Tour de France 2021

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum július 17, 2021, 20:17:10
Gaudu volt téma a Tour de France előtt is
A Giro d'Italián volt egy Mikel Landa-tippem. Vesztes lett. Feladta.
A TdF-en volt egy David Gaudu-tippem. Vesztes lett. Majdnem feladta.
Szerintem a Vueltára nem fogok tippelni. Felesleges, hiszen már most tudom a tippelés várható végeredményét.
Kár, hogy Gaudu úgy járt, ahogy. Tényleg nagyon bíztam a tippben. Ugyanúgy, ahogyan korábbban a Landa-tippben is. Pech.
"Jött" viszont nagyon simán a másik dolog, amelyiknél a következő lett a végeredmény: Tadej Pogacar - Tutyimutyik 13-0.

Méltó befejezése volt ma a Tournak, Van Aert előtt le a kalappal. Hatalmasat megy az utolsó előtti szakaszon az ITT-n és nyeri, aztán másnap behúzza a klasszikus befutót Párizsban.
Azért ez nem gyenge, számomra ő az idei Tour egyik hőse, messze nem volt 100%-os a rajtnál, el is mondta hogy a harmadik hétre fog "megérkezni". Igazat mondott.
A másik hős nyilván Pogacar, a harmadik pedig Cavendish. Utóbbi részéről ez a "come back story" szintén örökké emlékezetes marad.
Várom az olimpiát, hogy Pogacar mennyire tudja oda átmenteni ezt az elképesztő formát amit a Touron mutatott.
Nyilván nagyon motivált lesz, úgy gondolom szeretne a szlovéneknek aranyat hozni.

@firgabácsi egyetértek, Wout van Aert az utolsó két nap is zseniális volt (+Mont Ventoux etap), elképesztő melót tett bele megint. Az pedig hab a tortán, hogy úgy csinálták meg Vingegaard 2. helyét, hogy mindössze 3 segítője volt és a vezér, Roglic is feladta. Wout van Aert most az olimpián "bizonyíthat", nem gyenge az a belga csapat, időfutamban van Aert és Evenepoel, míg mezőnyversenyben helyet kap mellettük Benoot, van Avermaet és Vansevenant. Elvileg van Aert a kiemelt embert, erről beszélt azt hiszem Evenepoel is.

Akit sajnálok, az Jasper Philipsen, nagyot melózott, jól teljesített, de a szakaszgyőzelem nem jött össze, mindig volt valaki gyorsabb. A szlovénok megint elképesztőek voltak, Pogacar mellett nekem Mohoric is nagy öröm, elmúlt években végre beért, emlékszem ifi-vb után óriási jövőt jósoltam neki, majd kicsit csalódott voltam, mikor nem jöttek az eredmények és benéztem a dolgot, de szerencsére szépen felépítette magát Mohoric. Az, hogy most már stabilan képes hozni Monumentumokon (LBL, Milano-Sanremo) is a top10-et, illetve egyre jobban megy a hegyekben és a dombosabb etapokon, az mindenképp jó előjel, szerintem 1-2 évben belül nyerni fog nagy versenyeket is (egynaposokra gondolok), mert az állóképessége és a kitartása az egyik legjobb a mezőnyben.

Cavendish nekem is örökké emlékezetes sztori marad, jó volt ezt látni, rekord megdöntése elmaradt, de szerintem ez így is bőven több, mint amit jósoltak neki erre az évre. Jövőre még elvileg kap lehetőséget, meglátjuk mit tud majd 37 évesen. Az biztos, hogy igaza volt Morkovnek: valaha volt legnagyobb sprinter. Én szerettem Cipollinit, Petacchit, Freirét, Boonent és a többieket is, de Cavendish tényleg egyedi.

Az én elvárásaimon felül teljesített ez a Tour de France, sok hosszú szökés volt, mertek támadni a versenyzők, akadtak 30-40 km-es hazaérések is, volt minden (mondjuk a bukásoknak nem örülök). Mióta megjött Pogacar, felélénkült a verseny, mondjuk jobb lenne, ha akadnak 2-3 minőségi ellenfél még pluszban, de jövőre talán már a francia körversenyen is láthatunk egy Pogacar - Bernal csatát (reméljük a Vueltán összejön).

@csabax valószínűleg nem vigasztal egyáltalán, de szerintem ezek jó tippek voltak. Én azt gondolom, érdemes hosszabb periódusokban gondolkodni, nekem is volt olyan, hogy zsinórban mentek el a long term tippek, majd egyik pillanatról a másikra elkezdte beadni a 3.00 vagy 5.00 szorzókat, pedig semmit sem változtattam a dolgokon, ugyanúgy elemeztem. Ezek nagyon jó meglátások voltak, nem volt szerencséd (meg a versenyzőknek sem). Mondjuk érthető, ha nem akarsz tippelni a Vueltára. Magamból kiindulva, ekkor szoktam a leginkább lehetetlen tippet kinézni - amikor két ilyen balszerencse ér -, mert az tuti jönni fog.  ;D