Sportfogadas.org

Tippek és fogadások => Kerékpár fogadások => A témát indította: Latzka Dátum június 18, 2021, 20:24:04

Cím: Tour de France 2021
Írta: Latzka Dátum június 18, 2021, 20:24:04
 ;D ;D ;D

https://www.youtube.com/watch?v=iWFEtuVqOag
Cím: Re:Re:Kerékpár
Írta: Pozzato Dátum június 20, 2021, 10:53:39
Az Ineos Tour de France kerete: Geraint Thomas, Richard Carapaz, Tao Geoghegan Hart, Richie Porte, Michal Kwiatkowski, Jonathan Castroviejo, Luke Rowe és Dylan van Baarle.

Azért ez eléggé erős, de egy személy kimaradt, akivel eredetileg terveztek: Rohan Dennis.

A sztori érdekes, ugyanis kiderült: Dennis már közel a megállapodáshoz a Jumbo-Vismával, ezért inkább úgy döntött az Ineos stábja, hogy nem viszi el a francia körversenyre. Elvileg csak a szignó hiányzik a papírról (mindenki alaposan meglepődött, még a csapata is), valószínűleg így jövőre összeállhat a Roglic - van Aert - Dennis - Dumoulin - Martin sor, nem lenne rossz egy csapatkronón.

Mindeközben az UAE elvileg hivatalossá teszi az eddigi pletykákat, Almeida három évre írhat alá, míg Ackermann szerződésével kapcsolatban csak a finomítások mennek (a német pótolhatja a távozó Kristoffot).
Cím: Re:Re:Kerékpár
Írta: Pozzato Dátum június 21, 2021, 18:10:29
Quick Step végleges csapatot hirdetett, amelyben ott van Mark Cavendish.

Pénteken bejelentette Lefevere, hogy Sam Bennett felépült, Cavendish kimarad a csapatból, de hétfő reggel változtattak, végleges keretben már Cavendish szerepel. Sam Bennett előtt le a kalappal: tudja, hogy év végén távozik, szinte biztos csapata van jövőre (Bora), ráadásul ő pontverseny címvédője. Mindezek ellenére azt mondta, hogy nem lenne fair, ha ilyen felkészülés után, illetve nem 100%-os állapotban indulna a francia körversenyen.

Mark Cavendish óriási esélyt kapott, kiváló formában van - top3, ami a sprintereket illeti -, ez neki egy most vagy soha lehetőség. Mindenki a Merckx-féle rekordról faggatja, de az óriási, hogy ott lehet a Tour de France-on. Ha már képzeletbeli dobogóra állna egy sprintben, zseniális lenne. A szakaszgyőzelem lenne a csoda, de nem irreális. Egyre több minden játszik a kezére:
- Boránál nagy botrány volt abból, hogy Ackermann kimaradt. Denk (sportigazgató) azt mondta, hogy azért, mert nincsen formában, de szerintem ez nem igaz. UAE már készíti neki a szerződést, míg Denk próbálja mégis a csapatnál tartani Sagant, így gondolom mindent a szlovák igényeinek rendeltek alá.
- Papíron mindössze három vele egy szinten lévő sprinter van: Caleb Ewan, Arnaud Démare és Tim Merlier. Közülük kettő ott volt a Girón is, igaz, nem fejezték be a versenyt. Démare csak a TdF-re készült.

Merlier nagyobb darab, nehézkes, nála gyorsabb Cavendish. Démare és Ewan jelentheti számára a szűk keresztmetszetet, de mind a kettőt verte már meg idén (Démare elleni "győzelme" csalóka lehet, mert a francia nem ért célba azon a versenyen). Egy próbát megér a szakaszgyőzelme, ha olyan 3.00 környékén vagy felett lesz a szorzója. Engem a belga körön nagyon meggyőzött, rendkívül erős most Cav.
Cím: Re:Re:Kerékpár
Írta: SPF Előzetes Dátum június 25, 2021, 14:47:12
Alaphilippe számára tervezték, mégsem tud élni vele? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/alaphilippe-szamara-terveztek-megsem-tud-elni-vele)

Minden adott, hogy francia sárga trikósa legyen az első etapnak, de közbeszólhat egy holland robot? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/alaphilippe-szamara-terveztek-megsem-tud-elni-vele)

Cím: Re:Re:Kerékpár
Írta: firgabácsi Dátum június 25, 2021, 18:44:37
Idézetet írta: Pozzato Dátum június 20, 2021, 10:53:39
Az Ineos Tour de France kerete: Geraint Thomas, Richard Carapaz, Tao Geoghegan Hart, Richie Porte, Michal Kwiatkowski, Jonathan Castroviejo, Luke Rowe és Dylan van Baarle.

Azért ez eléggé erős, de egy személy kimaradt, akivel eredetileg terveztek: Rohan Dennis.

A sztori érdekes, ugyanis kiderült: Dennis már közel a megállapodáshoz a Jumbo-Vismával, ezért inkább úgy döntött az Ineos stábja, hogy nem viszi el a francia körversenyre. Elvileg csak a szignó hiányzik a papírról (mindenki alaposan meglepődött, még a csapata is), valószínűleg így jövőre összeállhat a Roglic - van Aert - Dennis - Dumoulin - Martin sor, nem lenne rossz egy csapatkronón.

Mindeközben az UAE elvileg hivatalossá teszi az eddigi pletykákat, Almeida három évre írhat alá, míg Ackermann szerződésével kapcsolatban csak a finomítások mennek (a német pótolhatja a távozó Kristoffot).

Pont az Ineoson gondolkodtam  ::) Hogy vajon hogy is lesz ez? Ez egy brutálisan erős sor, számomra legalábbis.  Kíváncsi vagyok mennyire komoly hogy Thomas a kapitány persze nyilván ha nagyon nem megy váltanak Porte-ra vagy Carapazra, de milyen állapotban lehet vajon Thomas alapból?
Igazából ezt nem fogják elárulni, de abból indulok ki amilyen az Ineos volt a Girón, azaz pokoli erős. Itt sem nagyon várok mást. Ilyen irammenőkkel mint Castroviejo, Kwiat, hegyekben pedig ott van nekik T.G. Hart, Carapaz.
Ha az lesz mint a Giro, hogy előzetesen altatás, Bernal így-úgy, nincs is jó állapotban, aztán mégis, akkor Thomas megnyerheti az összetettet, hiába mondom én (is), hogy Pogacarnak áll.
Azon gondolkodtam még, böngészve a szakaszgyőztesekre adott oddsszokat, hogy nem sok Thomasra ez a 4.60? Már hogy nyer legalább egy szakaszt.
Abból indulnak ki nyilván hogy az ITT-ket elviszi  Roglic, Pogacar vagy éppen Porte előle ( bár nincs Ganna és mostanában igazán ő az aki kiemelkedik ITT-n ), hegyekben meg nyer más, de nem olyan biztos az, ha tényleg nagy formában lesz simán nyerhet egy hegyi etapot. Ahhoz képest ez egy jó odds, max elmegy mint a szél :D
A Cavendish info nagyon érdekes, úgy szimpla kerékpárszurkolói mint fogadási szempontból.
Cím: Re:Re:Kerékpár
Írta: Pozzato Dátum június 25, 2021, 19:36:27
Az Ineos fura helyzetben van, mert papíron Geraint Thomas a kapitány, utána elvileg Geoghegan Hart következne, de érdemes megnézni mit mondott Porte: először Carapazt említette, mint aki GC-leader lehet. Véleményem hasonló, szerintem Carapaz a legerősebb ebből a keretből, de ugye ott a kronó... Abban meg Thomas a jobb, illetve Porte.

Az biztos, hogy Thomas bukott a felkészülés során, mondjuk azóta eltelt 2-3 hét, de mindössze egy felkészülési versenyt tudott nyerni. Porte mindig ott volt mellette, sok esetben jobb volt Thomasnál. Carapaz teljesen más felkészülést csinált, megnyerte a svájci körversenyt. Az időfutamon nagyot sokat dolgoztak vele kapcsolatban, sokkal jobbnak érzem, mint pár évvel ezelőtt. Egy 25-30 km-es kronón 40-50 mp a differencia közte és a szlovénok között, ha ők nyélen mennek. Ebben viszont ott a veszély, hogy Carapaz akkor a hegyekben visszüthet nekik. Azt mondom, Carapaz 1-1,5 perc hátrányból indul, így az Ineosnál lehet egy olyan megoldás: Porte és Thomas teszi a kereket a szlovénokra, míg Carapaz támadja őket. Ez a vonat rendkívül erős, teljesen egyetértek @firgabácsi , nem gondolom, hogy bárki jobbat tudna összeállítani a saját csapatából.

Bennem egyetlen dolog maradt meg az elmúlt évekből: Thomas az igazán komoly emelkedőkön, még sosem bizonyított a harmadik héten. Most két olyan szakasz lesz a harmadik héten, ami nem feltétlenül az ő terepe. Roglic is többször morzsolódott le az utolsó etapokon. Ebből a mezőnyből Carapaz, Pogacar, Urán és Buchmann azok, akik jók az utolsó héten. Buchmannról semmi hír, hogy ennyi balszerencse és bukás után hogy van (az biztos, hogy Bernal mellett egyedül ő maradt a Montalcióban a Strade Bianche-szerű etapon). Urán elvileg jó állapotban van, szerintem ő maga sem tudja, mikor ment ennyire jó felkészülést közvetlen egy háromhetes előtt.

Nem tudom, mennyire reális a Thomas szorzó, mert Bernal-altatás esetén simán van benne érték, ha tényleg nincsen top formában, akkor meg általában 10. szakasz környékén utazik is haza. Én amiben értéket látok, López szakaszgyőzelem (megint jönnek a 2000 méter feletti emelkedők... 3.50 ajándék lehet), illetve Quintana szakaszgyőzelem. Utóbbira elvileg nem lehet fogadni (azt majd az adott etapokon), de ez érdekes lehet: ,,Ne lepődjetek meg, ha a verseny elején már jelentős, 10-20 perces hátrányom lesz. Most sokkal jobban érdekel egy-két szakasz, mint az összetett."

A Cavendish-sztori kapcsán meg annyi pluszban, hogy elvileg Bennett mindenhol elásta magát... Hazudozott a Quick Stepnél, hogy milyen állapotban van, utána hazudozott a Boránál is, hogy biztosan vissza fog menni, ha megadják a pénzt, mire kiderült, hogy az Ineos nagyon komoly ajánlatára vár (ami elvileg meg is érkezett).
Cím: Re:Re:Kerékpár
Írta: curpy82 Dátum június 26, 2021, 09:45:38
Lesz tippjáték @Pozzato ?
Cím: Re:Re:Kerékpár
Írta: firgabácsi Dátum június 26, 2021, 11:53:09
Van Aerttal mi a helyzet? Nincs teljesen rendben még azt olvastam, volt egy műtétje a lehető legrosszabbkor ami kettévágta a felkészülést a Tourra és saját elmondása szerint sincs még olyan állapotban mint kellene. azt mondta pár szakasz kell hogy utolérje magát.
Colbrellivel van párban H2H aki viszont nagyon jó formában van, persze Van Aert ellen tenni, hát nem tudom, akkor jöhetne ha tényleg nem kockáztat még ezen az első szakaszon és tartalékolja az erejét.
"Az első szakaszok nagyon kemény sprintek lesznek, ahol mindenki a határon megy majd. Ilyenekre nem lehet edzésen készülni. Kár érte, de így kicsit másképp tekintek ezekre a szakaszokra, mint amúgy tenném. Lehet, hogy az első hetet inkább arra kell majd használnom, hogy jobb formába kerüljek és nem az eredményeket néznem. Ez nem lesz egyszerű."
Cím: Re:Re:Kerékpár
Írta: firgabácsi Dátum június 26, 2021, 17:30:12
Hát, így első blikkre ami nekem lejött, Roglic és Pogacar is pokoli erősek. Pogacar láthatóan könnyen kontrollálta a dolgokat a végén, nekem olyan érzésem volt, hogy simán el tudna menni akár Alaphilippe után is ha kellene, de nem kellett, a végén sem sprintelt jobban mint amennyire feltétlenül kellett. Nyilván nem volt cél azonnal villogni.
Haig akitől többen is jó szereplést vártunk szintén meggyőző volt. Mondhatni semmi meglepetés nem történt igazából. Ami miatt az egész első szakasz mégis rossz emléket hagy maga mögött az megint egy néző felelőtlensége/figyelmetlensége. Csúnya tömegbukás lett az eredménye.
Cím: Re:Re:Kerékpár
Írta: Pozzato Dátum június 26, 2021, 17:32:33
Idézetet írta: curpy82 Dátum június 26, 2021, 09:45:38
Lesz tippjáték @Pozzato ?

Nekem most erre sajnos nincsen időm, de ha úgy érzitek, nyugodtan mehet egy játék (örülnék is neki). Nem vállalnám el úgy, hogy a szakaszok háromnegyedét biztosan nem tudom számolni.

Azért jó nagy kamus versenyzőink vannak: Quintana nyilatkozta, majd kapok 10-20 percet az elején, utána meg ott van az élmezőnyben. Wout van Aert dettó, de volt még valaki, aki hasonlót nyilatkozott (Nibali, Mollema vagy Chaves?).  ;D Szélhámosok, mint Bernal.  ;D

Nekem tetszett azért az első szakasz (bukásokat leszámítva), mondjuk mindössze az utolsó 30 km-re volt időm, azt is megosztott figyelemmel. Alaphilippe bitang erős, látszott a végén van der Poel-on, hogy benne sem volt több (hulla fáradtan támaszkodott a bringára). Gaudu és Kelderman nagyon szépen jöttek, ahogyan az EF-kontingens is, Urán tényleg jó állapotban van.

Guillaume Martin, Miguel Ángel López és Richie Porte számára szerintem ennyi az összetett, ez a 2-3 perc sok (nekem gyanús, hogy ezt nem a bukásban szedték össze). Simon Yatesről tudtuk, hogy szakaszokért jött, szerintem Valverde is arra készül (egy szakaszgyőzelem), mert instant kapott öt percet. Én nem láttam, hogy a bukásban benne lett volna.

Idézetet írta: firgabácsi Dátum június 26, 2021, 17:30:12
Hát, így első blikkre ami nekem lejött, Roglic és Pogacar is pokoli erősek. Pogacar láthatóan könnyen kontrollálta a dolgokat a végén, nekem olyan érzésem volt, hogy simán el tudna menni akár Alaphilippe után is ha kellene, de nem kellett, a végén sem sprintelt jobban mint amennyire feltétlenül kellett. Nyilván nem volt cél azonnal villogni.

Igen-igen, két szlovénban volt erő, Pogacar szinte végig csak tette a kereket, figyelte honfitársát, ha jól láttam egy centit se ment. Azért ehhez is mennyi kontroll kell, hogy 22 évesen így versenyezzél.  :ok:
Cím: Re:Re:Kerékpár
Írta: firgabácsi Dátum június 26, 2021, 17:38:44
Idézetet írta: Pozzato Dátum június 26, 2021, 17:32:33
Igen-igen, két szlovénban volt erő, Pogacar szinte végig csak tette a kereket, figyelte honfitársát, ha jól láttam egy centit se ment. Azért ehhez is mennyi kontroll kell, hogy 22 évesen így versenyezzél.  :ok:

Borzasztó erősnek láttam Pogacart, többször megnyomta kicsit, utána szinte megállt nézelődni hogy ki hol van, kell még menni vagy nem kell  :) Durván kontrollálta az utolsó km-eket. Roglic szintén nagyon jónak tűnik.
Cím: Re:Re:Kerékpár
Írta: Pozzato Dátum június 26, 2021, 17:42:38
Idézetet írta: firgabácsi Dátum június 26, 2021, 17:38:44
Borzasztó erősnek láttam Pogacart, többször megnyomta kicsit, utána szinte megállt nézelődni hogy ki hol van, kell még menni vagy nem kell  :) Durván kontrollálta az utolsó km-eket. Roglic szintén nagyon jónak tűnik.
Amikor van der Poel megindult a két szlovén után, majd melléjük tekert, azt gondoltam, itt a szakasz vége. Nem tudom, vele mi történt, az is csoda volt a végén, hogy a főmezőnnyel tudott maradni. A két Ineos versenyzőből nekem Carapaz kicsit csalódás, mindig a végén volt, Thomas tűnt erősebbnek, mondjuk ez kisebb emelkedő volt, messze még a vége. Az mondjuk érdekelt volna, ha van Roglic mellett valaki még pluszban, akkor mehet-e van Aert? Mert látszott, mindig a szlovént figyelte, mit kell csinálnia.


Megkövetem magam, visszanéztem, ott volt Vingegaard, egy másik jumbós, csak elsőre nem tűnt fel.
Cím: Re:Re:Kerékpár
Írta: SPF Előzetes Dátum június 26, 2021, 21:56:09
Az első szakasz következik újratöltve? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/az-elso-szakasz-kovetkezik-ujratoltve)

A holland klasszis most már nem hibázza el? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/az-elso-szakasz-kovetkezik-ujratoltve)

Cím: Re:Re:Kerékpár
Írta: firgabácsi Dátum június 27, 2021, 12:02:21
Idézetet írta: Pozzato Dátum június 26, 2021, 17:42:38
Amikor van der Poel megindult a két szlovén után, majd melléjük tekert, azt gondoltam, itt a szakasz vége. Nem tudom, vele mi történt, az is csoda volt a végén, hogy a főmezőnnyel tudott maradni. A két Ineos versenyzőből nekem Carapaz kicsit csalódás, mindig a végén volt, Thomas tűnt erősebbnek, mondjuk ez kisebb emelkedő volt, messze még a vége. Az mondjuk érdekelt volna, ha van Roglic mellett valaki még pluszban, akkor mehet-e van Aert? Mert látszott, mindig a szlovént figyelte, mit kell csinálnia.


Megkövetem magam, visszanéztem, ott volt Vingegaard, egy másik jumbós, csak elsőre nem tűnt fel.

Igen, Van Aertot egyértelműen beáldozta a Jumbo tegnap, hogy mennyit tudott volna menni ha szabad kezet kap és mennyit nem, passz, de hosszú távon a későbbi szakaszokon nem lesz rossz várhatóan. Ugye volt az operáció ami kettévágta a felkészülését, ő maga is nyilatkozta hogy nem lesz 100%-os az első héten + Rogliccsal kellett foglalkoznia + nagyon csúnyán elesett és ezek után tudott úgy menni ahogy.
Ami nagyon érdekes lesz ma, talán számomra sokkal érdekesebb mint hogy Alaphilippe vagy van der Poel mit csinál, az a két szlovén taktikája illetve hogy egymással mit kezdenek, ki megy vagy nem megy, összedolgoznak-e adott esetben.
Én azt gondolom tegnap az lejött hogy mindkettő nagyon erős, "vegyük ki" Alaphilippe-et most a mai szakaszból és vegyük úgy megnyeri ugyanúgy mint tegnap ( minden esélye megvan rá ).
Roglic én azt várom menni fog a jóváírásért ma, tegnap szerzett 4 sec-et, simán lehetett volna második is kicsit jobb helyezkedéssel. Mivel tegnap látható volt, hogy egy ilyen szakaszon a francia kivételével talán mindenkinél erősebb, miért ne menne megint? Ugyanez érvényes lehet Pogacarra is.
Ha nem megy végig szökés, benne van persze, hogy végigmegy mert vannak páran a bukottak közül akik jók lehetnek ma potenciálisan és rögtön összeszedtek tegnap egy jelentős hátrányt ( pl. Woods ), szóval ha nem megy végig mert a Quickstep meg akarja csinálni mindenképpen a duplázást a franciának, akkor szerintem ez a tipp lejöhet:

Roglic top 3 2.75 tippmix

De aki bátor annak ugyanez Pogacarra 3.75 :D
Cím: Re:Re:Kerékpár
Írta: Pozzato Dátum június 27, 2021, 13:25:09
Számomra ennek a Wout van Aert menésnek volt egy másik hozadéka is: ilyen felkészülés után is erősebb, mint a mezőny 99%. Valószínűleg a verseny második részére eléri az "üzemi hőfokot", akkor pedig simán nyerhet mezőnyhajrát is, ha már most így megy a sprinterek fárasztása.

Az Ineos kapcsán fogalmam sincs, hogy a bukások fogták meg őket, vagy valami más, de nagyon eltűntek. Tényleg csak a Quick Step és a Jumbo-Visma tudott elől maradni csapatként. Majd kiderül, elvileg Geoghegan Hart maradt hátra biztosan a bukásnál, de Porte-ról nem tudok semmit (nem néztem vele nyilatkozatokat).

A Movistar is érkezett négy emberrel, Soler feladta, Valverde így csak szakaszok, López is valószínűleg, maradt Mas. Gyorsan lemorzsolódtak ők is.

Igazad lehet Roglic kapcsán, neki a fontos volt a korábbi GT-ken is, hogy az ilyen szakaszokon menjen a sprintekben, ha még van jóváírás (mondjuk utána ez mindig visszaütött a harmadik héten, de nem tanul belőle  ;D).
Cím: Re:Re:Kerékpár
Írta: firgabácsi Dátum június 27, 2021, 14:40:42
Idézetet írta: Pozzato Dátum június 27, 2021, 13:25:09
Számomra ennek a Wout van Aert menésnek volt egy másik hozadéka is: ilyen felkészülés után is erősebb, mint a mezőny 99%. Valószínűleg a verseny második részére eléri az "üzemi hőfokot", akkor pedig simán nyerhet mezőnyhajrát is, ha már most így megy a sprinterek fárasztása.
Igazad lehet Roglic kapcsán, neki a fontos volt a korábbi GT-ken is, hogy az ilyen szakaszokon menjen a sprintekben, ha még van jóváírás (mondjuk utána ez mindig visszaütött a harmadik héten, de nem tanul belőle  ;D).

Van Aert egyértelműen erős igen, ezért mondom én is hogy a 2-3 hétre jó lehet szakaszgyőzelemre is.
Roglicra ez igaz amit írtál, de ha megfordítom tavaly utólag sokan felrótták neki, hogy voltak szakaszok ahol jó/jobb állapotban volt mint Pogacar, mégsem csinált mást mint védte az előnyét, nem kezdeményezett, nem támadott és végül az ITT-n elbukta a sárga trikót.
Meglehet most úgy jött ide hogy minden szakaszból ki kell hozni a maxot mikor úgy érzi jók a lábai, ha az 4 sec jóváírás akkor annyit. Arra gondolok hogy a tavalyi végjáték után a lehető legtöbb előnyt akarja felhalmozni, hogy ha van egy rossz napja ott ne veszítse el a Tourt feltétlenül.
De ez csak elmélkedés részemről, Roglic aztán vagy így gondolja vagy nem  ;D
Cím: Re:Re:Kerékpár
Írta: Pozzato Dátum június 27, 2021, 17:49:36
Kettőből kétszer ilyen szakaszon nem lehet elverni Mathieu van der Poelt. Amit ment, előbb a jóváírás miatt, utána újból a szakaszért, kegyetlen. Esélye sem volt a többieknek, annyira robbanékony. Ahogyan Colbrelli nézi őt, majd visszaül a bringára, az  mindent elmondott a helyzetről.

Szép tipp volt a Roglic dobogó, megjöttek Pogacarral, megint kontrolláltak mindent, csak egymásra figyeltek. Quintana tréfás gyerek, nincsen formában, nem érzi, első pár szakasz 10-20 perc... Tegnap is leírtam, ma is, ráadásul ma még támadott is az utolsó 2 km-en.

Mas, Urán, Higiuta, Gaudu, Haig és Kelderman eddig hiba nélkül szépen hozták a kötelezőt, de például ma Geraint Thomas borult meg az Ineosból a végén.
Cím: Re:Re:Kerékpár
Írta: firgabácsi Dátum június 27, 2021, 18:19:52
Idézetet írta: Pozzato Dátum június 27, 2021, 17:49:36
Kettőből kétszer ilyen szakaszon nem lehet elverni Mathieu van der Poelt. Amit ment, előbb a jóváírás miatt, utána újból a szakaszért, kegyetlen. Esélye sem volt a többieknek, annyira robbanékony. Ahogyan Colbrelli nézi őt, majd visszaül a bringára, az  mindent elmondott a helyzetről.

Szép tipp volt a Roglic dobogó, megjöttek Pogacarral, megint kontrolláltak mindent, csak egymásra figyeltek. Quintana tréfás gyerek, nincsen formában, nem érzi, első pár szakasz 10-20 perc... Tegnap is leírtam, ma is, ráadásul ma még támadott is az utolsó 2 km-en.

Mas, Urán, Higiuta, Gaudu, Haig és Kelderman eddig hiba nélkül szépen hozták a kötelezőt, de például ma Geraint Thomas borult meg az Ineosból a végén.

Lényegében mindent leírtál. Mit lehet hozzátenni, jó ez a Tour már eddig is  ;) Tegnap Alaphilippe, ma van der Poel.
"É un altro pianeta" ahogy mondta Colbrelli, azaz kb. "egy másik bolygóról jött". Verhetetlen volt ma.
Ahogy ott ült MVDP és feltörtek belőle az érzései, remek képek voltak. Nyilván benne volt, hogy a tegnapi nap nagyon nem jött össze neki, meg végiggondolhatott mindent hirtelen, ahonnan indult anno és ahova jutott, a sárga trikóig a Touron.
Le a kalappal, remekül csinálta.
A két szlovén elképesztő amilyen erős és az is amit művelnek folyamatosan, ez az egymás figyelgetése, kontrollálása elég komoly miközben zajlik egy Tour egy rakat nagyon jó egyéb versenyzővel és így, egymást figyelgetve is bejönnek dobogóra lazán. Mi lenne ha mennének is ami a csövön kifér?
Pogacar is ha megy pár métert már azonnal megáll és néz hátra mit csinál Roglic  :)
De komoly meccs lesz ez még a hegyekben majd.
Idézetet írta: firgabácsi Dátum június 27, 2021, 12:02:21
Ha nem megy végig szökés, benne van persze, hogy végigmegy mert vannak páran a bukottak közül akik jók lehetnek ma potenciálisan és rögtön összeszedtek tegnap egy jelentős hátrányt ( pl. Woods ), szóval ha nem megy végig mert a Quickstep meg akarja csinálni mindenképpen a duplázást a franciának, akkor szerintem ez a tipp lejöhet:

Roglic top 3 2.75 tippmix

De aki bátor annak ugyanez Pogacarra 3.75 :D

Ezek lejöttek, szerencse is kell ezekhez a tippekhez nyilván, ma jól alakultak a dolgok  ;) Egyet sajnálok utólag, Haigot akartam Gaudu ellen tenni H2H, mert tanulmányoztam a tegnapi utolsó 2 km-t és azt láttam bár elvileg Haig amolyan "dízel" aki nagyon erős, de nem jó sprinter, iramot tud menni igazából csak és Gaudu meg jobban sprintel ( elvileg ), de tegnap Haig jobban ment mint Gaudu, Gaudu mindig csak zárkózni tudott késve végig az utolsó km-eken, igaz a célegyenesben sprintelt, de ott is elfogyott és Haig simán megverte.
Na de 1.70-ről felment Haig 2.30-ra ma és ez elrettentett, nem tettem. Gondoltam van valami info amit én nem tudok, sérült vagy akármi.
Hát simán jött volna, ma is erősebb volt. Haignak meglehet az amit beszéltünk a Tour előtt, a top10, ha így megy továbbra is.
Cím: Re:Re:Kerékpár
Írta: SPF Előzetes Dátum június 27, 2021, 23:09:58
Mire figyeljünk a Tour de France első mezőnyhajrájában? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/mire-figyeljunk-a-tour-de-france-elso-mezonyhajrajaban-)

Emlékszünk még a tavalyi nyitányra?  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/mire-figyeljunk-a-tour-de-france-elso-mezonyhajrajaban-)

Cím: Re:Re:Kerékpár
Írta: firgabácsi Dátum június 27, 2021, 23:24:59
Papíron Ewannak áll a holnapi szakasz leginkább, de győztesnek tenni 2.30-ért, abban túl nagy érték nincs ahhoz képest mennyi bizonytalansági tényező van.
Az időjárásról azt olvastam végig pocsék lesz, bár az eső mellett oldalszelet, legalábbis olyat ami szétszakíthatja a mezőnyt nem várnak.
Hát nem tudom, elég necces lehet ez ezeken a szűk utakon majd a végén, lehetnek bukások, még nem szokott össze teljesen a mezőny meg első igazi sprintszakasz, sokan tolakodnak majd az elejében hogy hozzák az emberüket a végén.
Merlierről én úgy tudom bukott az 1. szakaszon, de azt nem tudom mennyire ütötte meg magát.
Esetleg Cavendish top3-ba 2.55-ért mert tényleg jól ment mostanában ( persze holnap látjuk meg igazából mennyire a régi ) vagy a főoldali elemzésben Bol top3 még értékesebb odds.
Még egy H2H bet ami jó lehet:
Bol H2H Sagan Bol 1.80
Sagan mindig ott van az első 6-7-ben ezeken a szakaszokon, de sima sprintben nyerni nem nagyon tud, nincs annyira gyors síkon. Bol viszont igen, a körülmények is kedvezhetnek neki holnap,így inkább őt várnám jobb helyre itt. Viszont Bolról meg azt olvastam beteg volt, nem volt tökéletes a felkészülése és mint Van Aertnak neki is lehet kell egy hét mire belerázódik.
Na szóval, én ennyit teszek csak aztán elég is, ha jön jön, ha nem nem :D :

Cavendish top3 2.55 tippmix
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum június 28, 2021, 17:37:27
Megmondom őszintén, pont ilyen kaotikus szakaszra számítottam... Szerencse, hogy eső nem volt a végén, akkor még rosszabb lett volna a helyzet.

A keskeny utak és a szűk kanyarok ezt teszik, főleg, ha ideges a mezőny.
- Geraint Thomas kiírható az összetett favoritok sorából, hiába épül fel a bukásból, ezt érezni fogja a következő három hétben
- Primoz Roglic ezzel nagyon komoly hátrányba került. Hiába "csak" 1 perc Pogacarhoz képest, egész oldala sérült, mozgása rendkívül darabos és rossz volt (nem csodálom, ekkora bukás után), nem lennék meglepve, ha feladná a későbbiekben
- Caleb Ewannél szerintem az valami komoly sérülés (kulcscsont?)
- Jack Haig szintén komoly sérülés, valószínűleg fel is adja
- Peter Sagan ugyan együtt esett Ewannel, de szerintem nem adja fel, valószínűsítem, hogy innentől inkább segítő lesz
- Jumbo-Visma összetett esélyei minimálisra csökkentek: Gesink kiszállt, Martin sérüléssel bajlódik, Roglicról volt szó, Kruijswijk karja és lába vérzik, ő is bukott
- Pogacar ugyan nem bukott - hatalmasat mentett -, de azért az a hátrány és a feszkó nem tett jót

Nap nyertesei:
- Alpecin, igazi csapatmunka volt, sárga trikós beállt az élre, tempót ment, Philipsen önzetlenül felvezette, Merlier befejezte, ez igen!
- Alaphilippe, csak szépen csöndben mondom: nem bukott, jól helyezkedett és minimum fél perc az előnye a favoritokkal szemben
- Carapaz, visszajött a meccsbe, valószínűleg innentől ő vezeti az Ineost
- Kelderman - Mas - Quintana trió: mindig az elejében voltak, elkerülték a nagy bukásokat, érdemes lesz most már rájuk figyelni

Azt hiszem, így három szakasz után erősen megcsappant az összetett esélyesek sora:
Pogacar, Carapaz, Kelderman, Mas, Quintana, Gaudu és talán Alaphilippe (esetleg top10). Többiek vagy buktak és sérüléssel küzdenek, vagy komolyabb hátrányt szedtek össze. Sérüléssel ugyanis nagyon nehéz megnyerni egy háromhetest. Ide top forma kell végig és még akkor is elbukhatod az utolsó 1-2 etapon. Az nem fér bele, hogy már a verseny elejétől fáj a fél oldalad.


u.i.:
Merlier és az Alpecin helyében lehet ráfeküdnék a triplára, ugyanis a Giro és a Tour kipipálva, Vueltán is simán lehet esélye, ha ilyen formában van.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum június 28, 2021, 19:03:11
Hát, sajnálom ezt ami ma történt. Sejthető volt hogy baj lehet, mikor tegnap végignéztem egyik kerékpáros fórumon a képeket a végéről ( van egy srác aki mindig felteszi a fotókat utolsó kanyarokról stb. ) és hozzávettem azt hogy várhatóan tülekedni fognak az elején sokan, hiszen mindenki elől akar lenni + a sprinterek csapatai meg hoznák az emberüket akkor már kezdtem félni, hogy itt bukások lesznek.
Sajnos így is lett  :-\
Mondjuk úgy elég fontos embere buktak ma nagyot, persze ha fontos ha nem, mindenkit sajnál az ember, de rögtön elszállt Ewan aki akár zöld trikóra is esélyes volt meg kb. 3-4 szakaszgyőzelmet jósoltak neki sokan. Elszállt Haig, nagyon sajnálom őt mert nagyon jól ment eddig, sima top10 lehetett volna neki ez a tour.
Hogy Roglic elszállt-e vagy nem azt nem tudom, de nagyon nehéz lesz neki innen. Nyilván mindene fáj, kérdés mennyire ütötte meg magát, mennyire tudják összerakni. Holnapután időfutam, azt nehéz lesz jó eredménnyel abszolválni úgy ha minden tekerésnél nyilallik, ég valahol.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum június 28, 2021, 19:19:23
Még annyit tennék hozzá hogy nem értem miért kell feltétlenül a harmadik szakasz utolsó 5-10 km-én, ami első sprintszakasz és tudvalevő hogy a sprinterek csapatai is ott tülekednek majd elől, bevinni a mezőnyt sorozatosan ilyen szűk utakra, ilyen éles kanyarokba.
Mintha kihívták volna a sorsot maguk ellen a rendezők és meg is történt sorozatosan ma az amitől tartani lehetett.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum június 28, 2021, 19:26:31
Idézetet írta: firgabácsi Dátum június 28, 2021, 19:03:11
Mondjuk úgy elég fontos embere buktak ma nagyot, persze ha fontos ha nem, mindenkit sajnál az ember, de rögtön elszállt Ewan aki akár zöld trikóra is esélyes volt meg kb. 3-4 szakaszgyőzelmet jósoltak neki sokan. Elszállt Haig, nagyon sajnálom őt mert nagyon jól ment eddig, sima top10 lehetett volna neki ez a tour.
Hogy Roglic elszállt-e vagy nem azt nem tudom, de nagyon nehéz lesz neki innen. Nyilván mindene fáj, kérdés mennyire ütötte meg magát, mennyire tudják összerakni. Holnapután időfutam, azt nehéz lesz jó eredménnyel abszolválni úgy ha minden tekerésnél nyilallik, ég valahol.

Tudom, verseny és miegymás, de szerinted nem kéne inkább az ilyeneket kerülni a szervezőknek? Olyan, mintha szándékosan akarnának bukást okozni. Ahogyan írtad, lehetett látni a kanyarokon, hogy ebből baj lesz, az is lett...

Addig az szerintem oké, hogy vannak kockázatos lejtmenetek, de azt a mezőny is tudja, úgy helyezkednek, de itt egy hajrához készülődnek, mindig 110%-os feszültségben. Megmondom őszintén, mikor volt a prezentáció, én akkor sem értettem ezt az etapot, hogy mi szükség van erre. Szerencsére az eső legalább nem esett, akkor mi lett volna.  ::)

Én is így gondolom, Jack Haigtől élete nagy lehetőségét vették el így. Azért emlékezhetünk rá, hogy Caruso is hasonló típusú versenyzőként mennyire jól ment a Girón, én beleláttam az ausztrálba is nagyon jó helyezést.

Ewannél az van, amit lehetett látni rögtön abból, ahogyan esett és utána viselkedik: kulcscsonttörés.

Amiket még összeszedtem a holland sajtóból:
- Roglic kórházba ment, ahol megvizsgálják őt, elvileg gond van a farokcsontjával, nehezen tud ülni
- Kruijswijk ujját össze kellett varrni
- G. Thomas vállait szintén megvizsgálják az orvosi szobában, elvileg nincsen jó állapotban
- Gesink is elvileg kulcscsonttöréssel van kórházban

Jack Haig az, akiről semmit sem tudunk, csak azt, hogy feladta a versenyt.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum június 28, 2021, 19:26:58
Idézetet írta: firgabácsi Dátum június 28, 2021, 19:19:23
Még annyit tennék hozzá hogy nem értem miért kell feltétlenül a harmadik szakasz utolsó 5-10 km-én, ami első sprintszakasz és tudvalevő hogy a sprinterek csapatai is ott tülekednek majd elől, bevinni a mezőnyt sorozatosan ilyen szűk utakra, ilyen éles kanyarokba.
Mintha kihívták volna a sorsot maguk ellen a rendezők és meg is történt sorozatosan ma az amitől tartani lehetett.

Közben meg is választoltad a kérdésem/felvetésem.   :ok:
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: csacsi1899 Dátum június 28, 2021, 20:19:54
Szerintem Sagan nem esett nagyott, legalabbis nem nagyon ütötte meg magát. Nézzétek meg, pont ráesett Ewan kerekére és azon csúszott végig. Szerintem a hátát/oldalát nem horzsolta le.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum június 28, 2021, 20:41:45
Szerencsére nem esett akkorát, azt hiszem utána rögtön be is tekert a célba, de lehet nem lesz 100%-os állapotban.

Azon is elgondolkoztam, hogy mi van akkor, ha Wout van Aert azért maradt elől, mert a Jumbo-Visma nem akart mindent feladni? Elvileg hátra kellett volna mennie (valószínűleg nagyobb tempóval jöttek volna vele), de felmérték, hogy ebből az ötödik etapon még sárga trikó is lehet. Aztán ott van az is, hogy Wout van Aert nem rossz az emelkedőkön, Tirrenón ilyen Landa és Bernal szinten jött meg a hegyekben. Bennem felmerült, hogy ameddig lehet, elől fogják tartani, nem veszthetnek vele.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum június 28, 2021, 20:53:44
Idézetet írta: csacsi1899 Dátum június 28, 2021, 20:19:54
Szerintem Sagan nem esett nagyott, legalabbis nem nagyon ütötte meg magát. Nézzétek meg, pont ráesett Ewan kerekére és azon csúszott végig. Szerintem a hátát/oldalát nem horzsolta le.

Igen én is néztem, meg nagyon ügyesen is esett, hatalmas lélekjelenléte volt. Érdekes lesz ez a holnapi sprintszakasz, több szempontból is.
Számba kell venni ki él és mozog úgymond a sprinterek közül, aki sérült annak milyen sérülése van, a vonatokból ki maradt meg ki nem.
A mai befutó csalóka, hogy Merlier ilyen simán nyert, az nem jelent majdnem semmit mert gyakorlatilag nem maradt más a végére csak az Alpecin emberei  :)
Cavendishről tudja valaki mi lett vele, benne volt valamelyik bukásban ő is vagy nem volt csak szimplán az egyik bukás miatt nem tudott menni az élmezőnnyel a végén?
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum június 28, 2021, 20:56:53
Az irodáknál már Merlier a favorit, őket nem érdekli semmi.  ;D

Elvileg Cavendish szimplán beragadt, nem történt vele semmi, legalábbis ezt olvastam. Mindössze nagyon mérges volt a szervezőkre, mert érezte magában az erőt, hogy nyerjen.

Frissítve: kikerülte a bukást, de elvileg a bringája megsínylette az esetet, ezért maradt le, neki semmi baja.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: SPF Előzetes Dátum június 28, 2021, 21:44:52
Eljött Mark Cavendish ideje? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/eljott-mark-cavendish-ideje)

A kaotikus harmadik etap után, most kis nyugalomra vágyik a mezőny. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/eljott-mark-cavendish-ideje)

Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Orsolya Dátum június 29, 2021, 11:12:57

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: június 29., 10:00CET
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum június 29, 2021, 11:22:26
Tour 3. szakasz

Kaotikus volt a tegnapi nap, sokan kiestek vagy komolyabban megsérültek. ami mai szakasz szempontjából lényeges, elszállt Ewan aki ma is favorit lett volna, elesett Sagan bár állítólag komolyabban nem sérült meg.
A mai szakasz sem lesz egyszerű, megint szűk utak a végén, van nem sokkal a befutó előtt egy érdekes kanyar is.
Mivel ma sem kizárt a bukás sajnos, másrészt tegnap azért Merliernek maradt csak embere a végén meg sokan elestek vagy bukások miatt hátul maradtak, így egyáltalán nem biztos, hogy ma is ekkora fölénnyel ő nyer majd. Érdekes lesz ma ki milyen taktikával próbálkozik.
Pár eretnek gondolat, tipp  ;D

van der Poel top 3 11.00 ( mert a vége emelkedik enyhén, 2-3 %, de a célvonalnál 6% tudtommal, nem sok, de pont elég lehet hogy a nagyobb darab sprintereket picit megfogja, szóval nem túl valószínű de mi van ha az Alpecin úgy dönt ez a vonalvezetés, ez az utolsó 500m jobban kedvez neki mint Merliernek. Nem túl esélyes Merlier tegnapi győzelme után, de ki tudja. van der Poel simán meg tudná csinálni szerintem, nagyon erős, a vége előtt nem sokkal van egy kanyar. Kedvence az ilyen hogy pokoli iramban élre áll előtte, utána meg úgy jön ki a kanyarból és úgy "gyorsít ki, hogy utána ember nem éri utol. Hátha megpróbálja.)

Van Aert top3 4.20 ( Mert azt mondta ugyan, hogy az ITT előtt nem sprintel sehol, de mi van ha Roglic tegnapi balesete átírja a forgatókönyvet, ha sárgába akar öltözni, márpedig akar ezen a Touron az köztudott, ahhoz nem jönne rosszul egy kis jóváírás sem. 31 sec a hátránya, 4. jelenleg összetettben, ha ma hozzátenne pár sec-et + egy jó ITT még tényleg sárga lehet belőle. Az opreációja és bukása ellenére jó formában van láthatóan. )

Colbrelli top3 7.25 ( Mert idén nagyon jó a forma, tegnap ha nem kell kikerülnie a végén az eleső Sagant és Ewant lehet top3-ban van, ez a mai jobban fekszik neki mint a tegnapi. Tuti hogy meg fogja próbálni. )

Matthews top3 22.00 ( ez elég őrült ötlet, kevés esély van rá, nem neki valós szakasz igazán, ahhoz komolyabb emelkedő kellene a végére, de jobban neki való mint a tegnapi. Láttuk már bepróbálkozni ilyen szakaszokon, jó formában jött a Tourra, első szakaszon ezt bizonyította. Hátha megpróbálja, de a top3-hoz kellenei fog hogy elessenek, hibázzanak, lemaradjanak ilyen-olyan okból más sprinterek. )

Amúgy meg örülnék ha Cavendish ma megcsinálná, már a szakaszgyőzelmet. :D Az olyan 5.00 körül tehető. Kabalából kihagyom.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum június 29, 2021, 11:51:36
Colbrelli és MVDP tippet én is tettem, még elgondolkoztam egy Bouhanni újabb dobogón, kibunyózza magának.  ;D

Jack Haig: neki is kulcscsonttörés, illetve még agyrázkódás. A vizsgálatok állítólag nem mutattak további fejsérülést, éjszakára a kórházban tartották.
Peter Sagan: csipőjét kezelték, akadnak rajta vágások és mély sérülések, de azt mondta, hogy összességében rendben van, ott lesz a mai rajtnál.
Arnaud Démera: Mindössze ennyit írt ki a Twittere/Instára: "Tout va bien, merci pour votre bienveillance."  Szóval ő is rendben van.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Orsolya Dátum június 29, 2021, 13:48:13

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: június 29., 12:00CET
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Orsolya Dátum június 29, 2021, 13:48:46

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: június 29., 12:00CET
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Orsolya Dátum június 29, 2021, 13:49:19

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: június 29., 12:00CET
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum június 29, 2021, 17:13:21
Mekkora szakasz volt, Brent Van Moer előtt le a kalappal, róla még hallani fogunk, majdnem megcsinálta. A mezőny kicentizte, majd jött Cavendish!  :beerchug:

Fantasztikus az öreg, amikor a török körön győzött, akkor szerintem sokan éreztük, valami átszakadt nála, megállíthatatlan lesz. Ennyit jelent a bizalom, hogy valakinek adsz egy esélyt, aki képes is vele élni. Hihetetlen, nem sokszor szoktam felállva nézni az utolsó kilométereket (talán Valter Atinál, mikor a rózsaszínben volt), de most így történt.

Egészen elképesztő, ahonnan visszajött, amilyen mélyen volt. Ez Lefevere, lehetsz bármennyire mélyen, ha látja rajtad a küzdeni tudást, akkor bajnokot csinál belőled újból. Ezért igazolt hozzá Gilbert 35 évesen, ezért ment hozzá vissza Cavendish. Olyan érzésem van, mint Sanyinál vagy Cipollininél, hogy hiába a kor, akkor is elverik a mezőnyt, ha megfelelő felkészítést kapnak. Cipollini és Petacchi is még 36-37 évesen mezőnyhajrát nyertek háromhetesen, most Cave is.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum június 29, 2021, 18:58:15
Szép volt Cavendish, bár kabalából nem tettem, kellett volna :D Szurkoltam neki azért, micsoda visszatérés. A főoldali Cavendish top3 teljesen logikus tipp volt és le is jött, grat.
Matthews az bosszant viszont, top3-ba 22x oddszért volt, erre negyedik lett  ;D Ilyen ez. A többi top3-as tippre nem volt sansz most.
Holnap ITT, az sem lesz rossz.
Van egy érdekes párosítás, Thomas vs Roglic 1.83 - 1.83
Mi a véleményetek? Roglic ugye tele van horzsolásokkal, vágásokkal, de Thomas sem százas + Roglic volt egyértelműen jobb formában szerintem a bukások után. Nem tudom mennyire vetik majd vissza a fájdalmai Roglicot, de talán még így is őt raknám ebben a párosításban.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum június 29, 2021, 19:50:17
Idézetet írta: firgabácsi Dátum június 29, 2021, 18:58:15
Szép volt Cavendish, bár kabalából nem tettem, kellett volna :D Szurkoltam neki azért, micsoda visszatérés. A főoldali Cavendish top3 teljesen logikus tipp volt és le is jött, grat.
Matthews az bosszant viszont, top3-ba 22x oddszért volt, erre negyedik lett  ;D Ilyen ez. A többi top3-as tippre nem volt sansz most.
Holnap ITT, az sem lesz rossz.
Van egy érdekes párosítás, Thomas vs Roglic 1.83 - 1.83
Mi a véleményetek? Roglic ugye tele van horzsolásokkal, vágásokkal, de Thomas sem százas + Roglic volt egyértelműen jobb formában szerintem a bukások után. Nem tudom mennyire vetik majd vissza a fájdalmai Roglicot, de talán még így is őt raknám ebben a párosításban.

Ezek akkor is jó tippek voltak, MVDP, Matthews és a többiek is elejében jöttek meg, helyezkedés kérdése, meg volt ott tömörülés bőven a végén, szóval ezeket tenni kell ilyenkor, nincs mese.

Hasonló véleményem vagyok, mint te a párosítással kapcsolatban. Roglic motiváltabb, erősebb is szerintem. Mondjuk én lehet kihagynám a párosítás, de ha kicsit feljebb menne Rogla szorzója (2.20 környéke), akkor lehet meggondolnám magam.  ;D Így is vanna benne érték, de jobban örülnék egy nagy szorzónak.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: csabax Dátum június 29, 2021, 20:18:45
Idézetet írta: firgabácsi Dátum június 29, 2021, 18:58:15
Szép volt Cavendish, bár kabalából nem tettem, kellett volna :D Szurkoltam neki azért, micsoda visszatérés. A főoldali Cavendish top3 teljesen logikus tipp volt és le is jött, grat.
Matthews az bosszant viszont, top3-ba 22x oddszért volt, erre negyedik lett  ;D Ilyen ez. A többi top3-as tippre nem volt sansz most.
Holnap ITT, az sem lesz rossz.
Van egy érdekes párosítás, Thomas vs Roglic 1.83 - 1.83
Mi a véleményetek? Roglic ugye tele van horzsolásokkal, vágásokkal, de Thomas sem százas + Roglic volt egyértelműen jobb formában szerintem a bukások után. Nem tudom mennyire vetik majd vissza a fájdalmai Roglicot, de talán még így is őt raknám ebben a párosításban.
Nekem az a véleményem, hogy ha Roglic nem lép vissza a következő napokban, akkor megnyeri a TdF-et.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: SPF Előzetes Dátum június 29, 2021, 20:59:35
A Flandria győztese okozhat meglepetést az időfutamon? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/a-flandria-gyoztese-okozhat-meglepetest-az-idofutamon)

Kasper Asgreen idén kiváló formában! Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/a-flandria-gyoztese-okozhat-meglepetest-az-idofutamon)

Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum június 30, 2021, 08:45:51
Idézetet írta: SPF Előzetes Dátum június 29, 2021, 20:59:35
A Flandria győztese okozhat meglepetést az időfutamon? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/a-flandria-gyoztese-okozhat-meglepetest-az-idofutamon)

Kasper Asgreen idén kiváló formában! Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/a-flandria-gyoztese-okozhat-meglepetest-az-idofutamon)

A "koldingi wattos szörnyeteg"  Egy dán cikket olvastam tegnap és a fordítógép ezt hozta ki Asgreenre 8)
Ha valaki jobb oddsszon szeretné ezt az Asgreen top3-at, tippmixen 3.05.
Egyébként meg nem tudnám tippelni mi lesz itt ma. A két svájci közül talán az egyik megnyeri, de csak mert Van Aert állapota bizonytalan. Amúgy inkább őt tippelném győztesnek ha teljesen rendben lenne, de lehet így is megcsinálja.  Tuti dolgozik benne egyfajta düh is, a saját bukása miatt, Roglic miatt is, és ma nagyon meg akarja mutatni.
Bissegger brutál jól megy idén ITT-t, csak 22 éves de nagyon erős, a Svájci körön is majdnem megverte Küngöt az ITT-n úgy hogy elment egyszer rossz irányba, ha az nincs biztosan nyer, de az csak egy rövid 10km volt.
Vele szemben azt hozzák fel hogy pont ilyen távon mint a mai nem nagyon ment eddig és hogy a rövidebb 15-20 km-es távok jobban fekszenek neki. Ma majd meglátjuk. Küng is nagyon jó formában van, nagy meccs lehet ez két svájci között , párba is tették őket H2H egál oddssszal, de nem mondanám meg ki végez előrébb.
Küngnél elgondolkoztam egy top3-on 1.94-ért, de ő meg hajlamos néha teljesen érthetetlen betlikre is a mellett, hogy ma is az egyik legnagyobb esélyes nyilván.
Szóval nekem a mai nap no bet azt hiszem.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum június 30, 2021, 10:01:27
Olvastam én is azt a cikket, a koldingi wattszörny.  ;D

Tényleg eléggé képlekeny ez az időfutam, Tippmixpro kínálatából még annak, aki szereti a nagy szorzókat a top3-ra:
- Mikkel Bjerg (6.25): Hatalmas wattokat képet leadni, olyan, mint Asgreen, csak még nem annyira kiforrott. A tavalyi Giro első időfutamán 3. lett, idén az UAE Touron szintén, annyi a hátránya, hogy a kanyargós részek neki nem fekszenek.
- Wilco Kelderman (17.00): Régebben kiváló kronós volt, aztán jött egy törést, most viszont jó formában, Dauphinén 4. lett az időfutamon, ha az időjárás kedvez neki, simán ott lehet az első ötben.
- Thomas De Gendt (14.00): Ő az, aki a semmiből is képes egy top5-re a kronókon. Nála sosem lehet tudni, milyen forma, lehet nem csinál semmit két hétig, majd hoz egy dobogót az időfutamon. Volt ő már többször is háromhetes időfutamokon első háromban, ilyen mezőnyben pláne nem lenne meglepetés.
- Tadej Pogacar (8.25): Pogi tavaly nagyot ment a végén, bármikor elő tud venni egy ilyen időfutamot, ez a mezőny ráadásul kedvezhet is neki, annyi a hátrány, hogy nincsen emelkedő, emiatt inkább top10, mintsem top3.
- Alexey Lutsenko (10.50): Ő lehet a beugratós versenyző, aki nyerte a Dauphiné kronóját. A táv 16 km volt, dombos, kanyargós, több olyan rész is volt, ahol szinte nulláról kellett felpörögni. Az biztos, hogy sosem a nagy wattok leadásáról volt híres, de az is igaz, hogy ebben az egy hónapban kiváló formában van. Ha nincsen 2-3 kiemelkedő idő, akkor érdemes élőben fogadni rá, mert után csak Wout van Aert és Tadej Pogacar mehet jobbat nála papíron. 
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum június 30, 2021, 11:14:04
Ami még érdekes lehet: Victor Campenaerts vs Thomas De Gendt
Elvileg idén nem nagyon edzett kronós kerékpárral Campenaerts, azt nyilatkozta, más a prioritás számára. Szökésekből akar sikert elérni, kicsit olyan, mintha elengedte volna az időfutamokat. Állítása szerint őt is meglepte, hogy dobogós lett a belga időfutam bajnokságon. Ez most vagy megint egy altatás, vagy szimplán tényleg így van. Mindenesetre honfitársára 2.05-2.25 közötti szorzókat adnak, lehet érdemes elgondolkodni De Gendt jobb helyezésén.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum június 30, 2021, 12:54:21
A tegnapi győzelem margójára. Előbb Lefevere, majd Peeters, akiknek a nyakába borul, azért ezek a nagy vezetők is elérzékenyülnek. Volt egy cikk Cavendishről, amelyben Brian Holm beszélt arról, hogy egyáltalán nem olyan, mint a többi sprinter. Hosszú éveken át dolgozhattak a legjobbakkal (Kittel, Gaviria, Viviani stb.), de azt mondta: míg a többiek a telefonokat nyomkodják miközben megbeszélés van, semmit nem tesznek hozzá a következő napi szakasz átbeszéléséhez, addig Cavendish felvázolja, milyen felvezetést vár, elemzi a helyzetet, milyen alternatívák vannak esetleges veszélyes szituációkra. Rendkívül felkészült, folyamatosan tanul. Én is úgy gondoltam, mikor a sokadik sérülése volt, rosszabbnál rosszabb környezetbe ment, hogy itt az ideje lelépni. Tévedtem, de örülök neki, mert ettől szép a sport, hogy ilyen csodákat láthatunk.

https://www.youtube.com/watch?v=ZzIlWWZ_ZhQ
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum június 30, 2021, 17:19:14
Idézetet írta: Pozzato Dátum június 30, 2021, 11:14:04
Ami még érdekes lehet: Victor Campenaerts vs Thomas De Gendt
Elvileg idén nem nagyon edzett kronós kerékpárral Campenaerts, azt nyilatkozta, más a prioritás számára. Szökésekből akar sikert elérni, kicsit olyan, mintha elengedte volna az időfutamokat. Állítása szerint őt is meglepte, hogy dobogós lett a belga időfutam bajnokságon. Ez most vagy megint egy altatás, vagy szimplán tényleg így van. Mindenesetre honfitársára 2.05-2.25 közötti szorzókat adnak, lehet érdemes elgondolkodni De Gendt jobb helyezésén.

Jó lenne, ha minden ilyen könnyen jönne.  ::) 

Pogi nem semmi volt, Porte összekapta magát, Roglic is szerintem nagyot ment, jó volt az a Thomas elleni tipp!.  :ok: Asgreen, Lutsenko és Bjerg is jól mentek, de ez kevés volt most a top3-hoz, kár érte.

Le a kalappal Pogacar előtt, nem semmi ez a gyerek. Ilyen testalkattal, simán veri a wattos szörnyeket, utána nyilatkozatánál nem is tűnt fáradtnak. Uránnal érdemes lesz számolni.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum június 30, 2021, 18:23:36
Idézetet írta: Pozzato Dátum június 30, 2021, 17:19:14
Jó lenne, ha minden ilyen könnyen jönne.  ::) 

Pogi nem semmi volt, Porte összekapta magát, Roglic is szerintem nagyot ment, jó volt az a Thomas elleni tipp!.  :ok: Asgreen, Lutsenko és Bjerg is jól mentek, de ez kevés volt most a top3-hoz, kár érte.

Le a kalappal Pogacar előtt, nem semmi ez a gyerek. Ilyen testalkattal, simán veri a wattos szörnyeket, utána nyilatkozatánál nem is tűnt fáradtnak. Uránnal érdemes lesz számolni.

Igen, óriásit ment Pogacar, végül amúgy mégis megtettem a két H2H-et amiket írtam hogy jó lehet, de nagyon bizonytalanok, nem bírtam ki no bettel.
Van hogy erre ráfizet az ember, hogy nem bír magával, most jól jártam Rogla adott 30valahány sec-et Thomasnak, a Küng vs Bisegger az meg nagyon sima lett, 1 perc körüli különbség.
van der Poel se semmi, 5. hely.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: csabax Dátum június 30, 2021, 19:21:38
Olvasnivaló:

LEFEVERE: ,,SOHA NEM LÁTTAM MÉG OLYAT, HOGY AZ EGÉSZ CSAPATOM SÍR EGY HÁROMHETESEN"
https://www.eurosport.hu/kerekpar/tour-de-france/2021/lefevere-soha-nem-lattam-meg-olyat-hogy-az-egesz-csapatom-sir-egy-haromhetesen_sto8396592/story.shtml?fbclid=IwAR0OffBqOGtubhPQjzIEt4Gj8DUKkqUfOCcpAEzzu75EMAHzoyJWd-zIUdw
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum június 30, 2021, 20:20:21
Bissegger mentése a mai napról:
https://www.youtube.com/watch?v=m9wpk3MnAtI
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 01, 2021, 09:52:32
Idézetet írta: csabax Dátum június 30, 2021, 19:21:38
Olvasnivaló:

LEFEVERE: ,,SOHA NEM LÁTTAM MÉG OLYAT, HOGY AZ EGÉSZ CSAPATOM SÍR EGY HÁROMHETESEN"
https://www.eurosport.hu/kerekpar/tour-de-france/2021/lefevere-soha-nem-lattam-meg-olyat-hogy-az-egesz-csapatom-sir-egy-haromhetesen_sto8396592/story.shtml?fbclid=IwAR0OffBqOGtubhPQjzIEt4Gj8DUKkqUfOCcpAEzzu75EMAHzoyJWd-zIUdw

Ez az egész ügy Bennettel, aztán a váratlanul beugró Cavendish-el aki végül szakaszt nyer 36 évesen egy hatalmas sztori tényleg.
Hozzá Lefevere ahogy beszél, nagyon jó, a fickó elég nyíltan elmond mindent arról mi történt. És elég jó a stílusa is, jó storyteller mondhatni :D
Ezek után várom a mai sprintszakaszon mi történik, lehet ez egy Merlier vs Cav csata a végén, az Alpecin emberei nagyon erősek, de ha Cav be tud ékelődni közéjük akkor megint nyerhet akár.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 01, 2021, 17:33:26
Jött az öreg megint, nem bírnak vele.  ;D  Tényleg megcsinálja a rekordot? Nem hittem volna, azt gondoltam, hogy 1-2 sprintet nyer, de így, hogy az első három lehetséges hajrából kettőt behúzott és még van 5 darab sprint, simán összejöhet. Az Alpecin megint elszúrta, nem Merlier sprintelt. Többiekben én nem érzem az erőt, hogy megszoríthatnák Cavendisht.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 01, 2021, 21:51:34
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 01, 2021, 17:33:26
Jött az öreg megint, nem bírnak vele.  ;D  Tényleg megcsinálja a rekordot? Nem hittem volna, azt gondoltam, hogy 1-2 sprintet nyer, de így, hogy az első három lehetséges hajrából kettőt behúzott és még van 5 darab sprint, simán összejöhet. Az Alpecin megint elszúrta, nem Merlier sprintelt. Többiekben én nem érzem az erőt, hogy megszoríthatnák Cavendisht.

Igen, az Alpecint nem is értem hogy nem ismerte fel hogy egy ilyen szakaszon Merlier lehet a nyerőemberük. Állítólag a versenyzők is a szakasz előtt 2 órával az eligazításon tudják meg mire készüljenek, ki az elsőszámú sprinter aznap. Ez nem biztos, hogy pszichológiai szempontból jó, hogy a versenyzők így menjenek el aludni előző nap, a bizonytalanságban.
Sagant bezárták megint, mondhatni megint rosszul helyezkedett pedig talán nem lenne lassú most ezeken a klasszikus sprintszakaszokon sem.
Bouhanni nem rossz jelenleg, de az első helyhez én azt látom kevés, ahhoz kellene egy picit nagyobb gyorsaság a végén, hiába.

Holnap az első olyan szakasz jön véleményem szerint ahol elég nehéz lesz megtippelni a győztest, szökés is végigmehet akár először az idei Touron. El is kezdek gondolkodni rajta most, mega H2H-eken is  ;)


Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 01, 2021, 22:00:38
Idézetet írta: firgabácsi Dátum július 01, 2021, 21:51:34
Igen, az Alpecint nem is értem hogy nem ismerte fel hogy egy ilyen szakaszon Merlier lehet a nyerőemberük. Állítólag a versenyzők is a szakasz előtt 2 órával az eligazításon tudják meg mire készüljenek, ki az elsőszámú sprinter aznap. Ez nem biztos, hogy pszichológiai szempontból jó, hogy a versenyzők így menjenek el aludni előző nap, a bizonytalanságban.
Sagant bezárták megint, mondhatni megint rosszul helyezkedett pedig talán nem lenne lassú most ezeken a klasszikus sprintszakaszokon sem.
Bouhanni nem rossz jelenleg, de az első helyhez én azt látom kevés, ahhoz kellene egy picit nagyobb gyorsaság a végén, hiába.

Holnap az első olyan szakasz jön véleményem szerint ahol elég nehéz lesz megtippelni a győztest, szökés is végigmehet akár először az idei Touron. El is kezdek gondolkodni rajta most, mega H2H-eken is  ;)

Bouhanni szerintem is kevés, valakit ki kéne ütnie.  ;D A vonata is szépen összeállt, meglepően rendben van. Alpecin érthetetlen, teljesen logikus lenne Merlier, de szerintem ők abban a tudatban vannak, hogy mind a három sztárjukkal nyeretnek egy szakaszt, illetve a Scheldeprijs befutóján Philipsen elverte a Quick Step sorát, ahol ott volt Cavendish és Bennett. Az egy kicsit más sprint volt, számomra Philipsen lassabb, de ők tudják.

Én a holnapit elengedem, időm se lesz nézni, nem érzek semmit, tényleg bármi lehet, ahogyan írtad.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 02, 2021, 01:04:19
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 01, 2021, 22:00:38
Én a holnapit elengedem, időm se lesz nézni, nem érzek semmit, tényleg bármi lehet, ahogyan írtad.

Tour de France 7. szakasz

Én végiggondoltam, tényleg sok forgatókönyv van holnap, révbe érhet egy szökés simán először az idei Touron, de megcsinálhatja Alaphillippe vagy MVDP azt ami az 1. és 2. szakaszon történt. Ha egy nagyobb 15-20 fős csoport ér oda együtt az utolsó 20 km-hez akkor nyerhet késői támadásból valaki.
Látva milyen pokoli erős volt a 2. szakaszon MVDP, ha a végén ott van az élmezőnyben akkor nagyon jó esélyei vannak bárki ellen. Akkor Colbrelli utólag azt mondta MVDP egy másik bolygóról jött, olyan iramban indult el az utolsó emelkedőn.
A vonalvezetés nyilván fekszik neki, több kisebb emelkedő lesz, a vége előtt 18 km-el van egy rövid emelkedő aminek a vége brutál, az utolsó 2km  11-12%-os, de van pont ahol 18%, ha ott el tud menni izomból MVDP nehéz lesz utolérni hiába van még 18km onnan a célig. És még ez után is van egy enyhébb, 5km-es emelkedő a céltól 8 km-re.
Meglátjuk holnap meg tudja-e ismételni a 2. szakaszon látottakat van der Poel.

Végül én ezeket próbáltam meg:

van der Poel szakaszt nyer 9.00 ( ezt nemigen kell magyarázni, bombaformában van, sok minden történhet, akár az is hogy a 11-12%-on valaki elmegy tőle, de akkor is adja magát ez a tipp )

Woods top 3 15.00 ( nagy hátránya van összetettben, ugyanakkor ideális szakasz neki, elengedhetik akár szökésbe is, akár a végén is ha támad, a célja nyilván nyerni egy szakaszt, erre ez az egyik legjobb esélye )

Pogacar top3 19.00 ( ezt nem tudtam ennyiért otthagyni, nyilván "védekező módban" megy majd, nyerni nem fog, nem is akar, de alakulhat úgy hogy elmegy Alaphilippe-el, MVDP-vel ha ez által még további másodperceket tud adni közvetlen riválisoknak, hajrázni is jól hajrázik a végén, szerencse nyilván kell ehhez a tipphez, de nemkizárt hogy összejön )

Roglic top3 26.00 (ugyanaz mint Pogácsa,ha nem megy végig szökés nem zárom ki, tudom tele van horzsolással, itt fáj, ott fáj, múmiának nevezi magát a sok kötés miatt, de nagyon jót ment ennek ellenére az ITT-n )



Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 02, 2021, 11:17:15
Ezek egészen jó szorzók, amolyan kötelezők.  :beerchug:

Nem is nagyon tudnék mit hozzátenni, sok sikert! MVDP-ben még simán benne van ezen a Touron egy-két győzelem, aztán gondolom csomagol és megy Tokióba.

Woods bukott az első etapon, én nagyon sajnálom őt, mert láttam vele nyilatkozatokat - elvileg még a 3. etapon is benne volt a bukásban, de szerintem ott már nem történt vele semmi -, rendkívül szomorú volt, azt mondta, nagyon megijedt, hatalmasat bukott 70-es tempónál. A bal karja fájt, de az elmúlt napokban tudott regenerálódni. Szerintem most volt csúcsformában, felkészülése is jól sikerült, állítólag egy jó összetettbeli helyezésért jött. Így mehet a szakaszgyőzelmekért, szóval simán lehet benne ráció most is, illetve a későbbiekben is a Touron.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 02, 2021, 13:08:15
Érdekes szökés kialakulóban a 7. szakaszon benne elég érdekes és fontos versenyzőkkel.
Nem tudom az UAE hogy fog reagálni erre, de nagyon veszélyes szökés rájuk nézve benne Van Aerttal, Asgreennal, Nibalival akiknek relatíve kicsi hátránya van Pogacarral szemben és már 4 perc az előnyük.
Rajtuk kívül is csupa jó, erős versenyző van elől.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 02, 2021, 17:14:50
Gondoltam, hogy nagy nehezen, de elcsípem a szakasz végét, mert rendkívül hosszú, dombos, erre nézem, már befutottak.   :o  45-ös átlag?

Mi a franc volt itt?  ;D  Két szupersztár szökésben? Gondolom, ha Roglic leszakadt és 4 percet kapott Pogitól, akkor reggel a buszban már tudhatta, hogy valami nincsen rendben. Valószínűleg megbeszélték, hogy WVA menjen szökésbe, rá nem ugranak annyira. Vagy bukás történt Roglic kapcsán?

Az meg a másik kérdésem, hogy MVDP és WVA nem tudta megnyerni a szakaszt szökésből? Oké, hogy Mohoric elit ilyen hosszú szökéseknél, de simán otthagyott mindenkit a hegyen, vagy a lejtmenetben? Azért ez így nevek alapján eléggé durva szökés volt, live statsból láttam, hogy Carapaz is szökött, simán befogták őt, vagy nem tudott jobban elmenni?
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 02, 2021, 22:15:18
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 02, 2021, 17:14:50
Gondoltam, hogy nagy nehezen, de elcsípem a szakasz végét, mert rendkívül hosszú, dombos, erre nézem, már befutottak.   :o  45-ös átlag?

Mi a franc volt itt?  ;D  Két szupersztár szökésben? Gondolom, ha Roglic leszakadt és 4 percet kapott Pogitól, akkor reggel a buszban már tudhatta, hogy valami nincsen rendben. Valószínűleg megbeszélték, hogy WVA menjen szökésbe, rá nem ugranak annyira. Vagy bukás történt Roglic kapcsán?

Hát, az UEA belehibázott eléggé szerintem elbóklásztak. elaludtak és elől közben összeállt egy olyan szökés amiben nagyon erős emberek voltak. Van Aert, van der Poel, Mohoric, meg mások akik mind nagyon jó iramot tudnak menni ha kell, meg kisebb emelkedőkön sem gyengék éppen.
Szóval mire észbe kapott az UAE már elmentek, segíteni senki nem segített nekik, az UAE meg egyedül szimplán nem bírt eleget menni, hogy megfogják a szökevényeket. A nyertese az egésznek talán az Ineos lett leginkább, hosszú távon legalábbis, mert az amúgy sem túl acélos UAE segítők eléggé lefáradtak ma, de igen jó helyre került összetettben a Cápa és Van Aert is nap végére.
Nehéz lesz azért ez Pogacarnak mikor majd betámadják jobbról, balról, de tavaly megoldotta gyakorlatilag segítő nélkül.
Meglátjuk holnap a hegyekben mi lesz.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: csabax Dátum július 02, 2021, 23:53:32
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 02, 2021, 17:14:50
Gondoltam, hogy nagy nehezen, de elcsípem a szakasz végét, mert rendkívül hosszú, dombos, erre nézem, már befutottak.   :o  45-ös átlag?

Mi a franc volt itt?  ;D  Két szupersztár szökésben? Gondolom, ha Roglic leszakadt és 4 percet kapott Pogitól, akkor reggel a buszban már tudhatta, hogy valami nincsen rendben. Valószínűleg megbeszélték, hogy WVA menjen szökésbe, rá nem ugranak annyira. Vagy bukás történt Roglic kapcsán?

Az meg a másik kérdésem, hogy MVDP és WVA nem tudta megnyerni a szakaszt szökésből? Oké, hogy Mohoric elit ilyen hosszú szökéseknél, de simán otthagyott mindenkit a hegyen, vagy a lejtmenetben? Azért ez így nevek alapján eléggé durva szökés volt, live statsból láttam, hogy Carapaz is szökött, simán befogták őt, vagy nem tudott jobban elmenni?
Ja, a vártnál nagyobb volt a sebesség.
MVDP és WVA nem tudta megnyerni a szakaszt szökésből. Egyiküknek sem volt erejük ahhoz, hogy ennél jobban "hajtsanak". MVDP kizárólag csakis arra ügyelt, hogy a közvetlen rivális WVA egyetlen másodpercet se dolgozzon le a hátrányából. Abszolút semmi más nem érdekelte. És bár többen is megszöktek a szökésből, WVA nem tette meg. Nyilván azért nem, mert nem volt ereje. Ugyan volt pár esetlen próbálkozása, de azokra mindig megfelelően reagált MVDP. WVA gyorsan "belátta", hogy ez nem az a nap, amikor lehet, s nem erőlködött tovább, hanem együtt tekertek a célig.
Mohoric látta, hogy MVDP és WVA megfelelő erő híján vannak, szökött, az előbbiek elengedték, a többieket pedig simán lerázta.
Carapaz próbálkozott, szert is tett kb. 40 másodperc előnyre, de végül megszívta, mert néhány méterrel a célvonal előtt utolérték őt.
Az UAE csapatként akkorát bukott, mint az ólajtó. Ezzel teljes mértékben eldőlt, hogy Tadej Pogacar totálisan egyedül van, s ha kibírja egymaga a TdF végéig, akkor talán nyerni fog. Ám azt biztosan csakis saját magának köszönheti majd. Meg a "béna" ellenfeleknek.
Innentől kezdve jobbára már csak annyi kérdéses, hogy az INEOS, a Jumbo-Visma, a Movistar, a Trek-Segafredo és a többiek holnaptól folyamatosan minden nap felváltva fogják támadni Pogacart 80-100 km-re a céltól és felőrlik a szlovént, vagy pedig az előbbi felsorolt csapatok tagjai lesznek annyira tutyimutyik, hogy TdF-győzelemmel ajándékozzák meg Pogacart.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 03, 2021, 07:52:59
Tour 8. szakasz

Az első komoly helyi szakasz, benne a végén a Colombierrel ami nem lesz gyenge erőpróba, végig 9-10-11%, előtte egy másik komoly hegy amely már megpuhítja a versenyzőket.
Ha hozzávesszük, hogy a Colombierről le is kell ereszkedni a célba, hogy eső várható így sajnos lehet bukás is + Pogacart több oldalról támadhatják akkor kész is a drámai forgatókönyv.
Olvastam egy eszmefuttatást az Ineos taktikájáról mely szerint nem kizárt hogy valaki betámad hamarabb vagy elimegy szökésben aki nem Carapaz persze mert vele tuti menne Pogacar, hanem Porte.
Nem tudom megvalósulhat-e, de tetszik az ötlet.
Szóval ő az egyik jelöltem, a másik M.A. Lopez mivel egy ilyen szakaszon más nem nagyon nyerhet mint klasszis hegyimenő és ő ilyen. Na meg egy késői támadásnál rá Pogacar aligha ugrana mert komoly hátránya van vele szemben.
A harmadik jelöltem Woods, a negyedik Quintana aki szintén mehet elvileg mert senkit nem zavar a nagy hátránya miatt.
Az is egy forgatókönyv persze, hogy az Ineos végig diktálja az iramot elől, a végén meg Carapaz támad, de szerintem ez a legkedvezőbb eset Pogacarnak. Nagy eséllyel ragadna így Carapazra a végén meg lesprintelné és megnyerné a szakaszt, így az Ineosnak valami komolyabbat kell kitalálni.
Én azt gondolom szökés mindenképpen lesz és van is esélye végigmenni ma.

M.A. Lopez 15.00
Woods 13.50
Porte 65.00
Quintana 24.00
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 03, 2021, 15:53:06
Idézetet írta: firgabácsi Dátum július 03, 2021, 07:52:59
M.A. Lopez 15.00
Woods 13.50
Porte 65.00
Quintana 24.00
Most értem haza, de ebből kettő ott van elől, szóval hajrá!  :beerchug:

Az öt perc nem tűnik nagy előnynek, de ilyen versenyzőknek elől ezt tartania kéne (szerintem).

Rogla akkor végleg elszállt? Nem történt vele semmi a mai etapon eddig? A korábbi bukásában szerzett sérülések miatt szakadt le?

@csabax jóslata egyre közelebb, mármint a visszalépés kapcsán. Szerintem ezt így el fogja engedni, ennek semmi értelme, készüljön a Vueltára inkább.
Idézetet írta: csabax Dátum június 29, 2021, 20:18:45
Nekem az a véleményem, hogy ha Roglic nem lép vissza a következő napokban, akkor megnyeri a TdF-et.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 03, 2021, 16:31:19
Pogacar, kegyetlen. Nem kell neki csapat, felvezetik a hajrát 30 km-rel a vége előtt a hegyre, aztán jöhet a támadás, mint a '90-es évek előtt.  ;D  Carapaz simán leszakadt pár méteren belül, többiek meg sem próbáltak vele menni. Ment egy kis tempót előtte McNulty, utána a robbanékony Formolo magasabb tempóra kapcsolt, majd jött Pogi. Az mondjuk jó nagy gerinctelenség volt, mikor Geoghegan Hart megpróbálta kilökni Pogacart, ha már máshogy nem bírt vele. Nekem ne mondja, hogy véletlenül "legyezett rá", lehetett látni, hogy ráhúzott egyet. Ha ezt így folytatja, itt nem lesz kérdés, ki fog nyerni (lehet már most sincs  ::)).
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 03, 2021, 17:17:59
Nehezen találni szavakat, ez valószínűleg történelmi etap volt, amit sokszor felhoznak majd a következő években. Jól mondták, Pantani-féle kerülgetés, de szerintem ez még annál is komolyabb. 20-25 km alatt 3,5 percet vert a legnagyobb riválisára (Carapaz), többiekre meg 5-6 percet minimum. Neki nem kell csapat, egyszerűen felesleges. Lehet benéznek szakaszokat a csapatával, de utána másnap bedarál mindenkit egyedül. Az, hogy ott van elől az Ineos és egyszerűen nem tudtak összeállni, amikor megindult, nagyon tartanak tőle. Abból a szempontból örülök neki, hogy végre vannak hosszú megindulások, nincsen az utolsó 2-3 km-ig várás, hanem mennek az akció. Ez eddig egy jó Tour de France - leszámítva a bukásokat -, remélem itt nem áll meg az élet, hogy Pogi kiosztott mindenki 3-5 percet.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: csabax Dátum július 03, 2021, 17:44:34
Tadej Pogacar - Tutyimutyik 1-0

Pontosan az történt, amiről írtam korábban: "Innentől kezdve jobbára már csak annyi kérdéses, hogy az INEOS, a Jumbo-Visma, a Movistar, a Trek-Segafredo és a többiek holnaptól folyamatosan minden nap felváltva fogják támadni Pogacart 80-100 km-re a céltól és felőrlik a szlovént, vagy pedig az előbbi felsorolt csapatok tagjai lesznek annyira tutyimutyik, hogy TdF-győzelemmel ajándékozzák meg Pogacart."

Nos, ma az történt, hogy azok a "tutyimutyik" még nem tudatosították magukban, hogy minden nap 80-100 km-re a céltól folyamatosan "támadni" és felőrölni muszáj a szlovént, mert másképpen egészen egyszerűen nem lehetséges legyőzni ezt az űrbringást.
Nem KELL, hanem MUSZÁJ.
Ma a "tutyimutyik" nem csináltak semmi hasonlót, sőt, voltak olyan kedvesek, hogy 80-100 km-n belülre engedték a fiatal srácot. Pogacar a várható módon köszönte meg az ajándékot: "megrajzolta" őket. Mindannyiukat!

A sorozatos kerülgetéseket látva nekem is Pantani jutott eszembe.
Most végre van valaki, aki Pantanihoz hasonlóan bánik az ellenfelekkel.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 03, 2021, 18:24:28
Nehéz kérdés ez, mert nem ilyen egyszerű a dolog. Amit leírsz taktika, jó lenne, de ehhez kell minimum 4-5 GT-esélyes egy csapaton belül, akiknél egyforma az állapot, mindenki képes összetett versenyt nyerni. A jelenlegi generáció (Pogacar, Evenepoel, Bernal, van der Poel, van Aert) egy más dimenzió, akik nem félnek támadni, mennek előre, óriási áttételt hajtanak, hatalmas wattokat adnak le. Más a felkészülésük és az alapjuk is, mint a mostani 30 éveseknek. Az alaptaktika jó lenne, hogy támadni őket az utolsó 100 kilin belül, volt egy csapat, amely ezt sikerrel alkalmazza: Quick Step.

A gond ezzel az, hogy azok egynaposok, utána van minimum 2-3 nap regenerálódás. Akkor egy komplett csapat mozog - rendkívül szervezetten, hosszú évek dolgoznak a taktikán, Lefevere előnye 20-30 év -, de ott tényleg van 5-6 esélyes az adott szakaszra, nagyjából egyenlő állapotban. Ez viszont egyetlen csapat. Az Ineos és a Jumbo-Visma meglenne hozzá, de a másik gond az időtartam: ezt ugyanis nem lenne elég a 20-ból 5-6 szakaszon megcsinálni, hanem folyamatosan menni kell. Van amikor back-to-back hegyi etapokon sem lehetne leállni. Akkor viszont biztosan az alábbi történne: Pogacar átállna saját tempóra. Elég neki ehhez egy segítő, aki megy 20-30 km-t az utolsó 80-on belül, majd a szlovén bedarálja őket. Lehet első etapon Carapaz hozna rajta 1 percet, de egymást követő 2 hegyi etapon már kapna, ahogyan Porte és a többiek is. Tegnap megpróbálta Carapaz, amikor az UAE nem volt formában, eredmény: ma kapott 3 percet.

Én is a fárasztásban hiszek, az a jó taktika, csak valahogy okosan kell csinálni, de egyelőre egyik csapatnak sincs meg az ereje hozzá. Roglic 35 percet kapott ma, ahogyan Thomas is, Porte és Geoghegan Hart 18 percet. Az UAE tegnap benézte a szakaszt, de lehet szándékosság is volt benne: el tudjuk képzelni, ahogyan olyan tempómenők, mint Hirschi, McNulty, Bjerg és Laengen benéznek egy ilyet? Az is lehet, hogy beetetés volt, hagyták a többieket erőlködni, ma pedig lecsaptak. Ez az UAE jól össze van rakva, okos építkezés, hegyekre is van egy Majka - Formolo - Costa - McNulty négyesük. Hirschi is tud segíteni, lehet, hogy fel van osztva: elején Formolóék mennek, utána Hirschiék, majd harmadik héten Majka.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 03, 2021, 21:02:11
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 03, 2021, 15:53:06
Most értem haza, de ebből kettő ott van elől, szóval hajrá!  :beerchug:

Az öt perc nem tűnik nagy előnynek, de ilyen versenyzőknek elől ezt tartania kéne (szerintem).

Rogla akkor végleg elszállt? Nem történt vele semmi a mai etapon eddig? A korábbi bukásában szerzett sérülések miatt szakadt le?

@csabax jóslata egyre közelebb, mármint a visszalépés kapcsán. Szerintem ezt így el fogja engedni, ennek semmi értelme, készüljön a Vueltára inkább.

Hát az a helyzet hogy jól állt egészen, bizonyos szakaszaiban a versenynek úgy tűnt szinte biztosan egyik nyer, aztán máshogy akarta a  sors és Pogacar is :D
Nyilván a H2H-ek sokkal jobb százalékban jönnek, a szakaszgyőztes eltalálása külön műfaj, mégis szeretem művelni, talán a sikerélmény miatt mikor bejön :D
Pogacarra mit lehet mondani? Igazi erődemonstráció volt.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 03, 2021, 22:41:31
Idézetet írta: csabax Dátum július 03, 2021, 17:44:34
Tadej Pogacar - Tutyimutyik 1-0

Pontosan az történt, amiről írtam korábban: "Innentől kezdve jobbára már csak annyi kérdéses, hogy az INEOS, a Jumbo-Visma, a Movistar, a Trek-Segafredo és a többiek holnaptól folyamatosan minden nap felváltva fogják támadni Pogacart 80-100 km-re a céltól és felőrlik a szlovént, vagy pedig az előbbi felsorolt csapatok tagjai lesznek annyira tutyimutyik, hogy TdF-győzelemmel ajándékozzák meg Pogacart."

Nos, ma az történt, hogy azok a "tutyimutyik" még nem tudatosították magukban, hogy minden nap 80-100 km-re a céltól folyamatosan "támadni" és felőrölni muszáj a szlovént, mert másképpen egészen egyszerűen nem lehetséges legyőzni ezt az űrbringást.
Nem KELL, hanem MUSZÁJ.
Ma a "tutyimutyik" nem csináltak semmi hasonlót, sőt, voltak olyan kedvesek, hogy 80-100 km-n belülre engedték a fiatal srácot. Pogacar a várható módon köszönte meg az ajándékot: "megrajzolta" őket. Mindannyiukat!

A sorozatos kerülgetéseket látva nekem is Pantani jutott eszembe.
Most végre van valaki, aki Pantanihoz hasonlóan bánik az ellenfelekkel.

Igen de a válasz nagyon egyszerű, nem azért nem csinálnak ilyet, illetve hasonlót mert nincs ennyi eszük vagy ne tudnák a nyertes taktikát hanem szimplán azért mert nem tudnak többet menni.
Pogacar csak bizonyos versenyzőkre fog ugrani, ha az Ineos mint olyan megy egy erős tempót elől amit gyakran szokott az neki a legjobb, elvitorlázik a farvizükön a végén meg támad és ver mindenkit.
Az a gond, hogy akkor sem fognak tudni vele mit kezdeni jelen állapotában ha úgymond felváltva támadják, eleve csak bizonyos emberekkel fog menni, másrészt láttuk ma mennyivel jobb. Le fog tudni reagálni mindent támadást ami fontos.
Kicsit elgondolkodva inkább Armstrongra hasonlít ez az egész, az első időfutamon elverek mindenkit, aztán ennek tetejébe még az első hegyi szakaszon is a miheztartás végett  :)
Itt akkor lesz esély a többieknek ha eléhezik, elesik stb., ha valami gikszer történik vele, de történhet simán mert erről (is) szól a kerékpársport.
Szóval nincs ez még lefutva hiába látszik úgy.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 04, 2021, 10:16:57
Roglic feladta. Meg is lehet érteni, fölösleges lett volna tovább kínozni magát, megpróbálta, nem ment.
Sajnálom, nagyon érdekes lehetett volna kettejük párharca Pogacarral.
Ami a mai szakaszt illeti, már nem nagyon merem megtippelni ki nyerhet :D
A miatt ahogy az összetett áll meg egyébként is, elég esélyes ma a szökés ami végigmegy, de a szintrajzokat nézve nem feltétlenül kell hegyimenőnek lenni a mai szakaszgyőzelemhez. Akár egy "wattszörnyeteg" is nyerhet ma, vagy mondjuk egy Mohoric-szerű ember.
Poels, Woods ( akár újra mehet, mert tegnap túl hamar támadott ), Mohoric, Izagirre vagy az Ineosból valaki mert nekik nagyon kellene már valamit mutatni, jó lenne valami sikerélmény ( ez esetben elküldhetik szökésbe Porte-ot vagy Hartot ).
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 04, 2021, 12:51:23
Mathieu van der Poel is elengedte a versenyt, készül Tokióra.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 04, 2021, 19:11:14
Mai szakaszt se volt lehetőségem nézni, Pogacar megint befűzte az oktatófilmet? Többiek? Ahogyan látom ez a Carapaz - Mas - Urán - Vingegaard négyes egy szinten volt ma is. Valószínűleg előbbi három majd mehet a dobogóért (+ Kelderman). Ben O'Connor benne volt a nap szökésébe vagy a mezőnytől szakadt el? Azért az erős, ha őt elengedték, van annyira jó versenyző, hogy ezzel top10-ben végezzen (de lehet belőle top6 is...).

Démare nem bírta az időlimitet? Nagyon durva, mik vannak, tényleg kegyetlen tempót mennek elül. Merlier is feladta, nem semmi. Gyakorlatilag Cavendish számára innentől "kötelező" az a három szakaszgyőzelem, mert ilyen ellenfelei maradtak: Philipsen, Bouhanni, Sagan, Matthews, Bol, van Aert és Pedersen. Többség vonat nélkül, mindössze a Pedersen és Bol rendelkezik érdemi vonattal, de az sem ér fel a Quick Step csapatával.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 04, 2021, 20:34:33
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 04, 2021, 19:11:14
Mai szakaszt se volt lehetőségem nézni, Pogacar megint befűzte az oktatófilmet? Többiek? Ahogyan látom ez a Carapaz - Mas - Urán - Vingegaard négyes egy szinten volt ma is. Valószínűleg előbbi három majd mehet a dobogóért (+ Kelderman). Ben O'Connor benne volt a nap szökésébe vagy a mezőnytől szakadt el? Azért az erős, ha őt elengedték, van annyira jó versenyző, hogy ezzel top10-ben végezzen (de lehet belőle top6 is...).

Démare nem bírta az időlimitet? Nagyon durva, mik vannak, tényleg kegyetlen tempót mennek elül. Merlier is feladta, nem semmi. Gyakorlatilag Cavendish számára innentől "kötelező" az a három szakaszgyőzelem, mert ilyen ellenfelei maradtak: Philipsen, Bouhanni, Sagan, Matthews, Bol, van Aert és Pedersen. Többség vonat nélkül, mindössze a Pedersen és Bol rendelkezik érdemi vonattal, de az sem ér fel a Quick Step csapatával.

Igen, Pogacar csak annyit ment ma amennyit kellett, de még így is adott további időt a vetélytársaknak.
Poels ment el az elején, de a pöttyös miatt főként, ugye volt több hegy ma, sok pontot lehetett szerezni, utána röviddel kialakult egy szökés komoly nevekkel, Woods, Quintana, Higuita, Hamilton és O'Connor is benne volt.
aztán voltak pillanatok mikor úgy nézett ki hogy a két kolumbiai közül nyerhet az egyik, de O'Connor volt a legerősebb, szép győzelem volt.
Az az igazság hogy jelenleg a pöttyösért folyó küzdelem izgalmasabb mint a sárga trikóért folyó ;)
Woods pl. konkrétan ki is mondta hogy a pöttyös a célja, ehhez mérten is támad és szökik utóbbi szakaszokon, de láthatóan Poels is rámegy.
Holnap sprint csak nem sok sprinter és épkézláb vonat maradt a bukások, visszalépések miatt, szóval érdekes lesz.
Nagyon Cavendishnek áll a holnapi. Én azt hiszem azt próbálom majd kitalálni, hogy mögötte ki lehet dobogón jó oddsszért vagy H2H tipp.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 04, 2021, 20:56:12
Köszi az összefoglalót @firgabácsi , annyi csak, hogy holnap pihenőnap, szóval lesz még idő kitalálni azt a dobogót. Nekem megint egy Bouhanni top3 ugrik be elsőnek, ha jó szorzó lesz rá (3.00 felett), akkor abban látok rációt. Az összetett maximum a második helyért lehet akkor izgalmas, ha Pogacar így folytatja. Messze még a vége, neki is lehetnek rosszabb napok, de ez egyelőre megdöbbentő. Nem tudom, hogy egészséges Roglic bírta volna-e ezt a tempót...
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 04, 2021, 21:36:20
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 04, 2021, 20:56:12
Köszi az összefoglalót @firgabácsi , annyi csak, hogy holnap pihenőnap, szóval lesz még idő kitalálni azt a dobogót. Nekem megint egy Bouhanni top3 ugrik be elsőnek, ha jó szorzó lesz rá (3.00 felett), akkor abban látok rációt. Az összetett maximum a második helyért lehet akkor izgalmas, ha Pogacar így folytatja. Messze még a vége, neki is lehetnek rosszabb napok, de ez egyelőre megdöbbentő. Nem tudom, hogy egészséges Roglic bírta volna-e ezt a tempót...

Tényleg, holnap pihenőnap  ;) Bouhanni 2.45 csak top3-ba, a bukik is érzik hogy ha nem csinál nagyobb hibát ebben a foghíjas mezőnyben végképp dobogóra esélyes ha már eddig is háromszor ott volt.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: csabax Dátum július 04, 2021, 21:55:22
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 04, 2021, 19:11:14
Mai szakaszt se volt lehetőségem nézni, Pogacar megint befűzte az oktatófilmet? Többiek? Ahogyan látom ez a Carapaz - Mas - Urán - Vingegaard négyes egy szinten volt ma is. Valószínűleg előbbi három majd mehet a dobogóért (+ Kelderman). Ben O'Connor benne volt a nap szökésébe vagy a mezőnytől szakadt el? Azért az erős, ha őt elengedték, van annyira jó versenyző, hogy ezzel top10-ben végezzen (de lehet belőle top6 is...).

Démare nem bírta az időlimitet? Nagyon durva, mik vannak, tényleg kegyetlen tempót mennek elül. Merlier is feladta, nem semmi. Gyakorlatilag Cavendish számára innentől "kötelező" az a három szakaszgyőzelem, mert ilyen ellenfelei maradtak: Philipsen, Bouhanni, Sagan, Matthews, Bol, van Aert és Pedersen. Többség vonat nélkül, mindössze a Pedersen és Bol rendelkezik érdemi vonattal, de az sem ér fel a Quick Step csapatával.
Jól írta @firgabácsi.
Én csakis annyit tennék még hozzá, hogy a következő is történt a vége felé:
Tadej Pogacar nyugisan tekert Richard Carapaz mögött, amikor Carapaz úgy döntött, hogy megszökik, iramot váltott és néhány méterrel előrébb ment. Erre Pogacar úgy reagált, mint a bika, amikor vöröset lát maga előtt. Elindult előre nagy lendülettel és mindenkit "állva hagyott". Olyannak tűnt az egész, mintha Carapaz és Pogacar ugyanazon csapatban lennének és Carapaz indította Pogacart.

A korábbi válaszodhoz, amit a hozzászólásomra írtál:
Egyetértek. És, igen, amit leírtam taktika. Ami ezen a szinten szinte egyáltalán nem valósítható meg. Úgy lenne helyesebb fogalmaznom, hogy 99 százalék esély van arra, hogy nem valósulnak meg az általam kigondoltak, és mindössze egyetlen 1 százalék esély van arra, hogy megvalósulnak az általam kigondoltak. Hiszen különböző klubok versenyzőiről van szó, akiknek eltérnek az elképzelései és eltérnek az érdekei.

Az állás:
Tadej Pogacar - Tutyimutyik 2-0
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: SPF Előzetes Dátum július 05, 2021, 18:30:36
Világbajnokok összecsapnak! (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/vilagbajnokok-osszecsapnak-)

Újra a sprintereké a főszerep.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/vilagbajnokok-osszecsapnak-)

Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 05, 2021, 23:09:05
Idézetet írta: SPF Előzetes Dátum július 05, 2021, 18:30:36
Világbajnokok összecsapnak! (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/vilagbajnokok-osszecsapnak-)

Újra a sprintereké a főszerep.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/vilagbajnokok-osszecsapnak-)

Most néztem be hogy leírjam, megnéztem a szakasz végét és szerintem nem kizárt hogy valamelyik "wattszörnyeteg" nyer nagy oddsszért, erre te is írtad :D
Viccen kívül, nyilván az alap az hogy Cavendish nyer, főleg most hogy ennyi sprintert feladta vagy simán hazament, hiányosak a vonatok is ő pedig remek formában van.
Néztem viszont a szakasz végét, ez elég komoly, nem lesz klasszikus sprint, könnyen lehet.
Szóval kb. 400m-re a céltól durván elkeskenyedik az út és van egy nem különösebben éles, nagy kanyar, szinte biztos hogy oda csak egy sorban tudnak bemenni a versenyzők, mikor kijönnek lesz kb. 200m a célig, ergo nagyon fontos lesz elől lenni, nézve ezt a befejezést, sajnos simán el tudok képzelni tömegbukást itt, de ne legyen.
Mivel sok sprinter már hazament ugye + komplett vonatok sem nagyon vannak, így egy ilyen utolsó 1 km-en nem zárom ki egyáltalán valamelyik wattszörnyeteg támadását aki aztán ebbe a bizonyos kanyarba első helyen fordul be és izomból megnyeri a szakaszt.
Egy olyan szakaszon mint Párizsban, ahol egy széles, hosszú sugárúton van a befutó eszembe sem jutna ilyen eretnek ötlet, de itt tényleg nem zárom ki.
Összességében mi lehet? Ha mégis a klasszikus sprinterek döntik el egymás között akkor Cav win adja magát, de alacsony odds.
Amiben lehet érték az Bouhanni dobogó, eddigi három dobogója azért beszédes, esetleg ha végre Sagan jól helyezkedik akkor ő dobogóra, valamit nagyon kellene már mutatnia az eddigi ötödik helyek és 5.25x odds nem rossz a top3-ra nála.
Ha pedig megvalósul a B forgatókönyv akkor tényleg nagy odds jöhet, én ezeket a fazonokat tartom képesnek rá hogy megcsinálják:

Asgreen 90.00
Küng 90.00
Kragh Andersen 90.00
Van Moer 150.00



Sagan top3 5.25
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 05, 2021, 23:57:45
Nekem valamiért a 2019-es Romandia ugrott be, amikor Küng vs mezőny volt az esőben és a dombos etapon. Tempót ment a Quick Step és a Bora, de egyszerűen nem bírtak a végén közelebb jönni a svájcihoz. Ott is egy nagy balos volt a befutó előtt, ahogyan most is, kicsit trükkös szakasz volt, ahogyan a keddi. Az a baj, hogy hétfőre volt Fucsovics win (szett hendi meg sima win), ilyenkor meg elhiszem, hogy bármit képes vagyok eltalálni.  ;D Nehéz kihagyni azt a 90.00-es szorzót, mondjuk jó lenne tudni, mi az FDJ csapatutasítás, védenie kell-e Gaudu-t, vagy sem.
https://www.youtube.com/watch?v=_5rhBF-l8PQ
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 06, 2021, 17:37:26
Olyan tempót ment a végén a Quick Step, hogy esélye sem volt senkinek egy elgurulásra. Fantasztikus felvezetés, gyakorlatilag tökéletes. Egyre a rekordtól Cavendish...
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: curpy82 Dátum július 06, 2021, 17:49:18
19.9 volt hátra amikor bekapcsolódtam a mai napba. Olyan szinten kontrollálva volt ez a verseny, hogy 12.3-mal a vége előtt azt mondtam, hogy ez már tuti Cavendish. Olyan volt a csapat, hogy gyakorlatilag hiába voltak körforgalmak végig a top10-ben tudott Cav utazni. Asgreen nagyot ment 2-től 1-ig. Morkov, az meg Morkov! 100 m-t kellett csak sprintelnie Cavnek mögüle kibújva. Hihetetlen!
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 06, 2021, 18:01:51
Elvileg pénteken meglehet a rekord, sokáig úgy volt, hogy az két szeles nap lesz, de a mostani infók szerint, nem várható komolyabb szél, ami kedvezhet a sprintereknek. Azért egy olyan sor, ahol Cattaneo, Alaphilippe, Asgreen, Ballerini és Morkov megy tempót úgy, hogy a dánnak 250-től kellett 100-ig vezetnie csak, az embertelen. Ennyit jelent, ha valakinek teljes a csapata, akkor ott tud lenni elől, ahogyan írtad @curpy82 . Philipsen, van Aert és Bouhanni folyamatosan ingázott a mezőnyben. Mondjuk ilyen tempóból érthető, miért nem indult meg Küng.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 06, 2021, 18:16:36
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 06, 2021, 17:37:26
Olyan tempót ment a végén a Quick Step, hogy esélye sem volt senkinek egy elgurulásra. Fantasztikus felvezetés, gyakorlatilag tökéletes. Egyre a rekordtól Cavendish...

Igen, én a vége felé őszintén szólva meg is tettem élőben, látszott hogy nagy oddsszokra nem lesz esély ergo tegnap beírt vad tippek nem fognak jönni. Olyan iramot ment Asgreen, Mørkøv, hogy látszott  onnan már senki tud elszakadni, nem is tudott, próbálkozás sem volt.
Mondhatjuk a papírforma jött.
Ha még egyet nyer + a Champs-Élysées-en is a végén akkor új rekord. Minden esélye megvan rá, a sprinter mezőny már nagyon foghíjas. Sokan megsérültek vagy hazamentek a legjobbak közül. Ráadásul Cavendishnek van a legjobb vonata.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: csabax Dátum július 06, 2021, 18:46:58
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 06, 2021, 17:37:26
Olyan tempót ment a végén a Quick Step, hogy esélye sem volt senkinek egy elgurulásra. Fantasztikus felvezetés, gyakorlatilag tökéletes. Egyre a rekordtól Cavendish...
Erre a gyakorlatilag tökéletes QS-felvezetésre talán csakis annyit lehet mondani, hogy megtörtént, aminek meg kellett történnie:
A Quick Step gyorsvonat - többek között - az aktuális világbajnokkal (Julian Alaphilippe), a Flandriai körverseny győztesével (Kasper Asgreen) és jelenkorunk egyik legjobb felvezetőjével (Michael Mørkøv) bemutatta Mark Cavendish 33. szakaszgyőzelmét. Nemsokára történelmi sportesemény szemtanúi lehetünk.

Tadej Pogacar - Tutyimutyik 3-0
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 07, 2021, 12:10:31
Ma dupláznak a Ventouxon, az sem lesz rossz éppen :D Megmásszák a könnyű meg a nehéz oldalról is ahogy nézem.
Szinte biztos hogy elmegy szökés, Pogacarnak és az ineosnak sem fűződik hozzá semmilyen érdeke, hogy nagyon üldözzék őket.
Hogy ki nyerhet nem jósolnám meg, vagyis de, csak nem teszek rá mert sokesélyes ez nagyon most.
Nyilván olyan tud nyerni látva a szintrajzot aki komoly hegyimenő és összetettben nem érdeklelt, bár, Teuns nem igazi hegyimenő és megcsinálta hasonló nehézségű szakaszon pár napja :D Szóval akár ő is.
Vagy Poels, Higuita, Quintana, Woods. Talán legutóbbit mondanám ha tippelni kell most vagy Teuns másodszor.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 07, 2021, 17:37:45
Carapaz és Urán... Először rogyott meg Pogacar, erre felérnek hozzá és felhozzák a szlovén a dánra is. Erre nem tudok mit mondani. Elhiszem, hogy a dobogó a fontos, de nem lenne egyszerűbb, ha Pogacar menne? Erre Uránék az élre állnak a lejtmenetben. Wout van Aert gyönyörűen csinálta, holnap valószínűleg nem lesz ott a sprintben, Bouhanni felvezetői is elfogytak. Amúgy valószínűleg ezért nem mennek a többiek, mert egyszerűen nincsen erő. Pogacar és Vingegaard az, akik képesek megindulni az emelkedőkön. Ennyi. A többiek teszik a kereket.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: SPF Előzetes Dátum július 07, 2021, 21:26:11
Ki lepheti meg sprintben Mark Cavendisht? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/ki-lepheti-meg-sprintben-mark-cavendisht)

Újabb tökéletes felvezetésre készül a Quick Step, mi pedig egy hatalmas szorzóval hangolunk! Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/ki-lepheti-meg-sprintben-mark-cavendisht)

Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 08, 2021, 16:07:43
Ma jön az amit múltkori szakaszra írtam, azaz Küng, Bissegger, van Moer stb. szökésben  ;D De vannak ott mások is bőven, klasszikus sprinterek is akik nyerhetnek, mondjuk Mezgec.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 08, 2021, 17:12:38
Idézetet írta: firgabácsi Dátum július 08, 2021, 16:07:43
Ma jön az amit múltkori szakaszra írtam, azaz Küng, Bissegger, van Moer stb. szökésben  ;D De vannak ott mások is bőven, klasszikus sprinterek is akik nyerhetnek, mondjuk Mezgec.

Így van, amit jósoltunk pár napja, az most jött, megmondom őszintén jó, hogy Politt győzelmét nem találtam volna egy sehogysem. Nekem az meglepetés, hogy Küng vagy Boasson Hagen ennyire nem bírta. Alaphilippe érthető, tegnap szökésben volt, de ez a két versenyző talány számomra.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 08, 2021, 20:30:02
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 08, 2021, 17:12:38
Így van, amit jósoltunk pár napja, az most jött, megmondom őszintén jó, hogy Politt győzelmét nem találtam volna egy sehogysem. Nekem az meglepetés, hogy Küng vagy Boasson Hagen ennyire nem bírta. Alaphilippe érthető, tegnap szökésben volt, de ez a két versenyző talány számomra.

Én sem, de ki tudja hogy van ez. Ha tippelni kell azt mondtam volna hogy a végén Küng vagy Bissegger erőből elmegy a többiektől, esetleg ketten együtt.
Viszont az is lehet Politt pl. semmit nem csinált eddig csak készült, hogy majd egy szakaszon lecsap és spórolt az energiával végig erre az egy alkalomra. Mindenesetre szépen csinálta és mondhatni hozta a szakaszgyőzelmet a Borának Sagan helyett.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 09, 2021, 12:26:52
Idézetet írta: firgabácsi Dátum július 08, 2021, 20:30:02
Én sem, de ki tudja hogy van ez. Ha tippelni kell azt mondtam volna hogy a végén Küng vagy Bissegger erőből elmegy a többiektől, esetleg ketten együtt.
Viszont az is lehet Politt pl. semmit nem csinált eddig csak készült, hogy majd egy szakaszon lecsap és spórolt az energiával végig erre az egy alkalomra. Mindenesetre szépen csinálta és mondhatni hozta a szakaszgyőzelmet a Borának Sagan helyett.

Igaza volt abban Lengyel Tominak, hogy innentől nehéz helyzetben a Quick Step. Mivel a többi sprinternek alig maradt csapattársa (és sprinter sem maradt), ezért nem érdekük, hogy sprintbefutó legyen, főleg akkor nem, ha Cavendish ilyen erős. Mai etap is 217 km, elején kontrollálni, hogy ki megy el szökésbe, rendkívül fárasztó. Minden azon múlik majd, hogy a BikeExchange, Trek és a maradék Alpecin adnak-e embert a szökésbe. Ha igen, akkor ma is hazaérnek.

Frissítés:
Ma sprintet akar a Quick Step és az Alpecin.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 09, 2021, 17:49:24
A nagy meleg és szeles részek miatt a Quick Step ezt most nem engedte el. Kaptak segítséget is, szökevények sem tudtak menni ilyen időjárási körülmények között maximumon, szóval minden a kezükre játszott. A hajrát ahogy megoldották, szokásos zseni. Amikor bezárják őket, majd Ballerini tempót vált, élre megy, mire Morkov kihagyott egyet, hogy az olasz ellépjen, amire a mezőnynek kell reagálnia, ezzel szétszedhetik a riválisok vonatait. Ezt meg is tették, majd Morkov kihozta Cavendisht, megcsinálták az 1. és 2. helyet, nagyon durva. Morkov zseni, de ezt eddig is tudtuk. Sabatinitől tanulta a felvezetést, az olasz meg Sacchiéktól (legendás Fassa Bortolo és Milram vonatok). Élmény az ilyen taktikákat nézni azon az 1-2 km-en.

Ja, amúgy meg történelmet írt Cavendish a rekordbeállítással.  ;D Még maradt két szakasza a rekordra.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: csabax Dátum július 09, 2021, 18:17:12
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 09, 2021, 17:49:24
A nagy meleg és szeles részek miatt a Quick Step ezt most nem engedte el. Kaptak segítséget is, szökevények sem tudtak menni ilyen időjárási körülmények között maximumon, szóval minden a kezükre játszott. A hajrát ahogy megoldották, szokásos zseni. Amikor bezárják őket, majd Ballerini tempót vált, élre megy, mire Morkov kihagyott egyet, hogy az olasz ellépjen, amire a mezőnynek kell reagálnia, ezzel szétszedhetik a riválisok vonatait. Ezt meg is tették, majd Morkov kihozta Cavendisht, megcsinálták az 1. és 2. helyet, nagyon durva. Morkov zseni, de ezt eddig is tudtuk. Sabatinitől tanulta a felvezetést, az olasz meg Sacchiéktól (legendás Fassa Bortolo és Milram vonatok). Élmény az ilyen taktikákat nézni azon az 1-2 km-en.

Ja, amúgy meg történelmet írt Cavendish a rekordbeállítással.  ;D Még maradt két szakasza a rekordra.
Azon nevettem a végén, hogy a dán úgy lett második helyezett, hogy igazából csakis arra kellett figyelnie, hogy ne nyomja túl nagyon a pedált, mert akkor könnyen előfordulhatott volna, hogy Mark Cavendish helyett ő fogja nyerni a szakaszt.  ;D
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 10, 2021, 13:23:42
A Tour de France harmada még hátravan, de már 150 alatt a mezőny létszáma. Cavendish nyilatkozatával abszolút egyetértek, ez kőkemény verseny idén. Olyan versenyzők is feladják, akik tényleg már csak a legvégső esetben szokták. A csapatok nagyon fogynak, de még mindig van 2-3 hegyi etap, ahol vagy rendkívüli meleg lesz, vagy konkrétan eső és 4-5 fok (keddi és szerdai hegyi etapok...). Én azt mondom, hogy az időjárás még sok dolgot felülírhat, tegnapi befutó után néztem az arcokat, sokakat megviselt a nagy meleg is. Versenyzel, egyik nap 4-7 fok van és eső, következő etapon meg 35 fok...
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: curpy82 Dátum július 10, 2021, 16:32:16
Nem tudom hallottátok-e, de 19.7 km-nél amikor arról beszéltek, hogy Guillaume Martinnek 4:20 az előnye, akkor valamelyiknek kicsúszott, hogy : Azta kurva ;D
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 11, 2021, 08:19:08
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 10, 2021, 13:23:42
A Tour de France harmada még hátravan, de már 150 alatt a mezőny létszáma. Cavendish nyilatkozatával abszolút egyetértek, ez kőkemény verseny idén. Olyan versenyzők is feladják, akik tényleg már csak a legvégső esetben szokták. A csapatok nagyon fogynak, de még mindig van 2-3 hegyi etap, ahol vagy rendkívüli meleg lesz, vagy konkrétan eső és 4-5 fok (keddi és szerdai hegyi etapok...). Én azt mondom, hogy az időjárás még sok dolgot felülírhat, tegnapi befutó után néztem az arcokat, sokakat megviselt a nagy meleg is. Versenyzel, egyik nap 4-7 fok van és eső, következő etapon meg 35 fok...

Igen, az időjárás is egy plusz bizonytalansági faktor, kire hogy hat, egyik napról a másikra meg lehet zuhanni. Pogacar nagy favorit, de azért az ördög nem alszik, nagyon kemény ez az idei Tour.
Ma egy remek szakasz várható komoly emelkedőkkel, meglehet a Jumbo és az Ineos ma közös támadást indít Pogacar ellen.
Nem sok időm van indokolni, de bepróbálok két top3-at, mondhatni így izgalmasabb nézni is.

Woods top3 7.25 tpro ( Mert a lehetséges szökők közül neki eléggé fekszik ez a szakasz, jó a forma, többször próbálkozott eddig de nem jött neki összes hol ezért hol azért, összetettben nagy a hátránya + a környéken lakik és nagyon jól ismeri ezeket a hegyeket, ráadásul olvastam hogy sokat beszélt is erről a szakaszról előzetesen mint olyanról ahol esélyes lehet )

Vingegaard top3 5.75 tpro ( Mert ha a Jumbo és az Ineos támad és nagy menés lesz akkor könnyen lehet nem ér be a szökés, ebben az esetben a dán simán esélyes lehet dobogóra mivel Pogacar mellett szinte a legerősebbnek tűnik jelenleg )
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 11, 2021, 15:49:09
Öregek vs fiatalok lehet ez a szakasz, valószínűleg a szökevények hazaérnek. Valverde, Nibali, Izagirre, Quintana és Dan Martin, mintha valami 2014-es versenyt néznénk az összetettért.  ;D  A hosszabb lejtmenetek miatt van még esélye a Cápának is, illetve Valverdének, de Alaphilippe is beleszólhat (papíron viszont Bahrain, Groupama és Jumbo-Visma csata lenne az első helyért, ha csapatokra bontanánk le). A Jumbo-Vismánál érdekel majd, mi a csapatutasítás, mikor indul Vingegaard. Az, hogy a csapat nagyobb része elől van, nekem arra utal, hogy korán kell mennie a dánnak, nem hagyhatják a végére. Az is érdekes lesz, hogy vajon Nibali és Valverde hétfőn utaznak-e Japánba? Elvileg mind a ketten az olimpiára készülnek, valószínűleg ez a szakasz a főpróba. Könnyedén benne van, hogy a végét elengedik, mert akkor utazás és akklimatizálódás szempontjából kevés lenne az idő a mezőnyverseny és a Tour de France vége között.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: csacsi1899 Dátum július 11, 2021, 17:01:00
Nibali holnapi utazása már be lett jelentve a múlt héten.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 11, 2021, 17:05:57
Idézetet írta: csacsi1899 Dátum július 11, 2021, 17:01:00
Nibali holnapi utazása már be lett jelentve a múlt héten.
Elkerülte a figyelmem, köszi az infót.  :ok:
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: curpy82 Dátum július 11, 2021, 17:24:00
Remélem nem kap sokat a hegytetőig Valverde, mert lejtmenetben lenyomná Kusst. Az mekkora volt, amikor berakták a 2005-ös képet, amikor Alejandro az Illes Balears mezében lenyomta a "doppingkirályt". ;D
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: csabax Dátum július 11, 2021, 18:15:24
CAVENDISH: ,,MERCKX ÉS ÉN EGY MONDATBAN? ENNÉL NAGYOBB MEGTISZTELTETÉS NEM ÉRHET PROFI VERSENYZŐT"
https://www.eurosport.hu/kerekpar/tour-de-france/2021/cavendish-merckx-es-en-egy-mondatban-ennel-nagyobb-megtiszteltetes-nem-erhet-profi-versenyzot_sto8412519/story.shtml?fbclid=IwAR2TKjHEUj1JqrtbW_ikYvMvaJqrnGH2E6RNfIUeV5AKMaLnFDcHe4PS4iY

Tadej Pogacar - Tutyimutyik 8-0
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 11, 2021, 20:07:52
Idézetet írta: firgabácsi Dátum július 11, 2021, 08:19:08
Igen, az időjárás is egy plusz bizonytalansági faktor, kire hogy hat, egyik napról a másikra meg lehet zuhanni. Pogacar nagy favorit, de azért az ördög nem alszik, nagyon kemény ez az idei Tour.
Ma egy remek szakasz várható komoly emelkedőkkel, meglehet a Jumbo és az Ineos ma közös támadást indít Pogacar ellen.
Nem sok időm van indokolni, de bepróbálok két top3-at, mondhatni így izgalmasabb nézni is.

Woods top3 7.25 tpro ( Mert a lehetséges szökők közül neki eléggé fekszik ez a szakasz, jó a forma, többször próbálkozott eddig de nem jött neki összes hol ezért hol azért, összetettben nagy a hátránya + a környéken lakik és nagyon jól ismeri ezeket a hegyeket, ráadásul olvastam hogy sokat beszélt is erről a szakaszról előzetesen mint olyanról ahol esélyes lehet )

Vingegaard top3 5.75 tpro ( Mert ha a Jumbo és az Ineos támad és nagy menés lesz akkor könnyen lehet nem ér be a szökés, ebben az esetben a dán simán esélyes lehet dobogóra mivel Pogacar mellett szinte a legerősebbnek tűnik jelenleg )

Hát elég messze volt Woods a top3-tól bár ott volt a szökésben.
A szakasz azt igazolta, hogy nem lehet fogást találni Pogacaron egyelőre.
Kuss meg érezte magában az erőt és jókor indult, szép győzelem volt.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 12, 2021, 18:40:46
Közeledik az átigazolási időszak nyitánya, így a második pihenőnap már érkeztek a hírek:
- Tim Merlier lehet a Quick Step új sprintere a távozó Sam Bennett helyett. Jövőre valószínűleg a Cavendish (aki meghosszabbíthatja szerződését) - Merlier - Jakobsen trióra építenek.
- Movistar és az UAE versenyzőt cserélhet: Marc Soler egyáltalán nem tudott beilleszkedni a spanyolokhoz, helyére David de la Cruz érkezet, Soler mehet az UAE csapatához.
- Hodeg valószínűleg szintén az UAE versenyzője lesz, miután Richeze nem hosszabbítja meg a szerződését (visszavonul?), így a Molano - Hodeg - Gaviria kolumbiai sorral próbálkozik az arab csapat. Nem igazán értem továbbra sem ezt a csapathot, mert Hodeg magasan a legrosszabban helyezkedő sprinterek közé tartozik, ahogyan Molano is. Nincsen ütemérzékük, előbb nyernének szakaszt, mintsem segítsenek egy csapattársnak.
- Az UAE-tól távozik Kristoff és Bystrom a Wantyhoz, szóval alaposan átalakulhat az a csapat.
- A Movistarról további pletyka, hogy Cruz mellett Aranburu és Izagirre-tesók is hozzájuk igazolhatnak.
- Cofidis megválik Vivianitól, aki valószínűleg az Eolo Kometánál köthet ki (viszi Sabatinit is), míg a helyére Coquard és/vagy Nizzolo érkezhet a Cofidishez.
- A végére maradt a bomba: Peter Sagan valószínűleg az egykori Direct Energie-hez (most már Team TotalEnergies) igazolhat három évre a prokonti mezőnybe. Állítólag senki sem volt hajlandó megadni azt a pénzt, amit a szlovák és a csapata kért. Sokáig volt szó a Quick Stepről, de Lefevere megmondta: ennyit senki sem ér, hogy miatta fel kelljen forgatni egy komplett csapatot. Azt mondta, össze tudnák rakni újból a világbajnokot, de nem akar csapaton belüli csapatot látni (gondolt itt a Sagan-sleppre). Azt mondták, hogy elvileg kikötötték volna Saganék, hogy a versenyekre a saját segítővel menne (ilyen nincsen a QS-nél, azok mennek, akik a legerősebbek).  Nem tudom mennyi igaz belőle, de elvileg még irreális összeget is kért Sagan annak fényében, ahogyan teljesít manapság (reálisan most olyan 1-2 millió közötti az értéke). Elvileg a Specialized jövőre támogatja a TotalEnergies-t, Jean-René Bernaudeau pedig csak az aláírásokra vár.


Magam részéről úgy vélem, hogy mind Sagan, mind Bennett a pénzt választották a sikerek helyett, jól látható, hogy a Quick Step vonata bárkiből szupersztárt csinál. Ha Merlier érkezik, akkor valószínűleg vele nyerik a sprinteket a QS-nél. Valószínűleg Sagan nyerni tudott volna még egy-két pavés egynapost - mint Gilbert anno -, de neki a biztos pénz kellett. Elfigyelve az életkorát, sérüléseit, ez az utolsó nagy szerződése, utána vissza fog vonulni, ha nem csal a megérzésem. Elvileg Viviani is bepróbálkozott állítólag a QS-nél, de ebből semmi sem lett.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: curpy82 Dátum július 12, 2021, 21:09:16
Holnapra két spanyolt néztem ki: Fraile(17.00) és Aranburu(34.00). Melyik lehet a reálisabb a szakaszsikerre? Köszi!
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 12, 2021, 21:41:20
Idézetet írta: curpy82 Dátum július 12, 2021, 21:09:16
Holnapra két spanyolt néztem ki: Fraile(17.00) és Aranburu(34.00). Melyik lehet a reálisabb a szakaszsikerre? Köszi!
Fraile benne volt a szökésben a 14. szakaszon, végül 6. lett. Aranburu számára sokkal inkább fekszik egy ilyen szakasz, klasszikus egynapos menőnek számít, aki tud sprintelni is. Valahogy nem rémlik, hogy Aranburu benne lett volna egy olyan szökésben, ami hazaér, szóval lehet erre az etapra tartogatta magát, mert más lehetősége nincsen már egy jobb helyezésre (esetleg még a két mezőnyhajrá a megcsonkított sprintermezőnyben).
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 13, 2021, 17:59:11
Idézetet írta: curpy82 Dátum július 12, 2021, 21:09:16
Holnapra két spanyolt néztem ki: Fraile(17.00) és Aranburu(34.00). Melyik lehet a reálisabb a szakaszsikerre? Köszi!
Nem volt olyan messze az Aranburu siker, jó megérzés volt. Konrad nagyot ment ma, elképesztően erős volt. Colbrelli is, Matthews meg okosan tette a kereket, ereje nincsen, hogy szakaszt nyerjen, de kis szerencsével még komoly verseny alakulhat ki a zöld trikóért. Cavendish most már egyértelműen fárad, nem tudom, hogy Wout van Aert hogyan gazdálkodott az erejével, de Párizsban még összehozhat egy szakaszgyőzelmet...
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Orsolya Dátum július 15, 2021, 09:51:00

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: július 15., 09:30CET

Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: SPF Előzetes Dátum július 15, 2021, 21:04:49
Most el lehet kapni brit klasszist? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/most-el-lehet-kapni-brit-klasszist)

Elérkezett a többi sprinter ideje?  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/most-el-lehet-kapni-brit-klasszist)

Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: csabax Dátum július 16, 2021, 19:12:21
Így a TdF vége felé elmondhatom, hogy nekem éppen az előzetesen többek által sztárolt Ineos csapata jelentette az egyik legnagyobb csalódást. Ez a Geraint Thomas, Richard Carapaz, Jonathan Castroviejo, Tao Geoghegan Hart, Michal Kwiatkowski, Richie Porte, Luke Rowe, Dylan van Baarle alkotta Ineos, bármennyire is brutálisan erős sornak tűnik a nevek alapján, igazából csak a beképzelt és ijedt nyuszikák gyülekezete. Semmi több.
Ennél a számomra teljesen érthetetlen okból agyonsztárolt Ineos-brigádnál már régebben is egyre gyakrabban gondoltam a következőre, amire ez a Tour de France is tökéletesen "rávilágított":
Ha a csapat kapitányának kijelölt személy annyira szerencsés, hogy jókor van jó helyen és erőben van (Geraint Thomas, Richard Carapaz vagy Tao Geoghegan Hart), akkor az Ineos-csapattársak képesek ezt kidomborítani és megmutatni a mezőny többi tagjának, hogy "nesztek, lássátok, hogy verhetetlen ez a csávó, szóval inkább kussoljatok és törődjetek bele". Ám ha a csapat kapitányának valami baja van vagy pocsék formában van (Geraint Thomas, Richard Carapaz vagy Tao Geoghegan Hart), akkor a többi Ineos-csapattag sem ér semmit. Olyannyira senkik, mintha ott sem lennének.

Viszont ezen a TdF-en teszett a dán Jonas Vingegaard teljesítménye. Alakul a srác.

Tadej Pogacar - Tutyimutyik 12-0
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 16, 2021, 20:21:54
Idézetet írta: SPF Előzetes Dátum július 15, 2021, 21:04:49
Most el lehet kapni brit klasszist? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/most-el-lehet-kapni-brit-klasszist)

Elérkezett a többi sprinter ideje?  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/most-el-lehet-kapni-brit-klasszist)

Szép volt ez a tipp 3.50-ért, volt benne érték, tettem én is, grat  :great: :beerchug:
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 16, 2021, 20:40:52
Én azt éreztem, hogy lehetett volna ez a Tour de France még ennél is simább is, ha Pogacar 100%-ot hoz, de szerintem 60-70-nél többet ebbe nem tett bele. Amikor beállt az élre 6-8 km-rel a vége előtt a hegyen, akkor lehetett érezni, hogy simán tudna vezetni 20-30 km-t is olyan tempóban, amitől mindekit felőrölne. Amikor a szlovén 60-70%-nál többet hoz, akkor szerintem képtelenség megverni. Egyrészt a rossz időjárás nagyon kedvezett neki, szereti az ilyen zord időt, emlékezhetünk a 2019-es vueltás megindulásra is, mikor a dobogóért ment a 20. szakaszon, másrészt az is, hogy a többiek nincsenek az ő szintjén.

Gyakorlatilag jelenleg két versenyző tudja körülbelül azt, amit ő: Bernal és Roglic. Azonban kronón ők sincsenek Pogi szintjén, de szerintem a hegyekben is képes lenne nekik adni, ha maxot hozna végig. Pogacar ellen nincsen ellenszer, ha kell, akkor megy veled 30 km-re a céltól, mikor megindulsz, lerázni nem tudod. Vingegaardnak egyszer sikerült mindössze, ennyi. Az Ineos lehet bármennyire jó, nincsenek a szlovén szintjén. Amikor megindul, akkor mindössze Carapaz képes követni - egy ideig -, úgy pedig felesleges csapattaktikát tolni, ha Pogacar megindul és ad a csapatnak 1-2 percet. A Vuelta lehet az igazi erőpróba a szlovén számára:
- kipihent Roglic és Kuss, Tolhoek, Gesink és Kruijswijk segítőnek
- Bernal a fedélzeten, kiegészülve a Carapaz - Martinez - Yates - Pidcock négyessel, ez azért erős csapat, ha ők sem tudják megszorongatni, akkor engedjék el a dolgokat.
- és Landa megint megpróbálja  ;D

Pogacar valószínűleg a Vueltára (és az olimpiára) készül, lehetett látni, tudna ennél sokkal többet, de tartalékol. Ijesztő, mert ha nincsen rendkívüli meleg, akkor nagyon nehezen szakítod le. A másik, ami Pogacarnak kedvezett, hogy óriási tempó volt. Azt lehetett látni korábban is, hogy nem szereti a lötyögést, lazább etapokat, mert ott hajlamos ő is "bealudni". Amikor menni kell, akkor van elemében, ezen a Touron pedig óriási volt a tempó. Megkockáztatom, legerősebb verseny volt, amit valaha láttam (tempóra és az időjárás viszontagságaira gondoltam). Rengeteg támadás, ami szintén a szlovénnak kedvezett. Amit még kiemelnék, hogy most van segítője is, rendre ott tudnak mellette maradni ketten vagy hárman, ami fontos.

Ha pedig ez mind adott, akkor lehet bármilyen erős csapata az Ineosnak, semmit sem ér, mert egy olyan első számú ember kell, mint Bernal. Reméljük a Vueltán mindenkit elkerülnek a sérülések, mindenki csúcsformában lesz és meglátjuk, ki a legerősebb.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: csabax Dátum július 16, 2021, 21:23:38
@Pozzato, igen, a többiek nincsenek az ő szintjén. Nagyon nincsenek.
Szerintem Tadej Pogacar elkezdett felfelé kapaszkodni arra a zseni szintre, amelyet a fociban Diego Maradona képvisel. Zárójelben: nagy kár, szerintem, hogy a focidumák közben a Maradona név hallatán sokaknál elsőre a csávó magánélete jut észbe, pedig a focidumáknál a focipályán történteknek kellene.
De, egye fene, legyen példa egy másik zseni, a kosárlabda Mozartja: Drazen Petrovic.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 16, 2021, 22:22:08
Reméljük, hogy szerencsésebb lesz Petrovicnál, de az kétségtelen, hogy még rendkívül fiatal és nagy dolgok előtt áll, ha így folytatja. Ez egy presztízskérdés szerintem az arab csapatok és az Ineos között. Az arabok elindultak abba az irányba, hogy felvásárolnak fiatal tehetségeket és nem izgatja őket olyan mélységben a csapattaktika, mint az Ineosnál, hanem előre egy-két wattszörny és jöhet, ami a csövön kifér. Nagy fricska ez a két sztárcsapatnak, hogy elköltenek egy halom pénzt (Jumbóhoz is új befektetők érkeztek), majd jön egy 22 éves szlovén, gyakorlatilag pár segítővel megoldja a GT-győzelmeket. Tényleg kissé röhejes az egész, ráadásul a Jumbo és az Ineos nem bír leállni, idén próbálják tovább erősíteni a keretet (Rohan Dennis majd a Jumbóhoz megy, míg Sam Bennett valószínűleg egy-két felvezetővel az Ineoshoz). Az Ineosnál elvileg a Quick Step babérjaira is törnek majd, nem tudom, hogy ez mennyire jó irány, mármint, hogy mindenhol dominálni akarnak. Ilyenkor lesz az, amit írtál @csabax , ha ez nem valósul meg, akkor blama a komplett szezon.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 16, 2021, 23:24:15
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 16, 2021, 20:40:52
Én azt éreztem, hogy lehetett volna ez a Tour de France még ennél is simább is, ha Pogacar 100%-ot hoz, de szerintem 60-70-nél többet ebbe nem tett bele. Amikor beállt az élre 6-8 km-rel a vége előtt a hegyen, akkor lehetett érezni, hogy simán tudna vezetni 20-30 km-t is olyan tempóban, amitől mindekit felőrölne. Amikor a szlovén 60-70%-nál többet hoz, akkor szerintem képtelenség megverni. Egyrészt a rossz időjárás nagyon kedvezett neki, szereti az ilyen zord időt, emlékezhetünk a 2019-es vueltás megindulásra is, mikor a dobogóért ment a 20. szakaszon, másrészt az is, hogy a többiek nincsenek az ő szintjén.

Sokat nem lehet hozzátenni. Ezen az utolsó két hegyi szakaszon is egyértelművé tette Pogacar ha valakinek lettek volna kétségei, hogy nem lehet megverni. Impozáns ahogy megy, ahogy kézben tartja végig a versenyt.
Nincs gondja abból, hogy a csapata nem a legerősebb, mivel úgyis lereagál könnyen bármilyen támadást ami igazán veszélyes.
Szóval le a kalappal Pogacar előtt, tényleg nagy versenyző, megérdemli a sárgát, a duplázást.
A Vuelta viszont egy remek verseny lehet majd tényleg. A Tour nem volt rossz egyáltalán, de valljuk be, pl. a pöttyösért folyó harc izgalmasabb volt mint a sárgáért folyó mivel utóbbi nem igazán volt.
Ennek ellenére rengeteg élményt, jó pillanatot hozott a Tour, nekem mindig élmény ha valaki szökésből nyer, pl. Mohoric duplázása emlékezetes marad vagy mikor van Moernak pár száz méter hiányzott a győzelemhez.
És akkor a holnapi ITT. Nem könnyű mert a háromhetesek végén az időfutamokon nem mindig mennek jól a legnagyobb időfutammenők. Itt már sokat számít hogy kiben mennyi maradt, kit mennyire viselt meg a három hét, a hegyek, esetleg ki mennyit dolgozott mint segítő vagy éppen mennyire tudott pihenni.
Két tipp tetszett meg.

Bissegger H2H Bjerg - Bjerg 2.65 tpro

Világos, hogy a svájci óriási időfutamspecialista, de Bjerg meg egy feltörekvő fiatal aki szintén nagyon jó már most is ebben a műfajban és még milyen jó lehet páréven belül ha töretlen a fejlődése.
Másrészt Bisseggernek a rövidebb távok passzolnak igazán, a 15-20 km-es ITT-k. Ez neki kicsit sok lehet és ez igazolódott az első időfutamon is ahol még nem lehetett fáradt sem a svájci és csak 18. lett. Ez tőle meglehetősen rossz menet, a formával is gond lehet mert 27 km-es táv ide vagy oda, neki ott azért a top10-ben bőven bent kellett volna lenni. Bjerg ott 21 sec-et vert rá ami azért meglepő kissé.
Ez a holnapi ITT megint csak 30 km lesz ami inkább Bjergnek kedvez. Aztán nem tudom mennyit vett ki belőle Pogacar segítése, lehet túl sokat, de Bissegger meg bukott is múlt héten. Ha egál odds lenne talán nem, de így nekem megér egy próbát, ezen az oddsszon.

Vingegaard top3 5.50 tpro

Szerintem nem kell indokolni. Papíron nincs a dobogóra legnagyobb esélyesek között, de nagyon nagyot megy ezen a Touron. Segítőnek várták, nem dobogóra igazából :D Így alakult, kellett hozzá Roglic kiesése.
Mire lehet képes? Nagyon erős szerintem és jó ITT menő, ráadásul az első ITT-n is bizonyított, ott bejött harmadiknak. Én úgy gondolom ő oda fogja magát tenni, akar egy nagyot dobni utoljára még, szóval én tőle nem várok óvatosabb menetet ( azt Pogacartól inkább holnap ) hanem hogy megy ami a csövön kifér.
Ezen az oddsszon megér egy próbát.
Kell szerencse is, de nem kizárt, hogy 1-3-ban lesz.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Admin Dátum július 17, 2021, 09:01:55
Mint kezdő buzi a gőzfürdőben felteszek én is egy kérdést: aktuális Tour győztes, elutazik Tokióba ahol vár rá egy kemény verseny (nincs is egy hét pihenő), majd nagy esélyekkel indul a Vueltán is augusztus közepén? Nem lesz ez így sok?
Csupán azért kérdem, mert sokan ezt hangoztatják, hogy Pogacar a spanyolt is viszi, de azért ő is egy ember. Talán ha nem lenne az Olimpia.
De 99%, hogy tévedek.  :)

Az viszont brutál, hogy utolsó pár kilométeren látod, hogy Carapaz meg Vingegaard dobja ki a tegnapit, Pogacar meg csak ott elvan.  ;D
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 17, 2021, 11:44:36
Idézetet írta: firgabácsi Dátum július 16, 2021, 23:24:15
Vingegaard top3 5.50 tpro

Nekem például ez a tipp tetszik, viszont a H2H piacot elengedtem. Nem éreztem onnan semmit sem "biztosnak". Szerintem valami nagy szorzó biztosan leesik majd a kronón a top3-ra, általában az utolsó kronókon vannak meglepetések. Emlékszünk Chad Haga győzelmére a Giróról, vagy 2017-ben Bodnar sikerére a TdF-ről. Ha Politt nem lett volna szökésben, simán mondanám, mind lehetséges dobogós. Cattaneo is kipihente magát (12.00), jó kronós, elsőn is szépet ment, csak versenyben volt az összetettért. Azon se lepődnék meg, ha Richie Porte a végén mutatna valamit (41.00), pedig pocsék formában volt. Amúgy, akik az első időfutamon jót mentek, azok csapatai voltak a legjobb állapotban az egész versenyen.

Idézetet írta: SPF Admin Dátum július 17, 2021, 09:01:55
Mint kezdő buzi a gőzfürdőben felteszek én is egy kérdést: aktuális Tour győztes, elutazik Tokióba ahol vár rá egy kemény verseny (nincs is egy hét pihenő), majd nagy esélyekkel indul a Vueltán is augusztus közepén? Nem lesz ez így sok?
Csupán azért kérdem, mert sokan ezt hangoztatják, hogy Pogacar a spanyolt is viszi, de azért ő is egy ember. Talán ha nem lenne az Olimpia.

A Tour de France és ázsiai olimpia párosítást már 2008-ban sikerrel megoldotta Samuel Sánchez, igaz, hogy ott majdnem két hét volt a két esemény között (Sánchez 6. lett a TdF-en és megnyerte a pekingi mezőnyversenyt). Az akklimatizálódás jelenthet most problémát. Önmagában az 5-6 nap nem jelent sokat egy háromhetes és kvázi egynapos között, de a versenyzők nagyobb része bírja. Általában a Clásica San Sebastian - Tokióhoz hasonlóan nehéz egynapos -, szintén a Tour de France után szokott lenni 5-7 nappal. Mikel Landa például például 2017-ben 4. helyen végzett segítőként a Touron, majd a top5-ben jött meg a spanyol egynaposon, amit a szintén akkor nagyot melózó Tour segítő, Kwiatkowski nyert meg.

Minden azon múlik, mennyire tudja majd ezt fejben összerakni, mert valószínűleg a fizikális erővel és állóképességgel nem lesz gond. A Vuelta már necces. A Giro - Tour duplát azért tartják nehezebbnek, mert hiába van papíron több idő a két verseny között, többség csak a Tourra koncentrál, így aki az olasz körversenyről érkezik, fáradtabb. A Tour - Vuelta esetében más a helyzet: itt az indul hendikeppel, aki csak erre készült, ilyen viszont ritkán van a sztárok közül (utoljára az Okinawában született amerikai, Chris Horner 42 évesen csinálta ezt  ;D).

A Vuelta útvonala trükkös, ugyanis a nyári nagy melegben versenyeznek, viszont összességében rövid etapok vannak. Sok függ majd az időjárástól, mert Pogacar jobban szereti a hidegebb időt. Lesz a programban Covadonga, illetve még pár meredek emelkedő, ezek megrostálják majd a mezőnyt, de igazán sokat az kaphat csak, akiknek nem volt megfelelő a felkészülésük (magyarul szorosabb verseny lehet, így az időfutam még fontosabbá válhat). A lényeg: ha jól tudom, akkor nem lesz 2000 méter feletti hegy, ez pedig Roglicnak fog kedvezni (sok más tényező viszont épp ellene szól).

Ami azonban megkavarhat mindenkit, az a Gamoniteiro, mely az utolsó emelkedő lesz a harmadik héten. Ezt a hegyet a szurkolók "kérték", sohasem szerepelt még a programban, szinte semmit sem tudnak róla a versenyzők és a csapatok. Elborult: 15 km, végén vannak 17%-os részei, átlagban majdnem 10%. Az AS-ben volt egy elemzés a hegyről, azt mondták, brutális. Nem azért, mert 10%, hanem mert egyenetlen az egész. Egy-egy kanyar után jön egy 12-13% rész, alig lehet "befordulni" normálisan. Hiába mindössze 160 km az utolsó hegyi etap, lesz előtte három emelkedő, ami szintén rostálhatja a mezőnyt.

(https://as.com/ciclismo/imagenes/2021/04/13/vuelta_espana/1618289638_213752_1619636968_sumario_grande.jpg)

Azért írtam erről a szakaszról részletesen, mert ezen egyedül meg lehet nyerni az összetett versenyt (nem hiába nevezték spanyol Mont Ventoux-nak a hegyet). Ez pedig Pogacarnak kedvezhet, ugyanis az utolsó hétre már regenerálódhat annyira, hogy megpróbáljon egy hosszabb szökést, ha mondjuk 2-3 perc hátrányba kerül (kronóval együtt simán meg is fordíthatná két szakasz alatt a Vueltát). Ami Pogacar szemszögéből fontos lesz: mennyi ereje lesz a Jumbo és az Ineos versenyzőinek? Kevés lesz a kemény hegyi etap, szóval nem lehet kivárásra játszani, nem lehet szökevényeket elengedni (jóváírások is fontosak lehetnek a végelszámolásban), elejétől kezdve menni kell a két csapatnak, mert minden más Poginak kedvezhet.

Az olimpia után lesz körülbelül 14-20 napja a regenerálódásra, de ugyanígy járt Roglic is. A két versenyző naptára nagyon hasonló, Rogla annyiból van "előnyben", hogy sérülések miatt fel kellett adnia a francia körverseny, de ez nem azt jelenti, hogy kipihent lenne. Azonban Roglic is a csúcsformát a francia körre hegyezte ki. Bernal lehet az, aki jól járhat: kihagyja az olimpiát, szinte csak a Giro - Vuelta párosra készült idén. Rendkívül kevés versenykilométer lesz a lábában, állítólag azt tervezik, hogy 40-45 versenynappal menjen neki a Vueltának. A háta miatt jegelik őt, hogy minél kevesebb erőfeszítésnek legyen kitéve, tudja optimalizálni a legjobbját a kiemelt versenyre. A kolumbiainál két dolgoz érzek hátrányak: igazán elemében 2000 méter környékén van, illetve az időfutam.

A Giróval majdnem megegyező a Vuelta időfutamainak távja, szóval lehet gyors következtetések levonni az eddigi eredményekből: Bernal ott a legjobb Gannától 2,5 percet kapott. Pogacar hasonló az olaszhoz, szóval minimum 2 perccel érdemes számolni (lehet az 3 is...). Innen kéne Bernalnak visszajönni úgy, hogy ahol ő igazán sokat tud adni (2000 méter felett), olyan emelkedők nincsenek a programban.

Szóval lehet, hogy ezzel az egésszel egyetlen ember fog jól járni: Adam Yates. A brit körülbelül 25 versenynappal megy a Vueltára, teljesen friss, motivált, amolyan tökéletes 2-3. opció mind az Ineos, mind a brit csapat számára a Vueltán és az olimpián.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Latzka Dátum július 17, 2021, 16:25:48
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 16, 2021, 20:40:52
Rengeteg támadás, ami szintén a szlovénnak kedvezett. Amit még kiemelnék, hogy most van segítője is, rendre ott tudnak mellette maradni ketten vagy hárman, ami fontos.

Sok támadás volt? A szakaszok többségét láttam; szökés az sok volt; nagy csaták a pöttyösért szintén, de a sárgát érintő támadás nem rémlik valami túl sok. Akkor úgy tűnik pont az ilyen támadgatós szakaszok maradtak ki nekem :)

Nekem főleg a bukások maradnak meg erről a Tourrol, sajnos itt a kerekesek befeszülnek a tét miatt, egy szertelenebb vagy fogalmazzunk úgy, hogy egy olaszosan káoszos Giro az izgalmasabb ;D (na jó, ott persze a Valter Ati hatás is nagy pozitívum)

Pogacarról pedig csak szuperlativuszokban lehet beszélni; valamiért azt gondolom, hogy Roglic lehet nem is annyira bánja már a bukásást (na jó persze h bánja) de véleményem szerint ő sem sok sót evett volna meg Pogi mellett.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 17, 2021, 18:38:03
Idézetet írta: Latzka Dátum július 17, 2021, 16:25:48
Sok támadás volt? A szakaszok többségét láttam; szökés az sok volt; nagy csaták a pöttyösért szintén, de a sárgát érintő támadás nem rémlik valami túl sok. Akkor úgy tűnik pont az ilyen támadgatós szakaszok maradtak ki nekem :)

Nekem főleg a bukások maradnak meg erről a Tourrol, sajnos itt a kerekesek befeszülnek a tét miatt, egy szertelenebb vagy fogalmazzunk úgy, hogy egy olaszosan káoszos Giro az izgalmasabb ;D (na jó, ott persze a Valter Ati hatás is nagy pozitívum)

Pogacarról pedig csak szuperlativuszokban lehet beszélni; valamiért azt gondolom, hogy Roglic lehet nem is annyira bánja már a bukásást (na jó persze h bánja) de véleményem szerint ő sem sok sót evett volna meg Pogi mellett.

Gyakorlatilag az összes hegyi etapon volt támadás. Abban igaza volt Csabaxnak, hogy nem 40-50 km-rel a vége előtt, hanem mondjuk 8-10 km-re a céltól hegyi befutó esetén, de volt. Összességében ez végre egy olyan Tour de France volt, ahol mertek támadni (igaz, csak rövid támadásokat, kivétel ezek alól Carapaz egyszeri hosszabb megindulása, illetve Vingegaard Mont Ventoux akciója), az egy más kérdés, hogy Pogacar minden támadást átvett, ezért érzékelhettük úgy: nem történt semmi összetettben. Azonban, ha jobban megnézzük, ez komoly meló volt a szlovéntól, kiválasztani azt a 3-4 főt, akire tenni kell a kereket minden esetben (emlékszem, egyszer talán valaki olyan is menni akart, akinek lehetett volna, de Pogi annyira elemében volt, hogy őt sem engedte el a hegyen, rögtön ment utána  ;D). Azért is tűnhetett úgy, hogy nincs támadás, mert a 3-4 legerősebb ember folyamatosan együtt érkezett meg, de ők támadták egymást, de komolyan leszakítani a többiekek csak Pogacar tudt.

Szóval Pogacar hibája, ha úgy érezzük, nincsen komolyabb támadás, pedig az összetett esélyesek már jóval korábban magukra maradtak az ilyen lószok miatt, mint a Sky/Ineos-érában.  ;D

Idézetet írta: firgabácsi Dátum július 16, 2021, 23:24:15
Vingegaard top3 5.50 tpro

Nagyon szép volt, gratulálok hozzá, gyakorlatilag simán jött is.  :beerchug: :ok:  Végül a két dán hozta a meglepetést, bár lehet, hogy ez már nem is meglepetés, mármint a jó időfutamuk. Cattaneo végül csak 6. lett (akinek a nevéről mindig Hernán Cattaneo jut eszembe: https://www.youtube.com/watch?v=q458WHxdEJY), de aki nekem óriási meglepetés megint: Magnus Cort. Fogalmam sincsen, mi történt a dánnal, de az elmúlt időszakban átállt az időfutamokra, szerintem érdemes lesz rá figyelni. Az biztos, hogy volt valami belsős infója az irodáknak, mert az első kronón is, illetve most is emlékeim szerint a tudásához mérten alacsony szorzót kínáltak rá, második kronó esetében például nagy favorit volt Thomas De Gendt ellenében a head-to-head piacon. Sokáig gondolkoztam, hogy érdemes-e ellen tenni, de mikor valami ennyire gyanús, akkor hagyni kell. Nem olvastam vele kapcsolatban minden hírt, lehet magyar nyelvű közvetítés alatt beszéltek róla, miért lett ennyire jó időfutamos, régen nem volt az.

Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 17, 2021, 18:51:16
Köszi, a H2H az valami 8 sec híján nem jött, az időfutamban nincs annyira közel, de messze sem. Bjerg egyébként nagyon jól ment ma csakhogy ma Bissegger sem betlizett.
Vingegaard viszont ismételten megcsinálta a top3-at :) Ez így nekem rendben is van lezárasként betügyileg is.
Azt hiszem a dán wattszörnyetegekre még fokozottabban kell figyelni mostantól. Rendkívül jól mennek, Asgreen, Vingegaard, Bjerg, Magnus Cort és szerintem lehet még ki is hagytam valakit. Sören Kragh aki most éppen nincs formában, de kiváló ő is.
Valamit tudnak Dániában.
Lezárás? Dehogyis, hiszen holnap vár ránk a klasszikus, nagy befutó a Champs-Élysées-en.
Cavendish rettenetesen készülhet rá.
Megcsinálja? Szerintem igen, fogadni nem fogadok rá, de Morkovtől és Asgreentól minden létező segítséget meg fog kapni úgy gondolom.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 17, 2021, 19:04:39
Szerintem az a 8 másodperc semmi ilyen távon, legközelebb jönni fog, ilyen szorzón ezt meg kellett próbálni.  :ok:

A dánoknál valamit nagyot tudnak, két éve vb-cím, most Tour de France második hely, Monumentumokat nyernek (Asgreen, Fuglsang), ráadásul a következő generáció ott kopogtat: Andreas Kron, Mattias Skjelmose Jensen, Morten Hulgaard, Mathias Norsgaard, Frederik Wandahl és Anthon Charmig. Köztük van gyorsan fejlődő jó kronós, van, akiből összetett menő vagy egynapos klasszis lehet, nem semmi.

Bízom Cavendish sikerében, de én sem fogok már semmit erőltetni tippek szempontjából. Annyira fekszik Cavnek az egész hajrá, ismeri is, koronázatlan királya ennek a befutónak, valószínűleg csak erre pihent az elmúlt két nap.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Latzka Dátum július 17, 2021, 19:59:31
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 17, 2021, 18:38:03
Szóval Pogacar hibája, ha úgy érezzük, nincsen komolyabb támadás, pedig az összetett esélyesek már jóval korábban magukra maradtak az ilyen lószok miatt, mint a Sky/Ineos-érában.  ;D

Igen, akkor az ő hibája ;D

Még csalódás Tao Geoghegan Hart, azért durva, hogy egy tavalyi Giro nyertes csak egyszer volt képes vezetni a hegyekben. Valamint én a francia Gaudutől is többet vártam; oké 11. lett és voltak villanásai, de én vagy jobb összetett helyezést reméltem neki; ha pedig az elszáll, akkor szökésből egy szakaszt. Persze ez a Tour, világos, hogy megvalósítani nehezebb a dolgokat, mint elképzelni :)
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 17, 2021, 20:17:10
Idézetet írta: Latzka Dátum július 17, 2021, 19:59:31
Még csalódás Tao Geoghegan Hart, azért durva, hogy egy tavalyi Giro nyertes csak egyszer volt képes vezetni a hegyekben. Valamint én a francia Gaudutől is többet vártam; oké 11. lett és voltak villanásai, de én vagy jobb összetett helyezést reméltem neki; ha pedig az elszáll, akkor szökésből egy szakaszt. Persze ez a Tour, világos, hogy megvalósítani nehezebb a dolgokat, mint elképzelni :)

Valamilyen szinten mindenki csalódott az Ineos rendkívül erős sorában, én is így voltam vele. Engem is meglepett, hogy TGH-nak sem ment. Nem tudom, hogy ezeknél a bringásoknál a sérülések és bukások miatt történt ez, vagy szimplán rossz volt a felkészülés. Utóbbit erősítheti, ami számomra megdöbbentő volt idén, hogy egy Giro-győztes mindössze egyszer végzett top10-ben World Tour versenyen összetettben (illetve egy etapon), ez szerintem rendkívül gyenge.

Gaudu volt téma a Tour de France előtt is, én simán vizionáltam neki egy top10-et, de szakaszgyőzelmet mindenképp. Vele annyi történt, hogy kinyírta a nap, mikor jött a Mont Ventoux szakasza. Már a nap elején beszólt rádión, hogy nincsen jól, egész teste forró, alig érték el az első frissítőt, elment utána hányni, annyira rosszul volt állítólag. Madiot mondta, nagy dolog volt, hogy egyáltalán folytatni tudta. Ha az a 25 perc nincsen, valószínűleg könnyedén megjött volna top10-ben, mert a harmadik héten már Pogacarék tempóját is tartotta. A Tourmalet etapon viszont hibázott, túl korán indult meg, ha ott a főmezőnnyel marad a Luz Ardiden lábáig, ott robbant, valószínűleg még a top10 is megvan neki, illetve egy szakaszgyőzelem. Azzal ő sem kalkulált, hogy az Ineos és az UAE ilyen nagy tempót megy majd az első hegyen, hogy mindenkit bedarálnak.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: csabax Dátum július 17, 2021, 22:03:50
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 17, 2021, 20:17:10
Gaudu volt téma a Tour de France előtt is
A Giro d'Italián volt egy Mikel Landa-tippem. Vesztes lett. Feladta.
A TdF-en volt egy David Gaudu-tippem. Vesztes lett. Majdnem feladta.
Szerintem a Vueltára nem fogok tippelni. Felesleges, hiszen már most tudom a tippelés várható végeredményét.
Kár, hogy Gaudu úgy járt, ahogy. Tényleg nagyon bíztam a tippben. Ugyanúgy, ahogyan korábbban a Landa-tippben is. Pech.
"Jött" viszont nagyon simán a másik dolog, amelyiknél a következő lett a végeredmény: Tadej Pogacar - Tutyimutyik 13-0.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: firgabácsi Dátum július 18, 2021, 23:05:24
Méltó befejezése volt ma a Tournak, Van Aert előtt le a kalappal. Hatalmasat megy az utolsó előtti szakaszon az ITT-n és nyeri, aztán másnap behúzza a klasszikus befutót Párizsban.
Azért ez nem gyenge, számomra ő az idei Tour egyik hőse, messze nem volt 100%-os a rajtnál, el is mondta hogy a harmadik hétre fog "megérkezni". Igazat mondott.
A másik hős nyilván Pogacar, a harmadik pedig Cavendish. Utóbbi részéről ez a "come back story" szintén örökké emlékezetes marad.
Várom az olimpiát, hogy Pogacar mennyire tudja oda átmenteni ezt az elképesztő formát amit a Touron mutatott.
Nyilván nagyon motivált lesz, úgy gondolom szeretne a szlovéneknek aranyat hozni.
Cím: Re:Tour de France 2021
Írta: Pozzato Dátum július 19, 2021, 10:56:44
@firgabácsi egyetértek, Wout van Aert az utolsó két nap is zseniális volt (+Mont Ventoux etap), elképesztő melót tett bele megint. Az pedig hab a tortán, hogy úgy csinálták meg Vingegaard 2. helyét, hogy mindössze 3 segítője volt és a vezér, Roglic is feladta. Wout van Aert most az olimpián "bizonyíthat", nem gyenge az a belga csapat, időfutamban van Aert és Evenepoel, míg mezőnyversenyben helyet kap mellettük Benoot, van Avermaet és Vansevenant. Elvileg van Aert a kiemelt embert, erről beszélt azt hiszem Evenepoel is.

Akit sajnálok, az Jasper Philipsen, nagyot melózott, jól teljesített, de a szakaszgyőzelem nem jött össze, mindig volt valaki gyorsabb. A szlovénok megint elképesztőek voltak, Pogacar mellett nekem Mohoric is nagy öröm, elmúlt években végre beért, emlékszem ifi-vb után óriási jövőt jósoltam neki, majd kicsit csalódott voltam, mikor nem jöttek az eredmények és benéztem a dolgot, de szerencsére szépen felépítette magát Mohoric. Az, hogy most már stabilan képes hozni Monumentumokon (LBL, Milano-Sanremo) is a top10-et, illetve egyre jobban megy a hegyekben és a dombosabb etapokon, az mindenképp jó előjel, szerintem 1-2 évben belül nyerni fog nagy versenyeket is (egynaposokra gondolok), mert az állóképessége és a kitartása az egyik legjobb a mezőnyben.

Cavendish nekem is örökké emlékezetes sztori marad, jó volt ezt látni, rekord megdöntése elmaradt, de szerintem ez így is bőven több, mint amit jósoltak neki erre az évre. Jövőre még elvileg kap lehetőséget, meglátjuk mit tud majd 37 évesen. Az biztos, hogy igaza volt Morkovnek: valaha volt legnagyobb sprinter. Én szerettem Cipollinit, Petacchit, Freirét, Boonent és a többieket is, de Cavendish tényleg egyedi.

Az én elvárásaimon felül teljesített ez a Tour de France, sok hosszú szökés volt, mertek támadni a versenyzők, akadtak 30-40 km-es hazaérések is, volt minden (mondjuk a bukásoknak nem örülök). Mióta megjött Pogacar, felélénkült a verseny, mondjuk jobb lenne, ha akadnak 2-3 minőségi ellenfél még pluszban, de jövőre talán már a francia körversenyen is láthatunk egy Pogacar - Bernal csatát (reméljük a Vueltán összejön).

@csabax valószínűleg nem vigasztal egyáltalán, de szerintem ezek jó tippek voltak. Én azt gondolom, érdemes hosszabb periódusokban gondolkodni, nekem is volt olyan, hogy zsinórban mentek el a long term tippek, majd egyik pillanatról a másikra elkezdte beadni a 3.00 vagy 5.00 szorzókat, pedig semmit sem változtattam a dolgokon, ugyanúgy elemeztem. Ezek nagyon jó meglátások voltak, nem volt szerencséd (meg a versenyzőknek sem). Mondjuk érthető, ha nem akarsz tippelni a Vueltára. Magamból kiindulva, ekkor szoktam a leginkább lehetetlen tippet kinézni - amikor két ilyen balszerencse ér -, mert az tuti jönni fog.  ;D