Sportfogadas.org

Ha már unod a sportfogadást => Póker => A témát indította: th3PR0j3ct0r Dátum január 08, 2010, 04:27:09

Cím: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum január 08, 2010, 04:27:09
Nos, én is megnyitom a naplómat. Ennek az az oka, hogy úgy döntöttem, hogy egy ideig sportfogadás-off, inkább pókerezni fogok, viszont korrekt kis közösség ez, szóval nem akarom itthagyni a fórumot, úgyhogy itt értesülhettek majd arról, hogy mit is alkotok az asztalok mellett.
Kb 3 éve pókerezek kisebb nagyobb (na jó, inkább nagyobb) megszakításokkal, a legnagyobb sikereimet MTT-ken értem el. A CG elég gyalázatosan megy, siteket pedig általában 18 player alatt nem játszok.
Jelen pillanatban a Pokerstarson játszok, th3PR0j3ct0r néven megtaláltok. Megpróbálom kiszedni a New Year bónuszt, elméletileg nem kéne, hogy gondot okozzon. Valószínűleg 18 playeres sitek fognak dominálni, mert ott elég kicsi a szórás, továbbá a játékosmezőnyt is elég gyengének találom és a játék is egész egyszerű, tehát lhet multitablingelni.
Igazából nem is nagyon tudok többet írni, max annyit, hogy a naplót megpróbálom rendszeresen vezetni, megpróbálok érdekes handeket betenni (lehetőleg kevés bad beatet, mert az hiába fáj, abból nem lehet tanulni) továbbá ha van valami komoly eredmény, akkor természetesen azt is mutatom. Nagyjából ennyit tervezek, aztán majd meglátom, hogy merre viszem a naplót.

GL
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum január 08, 2010, 05:59:25
Na akkor lássuk mi történ ma/tegnap:

Semmi jó. Nyitottam egy 18 playeres sit session-nel, 6/ 4 FT meglett, viszont nem sikerült pénzbe érnem sehol, mert gyakorlatilag mindegy volt, hogy mire tolom be, úgyis vesztesként jöttem ki a partiból. Teljesen mindegy volt, hogy 80:20-ra, vagy flipre tettem be, vagy jött egy gonosz river, vagy semmi nem esett, amivel egy picit javultam volna. Ezt a sessiont egyébként teamviewerrel toltam le, egyik haverom nézte, elemezte a játékomat, majd ugyanezt fordítva is eljátszottuk, őt is keményen büntette az RNG, szóval összességében bőven EV alatt teljesítettünk. Ezután én egy kicsit CG-ztem, NLHE10 FR ment, viszont lassan rá kellene ébrednem, hogy a CG nem nekem való... Botrányos játékkal 1 BI mínusz lett a vége, de valószínűleg ezt a játékformát nem nagoyn fogom erőltetni a közeljövőben, egyszerűen nem bírom, ha egy 80/14-es játékos minden szeméttel végigcallol, majd riverre kiegészül a lyuksora, vagy épp leesika  backdoor flush... Pedig pont, hogy ilyen játékosokat kéne keresni, de úgy érzem, hogy majdnem lényegtelen, hogy mit csinálok. Igazából a SH CG mindig is jobban tetszett, de valahogy az sem az én játékom.
Ezután lenyomtam 3-4 tourt, megintcsak rosszul játszottam, meg volt 1-2 érdekes leosztás, pl 9 magas flopon betoltam JJ-re, QK instacall, total air természetesen, turn Q river Q, én meg megköszöntem a játékot. Persze ez a játék része, annyira nem is húztam fel magam rajta, kb ennyit érdemelt ma a gyenge játékom.
A közeljövőben a 18 playeres siteké és akisebb nevezésű versenyeké a főszerep. Azt, hogy pontosan milyen időrendben kéne játszanom, még nem tudom, viszont lassan összeállítok egy normális schedule-t ezekből az alacsony nevezési díjú versenyekből, főleg a hajnaliak lennének jók, aztán majd meglátom, hogy melyik lesz a legideálisabb idő a versenyzésre.
Egy dolog biztos, jövőhéten pénteken közös session Yety20 barátommal, durván 10-12órát tervezünk végiggrindolni, természetesen főként a versenyeket fogjuk támadni.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum január 09, 2010, 12:44:15
Lehet beszállok én is abba a jővőhét pénteki sessionbe:D lehet töltök valamennyit a számlámra, azt akkor nyomhatunk egy versenyt, TLB pontozás szerint:D
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum január 10, 2010, 08:14:57
Az elmúlt napokban nem történt semmi extra, viszont a stars kezdi megutáltatni velem a pókert... Sztem átnyargalok ipoker hálóra, mert ott elég jó GRTD versenyek vannak 10 rebuyig bezárólag, engem meg ez érdekel, további előnye, hogy elég kevesen indulnak a versenyeken, legalábbis starshoz képest mindenképp. Ipokerről valszeg addig nem mozdulok el, amíg össze nem szedek vagy 2K profitot, utána esetleg ki lehet rámolni a tilt bónuszt, de jobb lenne ongammán hajtani a versenyeket.

Dris: okés, megdumálhatjuk, de előfordulhat, hogy ha nagyon nem megy mondjuk éjfélig a zsuga, akkor átcsap elemzős sessionbe a dolog.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum január 10, 2010, 13:00:11
Chili Poker, az első élmények...

Liz Lieu még mindig igen húzós, de nem ez a lényeg. Nos, befizu megvolt, első körben 550$-t tettem be, aztán majd jön a többi. Elindultam pár reggeli versenyen, volt 10 rebuy, 1 rebuy, 7 rebuy, 10 freez. Ami feltűnt, hogy preflop emelés nagyon ritkán van, tele van az oldal ilyen hobbijátékosokkal, akik imádnak flopot nézni, én meg imádom büntetni őket. Ahhoz képest, hogy vasárnap van, a versenyek épphogy elérik a garantált nyereményalapot, és 200-250 embernél többen sehol nem indulnak. Az első hely 5-600$-okat fizet, ami végülis elég kellemes. Egyébként a 3-bet nagyon ritka, a 4-bet pedig AA vagy KK-t takar, teljesen passzívak a játékosok, úgyhogy úgy gondolom, hogy lesz itt keresnivalóm. A rebuyos tornákat egyenlőre freezeoutra veszem, mert a BR nem igazán engedi meg a rebuyolgatást, egyébként valószínű, hogy 10$ FR és 5-7$ REB versenyek lesznek azok, amelyeket tolni fogok, rebuyos versenyeknél a reggeli 10 REB még belefér, mert nagyon kevesen vannak. Hamár erről a versenyről van szó... az első asztalomnál volt egy ürge, ha legalább 10 rebuyt nem tolt el, akkor egyet sem... Starson nincsenek ekkora állatok, akik 10x rebuyolnak egy versenyen.
Remélem minél hamarabb sikerül felmutatni 1-2 értelmesebb eredményt, aztán akkor az elsődleges célomat el is érem, hogy visszaépítsem a BR-omat arra a szintre, hogy a 10 rebuyos versenyeken indulhassak, továbbá hogy 20$ FR versenyek is beleférjenek. Mondani egyszerű, majd meglátjuk mi sül ki belőle.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum január 10, 2010, 18:36:09
Hát az ideg szétbasz... Akkora hibát csináltam, mint amilyet ritkán... Részletek később, amikor már lehiggadtam valamelyest... BarcsAir17 a nickem chilin.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Latzka Dátum január 10, 2010, 18:41:50
Kíváncsi vagyok a kieső handre, de ha lehiggadsz, akkor majd biztos te is örülni fogsz ennek a szép sikernek! :ok:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum január 10, 2010, 19:44:40
Na akkor a verseny rövid története:

13:45-kor kezdődött, ha jól emléxem, egy 3500$ GRTD 11$ Freezeoutról van szó, ezután indult nem sokkal az 5$ 1250$ GRTD freezeout is, amin szintén indultam. Ezt a két versenyt terveztem a korai session utolsó két tourjának.

Az 5.5$-osról elég korán távoztam, viszont a 11$ freezen sikerült viszonylag jól menni, megpróbáltam az első órában befeszülni, néhány kisebb kasszát vittem, aztán ha jól emléxem az óra vége felé már sikerült 1-1 nagyobbat is kivinni. Az ezt követő időszakban sikerült elég szépen építkeznem, 20-23.000 zsetonom volt, amikor már cska 60an maradtunk, 50-től kezdődött az ITM. A bubble időszakban irányítani tudtam az asztalt, mert a többiek annyira befeszültek, hogy gyakorlatilag ha legalább middle pozícióban ültem, akkor a lapom megnézése nélkül is emelhettem volna, legrosszabb esetben egy flop contbettel vittem a kasszát. A bubble időszak alatt, egyetlen egy mutatással (az is egy shortstack ellen volt, tehát nem vészes) sikerült feltornásznom magam 46K-ra. Ekkor kicsit ismét befeszültem, mert elég sok shortstack ülte ki a pénzt, tehát elég nagy volt az adok kapok a 40-50 játékos közötti időszakban. Miután az asztalom letisztult a shortstackektől, ismét elkezdtem lopkodni, ekkor már kaptam 1-2 callt, de pl a 25s lapomra 346 flop érkezett, amit egy elég jó stack all-inig callolt A magassal, vagy éppen az A9s stealemre érkező call utána floppolt flushömet fizette ki egy 6-os szett. Kicsit szerencsésnek éreztem magam, de úgy érzem, hogy az aggresszív (egyébként szerintem az adott körülények között teljesen jó) játékom megérdemelte ezeket a zsugákat. Ezután még 1-2 kíváncsi arc is volt, akik megnézték mondjuk AJ-vel az AK-mat preolléban, majd nem sokkal utána A8-al a JJ-met, szintén preollé.

A döntő asztalra 200K körüli stackkel érkeztem, az összesen játékban lévő 730K-ból, elég jó arány. Az ültetés elég csehül sikeredett, ugyanis pontosan mellém ültették a másik nagy stacket (neki szintén 200K körüli stackje volt), bár pozícióm volt rajta, de jobban örültem volna neki, ha mondjuk velem szemben ül. Az FT-re gyakorlatilag elfogytak a lapjaim, ráaádsul elég sok shortstack is volt, aminek nem igazán örültem... 4/3 SS elhullott, ezt kiültem, nem sokat akcióztam, ekkor megpróbáltam (volna) ismét akcióba lendülni (a stackemet pár steal-el szinten tudtam tartani.), de a legjobb zsugám egy TT volt, amivel UTG+2ből emeltem, viszont egy elég feszes orosz srác rámtolta, úgyhogy nagy nehezen, de úgy döntöttem, hogy dobok. Egy-egy steallel még itt is elég jól álltam (értsd: a stackem nem csökkent).
A CL-t nagyjából tiszteletben tarottam, meg ő is engem, amikor is 6 embernél bekövetkezett az, aminek nem kellett volna... (még ekkor is toronymagasan 2. voltam):

A vakok 3-6K, SB-n ültem, lapom 87s. körfold, a CL (~250K) button-ról 16000-ig emel. Ez előtt, még talán 9 embernél volt egy hasonló szitu, akkor a restealemre dobott a srác, gondoltam most is megpróbálom, tehát reraise 33.000-ig (~185K). A BB dobott, viszont a CL callolt. A flop 5(c)6(h)K(h) volt, nálam egyébként két diamond volt. Gondoltam, hogy kihasználom a feszes imagemet, contbetelek, a 77K-s kasszába 45K-t tettem, amire a CL all-in tett.  Maradt még előttem 95-100K, tehát nem lettem volna elveszve, ha eldobom, ennek ellenére, megadtam. Hogy miért? Nem tudom, tisztában voltam vele, hogy 99%, hogy verve vagyok és 8 outra húzok legrosszabb esetben (a valóságban 12 outom volt). A srác 98h-t mutatott, turnre érkezett a flushe, én meg kiperegtem...

Nem tudok egy darab értelmes indokot sem felhozni arra, hogy miért calloltam (végülis commited voltam, de ezen az asztalon még lett volna keresnivalóm 100K-s stackel is). Az az igazság, hogy egyszerűen elszálltam, amire egyáltalán nem vagyok büszke. Frusztrált az, hogy az FT közepén jártunk és a stealeken kívül értelmes megmozdulásom nem volt, sőt nem is lehetett, hiszen annyira laphalott voltam. Ezenkívül a vége felé már egyre kevesebb steal-em ült, egyre több restealt kaptam, ráadásul feszes emberektől.

Több alapvető hibát is elkövettem, ráadásul a nagyrészét még azelőtt, hogy lecalloltam volna:
1. Nem tiszteltem a CL-t.
2. Abba az egy játékosba (ráadásul CL-be) kötöttem bele, aki legalább közepes szinten játszott. A többiek ritka balfaszok voltak.
3. Hagytam, hogy eluralkodjon rajtam a pánik, amit a hosszú lapsivatag okozott, annak ellenére, hogy volt már ilyen, mert hál' Istennek elég sok FT-t játszhattam már (kopp-kopp).
4. Tudtam, hogy verve vagyok, még is becalloltam 8 outra húzva.

Az a gáz, hogy ezekkel akkor is tisztában voltam és most is... Nem is emléxem arra, hogy mikor hibáztam utoljára ilyen nagyot ennyire komoly helyzetben...
A versenyt egyébként 1db AA nélkül játszottam végig, olyan nagy lapfosásom tehát nem volt.

Ami egyébként duplán idegesít, az az, hogy január 10-e van, és már játszottam két FT-t, ahol a maximum nyeremény 2.000$ volt összesen. Ebből nekem sikerült kihozni 250$-t. WP Sir...  :bash: :bash: :bash: :bash:  :twak_125: :twak_125: :twak_125: :twak_125:

Az igazsághoz hozzátartozik még, hogy a CL barátom 460K-s stackkel rendelkezett 5 embernél, az összes 730K-ból. 3. vagy 4. helyen sikerült kiesni, szép volt!
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum január 10, 2010, 20:26:13
Most nézem, hogy hülyeséget írtam, mert a valóságban csak 8 outom volt, hiszen minden 7-essel sora van, minden 8-assal pedig párja, magasabb kickerrel.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum január 14, 2010, 17:19:22
Ismét jelentkezem:

Az elmúlt 1-2 nap nem sok minden történt, kicsi bukószéria, de nem vészes. DoN-okkal próbálkoztam, de nem igazán mentek, meg volt pár verseny, de a második órában általában totál laphalott voltam, szóval nem sikerült messzire jutnom. Egyébként kicsit gyúrni kéne türelemre, mert mostanában kiakaszt a laphalál, épp msot peregtem ki 30. hely körül egy versenyről, egy totál fish callal...
Egyébként most yety20 kollégánál vagyok, előrehoztuk a közös sessiont, már pár verseny elindult, eddig egy ITM-et csináltam, de hosszú még az éjszaka, remélem, hogy a későbbiek során fasza hírekkel, eredményekkel szolgálhatok!

GL
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum január 16, 2010, 01:39:54
A tegnapi session-ről néhány szóban...

Elég sokat sikerült játszani, volt pár verseny, ahol megvolt a deep run, de sajnos a kulcsmomentumoknál egy percig nem állt mellettünk Fortuna. Az eredmény egy viszonylag kövér, ám tűrhető bukó, viszont akár lazán kihozhattuk volna belőle mindketten a 4-5x-ösét is a fejenkénti bukónak, természetesen plusszban.

Handeket most nem nagyon tudok mutatni, elő kéne kotorni őket, talán majd máskor, vagy elemzésnél megjelölöm őket.. Nekem Chili-n egy 5$ Freezen jöhetett volna ki a lépés, még délután, de sajnos 30-embernél már majdnem SS-ként volt két hülye húzásom, ami aztán a versenybe került. Starson egy 8.8$-os 500 cap versenyen 32. lettem, volt egy teljesen buta asztalom, úgy 40 playa környékén, ott stackesedtem, majd elültettek, ez az asztal sem volt vészes, ám a zsuga nagyon megállt, továbbá eleinte nem nagyon ismertem az asztalt, szóval alapból óvatosabban játszottam, majd besült 1-2 steal kísérlet, és 45K-s átlagnál 33K-s stackem volt, amikor is...:
Elég rég óta ültem már csendben, ebben a leosztásban pedig K10o-t kaptam. Mindenki dobott, én pedig MP-ből lopni szerettem volna, mert mögöttem elég feszes játékosok ültek, a nagyvak viszont elég laza volt, és épp resteal stackkel rendelkezett. Előtte már vagy kétszer rámentem a BB-jére, sikerült ellopni. A lopási kísérletemnek úgy álltam neki, hogy amennyiben a BB rámtolja, akkor le fogom callolni, mert az előzményeket ismerve valószínűleg elég tág range-dzsel fogja rám visszatolni, ami ellen a K10-el annyira nem vagyok rossz (stove alapján flip szerű a dolog, ha meg hozzáteszem, hogy elég sűrűn fog dobálni, akkor meg +EV a dolog.) Szóval emeltem, kb 2.5BB-t, mire Mindenki fold, a BB pedig hosszas gondolkodás után ollé, amit megadtam. Mutatás KT vs AJ, pot: 66K, ekkor még úgy gondoltam, hogy egész jó lehetek, ezt a gondolatot erősítette a flop is, ami K magas volt, majd jött egy teljesen blank turn. A rivert direkt letakartam, amikor levettek a kezem a kijelzőmről, csinosan vigyorgott rám egy A. Okkkés, akkor innen kiperegtünk. Teljesen más lett volna a helyzet, ha kitartok és 66K-s stackkel tudtam volna játsszani 45K-s átlagnál...
Elég sok versenyen indultam még, de igazán értelmes eredményem nem volt, néhány TOP100-at csináltam, de nem az igazi...

Yety20 barátomnak elég csehül indult a napja, szétmákolták mindenhol, ennek ellenére nem tiltelt, tudtuk, hogy meglesz az eredménye, ha odafigyel. A lépés egy 3.3$-os versenyen jött (volna) ki, ám egy apróság közbeszólt. 20-25 ember volt hátra, amikor a chipcount szerint 4. vagy 5. helyen állt Yety. Nagyon jól játszott, valószínűleg el is fogom kérni tőle a HH-t, mert elég sokat lehet belőle tanulni, de szerintem elemezni is fogjuk a játékát. Szóval 20-25 embernél a következő történt: az első leosztásra nem emléxem teljesen, azt tudom, hogy flopon került be a pénze, kb 70:30-ra, majd az enemy kapott egy backdoor sort, amivel verte Yety-t. Nem volt semmi gond, mert még így is bőven átlag felett volt, de nem sokkal később jött a következő leosztás, szintén a már említett ellenfél ellen: KQ-val sikerült KxQ-t floppolni, mivel volt két egyforma szín a flopon és az ellenfél elég sokat blöffölt, ezért én azt javasoltam, hogy csak calloljon, majd ha egy indifferens turn érkezik, akkor érdemes lenne egy C-R-t lépni, amit valószínűleg nem fog elhinni az ellenfél, viszont addigra már commited lesz, tehát be fog kerülni a pénze. Amennyiben pedig a drawnak megfelelő szín érkezik, akkor egy nyitással el lehet vinni a már elég méretes kasszát. A turn egy indifferens 10-es lett, ellenfelünk hívott, mi pusholtunk, az ellenfél call, majd KJ-t mutatott, a riverre érkező 9-es és az ezzel kialakuló backdoor sor viszont gyakorlatilag véget vetett a versenynek. Eléggé sajnálatuk mindketten, mert 750K körüli kasszáért ment ez a leosztás, ami ahhoz képest, hogy 7milló zseton volt játékban, annyira nem rossz 20-25 embernél. Az is elég érdekes, hogy ugyanaz a srác, ugyanazon ellenfél ellen 5 leosztáson belül kétszer tolja be alulról a stackjét, majd mindkét alkalommal megkapja a backdoor sort...

A session mint mondtam elég hosszúra nyúlt, de azt hiszem elég sokat tanultunk.

A haveromtól pedig kölcsönkértem egy könyvet (Limit Hold'em: Winning short handed strategies by Terry Borer, Lawrence Mak & Barry Tannenbaum), amit elolvasok, majd megpróbálom hasznosítani, ugyanis én elég nagy fantáziát látok az FLHE-ben, nagyon jó rakebacket lehet vele elérni és könnyen kiszedhető bármilyen bónusz ezzel a játékformával, szóval tanulásra fel, aztán meglátjuk milyen eredménye lesz az asztaloknál.

Kíváncsi lennék a véleményetekre a fent említett leosztásokról, szóval ne kíméljetek.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum január 20, 2010, 05:05:56
Ez történt a legutolsó bejegyzés óta...

Semmi extra, ismét rá kellett ébrednem, hogy az ipoker nem az én termem... Hiába a sok szellemi fogyatékos balfasz, ha egyszerűen túl meredek a versenystruktúra, továbbá ezek a f**ok kb 65/5-ös átlagstatot játaszanak, durván 0.6 körüli agg. faktorral... Hiába feszülök be, mert mire oda jutok, hogy van valami zsugám, addigra a verseny általában push/fold játékba fullad, legalábbis nekem. Az meg, hogy mit reprezentálok, a kutyát nem érdekli, mert eszükbe nem jut, hogy az A párjuk 4-es kickerrel kevés lehet egy AQ9 boardon.. Ennek így nincs sok értelme, azt hiszem vissza megyek sikereim színhelyére (ongame), ahol addig fogok játszani, amíg csődbe nem megyek, vagy építek egy normális (~10K) bankrollt. Elég húzós mutatvány lesz, de a versenyek nagyon bejönnek, jóval jobb struktúra van, mint ipokeren.

A teljes BR áttelepítése valszeg holnap/holnapután fog megtörténni, viszont ma elindultam a két kedvenc versenyemen, mindkettő 11$-os Shorthanded az éjszaka közepén, 2200 és 1500$ garantált nyereményalappal. Mindkét versenyen beértem ITM-be, 25. és 14. helyen végeztem, ami elég gyenge, ha azt veszem, hogy az 1500$-oson 22 embernél még leader voltam, aztán kiperegtem 14.-nek.

SB vs BB csatában emeltem KQ-val, majd jött egy ollé, amit előzmények alapján úgy gondoltam, hogy simán callolhatok. Nem is volt rossz megérzés, A7o-t tudott mutatni az ellenfél, de a 98893 boardon nem sikerült javulnom... Ezután feldupláztam egy shortstacket, annyira nem volt lényeges, majd nyertem egy AJ vs KQ-t, szintén short stack ellen, itt sikerült visszamásznom 20K fölé, de nem sokkal később jött a lényegében sorsdöntőnek mondható leosztás:

AKo-val emeltem UTG, egy 9K körüli stack all-in ment, amit lecalloltam, 88-at mutatott, megint nem sikerült javulnom. 11K-val aztán beleszaladtam egy set-be, megpróbáltam egy semi-bluff re-raise ollét egy straight drawra, turnön viszont fullosodott a srác, úgyhogy kiestem.

Talán lesz ez jobb is.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Rob Agibaf Dátum január 22, 2010, 13:39:48


Ne haragudj, hogy beleoffolok, kedves th3PR0j3ct0r, csak hátha hasznos lesz ez az információ valaki másnak is, nekem ugyanis gondolatébresztő volt ez a megjegyzésed.

Ugyanis ez a meredek vakstruktúra ideális a duplázós szittengó versenyekre. A gyors szintemelkedésnek hála 20-30 perc alatt lemegy egy verseny és akinek kellő érzéke és gyakorlata van abban, hogyan kell rástartolni mások vakjára, annak igen gyors és effektív bevételt biztosít. A magamfajtának pedig kitűnő gyakorlóterep, hogy kezdetleges pókertudásom eme ágát fejlesszem...

A Celeben nyomom és egyre jobban megy, ma pl öt db egydolláros duplázót nyertem zsinórban. Az a tervem, hogy ezzel próbálok felépíteni némi bankrollt (Celebpóker), amatőr lévén nem vagyok ugyanis hajlandó mások szórakozását a saját pénzzemmel támogatni...

További sok sikert kívánok a játékban és még egyszer elnézést a kontárkodásért, lehet hogy majd indítok egy saját naplót is, csak nemigen tudom miről írnék benne...


Üdv!

Rob




Idézetet írta: th3PR0j3ct0r Dátum január 20, 2010, 05:05:56


...ismét rá kellett ébrednem, hogy az ipoker nem az én termem... Hiába a sok szellemi fogyatékos balfasz, ha egyszerűen túl meredek a versenystruktúra
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum január 22, 2010, 15:34:21
Rob, ehhez hozzászólnék.

Véleményem szerint a Double or Nothing SnG-k a legnagyobb lehúzások az online póker világában, és csak 1 helyes taktika van ezeken, az pedig a feszes játék. Csak AA, KK, QQ, JJ, AK, AQ-val játszol, talán a 10-es pár még belefér. Ezeket kell keményem megjátszani, minden mást dobni. Anno játszottam sokat, mikor nem volt erőm gondolkozni, de pókerezni akartam. Megnyitottam 18 DoN SnG-t, és ment a fold,fold,fold,fold,bet,raise,reraise,allin,win,fold, fold, fold, fold, fold, fold, fold, fold, fold, fold, bet, fold, fold, fold, fold...................................................n-1 x fold, n x fold...

Egy ideig biztos jó lehet az agresszív stílus, pont azért, mert legtöbben feszesek a DoN-okon, de itt elég ha 5 zsetonnal bejutsz az 5 közé, ezzel is nyersz, nem kell elsőnek lenned.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Rob Agibaf Dátum január 22, 2010, 16:13:44
Idézetet írta: Dris Dátum január 22, 2010, 15:34:21
Rob, ehhez hozzászólnék.

Véleményem szerint a Double or Nothing SnG-k a legnagyobb lehúzások az online póker világában, és csak 1 helyes taktika van ezeken, az pedig a feszes játék. Csak AA, KK, QQ, JJ, AK, AQ-val játszol, talán a 10-es pár még belefér. Ezeket kell keményem megjátszani, minden mást dobni. Anno játszottam sokat, mikor nem volt erőm gondolkozni, de pókerezni akartam. Megnyitottam 18 DoN SnG-t, és ment a fold,fold,fold,fold,bet,raise,reraise,allin,win,fold, fold, fold, fold, fold, fold, fold, fold, fold, fold, bet, fold, fold, fold, fold...................................................n-1 x fold, n x fold...

Egy ideig biztos jó lehet az agresszív stílus, pont azért, mert legtöbben feszesek a DoN-okon, de itt elég ha 5 zsetonnal bejutsz az 5 közé, ezzel is nyersz, nem kell elsőnek lenned.

Abszolút igazad van, normál struktúrában valóban így működik, de amúgy is a feszes játék alacsony vakon SNG sajátosság úgy általában, tapasztalatom szerint a loose-agressive-ek esnek ki nagyon hamar. Az Ipoker hálózatban turbó módban viszont olyan gyorsan és meredeken emelkednek a vakok (4 perc), hogy feszes játék mellett kábé az ötödik szinten öt nagyvak alá esik a stacked. És aki nem akar kiszáradni, annak el kell kezdeni rabolni a vakokat. Pár nap alatt többet tanultam a magas vakos játékból mint hónapokig azelőtt...
Bocs th3PR0j3ct0r, többet ne offolok, igérem....
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum január 22, 2010, 16:14:44
Rob: Először is, nem off, nyugodtan írkálhat bárki ebbe a topicba, minden hsz-t szívesen veszek. Egyébként a DoN-okon elég sok úgymond regular van, akik rendesen nyomják a multitablinget, deee sharkscope-on utánanéztem, a legtöbb játékos így sem nyerő (ez 5.5$-os szinten volt). Ahogy mondtad DoN-okon is elég meredek a struktúra, szóval elég hamar push-fold játékba fullad az egész. Én viszonylag jónak tartom magam shortstack játékban (nem túl bonyolult :D), viszont ezen a szinten még mindig akadtak olyan arcok, akik 1000 zsetonból képesek voltak 300-as vaknál limpelni... Ezekkel elég nehéz mit kezdeni, a stealelgetést nehézkessé tették, stb. Egyébként nekem az 5.5$-os DoN-okból egy elég korrekt, 11BI-s mínuszt sikerült termelnem, szóval nem erőltettem tovább, mert eszméletlen ami ott ment. Kezdésnek nem egy rossz ötlet, de szerintem nézz videókat, olvass cikkeket, nagyon jó dolgok vannak fent a neten róla.

Egyébként azt hinné az ember, hogy ez mennyire egyszerű játék, de nem az, közel sem. Jó múltkorában számolgattam ICM-mel és az, hogy megduplázod a zsetonjaidat, közel sem jelenti azt, hogy a $EV-d is megduplázódik... Engem egy kicsit megdöbbentett, hogy egy kieső játékos és a duplázásod csak kb 4/10-el növeli a $EV-det. Tudtam, hogy közel sem duplázódik majd a $EV, de kb egy 6/10-es $EV növekedést vártam, ettől viszont jóval elmarad a 4/10... Ebből Mindenki levonhatja a következtetéseket, de amit Dris is írt, teljesen igaz, hogy az elején nagyon feszesen kell tolni, lehetőleg pozícióból, majd a vakok növekedésével az addig emgszerzett ismereteket felhasználva az ellenfelekről, kihasználni 1-1 ember feszességét és keményen stealelgetni, körönként legalább egyszer.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum január 26, 2010, 02:58:01
Shit happenz...

... avagy mi történt az elmúlt napokban?

Életem legdurvább bad beat sorozatában vagyok/voltam. Az elmúlt pár napban elindultam pár versenyen, bár ne tettem volna.. Az történt, hogy bármit csináltam, rommá vertek... Gyakorlatilag bármilyen lappal játszhattam, ha két outja volt az ellenfelemnek, akkor behúzta, ha majdnem drawing deadként tolták be ellenem, akkor kaptak egy 4 lapos flusht, vagy épp egy backdoor sort... 10 amgas boardon emelek, rámtolják, adom, mutat 66 nálam JJ. Turn 6... Ilyenek, de gyakorlatilag minden versenyen... Odáig fajult a dolog, hogy teamviewrrel átnézettem yety20 barátommal a leosztásaimat, az összeset, kb ennyit tudott mondani: gyakorlatilag nem hoztál –EV-s döntést. A legdurvább az volt, hogy néha olyan lapsivatag borult rám, hogy pl a verseny első órájában 7/0-s statot játszottam. Ha pedig ne adj Isten jött valami zsuga, akkor azt oldalbapisálták a fent említett módon. Néha lesett yety20 az asztaloknál, aztán nem bírta tovább, ennyit mondott: sziklulsz bmmeg...

Ma talán változott valamit a helyzet, vagy talán az RNG már megunta nézni a szenvedéseimet, mindenesetre ma sikerült két ITM-et csinálnom, bár a 7K garantált versenyben úgy érzem, több volt. Durván 1700 indulóból 28. lettem, nagyon nagyot küzdöttem, ugyanis általában itt is lap nélkül kellett játszanom, de az esetek minimális többségében azért kitartottak a lapjaim. Egyszer toltam be underdogként, akkor elég nagyot mákoltam, de úgy éreztem, hogy megérdemeltem az elmúlt napok szopósorozata után. Persze RNG nem így gondolta... Volt két suttyó, akik természetesen nem angol nyelven, de megbeszélték a lapjaikat. Az egyik ellen kétszer kerültem all in: Első alkalommal egy 88 vs 98 parti volt, ő tolta rám.. Floppoltam a 8-ast, persze megkpata a backdoor sorát... Ezután KJs-em volt, amikor rámtolta, szintén 98-al,flopon már ott volt a J, de turnön megkapta a sort, ismét. Ekkor gratuláltam a gyönyörű játékához, majd nem bírtam tovább, életemben másodszor történt az, hogy valaki édesanyját méltattam chaten keresztül. Nem szokásom ilyet tenni, mert nem pokerasztalhoz tartozik, de ez már nagyon sok volt, ráadásul sportszerűtlenül is játszottak. Ezután még volt egy 3-as all in-em, ahol feleztünk egy sráccal, még egy kicsit visszajöttem, majd nem mertem betolni 33-ra, pedig floppoltam volna a 3-ast, ráadásul all in is ment egy srác, nagyjából tripláztam volna, azzal pedig visszakerültem volna átlagra, vagy picivel átlag fölé. A kieső handem egy K6 vs KJ volt, de hiába érkezett a 6-os riveren, ugyanis a boardon volt 4 treff, a barátomnál pedig a J éppen treff volt. Nagyon sajnálom azt a versenyt, mert simán több volt benne, viszont úgy érzem, hogy amennyiben ki fognak tartani nagyobb százalékban a lapjaim, mint az elmúlt napokban, akkor az eredmények is jönni fognak.

Most lépek, mert viszonylag jól állok a 11$ 1.5K GRTD shorthanded versenyen.

GL
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum január 27, 2010, 16:26:48
Íme egy leosztás, csak hogy lássátok, milyen póker-huszárokkal játszok mostanában... Amikor megláttam a lapjaikat, 5 percet szakadtam, a leosztás vége annyira nem is érdekelt  ;D . Barcs_Air az én nickem de Salva és Ilias "kollégákra" érdemes odafigyelni:

***** Hand History for Game 51800450414 ***** (On Game)
Tourney Hand NL Texas Hold'em - Wednesday, January 27, 09:46:41 ET 2010
Table Table 2 18004504 (Real Money)
Seat 2 is the button
Seat 3: Barcs_Air ( $2820.00 USD )
Seat 4: _putkimies_ ( $1040.00 USD )
Seat 5: blakorse ( $2140.00 USD )
Seat 6: Meriadec ( $2140.00 USD )
Seat 7: Tintin_10 ( $1420.00 USD )
Seat 8: salva2281 ( $1540.00 USD )
Seat 9: neponjanto ( $1495.00 USD )
Seat 10: Zeroku3 ( $1420.00 USD )
Seat 1: ilias371 ( $865.00 USD )
Seat 2: mr.toto1994 ( $1330.00 USD )


Barcs_Air posts small blind [$15.00 USD].
_putkimies_ posts big blind [$30.00 USD].


** Dealing down cards **
Dealt to Barcs_Air [  Qc Qs ]
blakorse folds
Meriadec raises [$75.00 USD]
Tintin_10 folds
salva2281 calls [$75.00 USD]
neponjanto folds
Zeroku3 calls [$75.00 USD]
ilias371 calls [$75.00 USD]
mr.toto1994 folds
Barcs_Air raises [$335.00 USD]
_putkimies_ folds
Meriadec folds
salva2281 calls [$275.00 USD]
Zeroku3 folds
ilias371 raises [$790.00 USD]
Barcs_Air raises [$2470.00 USD]
salva2281 calls [$1190.00 USD]

** Dealing Flop ** [ 4c, 4s, Kd ]
** Dealing Turn ** [ Jd ]
** Dealing River ** [ 8s ]

salva2281 wins $2775.00 USD from main pot
salva2281 wins $1350.00 USD from main pot

Barcs_Air shows [Qc, Qs ]
salva2281 shows [Kc, As ]
ilias371 shows [Ks, Td ]


Barcs_Air wins $1280.00 USD

----------------------------------------------------------------------------
GG, WP. Ha valaki el tudná magyarázni, hogy itt ki milyen megfontolásból tette azt, amit tett, azt megköszönném. A saját lépéseimet értem, az ellenekét kéne megfejteni.


EDIT: ez egyébként egy ma reggeli versenyen történt.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum január 27, 2010, 18:15:21
salva elég erősnek érezte az AK-ját, azt még épphogy meg lehet érteni. A K10 az tényleg érdekes.

A hívásokra:
1. Meriadec 2. pozicióból hív 2,5 vakot, amire kap két callt.
Utólag tudva a lapokat salva callja nagyon feszes játék, míg ilias callja még talán belefér.
2. Erre kapnak egy reraiset, 270-es potra 335-öt.
Meriadec dob, AK megad, ami itt már inkább elfogadható játék, mint az előző moveja.
K10-nek jelenleg 880-as pothoz kellett volna megadnia 270-et, amivel legalább 1:3,2 esély kellett a callhoz. Egy véletlenszerűen választott kombi ellen ez megvan, tehát a call itt már szintén elfogadható. Az allint is meg lehet érteni, mert ha csak megadja, pot-comitted, és mindenképp be kell tolnia minden pénzét a boardra.

Jött egy K, ami pech, mert max 2 király volt a pakliban, míg 3 ász. 5 reaális outja volt a két ellenfelednek, ha nem vesszük a kicker drillé alakulását, a flushesélyt és a soresélyt.

Ez az én véleményem:)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum január 28, 2010, 01:44:21
Köszi a választ Dris, akkor leírom én is a gondolatmenetemet:

Annyit nem írtam le a handnél, hogy Salva 60/7-et míg Ilias 57/7-et játszott, ami elég fontos tényező lazaságot és passzivitást tekintve.

Szóval, az UTG+1 hívását elég erősnek találtam így első gondolatként, majd jött Salva overlimpje, ami gyakorlatilag bármilyen két lapot takarhatott a statokból kiindulva és elnézve az addigi játékát. Egyébként a saját véleményem az, hogy egy UTG emelést nem 3betelni AK-val előről/középről óriási hiba.
Ezután jött még két limp, bár a shortstack limpje, majd a későbbi játéka érthetetlen, de erre majd később visszatérek.
Az én 350-es hívásom szerintem annyira nem rossz, QQ-val oop mindenképpen érdemes erősen játszani, ráadásul ezek elég lazák voltak, reméltem, hogy egy nagyobb emelésre dobnak és valakivel HU-ban játszhatom le a partit Ezután BB-eredeti emelő dob, majd Salva ismét csak callolt, erre pedig azt tudom mondani, hogy legkésőbb itt reraiselnie kellett volna, az talán nem lett volna ennyire f*sz játék, bár a limp-4bet all-in közel sem tökéletes játék AK-val. A második limpelő dob, majd Ilias óriási megdöbbenésemre all-int jelentett... KTo-val hátulról all in menni ilyen előzményekkel? Minek? Ha preflop szerette volna elvinni a kasszát, akkor tolja be az eredeti emelőre és a limperre, ne pedig akkor, amikor már 3betelt a kassza, ráadásul a 3betet callolták is és gyakorlatilag nem volt FE-je, tehát valószínű, hogy mutatás nélkül nem fogja tudni elvinni a potot. A KTo-t meg az esetek döntő többségében még dominálni is fogjuk, ráadásul itt is dominálva volt Salva AK-ja által...
Ezután all-int jelentettem, izolálni szerettem volna Salva-t, akit mindenképpen úgy éreztem, hogy ki tudom zárni a kasszából, hiszen a két limp elég weak játék, lazaságából eredően pedig gondoltam, hogy nem takar erős lapot, ehhez képest jött a snapcall, a végeredmény pedig már ismert. A shortie ellen még jónak gondoltam magam, mert igazából csak a KK és az AA ellen tolom be hátul, egyébként meg elől leszek minden partiban, viszont az AA KK az nálam gyakorlatilag ki volt zárva, SS-ként simán 3betelnie kellett volna az UTG+1-et.

Nagyjából így gondolkoztam a partiban, szerintem jó gondolatmenet volt, végülis előröl mentem be a partiba, csak aztán hátul jöttem ki...
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum január 28, 2010, 16:44:23
Szomorú, hogy az utóbbi időben ez a legkomolyabb eredményem...
Egyébként most lett vége a versenynek, egy román kutya nyert, ráadásul úgy, hogy 1.000.000-300.000 volt a zsetonállás, nem oda.. Visszaengedtem majdnem egálra, aztán kicsit csipegettem, ismét viszonylag komoly előnybe kerültem, aztán egy K9 vs AJs 7s89s flopon kerültünk all in, turnre kiegészült, ahogy illik... Ezután meg belenéztem egy szettbe. Kicsit egyébként kezd idegesíteni ez a lapsivatag, pl ezt a versenyt KK és AA nélkül játszottam végig és igazán nem volt olyan erős lapom, amivel nyugodtan emelhettem volna, 1-2 kivételtől eltekintve. Annyi volt a szerencsém, hogy a mezőny hullagyenge volt, legkésőbb contbetre dobtak, vagy egy esetleges 3betre, ha olyan volt a szitu.

Az a cink ebben az egészben, hogy az elmúlt fél évben, de lehet, hogy már egy éve nem ültem be olyan versenyre, ahol nincs garantált nyereményalap. Az ilyen 1$-os versenyeken se nagyon szoktam indulni, erre hol jöjjön ki a lépés (HU azért nem rossz), ha nem itt. Mindegy, a kicsit is becsülni kell, alázattal kell játszani, aztán oda fogok érni nagyobb versenyeken is, ettől nem félek.

Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum január 28, 2010, 21:43:02
1. Gratula a versenyedhez, és ez is számít:)

2. Ahogy látom ugyanúgy gondolkodtunk, csak én nem írtam le ilyen részletesen. Mindenképp gyenge játék volt az AK részéről, főleg ha előre tudta, hogy kimegy allinra vele, akkor már érdemesebb neki meghívni.
Mindenképp egy gyenge játékosról beszélünk, véleményem szerint flop után akarta csak eldönteni, hogy megéri-e a játék, de mivel hamarabb került a döntés elé, inkább beszállt. Érdekes, az tény.
Én nem mondtam, hogy rossz a 350-es hívás, kötelező volt a 4bet, QQ-t tilos slowplayelni véleményem szerint. Ezzel egy játékos ki is ejtettél, bár nemtudom, hogy UTG+1-ből mivel emelt, amivel már megadni nem tudott, max egy határeset lapra gondolok, de azt ilyen korai pozícióból emelni necces.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 01, 2010, 17:42:42
Termet váltottam...

...de legalább ismét élvezem a játékot.

Nos, ez tényleg az utolsó teremváltás lesz egy jó darabig. Rendbe kell hozni valahogy a BR-t, mert csődközeli állapot van, ehhez pedig a legjobb, ha kis fieldű versenyeken indulok. Az új terem a Merge hálózatban van, a Carbon Poker. Nagyon jó kis terem, tele "jobbnál-jobb" amerikaiakkal. Igazából Yety20 tanácsára igazoltam át ide, mostanában ő is itt játszik és szerinte nagyon verhető a mezőny. A versenyeken elég kicsi a nyereményalap, de a mezőny tényleg kicsi, ráadásul a játékosok nagyrésze gyenge.. Az egyetlen gond, hogy valamiért nem működik a HUD, pedig kompatibilis a teremmel a HM, sőt Yety20-nek is működik. Van overlayes verseny is, bár a nyereményalapot azért nagyjából sikerül összehozni nevezések+rebuyokból is. Egyébként most a téli olimpia alkalmából egy kb 60 versenyből álló sorozat indul, a nevezési díjak 2-100$ között mozognak, de nagyon sok féle játéktípus közül lehet válogatni, lesz holdem/omaha/HA/HORSE/badugi stb, szóval tényleg minden.

A játékosállomány elég gyenge, nagyon sok hajmeresztő partit látok, pl 89TJ2 boardon Ax (sor nélkül) és még egy Ax (szintén sor nélkül) insta all-in megy, Q10 pedig happycall... Mondjuk volt egy elég durva bad beatem AA-al a 1055 boardon kerültem all in K10 ellen, de a turnre és riverre érkező két K nem volt túl jó hatással az AA-omra.

Az eddigi eredmények nem rosszak, de lehetne jobb is. Durván 10-12 versenyt toltam le, ebből két FT, egy 5. és egy 2. hely. A terveim szerint a közeljövőben minden versenyt jegyzek, amin elindulok, és HM grafokat is teszek a naplómba.

Most pedig csavarnom kell, mert elkezdődött az 1. event, nemrég dupláztam, de elég aggró az asztal, nincs HUD, szóval figyelni kell.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 03, 2010, 21:22:55
Ha már Várda barátom villantott ma, gondoltam én is megpróbálom...  :) A carbon nickem xxxRobixxx



Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Várda64 Dátum február 04, 2010, 06:26:56
Szép volt Barátom! Sok-sok ilyen "villantást" kívánok én Neked!  :great:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: csacsa44 Dátum február 04, 2010, 12:31:56
Gratulálok th3PR0j3ct0r!  :beerchug:  :great:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 04, 2010, 15:39:37
Köszi Srácok! Nem akarom elkiabálni, de eddig a teremváltás beválni látszik, 22 verseny, 5FT. Sajnos az FT-ken elég szarul játszok, sokat WP-zek, pedig lett volna már lehetőségem versenyt nyerni, de ami késik nem múlik, ezt az FT arányt meg jó lenne tartani  :) .
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum február 04, 2010, 21:00:18
Gratulálok, szép eredmények !  :beerchug:

És gratulálok a terem választáshoz is, remélem bejön majd a későbbiekben is.

Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum február 05, 2010, 20:46:50
Gratula csak így tovább:)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 05, 2010, 21:46:04
Köszi Srácok!

Ennek meg most lett vége, sajnos a végére nagyon short volt az egész mezőny, nem igazán volt terem játszani, de még a chipleadernek sem. 5-10K-s vakoknál a leadernek volt 115K-ja, nekem meg 60, UTG 44-el all in mentem, 99 callolta, nem sikerült javulni. Elég gyatrán jöttek a lapok is, az első szünet után nem is ao-oltam, volt 2K-m, onnan sikerült előreverekedni magam.

Más: most egy 5 napos pókerdömping közepén vagyok, vasárnap a superbowl előtti utolsó versenyem után megpróbálok egy részletes beszámolót írni az elmúlt hétről, mert most elég sok időm van játszani, szinte csak erre koncentrálok a héten, megpróbálok kihozni valami értelmes nyereményt, eddig nem sok sikerrel... Sajnos eddig akárhány FT-re értem oda, még nem jött ki a lépés, ami rosszabb az az, hogy általában én csesztem el... Mindenesetre látom a fényt az alagút végén, szerintem rendbe fogom tudni hozni a BR-t. Egyébként a cél olyan 2000$ lenne, ezt terveim szerint 2-3 hónapon belül össze kéne hozni, az idei céljaimat addig nem is szeretném elmondani, amíg nincs rendben a BR, mert addig teljesen felesleges. Most erre a feladatra kell koncentrálni, aztán ha meg van, érdemes megfogalmazni az egész éves célokat.

Megint más: Yety20 barátom ma azzal állt elő, hogy huzamosabb ideig szünetelteti a pókert. Ezen eléggé megdöbbentem, ugyanis anno együtt kezdtük el tolni, nagyon sokat tanultunk egymástól, ő mindvégig kitartott a póker mellett, én viszont általában inkább a fogadást tartottam elsőszámú játékomnak. Nagyon nem tudom megérteni, hogy mi visz rá embereket arra, hogyha valamiben sikeresek, akkor azt feladják úgy, hogy még nem érték el azt a szintet, amit maximálisan elérhetnek. Ő egy igazi nyerő típusú ember volt, soha nem láttam tiltelni, a legbrutálabb bad-beateket is vigyorogva fogadta, szerintem nagoyn jó játékos vlhatott volna belőle. A legutóbbi eredménye egy héten belül +1500$ volt... Számomra érthetetlen miért hagyja abba.

Mára ennyi.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Várda64 Dátum február 06, 2010, 01:33:43
Gratulálok!  :great: Ezek azok a "villantások" amikről fentebb beszéltem, de meglesz itt a "nagy durranás" is csak türelem Barátom!
A haverod döntését megértem. Lehet kicsit "megcsömörlött" most a játéktól, jártam már én is hasonló cipőben, igaz más kártyajátéknál. Előfordul az ilyen, de szerintem előbb-utóbb visszatér.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 06, 2010, 14:37:31
Köszi szépen.  :beerchug:

Ja, valamilyen szinten én is megértem a haverom döntését, sőt abban is biztos vagyok, hogy előbb-utóbb meggondolja magát, aztán majd meglátjuk.

A mai nap jól indul... Sikerült stacket építenem az egyik 5rebuyon, erre egy 1010 vs 55-öt buktam preollé egy román kutya ellen... Hihetetlen mit össze nem mákolnak a szőröstalpúak. Nem is ez az idegesítő, hanem az, hogy ülnek 3-an az asztalnál, pofáznak össze vissza, oltanak mindenkit, hogy mennyire jó játékosok, stb... Teszik mindezt úgy, hogy ilyen 30/2-es statokat produkálnak, ami hosszútávon semmire nem jó. Amikor meg az agyhalott kutya betolja 55-el, én meg lecallolom 1010-el, akkor meg örjöngenek, hogy mekkora all-in volt, mennyire faszagyerek, mert jött az 5-ös flopon. Ilyen embereket kéne szábab***ni, de nem akárhogy...

Mindegy, az a lényeg, hogy jó döntést hoztam, hosszútávon ennek ki kell jönnie, csak az idegesít rohadtul, hogy amennyiben ezt behúzom, akkor FT stackem van... Így meg regelhetek a kövi versenyre.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum február 06, 2010, 19:56:40
Igen, ezek idegesítőek, de nem szabad velük foglalkozni:) Mostmár jönnek majd a győzelmek:) Remélem nekem is, mert nagyon nem megy a game mostanság a freerollokon, és most pénzem sincs úgy, hogy fel tudjam tölteni bármelyik számlámat. Majd talán:)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 07, 2010, 17:50:10
Hát eddig botrány a mai nap... Két versenyen indultam eddig, a 11$ freezen JJ-vel floppoltam J102-t majd all in mentem, de egy ellimpelt AK úgy gondolta hogy lecallol, jutalma a turn Q. Most egy 5$ rebuyt tolok, UTG emelésére all in mentem KK-val, ezt KQo és AQo képes volt callolni, majd UTG fold. A boardra érkező (nem sorrendben) 45678 viszont megakadályozta a triplázást... Mire ezeket a sorokat leírtam, sikerült duplázni AA-val... Hátha összejön már végre egy versenygyőzelem.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 07, 2010, 22:28:28
Ígértem egy beszámolót az eddigi Carbon-os napjaimról:

Ma bebizonyítottam magamnak, hogy mekkora f*sz vagyok... Délután van két 5.5$-os rebuy verseny, mindkettőn elindultam. Az egyiken 8. lettem, a másikon pedig... Az történt, hogy 15 embernél toronymagas leader voltam, kb annyi zsetonnal, hogy ha FT-re érek, akkor még ott is 2x átlagom lesz. Ehhez képest kiestem a 11. helyen. Életemben nem játszottam még ilyen rosszul, hihetetlen amit műveltem. Gyakorlatilag fél óra alatt sikerült teljes mértékben kimerítenem, mindazt, amit a JÁTÉK IRÁNTI ALÁZAT TELJES HIÁNYA kifejezés takar. Valami nagyon nincs rendben a játékommal, mert a héten lazán nyerhettem volna 7-800$-t, ehhez képest viszont nagoyn kicsi +-ban zártam. Az a gond, hogy soha nem éreztem azt, hogy az alázattal gond lenne, de amit a héten műveltem, az sajnos ezt a mentalitást tükrözi... Ezen változtatnom kell, mert így sosem fogom újjáépíteni a BR-t. Igazából csak abban reménykedem, hogy nem ez a játékom új iránya, hanem ez egy elcseszett hét volt, amikoris a kulcsfontosságú helyzetekben kihagytam koncentráció terén.

Akkor jöjjön az eddig eltelt Carbon-os időszak számokban (vasárnap-vasárnap):

47 versenyen indultam, ebből sikerült 8 alkalommal FT-re érni, itt azonban, mint már utaltam rá, általában nagyon gyatrán játszottam, ezt a helyezések eloszlása is tükrözi:
1. x0
2. x1
3. x1
4. x0
5. x3
6. x1
7. x0
8. x1
9. x1
10. x0
Az első szám a helyezést takarja, míg az x után az a szám van, ahányszor az adott helyen végeztem.

Nos, ilyen gyenge időszakom még nem volt FT-ket tekintve, hogy ennyi alkalomból egyetlen versenyt se tudjak nyerni, de hogy még HU-t is ilyen keveset játsszak, az már tényleg nagyon gáz. Ezen kívül pedig ott van az a tény, hogy nagoyn sok FT-t én szórakoztam el, továbbá ott van egy 9. FT lehetőség is, amiről ugye fent írtam már... Ha 9 FT-vel számolok, pontosabban úgy mondanám, hogy 9 lehetőség normális nyereményre, akkor azt mondanám, hogy ebből 3-at, nagyon max 4-et nem én rontottam el...
Az FT-ken egyébként nagyjából 280$-t ért átlagosan az első hely, nem nehéz megmondani, hogy ebből nagyon keveset hoztam ki. Simán nyerhettem volna 7-800$-t tisztán, ha normálisan tudom hozni a saját játékomat. Egyébként a 7-800$-t én alsó határnak gondolom.

Na és akkor jöjjenek a legfontosabb mutatók (még leírni is rossz):
-47 verseny
-8FT
-43 óra játék
-128$ profit
-17.4%-os ITM
-36.6%-os ROI

Ha egy szóval jellemezhetném: SZÉGYEN.

A végére bedobtam mellékletnek két HM képet, az egyik egy grafikon az elmúlt hét ingadozásairól, a másik pedig napi szinten lebontva minden lényegesebb adat.


Összességében szerintem nagyon sokat játszottam, a közeljövőben biztos nem lesz ennyi időm, de most kíváncsi voltam rá, hogy mit tudok kihozni magamból egy hét alatt. Megpróbálom kijavítania  hibáimat, lesz mit. Több alázat, nagyobb odafigyelés és talán jönnek majd az eredmények is.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 09, 2010, 18:45:11
Nos, bekövetkezett az, ami tudtam, hogy előbb-utóbb befigyel majd, pont a múlt héten mutatott játékom miatt...

Ma eddig 3 versenyen indultam, meglett egy FT, 9. lettem, ráadásul úgy, hogy 17-18 embernél már megvolt az FT átlag stackem, de ekkor elfogytak a lapok, ha pedig emeltem, mindig ellenállásba ütköztem. Az FT-n pedig kaptam egy AK-t amire betoltam, sikerült egy AA ellen menni, sikertelenül. Volt még egy AA vs 66 ami ismét nagy falatnak bizonyult, majd egy AK vs KK ami ismét nem ment...

Ez van most, össze kell szednem magam, mert a múlt héten nem sikerült kihasználnom a lehetőségeimet (saját magamnak köszönhetem), most pedig egyre jobban meg kell küzdenem az FT-kért, ráadásul RNG sem sajnálja tőlem a coolereket.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 10, 2010, 19:14:09
Nos, örömmel jelentem be, hogy megvan az idei év első tornagyőzelme!  :beerchug:
Egy elég jól elrejtett AA-al (egyébként A fullal) sikerült megnyerni a versenyt, remélem a közeljövőben sok ilyen lesz még. Lényeg a lényeg, megtört a jég...
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum február 10, 2010, 20:19:46
Gratulálok! Jöhet a többi győzelem  :great:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Latzka Dátum február 10, 2010, 20:23:57
Szintén gratulálok :great:  Ezen az 1000$ garison általában nem szoktak meg lenni 100-an? Mi a tapasztalat?
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 10, 2010, 20:55:47
Köszi szépen Srácok!

Latzka: A délutáni versenyek hétköznap mind overlayesek, tehát nem szokott összejönni nevezésekből a garantált nyereményalap. Hétvégén azért már húzósabb egy kicsit, de délután még akkor is csak éppenhogy (ha) összejön annyi ember, hogy meglegyen a nyereményalap. Egyébként az új amerikai VISA/Mastercard ügy érdekes lesz majd, mert ez a terem is fogad amerikai játékosokat, sőt a versenyek kb nekik vannak kitalálva, délelőtt pl nincs is igazán értelmes verseny, az első délután 1-kor kezdődik, az utolsó jó verseny pedig hajnal 6-kor kezdődik. Kíváncsian várom, hogy mi lesz az amerikai játékosok sorsa, mert elég gyengék ebben a teremben (is).
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Várda64 Dátum február 11, 2010, 00:16:19
Idézetet írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 10, 2010, 19:14:09
Nos, örömmel jelentem be, hogy megvan az idei év első tornagyőzelme!  :beerchug:
Egy elég jól elrejtett AA-al (egyébként A fullal) sikerült megnyerni a versenyt, remélem a közeljövőben sok ilyen lesz még. Lényeg a lényeg, megtört a jég...

Gratulálok!  :great: Így tovább!  :ok:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Jóember Dátum február 11, 2010, 15:17:01
Gratulálok Robi, így tovább!  :ok: :beerchug:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 13, 2010, 22:52:32
Köszi szépen Srácok!

Azóta viszont történt egy-két dolog...

Szóval Yety20 barátom fejével sikerült dumálnom, mégsem hagyja abba, sőt ebben a pillanatban is itt toljuk, én lassan 24 órája, 4 óra alvással... Tegnap eNGine47 kollégával toltunk egy közös sessiont, új BR csúcsot állított be, nemrég kezdte a játékot, de nagyon jól halad. Hajnal 2 körül Yety20 is tiszteletét tette nálunk, elég sokat asszisztált, bár nem játszott. Hajnal  6-ig toltuk, eNGine47 lelépett, mi meg aludni akartunk, csak nem ment... 11-ig fent voltunk, toltunk pár SM satot, egyik sem sikerült, 11 körül bealudtunk, majd 4-kor ébredtünk, hogy akkor kaja, aztán újúlt erővel vághassunk neki a versenyeknek. Hát mit is mondhatnék, "szarul" sikerült a reunion utáni első session... Én négy versenyen indultam, ebből az egyiknél cseréltünk 50%-ot Yetyvel, itt én kiestem elég hamar, ő viszont FT-re jutott. Az eredményeinket a mellékletekben találjátok meg.  ;) .

Yety20 még jól áll egy 22 é Freezen a starson, jelenleg 29/70. Meglátjuk mi sül ki belőle.

Holnap starson 40$ BI 1.000.000$ garantált, mindkettőnknek kihagyhatatlan, ott valamit alkotni kell!
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum február 13, 2010, 23:26:03
Gratulálok, látom kezd menni újra a játék. Örülök, hogy egyre több siker a fórum tagjai között, persze egy kicsit irigykedem is:))))
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Várda64 Dátum február 14, 2010, 05:14:55
Szép teljesítmény Barátom, gratulálok!  :great: Kívánom, hogy sokáig tartson a lendület!  :ok:

U.i.: Yety20-ról pedig csak annyit: én megmondtam, hogy előbb-utóbb visszatér. Neki is sok sikert kívánok! (csak sose ellenem  :D  )
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum február 14, 2010, 09:46:25
Gratulálok! Szép eredmények.  :great:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 15, 2010, 00:00:38
Köszi a gratulációkat!

Dris: Nem kell parálni, egy min depo, aztán elindulsz te is felfelé.

Várda: Jaja, megmondtad, egyébként csak eszébe kellett juttatni, hogy mennyire szeret pókerezni..  ;D

Egyébként eddig tartott a micro million... SB vs BB(én) csatában maradtam alul:
Körfold, SB emel 3 BB-t, nálam J10o, megadom. Flop 1072, passzol, emelek kb 2/3-ad kasszát, mire rámtolja, kis gondolkodás után megadtam (előzmények alapján elég sokat blöffölő játékosnak tarthattak az asztalnál, úgy éreztem, hogy egy second pair is elég lehet a push-hoz az ellennek). Mutat: A7, hohóóóó mondom faszaaaa... Turn A. 85K-s stackkel játszhattam volna tovább 37K-s átlagnál, egy nagyon gyenge mezőnyben, egy nagyon gyenge asztalon.... Ehelyett maradt 15K, amit elbuktam egy AQ vs A9 leosztásnál, mert hiába esett a 9-es riveren, az ellen sort floppolt. GG

Egyébként egy asztalon toltam zackattak13-al, aki az officialpokerrankings ranglistáján a 25. helyen áll a pokerstarson... Meglestem a statjait, az elmúlt fél évben 330K-t szedett össze, ebből 137K tiszta... Ezt is megéltem, hogy ilyen prokkal játszhatok egy asztalon. Kár hogy nem sikerült kitartanom, egész szépen állnék...

Yety20-vel cseréltünk 50%-ot, mert nekem még nincs meg a BR-em ilyen versenyekhez, ő legaláb jól áll: 47K-s átlagnál van 65K-ja, reméljük a legjobbakat.


Kurvára sajnálom ezt a versenyt...
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 15, 2010, 04:39:30
Február, második hét:

Először is, sajnos a HM adatbázisom megsérült, így pontos grafikont nem tudok mutatni. A handek megvannak, de hiába importálom be, ha nem tudom, hogy mikor hol végeztem, mennyit költöttem rebuyra, stb, úgyhogy ez most elmarad...

A hét nagyon jól sikerült, több szempontból is:
1. amint láttátok elég sokat nyertem, legalábbis a megcsappant BR-omhoz képest nagyon sokat
2. a közös sessionök alkalmával elég sokat tanultunk egymástól Yetyvel
3. elolvastam Harrington versenykönyvének a második kötetét, immár végig, ebből is tanulhattam

Egyébként még van annyi update a héttel kapcsolatban, hogy Yety20 8xx helyen végzett a Micro Millionon, így mivel cseréltünk 50%-ot, ezért még ez az eredmény is megdobta a BR-omat egy picit (+173$)

A HM adatbázis vesztés miatt pontos adatot nem tudok mondani, de kb 1200-1300$ profittal zárhattam a hetet, aminek következtében a BR-t sikerült nagyon-nagyon megdobni, lassan kitűzhetem az idei terveket, bár ez még egy picit távoli, mert igazából nem nagyon tudom, hogy mit is várhatok magamtól, de azért leírok pár gondolatot, először rövidtávon, aztán hosszútávon, hogy kb milyen elképzelésiem vannak.

Előre leszögezem, hogy nem az eheti teljesítményem miatt gondolom így a dolgokat, mert azzal csak saját magamat verném át, hiszen ez egy kivételesen jó hét volt, ezzel tisztában vagyok én is.

A helyzet a következő: Sajnos az egyetem első félévét nagyon elrontottam... Emiatt nagyon kevés tárgyat tudtam felvenni (nincsenek emg az előkövetelmények), ráadásul azoknak a nagyrésze is csak vizsga, tehát nincs óra. Ennek következtében elég sok szabadidőm van és ki szeretném próbálni magam, hogy mit tudok alkotni a micro stakes világában. A felvételimet beadtam, tehát ne gondoljatok annyira elvetemültnek, hogy most akkor kész, vége a tanulmányaimnak, mert szeretnék tanulni (szeretnék mérnök lenni), de most egy olyan lehetőség van előttem, hogy van 8 hónapom arra, hogy egy olyan dologba fogjak, amiben úgy érzem, hogy vannak lehetőségeim, ráadásul szeretem is csinálni.
A lényeg, hogy annyit játsszak és tanuljak a játékról ez idő alatt, amennyit csak lehet, aztán meglátjuk mi sül ki belőle. Egyetlen dolog viszont van, ami egyfajta fogadalom:A felvételi után közel egyenlő időt szánni a tanulásra, mint az elkövetkezendő időben a pókerre. Asszem ez így korrekt. Mindenesetre nincs mit veszítenem, hál'Istennek vannak lehetőségeim, de azt nagyon sajnálom, hogy ellazultam az egyetem első félévét. Egyébként a most felvett tárgyakra is szeretnék annyi időt szentelni, hogy legalább ezekből l tudjak vizsgázni, hogy jövőre ne kelljen ismét...  Egyébként sem szeretném teljesen leadni a tanulást, mert akkor a jövőben nagyon nehéz lesz rászedni magam (így sem könnyű..) A legfontosabb pedig, hogy a játék mellett elegendő időt szánni a haverokra/bulikra/társaságra, ezen kívül egy normális napirendet betartani, mert nem akarok elzombulni... És akkor jöjjenek a céljaim:

Rövid távú célok:
1. A hónapot legalább 2000$ profittal zárni.

2. Megbeszéltük Yetyvel, hogy hónap végén legalább 100$ értékben rendelünk könyveket az amazonról. A legfontosabb a R1zen-Apestyles-PearlJammer féle tournament könyvek beszerzése lesz, ezek jelenleg a piacon a legjobb tour könyvek. Ezen kívül én még szeretnék 1-2 SNG-s könyvet beszerezni, igazából kettő van ami érdekelne, a Moshman-féle könyv és a Secrets of SNG-s. Az utolsó a sorban egy FLHE könyv lenne, mondjuk a stoxtrader féle.

3. Elolvasni a Winning Shorthanded Limit Holdem című könyvet, majd elsajátítani a játék alapjait.

4. A starson az F40 promó keretében mától indulnak 1.1$-os 40playeres sitek és a helyzet a következő: 40.000$/letolt sitek száma*megnyert sitek száma= ennyi extra nyereményt kapsz. Ezen a héten ismét nagyon sok időm lesz, beindítom a két monitort és legalább 12 asztalon fogom tolni a siteket egy héten keresztül. Kb 1000db-ot szeretnék letolni, ha már 30-at nyerek, már nem leszek minuszos, ráadásul nagy valószínűséggel ez a limit tele van gyengébbnél gyengébb játékosokkal... Egy nullszaldós játékkal is nagyon sokat lehet nyerni, pont a promó miatt és nem gondolom úgy, hogy 30-40db-ot ne tudnék megnyerni. Ez egy elég brutális cél, elismerem, főleg nekem, de valamit-valamiért. A HM-et megcsináltam, csak az adatok vesztek el, úgyhogy erről a projectről napról-napra szeretnék beszámolni.

5. A héten behúzni egy SM satot, mert hétvégén 4milla garantált, meg kéne próbálni...

Nagyjából ennyi lenne rövid távon, ezek a dolgok február/március elejére vonatkoznak.

Hosszú távú célok:
1. Megtanulni rendesen a tournament pokert, ez a legfontosabb.

2. Nagyon sokat olvasni és tanulni.

3. Yety20-vel úgy számoltuk, hogy a mi szintünkön havi 2000$-t össze lehet szedni, ezt szeretném megvalósítani a következő hónapok során zsinórban 3x egymás után. Ha ezt sikerülne elérni, az hatalmas lenne, legalábbis számomra.

4. Megtanulni rendesen FLHE-t játszani, majd ezzel a játékkal kirámolni pár bónuszt+ jó rakebacket elérni.

5. Megtalálni a nekem való termet: Ezzel bajban vagyok, nem is kicsit... A carbon tökéletes hely a BR építéshez, de ha rendesen multitablingelni szeretnék, akkor nincs elég verseny, továbbá a jobb regulárok ellen egyelőre kerülöm a játékot, ők este felé tolják általában, én viszont a délutáni versenyeket preferálom. Mondjuk Yety elég rég óta van ebben a teremben, szerinte verhetőek az itteni regek. Sharkscope-on már meglestem ki mit tud, azért van 1-2 igen durva eredmény, pl Sliekas-67.000$ profit, de vannak még elég jó eredményekkel rendelkező játékosok, pl LTUFlawless, Happoruu, OmNamahShivaya, stb... Egyelőre még kerülném ellenük a játékot, pontosabban az olyan versenyeket, ahol nagyon sok reg van.. Egyébként ezekkel a srácokkal már összeakadtam pár versenyen, akkora hátrányt én sem éreztem ellenük, de nem érzem azt, hogy jelen pillanatban olyan formában lennék, hogy keresnem kéne ezeket az arcokat, továbbá amíg nem áll össze a carbonos játékom, addig nem szeretném, hogy kiismerjenek. A legutolsó törnagyőzelmem során Yety20 asszisztált és nagy segítségemre volt, hihetetlen, hogy mennyi finomítást javasolt és nagyon nagy %-ban ezek eredményesek voltak, tehát itt még meg kell találnom az ideális játékstílust. Emellett a starson pl óriási a mezőny, megmondom őszintén, hogy nem igazán szeretek itt versenyezni, néhány tour kivételével. Tilthez még nincs meg a BR, Ongame-en nagyon befeszültem, iPokeren gáz a struktúra... Ezek közül kéne választani, de ez egyelőre tényleg csak távlat, mert még a BR építő fázisban járok...

6. Lazítani a játékomon: ez is nagyon fontos. Mostanában sokkal-sokkal feszesebben játszok, mint régebben, ami nem olyan jó, ráadásul elég rossz hatással van az eredményeimre is.

7. Sportolni: Heti 3-4 alkalommal fogok futni tavasztól, egyébként meg össze kéne szedni megint egy galerit, akikkel lehet kosarazni, azt imádom. A konditermen is gondolkozok, valszeg ez is megvalósul, de ez annyira nem vonz, mert valahogy unalmasnak találom...

8. Minden nap kivenni a kontaktlencsémet, nem pedig hordani néha napokon keresztül. Nem szeretném gallyratenni a szememet.

9. Sok közös sessiont tartani Yetyvel és eNGine-nel, HH elemzésekkel és egymás játékának fejlesztésével.

Ezek lennének a hosszútávú céljaim.

Összességében nem gondolom azt, hogy nem megvalósíthatóak, viszont ha nem sikerül, akkor sincs gond, ez pedig teljes nyugalommal tölt el.

Várom a véleményeket, ki szerint mi valósítható meg ezekből a célokból.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 15, 2010, 05:03:46
4. A starson az F40 promó keretében mától indulnak 1.1$-os 40playeres sitek és a helyzet a következő: 40.000$/letolt sitek száma*megnyert sitek száma= ennyi extra nyereményt kapsz. Ezen a héten ismét nagyon sok időm lesz, beindítom a két monitort és legalább 12 asztalon fogom tolni a siteket egy héten keresztül. Kb 1000db-ot szeretnék letolni, ha már 30-at nyerek, már nem leszek minuszos, ráadásul nagy valószínűséggel ez a limit tele van gyengébbnél gyengébb játékosokkal... Egy nullszaldós játékkal is nagyon sokat lehet nyerni, pont a promó miatt és nem gondolom úgy, hogy 30-40db-ot ne tudnék megnyerni. Ez egy elég brutális cél, elismerem, főleg nekem, de valamit-valamiért. A HM-et megcsináltam, csak az adatok vesztek el, úgyhogy erről a projectről napról-napra szeretnék beszámolni.

Nos, ez ugrott, ugyanis rosszul értelmeztem a kiírást.. 40000$/ Az összes lejátszott SNG (akár részt veszel benne, akár nem)* általad megnyert SNG, egy hét alatt meg lemegy nagyon sok ilyen, úgyhogy ebből értelmes profitot nem lehet csinálni.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum február 15, 2010, 11:47:06
Szia,

1, A mindepohoz sincs most pénzem, le kéne szokni a cigiről. Arra is csak azért van most pénzem, mert tippmixen nyerek minimálisan annyit, hogy azzal ne legyek gázba:) Nem tudok 2000 Ft-t se áldozni most a netes pénzkeresésemre:S

2, Tetszenek a terveid, és szívesen beszállnék én is egy ilyen közös sessionba veletek, illetve a sportot is támogatom, a futás pl nagyon jót tesz a pókernek, főleg a nagyversenyeknek, sokkal jobban bírod az 5-8 órás koncentrációt. Nagyon akartam pénzt szerezni az F40-es promókra, de nem jött össze, tehát így maradok a freerollozgatásnál, lesz ami lesz alapon. Sok esélyem nincs bankrollt építeni ebből, de legalább játszom. A legjobban attól félek, hogy nagyon hozzászokom a freeroll stratégiákhoz, és ha elkezdem a pénzes játékot, nehéz lesz visszaállni. Mindenképp microlimiten fogom kezdeni 1-2$-os buyin-es MTT-k, és SnG-k.

Neked sok szerencsét kívánok a havi 2000$-hoz. Uristen, ezt még kimondani is durva most:)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 20, 2010, 22:19:12
Sikerült bejutnom a Sunday Millionra, a lelgelső 11$-os 100seat GRTD satot húztam be. Igazából nem tudom, hogy elinduljak-e, mert 215$ az eléggé nagy még a BR-hoz, egyelőre kiregeltem, így van 215T$-om is plusszba, ami azért nem rossz. Az a helyzet, hogy a héten elég keveset játszottam, ráadásul itt-ott eléggé lélektelenül, máshol pedig jókorákat cumizva (volt 1-2 deep run, de a kulcsmomentumokban elhagyott a szerencse), kicsit kiégettnek éreztem magam. A héten talán ez volt az első értelmes eredményem, ezen kívül ment még egy kevés cg, ami viszont igen jól hozott a limithez képest. 1333 handet toltam le FL 0.25-0.50-en, tehát a minta az gyakorlatilag semmi, de +58$-ban zártam, igaz volt ez 72 is.

Az, hgoy indulok-e elég sok dologtól függ:
1. sikerül-e még behúzni újabb selejtezőket
2. mennyi kedvem lesz nekimenni egy olyan versenynek, ahol a teljes esélytelenek nyugalmával indulok egy >20.000 fős mezőnyben
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum február 20, 2010, 22:24:38
Grat:)

Én is agyaltam azon, hogyha nyernénk egy belépőt a SM-re, akkor mit tennék, mert sokat dob a bankrollon. Nem tudtam dönteni, majd ha ott leszek, eldől minden:)
Mellesleg nem indulnak 20ezren a versenyen, kb 7-8 ezer szokott lenni az indulok száma, ez most lehet 9 a nagy prize pool miatt. Előző héten 8341-en indultak:)

Dris
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 20, 2010, 22:38:01
Köszi szépen. Egyébként szerintem lazán lesznek 20.000-en, de ha mégsem, akkor 15K biztos. Figy, elég nagy reklámot csaptak neki, ráadásul ilyen 100seat GRTD-s versenyek indulnak minden második órában, ahol azért összejön ~200 SM BI és akkor a DBI-seket még nem számoltuk.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum február 20, 2010, 22:42:21
Jah bocsi, nem néztem, hogy most ilyen sok 100 hely GTD-s van, általában csak 1 ilyen verseny indul:)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum február 20, 2010, 22:42:52
Gratulálok az SM jegyhez  :great:

Szerintem is lesznek 15-20 ezren  ;)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Latzka Dátum február 20, 2010, 22:56:32
Ez nem semmi dolog, nagy grat :ok: A döntés nehéz; ha nem lenne ez az emelkedett indulószám, akkor a rajtra szavaznék, így meg passzolok. Az biztos, hogy kellemes teher lehet ezen filózni :)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 21, 2010, 16:49:34
Eldöntöttem, nem indulok a SM-on. Tegnap rá kellett volna feküdni a satokra még egy picit, de nagyon fáradt voltam, úgyhogy inkább hagytam. Ma pedig már csak turbo satok vannak 1K kezdő stack 5 perces vakszintek, az ilyen versenyeket meg utálom, úgyhogy inkább meghagyom a T$-okat és normális versenyeken indulok majd vmikor, vagy az is lehet, hogy eladom, igaz akkor bukok pár %-ot. Ha esetleg Yety20 indul, akkor azért veszek belőle 10-20%-ot, de sztem ő is kihagyja.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 21, 2010, 21:13:12
Február, harmadik hét:

Elcseszett egy hét volt ez... Elég keveset játszottam, egész héten nem éreztem túl nagy késztetést a játékra. A versenyek nem igazán mentek, carbonon pl az első hetem FT nélkül, bár ez inkább annak köszönhető, hogy tényleg keveset toltam, ráadásul amikor a közelében lehettem volna akkor pl 89vs59-et cumiztam, vagy valami hasonló. Tényleg, vajon miért kell 4K-s stackből UTG+1-en 300-as vakoknál 95s-el limpelni? Na mindegy, remélem sok ilyen suttyó marad a carbon mezőnyében és akkor nem lehet gond.

Kedden toltam starson egy 11$ deep stack versenyt, ennek az elejét még Dris is látta. Elég szarul játszottam, aztán jött egy elég jó mutatásom, K magas boardon elég jól éreztem, hogy az egyik aggro srác nem veri a 1010-emet, úgyhogy itt sikerült felduplázni, majd innentől kezdve már senki nem akart velem komolyabb partiba keveredni, tehát sok kisebb kasszával, majd egy nagyobbal, sikerült kb 3x átlag stacket építenem, ekkor azonban beütött a tré: AK<A10, JJ<99 és QQ<A9, ezt a 3 partit sikerült elbukni, mindegyiket úgy, hogy 1/3-ad FT átlagstackem lett volna 170 embernél. Igazából a QQ-t azt én basztam el, legalábbis turnön, picit tilten voltam és akkor pattant a húr... Aztán kiestem.

Szerdán volt egy 8.8$-os 500 cap-es verseny amin jól mentem starson, de egy ruszki srác kiejtett... Ezt a leosztást be is másolom, mert számomra elég érdekes, kíváncsi vagyok amjd a véleményekre:

PokerStars Game #39950727365: Tournament #242038870, $8.00+$0.80 USD Hold'em No Limit - Level XV (300/600) - 2010/02/18 19:28:57 CET [2010/02/18 13:28:57 ET]
Table '242038870 33' 9-max Seat #8 is the button
Seat 1: Laudi17 (10494 in chips)
Seat 2: SShMeLL (31765 in chips)
Seat 3: toff72 (21300 in chips)
Seat 4: uk197 (15740 in chips)
Seat 5: mikiland (11195 in chips)
Seat 6: xChukky18x (16861 in chips)
Seat 7: chlee1974 (23509 in chips)
Seat 8: th3PR0j3ct0r (32961 in chips)
Seat 9: brucebiw (13403 in chips)
Laudi17: posts the ante 70
SShMeLL: posts the ante 70
toff72: posts the ante 70
uk197: posts the ante 70
mikiland: posts the ante 70
xChukky18x: posts the ante 70
chlee1974: posts the ante 70
th3PR0j3ct0r: posts the ante 70
brucebiw: posts the ante 70
brucebiw: posts small blind 300
Laudi17: posts big blind 600


*** HOLE CARDS ***
Dealt to th3PR0j3ct0r [Ks As]
SShMeLL: raises 1800 to 2400
toff72: folds
uk197: folds
mikiland: folds
xChukky18x: folds
chlee1974: folds
th3PR0j3ct0r: raises 4100 to 6500
brucebiw: folds
Laudi17: folds
SShMeLL: raises 25195 to 31695 and is all-in
th3PR0j3ct0r: calls 25195
*** FLOP *** [5h Qd 6d]
*** TURN *** [5h Qd 6d] [6c]
*** RIVER *** [5h Qd 6d 6c] [7s]
*** SHOW DOWN ***
SShMeLL: shows [Jh Js] (two pair, Jacks and Sixes)
th3PR0j3ct0r: shows [Ks As] (a pair of Sixes)
SShMeLL collected 64920 from pot


*** SUMMARY ***
Total pot 64920 | Rake 0
Board [5h Qd 6d 6c 7s]
Seat 1: Laudi17 (big blind) folded before Flop
Seat 2: SShMeLL showed [Jh Js] and won (64920) with two pair, Jacks and Sixes
Seat 3: toff72 folded before Flop (didn't bet)
Seat 4: uk197 folded before Flop (didn't bet)
Seat 5: mikiland folded before Flop (didn't bet)
Seat 6: xChukky18x folded before Flop (didn't bet)
Seat 7: chlee1974 folded before Flop (didn't bet)
Seat 8: th3PR0j3ct0r (button) showed [Ks As] and lost with a pair of Sixes
Seat 9: brucebiw (small blind) folded before Flop

Bennem a ez játszódott le:
Elég nagy UTG emelés volt, ráadásul a srác eléggé aktív volt az előtte lévő partikban, tehát annyira nagy tulajdonságot nem nyilvánítottam neki (még). Dobott mindenki, majd én visszaemeltem, igazából reméltem hogy tudok dobatni, vagy esetleg lecallol, aztán flopon lejátszhatom. Ennek ellenére ő úgy gondolta, hogy ilyen stackméretek mellett ő all-in megy. Ekkor arra gondoltam, hogy AA és KK 90%-hogy nincs nála, ezt abból gondoltam ugye, hogy maradt 3 A és 3 K a pakliban, nem valószínű hogy kettőt kap ezekből, ráadásul ilyen deepen egy KK/AA-al minek menne all in? A későbbi utcákon megblöfföltethet, stb, tehát ennek nem láttam értelmét. Kb ilyesmi lapokra gondoltam: 1010, JJ, QQ, AJs+ AQ+. Ezekből 3-al egy flipet játszok (45-46%-om van ellenük), a többit pedig dominálom, tehát úgy gondoltam, hogy elég jó vagyok a range-e ellen, továbbá eddig is sok akciót mutatott, tehát nem gondoltam egy rossz megadásnak, ennek ellenére lehet, hogy az volt. Nemtom. Annyit még kiegészítésnek hogy ekkor még 80 ember volt hátra, ebből 11. helyen voltam, viszont ha húzom, akkor az FT átlagstack 1/3-ada itt is meglett volna. Várom a véleményeteket a partiról, mert sztem határeset, akár el is lehetett volna engedni, de az előzmények alapján én inkább megadtam.

Szóval innen is kiperegtem. Csütörtökön nem játszottam sokat, pénteken semmit, mert lenéztünk haverokkal az egyik szórakozóhelyre. Szombaton ugye jött a már látott sat, ma pedig ismét keveset játszottam.

A hét mérlege:
Cashgame: +40$ (ebben minden limit/minden eredmény benne van)
Tourney: +63$

Hát ez elég vérszegényre sikerült, de ezzel a játékkal kb ennyit érdemeltem.
Grafikonokat most nem teszek be, mert nincs kedvem másolgatni, meg azt úgyse nagyon nézi meg senki. Majd legközelebb.

A jövő héten szeretnék sokat versenyezni, a legfontosabb, hogy zárás lesz a Carbon MTT leaderboardon, a TOP100 indulhat egy freerollon, ahol az első hely egy 12.500$os WSOP package, ezt még kihagynám (több ok miatt, pl túl fiatal vagyok, stb), de a 2. hely is 750$-t fizet. Jelen pillanatban a 130. hely körül tanyázok, ez annak köszönhető, hogy a héten nem értem el semmit carbonon... Kb 30 pont a lemaradásom a 100.-hoz képest, ezt szeretném ledolgozni,elméletileg nem kéne, hogy gondot okozzon. A jövőhéten pókeres szempontból ez lesz a legfontosabb.

1 hét van hátra a hónapból és nem sok kell ahhoz, hogy meglegyen az első (legalábbis a szeptemberig tartó időszakban) +2K-s hónapom. Pontos adatot nem tudok mondani, de kb olyan 700$-t kéne termelnem ahhoz, hogy meglegyen. Az elveszített HM adatbázisnak és a folyamatos teremváltásoknak köszönhetően nem tudom, hogy mennyi volt hó elején a roll, csak megközelítő értéket tudok, de a lényeg, hogyha megvan a héten a 700$, akkor kb megvan a 3/1. 2K-s hónapom.

Remélem hogy ez a két cél elég motivációt ad majd, mert a héten eléggé lélektelenül játszottam, most viszont nagyon meg akarom hajtani február utolsó hetét.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Rob Agibaf Dátum február 22, 2010, 08:51:51
Az AK játékban nekem TJ Cloutier az etalon (T.J. Cloutier - Tom Mc Avoy - Championship No-Limit & Pot Limit Hold'em 136-139. oldal).

Ő "walking back to Houston"-nak hívja a big slicket, a housoni pókeresek közül ugyanis jónéhányan elvesztették már az autójukat Texasba átruccanva azáltal, hogy mindent feltettek rá.

"TJ szerint" azzal, hogy visszaemeltél, kizártad magad abból a döntési lehetőségből, hogy kiszállj a potból, mielőtt a stacked nagy részét be kellene tolnod. Nagyon sanszos volt, amint írtad is, hogy egy nem túl magas pocket párral állsz szemben. Ha csak simán megadod és lejön ez a flop, akkor rengetegféle lehetőséged lett volna elvinni egy ennél vélhetően kisebb, de azért csinos potot. Akkor ugyanis egy ilyen flopon döntéshelyzetbe kerül, nyilván tart a dámától, de azért vélhetően tűzel, neked pedig kényelmes döntést kell hoznod, hogy félblöff visszaemelsz bízva abban hogy vagy kiszáll, vagy jön az ász vagy a király, vagy pedig minimális veszteséggel kiszállsz a potból.

TJ hovatovább azt írja (mondjuk egy kilencmagas flop esetére értelmezve): "Sok játékos ilyen szituációban azonnal megtámadja a potot, meglátják a baby flopot és gyerünk! Szerintem ez hiba, meg kell adni az ellenfélnek a tiszteletet, hogy volt valamije, amire először emelt. Ha kilencmagas flop jön, akkor lehet valamije, amivel veri a boardot... ... Ha valaki egy ilyen flopon emel, amikor AK van a kezemben, akkor az ott és akkor viszi a kasszát. És egy kicsit sem érdekel, hogy mije van. Ami engem illet az AK az AK, amit két kettes is lever. Az AK egy roppant erős hand, ha ki tudod egészíteni valamivel, de nem sokat ér, ha nem."

Sok beszédnek sok az alja: én a helyedben csak megadtam volna az emelést...

Gratulálok a februári eredményeidhez, és örülök, hogy ilyen alapos naplót vezetsz, sokat tanultam már eddig is tőled, és remélem még lesz rá módom a későbbiekben is!

Üdv!

Rob


Idézetet írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 21, 2010, 21:13:12


Szerdán volt egy 8.8$-os 500 cap-es verseny amin jól mentem starson, de egy ruszki srác kiejtett... Ezt a leosztást be is másolom, mert számomra elég érdekes, kíváncsi vagyok amjd a véleményekre:


Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 22, 2010, 21:46:11
Megrendeltük a könyveket, amiket szerettünk volna, íme a lista:

Pot-Limit Omaha: Understanding Winning Play by William Jockusch
Sit 'n Go Strategy by Collin Moshman
Secrets of Sit 'n' Gos: Winning Strategies for Single-table Poker Tournaments (D&B Poker) by Phil Shaw
Secrets of Short-Handed No Limit Hold'em: Winning Strategies for Short-Handed and Heads Up Play by Danny Ashman
Winning Poker Tournaments One Hand at a Time Volume I by Eric 'Rizen' Lynch
Advanced Pot-Limit Omaha: Small Ball and Short-Handed Play by Jeff Hwang

Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 22, 2010, 21:53:31
Rob: köszi szépen a választ. Ezt a könyvet is meg fogom rendelni sztem, mert érdekes lehet. Viszont:

Nemrég olvastam egy sztorit, Mili írta az egyik újságban, hogy pont TJ Cloutier-vel voltak egy asztalon és hogy kedves arc, meg stb és hogy tisztelte Milit. Aztán egyszer Mili emelésére 3betelt TJ, Mili dobott, majd Cloutier megmutatta az AK-t és azt mondta: Kölyök, ez a minimum amivel rád emelek.

Igazából az a netses, hogy érdemes-e ilyen helyzetben callolni AK-val.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum február 22, 2010, 22:05:18
Én is gondolkodom egy könyvön:   Harrington on Cash Games

Mit szóltok hozzá?  Esetleg tudtok róla valamit vagy tudtok ajánlani mást cash játékra?
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum február 22, 2010, 22:11:41
Harringtonnak jó könyvei vannak, de mindenképp angol nyelven olvasd el, mert túl sok mindent magyarosítanak a fordításnál:)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 22, 2010, 22:34:27
Gigazo: Yetynek megvan mind a két kötet, de sztem még hozzá sem nyúlt. Egyébként jó véleményeket lehet róla olvasni, de igazából nekünk ezen a szinten (gondolok itt NL5, NL10-re) még felesleges az a könyv. Beleolvasgattam már párszor Yetynél, szinte kizárólag medium-high stakes partik vannak benne, ami azért magasabb szintű gondolkodást igényel, mint a mi szintünk. Biztos, hogy jó olvasmány, de szerintem erre a szintre még nem kell, ennek ellenére kötelező anyag szerintem, ha esetleg megveszed/elolvasod biztos hogy nem fog ártani, ha más nem, akkor a későbbiek során magasabb szinteken hasznát fogod tudni venni, abban biztos vagyok.

Persze azt hozzáteszem, hogy mi úgy állunk a NLHE cg-hez, hogy gyakorlatilag tudjuk, hogy nem lehetünk nyerő játékosok, mert egyszerűen nem tudjuk megállni, hogy ne wp-zzünk... A legnagyobb bukóink a NLHE cg-hez kötődnek. Október-November környékén pl oda jutottunk, hogy fogadást kötöttünk: egyikünk sem ülhet be NL cashgamere egy hónapig, ha mégis akkor 50/100$-t fizet a másiknak (a pontos összegre már nem emléxem). Mindenesetre igen jó hónapot zártunk, hogy nem toltunk cg-t.

Egyébként a rendelésben benne van egy SH NLHE cg könyv, arra kíváncsi vagyok.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum február 22, 2010, 23:23:50
Köszi az infót, akkor egyenlőre várok a vásárlással és várom a véleményedet a rendet cg könyvről  ;)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 23, 2010, 00:30:48
Még annyit esetleg, hogy ugye mondtad, hogy NL10-en tolod. Én is előbb-utóbb biztosan bele fogok vágni a cg-be komolyabban, kezdésnek én is a NL10-et fogom választani. Viszont ha már NL10, akkor nem a Harrington könyvvel kezdeném, hanem befizetnék valamilyen oldalra, ahonnan videókat lehet leszedni (nekem most 1 hónapos deuces cracked előfizetésem van) itt kiválaszthatod azokat a videókat, amelyek a saját limitedről szólnak, tehát kimondottan arról a szintről fogsz tanulni, ahol vagy. Van még más előnye is: szórakoztatóbb mint egy könyv, ráadásul sokkal intenzívebb. Deucescracked-en van 7 napos trial, annyi videót szedsz le amennyit akarsz. Sztem próbáld ki.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum február 23, 2010, 07:37:12
Köszi az ötletet, később ránézek  :ok:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 24, 2010, 22:10:37
Szerda van, gondoltam írok egyet:

Elég érdekesen alakul a hét póker szempontjából.. Abból a célomból, hogy sok versenyt akarok tolni, stb... még nem sok valósult meg. Ennek több oka is van: egyrészt valahogy nincs kedvem versenyezgetni, a másik ok pedig egy kicsit összetettebb:
Eléggé érdekelnek a SNG-k, viszont eddig elég nagy gondjaim voltak vele. A lényeg, hogy nem találtam túl érdekesnek őket, meg nem is volt hozzá türelmem. Viszont egy ideje már cseszteti a fantáziámat az SNG-zés gondolata, többek között ezért is rendeltem két SNG-s könyvet. Szal a lényeg, hogy úgy gondoltam, belevetem magam a SNG-k világába, na nem sokáig, durván egy hónapot tervezek intenzíven SNG-kkel tölteni + február maradék részét szánom még rá, erre a két időszakra a terveim elég merészek:
1. Feb 25-28: Befizettem deucescraked-re, leszedtem a Last Man Standing nevű sorozatot, ami micro SNG-kről szól. Nagyon jó anyag, kiválóan elmagyarázza a srác az alapokat, majd egyre komolyabb dolgokba megy bele. Négy részt lestem meg eddig, van még négy. Ezt mindenképp szeretném befejezni, mert elég nagyot lendített a játékomon. Emellett van egy elég beteg cél: Stars 3.4$-os siteken indulni, 20db sessiont kéne letolni 8 asztalon, ahhoz, hogy meglegyen még a hónapban a Silverstar. Van még aktív bónuszom is, úgyhogy mindenképp megérné játszani, a 8 asztal meg nem gond. A probléma csak a 20db sessionnel van... Nem tudom, hogy ezt megtudom-e csinálni, ha nem, akkor sincs nagy gond, a lényeg, hogy letolja annyi SNG-t amennyit tudok és gyakoroljak, hogy a márciusi programnak legyen esélye megvalósulni.

2. Március: Carbon SNG leaderboard: 1. hely 2000$-ért. Ez egy érdekes dolog... A lényeg, hogy akkora suttyók vannak februárban az élen, hogy meg kell próbálnom nekem is. A tét lényegtelen, nem nagyon függ tőle a pontszámítás, ugyanis 0.50-10$ között ugyanannyi pontot kapsz a sitekért, 10$ felett változnak a dolgok, de 10$ felett nem sokan játszanak a teremben, konkrétan nagyon ritka a 10$ feletti SNG. Szóval: amilyen sit indul 5$-ig, olyanra nevezek. Ha 0.5$-ost kell játszani, akkor azt fogok... SH-FR, tökmindegy. A lényeg, hogy sok legyen és elöl végezzek. Ha nagyon butulna a helyzet, akkor kiszállok. Nem kockáztatok sokat, ha az első napokban megpróbálkozok vele, ha nagyon betegek az ellenfelek, akkor hagyom a ****ba, max kiszállok pár $ bukóval. Viszont az az első hely 2000$-ért igen tetszik.

Más. Tegnap, meg ma játszottam pár sitet Starson, eddig nagoyn jó eredményekkel. Ha megvan a 100db lejátszott SNG, akkor betolok egy grafikont. Ma kipróbáltam, hogy tudok-e egyszerre 15 asztalon játszani. Tudtam. 15db 1.15$-os turbo DoN-t toltam a teszt kedvéért, 15/10 win. Nem tervezem azt, hogy ennyi asztalon fogok játszani a közeljövőben, de azért tetszett.

Egyébként a +700$-ról még nem tettem le... Terveim szerint beiktatok pár Sunday Million DS satot, meg mellette indulni fogok 1-2 versenyen is, aztán reméljük a legjobbakat. Egyébként első hónapnak nem is olyan rossz ez a február, bár nyilván lehetne sokkal jobb is, gondolok itt a sok elcseszett FT-re az első héten, na meg az ellazult múlt hétre...

A könyvek március 18-ra jönnek meg az amazon szerint.

Nagyjából asszem ennyi.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 25, 2010, 16:54:47
Lol, Carbon 11$ freezen hozta magát RNG... Végülis spliteltünk, de akkor is. Egyébként preflop ollé volt.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 25, 2010, 21:39:44
Mai egyetlen értelmes eredményem, a kieső handem asszem minősíti a Carbon mezőnyét. Pontos HH-t nem tudok mutatni, mert a Carboné értelmezhetetlen, ha bemásolom, inkább leírom:

4-en vagyunk, vakok 120/600/1200.
Én UTG 34K stack, lapom JKo. Emelek 2700-ig, dealer call, BB call.
Flop:K43 rainbow. BB check én emelek 6600-ig a 9180-as kasszába, dealer call, BB fold.
Turn: 3. Emelek 17600-at a 22380-as kasszába, rámtolják, megadom. Dealer mutat Q3s!!!
River: 5

Na az ilyen embereket kéne szájba****ni, gondolom mondanom sem kell hogy egy amerikai "élpókeres"-t tisztelhetünk a személyében. Tipikusan az a leosztás, amikor az ég világon semmit nem lehet tenni azért, hogy elengedje azt a szart...

Ezen kívül volt még egy hasonló verseny, ahol 14. lettem, egy KJ vs J10 partiban meggyengültem (flop AK10 turn10...), majd egy ellimpelt AA-ba toltam A10-el...
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Várda64 Dátum február 26, 2010, 08:23:31
Gratulálok!  :great:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 28, 2010, 02:08:20
Na ezen a héten is összejött egy SM sat. Egyébként 900 zsetonról jöttem vissza (kb 200 vagy 300-as vakoknál), azonban a comeback után is elég nagyot kellett küzdenem, mert ugye azért jönni is kellett felfelé, meg persze ez a sat nem olyan deep (1500 kezdőzseton, 10perces vakszintek)... Sikerült megtalálnom olyan lapoütközéseket... AQ vs AK, AK vs KK és társaik...
Ezek után egy hatalmasat sikerült mákolnom (mondjuk mostanában már rámfért...), szóval 10K volt előttem, amikor is 1K volt a vak, tehát volt 10 BB-m. Lapom A6, menni kell, push. Hatalmas stack megadja, mutat AQo, de a flopon és a riveren is virított a 6-os, úgyhogy sikerült feljönnöm, onnan pedig már nem volt semmiféle gondom.

A versenyről kiregeltem, így a számlámon ismét van 215T$, amiből versenyzek, vagy SNG-zek, mert elég valószínűtlen, hogy elindulok az SM-en.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum február 28, 2010, 09:18:36
Gratulálok !   :great:

Lassan engem is felbátorítasz egy ilyen sathoz, bár az én bankrollom még nem igazán engedi ezt meg. :(
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Várda64 Dátum február 28, 2010, 12:25:16
Gratulálok!  :great: Egyébként jól tetted, hogy kiregeltél a versenyről, tudod a "mi szintünkön" az a 215 dodó is nagyon jó egy pár nevezésre.  :ok:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 28, 2010, 12:43:42
Köszi szépen Srácok!

gigazo: Ha akarsz indulni, viszont nincs meg a BR, akkor pre-satolj. Minden órában indulnak MTT satok a Sunday 1/4 Million-ra 2.2$-ért, ahol ha nyersz, 11$-t kapsz. Ha kiregelsz, akkor pedig lesz 11T$-od, amiből nevezhetsz az SM satra. Ezen kívül az SNG részen találsz még 1.1$ 45 playeres S1/4M satot, ahol 4 hely kiadó, valamint 2.2$-os 36 playeres S1/4M satot, ami turbo, de 6 hely kiadó. A T$-okat halmozhatod, felhasználhatod, eladhatod, én régen elég sok ilyen 2.2$-os satot játszottam, elég gyenge a mezőny.

Várda: Persze, nyilván jó az a 215$, meg elég jól megdobja a BR-t is, ráadásul tényleg sok versenyt le lehet belőle tolni. Egyébként láttam, hogy tegnap rám írtál skype-on. Bocsi, de aludtam, amikor meg felkeltem, már Te sem voltál fent. Ha még aktuális, akkor megdumálhatjuk ma is, mert fent leszek.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum február 28, 2010, 12:57:45
Végül is igazad lehet ezt a "Sunday 1/4 Million 2.2$-ért" szoktam játszani olyan 40-50%-os sikerrel ami elég jónak mondható csak eddig a nyereményt a magyar versenyek nevezésére használtam  :ok:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 02, 2010, 09:16:05
Vége a februári hónapnak, íme az összegzés:

MTT:
Sikerült csinálnom 12db FT-t, behúzni két SM satot, továbbá kétszer cseréltünk%-ot Yetyvel, mindkétszer jól jártam. A profitom legnagyobb részét ez tette ki, egy picit lehetne jobb is, de kezdetnek nem rossz, meglátjuk mit sikerül alkotni márciusban. Grafikont a HM adatbázisvesztés miatt csak az utolsó két hétről és az azt megelőző vasárnapról tudok mutatni, a normális eredmények meg előtte jöttek.

SNG:
Azt hiszem itt sikerült a legnagyobb fejlődést felmutatnom, pár video helyretette a játékomat, de van még mit javítani. A legfontosabb mutatók (csak SNG):
-83db lejátszott SNG
-ROI: 13.1%
-ITM: 39%
-Profit: 48.95$
-Játékidő: 14.9 óra
-Órabér: 3.28$
-Átlag BI: 4.48$

Az SNG grafikont a mellékletek között találjátok.

Cashgame:
... Gyakorlatilag nem játszottam annyit, hogy erről értelme legyen beszámolni.


Összességében nem mondanám azt, hogy elégedett vagyok a hónappal, de azt sem mondhatnám, hogy rosszul sikerült volna. Sikerült rendbehoznom a BR-t, volt 1-2 szebb eredményem, viszont az első héten volt pár elrontott FT, az utolsó két hétben pedig jobban odatehettem volna magam, de annyira nem is volt kedvem játszani, meg motiválatlan voltam, kicsit úgy érzem, hogy a második hét eredményei miatt elkényelmesedtem. Remélem máskor ez nem fog megtörténni és akkor tényleg semmi akadálya a 2K-s hónapnak. A teremváltás elég jól sikerült, hiszen a Carbon meghozta azt, amit vártam tőle, sikerült felmutatnom jópár eredményt, most pedig már 3 teremben van pénzem, tehát bőven van lehetőségem játszani.
A legnagyobb célt, a 2K-s hónapot nem sikerült hozni, de őszintén szólva amikor kitaláltam, nem gondoltam arra, hogy ez akár februárban is sikerülhet.
Aminek viszont nagyon örülök, az az, hogy megrendeltük a könyveket, elméletileg március 18-án jönnek meg, továbbá eszméletlen mennyiségű SNG/MTT/FLHECG videot töltöttem le, tehát lesz miből tanulni, aminek eredményét remélhetőleg minél hamarabb észreveszem a játékomon.

Márciusi célok:
Szeretnék legalább olyan hónapot hozni, mint februárban. Ezen kívül van még két aktív bónuszom (Stars/Tilt) összesen 200$ körüli értékben, ezeket mindenképp ki akarom szedni. Carbonon szeretnék értelmes eredményeket hozni, ami az elmúlt két hétben nem igazán jött össze. Március 10-én (ha jól tudom) kezdődik a Mini FTOPS, pár eventen szeretnék elindulni, a legfontosabb az első 22$-os freez, a másik pedig a main event, az 55$ 800K$ garantált, ezeken kívül talán még belefér 1-1 event, de a Tilten még elég kicsi a BR ahhoz, hogy biztonságosan tudjak indulni ezeken a versenyeken. Jó lenne minél több SM satot behúzni, mert májusban SCOOP és már kinéztem pár eventet, amiken szeretnék elindulni, ez pedig nem lesz olcsó, még akkor sem, ha csak a low BI-eseken indulok. Kicsit messze van még a május, de azért bemásolom, hogy kb mit terveztem az SCOOP-ra:
Május 2. 13:00ET Event 01-L: $22 NL Hold'em [6-max], $250K guaranteed
Május 2. 17:00ET Event 02-L: $22 NL Hold'em, $500K guaranteed (2-day event)
Május 3. 14:00ET Event 03-L: $5.50 NL Hold'em [6-max, rebuys], $250K guaranteed
Május 4. 20:00ET Event 08-L: $11 NL Hold'em, $100K guaranteed
Május 11. 20:00ET Event 26-L: $11 NL Hold'em, $100K guaranteed
Május 12. 17:00ET Event 28-L: $11 NL Hold'em (rebuys), $200K guaranteed
Május 14. 14:00ET Event 31-L: $22 NL Hold'em [1 rebuy, 1 add-on], $250K guaranteed
Május 16. 13:00ET Event 37-L: $22 NL Hold'em, $200K guaranteed
Május 16. 17:00ET Event 38-L: $109 NLHE Main Event - L, $1M guaranteed (2-day event)

Visszatérve még a márciusra: a Carbon SNG leaderboardot kihagyom, mert sztem többet érek azzal, ha MTT-zek, meg normális SNG-ket tolok, továbbá nagyon lassan telnek meg a sitek, sztem pár óra után attól lennék tilten, hogy nincs értelmes mennyiségű (és akkor még nem is beszéltem az értelmes BI-ről...) sit.

Nagyjából ennyit gondoltam.

Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum március 02, 2010, 15:28:54
Gratula  a hónapodhoz:) A SCOOPhoz annyit szólnék, hogy a terveim között vannak az alábbi versenyek:
Május 4. 20:00ET Event 08-L: $11 NL Hold'em, $100K guaranteed
Május 16. 17:00ET Event 38-L: $109 NLHE Main Event - L, $1M guaranteed (2-day event)

Illetve van még egy, ami téged nem érdekel, az a 16,5$-os HU event:)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 03, 2010, 17:06:07
Eldőlt, a márciust egy kis pihenővel kezdem...

Kicsit kezd szét***ni az ideg, mert kb 1 hete nem bírnak kitartani a lapjaim, de egyik teremben sem. Elég szarul megy a zsuga, az az igazság. A bukó nem számottevő, inkább break evennek mondanám a hullámvasutazás közben, most épp -40$ körül van, de ez 5-10$-os BI-eknél semmi. Az a kiakasztó, hogy egyszerűen nem jutok egyről a kettőre már legalább két hete. Amikor volt az a szombati nap, amikor elég jól mentem két versenyen is, na azóta mintha elvágtak volna. Carbonon 1 vagy 2 FT, starson két SM kupon (ami nem rossz, csak egy normális versenyeredménynek jobban örülnék). Mint mondtam az utóbbi időben egyszerűen nem tartanak ki a lapjaim, ha egy 5 éves kisgyerek ülne le velem játszani, még sztem ő is rommá verne... Egyszerűen tényleg mindegy kivel játszok, lábtörlőnek érzem magam. Starson nagyobb, mint átlagpotokat bukok versenyek közepén úgy, hogy leesik pl két overcard riveren az ellennek, vagy épp rámtolják gutshottal, én szettel callolok, riveren kiegészülnek... A legjobban a mai 2$ 1reb 1ao tetszett... Turnön sorom van, srác rámtolja, KQ kétpár nála, river Q... Mindemellett rájöttem, hogy az FTP-t miért is hívják így... Mert kegyetlenül tiltre tud tenni... Ma hajlamos voltam elhinni, hogy beindult a zsuga. Abban a pillanatban estem ki két sitről, AA vs 22 (2810flopon) és AQ vs AJ (AJ2 flopon, az enemy UTG-ből limpelt AJ-vel, gg, meg is érdemelte a flopot...). Ami igazán gondot okoz, az az, hogy ez az egész kezdi rányomni a béleygét a játékomra is... Tegnap FTP-n kúrtam el egy versenyt, elég rendesen (bár ez egy határeset hand volt, mert volt egy elég jó readem, csak mögöttem még betolta egy srác, akinek overpárja volt...), ma carbonon is elkúrtam egy versenyt, de pl ebben a teremben a legutóbbi versenygyőzelmem óta (2-3 hete) nincs egyetlen értelmes eredményem sem, ja de... talán egy 4. hely 100$-ért..

Vannak ilyen időszakok, ezt el kell fogadni. Annak nagyon örülök, hogy még ilyen körülmények között sem sikerült komolyabb bukóba belemásznom, ez mindenképp pozitív.

Off:
Épp jókor jött Yety20 telefonja..."Hello, akkor megyünk meccsre?" Hát persze hogy megyünk... Nincs is jobb tiltkezelő módszer, mint egy focimeccs. Magyarország-Oroszország, 19:30, Győr. A teló után el is intéztem a jegyeket, az F szektorban leszünk, asszem holnapra nem sok hangom lesz  :D . Imádom a sportot, tényleg szinte nincs olyan sportág amit nem nézek szívesen... A foci, kosárlabda, amerikai foci a TOP3, sajnos ezek közül egyik sincs értelmes szinten Magyarországon...  Ahhoz képest hogy jó 9, lassan 10 éve Győrben lakok, nem sok meccsen voltam, talán vagy 5 bajnokin, meg az ETO-Bayern meccsen, meg valami UEFA selejtezőn, ami csak arra volt jó, hogy szarrá ázzak... Párszor voltam kézimeccseken, egyszer jégkorong meccsen Kassán egy Kosice-Trencin rangadón (életem egyik legnagyobb élménye volt sporteseményeket tekintve), na meg egyszer amikor még Angliában melóztam voltam egy Tranmere-Leeds és egy Everton-Blackburn meccsen (én, aki odavagyok a Liverpoolért...). Na jó, ennek is megvolt a maga sztorija, mert aug.19-én pont a születsnapomon volt Liverpool-Chelsea meccs... Emlékszem, hogy éjszakából hazérve kezdtem el telefonálni a jegyekért, gyakorlatilag az árusítás első percétől, de sosem kapcsoltak... Kb 5 órán keresztül próbálkoztam, de nem, így maradt az Everton meccs.

Na mindegy, a lényeg, hogy ma odaverek a hangszálaknak, holnaptól meg rokonlátogatás az ország másik végébe, talán kedden jövök vissza, addig nem igazán fogok játszani értelmes mennyiségben, 1-2 versenyen elindulok talán, meg 1-2 sit sessiont letolok. Ha lesz időm, márpedig lesz, akkor majd bedobok pár video-t, meg elemzem a játékomat.

Asszem egy darabig ennyi, majd jelentkezem valszeg a jövőhét folyamán, vagy esetleg valami brékingnyúzzal, ha behúzok valamit véletlenül...

Addig is GL Mindenkinek!
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum március 03, 2010, 17:11:43
Jó szurkolást!  :beerchug:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 03, 2010, 18:11:48
Köszi szépen Gigazo!

Más: Megjöttek a könyvek. Először azt írták, hogy leghamarabb március 5-én jöhet meg, majd írták, hogy változás történt és március 18-án jönnek meg. Ehhez képest március 3 van és megjöttek. Kb egy hét alatt kiküldték. Korrekt oldal ez az amazon...  :great:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 10, 2010, 20:11:51
Kb egy hét szünet után visszatértem.

Ott hagytam abba, hogy kimegyünk a meccsre és hogy megjöttek a könyvek. A meccs sztem felejthető volt, viszont megfagytam, mert baromira hideg volt, estére nagyon lehült a levegő. Egyébként a könyvek első ránézésre elég komolyak. Én Collin Moshman SNG könyvét kezdtem el olvasni, nagyon komoly anyag, egyébként már nincs sok hátra belőle, ha elolvastam valszeg írok róla pár sort, hátha érdekel valakit.
Az elmúlt héten nem játszottam, pontosabban igen, egy SM satot, meg pár 1$-os DoN-t unalmamban. Újra fogadtam  :) . Na nem kell semmi komolyra gondolni, pénteken lementem szloviba, stefivel összefutottunk, feldobtam egy szelót, lejött, másnap all in ment egy kombira, ami elment (Porto/Barcelona). Fasza érzés volt ismét fogadni, kacérkodtam is a gondolattal, hgoy befizetek valahova, de inkább nem, fő az önkontroll... Egyszerűen nem bírom rászedni magam, majd talán nyáron, a füves tornákon (tenisz), meg a vb alatt, ha megint arra járok. Tegnap jöttem vissza Győrbe, tanultam, ma zh-ztam, úgyhogy mára időzítem a visszatérést:

Nem is indulhatna jobban, hiszen ma kezdődik a MiniFTOPS... Van pár verseny, amin szívesen elindulnék, de valszeg nem lesz belőle semmi, amin biztosan elindulok, azokt kiemeltem:
Event #1 Wednesday March 10th 21:00 ET $20 + $2 NL Hold 'em    $350,000
Event #4 Friday March 12th 13:00 ET $20 + $2 NL Hold 'em 1 rebuy and 1 add-on   $300,000
Event #7 Saturday March 13th 15:00 ET $10 + $1 NL Hold 'em Rebuy    $350,000
Event #8 Sunday March 14th 13:00 ET    $12 + $1 NL Hold 'em Knockout    $250,000
Event #10 Sunday March 14th 17:00 ET $30 + $3 NL Hold 'em    $600,000
Event #12 Monday March 15th 21:00 ET $100 + $9 NL Hold 'em $400,000
Event #18 Thursday March 18th 13:00 ET    $20 + $2 NL Hold 'em Cashout    $60,000
Event #20 Friday March 19th 13:00 ET $20 + $2 NL Hold 'em 6max    $200,000
Event #25 Sunday March 21st 13:00 ET    $24 + $2 NL Hold 'em Knockout 6max    $300,000
Main Event Sunday March 21st 17:00 ET $50 + $5 NL Hold 'em    $800,000

Az az igazság, hogy ezek az eventek mind-mind nagyon tetszenek, de sajnos nincs meg hozzá még a BR, de Tilten amúgy sincs sok pénzem, tehát még selejtezni se nagyon tudok. Meg ha belegondolok, inkább az SCOOP-n kéne odaverni, addig még tudom növelni a BR-t, ráadásul MiniFTOPS többször van egy évben, míg SCOOP csak egyszer. Ha mostanában összejönne valami értelmesebb eredmény, akkor sztem elindulnék még pár eventen, majd meglátjuk mi lesz.

A hónapot istenigazából csak most kezdem, így annak is örülnék, ha 1K$-t össze tudnék szedni a hónapban, ráadásul még van két kisebb bónuszom, amelyek valszeg elég sok időt el fognak venni, úgyhogy az 1K sztem még lehet egy picit sok is.

Ma este elég sok touron akarok indulni, remélem az első MiniFTOPS eventemen kijön a lépés :D Nagy lenne.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum március 11, 2010, 00:20:07
A könyv  érdekel, engem legalább is biztos.


Néhány eventen én is gondolkodom  :ok:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 11, 2010, 02:42:30
Hát ez gigalol... Még el sem kezdődött a MiniFTOPS, de már olyanokat cumizok, hogy a hajam az égnek áll.
Carbon 11 Second Chance: 77vs99 legyengülök, majd QQ-val 832 boardon betolom, KK és 99 adja, 99 még szettesedett is.
FTP Daily Dollar: AK-val emelek, kapok egy reraise-t, flop Axx, turn x nutflushdraw+TPTK, betolom, enemy mutat: AA.
Stars 2,2$: Limpelnek sokan, AQ-val emelek, ketten adják. Flop A34 emelek, ketten adják, turn 6, betolom ketten adják, egyik mutat 34o a másik 67s river 4.

Szép lesz, ha ez így megy tovább...

Update:

FTOPS out... Először egy shortstack limpelt A5s-el UTGből, nálam QQ, emelek, call. Flopra érkezett az A, de nem igazán hittem el neki, mondom milyen A-al lehet itt limpelni? A5s.el... GG WP Ezután még feldupláztam, majd több mint átlagstackért buktam egy QQ vs AK-t, preollé volt, turn K... Legyengültem ismét (de már nagyon...) úgyhogy tologattam, K7 vs A8 flop 7 river 8, ha ezt húzom akkor még vissza lehetett volna kapaszkodni.

A többi versenyem is nagyon gáz... AJ vs A2, én húztam a rövidebbet, KK vs AA, itt sem én nyertem... Elég komoly bukóba fogok belemászni sztem, bár még van 4 versenyem.



Bréking nyúz!
Majdnem mákoltam egyet kulcsfontosságú partiban, de aztán jött a river. Komolyra fordítva a szót, J10-el bentragadtam, 10 magas boardon 3an mentünk all in, tudom, nagyon eltévedtem, viszont sztem be lehetett vállalni, mert egy triplával nagyon komoly stackem lett volna és az előzmények alapján sem gondoltam, hogy itt olyan hatalmas underdog lennék. Végülis egy A10o és egy A3s(FD) ellen mentem. Turn a szomorú indifferens J, river a mégszomorúbb xs, tehát leesett a drawja. Nagyon sajnálom, mert nagoyn jó stackkel mehettem volna tovább...

Volt még egy jobb deep runom, a stars 4.4$ 1000cap-es versenyén lettem 55. Igazság szerint túlaggroztam... Eléggé irányítottam az asztalt, aztán éreztem, hogy kezd kicsúszni a kontroll, mert a többiek a vége felé elég gyakran visszajátszottak rám. Aztán ellimpeltek egy AK-t, nálam 99. K magas board, contbetelek, gurul a gyógyszer, rámtolják, callolok, kiesek. Egyébként ha őszinte akarok lenni, akkor ma kegyetlen szarul játszottam, ráadásul kulcsfontosságú helyzetekben a zsuga sem állt mellettem. Pl ez az utolsó két leosztás, a J10 meg a 99... Sztem session elején tutira nem csinálom meg.

Egyébként épp most néztem bele ismét egy AA-ba, preflop ollé, ezuttal QQ-val. 17K-s átlagnál 45K-s stackért, a vakok pedig 125/250, tehát aprópénzt buktam csak. Ma tényleg semmi nem jön össze... Mindegy, még maradt 12K-m, ez is eléggé játszható még.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum március 11, 2010, 19:09:34
Sajnálom, hogy nem jöttek a lapok  :'(

Gondolom ez nem nagyon vigasztal, de pár napja talán egy hete számtalan helyzetben én is hiába mutatok jobb kezet az ollé parádé előtt 80-90%-ban bukom.

Minden sorozat megszakad egyszer még ha rossz akkor is  :ok:   :cya:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum március 11, 2010, 20:53:20
Úgy néz ki, minden Sf-es szív most. Hamarosan összedobok egy durvább postot a naplómba, egy kis elemzés. Érdekel, hogy tényleg ennyire szerencsétlen vagyok-e, vagy egyszerűen csak rosszul játszom:)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 11, 2010, 23:33:41
That's Poker. Ez is része a játéknak, nem kell parálni, hál' Istennek a BR-om bírja, előbb-utóbb meg úgyis jönni fognak az eredmények. Abban biztos vagyok, hogy jövő hónapban a fő játéktér a Carbon lesz, ebben a hónapban még kiszedem a bónuszokat, aztán ismét az MTT-zésé a főszerep.

Tegnap egyébként 14 verseny, két ITM lett  vége, összesen -80$. Az igazáság az, hogy mostanában elég sok, kicsit -EV-s dolgot bevállalok, annak érdekében, hogy legyen stackem, mert ha sikerül stacket építeni, akkor azért könnyebb helyzetben vagyok, nagyobb nyomást tudok gyakorolni az asztalra. Lehet inkább visszaállok a türelmesebb játékra, akkor talán többször oda fogok érni, nemtom.

Egyébként elég rossz formában van eNGine is, meg Yety is. Yety mondjuk érdekes dolgokat csinált, volt az a 4 millás SM, ami neki 400$ba került kb, meg mellé az a 60rebuy verseny, ez aznap este kb 500$ bukót eredményezett, na meg a múlt héten ráállt a 150$-os bónuszra starson, asszem talán 2-4$ FLHE-t tolt, kb -350$-al fejezte be, mondjuk nagyon sokat játszott, de akkor is. Mondjuk őt nem féltem, mert kb ez a bukósorozat is valami olyasmi reakciót váltott ki belőle, mint ahogy általában hozzááll az ilyenekhez, kb ennyit szokott mondani, teljesen higgadtan: "Nem baj, majd legközelebb". Irigylem azt, hogy ennyire jól tudja kezelni a bukókat és általában 1-2 hét alatt rendbeteszi a dolgokat, hatalmas.

Holnap egy elég durva session van tervbevéve, szombaton meg Yety születésnapját fogjuk ünnepelni Kapuváron, már látom előre, hogy szép lesz :D .

GL nektek, előbb-utóbb kimászunk a gödörből.  :ok:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Rob Agibaf Dátum március 12, 2010, 07:33:34
Lehet, hogy hülyének fogsz most tartani azért, amit mondok, de ez most nem bad beat, hanem a sok olvasás miatt van. Kell egy kis idő, amíg az új ismeretek elrendeződnek az agyadban és beépülnek a játékodba. A tanuláspszichológia ezt platóhelyzetnek hívja és természetes velejárója a tanulási folyamatnak. Átmeneti visszalépés egy magasabb szintre emelkedés előtt. Sokakat el is tántorít a tanulástól, de engem például kifejezetten doppingol, mert tudom, hogy egy sokkal magasabb tudásszint előhírnöke. Észre fogod venni, amikor túl vagy rajta, viszont addig ne szórd a pénzed...   :ok:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 12, 2010, 15:52:02
Idézetet írta: Rob Agibaf Dátum március 12, 2010, 07:33:34
Lehet, hogy hülyének fogsz most tartani azért, amit mondok, de ez most nem bad beat, hanem a sok olvasás miatt van. Kell egy kis idő, amíg az új ismeretek elrendeződnek az agyadban és beépülnek a játékodba. A tanuláspszichológia ezt platóhelyzetnek hívja és természetes velejárója a tanulási folyamatnak. Átmeneti visszalépés egy magasabb szintre emelkedés előtt. Sokakat el is tántorít a tanulástól, de engem például kifejezetten doppingol, mert tudom, hogy egy sokkal magasabb tudásszint előhírnöke. Észre fogod venni, amikor túl vagy rajta, viszont addig ne szórd a pénzed...   :ok:

Lol, miért tartanálak hülyének? Minden véleményt szívesen fogadok, ami építő jellegű, ez pedig az. Egyébként jogos amit írsz, nem véletlenül hangsúlyozzák az oktatók is, hogy az újonnan tanult dolgokat nem egyből kell beleolvasztani a játékodba, hanem lassan, fokozatosan. A beírt handeket én sem tekintem bad beatnek, mert írtam is, hogy volt pár hülyeségem, csak kicsit sok volt a cooler közte, tehát elég nagy mennyiségben volt mostanában ilyen QQ vs KK KK vs AA AK vs KK/AA szitum. Egyébként mostanában csak SNG-kről olvasok/nézek videókat, szal a versenyjátékomat elméletileg nem kéne befolyásolnia. A SNG-k egyébként nem mennek rosszul, a versenyeken meg tényleg ki fog jönni a lépés előbb vagy utóbb.  :ok:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 13, 2010, 02:34:51
Íme a hónap handje. Ezen kívül még vagy 3x rivereltek le, most meg jött ez. Itt szakadtunk hárman, hogy mi a faszom lehet nála? Milyen 4-essel csinálja ezt? Hatalmas, az ilyen arcok előtt meg kell hajolnom.  :great:


PokerStars Game #41074285556:  Hold'em Limit ($0.25/$0.50 USD) - 2010/03/13 2:23:41 CET [2010/03/12 20:23:41 ET]
Table 'Albireo' 6-max Seat #5 is the button
Seat 1: toblerster ($10 in chips)
Seat 3: kdcdds ($12.30 in chips)
Seat 4: bendru ($18.70 in chips)
Seat 5: th3PR0j3ct0r ($11.65 in chips)
Seat 6: izzdaizz ($16 in chips)
izzdaizz: posts small blind $0.10
toblerster: posts big blind $0.25
FranBcn1: sits out
*** HOLE CARDS ***
Dealt to th3PR0j3ct0r [Ad Ah]
kdcdds: raises $0.25 to $0.50
bendru: folds
th3PR0j3ct0r: raises $0.25 to $0.75
izzdaizz: folds
toblerster: folds
kdcdds: calls $0.25
*** FLOP *** [7h 4h 4c]
kdcdds: checks
th3PR0j3ct0r: bets $0.25
kdcdds: raises $0.25 to $0.50
th3PR0j3ct0r: raises $0.25 to $0.75
kdcdds: raises $0.25 to $1
Betting is capped
th3PR0j3ct0r: calls $0.25
*** TURN *** [7h 4h 4c] [4s]
kdcdds: bets $0.50
th3PR0j3ct0r: raises $0.50 to $1
kdcdds: raises $0.50 to $1.50
th3PR0j3ct0r: raises $0.50 to $2
Betting is capped
kdcdds: calls $0.50
*** RIVER *** [7h 4h 4c 4s] [Ac]
kdcdds: bets $0.50
th3PR0j3ct0r: raises $0.50 to $1
kdcdds: raises $0.50 to $1.50
th3PR0j3ct0r: raises $0.50 to $2
Betting is capped
kdcdds: calls $0.50
*** SHOW DOWN ***
th3PR0j3ct0r: shows [Ad Ah] (a full house, Aces full of Fours)
kdcdds: shows [4d As] (four of a kind, Fours)
kdcdds collected $11.45 from pot
*** SUMMARY ***
Total pot $11.85 | Rake $0.40
Board [7h 4h 4c 4s Ac]
Seat 1: toblerster (big blind) folded before Flop
Seat 3: kdcdds showed [4d As] and won ($11.45) with four of a kind, Fours
Seat 4: bendru folded before Flop (didn't bet)
Seat 5: th3PR0j3ct0r (button) showed [Ad Ah] and lost with a full house, Aces full of Fours
Seat 6: izzdaizz (small blind) folded before Flop

Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum március 13, 2010, 10:43:36
Ez nem semmi leosztás, ez az amikor sajnos ki kell fizetni az ellenfelet  :'(

Reménykedjünk minél kevesebb ilyen leosztásban  :ok:

Én tegnap két párbajt is buktam 10 percen belül AA vs. 99 ellen és QQ vs. 77 ellen vége lehetne már ennek.......

Tudom tudom a mákokat nem mondom de ha egyszerűen nincs  >:(
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 20, 2010, 19:30:19
Elég rég írtam már ide, lássuk mi történt az elmúlt napokban:

Sok mindent nem tudok felmutatni, mert mostanában akármikor alszok, fáradtan ébredek, stb, fáradtan meg nem ülök le játszani, mert úgy felesleges. Egyszerűen nem tudom mi van velem, ha időben fekszek le, akkor nem tudok rendesen aludni, mert párszor felkelek, ha meg későn fekszek le, akkor meg azért nem vagyok kipihent. Mindenesetre itt a jó idő (legalábbis merem remélni, hogy így marad) úgyhogy el lehet kezdeni futni, meg kosarazni, talán ez helyretesz majd.

Szóval az az igazság, hogy nemsokmindent játszottam a héten, 1-2 versenyen indultam, nem sok sikerrel. Tegnap tartottunk egy lazább sessiont, legalábbis nekem elég laza volt, csak HU meg Sitek+ 1 verseny, az is csak baromkodásból, mindenesetre majdnem jól sült el. A verseny a Carbon poker 1.1$-os 500$ gari rebuy volt, ezen is csak azért indultam el, mert eNGine is tolta, mondom akkor elindulok én is. Elején dupla rebuy, onnantól kezdve pedig megállíthatatlan voltam, egyébként annyira gyenge a mezőny, hogy az valami eszméletlen :D . Azt is hozzá kell tenni, hogy nagyon ment a zsuga... A lapjaim általában kitartottak (mikor mondtam utoljára ilyet?? :D), amikor meg kellett egy kis help RNG-től, akkor megkaptam, ha blöfföltem, akkor pedig általában sikerült dobatnom. Az első óra után (2K kezdő stack+2K rebuy) 31K-n voltam :D eszméletlen ahogy sültek a movejaim. Sikerült belavíroznom az FT-re, ahol 4 embernél 2. helyről kiestem, mert belekötöttem a leaderbe... Ha az megvan, akkor kb 90%, hogy megvan a HU, mert akkor én 20BB-vel leader vagyok, a többieknek meg volt ilyen 3-4BB. A leosztás a következő volt:

A kövi hsz-ben olvashatjátok, mert nem tudok hosszabb postot írni...
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 20, 2010, 19:40:42
Mindenki dob, én SB-n vagyok K3s-el, előtte igen sokat loptam, gondoltam variálom a játékomat, limpeltem, azzal a céllal, hogy akármilyn flopot betelek. Hál'Istennek megkaptam a checket a BB-től, a flop a szomorú 3oJs7s, emelek, BB reraise. Itt úgy gondolom, hogy be kell tenni, mert egy akármilyen pár/kétpár ellen feltehetően minden K, minden 3, minden diamond jó, ami kb 51%-os sanszot ad nekem, de még szett ellen is flushösödhetek, a FE-ről nem is beszélve... Betoltam, enemy call, mutat JQo, nem sikerült javulnom, kiestem, jutalmam 40$, ámen.

Egyébként volt egy román srác, hát istenem... Ekkora seggfejet nem hordott a hátán a Föld :D... Íme az előzmények: Egyszer elkalapáltam elég rendesen egy 11freez HU-jában. Nem sokkal később Yety20-t osztotta le, amikor megverte, hogy hülye fasszopó magyar, stb... Párszor már játszottam vele, kurva nagy játékosnak képzeli magát, általában oszt mindenkit az asztalnál, de a játéka kb valami ilyesmi: ha limpel előről, akkor nagyon el van tévedve: any broadway+pocket pairs a range, ha nagyot emel, akkor meg tudom, hogy szarban vagyok. Ehhez jön még az, hogy tegnapelőtt ugyanezen a versenyen indult eNGine, elsütött ellene egy contbetet, mire a román srác visszatolta, eNGine fold. A chatben a következő játszódott le, fordítom: Engem senki nem blöfföl ki!!! Itt egyedül én blöffölhetek!!! Hát ezen beszakadtam :D:D. Tegnap pedig pozícióm volt rajta az FT-n , 5 left, én vagyok a dealer, nálam A7o, román emel, rátolom, hosszas gondolkodás után fold, majd megmutatja, hogy 7BBből 2BB-vel emelt és eldobja az AQo-t :D:D:D . Erre eNGinnel elkezdünk szakadni, mondom ja, őt nem blöföli ki senki :D:D . Megmutattam neki a zsugámat, had örüljön. Jött is az oltás 1000-el.. Én meg annyira imádom szopatni az ilyen seggfejeket, ezután meg kiejtettem 5.nek :D.

Folyt köv.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 20, 2010, 19:51:40
A tegnapi session egyébként parádés volt abból a szempontból, hogy akármilyen lapot ejtettem ki a számon, az jött. Olyan 3 outokat szurkoltam be riveren, nem csak magamnak, hogy az valami eszméletlen. Ez a "megmondom mit osszon a dealer" képességem akkor tetőzött, amikor eNGine tolta a Daily First Depo freerollt. Először is, emelt valami AJ szerű lappal. A flopra ilyen 268 szerű board érkezett, a BB checkelt, mondom én lehet contbetelnék, talán tudsz diobatni, ha meg callolnak, akkor esetleg jön egy J, vagy egy A. Mire kimondtam hogy A, ő checkelt, abban a pillanatban turn A. Pár leosztással később BB.n ült, amikor is kapott egy 28s-t, SB pedig rálimpelt, flop 2o9s6s SB emel, mondom reriase sztem. Meglépi, elkezdem magyarázni, hogy miért, mondom neked jó minden heart, 8-as, (itt callolt az enemy) és minden kettes, ahogy kimondtam, abban a pillanatban turn: 2 :D. Ennyit a pozitív hozzáállás fontosságáról :D .

Visszatérve a játékra: Dris mester egy skype beszélgetés során eszembe juttatta, hogy én régen toltam az FTP-n 6.25$-os turbo HU siteket, méghozzá elég jól. El is kezdtem tolni, eddig 29 ment le, kb 2,5 óra alatt, 19-10 arányban hoztam őket, elég jó profittal, úgyhogy ezt fogom tolnia  későbbiek során a versenyek mellett (nem egyszerre).

Sajnos ismét elveszítettem a HM adatbázist, mert le kellett cserélnem a lap-topot a régit pedig sehogysem tudtam elfogadtatni a progival, úgyhogy elvesztettem ismét minden adatot az ellenfeleimről... Nagyjából ez a helyzet most, ha van valami, akkor jelentkezem, addig is GL Mindenkinek!
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: demi Dátum március 24, 2010, 21:12:47
Idézetet írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 20, 2010, 19:51:40
A tegnapi session egyébként parádés volt abból a szempontból, hogy akármilyen lapot ejtettem ki a számon, az jött. Olyan 3 outokat szurkoltam be riveren, nem csak magamnak, hogy az valami eszméletlen. Ez a "megmondom mit osszon a dealer" képességem akkor tetőzött, amikor eNGine tolta a Daily First Depo freerollt. Először is, emelt valami AJ szerű lappal. A flopra ilyen 268 szerű board érkezett, a BB checkelt, mondom én lehet contbetelnék, talán tudsz diobatni, ha meg callolnak, akkor esetleg jön egy J, vagy egy A. Mire kimondtam hogy A, ő checkelt, abban a pillanatban turn A. Pár leosztással később BB.n ült, amikor is kapott egy 28s-t, SB pedig rálimpelt, flop 2o9s6s SB emel, mondom reriase sztem. Meglépi, elkezdem magyarázni, hogy miért, mondom neked jó minden heart, 8-as, (itt callolt az enemy) és minden kettes, ahogy kimondtam, abban a pillanatban turn: 2 :D. Ennyit a pozitív hozzáállás fontosságáról :D .

Visszatérve a játékra: Dris mester egy skype beszélgetés során eszembe juttatta, hogy én régen toltam az FTP-n 6.25$-os turbo HU siteket, méghozzá elég jól. El is kezdtem tolni, eddig 29 ment le, kb 2,5 óra alatt, 19-10 arányban hoztam őket, elég jó profittal, úgyhogy ezt fogom tolnia  későbbiek során a versenyek mellett (nem egyszerre).

Sajnos ismét elveszítettem a HM adatbázist, mert le kellett cserélnem a lap-topot a régit pedig sehogysem tudtam elfogadtatni a progival, úgyhogy elvesztettem ismét minden adatot az ellenfeleimről... Nagyjából ez a helyzet most, ha van valami, akkor jelentkezem, addig is GL Mindenkinek!

Hali!
Alig várom,hogy "legyen már valami"!
A Te pókeres naplódat nagyon élvezem,úgyhogy írjál majd sokat! :great:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 25, 2010, 07:32:38
Demi: Köszi a dicsérő szavakat, igyekszem, meg remélem, hogy lesz is miről írni.

Pár változás történt mostanában...:

Az első és legörömtelibb hír az az, hogy Yety20 (valami elég érdekes nickel játszik partyn, még nem sikerült megjegyeznem, valami csbeks vagy ilyesmi) behúzott egy 11$ rebuy turbo versenyt a partyn 2600$-ért.  :great:
Egyébként nekem is fel kéne húznom a BR-t, márpedig márciusban inkább amortizáltam, mint építettem. Mindenesetre áthúztam a full BR-t a Carbonra, az SCOOP-ig itt fogok keményen grindolni, mert starson olyan hatalmas a mezőny, hogy egyszerűen nem érzem azt, hogy 1-2K emberből oda tudnék érni, bár már párszor volt rá példa, az SCOOP-t meg be kell próbálni, bár lehet, hogy korai lenne még? Erre a kérdésre csak az adhat választ, hogy mit tudok alkotni carbonon addig.

Mint írtam, a március eddig az amortizációról szól... Sajnos. Úgy istenigazából ezen nem is csodálkozok, mert tényleg keveset játszottam, általában akkor is szarul, még így is sikerült megúsznom -200-300$-al, ami meg abszolút nem vészes, mert 1-1 jobb versenyeredménnyel lazán át lehet fordítani még plusszba is. Emellett volt ugye egy notebook csere is, meg amúgy is kellett kiutalnom, úgyhogy káosz ez a hónap. Hál'Istennek azért még bőven játszható a BR-om, úgyhogy nem kell parálnom, csak fel kéne mutatni valami eredményt.

Ami a legszomorúbb, hogy az elmúlt 2-3 napban komolyan elkezdtem versenyezni, de valami mindig közbejön...  A9 el checkelek BB-n, flop K82, check-check, turn 9 emelek, call, river Q emelek (mondjuk itt határeset az emelés, de úgy voltam vele, hogy csak akkor vihetem el a kasszát, ha továbbemelek, ha passzolok és rámemelnek elég szar szituban leszek egy limpelt partiban..) ellenfél megad, majd borítja az AQ-t. Kövi handben AA vs 77 preollé, turn 7. Következő versenyen, majdnem FT stackért SB (én) vs BB csata: JJ-vel emelek, srác rámtolja, gondolkozok, lecallolom, mutat 77. Flopon flushdrawja van, turnön szettesedik, gg. Ma végre odaérhettem volna egy 1K gari SC-n, nagy nehezen sikerült (volna) visszakapaszkodnom, erre jött ez a hand:
AJs itt, előttem 10BB, UTG-ből a srác 10BB-ből limp. Itt sztem elég standard move a push a részemről, meg is léptem, többiek fold, majd a géniusz barátom megadja és borít egy A9o-t. Kiváló játékáért a jutalma a turn 9-es. 10 hely fizetett, 17. lettem. Szevasssz FT.
Egyébként ma a legjobban az tetszett, amikor 11$ SC-n (a másik SC előtt) volt egy srác, aki 20-as vakoknál 2K-s stackből pusholgatott, gyakorlatilag a vakokért... Kaptam egy AQs-t, betolja, mondom oké, ez akkor easy call. Megadom, mit borít? AK. Természetesen nem sikerült javulni.
Az igazsághoz tartozik az is, hogy pl egy 5.5$ rebuyon 25en voltunk kb, amikoris sikerült elbarmolni egy 28K-s stacket, FT átlag kb 42K lett volna. Szóval tényleg messze vagyok az A játékomtól.

Mindezek ellenére azt hiszem, hogy még van sanszom megmenteni a hónapot, úgyhogy a hét hátralévő részében leporolom az A-játékomat és ismét használni fogom, hátha használ valamit :D . Most igen motivált vagyok, csak kár hogy általában olyankor, amikor nyakig ér a tré.. Hétfő 0:00-ig szeretnék egy versenyt nyerni. Remélem a kövi hsz-em mellé csatolhatok egy képet.

Addig is GL Mindenkinek!
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Latzka Dátum március 25, 2010, 08:35:22
Szia,

Szimpatikus dolog, hogy itt vezeted a poki naplód, de lehet jobban járnál, ha esetleg az ophu-n (vagy párhuzamosan ott is) vezetnéd. Egyrészt az Aukciós Ház miatt, ahol a pontokért tudsz ezt-azt venni. (Ruházat -leginkább ilyen-olyan póló-, kisebb bónuszok, tour belépők, könyvek) Pontokat hozzászólásokból lehet gyűjteni és a naplós komment ér elvileg a legtöbbet. Ha ez a licitálós törnénet nem is fogna meg, régebben volt olyan, hogy a 10 legolvasottabb napló hóvégén kapott chilire cash-t.  A győztes valami 100-150$ körül. És mivel élvezetesen írsz, nem tartom lehetetlennek, hogy kis idő után az élmezőnybe kerülj.
Az egész azért jutott eszembe (3. és legfőbb szempont), mert egy kimondottan póker fórumon talán te is több észrevételt, segítséget kapnál.

Ja és Yety20 blogol valahol? Őt is szívesen olvasnám. Hajrá mindkettőtöknek! :cya:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 25, 2010, 09:54:45
Idézetet írta: Latzka Dátum március 25, 2010, 08:35:22
Szia,

Szimpatikus dolog, hogy itt vezeted a poki naplód, de lehet jobban járnál, ha esetleg az ophu-n (vagy párhuzamosan ott is) vezetnéd. Egyrészt az Aukciós Ház miatt, ahol a pontokért tudsz ezt-azt venni. (Ruházat -leginkább ilyen-olyan póló-, kisebb bónuszok, tour belépők, könyvek) Pontokat hozzászólásokból lehet gyűjteni és a naplós komment ér elvileg a legtöbbet. Ha ez a licitálós törnénet nem is fogna meg, régebben volt olyan, hogy a 10 legolvasottabb napló hóvégén kapott chilire cash-t.  A győztes valami 100-150$ körül. És mivel élvezetesen írsz, nem tartom lehetetlennek, hogy kis idő után az élmezőnybe kerülj.
Az egész azért jutott eszembe (3. és legfőbb szempont), mert egy kimondottan póker fórumon talán te is több észrevételt, segítséget kapnál.

Ja és Yety20 blogol valahol? Őt is szívesen olvasnám. Hajrá mindkettőtöknek! :cya:

Erre már én is gondoltam, de nemtom, több szempontból is érdekes a dolog. Jelen pillanatban 3 oldal van ami szóba jöhetne: akadémia/ophu/pokerarcok.
Az akadémiával az a gondom, hogy gyakorlatilag már a fél ország ott írkál, tényleg nehéz ma már értelmes blogot találni, a régiek nagyrészt abbahagyták az írást, az újak meg... Olyan dolgokat lehet ott olvasni, hogy falnak tudnék menni, nem ritka az olyan, hogy kb két sor egy bejegyzés... A legjobban az tetszett, amikor egy srác behúzott egy 11$-os versenyt iPokeren és onnantól kezdve osztotta az észt, de még a NL400-as regeknek is. Ezek persze kiemelt esetek, de 1.5 éve az egy igen jó közösség volt sztem, ma meg annyira híg a mezőny...
Az Ophu színvonala egy időben elég gyatra volt, nap mint nap oltogatták az emberek egymást, erre nincs igazán szükségem, mondjuk nem tudom, hogy manapság mi megy ott. Azt tudom, hogy amikor az akadémia beindult, nagyon sokan léptek át oda, mindenesetre lecheckolom. Itt meg is állnék egy szóra: Valaki magyarázza el nekem légyszi, hogy miért van az, hogyha van egy jó hely pl bombatipp/xtratipp/ophu/akadémia, akkor azok miért mennek gallyra? Miért kell megjelenni sok olyan arcnak, akik okoskodnak/flamelnek, stb? Ezzel pedig gyakorlatilag tönkre teszik az adott oldalt... Bár sztem ez csak "jó" magyar szokás, pl nem értem azt sem, hogy egy Bettingadvice miért működhet olyan jól? Pedig sokkal nagyobb hely, sokkal többen vannak.... Rejtély.
A pokerarcokkal az a gond, hogy a fórum szinte halott, legalábbis elég ritkán van új hsz, de még talán mindig ez tűnik a legjobb megoldásnak számomra, kevesen vannak, viszont nyugis hely.

Igazából elég sokat agyaltam már én is a dolgon, meg lehet majd váltok is valamikor, de egyelőre maradok. Nyilván a legfontosabb a fejlődés, ami tényleg könnyebb, ha sok észrevételt kap az ember, vagy lehet rendesen fórumozni, stb. Mindenesetre itt is van 1-2 komment, egyébként meg Yety20-vel elég sok leosztást elemzünk, a közös sessionök során is sokat tanulunk egymástól, szóval ez sokat segít, egyedül azért sokkal nehezebb lenne, meg lehet, hogy már 6x feladtam volna. Emellett mennek a videók, meg a könyvek is, szóval most majdnem minden adott a fejlődéshez.

Egyébként meg lehet, hogy fél év múlva megint a sportfogadás részben fogom riogatni a népet az NBA tippjeimmel, persze ennek az a feltétele, hogy nagyon besüljön a poker-project, ami meg remélem, hogy nem fog bekövetkezni, ennek ellenére lehet, hogy nemsokára bekerül a sportfogadás is a műsorba, bár nem fogom olyan komolyan venni, mint régen, akkor viszont előásom a régi naplót is :D .

Szóval gondoltam már a váltásra, de igazából tényleg az van, hogy azért vezetem a naplót, hogy majd pár hónap/év múlva legyen min röhögni, érdekes lesz majd visszanézni. Annak pedig nagyon örülök, hogy páran követik a dolgot, de az az igazság, hogy akkor is vezetném, ha csak egyedül én néznék be ebbe a topicba. :) Mindenesetre ha váltani fogok, akkor majd azért szólok  ;D .

Yety20 meg nem blogol sehol, nem az a típus  :D , egyelőre csak én írom be néha, hogy mi az ábra, mert lényegében egy "teamben" toljuk :D

Köszi a tanácsot, azért megnézem, hogy mi a helyzet Ophu-n, mert lehet, hogy nagyon el vagyok tévedve.  :cya:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Latzka Dátum március 25, 2010, 10:29:13
Tényleg nagyon jellemző ez a színvonaltalanság az ophu és az akadémia ezen részére. Mondjuk mostanában nincs is időm olvasni őket, de AvatarMc-re emlékszek azért. Ő volt ugye a 16-17 kiccsávó, aki még egy klippet is csinált; rappelt :D
Egy fórum működésében nagyon sokat számít a moderáció és sajna az üzemeltetők azon érdeke, hogy minél több ember legyen az a minőség rovására megy...
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 26, 2010, 00:43:57
Na meglestem jobban az Ophu-t, jobb, mint amire számítottam.  Majd ha még fél év múlva is azt mondom, hogy pokerezek komolyan, akkor lehet, hogy átnyargalok oda. Egyébként egy emberre gondoltunk, csak nekem nem jutott eszembe a neve a srácnak, AvatarMC :D . A klipjét nem láttam hál'Istennek :D . Tényleg az van, hogy sajnos az üzemeltetők érdeke, hogy minél több ember legyen, hogy sokan kattintgassanak az affiliate linkekre... Sajna ez van.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 26, 2010, 03:19:23
Ömlik a zsuga...  :fakk:

Pedig annyira érzem a játékot... Ennek ellenére lassan csavarhatok aludni. Ma volt két igen király versenyem, az egyiken meg is volt az FT. 10.helye. Az FT-re asszem 3. hely körül érkeztem, aztán besült pár steal kísérlet, majd egy AK vs 99 csatában elvéreztem... 10 hely, 21$ befektetés 20$ nyeremény, azaz -1$, már megérte.. Ezután volt még egy 5$ 1250$ gari Freez verseny, sikerült stacket építenem, aztán nagyon megállt a zsuga, ennek ellenére voltak jó stealjeim, tehát küzdöttem rendesen, aztán volt 3 parti, mindig ugyanazon ellenfél ellen. Először emel, én rátolom 1010-el, mutat 1010, split. Oké.. Ezután megint emel, nálam 1010, rátolom, megad, mutat 910s, kitartok, FT átlagon vagyok 12 embernél... Rögtön a következő leosztás, nálam QQ, betolom, ennek két oka volt: elég lazának ítéltem a calling range-ét, másrészt pedig gonolom nem tesz kétszer egymás után két közepes/magas párt a kezembe. A lényeg, hogy azt vártam, hogy elég lazán calloljon, egyébként mindkettőnk előtt ~30-30K volt, tehát nem feltétlenül kellett volna megadnia, én még a resteallel is igen jó lettem volna... Végülis becallolt A10s-el, flop KAK, szevassz... Ezért nagyon kár volt, mert bele se merek gondolni, hogy 2x avg stackkel mit művelhettem volna az FT-n, ráadásul az első asszem 375$T nyert... Kár érte, de ez van.

Aminek viszont nagyon örülök, hogy ismét érzem a játékot, tehát ha kitartanak a lapjaim akkor sztem tényleg behúzok valamit hétfőig.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum március 26, 2010, 23:47:28
Nyugi, én is rendszeres olvasója vagyok a naplódnak:) Érdekesen írsz, ez tetszik. Kéne egyszer egy közös sessiont nyomnunk, de egy 12 órásat. Keresünk egy helyet, 3 gép, 3 személy(Te, Yety, én), és kihozzuk a legtöbbet abból a napból. Ez persze pénz kérdése, amiből nincs most sok nekem, de biztos vagyok benne, hogy ez nem lesz mindig így, tehát megoldjuk majd:)

Naplóügyben meg még annyi amit már megbeszéltünk skypeon, tényleg jó lenne, ha az Sf erősebben nyítna a póker felé. Ha lesz időm, összedobom a weboldalt:)
(Nem nyaffogásból mondom:D)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 27, 2010, 05:16:04
Idézetet írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 25, 2010, 07:32:38
Most igen motivált vagyok, csak kár hogy általában olyankor, amikor nyakig ér a tré.. Hétfő 0:00-ig szeretnék egy versenyt nyerni. Remélem a kövi hsz-em mellé csatolhatok egy képet.

Ha nem is a következőben, de azért csatolok. Sikerült hétfőig versenyt nyerni, aminek nagyon örülök, ráadásul az ígéretemet is betartottam :D. Yety20-nek ezúton is köszi az asszisztot   :ok: . Egyébként ő is húzott egy nagyobbat, bejutott a Party Poker Monthly Million nevű versenyére, a Buy-In 640$, 70$-ból megvolt a selejt. Ma elég rendesen odavertünk a rendszernek.  :great:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum március 27, 2010, 12:57:27
Gratulálok neked és yetynek is !  Nagyon szép eredmények.  :great:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Jóember Dátum március 27, 2010, 16:32:47
Gratulálok Robi, szép volt!!!  :beerchug: :ok: Aztán nem   :redchug:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Jaaas Dátum március 27, 2010, 16:59:32
Szép volt, grat! :ok:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 28, 2010, 19:56:36
Köszi szépen Srácok!  :beerchug:

Itt a hétvége, jöjjön egy kis értékelő, meg egy kisebb győzelem a végére  ;) .

Szóval a héten összehúztam a full BR-t Carbonra, elkezdtem tolni, de nagyon nem ment a zsuga, meg annyira azért nem is játszottam jól... Pénteken Yety ébresztett, hogy tolunk-e egy sessiont? Mondom oké, 3óra alvás után biztos jól fog menni a játék. Délután elkezdtük tolni, neki már az elején jöttek az eredmények, meg szarakodott is a party kliens, volt egy 22$-os 5K gari verseny, nevezett, de elszállt a szerver... Sokan nem tudtak beregelni, 88-an indultak végülis, a tour pause után cancelled lett, de a legnagyobb meglepetésre küldtek egy mailt, hogy mivel regelt, ezért kap 100$-t, easy money :D . Ezután behúzta a már említett kupont, majd az én óráim következtek:

Elég sokat mákoltak rajtam és megmondom őszintén, hogy nem viseltem túl jól. A végére két verseny maradt, két db 11$ Second Chance, mindkettő FT lett, az egyiket ugye be is húztam, a másikon úgy lettem 9., hogy az FT-n 5db KK-m, 1db JJ-m sült be (értsd: max vakokat loptam...) ezután jött egy gyönyörű hand: nálam QQ, valaki openpush, én buttonról callolok, ellenfél mutat: AA. GG. Mondom ez igen hiányzott... Ezután viszont csakazért is behúztam a másik 11$ SC-t.
Ezután Yety alkotott, Partyn 4. vagy 5. lett egy 6$-os versenyen kb 90$-ért.

A tegnapi nap pihenéssel telt, no game.

Ma pedig időben keltem, remélem sikerült visszaállnom a rendes időrendbe, tehát normális időben lefeküdni/felkelni. 2-kor beregeltem két versenyre, az elsőről kiestem, a második egy 3.3$ 2rebuy 500 gari volt, amiről ki akartam regelni, mert fáradt voltam, viszont nem sikerült, mert kicsúsztam az időből, a verseny elindult.
Egyre fáradtabb voltam, mondom oké, betolom, aztán alszok egyet. Q5s-re betolom, hogy akkor kipergek, AK callol, leriverelem. Na mondom oké, akkor próbáljuk meg mégis komolyan venni. Sikerült stacket építeni, főle azért, mert kihasználtam az imagemet: annyira lelkesen callolgatták A9o-val a pushaimat, hogy az valami eszméletlen, az egyetlen bökkenő csak az volt, hogy nálam QQ és AA volt. Az első óra végén az élmezőnyben voltam, onnantól meg simán ment minden. Az igazi kulcshand az volt, amikor az utolsó két asztalon SB-n AKs-t kaptam. Előről egy short all in ment, mindenki dob, oké akkor izolálok: push. Erre a BB instacall. Mutatás: Shortie JJ, BB QQ, nálam AKs, viszont a flopra egy szomorú Axx, majd sikerült kitartani. Az FT-n volt egy idegesítő arc... Komolyan mondom, ennyire senki nem baszta még fel az agyamat játék közben. Akárhányszor emeltem, ő chatbe beírta, hogy bluff, persze az is hozzátartozik a dologhoz, hogy nem volt rossz mutatásom az utolsó két asztalon... Ez akkor volt cink, amikor A10-el tettem all in valakit egy JKxx boardon (szinte biztosan drawra tettem), de végülis sikerült dobatnom. Később kiejtettem ezt az arcot is, aztán megnyertem a versenyt is.

Jól sikerült a hétvége, kicsit több, mint +400$, de ennél fontosabb, hogy asszem sikerült összekapnom a játékomat, még a kövi három napban megpróbálok valami huszáros hajrát nyomni és akkor lehet, hogy értelmes plusszom lesz a hónapban, pedig már azt hittem, hogy cumi lesz a március...

Ezt a versenyt húztam be:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum március 28, 2010, 23:14:55
+400$ az szép   :great:   megkérdezhetem, hogy mekkora bankrollt söpörtél a carbonra?
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 29, 2010, 07:15:41
A Carbonra sztem nem kell egetrengetően nagy BR. Pl én január 31-én akartam befizetni, csak nem jött ki a pénzem Ongameről, úgyhogy Yety dobott meg egy 100$-assal, amit felvittem 780$-ig, meg mellette a maradékból befizettem egy 100-ast a strarsra, törlesztettem Yetynek és még haza is tudtam húzni casht. Most, miután összehúztam a rollt Carbonra, 1100$-om volt, erre jött még 47$ instant bónusz, mert netellerrel fizettem be. Lehetett volna ez jóval több is, csak a hó elején ugye nem ment annyira a játék, meg ugye vettem laptopot + még voltak kiadások, szóval volt kiutalás is.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 31, 2010, 20:28:53
Itt a hónap vége, úgyhogy írok egy összegzést, de előtte jöjjenek a mai nap történései:

Szóval, délután beregeltem egy 5$ 1 rebuy 500$ garantált versenyre, ahol az elején nagyon ment a zsuga, sikerült az első óra végére az FT átlagstack felét összehozni, nagyon kevés játékkal, viszont sajnos elég sokszor mutatni kellett, de nem volt baj, csak építette az imagemet. Sikerült FT-re érnem, vagyis nem, mert összeültetés előtt (már csak 10-en voltunk, de még nem ültettek össze) elég szarul álltam és elbuktam egy partit. Az előzménye az volt a dolognak, hogy a jobbomon ülő játékosnak elég nagy stackje volt és az előző leosztásban K2s-el izolált egy 3bet all int, ketten bele is fulladtak, mert turnre esett a flushe a srácnak. Ezután ahogy írtam, nem ültettek össze, hanem le kellett még tolni egy handet, ahol viszont én voltam a BB... Kaptam egy KJo-t mindenki dob, majd a nagy stack emel. Sejtettem, hogy dobatni nem fogok tudni, de azzal is tisztában voltam, hogy elég laza lesz a calloló range, ha nincs overpárja, vagy nem dominál, akkor elég jó leszek ellene, így hát gamblerkedtem és betoltam. Természetesen lecallolt, borított egy K10o-t, ami óriási az én szempontomból, jobb nem is lehetett volna, de a turnre érkező 10-es kiejtett... Ezután még volt egy 11$ freez, ahol QQ vs AK preollét buktam és kiestem.

Március:
Összességében elég trére sikerült, úgy gondolom, hogy ráültem a februári eredményemre, ami kezdésnek ugye nagyon jó volt. Persze tisztában vagoyk azzal is, hogy ezt nem lett volna szabad, mert gyakorlatilag elkúrtam egy hónapot ezzel... Ugye az első héten nem sokat toltam, majd egy utazás miatt nem játszottam. Amikor visszajöttem Győrbe, elég motiválatlan voltam, ráadásul össze-vissza játszottam mindent. Emiatt döntöttem úgy, hogy a legjobb az lesz, hogyha összehúzom a rollt carbonra és ott fogok grindolni. Itt szerintem rövid időn belül nagyon jó BR-t fogok tudni összehozni, ráadásul úgy, hogy tényleg azt fogok játszani, amit tudok (MTT). Miután megtörtént a teljes roll befizetése Carbonra, amint láthattátok volt 2 tornagyőzelmem, ami kihúzott a szarból és sikerült megmenteni a hónapot, bár így is csak nullszaldós lettem. Na jó, talán +100$, de igazából nullszaldónak tekintem.

A hónapot tehát nagyon kevés játék jellemezte, általában amikor toltam, akkor is gyengén játszottam. Összesen durván 75 óra játék volt egész márciusban, ettől azért több kell, főleg ha azt nézem, hogy ennek a nagy része nem is MTT volt, pontosabban úgy fogalmaznék, hogy nem ideális arányban játszottam  a dolgokat. Ami viszont mindenképpen említésre méltó, hogy elolvastam Moshman SNG könyvét, amiről majd írok is egy pár sort, ezen kívül megnéztem jópár videót a Deucescrackedről MTT kategóriában. Egyszerűen hatalmas ahogy a profik gondolkoznak... Ha szeptemberre csak negyede (na jó, ez lehet sok lenne  ;D) olyan szintre el tudnék jutni, mint IWEARGOGGLES, akkor már elégedett lennék. Egyébként csak ajánlani tudom mindenkinek, akit érdekelnek a tourok a DC videóit. A Tournament Trials és a Push: IWEARGOGGLES sorozatok valami eszméletlen jók. Még nem értem egyiknek sem a végére, de elég sokat megnéztem belőlük, de tényleg csak azt tudom mondani, hogy hatalmas...

Áprilisi célok:
Az első és legfontosabb: +2000$. Ha belepusztulok is, de megcsinálom. Annyira fontos lenne, hogy azt el sem tudom mondani. Ha sikerülne, akkor jóval 3K felett lenne a BR és akkor megnyílna előttem pár lehetőség májusra: egyrészt akkor kezdődik az SCOOP, amin szeretnék elindulni pár eventen, viszont ha ez nem is jön össze, akkor annyira nyugodtan mehetnék vissza Ongame-re versenyezni, hogy az valami eszméletlen. 22$ freez-ig és 11$ rebuyig minden versenyen elindulhatnék végülis, talán még 1-1 33$ freezt 22$ rebuyt is be lehetne vállalni, de az mondjuk már elég netses BR szempontjából. Ongamen elég gyenge a mezőny, ott már csináltam 2400$-t négy hét alatt, gyakorlatilag úgy, hogy csak hétvégén játszottam és 11$ freezig és 11$ rebuyig merészkedtem maximum. Ez mondjuk már nagyon a távoli jövő, az elsődleges tehát az lenne, hogy áprisliban megcsináljak legalább 2K$-t. Ezen kívül videózás és olvasás ami benne lesz a programban poker szempontjából.

Más:
Dumáltam Yety20-vel és lehet, hogy ő is itt fog naplót vezetni. Ezen kívül áprilisban Poker Magazin csapatverseny, freeroll lesz, 8K EUR értékben. 5 fős csapatoknak kell neveznie, ezen is elindulunk, persze csak akkor, ha besorsolnak minket a selejtezőkbe, de ezzel sztem nem lehet gond, mert így is kitolták a nevezési határidőt, tehát gondolom nincs elég csapat... A lényeg, hogy neveztünk, bár elég kutyaütő egy csapat lett, de sztem akár oda is érhetünk, a csapatnév Nutod van Te P-LO! lett. Igazából ennek egyetlen oka van, hogy nem volt időnk gondolkozni ezen, mert azt hittük, hogy máig kell leadni a nevezést és itt úgy mennek a dolgok, hogyha nem lenne utolsó pillanat, akkor bizony nem készülne el semmi :D . A név eredete egyszerű: egyszer session közben Yety20-től kérdeztem, hogy mit csinálna az adott szituban, ő meg nem nézte végig rendesen a boardot és az A-magas flushömre ennyit szólt: Nutod van Te P-Lo!! Ezen elég rendesen beszakadtunk, főleg úgy, hogy JJQQx volt a board... Azóta szállóigévé vált a dolog, én meg javasoltam, hogy akkor ez legyen a nevünk :D .

Ennyit most, holnaptól, de inkább péntektől komoly grind következik egy hónapon keresztül, szurkoljatok!  :cya:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Ghastly Dátum március 31, 2010, 20:35:05
Sok Sikert a +2000 hez és grt az eddigiekhez!:)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Jaaas Dátum március 31, 2010, 20:48:19
Nagyon komolyan irsz, élvezet olvasni a sorokat. Reméle sikerül elérned a célokat, bár nem tűnik egy túl egyszerű körnek.

Ha meg majd elérsz a WSOP-ra, nyerd is meg ;)

Minden jót!
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum március 31, 2010, 22:22:16
Remélem összejön a számításod  :beerchug:

Yety20-at pedig sok-sok szeretettel várjuk, néztem az eredményeit nem semmi  :great:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum április 01, 2010, 10:53:30
Hogy áll fel a csapatotok?:) Illetve lehet-e még nevezni? Mert akkor összeszedek én is egyet:)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum április 01, 2010, 11:55:49
Április 9-ig kitolták a nevezéseket mindenesetre nézd meg a honlapon. Annyi van, hogy a csapat összes tagjának meg kell vennie az újságot, csak úgy lehet nevezni, mert abban van ilyen reg kód és azt a verseny előtt is lecheckolják. Íme a Nutod van Te P-LO line-up-ja:

Yety20 CSK
th3PR0j3ct0r
Hassangreen$ Ő nemrég 41. volt a sunday millionon asszem Zsumbera néven.
Nagelb Ő mostmár inaktív pókert tekintve, de elég megbízható játékos.
eNGine47 Ő pedig még kezdő, ez lesz az első élő versenye, de szerintem menni fog neki. Elég sokat tolja neten, ha tud hozni egy stabil játékot, akkor nem lesz gond.

Az elvárások valami hasonlóak:
A CSK pontjai duplázódnak, úgyhogy Yety-é lesz ez a megtisztelő feladat, ő a legjobb a csapatból. Mellette nekem kéne még villognom, Hassannak és Nagelbnek ha jó napja van, akkor oda fognak tudni verni a rendszernek, eNGine-től nem várunk semmi extrát, egy biztonságos játékra kell törekednie, ha tud, akkor csorogjon be a TOP50-be. Az is benne van, hogy pofáraesünk, na meg az is, hogy esetleg bejutunk a döntőbe. Nem egy erős csapat a miénk, de ha jó napunk van, akkor van esélyünk odaérni, ha meg kipergünk, akkor baromkodtunk egy jót, végülis freeroll volt.

A Többieknek pedig köszi a bíztatást!

jaaas: Ha valamit csinálok, akkor azt szeretem komolyan venni, viszont a WSOP még nagyon messze van :D . Még az is messze van, hogy minden héten indulhassak a major versenyeken, de ami késik nem múlik, merem remélni ;D .
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Jaaas Dátum április 01, 2010, 15:01:43
Idézetviszont a WSOP még nagyon messze van

Úgy érzem, illetve látom h nagyon átlátod a lapokat. Ahogy irtad, van egy jó mentorod is, plusz valószinűleg még egy fiatal srác vagy. Az elszántáságod megvan, türelemmel se állhatsz hadilábon, ha ilyen hosszú bejegyzésekre szánod el magadat. Úgy érzem, minden adva van a WSOP-hez :ok:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum április 01, 2010, 20:54:29
Ha bármi van, pótjátékos kell, skypeon bármikor megtalálsz:)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum április 01, 2010, 21:32:41
Oks, mindenképp. A nevezést már leadtuk, de ha valaki visszalép, akkor mindenképp szólok, aztán max átiratjuk a nevezést, ha meg lehet oldani.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum április 03, 2010, 05:40:20
Kezdetét vette április, nem is akárhogy:

Ma játszottam először, meg is van a hónap első tornagyőzelme, ezen kívül még két FT-t tettem be a zsákba, ha így folytatom, akkor rekordhónapot csinálok :D . Na jó, tisztában vagyok vele, hogy ezt nem lehet sokáig húzni, de ma igen ment a játék.

Elég sokat szívtam a riverrel, pl rögtön az első FT-men BB vagyok, előttem 10BB, középről valaki betolja szintén 10BB-vel, megadom, mutat 89s, riverre jött a 8-asa, úgyhogy kiperegtem... Ha kitartok, akkor lazán TOP3-ban vagyok, ami azért nagyon nem mindegy, ráadásul az FT egyik legjobb playerét szedhettem volna ki, de hát mit lehet tenni...

Ezután toltam még elég sok versenyt, Yety végignézte, ahogy szívok, de az az igazság, hogy ahol lehetett, ott talpraálltam. Két verseny volt a végére, egy Dollar Dazzler, ami egy 1$ rebuy donkamentet takar, itt is 7. lettem, de az első helyről estem ki. Sajnos ez egy turbo verseny, de egyszer be akarom húzni, mert olyan gyenge játék folyik itt, hogy az valami eszméletlen. A kulcsparti itt egy AQ vs K9, hiába floppoltam a Q-t, a turnre K érkezet... Leshortosodtam, betoltam egy AJ-re, ami kevés volt QQ ellen. Egyébként ezen a versenyen sztem halálra mákoltam magam, de sajnos ez ilyen, tolni kell neki nagyon, előfordul 1-2 ilyen leosztás. Ma többségében a bré jó oldalán álltam ezen a versenyen, de az FT vége felé nem jött ki a lépés. Mind1, egyszer akkor is megnyerem.

Egyébként ekkor egyszerre két FT-t toltam, ezen kívül volt egy 11$ Second Chance. Annak a versenynek a párja, amit a múltkor behúztam, a különbség csak az, hgoy itt 2500 a starting stack, a másikon pedig 2000. Itt is elég nagyot küzdöttem, viszont ezt már sikerült behúzni  :beerchug: . Hárman maradtunk a végére, innentől kezdve legalább 45 percet játszottunk, ami alapvetően nem sok, de carbonon ez soknak számít. A balomon egy elég jó player volt, DaChineseDutchGuy, aki elég feszes volt, de jól játszott, egyszer elég rendesen elhúzott, de aztán sikerült leépíteni, majd beletolta egy KK-mba, ahol kitartottam, a HU-t pedig 3:1 arányban kezdtem. Innen sikerült beforgatnia egy srácnak (A8s vs A9o), de innen is felálltam, majd behúztam a versenyt.

Más: Selindek mester feltűnt a Carbonon. Sztem nem kell bemutatni, gyakorlatilag az ő "Pókersuli" c. cikkeiből tanultak meg nagyon sokan játszani, köztük nagyobb nevek is, pl Luigi. Egy asztalon voltam vele, igaz nem sokáig. Sharkscope-on meglestem, nem rég regelhetett, remélem kapok még annyi egérutat, hogy összeszedjem az áprilisra kitűzött profitot :D .

Nagyjából ez van, holnap folyt köv, aztán átadom magam a Húsvét örömeinek  ;D . Ma délelőtt voltam horgászni is, viszonylag jól ment. Az az igazság, hogy kb 1.5-2 éve nem horgásztam, vsizont előtte versenyszerűen toltam, furcsa volt ismét tolni.

Április eddig: +293.6$

És akkor íme a képek:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum április 03, 2010, 07:54:45
Gratulálok csak így tovább !   :great:

Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum április 06, 2010, 17:35:13
Shit Happenz, avagy mi történ az elmúlt pár napban

Legutóbb azt írtam, hogy szombaton játszani fogok, ez nem történt meg, mert elég fáradt voltam, úgyhogy inkább kimaradt. Vasárnap regeltem pár versenyre, kicsit kedvtelenül játszottam, ez ugye hozta magával a gyenge játékot is... 4-5 versenyen indulhattam kb, a szar játék mellett a carbon szoftvere is megtréfált. Az történt ugyanis, hogy 66-al akartam emelni 475-ig, 6K körüli stacknél. Belekattintottam a szövegmezőbe, majd nyomtam egy backspace-t, beütöm hgoy 475, enter, erre 4750 emelt... Nem tudom, hogy hogy, de bentragadt egy nulla, amit automatikusan a beütött összeg mögé tett be... Természetesen mögémcallolt egy 88, kitartott, maradt 1K-m kb, amivel már sok esélyem nem volt. Mindezt persze rögtön Addon Period után... Ezután még egy 11$ freezen elszoptam egy Q8 kétpár vs QK kétpárt.

Tegnap este kezdtem tolni, nem igazán ment a zsuga. Kevesebb baromságot csináltam, de sikerült buknom egy AA vs KK preollét, amivel kiestem egy versenyről, majd a 11$ rebuy 3K garin sikerült stacket építenem, pontosabban úgy mondanám, hogy játszható stackem volt... 30-an voltunk még versenyben, amikor AQ-ra betoltam, A10 callolt, 24K-s stackem lehetett volna, de a river 10 megszopatott... Egyébként a 24K-val valahol átlag körül lettem volna... Mind1, ez van, nyomni kell.

A két nap során 120$-t égettem el, úgyhogy áprilisban eddig +170$ körül mozoghatok. Nyomni kell, aztán jönnek majd az eredmények. A 2K-t továbbra sem tartom elérhetetlennek. Egyébként épp azt néztem, hogy két hete péntektől számolva, múlt hét péntekig kb +700$-t csináltam, igaz ebben volt 3  versenygyőzelem is, mindenesetre ha valami ilyesmit tudnék hozni, akkor lazán meg lehetne csinálni a 2K-t. Rajta leszek a projecten.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum április 10, 2010, 07:05:12
Ma toltunk egy sessiont eNGine-nél, viszonylag korrektül ment a zsuga, csak a kulcspartikat elbuktuk... Legalábbis ami engem illet.

Úgy számoltam, hogy átlagosan olyan 500$ körül kéne keresnem egy ilyen napon... Amikor ennyire jól megy a versenyzés, ráadásul jól is vettem %-ot...
Az egész úgy kezdődött, hogy mivel eNGinnek még nincs BR-ja 11$-os versenyekhez, viszont tolni akarta, javasoltam, hogy akkor elindulok én is, cseréljünk 50%-ot, ezzel jelentős mértékben csökkentve a kockázatát. Nekem itt elég szarul ment a zsuga, neki viszont egész jól, csak sajnos 10 embernél HU stackért bukott egy KK vs 77 preollét, mert a riverre egy igen gonosz 7-es érkezett... Fasza.

Ezután FT-ztem az 1$-os Dazzleren, amit csak azért lőttem fel, mert untam, hogy csak 1 asztalon játszok, kb ennyire is vettem komolyan. Itt asszem mákolnom kellett volna, de nem sikerült, 5. hely 28$. Mellette még ITM lettem egy 11$-os rebuy versenyen, ahol az első 5 hely fizetett, 5. lettem, itt egy 40:60-at buktam, tolni kellett, RNG ismét nem segített, jutalmam 80$.

Ami a legidegesítőbb volt az egészben az az, hogy 17. lettem egy 11$ Second Chance versenyen, ahol egy baromarcú izraeli gondolom elég rendesen bekúrta a fejét, mert UTG limpelt A7o-al, majd kitalálta, hogy lecallolja az emelésemet is, ha már ugye pénzt tett a kasszába, akkor a lapját sem engedi el, úgyhogy all-in-ig callolt A párral turnön, nálam AQ, de a river ismét a gonosz 7-es, ma már másodszor, úgyhogy innen is kiestünk, itt egy laza 1.5x FT átlagstackért buktam a partit...

A nap egyetlen egy elbarmolt versenye a 11$ 3K gari rebuy volt, ahol ITM értem ugyan, de 89o-val belemásztam egy QQ-ba. Dealerről pusholtam, a BB-nek nem volt nehéz dolga... Hozzátartozik ehhez is, hogy előtte K10 vs Q10 preollé short ellen bukó, 33 vs 810s másik short ellen bukó, majd egy 33 vs 66 ismét short ellen bukó. Ebből ha csak az egyiket húzom, akkor valszeg nem barmoltam volna el ezt a versenyt, de kicsit tiltre kerültem, na meg eléggé terrorizálható volt az asztalom is, ezért pusholtam a 89o-al. Ja, ezen a versenyen mákoltam egyet. Az ilyet nem szabad ugye elfelejteni, JJ-vel megvertem egy A2o-t. Király. Egyébként a srác UTG-ből limpelt eme überzsugával, de jól tette, mert leesett a 3out egyike, de én nem hittem el neki, na meg riveren jött az egyik Jackem. Ez sem volt azért egyszerű...

Kicsit kiakadtam ma a rivereken, elég sok benne maradt a versenyekben, bár így is plusszoltam legalább 50$-t  :D . Jót tett volna pedig egy +400$ a mérlegemnek, mert ma nézegettem a HM-et, elég komoly lemaradásom van a havi célommal szemben, ráadásul elég keveset is játszottam.

Április eddig:
+222$ már csak 9x ennyit kell nyerni...  :-\
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum április 15, 2010, 21:46:25
Elég rég jelentkeztem már, azóta az az igazság, hgoy nemsokminden történt.

Igazság szerint nem sokat játszottam, ennek több oka is volt. Egyrészt nem volt sok kedvem hozzá, mostanában elég sokat cumiztam, másrészt elég rendesen megcsúsztam az áprilisi tervemmel, ez sem tett jót az önbizalmamnak. Ezen kívül amikor volt kedvem játszani, akkor a carbon kliens szívózott, ment két versenyem, egyiken jól is álltam, aztán egyszercsak kiültetett, aztán nem sikerült visszaülni. Kilépek, belépek, látom a lapomat, megint kiültet a progi... Fél órán keresztül írd és mondd, 3 azaz három lapomat láttam. Kicsit eldurrant az agyam, mondanom sem kell, mert nem volt netproblémám meg semmi.. Elküldtem a supportot a ***va anyjukba, majd jött egy válasz, hogy nem náluk volt a hiba. Mondom oké, akkor költsétek gyógyszerre a BI-eket... A teremváltás is szóbajött, viszont akkor elég nagy szarban lennék, úgyhogy gondolkoztam, hogy mit csináljak. A döntésemben nagy szerepet játszott, hogy megújult a Carbon versenykínálata. Valami eszméletlen, hogy mennyi jó verseny lett hirtelen! Úgy döntöttem, hogy maradok még egy darabig.

Más: Poker magazin csapatfreeroll... Ekkora suttyókat... Istenem... Eredetileg úgy volt, hogy március 31-ig kell leadni a regisztrációt, mi ezt meg is tettük, azonban (valószínűleg) kevesen jelentkeztek, így kitolták a regisztráció határidejét, talán egy héttel. A jelentkezők közül sorsolással döntötték el, hogy ki indulhat a versenyen, majd a sorsolás eredményéről e-mailen keresztül tájékoztatnak. Ezt én úgy értelmezem, hogy akármi történik, a sorsolás után írnak, hogy bekerültünk-e vagy sem, ha igen, akkor melyik selejtezőnapon játszunk. Máig nem jött mail, pedig tegnap még írtunk is egyet, erre sem érkezett válasz. Ezek alapján gondolom nem sorsoltak be minket, viszont érdekesnek találom a szervezést, mert mi még az eredeti jelentkezési határidő előtt leadtuk a nevezésünket, de mivel nem voltak meg elegen, ezért kitolták a határidőt. Szerintem az lenne az ésszerű, ha a már jelentkezett csapatokat automatán besorsolnák, míg a későn jelentkezők közül sorsolnák a maradék helyet. Na mindegy, lényegtelen, annyira nem érdekel, hogy nem tudtunk indulni, csak az idegesít, hogy b***nak válaszolni egy rohadt e-mailre. Ez volt az utolsó alkalom, hogy bármilyen PM-es eseményre jelentkeztem, pedig jó bulik voltak...

Nagyjából ennyi történt mostanában, a carbonos változás meghozta a kedvem a játékhoz, úgyhogy mostanában elég sokat fogok játszani sztem.

GL Mindenkinek!
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum április 16, 2010, 12:40:38
Megújult a Carbon, az első tapasztalatok:

Tegnap elég sokat játszottam éjszaka, háááááááááát... Hogy is mondjam, mintha egy új teremben lennék. Csúcsidőben nem szoktak lenni csak olyan 4000-en, most hogy megújult, voltak 6500-an, már az első nap... Az új schedule odabasz. Tegnap nem nagyon indultam olyan versenyen, ahol nem volt legalább 1000$ overlay... 11$ 3000$ gari bounty, voltunk 190-en, 22$ 7500$ gari freez, voltunk vagy 250-en... Hatalmas. Több verseny van, nagyobbak a fieldek, mostmár rá lehet fogni a carbon versenyeire is, hogy versenyek, mert már nem 50-80 playeres multi table sitngok :D .

Tegnap buktam 20$-t, ami nem vészes, főleg, hogy simán lehetett volna megint 4-500$ plusszom alsó hangon. két verseny volt, ahol deep jutottam: az első egy 3K gari 16.5$ freez volt. 20 fizetős hely volt, az első 900$-t vitt én 12. helyen búcsúztam egy kérdéses partiban:
Vakok: 150/750/1500
SB: ~43K
BB:(én) 15K
----------------------------------
Mindenki dob, SB emel 4500-ig, 3. alkalom, hogy rájátszik a BB-mre, kétszer sikerült vinnie, ezen kívül párszor már találkoztunk más versenyeken, legutoljára egy JJ vs 77 preolléban sikerült megvernie.... Nálam Q10o. Kérdés, hogy itt mit csinálnátok? Tudok-e még dobatni, ha pedig nem, akkor kb mennyi esélyem van ellene? Én úgy gondolkoztam, hogy rátolhatom, van még egy minimális FE-m, ráadásul nagyon sokszor lesz nála PP, ami ellen nagyrészt flipet játszok. Akkor van gond, ha dominál, aminek meg van az esélye, de 10BB-ből sztem nem nagyon lehet msát csinálni. Várom a véleményeket. Egyébként 44-et fordított a srác, ami flopon szettesedet, a backdoor flushdrawmat meg nem sikerült behúzni.

A másik komolyabb versenyemen 14. lettem kb, ez egy 11$ 3000$ gari freez volt. Itt végig shortstack voltam, a lapok sem segítettek, bár igaz, a vége felé kicsit eltévedtem egy partiban, "kicsit" loose lett a push range-em, de végülis nem volt nagy gond, sikerült behúzni a 6 out egyikét. Ez is egy érdekes parti, bár lehet megkapom majd a fish jelzőt :D :
ITM-ben vagyunk már, viszont shortstack vagyok, a stackem 10BB és én vagyok a BB. Valamit alkotnom kell, különben elég nagy szarban leszek.
Vakok: 150/750/1500
SB: ~35K
BB: (én) ~16.5K
-------------------------------------
Mindenki dob, mire az SB minbetel 3K-ig, a kassza tehát 5,7K, ami elég csinos az én stackemhez képest. Én úgy gondoltam, hogy egy nagyon egyszerű steallel nézek szemben, ami ellen még van is FE-m, ráadásul a pot már így is nagyon jó, tehát én nem igazán szerettem volna lejátszani ezt a partit, de a zsetonokra meg égető szükségem volt. Összevetve mindent, 85o-al resteal all-ineltem, amit az ellenfelem lecallolt Q10-el, mondom ezazzzz, van két élő zsugám, ami ugye 6 outot eredményez, 5-ös turn után sikerült duplázni. Itt szerintetek érdemes bevállalni egy ennyire merész restealt? Mennem kellett, mert az FT-ért hajtottam és elég szarul álltam, a pot meg nagyon tetszett, mindenképp el akartam vinni. Utólag belegondolva egy kicsit meredek, de akár vállalható is. Várom a véleményeket.

Erről a versenyről pár leosztással később estem ki, KK-val a 68Q flopon allin kerültem a BB-vel, aki ezuttal 66-ot szorongatott, turn 6, amire már nem igazán volt szüksége.

Igazából mindkét alkalommal lazán odaérhettem volna FT-re, ahol mint tudjuk, bármi megtörténhet, úgyhogy nagyon sajnálom mindkét versenyemet... Volt még pár verseny, de a combodraw+két overcard-os all-inem nem ült meg a 22$ 7500$ garin, aztán volt még pár szép leosztás, de mostanában RNG nem velem van, ezt ki merem jelenteni. Volt pár megkérdőjelezhető döntésem, de azt hiszem mindegyik vállalható volt.

Ennyi történt tegnap, mindenesetre nyomni kell keményen, mert most elég nagy pénzeket osztogat a Carbon....
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum április 16, 2010, 20:00:25
85o-ra, ilyen szinten semmiképp se mondanám, hogy fish, főleg, hogy SS-ként, egy (valószínű) steal ellen +EV-s a dolog, mert J10-et pls dobta volna. Az más kérdés, hgy kb 3% esélyed volt ez a lapkombó ellen, de én is megjátszottam volna ilyen helyzetben. Mákod volt, ez tény, de hogy is mondjam... ez kártyajáték... Velem sincs mostanság az rng, ezt te pontosan tudod. Majd ha kijózanodok, és tiszta lesz a fejem, akkor egy bő 1 oldalas cikket írok a jelenlegi helyzetemről, és a tiltről. Apropó, tartom a napi plusszom, amit beszéltünk skypeon:D
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: demi Dátum április 26, 2010, 19:38:09
Hali!
Mostanában nem játszol?
Írj a naplódba,mert öröm olvasni!!! ::)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum április 26, 2010, 23:11:03
Idézetet írta: demi Dátum április 26, 2010, 19:38:09
Hali!
Mostanában nem játszol?
Írj a naplódba,mert öröm olvasni!!! ::)

Hali!

Hát... Nehéz lenne mostanában akármit is írni. Az az igazság, hogy áprilisban csúnyán elhasaltam, ugye a cél 2K profit lett volna, ehhez nem tudtam magam tartani, több ok miatt. Elég szarul ment a zsuga, persze erre nem lehet fogni, nem is szabad, márcsak azért sem, mert hajlamos az ember a kártyára fogni a dolgokat, de sokan nem gondolnak bele abba, hogy mikor érdemes ezzel a tényezővel számolni.

Két eset van, az első, amikor egy session után úgy fekszek le aludni, hogy amikor végiggondolom a dolgokat, arra jutok, hogy igazán nem volt rossz döntésem, nem volt rossz showdownom, mégsem nyertem semmit. Ilyenkor idegesíthet valakit az, hogy mégsem nyert, viszont Yety20-től tanulva (eszméletlen mennyire telibeszarja a bad beateket  :ok: ) ilyenkor nem idegesítem magam, mert felesleges, hiszen tudom, hogy jó döntéseket hoztam, ennek pedig hosszútávon megvan az eredménye. A másik eset, amikor a session végén úgy érzem, hogy a kulcspartikat ugyan elbuktam, viszont sok hibát követtem el, tehát gyakorlatilag megérdemlem a végeredményt. Sajnos az utóbbi időben az utóbbi esetből több volt.

Ezen kívül kétszer történt meg az, hogy session közepén elszállt a Carbon kliens. Mióta itt játszok, egyszer sem fordult elő, viszont ez a két alkalom egy héten belül történt, ami szintén nem jó. A két alkalomból összesen egy versenyre kaptam visszatérítést... Ez sem tett jót, ráaádsul úgy, hogy két versenyen egész jól álltam. Ami szintén durva volt, az az, hogy a második alkalommal este 8 körül szállt el a kliens, legközelebb hajnal 3-kor tudtam bejelentkezni.

A legnagyobb problémát mégis az jelenti, hogy egyszerűen nem jutok egyről a kettőre. Az elmúlt három hónap plusszos lett (még akkor is, ha az utolsó kettő lényegében csak nullszaldós, mert 100-150$ az nem nagy szám ennyi játékkal), viszont sokat kellett kiutalnom, tehát hiába nyeregetek, nem látom az eredményét, ami nagyon kiakaszt...

Jelenleg ott tartok, hogy kiutaltam Carbonról, ami a héten elméletileg meg is jön. Hogy ezután mi lesz, azt nem tudom. Vannak lehetőségek, az első kérdés, hogy szüneteltessem-e a pokert? Sőt, inkább talán az lenne a helyes kérdés, hogy mennyi időre?
Mostanában ismét érdekel a sportfogadás, lényegében az éven még nem fogadtam értelmes szinten és azért ezt is szeretem, csak nemtom mennyi értelme van? Jobban tiltre tud tenni, mint a poker, de komolyan. Év végén azért is hagytam abba, mert egyszerűen irritált, hogy kibaszott bábokra fogadok, akik magukat "sportolóknak" nevezik. Persze nyilván jó dolog, meg én is szeretem a sportfogadást, de el kell ismernem, hogy pokerrel több pénzt tudok keresni, de most jobban érdekel a fogadás.

A másik lehetőség a teremváltás, viszont ha ez lesz, akkor maradok a Merge hálózatban, csak keresek egy másik termet, hátha azok nem szívóznak a szoftverrel.

Most talán szünet jön, akkor pedig marad a fogadás, csak azt nem tudom mennyi időre. Nagyon sok jó esemény lesz az elkövetkezendő két hónapban, még nem tudom mi lesz.

Nagyjából ez van most, aztán meglátjuk mit hoz a jövő.

GL Mindenkinek.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum június 08, 2010, 17:43:46
Elég rég jelentkeztem már, ennek több oka is van/volt. Mindenesetre kíváncsi vagyok a véleményetekre, hátha tudja valaki, hogy mit lehet ilyen esetben tenni.

Szóval egy ideje nem játszottam, majd befizettem az Aced nevű szintén Merge hálózatos terembe, mégpedig azért, mert a Carbonnal eddig nem volt bajom, ha néha lassan is fizettek ki, egy-egy e-mail után megvolt a pénz. A helyzet az Aced-nél teljesen más...
Volt pár eredményem, nem nagyok, mindenesetre május 26-án ki kellett (volna) utalnom a pénzt, ám azóta sem érkezett meg. A kifizetés Netellerre történt (1089$), jött az e-mail, hogy 72 órán belül ott a cash. Nem jött meg, úgyhogy 72 óra elteltével írtam nekik, hogy jó lenne ha összekapnák magukat. A válasz az volt, hogy az átutalások késnek, mert valamit felújítanak a tranzakciós programnál (?), úgyhogy legyek türelmes. Pár nap múlva megint írtam, megint ugyanez. Egészen a múlt hét elejéig türelmes voltam, akkor már megfenyegettem őket negatív reklámmal, meg hogy hivatalos/félhivatalos szervezethez fordulok (olyan mint sportfogadásnál az SBR). A válasz, hogy a hét végéig megkapom a pénzt. Pénteken írtam nekik, ismét... hogy nem érkezett meg a pénz és péntek van. Erre közölte a chates ürge, hogy még nincs hétvége, mire én, hogy az egy dolog, hogy nincs, de ha eddig nem fizettek, akkor miért pont munkaszüneti napon fizetnének? Ez volt reggel talán valamikor, este ismét írtam, egy másik chat agent azt mondta, hogy 4-5 napon belül kifizetnek. Mondom micsoda? Eddig hétvégéről volt szó, stb. Ekkor emgszakadt a netem, reconnect, majd ismét az előző chat agentet kapcsolták, akinek elmondtam, hogy ő még hétvégét mondott, majd a másik muki 4-5 napot. Erre jött a válasz, amitől totál kiakadtam. kb röhöghetett a csávó amikor írta: Hát, hétfő vagy kedd az nem sokkal van a hétvége után. Na itt eldurrant az agyam, leoltottam az egész helyet a supporttal együtt, majd ismét elmondtam, hogy mi lesz, ha nem fizetnek (ettől az esetek döntő többségében megijednek a termek/irodák, ezuttal sajnos nem). Kicsit lehiggadtam, majd megkérdeztem, hogy papírokat kérnek-e, mert ez ismét egy kiváló alkalom lenne az időhúzásra. A válasz: Nem, nem kell, hacsak nem bankkártyát használtam a befizetéshez. Megnyugodtam, nem azt használtam, akkor nem kell semmit elküldenem. Király...

Ma nem jött meg a cash, úgyhogy ismét support, mire a csávó azzal kezdi, hogy ahhoz hogy kiutalhassak, el kell küldenem pár papírt. MICSODA??? Két napja kérdeztem meg, és aztmondták, hogy nem kell. Na oké, nem probléma elküldöm, de akkor mondja meg, hogy mennyi idő múlva ér ki a pénzem? Válasz, a dokumentumok benyújtása után 72 órán belül. Na itt ismét eldurrant az agyam, ekkor már a chaten keresztül is káromkodtam, egyebek, mire a srác ilyet oltott, hogy fogjam vissza amgam. Megkérdeztem tőle, hogy a f***ba beszélne ezek után???

A dolog most ott tart, hogy elküldtem a dokumentumokat, és egy e-mailt, a Kahnawake Gaming Comissionnek, akikhez elméletileg ezzel a teremmel kapcsolatos problémák esetén fordulni lehet. A mailben leírtam, hogy mi történt, és hogy csináljanak valamit, mert ez így nem lesz faszányos.

Őszintén szólva nem kicsit vagyok ideges. 1089$ ha nem is egy óriási összeg, de azért elég komoly, ráadásul ha bentragad, akkor BR nulla. Az utóbbi időben sajnos elég sok volt a kiutalás, ráadásul nem is nagyon játszottam, úgyhogy ebből kellene most építkeznem...

Jelen helyzetben a Merge hálózatot nem ajánlanám senkinek. Mindenesetre majd update-elek, hogy mi történt, mert egyébként előfordulhat, hogy igazat mondtak a srácok, hogy mi miatt késnek a kifizetések. A válasz akkor fog kiderülni, ha:
1. Kijött a pénzem.
2. Yety20 két napja utalt ki a Carbonról (szintén Merge hálózat), és mivel azt írták, hogy már megoldották a problémát, visszaálltak 24-48 órás határidőre, ezért elméletileg meg kellene jönni a pnéznek időben.

A tanácsotokat kérném, hogy vajon mit lehet még tenni? Mást én nem nagyon tudok, hivatalos szervnek írtam, őket is fenytettem, végig együttműködő voltam... Valakinek valami ötlet esetleg? Hasonló tapasztalat?

Előre is köszi!
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Várda64 Dátum június 08, 2010, 18:06:35
Hmmmm..... Nem tudok mit ajánlani Barátom, mert szerencsére ilyen jellegű negatív tapasztalatom nincs. Így, ahogy leírtad szerintem a lehetőségeidhez képest meglépted amit meg kell. Bizakodjunk, hogy megjöjjön a pénz!
Jah!..... és nem olyan kevés az a pénz. A "Mi szintünkön" sok-sok versenyre elég az.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum június 08, 2010, 18:13:26
Jaja, én sem úgy értettem, hogy kis pénzről lenne szó, csak éppen nem milliókról beszélünk. Nagyon tudnék örülni neki ha valaki hozzámvágna ennyit, de sztem ezzel az emberek többsége is így van :D . Mondjuk jelen pillanatban annak is örülnék, ha a saját pénzemet megkapnám, nemhogy hozzámvágnának ennyit... Na meg ne feledjük, hogy azért elég sokat melóztam érte, meg végülis a teljes BR-emről van szó.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum június 09, 2010, 02:26:29
Update:

Pénzem még mindig nincs, de miután elküldtem nekik a mailt, hogy csúnya világ lesz, mert már a Kahnawake is tud róla, hirtelen rohadtul segítőkészek lettek a fiúk. Az elküldött dokumentumokat még mindig nem sikerült meglesniük, most írtam chaten nekik, és pont az a csávó (legalábbis a név stimmelt, lehet hogy a gép előtt más ült, na mindegy) aki a múltkor beszólt, hogy a hétfő vagy kedd nem olyan túl sokkal van a hétvége után, szóval pont vele sikerült dumálni. És hirtelen eszébejutott megnézni a számlámat, és közölte, hogy saját felelősségének érzi, hogy megkapjam a pénzemet, sőt a kifizetésnek kiemelt prioritást ad. Ezen kívül hirtelen 15 percen belül képesek megnézni a dokumentumaimat, stb. Pont ez az ürge fogja lecsekkolni, majd küldeni egy mailt, hogy mi a helyzet. Megkértem, hogy az e-mailben küldjön egy határidőt, hogy mikorra kapom meg a pénzt, ennek a kérésemnek is eleget tud tenni, és azt is mondta, hogy mostmár minden rendben lesz.

Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki hogy nagyot fordult a világ pár óra alatt, mert teljesen más hangnemben közölte a dolgokat a srác... Igazából nem tudom, hogy ennek mi az oka, mert azt sem tudom, hogy a Kahnawake egyáltalán felvette-e a kapcsolatot a teremmel?

Jó lenne, ha sikerülne elintézni a dolgot, mert elég húzós minden nap éjszaka írogatni ezeknek a köcsögöknek, egyre kevesebb energiám van hozzá, kicsit idegesítő két hétig a falnak beszélni... Legalább ma Boston-Lakers, úgyhogy van mivel elütni az időt kezdésig...


UPDATE: Ahogy azt elképzeltem... Dokumentumok elfogadva, újabb chates beszélgetés, a kérdés, mikor kapom meg a pénzemet? Válasz, nem tud pontos dátumot mondani. Kérdés: Két hetet vártam a pénzemre, és nem tud egy nyomorult határidőt mondani? Válasz: "Talán még egy extra hetet igénybe vehet, de ez cska az én véleményem, nem hivatalos."

Fasza, eddig legalább kamuztak valami határidőt, mostmár azt sem... Az ideg szétbasz, ráadásula  Boston is csúnyán úszik...
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum június 09, 2010, 18:22:26
Remélem minél hamarabb jó híreket tudsz közölni velünk, annál is inkább mert én még mindig tervezem, hogy csinálok egy RB-es reget Carbonon.

Yety20 pénze, hogy áll?
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum június 09, 2010, 23:12:42
Érdekes engem a reefer poker is kifizetett moneybookersen, minden szó nélkül.  :ok:

Igaz, hogy legalább 1 hétig tartott de megkaptam a pénzt.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum június 09, 2010, 23:22:24
Carbonról nekem is kijött eddig mindig, csak legutoljára kellett őket kicsit jobban csesztetni, mert ők is ezzel a transaction processor dumával jöttek... Másnapra viszont kint volt a cash, most az Aced-et hiába basztatom. A probléma az, hogy sztem a pénzt ugyanonnan kapja az ember, halvány sejtés, hogy az Aced meg a Carbon is ugyanazon néven fizet ki, szóval ebből gondolom, hogy ha itt gond van, akkor más Merge-es termekben is baj van.

Ui: Yety20 kifizetéséről holnap lesz infó.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum június 10, 2010, 09:09:42
Három hét után megérkezett a várva-várt e-mail:

"Hello NateRuffin4prez,
Your $1089.00 Aced.com NETeller withdrawal has been approved."


Ámen.  :P
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum június 10, 2010, 10:37:34
Folytatnám a naplót, elkezdek 5.5$-os sima 9 playeres siteket tolni FTP-n. 10-15% közötti ROI-t kéne hoznom, a cél, hogy minél többet tudjak játszani. Lassan szeretnék majd feljebblépkedni, ha tehetem. Megpróbálok minden nap érdekesebb handeket postolni, aztán várom a véleményeket, hozzászólásokat. Az első 100db lejátszott sit után tervezek feltölteni grafikont, különböző mutatókat. Egyelőre ennyi, a későbbiek során jelentkezem.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum június 11, 2010, 03:09:17
1. nap, avagy az RNG nem minden esetben adja az új befizetőnek.

16 sit, -4.5BI és hálát adhatok az égnek, hogy csak ennyi... Három részletben toltam le a siteket, 6-6-4 elosztásban. Az első sessionben elég szarul játszottam, bár 1-2 leosztástól eltekintettem volna (AK vs AA, QQ vs AA). Majdnem egy 0 ITM-es sessionnel nyitottam, ám végül a padlóról felállva az utolsó sitet sikerült behúzni, így megúsztam két bukóval. A második session butább volt, ott is voltak szép dolgok (AA vs J10, AK vs AQ river 3 out sor, KK vs AQ river K, ellennek sor, stb) itt is nullázásra álltam, majd jött a messiás sit és vele egy újabb győzelem, ismét csak minimalizálni tudtam a bukót. Ezután már csak egy 4-es sorozatot próbáltam be (mondván, hogy biztos a multitabling miatt nem megy...), itt két 3. hely jött össze, az egyiken shortstackként sikerült beverekednem magam az ITM-be, egy nagyon hosszú bubble szakaszt követően, viszont itt tényleg nagoyn szépen/átgondoltan játszottam. Ebből a sessionből is kijöhettem volna plusszosan, csak egy amcsi úgy gondolta a másik siten, hogy 44-el bizony ő 3 handed nagyjából egál stackeknél all-int callol, jól tette, nem sikerült húzni a flipet. Volt még pár szitu, ahol alulról kellett volna nyernem, még az első két sessionben, volt 1-2 alkalom amikor ilyen QK vs AK és hasonló handekben buktam, nem baj, majd legközelebb az én domináló handjeim tartanak ki.

Összességében:
- 16 sit
- 4 ITM (25%) 2-0-2
- -25$
Ettől szerintem csak jobb jöhet.
Amit viszont észrevettem, hogy a FTP struktúrája nagyon nem fekszik, erre még ki kell találnom valamit, mert ha nem jönnek a coolerek/mákolások, akkor sem zártam volna túl nagy plusszban, köszönhetően annak, hogy egyszerűen nem tudom megszokni ezt a struktúrát.
Ha összehasonlítjuk a szokásos struktúrával, amit minden terem alkalmaz, akkor azt láthatjuk, hogy teljesen más. Vegyük példának a stars sitjeit: 10-20 15-30 25-50 50-100-75-150. Ezzel szemben az FTP-é teljesen más: 15-30 20-40 25-50 30-60 40-80 annyi a különbség, hogy itt rövidebb időközönként emelkedik a vak. Starson azért elég jól mentek a sitek, de ott is mindig azt vettem észre, hogy a 25-50-es vakszinten vagyok bajban. Az oka egyszerű, ez egy átmeneti vakszint az alacsony és a közepes vakszintek között. A probléma pedig az, hogy a FTP-n, 3-4 ilyen vakszint van, ami se nem közepes, se nem alacsony vakszint. Általában itt véreztem el a legtöbbször, ez nagyjából a 20-40 perc közötti szakasz a sitek során. A 16 alkalomból 9-szer ebben az időszakban peregtem ki. Ez így nagyon nem fasza, úgyhogy valamit tényleg ki kéne találni, erősen gondolkozok, ha valakinek valami ötlete van, ne kíméljen pls.

Volt egy érdekes leosztás, megosztanám veletek, várom a véleményeket:

Full Tilt Poker Game #21514446971: $5 + $0.50 Sit & Go (165943535), Table 1 - 15/30 - No Limit Hold'em - 14:00:16 ET - 2010/06/10
Seat 1: Morpheo 00 (1,485)
Seat 2: renatofc75 (1,440)
Seat 3: HERO(1,530)
Seat 4: andrewwb (1,500)
Seat 5: nat_bornkilla (1,500)
Seat 6: jggt21 (1,500)
Seat 7: babiyan (1,500)
Seat 8: vk 75 (1,500)
Seat 9: red1272 (1,545)
HERO posts the small blind of 15
andrewwb posts the big blind of 30
The button is in seat #2
*** HOLE CARDS ***
Dealt to HERO [Qh Qs]
nat_bornkilla raises to 90
jggt21 folds
babiyan folds
vk 75 folds
red1272 folds
Morpheo 00 folds
renatofc75 folds
HERO calls 75
andrewwb folds
*** FLOP *** [9d 4d 2h]
HERO checks
nat_bornkilla bets 120
HERO has 15 seconds left to act
HERO raises to 345
nat_bornkilla has 15 seconds left to act
nat_bornkilla calls 225
*** TURN *** [9d 4d 2h] [7h]
HERO bets 525
nat_bornkilla has 15 seconds left to act
nat_bornkilla has requested TIME
nat_bornkilla raises to 1,065, and is all in
HERO calls 540
nat_bornkilla shows [As Ac]
HERO shows [Qh Qs]
*** RIVER *** [9d 4d 2h 7h] [Kd]

Game Over.

Az ellenfél egy viszonylag jó regular, több asztalon is toltuk egymással, a kérdés csak az, hogyha feltételezzük, hogy egy sit elején, előről feszesen játszik (1010+,AQs+,AKo/s, nagyon ritkán meg mondjuk AJs/AQo -t is belevehetjük a range-ébe), akkor egy ilyen postflop move után turnön érdemes-e teljesen kommitálnom magam? Ha blöffölne, akkor flopon nyilván rámtolná, 1010 és JJ amit verek, na meg a totál blöff. Esetleg még a közepes párok felé lenne érdemes vinni a range-ét, viszont akkor meg turnön az előzőeken kívül csak a 88, esetleg a 66-ot verem, amivel nem gondolnám, hogy izmozna, főleg, mivel ismeretlen játékos vagyok a számára és SB-ből limpeltem, ami akár egy nagoyn tág range-et is jelenthetne.
Szóval a kérdés, hogy van-e értelme feladni turnön, természetesen a hívásom előtt, amikor még kb 1K marad előttem alacsony vakoknál? Lehet hülyeség amit írok, de szerintem elkúrtam, de nagyon, mert utólag végiggondolva, gyakorlatilag semmit nem verek, két lap kivételével.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum június 11, 2010, 11:22:00
Igazából ez egy overpair-overoverpair eset, amikben nagyon sokan elvéreznek, 10 centes limittől-WSOP-ig. Ettől függetlenül egy kicsit másképp játszottam volna. Nem mondom, hogy rosszul játszottad, mert ahogy néztem, nagyon szépen játszotta meg a rakétáit.

Preflop én 3beteltem volna 260-ig, mert egy callal nem sokat tudunk meg az ellenfelünk lapjáról. Ha tudjuk, hogy regulár, és, hogy első pozicióból mi a range, akkor a visszaemelésünkkel sokat megtudhatunk preflop a lapjáról. Ha dobja, akkor AJ/AQ lehetett nála, amivel nem vállalta be. Ha csak megadja, az a neccesebb helyzet, mert lehet TT, JJ nála, amivel szivesen néz floppot, lehet AK, amit a jó pozicíója miatt nem dobna el, illetve slowplayelhet AA-val és KK-val. Ha 4betel, akkor én csak KK-t tudok elképzelni a kezébe, illetve kb olyan 20-25% eséllyel AA-t. Királyt nem szivesen játszana meg lassan egy ekkora potban már, de ásszal még sokat kihozhat belőled.
Tudja, hogy nem total airre, vagy valami szenny lapra emelsz vissza, mert flop után nagyon rossz lesz a pozicíód.

Floppon a c/r-ed nem volt rossz szerintem, a callja jelenthet pocket párokat 66-tól 88-ig mindenképp, de mindenképp van valami a kezében. Ha 3-beteltél volna preflop, és itt c-betelsz, akkor valószínűleg visszaemelne rád a flushveszély miatt. Ezzel viszont megint sokat megtudsz a lapjáról, és talán még eltudod dobni, viszonylag elfogadható veszteséggel, és még nem lennél comitted.

Turn utáni beteddel comitted lettél, nem lett volna olyan lap, ami megijeszt. Ax Kx-et már eldobott volna.

Összegségében szerintem én is elvéreztem volna itt, a preflop játék amin kicsit változtattam volna:)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum június 13, 2010, 00:33:05
2. Nap: Mindegy mit csinálok, a nagyobb baj, hogy ezzel már az ellenfelek is tisztában vannak...

Durva dolgok történtek ma, ismét a fasz rossz oldalán álltam. A legszebb az volt, amikor pusholok valami normálisabb handdel, srác (nem shortstack!, egészen addig normális statokkal játszott) 42o-val gondolkodás nélkül lecallol. Igaza volt, fullja lett. Komolyan mondom, mintha széllel szemben pisálnék és hánynék egyszerre. Mai nap: 26 letolt sit, -26$. Holdem Manager szerint jelen pillanatban EV alapján nullszaldós a játékom, bár természetesen akkor sem lennék elégedett, de ez a -10BI így kezdésnek nagyon gáz. A showdownjaimat 46%-ban sikerült eddig megnyernem 3000 leosztás után.... Annyira nem számít hogy, mire tolom be és mi ellen, hogy az valami eszméletlen, ha ma nem buktam el vagy tíz AK vs AQ szerű partit, akkor egy darabot sem. A sima mezei flipeket sem tudom behúzni, katasztrófa az egész.

Pár módosítást azért eszközöltem a dolgok menetében, egyrészt sokkal feszesebben játszok az elején, másrészt a mai utolsó három kört már csak négy asztalon toltam, bár nem tudom elhinni, hogy a hat asztal sok lenne, mert soha nem volt az, ha sikerült kimászni a tréből, akkor biztos, hogy 6 asztalon fogom tolni továbbra is. Valszeg ez lesz a járható út, aztán meglátjuk, hogy hogyan tovább. Mindenesetre a bónusz pörög, a rakeback is (már amennyire 5.5$-os BI-nél jöhet, ráadásul a bónusz mellett nagy a valószínűsége, hogy nem is kapok, de hátha). Egyébként az az idegesítő, hogy akárhányszor lenne sanszom úgy megcsinálni egy kört, hogy valóban normális plusszom legyen, hogy adjon egy kis lökést, annyiszor cummantok valami óriásit. A másik meg, hogy az az idegesítő, hogy a sitekről olvastam eddig a legtöbbet, erről néztem a legtöbb videót és akkor így kezdek... Ilyenek után akaratlanul is megkérdőjelezem, hogy van-e keresnivalóm a siteknél.

Most megyek, megnézem a Last Man Standing első részét, mert asszem pár kérdéses helyzetre megkaphatom majd a választ.

Márpedig örökké tényleg nem eshet (a river 2-3 out  ;D ), remélem, hogy holnap jobban fog menni.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: demi Dátum június 13, 2010, 02:52:39
Akkor most mi a véleményed erről a hálózatról?Fizessünk,vagy ne fizessünk be?
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum június 13, 2010, 09:26:24
Idézetet írta: th3PR0j3ct0r Dátum június 13, 2010, 00:33:05
2. Nap: Mindegy mit csinálok, a nagyobb baj, hogy ezzel már az ellenfelek is tisztában vannak...

Durva dolgok történtek ma, ismét a fasz rossz oldalán álltam. A legszebb az volt, amikor pusholok valami normálisabb handdel, srác (nem shortstack!, egészen addig normális statokkal játszott) 42o-val gondolkodás nélkül lecallol. Igaza volt, fullja lett. Komolyan mondom, mintha széllel szemben pisálnék és hánynék egyszerre. Mai nap: 26 letolt sit, -26$. Holdem Manager szerint jelen pillanatban EV alapján nullszaldós a játékom, bár természetesen akkor sem lennék elégedett, de ez a -10BI így kezdésnek nagyon gáz. A showdownjaimat 46%-ban sikerült eddig megnyernem 3000 leosztás után.... Annyira nem számít hogy, mire tolom be és mi ellen, hogy az valami eszméletlen, ha ma nem buktam el vagy tíz AK vs AQ szerű partit, akkor egy darabot sem. A sima mezei flipeket sem tudom behúzni, katasztrófa az egész.

Pár módosítást azért eszközöltem a dolgok menetében, egyrészt sokkal feszesebben játszok az elején, másrészt a mai utolsó három kört már csak négy asztalon toltam, bár nem tudom elhinni, hogy a hat asztal sok lenne, mert soha nem volt az, ha sikerült kimászni a tréből, akkor biztos, hogy 6 asztalon fogom tolni továbbra is. Valszeg ez lesz a járható út, aztán meglátjuk, hogy hogyan tovább. Mindenesetre a bónusz pörög, a rakeback is (már amennyire 5.5$-os BI-nél jöhet, ráadásul a bónusz mellett nagy a valószínűsége, hogy nem is kapok, de hátha). Egyébként az az idegesítő, hogy akárhányszor lenne sanszom úgy megcsinálni egy kört, hogy valóban normális plusszom legyen, hogy adjon egy kis lökést, annyiszor cummantok valami óriásit. A másik meg, hogy az az idegesítő, hogy a sitekről olvastam eddig a legtöbbet, erről néztem a legtöbb videót és akkor így kezdek... Ilyenek után akaratlanul is megkérdőjelezem, hogy van-e keresnivalóm a siteknél.

Most megyek, megnézem a Last Man Standing első részét, mert asszem pár kérdéses helyzetre megkaphatom majd a választ.

Márpedig örökké tényleg nem eshet (a river 2-3 out  ;D ), remélem, hogy holnap jobban fog menni.


Tudtuk, hogy itt általában jönnek a 2-3 out-ok, már csak az a kérdés meddig bírod türelemmel. Kitartás!  :ok:
Bár ahogy már beszéltük is én több hét ilyen lapjárás után föladtam.

Yety20-nak átjött már a pénze?

Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum június 13, 2010, 11:07:33
Sajnálom barátom, hogy nem csak én szopom a faszt mostanság. Mondjuk nekem teljesen mindegy, milyen hálózaton, akkor is lemákolnak. Az AK vs AQ és hasonló helyzeteken már meg se lepődök, de amikor 99-emet lecallalja egy 56o, és kapásból lejön a sora flopra, akkor valahogy nem hiszem el az egészet:) De minden downsign-nek egyszer vége van, gondolj erre:) Addig játsz valamivel alacsonyabb limiteken:)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum június 13, 2010, 12:53:58
Yety20-nek 5 nap alatt kijött a pénze Carbonról, szóval ha depóztok, akkor inkább ide, mint Aced-re, ahol nagy valószínűséggel kamuztak egy csomót. Carbonnal nem lehet baj.

Dris, gigazo, köszi a bíztatást!
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Várda64 Dátum június 13, 2010, 16:27:25
Szia Barátom! Ha valaki, én már csak tudom, hogy sajnos van ilyen periódus egy játékos életében, mint amiket fentebb leírtál. Ezt valahogy túl kell élni! Vagy játékkal, vagy játék nélkül, ez egyénenként változó. De tényleg nem tart örökké a negatív széria. Ezt is tapasztalatból mondhatom.
Maximálisan együtt érzek Veled, de fel a fejjel! Vagy Te olyan jó játékos, hogy kezelni tudd ezt a helyzetet is.

GL!
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gezuka Dátum június 13, 2010, 16:58:56
hali srácok. ti amikor elkezdtetek pókerezni honnan merítettetek segítséget?tudnátok nekem valami fasza honlapot linkelni?pókerezni tudok, csak érdekelne már a taktikusabb, komolyabb része is.elöre is köszi
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum június 13, 2010, 17:47:07
Várda: Köszi szépen neked is. Tisztában vagyok vele, hogy vannak ilyen időszakok, csak ez most a lehető legrosszabbkor jött, főleg így kezdésnek. Nem akarom elkiabálni, de talán megvannak azok a módosítások a játékomban, amikkel át tudok fordulni nyerőbe, tolom neki, aztán majd meglátjuk hogy megy.

Gezuka: onlinepokerhu.com , pokerakademia.hu, pokerarcok.hu , twoplustwo.com , pocketfives.com . Esetleg bemész a könyvesboltba, lehet venni 1-2 normálisabb könyvet, pl a Harringtonokat, vagy esetleg amazon.comról tudsz rendelni.
A legfontosabb viszont: Játék, játék, játék, aztán elemzés, majd ismét játék, játék, játék. GL!
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum június 14, 2010, 01:21:08
3.nap: Amikor már azt gondoltam, hogy. Közben mégsem (?)

Sikerült egy napot plusszban zárnom. Ezt felírom, ráadásul 13-a van/volt. Jól indult a nap, nagyon is. Első négy sit, +4BI, jól is játszottam, a lapjaim kitartottak, stb. Pozitív. Ezután fellőttem még 4 asztalt, kettőről nagyon gyorsan kiperegtem, KK vs AA, majd egy combodrawm sült be, bár itt inkább én hibáztam. Gyorsan nyitottam helyettük még két asztalt, így sikerült +1-2$-ra hozni ezt a kört, ami a körülményekhez képest nem is rossz. Ezután következett még egy kör, itt már sajnos a tegnapi önmagamat produkáltam, egy siten három leosztáson belül kétszer toltam AA-ba, egál stackeknél KK-val, shortstackként 88-al. Itt azért csináltam egy ITM-et, volt egy HU-om amit totál esélytelenként kezdtem és nem is sikerült beforgatni, ráadásul volt egy ITM bubble is, ahol AK vs 78s bizonyult túl nagy falatnak a másik shortstack ellen, bár itt  AK-val nem biztos hogy callolnom kellett volna, egy laza/passzív DS BB ült mögöttem, na mind1. Az utolsó körben két alkalommal elgurult a gyógyszer, így sajnos csak két 3. helyre futotta. Az utolsó siten 5/2 flipet sikerült húzni bubblenél/ITM-ben, úgyhogy ma boldogan fekszek le. Közben Yety20 behúzta 2600$-ért a Titan 5 rebuyt! Grat neki!

Összességében nem volt annyira gáz a nap, már csak kb 60%-ban volt magasabb pocket pair a tagok kezében, amikor nekem KK, vagy QQ-m volt. Ha Q magas flushöm volt (két lapos), akkor is csak egyszer tudtak magasabb flusht mutatni (1/1 alkalom), úgyhogy már elmondhatom, hogy kicsit javult a helyzet! Komolyra fordítva a szót, ha a lapjaim értelmes %-ban kitartanak és 4-5 handed játékhoz egy picit értelmesebb stackkel érkezek, akkor azért általában nincs baj, de még mindig van sok hiányosság a játékomban, úgyhogy annak ellenére, hogy sokat mákolnak rajtam, nekem is van mind javítanom.

Elérkeztünk 60 lejátszott sithez, azt ígértem, hogy komolyabb összegzés 100 után lesz, de pár dolgot lejegyzek:

Szóval első körben lássuk a valóságot:

60 sit: 5-7-9 arányban oszlanak meg az ITM helyezések, ami így annyira nem fasza.
ITM: 35%
ROI: -12.7%
+/-: -42$

EV alapján ez így nézne ki (ebben csak a showdownok vannak benne, levetítve $EV-re):
ROI: +7.1%
+/-: 23.47$

60 sit alapján úgy gondolom, hogy ez elég nagy különbség az EV és a valóság közöt...

Pozitívum, hogy egyre jobban nő az ITM%-om és a ROI-m, de még mindig van hova fejlődni...
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum június 14, 2010, 11:22:17
Alakul ez...  ;)

Gratulálok Yety20-nak a hatalmas nyereményéhez.

Az ám őt már nem látjuk viszont a fórumon?  :-\
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum június 16, 2010, 02:42:03
4.-5. nap: Sínen vagyok, csak nem azon, amelyiken igazán szeretnék

Tegnap úgy indítottam, hgoy 4 sit, 0 ITM. Három alkalommal toltam párral nagyobb párba, beszarás, hogy KK-ra is tudnak mutatni egy AA-t... Majd elkaptam egy semiblöfföt, de riverre sajnos esett a srác sora, így ismét egy 5. helynek "örülhettem". Ezután úgy voltam vele, hogy kicsit váltani kell, mert ez így nagyon nem faszányos... Eszembe jutott, hogy régebben voltak próbálkozásaim 6.25$-os turbo HU siteken, ráadásul tudom, hogy ott elég gyenge a mezőny. Beültem, elkezdtem tolni, első 7 sit, 6 győzelem, wow. Örültem magamnak nagyon, majd ezután hibáztam az egyiken, majd a másikon, majd a harmadikon, és tiltelésbe fulladt a dolog, de még nullszaldó közelében/minimális plusszban megálltam inkább, mert láttam, hogy semmi értelme nincs folytatni a játékot. A nap -20$ lett, de úgy gondoltam, hogy ezeken a HU siteken van keresnivalóm.

Ma reggel (inkább délben..) Szlovákiában feladtam egy tippmixet, majd hazajöttem és elkezdtem tolni a HU-okat. Ismét jól indítottam, ráadásul önbizalmat adott az is, hogy (ezen a szinten)kompetens játékosokat is sikerült megvernem. Párszor megálltam két sit között, mert úgy gondolom, hogy ez az a típusú játék, ahol maximális koncentráció kell és nem nagyon férnek bele hibák, úgyhogy ha buktam kettőt egymás után, ahol éreztem, hogy csak magamnak köszönhetem, akkor inkább pihentem egy kicsit. Összességében jól sikerült a mai nap: 28db HU-ot toltam le, 41$ profittal, ami teljesen jó, 18 győzelem mellett 10 vereséget számoltam, ebből olyan 4-5 db lett volna elkerülhető, pontosabban az adott szituációban elkerülhető (aztán ki tudja mi lett volna a vége). Toltam egy kis RushPokert is, hogy megnézzem, hogy hogy jönnek a pontok, de a cg nem az én világom, úgyhogy nem fogok erőlködni, itt ~180 hand alatt 3-4$ profittal zártam.

Az összesített HU mérlegem eddig:
- 41 lejátszott HU
- 25-16 W/L ami 61%-os győzelmi arányt takar
- +17%-os ROI
- 3.8 óra játék
- +11.67$/óra
- Összesen: +43.75$

Azt hiszem nem panaszkodhatok, ráadásul alsó hangon 10 vereség az én lelkemen szárad, úgyhogy még van min javítani. Ordenáré nagyot nem mákoltam, ez visszafelé is igaz, ámen, kopp-kopp.

Ami viszont gáz: egyszerűen nincs önbizalmam leülni sima SNG-ket játszani, pedig ez az amiről annyit olvastam, stb... Kárba biztos nem vész a tudás, csak ba**hatom, ha nem profitálok belőle.

Érdekes, hogy a HU-okról semmit nem olvastam, nem videóztam, tényleg csak a saját fejem után mentem, de az utóbbi időben jól megy, nyilván nem csak ezt a 41 sitet figyelembe véve. Persze ha ilyen 10$ körül jönne óránként, akkor azért elégedett lennék bőven, ráadásul ma ez 17$ volt, de nem akarok telhetetlen lenni, majd meglátjuk hogy alakul, a lényeg az önkontroll, de ha ezt a játékformát fogom folytatni mostanában, akkor nem ártana megtanulni HU-ozni két asztalon, mert szégyen, nem szégyen, de HU-okat nem tudok több asztalon játszani, igaz nem sűrűn próbáltam még, de a pontok csak úgy jönnének normálisan, ha többasztaloznék. Ezen kívül jó lenne megtanulni jobban összpontosítani, mert ez a napi 2 óra játék ez nem elég, sőt... olyan 3-4-et kéne tolni naponta, csak egyszerűen nem tudom annyi időn keresztül hozni az A játékomat HU-okban, ami viszont elengedhetetlen, ha tényleg ennyi időn keresztül akarok játszani.

Egy biztos, hogy ez az időszak a kiutalások miatt a BR újjáépítésről fog szólni, most pedig nem látok jobb módszert ennél a játékformánál, bár félek, hogy az erre áldozott idő csak pénz formájában fog profitot hozni (ami persze nem rossz dolog, nah  ;D ), viszont nem a HU sitekben szeretnék fejlődést elérni, hanem nyilván az MTT-k terén, bár jobbnak látnám, ha SNG-ben tudnék eljutni legalább a 11$-os szintig, amivel már akárhol ki lehet szedni a bónuszokat. Érdekes lesz az elkövetkezendő időszak, majd meglátjuk mit hoz a jövő...

Gigazo: Megmondom őszintén, hogy nem tudom, lenne mit írnia, de sztem jelenleg nincs olyan sok ideje, mert gyakorlaton van, aztán pokerezik (nagyon keményen nyomja mostanában), meg nyilván a haverokat/bulikat sem hanyagolja, elvégre itt a nyár. Egyébként voltak szép sikerei mostanában, partyn nyert ismét egy 11 rebuyt szintén 2K+ nyeremény, akkor carbon 60$ rebuy 1. hely 2700$ körül, aztán Heaven-ön 10EUR rebuy 1. hely 1560EUR-ért, meg számtalan kisebb versenyt nyert a carbonon, volt olyan, hogy egy nap négy FT, két első hely, egy második, meg egy negyedik. Nagyon sok versenyt tol, van hogy napi 30-at is, persze mostmár 4 teremben van legalább pénze. Ha valaki megérdemli ezeket az eredményeket, akkor az ő, ebben biztos vagyok, tényleg minden elismerésem neki  :great: . Egyébként szóltam már neki párszor, hogy írhatna néhány sort, mondta, hogy kéne, jah, csak nem jutott el odáig.

Végezetül a nap handje, egy SNG HU-ból:
Full Tilt Poker Game #21644295608: $6 + $0.25 Heads Up Sit & Go (167011205), Table 1 - 15/30 - No Limit Hold'em - 19:40:35 ET - 2010/06/15
Seat 1: deky80 (1,515)
Seat 2: HERO (1,485)
deky80 posts the small blind of 15
HERO posts the big blind of 30
The button is in seat #1
*** HOLE CARDS ***
Dealt to HERO [Js Jd]
deky80 raises to 60
HERO raises to 150
deky80 calls 90
*** FLOP *** [7h 2d Ah]
HERO bets 180
deky80 calls 180
*** TURN *** [7h 2d Ah] [4d]
HERO checks
deky80 checks
*** RIVER *** [7h 2d Ah 4d] [As]
HERO checks
deky80 bets 660
HERO raises to 1,155, and is all in

A hand kimenetelét majd a következő postban írom le, hogy ne zavarjon be a képbe.
Én így gondolkoztam:
Preflop standard 3bet, postflop contbeteltem, szintén standard move. A calltól kicsit megijedtem, az volt a tervem, hogy turnön check/foldot játszok, ám hatalmas meglepetésemre az ellen nem hívott. Igazából itt a river játék ami érdekes:
Nyilván elpasszoltam, de az volt az ötletem, hogy hívás mérettől függően rátolom, ugyanis ettől jobb lap nem érkezhetett volna ahhoz, hogy az ellenfelem megblöffölje. Potot emelt, ráadásul nagyon gyorsan, én itt gondolkodóba estem, de úgy voltam vele, hogyha minbetelt és floppolta az A-t, akkor az valószínűleg egy erősebb A, amit egy flop call után nem passzol el, pont azért, hogy ne hagyjon benne value-t, viszont az én második checkem egy ilyen riveren tökéletesen indukálhat blöfföt, ezért rátoltam, ugyanis ha itt valóban egy A van nála, akár kicsi, akár nagy, akkor sem potot fog hívni, hanem annyit, hogy ilyen passzív játék után még esetleg ha nagoyn el vagoyk tévedve, akkor lecalloljam, ez a pot hívás viszont nekem erős valuebetnek, ezért rátoltam. A kérdés, mivel itt már nyilvánvaló, hogy nem tudok dobatni, elégszer fogja-e megblöffölni ezt a scarecardot ahhoz, hogy +EV-s legyen az all-in? Kiegészítő infók: sit elején járunk, nem játszottam még korábban ezzel a játékossal, tehát nincsenek róla információim. Várom a véleményeket, előre is köszi.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum június 16, 2010, 17:14:46
Tetszik, hogy rámész  HU-ra. Több asztalról annyit, hogy itt is sorban kell menni. Nem fogsz elérni egyszerre 10 asztalt, de ha már 4-en magabiztosan játszol, akkor az már igencsak hozza a profitot.
Szerintem a legkeményebb lépcső a 2 asztalról 3-ra, de lehet neked máshogy lesz:)

Handedhez:
Ellenfelednél nagyjából bármi lehet, mert pozicíóból emelt preflop. Ilyen széles rangenél bármilyen board veszélyes lehet, ettől függetlenül az ász a legveszélyesebb lap ami lejöhet floppra.
Floppon a c-beted helyén volt, mert a 3beted is elég sok mindennel lecallalhatja, de lehet nála KQ is, aminek elég ilyesztő egy ász a floppon, főleg egy ilyen sorozat után. Callt nyomott, ami azt jelenti, hogy nincs rossz keze, de érzi, hogy verhető.
Turnon a check-check meglepett, mert a helyedbe még 1 löketet adtam volna neki, és a 3bet-re foldoltam volna. Azért +EV-s a második löket, mert HUban az esetek többségében floppon még bátran néznek még1 lapot az ellenfelek, de ha láják rajtad az erőt turnon, akkor dobnak.
Turn. Legjobb lap ami érkezhetett neked(a J-t kivéve:D), mert ezzel jóval csökkent az esélye, hogy ász+kicsi kicker van nála. Ez neki is jó, mert egy 7-essel pl elég erősnek érezheti magát ezen a boardon.

Véleményem: Mielőtt postolnád a kimenetelt, szerintem kézbe pár volt nála, 88-99-TT, és ezzel játszotta ezt meg. Nem hiszem, hogy blöff lenne a river betje, bár semmit sem tudunk az ellenfélről. De még egy 72-t is eltudok nála képzelni, de legvalószínűbb szerintem a pocket:)

várom az eredményt:)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Várda64 Dátum június 17, 2010, 06:50:47
Megmondom őszintén nekem ez a többasztalos játék nem megy. Mikro téten próbáltam 3 asztalon, alacsony téten próbáltam 2 asztalon 6 fős SnG-t, de a végeredmény mindig az volt, hogy az egyik a másik kárára ment, ezért fel is hagytam vele. Biztos bennem van a hiba és valahol irigyellek is érte benneteket, de én nem erőltetem. Az ember legyen tisztában a korlátaival.
Más. a jövő heti sörözéshez mit szólsz? Jóember mondta menjünk be hozzá. Hogy legyen? Valami elképzelés?
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Dris Dátum június 17, 2010, 10:43:38
Sajnálom, hogy nem pest közelébe vagytok, mert azért egy sörözésben benne lennék én is:)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum június 17, 2010, 10:59:28
Vagy Szeged közelében, mert akkor én sem maradhatnék ki   :beerchug:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum június 18, 2010, 01:33:05
Várda: Megdumáltuk már végülis, de ide is leírom, nekem oké, keresünk valami helyet, aztán elleszünk, mint a befőtt. Akkor van gond, ha szarabbul leszek, de remélem addigra nem lesz semmi bajom.

Dris, Gigazo: Én is győri vagyok, mégis az ország keleti végében futunk össze  ;)  .

Az előző hand vége: Az ellenfelem dobott, így sajnos sosem tudjuk meg, hogy mi volt nála.



6.-7. nap: Megtapasztaltam, hogy milyen az élet a másik oldalon, avagy amikor úgy érzi az ember, hogy verhetetlen...

Annyira k***va jól ment a zsuga... Rám is fért. Tegnap nem volt időm játszani, fáradt is voltam, úgyhogy csak 4 HU-ot toltam le, négy győzelem meg is lett. Ma este kezdtem el játszani, 20 HU ment le, 17-et sikerült behúzni, azaz két nap alatt a mérleg: 24 HU 21W-3L. Várda barátom erre azt mondaná, hogy sose legyen rosszabb, de én tudom hogy lesz, mert ez nem tartható sokáig, de most tényleg nagyon rámfért. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy tegnaptól kezdve elég szarul voltam, ma estére be is lázasodtam, ennek ellenére így ment a játék, ennek nagyon örülök. Ezen kívül kijött még 20$ bónusz is, úgyhogy tényleg két remek napon vagyok túl, a kezdő befizetéshez képest pedig 100$ profitot tudok felmutatni, ami annyira nem rossz, azok után, hogy négy napja még 70-80$ körüli mínuszban fetrengtem.

A statjaim így alakulnak eddig (csak 6.25$-os turbo HU-okat nézve):


Erre csak azt tudom mondani, hogy HOLD ON! Persze tisztában vagyok vele, hogy ez így sokáig nem fog menni, de hátha  ;D .

Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Várda64 Dátum június 18, 2010, 05:27:07
Örülök, hogy átkerültél a másik oldalra, meg egyben gratulálok is!  :great: Kívánom, hogy sokáig ezen az oldalon maradjál!  :beerchug:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum június 27, 2010, 03:59:16
Rég írtam már, úgyhogy jöjjenek az elmúlt napok történései:

Lényegében elég keveset játszottam, ráadásul azt is össze vissza. Volt 6.25$-os HU, 2.25$-os turbo FR sit, de NL10 FR cg is... Amikor úgy éreztem, hogy nem megy, inkább nem toltam, viszont a pontok játék nélkül nem jönnek, úgyhogy rá kell feküdnöm komolyabban a témára, ma sikerült is. Összességében az elmúlt pár nap nullszaldós volt, de vannak bíztató jelek:

Egyrészt kipróbáltam a turbo siteket, főleg azért, mert úgy gondolom, hogy a push/fold játékban van edge-em a microlimites SNG-k játékosai nagyrészén, itt pedig hamarabb eljön ez a szakasz. 12 asztalon játszottam, összesen 72 darab sitet. Az eredmény nullszaldó lett, de ez leginkább annak tudható be, hogy csak a laptopomon tudom tolni, mert most nincs monitorom, úgyhogy 4x3 asztalt raktam egymás fölé cascade-olva, így viszonylag kezelhető, de volt olyan, hogy az FTP elfelejtette feldobni az egyik alsó asztalt, így 2-3 alkalommal sit outon fejeztem be a versenyt, bár volt, hogy a végén ilyen 800-12700-as állásról forgattam be egy sitet, mert csak akkor vettem észre, hogy sit outon vagyok. Ha lesz újra monitorom, akkor simán fogom tudni tolni a 12 asztalt.

Másrészt pedig játszottam NL10 FR cg-t, nem sok, két óra, kb 800 hand, +1BI. 6 asztalon toltam, ennyi fér el komolyabb átfedés nélkül a kijelzőn, de elméletileg a 8-nak is kéne mennie, mert elég lassú FR-en a játék. Eléggé éreztem a játékot, végülis semmi extrát nem csináltam, egy sima feszes-aggro játékot játszottam, 1-2 rosszabb megmozdulásom volt, pl 1010-el nem kéne callolni 40-50BI-es stacktől all-int... Utólag végiggondolva elég cink, de régebben kicsit más volt a helyzet, mert akkor még 2$-os BI-el tolták a SS-ek, most meg már a minimum beülő 4 vagy 5$, ha jól tudom, de a SSS-t játszó arcok képesek fél beülővel is ezt a játékot tolni, nem tudom miért éri meg nekik. Ehhez mindenképp alkalmazkodnom kell majd, de nem lesz gond sztem.

Mindezt csak azért írtam le, mert ezzel a két játéktípussal elég jól jönnek a pontok, szóval ha kicsit ráfekszek, odafigyelek, akkor ezekkel gyakorlatilag nagyobb kockázatot nem vállalva tudnám visszaépíteni a BR-t. NL10 FR nagyon tetszett, még mindenképp próbálkozom vele, remélem menni fog.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: umekumek Dátum augusztus 04, 2010, 03:27:02
hi,

csak egy kérdés, miért nem 6maxcg micro limit?

greetz U.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum augusztus 04, 2010, 12:19:33
Hello!

Lényegében egész júliusban cg ment, eleinte FR, aztán egy kis SH, majd rush FR, kevés rush SH, de jött egy komoly downswing rush FR-en, volt olyan nap, hogy úgy buktam 6BI-t, hogy csak set-oversetet, overpár-setet, flush-overflusht buktam... Aki szembejött, általában szettesedett, nekem meg elég jó zsugám volt ahhoz, hogy kifizessem. Ekkor döntöttem úgy, hogy elég a niteskedésből, irány a shorthanded asztalokra, a rush pokert pedig el kell felejteni. Nem bántam meg a váltást, végülis jól ment, jelenleg is ott riogatom a népet, több-kevesebb sikerrel. Az a gond, hogy a cg sosem volt az én világom... Előfordul, hogy sokat wp-zek, rosszabb napokon általában teljesen feleslegesen. Vannak olyan esetek is, amikor kissé elbizonytalanodok és nem merek meglépni 1-1 move-ot, ezek igazából azért vannak, mert cg terén elég tapasztalatlan vagyok, másrészt pedig ilyen eseteket elég ritkán lát az ember fórumokon, vagy videókon, ráaádsul olyan ismerősöm sincs, aki komolyabban cg-zne, úgyhogy a saját tapasztalataimra kell hagyatkoznom általában, ami eddig ezen a téren elég szegényesnek mondható  ;D .
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: umekumek Dátum augusztus 04, 2010, 13:33:19
its ok

akkor gl nl10fr-en

ui: amúgy vannak használható angol/magyar free oktatóvideók a neten, 6max micróhoz, szóval ez nem mentség  ;)


Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: demi Dátum augusztus 04, 2010, 17:43:20
th3PR0j3ct0r!
Írjál többet! :) Ha nem is tartod néha érdekesnek amit írhatnál,hidd el,ahogy írod az feldobja!
Melyik teremben játszol most?
Láthattalak a betfairen?
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum augusztus 04, 2010, 18:20:05
Umekumek: FR-t hanyagoltam a hónap vége felé, ha játszok, akkor inkább SH. Videókat szoktam nézni, pokerarcok kb összeset láttam, meg általában deucescracked videókat nézek, sztem azok is korrektek nagyon. Ezen kívül még Ryan Fee 6-max könyvét olvasom, az is teljesen rendben van.

Demi: Pár napja akarok valamit írni a júliusi hónapról, de nem tudom rászedni magam, mindenesetre a közeljövőben azt is megejtem. Mostanában igazából nincs miről írni, szinte csak cg-ztem, arról meg napi szinten beszámolni felesleges lenne. Betfairen nem játszok, sőt az ongame hálózaton se jártam jóideje, most FTP-n vagyok.

:cya:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: demi Dátum augusztus 04, 2010, 18:35:08
Értem.Valaki bitorolja a Nickedet akkor.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum augusztus 05, 2010, 06:04:21
Idézetet írta: th3PR0j3ct0r Dátum augusztus 04, 2010, 18:20:05
Mostanában igazából nincs miről írni, szinte csak cg-ztem, arról meg napi szinten beszámolni felesleges lenne.

Mégis van miről írni. Szóval valamelyik nap láttam egyik haveromat Starson shallow stack asztaloknál, néztem kb egy órát, meg dumálgattunk közben... Mindenesetre láttam, hogy miféle játék megy ott, gondoltam egyszer majd kipróbálom én is... Ma estefelé leültem tolni és hirtelen eszembe jutott, hogy kéne keresnem tilten ilyen shallow stack asztalokat, aztán megpróbálni egy feszes játékot, 20BB beülővel. Igazából az SSS-t én nem tartom sokra, sőt, nem is nagyon szeretek igazán SS-ek ellen játszani (15-30BB), őszintén szólva nem tartom ezt a féle játékot pókernek... Ennek ellenére most mégis kipróbáltam egy ilyesmi stratégiát 0.1-0.25$ FR-en , 5$-os beülővel, 6 asztalon, annyi, hogy ugye kevés ilyen asztal van, ezért kiülni nem tudtam (igaz nem is akartam volna), ami egyébként ha jól tudom 4-5BB+ után hozzátartozik egy ilyen stratégiához, na de mindegy végülis.

A lényeg a végeredmény, szerintem életem eddigi legjobb cg sessionje, bár ugye nem igazán játszottam régebben sem cg-t, de szerintem 5$-os beülőkkel számolva igen királyos lett. Lényegében minden összejött, de tényleg... Annyiszor sikerült kitartanom, meg párszor segített rajtam az RNG is (bár általában coolereknél sikerült behúzni a pár outot, tehát nem olyan partikról volt szó, ahol totál eltévedtem volna), hogy komolyan, ha valakit elkap egy ilyen rush a Sunday Millionon, senki nem tudja megállítani... Nem is tudom mi volt ma? Bár inkább azt kérdezném, hogy vajon mikor lesz a payback day, amikor visszalapátolom a rendszerbe a felét, mert én leszek a f*sz rossz oldalán? Már előre várom...  A mai napon a showdownok 65.9%-át sikerült húzni, ami szerintem eszméletlenül jó %. Lényegében tényleg minden összejött, és ha nem is a nyereményt nézem, akkor is azt kell mondanom, hogy ilyet még nem tapasztaltam, pedig meg tudnám szokni :D . Képet csatoltam.

Más: Jöjjön egy érdekes leosztás, amit flopon ugyan elég rendesen elbarmoltam, mert majdnem leketyegtem és nagyon kicsit hívtam, utána lényegében postflop sikerült elveszni, bár végeredményben ebben a leosztásban mind1 volt. Két kérdés merül fel bennem, az egiyk, ami miatt majdnem lejárt az időm, hogy postflop call, vagy emelés, ha emelés, akkor kb mekkorát lenne érdemes? A második pedig, hogy turnön megvan-e az oddsom a callhoz?

Nálam az első kérdésre a válasz: Kb 2.5-2.75$-ig kellett volna emelnem, mert két overcard+open ended straightdraw-m van, három ellenféllel szemben, legalább kettőtől meg kellett volna szabadulni. Szerintem itt mindenképp érdemes nagyobbat emelni, mert már elég nagy a kassza, ráadásul elég erős húzóm van. Jut eszembe: flopon call helyett esetleg betolni? Szerintem kicsit meredek, de nem tudom...
A másodikra: Szerintem egész sok lappal betolhatta, lényegében szerintem egyedül a 98 ami ellen bajban vagyok, az összes többi lap ellen nagoyn sok outom van és pont a dead money miatt érdemes callolni ezt a pusht, persze jobban örültem volna, ha a magyar srác is beteszi, mert ő elég gyenge player volt 72/34/2.1-es stattal tolta, nem kommentálnám  ;D . Szóval szerintem csinálhatja ezt egy erős J-vel, két párral. set-el, sok draw-al, meg persze a sorral is, bár az elég ritkán lesz nála... Nálam ez call, persze lehet, hgoy teljesen el vagyok tévedve, pont ezért postolom ezt a handet, légyszi ne kíméljetek.


Full Tilt Poker Game #22840920182: Table Size (shallow) - $0.10/$0.25 - No Limit Hold'em - 22:48:11 ET - 2010/08/04
Seat 1: Bipolar215 ($8.73)
Seat 2: Yaguacheno ($25.13)
Seat 3: doughboy6894 ($12.98)
Seat 4: MCsabi86 ($8.73)
Seat 5: Kanill111 ($15.23)
Seat 6: TharpCarver ($8.65)
Seat 7: muffinmcgee ($8.95)
Seat 8: HERO ($16.03)
Seat 9: pokerstar9448 ($9.33)
MCsabi86 posts the small blind of $0.10
Kanill111 posts the big blind of $0.25
The button is in seat #3
*** HOLE CARDS ***
Dealt to HERO [Ks Qs]
TharpCarver folds
muffinmcgee folds
HERO raises to $0.75
pokerstar9448 calls $0.75
Bipolar215 calls $0.75

Yaguacheno folds
doughboy6894 folds
MCsabi86 calls $0.65
Kanill111 folds
*** FLOP *** [Th 7h Jc]
MCsabi86 bets $0.25
HERO has 15 seconds left to act
HERO raises to $0.75
pokerstar9448 raises to $2
Bipolar215 folds
MCsabi86 calls $1.75
HERO calls $1.25

*** TURN *** [Th 7h Jc] [2d]
MCsabi86 has 15 seconds left to act
MCsabi86 checks
HERO checks
pokerstar9448 bets $6.58, and is all in
MCsabi86 folds
HERO has 15 seconds left to act
HERO has requested TIME
HERO calls $6.58
pokerstar9448 shows [9s 8s]
HERO shows [Ks Qs]

*** RIVER *** [Th 7h Jc 2d] [4s]
pokerstar9448 shows a straight, Jack high
HERO shows King Queen high
pokerstar9448 wins the pot ($21.29) with a straight, Jack high

*** SUMMARY ***
Total pot $22.41 | Rake $1.12
Board: [Th 7h Jc 2d 4s]
Seat 1: Bipolar215 folded on the Flop
Seat 2: Yaguacheno didn't bet (folded)
Seat 3: doughboy6894 (button) didn't bet (folded)
Seat 4: MCsabi86 (small blind) folded on the Turn
Seat 5: Kanill111 (big blind) folded before the Flop
Seat 6: TharpCarver didn't bet (folded)
Seat 7: muffinmcgee didn't bet (folded)
Seat 8: HERO showed [Ks Qs] and lost with King Queen high
Seat 9: pokerstar9448 showed [9s 8s] and won ($21.29) with a straight, Jack high
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Várda64 Dátum augusztus 05, 2010, 12:21:05
Szia!

Turnig szerintem jól játszottad meg a lapod, bár tényleg lehetett volna többet is emelni, bár szerintem akkor is megadja az ellenfeled. Turn után emeltem volna 1$-t felderítés céljából, mert a flop után is visszaemelt a srác. Tehát itt azért már lehetett gyanakodni, hogy valami fogott nála. Ha ugyanígy kapom az all int, mint Te gondolkodás nélkül eldobom a lapom, még akkor is ha esetleg kiblöfföltek. Semmi esetre sem tartottam volna az all int akárhány outom van.
Ilyenkor mindig az villan át az agyamon (mondták, vagy olvastam valahol már nem tudom), hogy néha el kell hinni, hogy az ellenfelemnek jobb lapja van.

Örülök, hogy lendületben vagy! GL Barátom!  :cya:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: umekumek Dátum augusztus 05, 2010, 12:23:25
ez így katasztrófa

flop c/call, meg sűrűn lesz c/fold is

turn pedig sima dobás
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum augusztus 05, 2010, 16:35:03
Köszi a véleményeket. Párszor visszanéztem a handet és tényleg teljesen hülyeséget csináltam. Igazából kicsit bennem volt az is, hogy tényleg minden összejött, akkor hátha ez is. Teljesen rossz hozzáállás, rossz játék, de tudtam, hgoy van még hova javulnom.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum október 06, 2010, 02:24:18
Jó rég írtam már ide, van mit bepótolni, lehet hosszú lesz.  :laugh:

Valahol ott hagytam abba, hogy FTP-n SSS-zek, ment is egy darabig, pörgött a bónusz, de igazából időpocsékolásnak éreztem, aztán valahogy a játékom is megváltozott. Ami eleinte nagyon ment, hogy mutatás nélkül is képes vagyok nyerni, okosan manipuláltam a kasszákat, stb, az kb egy pillanat alatt elszállt. Besült minden cbetem, sokszor kerültem olyan helyzetbe, hogy nem tudtam rendesen bepakolni flopon a stackem, így a non SD grafikonom elkezdett lefelé zúgni. Az óriási gond akkor kezdődött, amikor már a prémium zsugáimat sem fizették ki. Lényegében nyugodtan mondhatom, hogy kiismertek. Persze mindemellett úgy éreztem, hogy ebből tanulni nem fogok, max a bónusz pörgetem ki, de egyre kétségesebbé vált, hogy vajon a játékom legalább nullszaldós lesz-e a későbbiekben? Gondolkodtam, hogy NL10-en kellene játszani, 100BB-vel, viszont azzal nem tudtam volna kipörgetni a maradék 2xx$-t, hiszen ahhoz napi 3-4 órát kellett volna tolni, nagyrészt suli mellett.

A változást egy e-mail hozta meg: A Hollywoodpoker volt olyan kedves, hogy küldött egy bónuszt, igaz, fenyegetés mellett. A lényeg, hogy közölték, hogy amennyiben nem fizetek be hozzájuk, majd kezdek el játszani, akkor addig vonnak le heti rendszerességgel 10$-t a számlámról, amíg el nem fogy, majd törlik az accomat. Persze, ha depózok, akkor kapok 100$ bónuszt. Őszintén szólva ilyenről még nem hallottam, mindenesetre sajnáltam volna, ha zárolják a számlámat, így FTP-ről HP-re váltottam.

Jó lenne megtanulni cg-zni. Szeretnék eljutni NL50-ig, bár ebbe elég sok melót kellene fektetni, meg is rendeltem Harrington vadiúj könyvét, ami online SH c-g ről szól. Őszintén szólva kétlem, hogy ezt ő írta volna, de akkor is nagyon jó, ajánlani tudom mindenkinek. Bele is vetettem magam a cg világába, NL10-en kezdtem elég bíztatóan, majd jött egy kisebb downswing (8BI). Igazából lenne 50BI-em NL20-ra, de nem akarok fellépni addig, amíg meg nem bizonyosodom róla, hogy verem ezt a szintet, ráadásul cg még mindig kiborít, kicsit TAGfishnek érzem magam, nagyon sokat kell még tanulnom, úgyhogy valószínűleg NL10-en fogok még edződni egy darabig, aztán majd meglátjuk mikor lépek fel. Jelen pillanatban még elég feszes statokkal, mondhatni ABC pokerrel operálok, 20/15 körül VPIP/PFR-em van, ami 5maxon... Hogy is mondjam, GÁZ. A PFR/VPIP arány is nagyon gyenge, továbbá lazulnom is kéne, de egyszerűen nem megy. Mondom, sokat kell még tanulnom. Összesen egyébként végül +12-13BI lett a vége, figyelembe véve, hogy csak 10-11K leosztást játszottam le, nem is olyan rossz.

Mindemellett SNG-zok is, itt 5.5$-os normal fullring SNG-ket tolok. Tetszik nagyon ez is, volt olyan nap, hogy 20SNG alatt nyertem 20BI-t. Elején nagyon feszes vagyok, majd a vakok növekedéssel lazulok. Nagyon sok gyenge játékossal lehet találkozni (végülis ongame hálózat), ez is opció lehet a BR építéshez, bár inkább cg-znék. Elég sokan SNG-znek, majd lehet egyszer összedobok egy videót a játékomról. Hátha kicsit felpezsdülne ez a része is a fórumnak, így kicsit élethűbben lehetne megvitatni a leosztásokat, 1-1 SNG-t, stb. Bár nem biztos, hogy célszerű lenne pont fórumos versenyek előtt közzétenni  ;D . SNG-ket a hónap utolsó napjaiban toltam, itt 25BI-t szedtem össze.

Összességében azt mondhatom, hogy az elmúlt 2-3 hónap viszonylag jól sikerült, viszont októberben nem szándékozok sokat játszani, főként a suli miatt.

Ami viszont nagyon hiányzik, az a versenyzés. Az elmúét három hónapban durván 10db versenyen vettem részt. Nem hittem volna, hogy egyszer ide jutok, hogy cg-zni, meg SNG-zni fogok... A későbbiek során megpróbálom ismét növelni a versenyek számát, de azt hiszem, hogy ez még nagyon messze van. Az elsődleges cél, hogy cg-ben fejlődjek, csak elég szar érzés szembenézni minden nap azzal, hogy cg-ben TAGfish vagyok, és a jobb regek simán lejátszanak... Persze játék nélkül nem fogok megtanulni jól játszani, úgyhogy küzdeni kell. Mindemellett, SNG-zni is jó lenne, de az csak ilyen másodlagos dolog lesz valószínűleg, majd meglátjuk mit hoz a jövő.

A későbbiekben megpróbálom rendszeresebben vezetni a naplót, remélem lesz miről írni, mert mostanában nem sok dologról tudtam, hiszen SNG és cg elég monoton.

Várom már a fórumos versenyt, jó lenne ha minél többen lennénk.

GL Mindenkinek  :beerchug:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum október 06, 2010, 10:04:14
Nem láttam még sehol az általad említett cg könyvet.  :o

Kicsit bővebben mi a véleményed róla?

Sok sikert a cg tanuláshoz és fejlődéshez.  :beerchug:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum október 06, 2010, 16:53:27
http://www.amazon.com/Harrington-Online-Games-6-Max-No-Limit/dp/1880685493/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1286375980&sr=8-1 (http://www.amazon.com/Harrington-Online-Games-6-Max-No-Limit/dp/1880685493/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1286375980&sr=8-1)

Erről a könyvről van szó, magyarul nem hiszem,  hogy megjelent volna (még). Komoly véleményt nem tudok alkotni róla, ugyanis még nem értem a végére. Amit látok, hogy nagyon összetett, összeszedett könyv, főként a micro/small stakes-ről szól, NL200-al bezárólag. Teljesen az alapoktól kezdve magyaráz, ugyanezt megteszi a HUD-ról is, ott is mindent elmond, aztán jönnek az érdekesebb részek, pl how to beat microstakes, how to beat smallstakes.

Igazából úgy vagyok vele, hogyha csak feleannyit fog lendíteni a játékomon ez a könyv, mint az, amelyik a versenyek késői szakaszáról szól, akkor már megérte elolvasni.

A jókívánságokat pedig köszi szépen, igyekszem majd.

:beerchug:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum október 18, 2010, 06:20:54
Valahol ott hagytam abba, hogy CG-t szeretnék tanulni, ám belekezdtem a SNG-kba is.

Az az igazság, hogy a SNG-k megfogtak... Teljesen stresszmentes, nyugis játék, ugyanúgy rengeteg fish-el, mint mondjuk NL10-en. 5.5$-os, normál sebességű, fullring siteket toltam eddig. Szept 24-től tolom az 5$-os siteket, elég jól mentek a dolgok, most teremváltás, ugyanis kiszedtem a  bónuszom, anélkül meg nincs sok értelme SNG-zni. A hálózat marad Ongame, a terem viszont Hollywoodpoker helyett nagy valószínűséggel a RedKings lesz. Ha sikerül áttelepülni a RK-re, akkor szintet is lépek, elkezdem a 11$-os siteket, aztán meglátjuk, hogy mit tudok ezen a szinten. Pár 11$-osat letoltam már, őszintén szólva felemás érzéseim vannak, de ha tudok alkalmazkodni a játékosokhoz, akkor elméletileg meg fogom tudni verni ezt a szintet is, mert elméletileg meg van hozzá a tudásom (hangsúlyozom, elméletileg). Amennyiben tönkrevernének a fiúk, akkor mindenképp marad a cg, ha megállom a helyem, akkor is meg fogok tanulni cg-zni, csak egy kicsit később, az lehet, hogy újévi fogadalom lesz  :) .

Az 5$-os minta elég kicsi, de kétlem, hogy ne verném tartósan ezt a mezőnyt, ráadásul a BR-om is bőven-bőven stabil 11$-osokra is, úgyhogy váltok. Ha egy 10-12%-os ROI-t sikerülne hozni az első hónap során, olyan 3-400 sit alatt, akkor teljes mértékig elégedett lennék, aztán majd meglátjuk mi lesz.

Az 5$-os eredmények képekben:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: söprű Dátum október 18, 2010, 08:01:40
Tetszik a görbéd íve, gratulálok!    :great:

Tudom, hogy valahol régebben már foglalkoztál ezzel a naplódban, de hátha azóta változott, szóval elmondanád pár mondatban hogyan játszod a SNG-t?

Nem a játékstílusra gondolok, feltételezem, hogy Moshmanre és a rutinodra építesz, hanem inkább olyasmire, hogy körülmények, napszak, hány gépen, hány asztalon tolod egyszerre, elzárkózol-e a külvilágtól, vagy zenét hallgatsz közben, tévé megy, milyen időközönként iktatsz be szünetet, van-e napi maximum játszmaszám, ami fölé nem mész, szóval gondolom érted hova szeretnék kilyukadni.

Tudom, hogy nincs recept és mindenkinek az egyéniségéhez, szabadidejéhez, stb kell igazítani a játékstílusát, de én személy szerint nagyon felnézek rád és ha csak egy csipetnyi ötletet is el tudnék lesni, az sokat jelenthetne. Szerintem nem én vagyok itt az egyetlen, aki örömmel olvasna műhelytitokokat...

Előre is nagyon köszönöm!

GL

:cya:

Söprű

Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum október 18, 2010, 11:03:45
Köszi szépen a dicsérő szavakat.

A körülményekről:

Az Ongame hálózat elsősorban európai játékosokat fogad, így ehhez az időbeosztáshoz kell alkalmazkodni. Délelőtt nem is emléxem, hogy mikor játszottam utoljára, olyankor a keleti kollégák niteskednek. Általában délután/este játszok, ha éjszakába nyúlna a játék, akkor általában hajnal 2-3 után már nem regisztrálok, de az ilyen elég ritka. Játék közben zene az alap, tv-t elég keveset nézek, póker közben pedig soha. Az viszont nem rossz dolog, ha játék közben eltolok egy vízipipát néha, legalábbis nekem szokásom, bár azért túlzásba nem viszem. Általában 4-6 asztalon játszok, ettől több asztalon Ongame-en nem nagyon lehet jtászani, kib***tt gépigényes egy terem... Egyébként nem is biztos, hogy ez akkora baj, így azért jobban tudok koncentrálni. Ha lemegy az adott asztalszám, utána minimális pihenő van, de tényleg csak pár perc. CG-ben pl általában másfél óránként szüneteltem, mert az hamarabb lefáraszt szellemileg, mint a sima egyszerű SNG döntések. Játékszám maximum lényegében nincs, szerintem felesleges, annyit kell tolni, amennyit az időd/energiád/stb megenged.

Mostanában ismét tartunk közös sessionöket Yety20 és eNGine47 barátaimmal, ezek mindenképp sokat dobnak mindenki játékán. Jó dolog, ha vannak pókeres barátai az embernek, mert van kivel megdumálni 1-1 leosztást, van aki felhívja az ember figyelmét arra, hogy itt és itt adott szituban lapátszámra górom ki a pénzt az ablakon, stb. Ezenkívül az sem elhanyagolható, hogy van aki helyreteszi a másikat, hogyha valaki nagyon elhagyja magát. Persze ezek mind-mind kölcsönösen működnek, nem egyszer húztuk már ki egymást a szarból.

Ami a legfontosabb, az a játékfelfogás, hozzáállás. Fontos, hogy élvezd amit csinálsz... Pl én sosem ülök le játszani, ha valami nagyon kiakasztott, stb. Örülni kell annak, hogy játszhat az ember, örülni kell annak, hogy olyan problémáim vannak, mint pl miért szopott el az AA-om 106o ellen... Az, hogy valaki megteheti, hogy fogad/pókerezik az már önmagában egy nagyon jó dolog, de erről már írtam párszor. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a póker nem tartozik semmivel neked/nekem stb. Ha jó döntéseket hoz az ember, akkor annak hosszútávon igenis van eredménye. Ami még nagyon fontos, hogy ne féljünk hibát/hibákat elkövetni, mert csak úgy lehet fejlődni, ha folyamatosan komoly problémák/döntéshelyzetek elé vagyunk állítva. A hiba nem összekeverendő a hülyeséggel, szóval nehogy bárki elkezdjen 72o-val AI-eket callolgatni preflop :D . Ha leülsz játszani, fontos, hogy minden leosztást/versenyt/SNG-t úgy játssz, mintha az utolsó lenne, nem szabad hagyni, hogy belefásuljon az ember a játékba. Mindemellett persze fontos, hogy az ember kikapcsolódjon a játék mellett, ezt mindenkinek magának kell megtalálni, hogy mivel tudja magát elfoglalni.

Az utolsó bekezdésben leírtakat nyilván nem lehet mindig betartani, sőt... Mindenesetre törekedni kell arra, hogy az esetek döntő többségében így legyen, és akkor nem lehet gond.

GL
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: söprű Dátum október 18, 2010, 11:53:38
Köszönöm!    :ok:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum február 07, 2011, 01:37:56
Jó régen jelentkeztem már, van mit pótolni.

Sikerült eltűnni a fórumról egy pár hétre, vizsgák és egyéb elfoglaltságok miatt nem volt időm foglalkozni a dologgal. Olyannyira, hogy mozgatható pénzem nem sok maradt neten, ugye ha nem játszik az ember, akkor nem fial a pénz... Ugye volt karácsony/szilveszter, egyebek, így muszáj voltam hozzányúlni ahhoz a pénzhez, amit még tudtam mozgatni (fortunawines bónusz nem rövidtávú befektetés  :laugh: . Két hete azt vettem észre, hogy leégés van, így gyorsan kerestem egy savvys termet, majd elkezdtem grindolni. A terem a Betsafe lett, 900 savvypontot adnak 400 pont után (ez ugye 90$ bónuszt jelent), ehhez még kaptam egy 75$-os first deposit bónuszt. Eleinte kicsit féltem, mert csak 30-33BI-em volt 5.5$-os sitekre, így inkább biztonsági játékra törekedtem. 240 sitet kellett letolni, ezt én 10 nap alatt szerettem volna teljesíteni, durván 100$ profittal. Ehhez képest 12 nap alatt sikerült letolni a megadott mennyiséget, ami egy picit több, mint ahogy szerettem volna, de az eredmény tudatában azt mondhatom, hogy megérte két nappal tovább húzni a dolgot. Aminek külön örülök, hogy sikerült hozzászokni az ongame-en a 8 asztalhoz, bár ezt elsősorban nem nekem kellett megszokni, hanem a gépemnek, mert az ongame szoftver eléggé gyilkos...

Volt időközben egy közös sessionöm eNGine kollégával, ekkor elég gyengén ment a zsuga, pár letolt sit után inkább átálltam 30 playeres sitekre, majd hajnalban 2-2 verseny fellőttünk. Nekem egy 5.5$-os 30 playeres verseny sikerült húznom, ezen kívül volt még 1-2 ITM, de még így is csak nullszaldós lett az este. A versenyek közül egy 3.3$-os freezen 7. lettem. FT-ig nagyon jól ment, toronymagas leaderként kerültem oda, ám két elrontott (?) leosztás után 7. helyen távoztam, ami 10 BI-t fizetett, őszintén szólva eléggé csalódott voltam.

Az elkövetkezendő időszakban még meg szeretnék csinálni 3-4 savvys termet, így megszilárdítva a rollt, aztán majd meglátjuk, hogy hogyan tovább..

Íme grafok/képek:
1. Sharkscope összes játék
2. Csak 10 playeres SNG-k
3. SNG statok

Sok sikert Mindenkinek!
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Várda64 Dátum február 07, 2011, 08:10:27
GRATULÁLOK!  :great: További terveid megvalósításához sok sikert kívánok!  ;)

Remélem este találkozunk a versenyen! A múltkori mákolást én szégyellem, de az online póker már csak ilyen.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: frostling Dátum február 07, 2011, 22:28:42
Gratula PROJECTOR, szép eredmények!! :)

Hajrá  Sz.FEHÉRVÁR! ;D
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum március 25, 2011, 01:25:25
Rég írtam, gondoltam jelentkezek.

Először is köszi szépen a gratulációkat!

Szóval ott hagytam abba, hogy Ongame és FR sitek. Folytatódott a bonushunting, viszonylag sikeresen tornászgattam felfelé a BR-t, aztán kicsit beütött a tré. Azt vettem észre, hogy akárhogy multitablingelek, egyszerűen képtelen vagyok nyerni, elkapott egy számomra elég durvának tűnő break even, kb 2-300 siten keresztül képtelen voltam nyerni. A játékom összességében nem változott, próbáltam keresni az okokat, aztán egyszercsak feltűnt, hogy eddig tableselecting nélkül nyerő voltam ongammán, viszont egy idő után azt vettem észre, hogy asztalonként ül mellettem 3-4 olyan játékos, aki 10-15% körüli ROI-t tud viszonylag tisztességes mintán. Ekkor Gery185 kolléga említette, hogy SH turbo siteken sok a fissss, nyugodtan próbáljam ki. A bónuszok miatt külön jó is volt, mert így gyorsabban jöttek a pontok. Eleinte ez is nagyon jól ment, volt, hogy 20BI-t nyertem egy nap (5.5$-os szint még mindig). Egyszerűen hihetetlen, hogy mennyi fish van ezeken az asztalokon... Általában négy ellenfelemből 2-3 60/10 körüli statokkal operál, ami finoman fogalmazva távol áll az optimálistól... Sokkal kevesebb a reg, így eléggé free moneynak tűnt az egész. Volt olyan nap, hogy letoltam 56 sitet, ami nálam abszolút rekord, persze tudom, hogy ez egy jó SNG regnek nem mennyiség. Durván 240 sit alatt sikerült nyerni ~300$-t, ami eléggé jót tett a lelkemnek, na meg a BR-nak. Ezután viszont mintha elvágtak volna... 150 sit alatt sikerült produkálnom -30BI-t. Videóztam, elemeztem a játékomat, azonban nem akart összeállni a dolog.. Egyszerűen nem sikerült megtalálni az ideális push/fold range-eket a sok fish ellen. Megpróbáltam feszülni egy picit, többször smallballozni, de sajnos nem volt hatása. Igazából SH turbo siteken ennyire random lapokkal játszó ellenfelekkel szemben sztem standard ez a down.

Időközben volt egy MiniGSOP, ráadásul abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy Yety20 barátom felajánlotta nekem és eNGine barátunknak azt, hogy állja minden nevezési díjunkat, a profiton pedig 33-33-33%ban osztozunk. Lényegében minden NLHE eventen elindultunk, talán kettő maradt ki. Összességében azt mondhatom, hogy én voltam a csapat visszahúzó embere. Talán az első eventen megilletődötten kezdtem, nem igazán találtam a helyes játékot, de aztán a kövi versenyekre már rendben volt minden. Aztán persze jöttek a szebbnél-szebb coolerek, így aztán végeredményben egy darab ITM-et sikerült összehoznom 12 kerek $-ért... Megnyugtattak a srácok, hogy nem igazán hibáztam a versenyek során, elég std partykban estem ki.

A többieknek viszont elég jól sikerült a versenysorozat. Yety20 hozta a megfelelő formát, a sorozat elején a csapat élére állt, 3-4 ITM-et dobott be a közösbe, közte egy 17. hely, mondjuk utólag kielemeztük a dolgot, itt elég nagyot hibázott.

A legnagyobb meglepetést eNGine szolgáltatta. Eleinte nagyon rosszul mentek neki a versenyek, de aztán az utolsó 3 eventre összekapta magát :D . A 22$ 1reb1ao versenyen 5. lett 1830$-ért, igaz, itt sikerült félreértenünk egymást a kieső handnél, bár ha az eredeti tervhez tartjuk magunkat, akkor is ugyanaz a vége. A lényeg, hogy alul-felül nyitott sorhúzóval+flushhúzóval JJ8 flopon csak callolt 4bet ollé helyett, de csak a turn10-esen került be a stackünk, itt viszont elgondolkodtató a dobás, mert elég szoros volt a verseny. Az ellenfélnél AJ volt, majd a river 8 nem segített. A verseny érdekessége, hogy 250-es vakoknál 167db zsetonja volt eNGine-nek, majd innen sikerült talpraállnia :D . Szóval nincs vége, amíg vége nincs :D A Main eventen pedig egy 106. helyet sikerült elérnie, ami szintén elég jónak mondható, itt sajnos egy flipet sikerült elbukni, preflop KQ vs 1010 került ollé, bár a flop Q-nak örültünk, a turn10-esnek már annyira nem. :D

Összességében azt mondhatom, hogy jól sikerült a sorozat, fejenként 450-500$ körüli profittal zártunk, persze ha ezt a versenyt behúzzuk, akkor másabb lenne :D . Nem vagyok telhetetlen persze, csak az asztalon messze mi voltunk a legjobb játékosok, minden ellenfél legjobb esetben is csak breakeven volt...

A GSOP után másfél hét szünet következett, mert három hét kényszerpihenő után térhettem vissza az iskolapadba, természetesen a zh-k közepén. Őszintén szólva nem is ártott ez a kis szünet, mert át kellett gondolnom a dolgokat, hogy most akkor hogyan tovább. A BR elég jónak mondható, viszont az SH sitektől kicsit elment a kedvem, nem is szívesen ültem le játszani a vége felé... Ezen mindenképpen változtatnom kellene, mert nem lesz ez így jó, ha ilyen kisebb downswingek elveszik a kedvemet az egésztől.. Nem is badbeatekkel volt a gond, mert azokat elég jól viselem, inkább az, hogy egyszerűen képtelen voltam megtalálni a fishek ellenszerét...

Mivel elsősorban MTT játékosnak tartom magam, ezért ebbe az irányba mozogtam. Tegnap elkezdtem 5.5$-os 27 és 45 playeres siteket tolni starson és tilten, egyelőre nem panaszkodhatom.

Jut eszembe... Mindenkinek ajánlanám a www.thebankrollmob.com oldalt. Egy fényképes igazolványért cserébe küldenek 5000VIP pontot playersonly.com-ra, ami a Merge hálózat tagja. Az 5k VPP 50$-nak felel meg, amivel real money versenyeken/SNG-ken vehetünk részt. Ha sikerül valamit nyerni, akkor azt feltétel nélkül kifizetik. Én tegnap kaptam meg a pontokat, ma pedig tartottam egy tourney/MTS napot, viszonylag jól ment, versenyeket pedig csak a playersonlyn toltam, egy 11, 16,5 és egy 22$-os freezeoutra került sor, a 16.5$-oson 5. lettem, amiért 108$-t kaptam. Egy igazolványért cserébe nem rossz :) . Mondjuk itt sikerült elbarmolnom a versenyemet, elég nagyot hibáztam a kieső handemnél, QK vs AK került be preollé, úgy gondoltam, hogy jó leszek egy 20BB-s squeeze/push ellen. Nem is értem miért calloltam... Annak ellenére, hogy az ellenfél elég laza range-el pusholt, a range nagyrészében ászos lapok voltak, szóval valszeg az esetek döntő többségében underdogként teszem be. Erre nem vagyok büszke, de mind1.. :)


Január 24-én kezdtem el újra pokerezni (vagy 26???), 170$ból, mára megtízszereztem, sőt, talán egy picit több is. Kiutalások voltak persze, de így is elég stabil a BR, teljesen nyugodtan tolhatom az MTS-eket. Őszintén szólva soha rosszabb évkezdést. Nyár végére szeretném elérni az 5K-s rollt, bár ez nagyban függ attól is, hogy az egyik irodánál bentlévő viszonylag komoly összegből mit sikerül kihozni.

Kicsit hosszúra nyúlt, köszi ha elolvastad :)

Legjobbakat, GL Mindenkinek!  :beerchug:


ui: Yety20-nek köszi szépen a bizalmat a GSOP-re, és grat a többeiknek a kimagasló eredményekhez!
Egyébként hatalmas élmény volt a miniGSOP, továbbá hatalmas plusz motivációt ad, hogy tudod, hogy a többiekért is harcolsz... Hatalmas élmény, de tényleg. Mióta pokerezek azóta nem igazán volt ilyenben részem, ráadásul meglehetősen jól sült el a dolog :) .
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Ghastly Dátum március 25, 2011, 20:30:07
Gl,sok sikert a továbbiakban is!:)
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum április 07, 2011, 07:59:09
Április eddig határozottan tetszik  ;D

Valahol ott hagytam abba, hogy MTS-ek irányában fogok tovább haladni, végülis ezt sikerült is tartani, aránylag jól is ment/megy, de most nem erről lesz szó, hanem a keddi napról.

Megbeszéltük eNGine barátommal, hogy tartunk nála egy sessiont, amihez csatlakozott Yety20 is, igaz, ő csak pizzázni jött  ;D . Végülis este 8 körül értem oda, eléggé fáradtan, kb nulla játékkedvvel, majd kiderült, hogy nem működik a mobilnetem, úgyhogy starson/tilten nem tudok játszani, mert eNGine is itt tolta, az IP címünk pedig egyezett volna, ami nem feltétlenül jelent sok jót. Végülis úgy döntöttem, hogy fellövök pár MTT-t kisebb termekben, gyorsan befizettem UB-re és Chilire 2-200$-t, + volt még Merge-e is egy kis apróm, ebből terveztem folyamatosan futtatni 6-8 versenyt.

Mint írtam, nem volt igazán nagy kedvem tolni, erre eNGine annyit mondott, hogy "Tudod, az ilyen sessionök szoktak jól elsülni..." Mondom jah persze, majd reggel is ezt mondd :D Jelentem, jól sült el :D

Összesen 14 versenyt indítottam, ebből egyet sikerült behúzni, de összejött még egy 3. és egy 5. hely is, továbbá 4db kiesés a 1x. helyek valamelyikén (ezek közül egy 3$ rebuy különösen fájó volt). Egyszerűen olyan jól ment a zsuga, hogy lényegében éjfél után már nem is tudtam regelni versenyekre, mert folyamatosan jól alakult az a megmaradt 8 verseny, ahol még tartottam magam.

Az első FT-m Chilin volt, itt egy 11$-os versenyen sikerült 3. helyen végeznem, bár ebben egy picit több volt. Sikerült 3 handed játéknál egy elég nagyot hibáznom, 66-tal calloltam egy 3bet allin-t, ellenfelemnél 99 volt, nem sikerült legyorsulnom, így short stack lettem, ahonnan még sikerült nagyjából visszakapaszkodnom, majd bvb szituban kisvak rámlimpelt, 74o-val passzoltam, a 456 flopon pedig sikerült all-in kerülnöm K6 ellen, ami végülis nem feltétlenül rossz mutatás, főleg úgy, hogy turnre kaptam egy flushdraw-t is, de sajnos blank riveren sikerült búcsúznom.

Mindeközben volt még egy 5$-os verseny Chilin, ahol 1x. lettem, itt kétszer vertek emg alulról, így 30 embertől már shortként kellett küzdenem, sajnos nem sikerült FT-re kerülnöm. Emellett volt még Merge-en szintén egy 1x. helyem, erre már pontosan nem emlékszem, hogy hogyan alakult.

A másik FT-m UB-n egy 6.6$-os bounty-s verseny volt, itt 5. helyen végeztem, bár ez elég furcsa volt. Volt egy érdekes leosztásom: 5-6-an voltunk még az asztalnál, 1010-zel emeltem, majd egy addig lazán passzívan játszó ellenféltl kaptam egy mini3betet, ami egy 2-es 3bettel rendelkező játékostól elég erősnek éreztem. A flop 742 lett, ahol az ellenfelem overbet all-in ment, itt nagy tankelés után inkább eldobtam a tízeseimet. Nem tudom, hogy mennyire volt jó döntés, de bíztam a reademben. Ilyen előzményekkel egy flop overbet all-in eléggé polarizálja  az ellenfelem range-ét, de ellene mégsem éreztem azt, hogy elég lenne a 1010.

Az FT mellett még végülis négy értelmes versenyem maradt. Az egyik a már említett 3$ rebuy,  ahol 13-14 embernél gigastackért sikerült buknom egy AK vs QQ-t, AKx flopon még örültem, a riverre érkező backdoor flushnek már nem igazán tudtam... Szintén 1x. helyen végeztem egy 1$-os deepstack versenyen.

A nap utolsó versenye egy 1$-os rebuy volt, amit végülis sikerült behúznom. Igaz, 7 embernél sikerült leamortizálnom a stackemet, valamiért biztos voltam benne, hogy tudok dobatni Q9x10 boardon, ám 9-es set ellen nem sok esélye volt a 10-es páromnak. Itt egy kicsit meggyengültem, de sikerült visszakapaszkodnom, 4 embernél már toronymagas leader voltam, majd egy elég feszes ellenfelemet sikerült meggyengíteni. Q9o nálam, természetesen emelek, kaptam egy mini3betet, flopon három treff érkezett AK5 formájában, nálam a Q treff, ellenfelem potot hívott, amiből az addigi játéka alapján arra a következtetésre jutottam, hogy itt még tudok dobatni, ha meg nem, akkor még simán jó lehetek a nutflushdrawmmal. Allinemre dobott az ellenfél, aztán pár handdel később őt is kiejtettem. 3 embernél valahogy így nézett ki az asztal: 2.5M itt, 8-900K körül egy olyan játékos, aki nagyon sokszor játszott vissza rám, továbbá volt még egy shortstack 100K-val, aki ha jól tudom, itt már sit out volt, valami olyasmit mondott, hogy mennie kell mert sír a kislánya  ??? . Az erős ICM hatás miatt elkezdtem durván aggrózni a középső stackre, bár az első pushomnál (K8) sajnos KK-t talált a srác, aztán sikerült feldupláznia. Két handdel később fordított ICM hatásnál AI-t jelentett a nagystack, majd a short is betette, így úgy gondoltam, hogy 1010-zel van létjogosultsága a callnak. A10 ellen sikerült kitartanom, két leosztással később pedig openpusholt a srác, amit A5-el calloltam, J5-öt borított, itt ismét kitartottam, így sikerült megnyerni ezt a versenyt.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire eredményesen fog sikerülni az este, de reggel 9-kor elégedetten álltam fel a gép elől  ;D . Életem legjobb MTT sessionje volt, ha nem a számokat nézzük, hanem magát az elért eredményeket.

Merge-en kívül (mivel ott csak egy versenyt toltam) íme az eredmények:

GL Mindenkinek!
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Várda64 Dátum április 07, 2011, 08:24:16
Bravó Robi! "Megy a szekér", csináld! Gratulálok!  :great:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: hardcore Dátum április 07, 2011, 09:08:01
Idézetet írta: th3PR0j3ct0r Dátum április 07, 2011, 07:59:09
Április eddig határozottan tetszik  ;D

Valahol ott hagytam abba, hogy MTS-ek irányában fogok tovább haladni, végülis ezt sikerült is tartani, aránylag jól is ment/megy, de most nem erről lesz szó, hanem a keddi napról.

Megbeszéltük eNGine barátommal, hogy tartunk nála egy sessiont, amihez csatlakozott Yety20 is, igaz, ő csak pizzázni jött  ;D . Végülis este 8 körül értem oda, eléggé fáradtan, kb nulla játékkedvvel, majd kiderült, hogy nem működik a mobilnetem, úgyhogy starson/tilten nem tudok játszani, mert eNGine is itt tolta, az IP címünk pedig egyezett volna, ami nem feltétlenül jelent sok jót. Végülis úgy döntöttem, hogy fellövök pár MTT-t kisebb termekben, gyorsan befizettem UB-re és Chilire 2-200$-t, + volt még Merge-e is egy kis apróm, ebből terveztem folyamatosan futtatni 6-8 versenyt.

Mint írtam, nem volt igazán nagy kedvem tolni, erre eNGine annyit mondott, hogy "Tudod, az ilyen sessionök szoktak jól elsülni..." Mondom jah persze, majd reggel is ezt mondd :D Jelentem, jól sült el :D

Összesen 14 versenyt indítottam, ebből egyet sikerült behúzni, de összejött még egy 3. és egy 5. hely is, továbbá 4db kiesés a 1x. helyek valamelyikén (ezek közül egy 3$ rebuy különösen fájó volt). Egyszerűen olyan jól ment a zsuga, hogy lényegében éjfél után már nem is tudtam regelni versenyekre, mert folyamatosan jól alakult az a megmaradt 8 verseny, ahol még tartottam magam.

Az első FT-m Chilin volt, itt egy 11$-os versenyen sikerült 3. helyen végeznem, bár ebben egy picit több volt. Sikerült 3 handed játéknál egy elég nagyot hibáznom, 66-tal calloltam egy 3bet allin-t, ellenfelemnél 99 volt, nem sikerült legyorsulnom, így short stack lettem, ahonnan még sikerült nagyjából visszakapaszkodnom, majd bvb szituban kisvak rámlimpelt, 74o-val passzoltam, a 456 flopon pedig sikerült all-in kerülnöm K6 ellen, ami végülis nem feltétlenül rossz mutatás, főleg úgy, hogy turnre kaptam egy flushdraw-t is, de sajnos blank riveren sikerült búcsúznom.

Mindeközben volt még egy 5$-os verseny Chilin, ahol 1x. lettem, itt kétszer vertek emg alulról, így 30 embertől már shortként kellett küzdenem, sajnos nem sikerült FT-re kerülnöm. Emellett volt még Merge-en szintén egy 1x. helyem, erre már pontosan nem emlékszem, hogy hogyan alakult.

A másik FT-m UB-n egy 6.6$-os bounty-s verseny volt, itt 5. helyen végeztem, bár ez elég furcsa volt. Volt egy érdekes leosztásom: 5-6-an voltunk még az asztalnál, 1010-zel emeltem, majd egy addig lazán passzívan játszó ellenféltl kaptam egy mini3betet, ami egy 2-es 3bettel rendelkező játékostól elég erősnek éreztem. A flop 742 lett, ahol az ellenfelem overbet all-in ment, itt nagy tankelés után inkább eldobtam a tízeseimet. Nem tudom, hogy mennyire volt jó döntés, de bíztam a reademben. Ilyen előzményekkel egy flop overbet all-in eléggé polarizálja  az ellenfelem range-ét, de ellene mégsem éreztem azt, hogy elég lenne a 1010.

Az FT mellett még végülis négy értelmes versenyem maradt. Az egyik a már említett 3$ rebuy,  ahol 13-14 embernél gigastackért sikerült buknom egy AK vs QQ-t, AKx flopon még örültem, a riverre érkező backdoor flushnek már nem igazán tudtam... Szintén 1x. helyen végeztem egy 1$-os deepstack versenyen.

A nap utolsó versenye egy 1$-os rebuy volt, amit végülis sikerült behúznom. Igaz, 7 embernél sikerült leamortizálnom a stackemet, valamiért biztos voltam benne, hogy tudok dobatni Q9x10 boardon, ám 9-es set ellen nem sok esélye volt a 10-es páromnak. Itt egy kicsit meggyengültem, de sikerült visszakapaszkodnom, 4 embernél már toronymagas leader voltam, majd egy elég feszes ellenfelemet sikerült meggyengíteni. Q9o nálam, természetesen emelek, kaptam egy mini3betet, flopon három treff érkezett AK5 formájában, nálam a Q treff, ellenfelem potot hívott, amiből az addigi játéka alapján arra a következtetésre jutottam, hogy itt még tudok dobatni, ha meg nem, akkor még simán jó lehetek a nutflushdrawmmal. Allinemre dobott az ellenfél, aztán pár handdel később őt is kiejtettem. 3 embernél valahogy így nézett ki az asztal: 2.5M itt, 8-900K körül egy olyan játékos, aki nagyon sokszor játszott vissza rám, továbbá volt még egy shortstack 100K-val, aki ha jól tudom, itt már sit out volt, valami olyasmit mondott, hogy mennie kell mert sír a kislánya  ??? . Az erős ICM hatás miatt elkezdtem durván aggrózni a középső stackre, bár az első pushomnál (K8) sajnos KK-t talált a srác, aztán sikerült feldupláznia. Két handdel később fordított ICM hatásnál AI-t jelentett a nagystack, majd a short is betette, így úgy gondoltam, hogy 1010-zel van létjogosultsága a callnak. A10 ellen sikerült kitartanom, két leosztással később pedig openpusholt a srác, amit A5-el calloltam, J5-öt borított, itt ismét kitartottam, így sikerült megnyerni ezt a versenyt.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire eredményesen fog sikerülni az este, de reggel 9-kor elégedetten álltam fel a gép elől  ;D . Életem legjobb MTT sessionje volt, ha nem a számokat nézzük, hanem magát az elért eredményeket.

Merge-en kívül (mivel ott csak egy versenyt toltam) íme az eredmények:

GL Mindenkinek!

Ó máj gád! Hatalmas gratuláció! 8) Ebből a bombasztikus formából majd nekem is adhatnál át telepatikus úton :great:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: umekumek Dátum április 07, 2011, 16:00:38
Gratula, sose legyen rosszabb napod.
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum április 11, 2011, 17:51:24
Köszi szépen Srácok!

Tegnap sikerült ismét odaérnem egy 3 rebuyon UB-n, ezuttal második helyre futotta. Igazából összetehetem a két kezem, mert volt 3-4 hand ahol hatalmasat mákoltam, ebből kétszer ráadásul hibáztam is (Anyukám biztos csuklott...), kétszer viszont standard resteal szituban domináltak, de A8 vs AK-nál, majd 66 vs JJ-nél csapták a 3, majd 2 outom egyikét.

5 előtt nem sokkal kezdtem el regelgetni versenyekre iPokeren meg UB-n, de 8 után már nem indítottam újabb versenyeket, mert elég szarul éreztem magam, ez pedig kihatott a játékomra is. Ennek ellenére azért jól sült el a dolog.

3 leftnél érdekes szituba keveredtem, utólag végiggondolva megúszhattam volna a lestackelődést, durván 600-500-500K-s állásnál, 20K-s vakok mellett (600K itt) egy hatalmas fish (36/5-öt játszott) limpelt gombról, én SB-n 88at kaptam, amit betoltam, mert nem szerettem volna oop játszani egy ennyire passzív ellenféllel szemben (utólag talán hiba, egy 60K-s izolálás elég lett volna), ezután a BB AI-t jelentett, legnagyobb meglepetésemre a passzív button callolt. Nálam ugye 88 volt, BB-nél 1010, a button pedig 99-le képes volt limp AI call-t játszani 3way potban, kétlem, hogy ez helyes lenne a részéről. Természetesen mindketten szettesedtünk, a TT kiesett, viszont a HU-t 7BB-vel kezdtem, sajnos nem sikerült beforgatni. Így is 405$-t fizetett a verseny, úgyhogy nem panaszkodhatok, főleg a gyenge játékom miatt.

Eredmény Sharkscope-ról a mellékletben.

GL Mindenkinek!
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: gigazo Dátum április 12, 2011, 18:23:38
Gratulálok! Szép napok.  ;)   :beerchug:   :great:
Cím: Re: th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: frostling Dátum április 13, 2011, 17:45:06
Gratula! :)

GL mindenkinek az asztaloknál!
Cím: Re:th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum július 04, 2011, 07:51:55
Ismét sikerült elhanyagolni a naplómat, na persze nem önszántamból.

Szóval a vizsgaidőszak elején felhagytam eme gyönyörű játékkal, ugyanis nem nagyon lett volna rá időm... Helyette inkább fogadtam, ami elég jól sült el.

Minden vizsgám meglett, úgyhogy a héten újúlt erővel vágtam bele a pokerbe. Végülis a versenyekhez tértem vissza, de felállítottam magamnak egy stoploss-t, ahol aztán majd vissza kell állnom sng-zni. Eleinte elég langyosan indult, ha jól emlékszem szerdán és pénteken toltam egy-egy rövid sessiont, összesen talán 15 verseny ha lement. Voltak bíztató jelek, pl egy 13. hely egy iPoker 11$ freezeouton, egy 48. hely stars 2$rebuyon (500 cap), továbbá egy daily big 5.5$-os versenyén elért 31. hely (4020 induló volt, szóval elég monster field volt). Persze ez az egész kb arra volt jó, hogy kb nullszaldósra hozza a dolgokat, talán minimális profitom is volt.

Yety20 kollégával egyeztettünk vasárnapra egy sessiont. Én délután a 14:45-ös stars 2.2$ rebuy 500 capes versennyel kezdtem, Ő viszont egy kicsit később, olyan 4 óra körül. Eleinte nagyon rosszul ment a zsuga, aztán a végére belelendültünk. Neki majdnem sikerült kijutnia a GSOP Live manchesteri állomására, azonban egy hellyel lemaradt a repjegyváltásról... A végére eléggé leshortosodott, majd QQ-val betette, természetesen a fél asztal callolta, egy K10 pedig megverte egy turnre érkező K-val. Ezen kívül még volt egy canadian daily FT-je, egy 22$ freezeout FT-je (mind ongame). Ezen kívül számos kisebb ITM összejött, így ő kb nullszaldósra hozta a napot.

Számomra is elég érdekesen indult az este, lényegében stacket sem tudtam építeni sehol, sok-sok coolerem is volt, szóval nem alakultak jól a dolgok, nah. Az első halvány remény (hol máshol) az egész nap legkisebb garantált díjalapú versenyén jelentkezett, egy 5.5 eurós 500euró gari freezeouton. Lényegében egész végig short volt a játék, az FT elég gyenge volt, lényegében az utolsó helyek egyikéről kezdtem meg, de aztán viszonylag könnyedén első lettem, ez 191 eurót fizetett, végülis jobb mint a semmi, és azért pluszba lendítette a napot, még ha nem is nagyon (ekkor már elég sok pénzt elégettem, magamhoz képest legalábbis).

Ami viszont az igazi áttörést hozta, az egy party 6$ 2.5K gari freezeout. Ezt is sikerült behúzni, megdöntve ezzel a saját rekordomat, 953$-t nyertem. Végülis itt is elég shortstackként kerültem FT-re, kb a 8. helyen, de annyira parádésan gyenge volt az FT, hogy lényegében egy leosztástól tekintve könynedén sikerült feljönnöm. Eleinte kerestem a jó push szitukat, majd sikerült felduplázni, azt a stacket pedig szinten tartani. Ezután egy eléggé std party következett, KK-val emeltem, bízva abban, hogy vki megpróbál 3betAI menni, ez végülis nem történt meg, csak egy callt kaptam. A flop elég veszélytelen volt, ellenfelem A magassal tette középre a stackjét, nem sikerült lejavulnia. Innentől megint vegetálás következett, szépen, aggresszívan építgettem fel a stackemet, amikor elérkezett lényegében a döntő leosztás. AQ-val emeltem, 2-2.5BB között, majd kaptam egy allint egy olyan tagtól, aki egészen addig 18/0-t játszott 89 hand alapján. Akiknek esetleg nem világos, az a nulla azt jelenti, hogy egyszer sem emelt 89 leosztás alatt. Yetyvel elég sokáig tanakodtunk, de aztán arra jutottunk, hogy az image-em elég irritáló lehetett, továbbá a srácot előtte kb két leosztással vették le kb a stackje felével, így arra jutottunk, hogy becalloljuk a kb 25BB-s stackünket. A tag AA-t mutatott, de a turnre és riverre érkező káróval sikerült lemákolnom az ellenfelemet. Őszintén szólva eléggé határeset volt a call, valszeg nem minden esetben léptem volna meg. Innentől kezdve gyakorlatilag legyalultam az asztalt. Yetyvel nagyon sokat röhögtünk, talán FT-n még életemben nem szakadtam ennyit. Az ellenfelek enyhén fogalmazva is fogalmatlanok voltak... 4 handed játékból kb 3 leosztás alatt megcsináltam a HU-t, amit elég nagy előnnyel kezdtem. Eleinte orosz ellenfelem nagyon meglepő húzásokkal rukkolt elő, egyszerűen nem tudtam mit csinálni ellene, bár még mindig majdnem 2:1 arányban vezettem. Ekkor alkut ajánlottam a tagnak, elég nagy előnyben voltam, nekem pedig fontos lett volna egy nagyobb eredmény, így alkudozni kezdtünk, talán ez volt a verseny legnagyobb vicce...

Szóval szünet következett, jól is jött, legalább sikerült kifújnom magam. Először megkérdeztem, hogy egyáltalán hajlandó-e tárgyalni... Erre annyit mondott, hogy igen, 50-50. Lol... Yetyvel szakadtunk ezerrel, mire én azt ajánlottam, ami sztem egy ilyen játékossal szemben már-már túlságosan is fair, hgoy 850 az enyém, a maradékot pedig megkapja ő. Erre ennyit írt, hogy jó lesz neked az 50-50 :D . Ekkor már nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon miért tartja ennyire nagyra magát... Sharkscope-on meglestem, 9db versenyt játszott összesen :D. Még egyszer felajánlottam neki a 850-maradék elosztást, ő azt mondta, hogy nem, inkább játsszunk.

Két handdel később 12500-25000-es vakoknál emeltem SBről kb 53K-ig J10s-el, erre kaptam egy elég nagy 3betet, amit nehezen, de calloltam a flop ilyen 1082 rainbow, itt emelt, egy kisebb visszaemelésemre pedig allin ment, amit emgadtam, AQo-t tudott mutatni. A turnre jött egy J, a river pedig valami blank zsuga volt, így megnyertem a versenyt, jól jártam, hogy nem kötöttük meg az alkut.

Összesen olyan +1.1K lett a nap, nyertem két versenyt egy maratoni session alatt, szerintem bőven megfelel  ;D.

Screenshotok a mellékletben.

Ma pihenés, kedden újabb lockdown session, szerdán pihi+videó+könyv, csütörtökön ismét session, pénteken pedig ismét az önképzésé a főszerep.

GL Mindenkinek!
Cím: Re:th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: Stevan87 Dátum július 04, 2011, 11:37:41
Nem semmi! :)
Grat.
Cím: Re:th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: csacsa44 Dátum július 04, 2011, 11:53:15
Gratulálok th3PR0j3ct0r, szép "visszatérés"! :beerchug:
Cím: Re:th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: demi Dátum július 04, 2011, 19:16:09
Nagy Gratula kedves th3PR0j3ct0r!!! :great: :great: :beerchug: :beerchug:
Annak is nagyon orulok,hogy ujraelesztetted a naplod!
Remelem gondozgatod mostantol! ::)
Cím: Re:th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum július 07, 2011, 18:15:58
A keddi session eredményéről még nem volt időm beszámolni, hát most megteszem.

Először is köszönöm szépen Mindenkinek a gratokat.  :beerchug:

Még mielőtt belekezdenék, a vasárnapi bejegyzéshez egy kis adalék. Összesen 33db versenyt toltam le, ~230$-t költöttem nevezésekre, 1253$ ITM-et csináltam, így a profit nincs 1.1K, inkább 1K-hoz közelít.

Szóval a keddi session:

Egy biztos, életem legfárasztóbb sessionjén vagyok túl. Hétfőn éjszaka nem sikerült aludnom csak öt órát, azt is úgy, hogy reggel 10kor már keltem, mert 11-re jött yety. Ezután 14.5 óra kőkemény grind vette kezdetét. Ha jól számoltam 29 verseny ment le, öt ITM-et csináltam, ebből 4 FT jött össze, bár azok is inkább kisebb tornákon.

Először egy 2$ rebuyon értem oda PlayersOnly-n. Itt HU kerültem az általam egyik legjobban gyűlölt online player ellen, róla olvashattatok már itt a naplómban is, egy román ragról van szó. Sajnos sikerült kikapnom tőle, KJ-vel tettem be J magas flopon, QQ-t borított, aztán nem sikerült legyorsulni.

Később még volt egy döntőm Mybeten, itt 3. lettem. Ha jól emlékszem, akkor itt 3 handed covereltem az ellenfelemet, 44-gyel floppoltam ilyen 4108 szerű flopot, végighívtam, ellenfelem adott. Riverre érkezett egy J, itt bekerült, képes volt JJ-t mutatni. Ha nyerem, akkor 2:1 vezetésből kezdem a HU-t, így azonban meg kellett elégednem a 3. pozícióval.

Nem sokkal később FT-re értem a BAH 5 eurós freezeoutján, ugyanarról a versenyről van szó, amit vasárnap sikerült megnyernem. Itt egy rendkívül intelligens ellenfelemmel szemben 3 handed játékban SBről emeltem A8-oval, ő megadta. Flopra 332 jött, cbet-call, turn ismét 3, cbet-call. Riverre jött egy 9-es, addigra már kommitáltam magam, így muszáj voltam betolni maradék stackemet, a lengyel srác pedig mutatott egy 96o-t. GG WP sir.. Egy újabb 3. hely.

Az utolsó FT-met pedig partyn játszottam egy 5.5$-os deepstack versenyen. Itt többször is bajba kerültem, kétszer álltam fel 3-4 BB-s stackről, egyszer valahol 20-30 leftnél, egyszer pedig FT-n. Az FT-s comeback után, amikor már tlleg elég szilárdnak tűnt a stackem, megpróbáltam izolálni egy shortstack allint SBről A9-cel, azonban a BB mögémcallolt AQ-val, így sajnos kiestem. Itt lehet, hogy hibát követtem el, de a short allinjével kb 20-25%-a volt a potban, ezért úgy gondoltam, hogy mindenképp érdemes egy játékossal a hátam mögött all in menni, de sajnos lapon ült a srác...

Nagyjából ez történt, összesen kb 450$ profittal zártam, ami ismét nem mondható rossznak.

Ma viszont nem vagyok benne biztos, hogy sokat fogok játszani, mert elég fáradt vagyok. Most még megy egy versenyem, ott még megpróbálok alkotni, de aztán mára lehet ennyi, ugyanis tegnap éjszaka ismét nem sikerült sokat aludni...

Egyik kedves szomszédom tegnap úgy döntött, hogy éjszaka fél1-kor nekiáll főzni... Ezzel nem is lett volna gond, ha közben nem alszik el... Fél 2 körül itt rohangáltak a tűzoltók a lépcsőházban, bár szerencsére nem történt semmi extra.. Mindenesetre rendesen nem tudtam pihenni, így ma inkább majd megnézek 1-2 videót, ha befejeztem ezt a versenyt.

Screenshotok a mellékletben, de csak két hsz-ben tudom feltenni, mert túl nagy lenne egyszerre a négy.

GL Mindenkinek!
Cím: Re:th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum július 07, 2011, 18:18:48
Íme a másik két eredményem.
Cím: Re:th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: umekumek Dátum július 07, 2011, 18:25:37
Szép eredmények, toljad csak neki, így tovább!
Cím: Re:th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: demi Dátum július 08, 2011, 21:59:29
Csak igy tovabb!
Te vagy a szinte "kezzel foghato" peldakepem".
:beerchug: :cya: :ok:
Cím: Re:th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: th3PR0j3ct0r Dátum július 28, 2011, 14:06:25
Demi, Umek: Köszi szépen a dícsérő szavakat!  :great: :beerchug:

Most pedig az utóbbi idők történéseiről pár szóban:

A két jól sikerült session után kisebb hullámvölgybe kerültem. Lényegében nem történt semmi extra, kicsit kiégettnek éreztem magam, nem is jöttek úgy az eredmények ahogy kellett volna, bár igaz, nem is játszottam túl sokat. A bukó MTT-khez képest minimálisnak mondható, -2-300$ között. Volt egy-két deep runom, de aztán pár buta move gallyratette a versenyeimet.

Ezután következett egy "nyaralás", ami finoman fogalmazva szarul sikerült, bár rajtam kívülálló okok miatt. Mindenesetre a pénzégetés fogalma teljesen új értelmezést nyert számomra ezalatt a 4-5 nap alatt, de nevezhetnénk "időégetésnek" is..

Persze volt öröm is az ürömben, mert vasárnap kaptam egy sms-t Yety20-től: sikerült kijutnia a GSOP Live manchesteri versenyére. Ráadásul abban a megtiszteltetésben van/volt részem, hogy felajnálotta, hogy menjek ki vele Manchesterbe. Sokat nem kellett gondolkodnom rajta, természetesen elfogadtam, szóval hétfőn irány Manchester! Lényegében ugye a verseny aug. 2-7. között lesz, de sikerült úgy intéznünk a dolgokat, hogy két hetet kint töltsünk. Az odaút elég hosszú lesz, mert csak úgy tudunk időben odaérni a szobafoglalásra+ a welcome party-ra, hogy aug. 1-én indulunk egy esti járattal, majd este 8 körül érünk Londonba, aztán onnan busszal London-Birmingham-Manchester, végülis kedden hajnal 6 körül érünk oda. Van közvetlen járat Pestről Manchesterbe, de azzal csak késő este érnénk oda, a szállást pedig elméletileg korábban kellene elfoglalni, szóval ez a lehetőség elég korán stornozva lett. A verseny után családlátogatás, aztán aug 12-én irány haza. Elég sokat fogunk utazni, de sztem jó bulinak ígérkezik az egész kiruccanás.

A versenyről: Yety ugye a main eventen indul, ami egy ~1700$-os verseny lesz, max 400 indulóval, remek struktúrával, egy órás vakszintekkel. Amennyiben kiesne idő előtt, akkor valszeg side event(ek)en próbálkozik. Ha már ott vagyok, akkor valószínűleg nem fogom megállni a játékot (nagy hiba lenne, ilyen lehetőség nem minden nap adódik az ember életében), úgyhogy valszeg a 110 fontos side eventen fogok indulni, valamint ha lesz elérhető téten SNG, akkor azokon fogok próbálkozni. Persze ez még a jövő zenéje. A helyszín érdekessége, hogy állítólag a casino úgy van építve, hogy játék közben be lehet látni az egész Old Traffordot, szóval a hangulatot még ez is fokozza majd.

Egyelőre nagyjából ennyi, legközelebb már valszeg csak kintről jelentkezek, addig is GL Mindenkinek!  :beerchug: :cya:
Cím: Re:th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: misk@ Dátum július 28, 2011, 14:54:27
Azannya! Jó utat, kellemes időtöltést és nem utolsósorban GL!  :cya:
Cím: Re:th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: demi Dátum július 28, 2011, 22:32:10
Igerd meg hogy  leirsz majd mindent! :great:
Cím: Re:th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: söprű Dátum szeptember 25, 2011, 14:40:26
Idézetet írta: th3PR0j3ct0r Dátum július 28, 2011, 14:06:25
Demi, Umek: Köszi szépen a dícsérő szavakat!  :great: :beerchug:

Most pedig az utóbbi idők történéseiről pár szóban:

A két jól sikerült session után kisebb hullámvölgybe kerültem. Lényegében nem történt semmi extra, kicsit kiégettnek éreztem magam, nem is jöttek úgy az eredmények ahogy kellett volna, bár igaz, nem is játszottam túl sokat. A bukó MTT-khez képest minimálisnak mondható, -2-300$ között. Volt egy-két deep runom, de aztán pár buta move gallyratette a versenyeimet.

Ezután következett egy "nyaralás", ami finoman fogalmazva szarul sikerült, bár rajtam kívülálló okok miatt. Mindenesetre a pénzégetés fogalma teljesen új értelmezést nyert számomra ezalatt a 4-5 nap alatt, de nevezhetnénk "időégetésnek" is..

Persze volt öröm is az ürömben, mert vasárnap kaptam egy sms-t Yety20-től: sikerült kijutnia a GSOP Live manchesteri versenyére. Ráadásul abban a megtiszteltetésben van/volt részem, hogy felajnálotta, hogy menjek ki vele Manchesterbe. Sokat nem kellett gondolkodnom rajta, természetesen elfogadtam, szóval hétfőn irány Manchester! Lényegében ugye a verseny aug. 2-7. között lesz, de sikerült úgy intéznünk a dolgokat, hogy két hetet kint töltsünk. Az odaút elég hosszú lesz, mert csak úgy tudunk időben odaérni a szobafoglalásra+ a welcome party-ra, hogy aug. 1-én indulunk egy esti járattal, majd este 8 körül érünk Londonba, aztán onnan busszal London-Birmingham-Manchester, végülis kedden hajnal 6 körül érünk oda. Van közvetlen járat Pestről Manchesterbe, de azzal csak késő este érnénk oda, a szállást pedig elméletileg korábban kellene elfoglalni, szóval ez a lehetőség elég korán stornozva lett. A verseny után családlátogatás, aztán aug 12-én irány haza. Elég sokat fogunk utazni, de sztem jó bulinak ígérkezik az egész kiruccanás.

A versenyről: Yety ugye a main eventen indul, ami egy ~1700$-os verseny lesz, max 400 indulóval, remek struktúrával, egy órás vakszintekkel. Amennyiben kiesne idő előtt, akkor valszeg side event(ek)en próbálkozik. Ha már ott vagyok, akkor valószínűleg nem fogom megállni a játékot (nagy hiba lenne, ilyen lehetőség nem minden nap adódik az ember életében), úgyhogy valszeg a 110 fontos side eventen fogok indulni, valamint ha lesz elérhető téten SNG, akkor azokon fogok próbálkozni. Persze ez még a jövő zenéje. A helyszín érdekessége, hogy állítólag a casino úgy van építve, hogy játék közben be lehet látni az egész Old Traffordot, szóval a hangulatot még ez is fokozza majd.

Egyelőre nagyjából ennyi, legközelebb már valszeg csak kintről jelentkezek, addig is GL Mindenkinek!  :beerchug: :cya:

Hogy sikerült a kirándulás?
Cím: Re:th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója
Írta: frostling Dátum szeptember 25, 2011, 21:44:00
Manchester England England!

Mizu a ManU - val, mitől ilyen baromi jók az idén? Csupa győzelem, csak 1 x a Stoke ellen.

Viccet félredobva, h. jöttetek ki a túrából?