csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában




#22577 december 07, 2018, 22:37:11, csabax
Hamburger SV - SC Paderborn 07, DNB 1  :great:

Hamburgban nagyon-nagyon nehezen emésztették meg a focirajongók, hogy kedvencük kiesett a német élvonalból. Sőt, még továbbra is rengetegen vannak olyanok, akik még mostanra sem bírják elfogadni, hogy az egykoron BEK/BL-győztes és KEK-győztes csapat (lásd: Kupagyőztesek Európa Kupája, manapság az egykori UEFA Kupával együtt összevontan Európa Liga néven ismert), amelyik ráadásul még a Bundesliga egyik alapítója is, jelenleg a másodosztályban kénytelen szerénykedni. Tehát egyáltalán nem nevezhető meglepetésnek, hogy Hamburgban nagyon sokat tesznek azért, hogy az egykoron 6-szoros bajnok és 3-szoros kupagyőztes csapat minél hamarabb, lehetőleg már a következő idénytől, újra az élvonalban szerepelhessen.

Ezek tudatában már viszonylag egyértelműnek tűnhet, hogy jelenleg a Hamburger SV áll az élen a labdarúgó másodosztályban és az észak-németországi gárda a feljutás első számú esélyesévé lépett elő. Nem csak az 1. hely, hanem a 2. hely is egyenes ági feljutást tesz lehetővé, ezért az sem jelenthet túl nagy meglepetést a drukkereknek, hogy jelenleg az az FC Köln a 2. helyezett, amelyik a Hamburger SV-hez hasonlóan az élvonalbeli bajnokság egyik alapító tagja és többszörös német bajnok és -kupagyőztes. A feljutásért való osztályozóra jogosító 3. helyen álló Union Berlin csapatától mindössze csak 4 pontra van az éllovas Hamburger SV, tehát nem ártana egy újabb győzelemmel biztosítani tovább azt a 1. helyet. Főleg úgy, hogy a rivális és mindössze 1 pont hátrányban levő FC Köln idegenben játszik ebben a fordulóban. Mivel a Jahn Regensburg - Köln találkozó nem ígérkezik könnyednek a vendégek számára, így szerencsés esetben még az is "összejöhet" a hamburgiak számára, hogy növelni tudják majd előnyüket.

Természetesen - és a közvetlen riválishoz hasonlóan - a hamburgiak mérkőzése sem tűnik simának, ezért is van ott a fogadásomban a DNB. Főleg annak tudatában, hogy a Hamburger SV hazai teljesítménye nem nevezhető túl jónak, hanem inkább csak közepesnek. Viszont bízok abban, és ezért is DNB 1 a tippem, hogy nem csak az elhatározás, hanem az eltökéltség is jelentős a hamburgi oldalon. Pluszban még az is van, hogy jelenleg azért mégis némileg jobb formában levőnek tűnik nekem a Hamburger SV, mint az SC Paderborn. És ezt illene kihasználni!

Persze, leginkább úgy a hazaiaknál a dél-koreai Hee-Chan Hwang, Aaron Hunt, Lewis Holtby, Pierre-Michel Lasogga vagy a többi hamburgi focista gólokat szerezzenek.





#22581 december 06, 2018, 18:42:12, csabax
FC Botosani - Poli Iasi 1  :noway:

#22582 december 07, 2018, 09:56:29, csabax
Zamalek - El Masry 1  :great:

#22583 december 07, 2018, 11:30:20, csabax
Dánia - Franciaország 2  :great:

#22584 december 08, 2018, 13:28:15, csabax
Rhein-Neckar - Magdeburg 1  :great:

#22585 december 08, 2018, 14:30:03, csabax
Feyenoord - Venlo 1  :great:

#22586 december 09, 2018, 12:08:48, csabax
Magyarország - Norvégia, Norvégia -4.5 gól hendikep  :great:

Teljes mértékben egyetértek oakland23 fórumtárssal, amikor azt véleményezi a magyar-norvég meccsről, hogy ajándék a norvégok legalább 3 gólos győzelme. Szerintem is ajándék! Egy "klasszikust" idézve: nem kicsit, nagyon!

Én még nagyobb különbségű norvég győzelemre tippelek. A másik írásban felsorolt érvek mellé még azt is hozzátenném, hogy Norvégia válogatottja nem csak 0 ponttal (azaz nulla ponttal) jutott tovább a középdöntőbe, hanem mínusz 9-es gólaránnyal is (55:64). Vagyis ezen az elkövetkezendő mérkőzésen nem csak simán kell győzniük a magyarok ellen, hanem illene úgy elverni őket, mint jég a határt. Vagy legalábbis arra kell törekedniük a norvégoknak, hogy lehetőleg minél nagyobb gólkülönbséggel nyerjenek. Ám, persze, viszonylag könnyű jó alaposan kigondolni ilyesmit, majd gond nélkül le is írni mindezt, ezért inkább talán jobb lesz abban maradni, hogy "elméletben" ugyan így van, de majd csak "gyakorlatban" fogjuk megtudni, hogy tényleg így lesz-e. Vagy esetleg máshogyan.

Szerintem a magyar válogatott teljesítményének megítélésekor nem érdemes túl nagy jelentőséggel felruházni a spanyolok elleni kétségtelenül szép győzelmet. Az már csak múlt idő, most pedig viszont már az a jelen, hogy Norvégia ellen kell játszani. És bizony a norvég együttes védekezése egyáltalán nem olyan, mint a spanyol válogatotté. Borítélkolható, hogy a túlságosan lazán és megengedően védekező spanyol játékosokhoz képest lényegesen "keményebbek" és szigorúbbak lesznek majd a norvégok. És amennyiben így fog történni, akkor nagyon nagy valószínűséggel nem fognak ismét annyira sok gólt szerezni a magyar játékosok. És nyilván többet fognak hibázni!

Pluszban még az is van, hogy Silje Solberg és Katrine Lunde kapusok egyaránt képesek nagyon jól védeni. Solberg már amúgy is megfelelő formában van, míg az egykori győri kapus Lunde nagyon jól ismeri a magyar kézilabdasportot. Ráadásul még az is van, hogy Norvégia keretéből több játékos korábban már játszott magyar klubcsapatban vagy jelenleg is Magyarországon szerepel. Például vélhetően Oftedal nem lesz az a megkegyelmező típus. És Sulland sem. Kristiansen sem. Herrem sem. Löke sem.



#22589 december 09, 2018, 14:32:13, csabax
Roda - Dordrecht, 1.5 gól felett  :great: