészt túl kell lépni, ha jó játékos vagy és megfelelő a bankroll menedzsmented, akkor ezen habkönnyen felül tudsz emelkedni szerintem, másik meg online egy óra alatt jóval több leosztás lefut, mint élőben, ezért értelemszerűen több flush van például.
Először is üdvözöllek TIB ismét!
Szóval nekem azzal nincs gondom, hogy több magas értékű lapot látok, hisz tényleg több a leosztás. Nekem  a laptalálkozással van gondom. Ami a neten nincs arányban a több leosztással. Én minden héten élőzök. Egy éve nem estem ki úgy ahogy most szombaton. 3 lapos ászig flöss nálam. Kinn egy pár. All-inig mentünk. Amott full volt... Láttam hasonlót de velem legalább egy éve történt ilyesmi... A neten minimum minden második nap... Csak velem.. nem amiket látok , mert látni sokkal többet látok... Ezt nevetségesnek tartom.

#11 augusztus 11, 2009, 07:02:02, jax
"A rake a lényeg, abból annyi jön be, hogy egyáltalán nincsenek rászorulva beépített emberekre."
-igen sok jön be a rake-ből, mivel generálják a lapütközést így elég nagy potok jönnek össze; és a soknál ami bejön, annál bizony van még több, és az ember olyan, hogy ha van 1 millió akkor 10 kell neki, és az online poker tulajdonosok pedig emberek

"online egy óra alatt jóval több leosztás lefut, mint élőben, ezért értelemszerűen több flush van például."
-ez egyébként az egyik nagy kedvencem:) sokat játszhatsz élőben, ha ilyet le tudsz írni

Élőben túl is szoktam lépni a mákoláson, bár te még mindig nem vágod mit értek gyanús leosztáson...

szumos. "Nagy irodánál sok bevétel mellett, nagy kockázat bevállalni a csalást" - szerintem nem nagy kockázat az, hogy van belső ember 20 nickkel, ahogy írtad, aki látja a lapokat és "játszadozik" pl otthonról

Egyébként annak, örülök, hogy szumos személyében legalább egy ember van, aki "látja", hogy mi a helyzet és nem veszi be az ilyen sokkal több a leosztás baromságokat...

Lehet én nem értek hozzá de azok a játékosok akik szerződés alatt állnak bizonyos irodával az nem "beépitett" ember ?
Ha nekem irodam lenne én biztos megbuheráltatnám a szoftot , és ezzel minden ember igy van , aki azt mongya hogy nem az hazudik ...
Azt még hozzá kell tennem a dologhoz hogy ismerősök szerint köze nincs ehez a dologhoz , az a tény hogy pocsék játékos vagy , ha jol nyomod a buherált szoft nem kellene probléma legyen , ha igen , nem kell jástzani .

Sziasztok!

Rengeteg okosság elhangzott itt az oldalon, melyre én is reagálnék a saját tapasztalataim alapján. 100%-os biztonsággal ki merem jelenteni: igenis vannak beépített emberek!
Bizonyítás: Egyik pókerterem melyben játszom nagyon hosszú ideig indított a hajnali órákban egy 1500$ garantált díjazású versenyt, melyre a beülő 20+2$ volt. Én is többször indúltam ezen a versenyen (több kevesebb sikerrel) és nagyon furcsálltam, hogy verseny kezdetére valahogy mindig összecsordogált annyi versenyző, hogy a garantált nyereményt fedezte az indulók nevezési díja.
Na most hónapokkal ezelőtt a garantált díjazás megszünt és a versenyt csak mint 20+2$Freezeout hírdetik a versenyek között. Azóta az indulók létszáma talán még soha nem érte el az 40-45 főt! Akkor hogy is van ez? Hová tünt az a 35-40 fő? Már meg sem merem kérdezni: Talán kivették a "robotokat" és tényleg csak valós személyekkel kell küzdeni, igaz kevesebb pénzért?
Én egyébként sok versenyen indulok és ha valaki "nem oké" számomra azt a jegyzettömbbe beírom! De soha nem találkoztam még olyan "versenyzővel" akinél az én "gyanús" bejegyzésem szerepelne....... Szemben például a sit and go versenyekkel, ahol szintén beírom a tétet az illetőkhöz, de ott van is olyan versenyző akivel már tízszer is játszottunk egy asztalnál.