Kézilabda hírek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: SPF Infó Dátum április 05, 2022, 19:08:39Görbicz Anita a Győri Audi ETO KC új elnöke

Elkezdődik a hanyatlás? Kívácsi leszek a hosszabításokra majd, meg az érkezőkre 2-3 év múlva

Női kézilabda Eb-selejtező - Magyar keret Portugália és Szlovákia ellen

Kijelölte keretét a portugálok és a szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőkre Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.


A magyar csapat az előző fordulókban Tatabányán kikapott a spanyoloktól, de három nappal később visszavágott Santanderben a világbajnoki 4. együttesnek.
   
A három győzelemmel és egy vereséggel álló magyarok április 21-én Portugáliában, Loulében lépnek pályára, 24-én Győrben pedig Szlovákiát fogadják.

A magyar női kézilabda-válogatott kerete:

Kapusok: Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim)

Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO KC), Kovács Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC)

Jobbátlövők: Hornyák Dóra (DVSC Schaeffler), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Planéta Szimonetta (DVSC Schaeffler)

Irányítók: Kuczora Csenge (Váci NKSE), Pál Tamara (MTK Budapest), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)

Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Helembai Fanny (Váci NKSE), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)

Balátlövők: Háfra Noémi (Győri Audi ETO KC) Kácsor Gréta (Váci NKSE), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO KC), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (Győri Audi ETO KC)

A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont (+13), 2. Spanyolország 6 (+5), 3. Portugália 4 (-6), 4. Szlovákia 0 (-12)

Az idei északmacedón-montenegrói-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra a csoport első két helyezettje jut ki. A torna biztos résztvevője a címvédő Norvégia, valamint a rendező országok.

forrás: MTI

Gyermeket vár Kari Brattset Dale, a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjére készülő Győri Audi ETO KC norvég beállósa, míg honfitársára, a kapus Silje Solbergre két hét pihenőre vár. A Győr szombaton a francia Brest Bretagne otthonában lép pályára a BL negyeddöntő első felvonásán.


itt a minta, motitávció, lehet vetíteni a magyar kezdő kézilabdás lányoknak

Mindig is a kedvencem volt, oszinten remelem amig tart a palyafutasa minden serules elkeruli. Szenvedett mar eleget.

Crina Pintea és Laura Glauser távozik Győrből


Ana Gros +2 év Győr
Yvette Broch 1+1 év Győr




A Ferencvárosnál kezdi meg a 2022/2023-as idényre való felkészülést a korábbi közönségkedvenc, Tomori Zsuzsanna!

Így lett bajnok a Szeged.

Következő női bl résztvevők, dánok kettő helyet kaptak, Rosztov helye még kérdéses, Fradi mehet a wildcard-ért.

HUN 1: Györi Audi ETO
FRA 1: HB Metz
RUS 1: Rostov Don
DEN 1: Odense Haandbold
NOR 1: Vipers Kristiansand
ROU 1: Rapid Bukarest
MNE 1: ZRK Buducnost Podgorica
CRO 1: Lokomotiva Zagreb
GER 1: SG BBM Bietigheim
DEN 2: Team Esbjerg
WC 1
WC 2:
WC 3:
WC 4:
WC 5:
WC 6:



Két olimpiai bajnokot igazol a Veszprém kézilabdacsapata

Ludovic Fabregas és Hugo Descat személyében két francia olimpiai bajnok érkezik jövő nyáron a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatába.


A Veszprém Handball Team Zrt. csütörtöki sajtótájékoztatóján Nagy László sportigazgató bejelentette az Európa-bajnok svéd Lukas Sandell és a kontinensbajnoki ezüstérmes spanyol Agustín Casado Marcelo leigazolását is, akik szintén jövőre csatlakoznak a Magyar Kupa-győztes együtteshez. Mind a négy játékos szerződése két évre szól, és valamennyien bevethetők támadásban és védekezésben is.
   
A balszélső Descat jelenleg a Montpellier-t, a beálló Fabregas a Bajnokok Ligája-címvédő Barcelonát, a jobbátlövő Sandell a dán Aalborgot, az irányítóként és balátlövőként is bevethető Casado pedig a Logrono La Rioja együttesét erősíti.
   
"Egy jó értelembe véve vérmes karakter érkezik a csapatba, aki a hozzáállásával, az edzésmunkájával és a meccseken mutatott teljesítményével példaértékű tagja lesz a keretünknek" - mondta a 29 éves Descat-ról Nagy László. A 25 éves világbajnok Fabregasról úgy vélekedett, hogy karizmatikus személyisége a jelen kézilabdasportjának, minden csapat szívesen látná a soraiban.
   
"Komplett játékos, aki igen nagy potenciált lát csapatunk jövőjében, mi pedig nagyon büszkék vagyunk a leigazolására" - tette hozzá.
   
Az ugyancsak 25 éves, világbajnoki ezüstérmes Sandell kapcsán a sportigazgató arról beszélt, hogy a jobbátlövők közül "a nagyon nagyon jó játékosok elkötelezték magukat a legnagyobb klubokhoz, az ő megszerzésükhöz nagyon komoly pénzeket kellett volna mozgatni, ami ellentétes a klubfilozófiánkkal". Hangsúlyozta, a svéd kézilabdázó is hasznukra lesz, ugyanis középtávolról és kilenc méterről is hatékonyan lő, a beállókat és a szélsőket is remekül mozgatja, illetve védekezésben is jó teljesítményre képes.
   
"Meggyőződésem, hogy ő is fontos láncszeme lesz a csapatnak" - szögezte le.
   
A 26 éves Casadóról Nagy László elmondta, hogy az előző szezonban robbant be az európai kézilabdás köztudatba, több kérője is volt, ezért nem sokat tanakodtak a szerződtetése előtt.
   
"Igyekszünk fiatal csapatot kialakítani, hogy hosszabb távon gondolkodhassunk. Ő a kollektív játékban is nagyon erős, intelligens játékos" - magyarázta.
   
A veszprémiek már korábban bejelentették, hogy idén nyáron a spanyol jobbátlövő Jorge Maqueda és az északmacedón balátlövő Dejan Manaszkov távozik, az izlandi Bjarki Már Elísson, az egyiptomi Jehja el-Deraa, a fehérorosz Mikita Vajlupov és a szerb Dragan Pechmalbec pedig érkezik.
   
Csík Zoltán vezérigazgató csütörtökön kijelentette, nem elégedett a legutóbbi szezonnal, hiszen a minimális célkitűzésnek, a bajnoki cím visszahódításának nem tudtak eleget tenni. Hozzátette, tavaly négy alapemberük távozott, három magyar játékos érkezett a keretbe, amelynek élére új szakmai stábot neveztek ki, ezért nem voltak bizakodóak a jövőt illetően, nem láthatták előre, hogyan fog működni az új edzőpáros és a megbolygatott játékosállomány.
   
A csapat végül 58-58-as gólkülönbséggel, idegenben szerzett kevesebb góllal maradt alul a Pick Szegeddel szemben az NB I döntőjében.
   
A klubvezető emlékeztetett, hogy nem volt reális cél a négy közé jutás a Bajnokok Ligájában, mégis sikerült, így "a miénk a negyedik legjobb csapat Európában". Kölnben az elődöntőben 37-35-re kapott ki a magyar csapat a lengyel Lomza Vive Kielcétől, a bronzmérkőzést pedig a döntetlenre végződött rendes játékidőt követően hétméteres-párbajban veszítette el a német THW Kiellel szemben.
   
Csík közölte, nagy csalódás számukra, hogy a kölni szereplésük nem mindig rajtuk múlt, és minden sportdiplomáciai eszközzel tenni fognak érte, hogy ilyesmi többet ne forduljon elő, ezzel a játékvezetői tévedésekre utalt.
   
"Momir Ilic vezetőedző tavaly azt mondta, csapategységre, családias légkör megteremtésére törekszik, és ezt maradéktalanul teljesítette. Ilyen csapategységet az elmúlt hat évben nem láttam, ezzel maximálisan elégedett vagyok" - mondta Csík Zoltán.
   
Felidézte, meggyőző, jó játékkal megnyerték a Magyar Kupát, ez része volt annak a folyamatnak, amikor kezdett összeállni és jól játszani a csapat.
   
"A sors vagy a rendszer igazságtalansága, hogy három győzelmünk és egy vereségünk volt az elmúlt szezonban a Szeged ellen, de azon az egyen elveszítettük a bajnoki címet" - értékelt.
   
Hozzáfűzte, a szurkolók és a helyi támogatók teljes mértékig visszatértek a csapat mellé, a pénzügyi hátterük pedig továbbra is stabil.
   
A következő idény célkitűzéseinek ismertetését azzal kezdte, hogy vissza kell szerezniük a bajnoki címet. Mint kifejtette, a Pick Szeged "szépen gyűjtögeti a bajnoki címeket, erősödik, fejlődik", a versenyfutásuk nagyon nemes, fej fej melletti csatává érlelődött, de "nem lehet más a célunk, mint növelni bajnoki címeink számát".
   
Mivel idén nem lettek bajnokok, szabadkártyáért kell folyamodniuk a BL-ben. Jó esélyük van rá, hogy megkapják, akkor pedig az idei tapasztalatokra építkezve a négyes döntőbe kell jutniuk.
   
"Ha pedig ez sikerül, akkor el kell érnünk egy olyan eredményt, ami már kijár nekünk" - közölte a vezérigazgató.
   
Hangsúlyozta, továbbra is cél a fiatal magyar játékosok rendszerbe illesztése, sőt a domináns szerepvállalásuk nem egy lehetőség, hanem egy elvárás. Szintén elvárás a csapategység, az idén kialakult nagyon komoly kohézió fenntartása, vagyis az új játékosok beillesztése.

forrás: MTI

itt a női bl résztvevők

RK Lokomotiva Zagreb (CRO)
Odense Håndbold (DEN)
Team Esbjerg (DEN)
Metz Handball (FRA)
SG BBM Bietigheim (GER)
Györi Audi ETO KC (HUN)
Buducnost BEMAX (MNE)
Vipers Kristiansand (NOR)
CS Rapid Bucuresti (ROU)

a szabad helyeket megkapták:

DHK Banik Most (CZE)
Brest Bretagne Handball (FRA)
FTC Rail-Cargo Hungaria (HUN)
Storhamar Handball Elite (NOR)
CSM Bucuresti (ROU)
RK Krim Mercator (SLO)
Kastamonu Belediyesi GSK (TUR)

Borussia Dortmund (GER) kérését elutasították, az európa ligában fognak szerepelni


a csoport sorsolása Július 1 11:00

az első meccsek Szeptember 10-11

Orulok a Storhamarnak. Foleg hogy odaigazolt Line Ellertsen, Hafraek kortarsa, aki a vbn az egyik legjobbb norveg volt es abszolut ketkezes irányító.

Kivancsi leszek hogy fogja tolni.

Megtörtént a sorsolás.


Anna Vjahireva elhagyja a Rosztov-Dont, és a Vipers Kristiansandban folytatja pályafutását.