Söprű Póker és Country Klubja

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Eddigi hányattatásom minden örömével, keserűségével és tapasztalatával nemsokára ismét nekivágok.

Csapos! Addig is whiskeyt mindenkinek, a lovaknak meg sört!  :beerchug:


Kenny Chesney - You And Tequila ft. Grace Potter

#1 augusztus 28, 2012, 08:03:50, söprű
Amint említettem is az elmúlt időszakban a munka volt hangsúlyos (igazából még most az), de közben játszogattam is.

Annyira, hogy Everesten alulról már közelítem a húsz dolláros bankot ($19.31  ;) ). Idő híján nem tudtam tiltre kerülni, a napi (2-3 napi) 1-2 parti ehhez nem volt elég. Viszont sokat tanultam ebben az időszakban is, átolvastam néhány naplót, fő célom volt egy tartható stratégia kialakítása, amely a bennem szunnyadó játékost is kielégíti, viszont a bankomnak is lehetőséget ad a gyarapodásra.

Végülis két kolléga módszerét igyekszem majd egybe gyúrni, ez pedig csacsa44 és Várda64. Várdát ugyan még sohasem láttam játszani, de lenyűgöz milyen mélyre tud ásni az MTT versenyeken, Csacsa precizitása és önfegyelme pedig számomra mindig is példaértékű volt.

Ennek megfelelően három lépcsőben képzelem az őszt:

1) kistétes gründ az Everest teremben

Maximum $1-os szitek, NL2 cashgame (a tizenkilenc meglévő dollárom javarészt ez utóbbinak köszönhető). Szóba jöhetne még az ötven centes hatkezes duplázó is, mert összességében ebben is bőven pluszos a mérlegem, de miután célom az űberfeszes ám aggresszív játék a teremben, a turbó versenyek könnyen összezavarhatnák ezt a stílust.
Leginkább tehát cashgame és egydolláros dulpázók fognak játszani ezen a szinten, utóbbiban igyekszem a Csacsától tanult fegyelemmel elérni a 7-8/10-es találati arányt. A készpénzes játékban pedig cél kis potokkal tartani a beülő összegét, amíg valaki bele nem szalad a késbe. Szerencsére szokott lenni időnként jelentkező.
Cél: 30 dollár plusz elérése.

2) A harmic dollár feletti összeggel nyitnék egy kicsit feljebb (még mindig az Everesten), beléphetnek 1 dolláros MTT versenyek (40-50 résztvevős óránként induló finomságok, illetve - ha összáll az asztal - szeretem a $2.75-ös Maipo fantázianevő 10 kezes szitet is, visszakeresgélve azt találtam, hogy ez is profitos volt a múltban. Délután már össze szokott jönni 2-3 asztal. Mellette persze mehet az NL2 cashgame is tovább, ha időm éppen úgy hozza.
Cél: 50 dollár plusz.

3) A harmadik szinten lépne majd be Várda mester módszere, magasabb tétes MTT-kből kipréselni a maximumot. Egészen pontosan egy ilyen versenyt néztem ki: a PKR teremben 11:30-kor kezdődik egy $1000 dolláros garantált nyereményalapú verseny 12 dollár beülővel. Számomra tökéletesnek tűnő létszám és struktúra, duplastack, negyedórás vakok, kb 110-120 induló, szóval a valódi nyereményalap olyan $1200 dollár körül van. Egyik nap "végigkövettem a versenyt", ami annyit tesz, hogy óránként ránéztem, hogy hogy áll, esetleg egy 5-10 percet elidőztem valamelyik asztalnál és figyeltem a játékot. Egy kicsit sem tűnt verhetetlennek a mezőny és délután négyig  nagyjából véget is ért az egész.
Tehát ha lesz legalább 62 dollárom, akkor 12-t áthelyezek a PKR-re és elindulok a versenyen.

A sportfogadásról is egy-két szót: nagyjából teljesen szünetel, belefáradtam. Rengeteg energiába kerül keresgélni, utánajárni a meccseknek és eléggé bele is csavarodtam, az igazat megvallva sokkal felszabadultabbnak érzem magam nélküle. Hébe-hóba egy-egy tippmixbe beleszaladok azért, amennyiben így történne, beteszem majd ide is a szelvényt.

Lássunk akkor hozzá, induló bank: $19.31


Sok szerencsét és rengeteg dollárt kívánok mindenkinek!   :great:

Üdv!

Söprű 

Találkoztam már nem egy "calling station"-nel, de ez mindent felülmúl.

Hej, Pajti, ha gondolod, megadom a moneybookers számlám emailcímét, utalhatnád a többit egyből oda is...  :D

Starting game 7729089012.

kasiek1606 is at seat 0 with $3.
Soprucsavo is at seat 1 with $1.97.
Mas9In9I is at seat 2 with $0.42.
cethax is at seat 3 with $3.53.
Ariadnex1 is at seat 4 with $2.43.
jiffybag is at seat 5 with $2.

The dealer is seat 0.

Soprucsavo posts a blind of $0.01.
Mas9In9I posts a blind of $0.02.

(Soprucsavo is dealt Ac Ks.)

Pre-flop:
cethax folds.
Ariadnex1 folds.
jiffybag raises $0.05.
kasiek1606 calls for $0.07.
Soprucsavo calls for $0.06.
Mas9In9I folds.

The flop comes
   8d 2c Kh.

Soprucsavo checks.
jiffybag checks.
kasiek1606 bets $0.23.
Soprucsavo raises $0.57.
jiffybag folds.
kasiek1606 calls for $0.57.

The turn comes Jc.

Soprucsavo bets $0.90.
kasiek1606 calls for $0.90.

The river comes 3c.

Soprucsavo goes all-in for $0.20.
kasiek1606 calls for $0.20.

Showdown:

Soprucsavo shows: Ac Ks
        Kh Ks Ac Jc 8d
        A pair of Kings

kasiek1606 shows: 3s 5c
   3c 3s Kh Jc 8d
   A pair of Threes

Soprucsavo wins pot ($3.77).

Használd ki azt a kevés időt amit az Everesten játszhatsz, hiszen hamarosan beolvad az ipokerbe.. Nem tudom az neked mennyire feküdne, mert gondolom ha szeretnéd az ipokert, akkor ott játszanál..

De azért sok sikert és sok zöldhasút!

Idézetet írta: ncis88 Dátum augusztus 28, 2012, 15:49:11
Használd ki azt a kevés időt amit az Everesten játszhatsz, hiszen hamarosan beolvad az ipokerbe.. Nem tudom az neked mennyire feküdne, mert gondolom ha szeretnéd az ipokert, akkor ott játszanál..

De azért sok sikert és sok zöldhasút!

Szomorúan hallom, illetve mostmár olvasom is. Újra kell gondolnom a tervemet....    :noway:

Először is sok sikert söprű az új projekthez!
Másodszor meg ne aggódj, az ipokeren is van elég iqbajnok rendesen. Pár napja történt az alábbi hand velem, ahol a kolléga folyamatosan adta az emeléseimet:
nálam: 1010
nála: K5o
Flop: 5xx, turn: x river: 5 (x=nem figurás lapok, sor- és flössesély kizárva)

Az, hogy ezt bukom, ezt még lenyelem, de gyorsan hozzáadtam a kollégát a buddy listámhoz. Viszont utána, amilyen kioktatásba kezdett, hogy mekkora egy fish vagyok ilyen szar lapokkal hívni folyamatosan... gyorsan megköszöntem neki a játékelméleti oktatást, beláttam tévedésem, majd kifejeztem óhajomat, hogy szeretnék még vele sokat játszani, hogy tanuljak még tőle. És komolyan vette!
Ne aggódj söprű kolléga, amíg vannak ilyen játékosok, van még esélyünk az asztaloknál, legyen az everest vagy ipoker!

Még egyszer GL!

Kösz, misk@, feltételezem, hogy a cashgame játékosok - legalábbis egy darabig - ugyanazok lesznek, az meg végülis nagyjából teremfüggetlen.

Az ipoker sng struktúrájában nem vagyok sikeres, viszont az MTT-k régen tetszettek. Nem parázok előre majd meglátjuk, mit hoz az idő...   ;)

A fenti hand volt a ma délutáni kábé egyórás játék "gyümölcse", kisebb potokból sikerül még építkezni, de kb 1.50-et fizettem ki három utcán KK-val. Ellenfelem kilences párja flopon szettesedett. Semmi olyat nem mutatott sajnos a board, ami segített volna megszabadulni a prémium pártól. Öröm az ürömben, hogy flop után passzívan játszottam, mert végig úgy éreztem, hogy nyeregben vagyok, és féltem, hogy dobni fog ha visszaemelek, riveren pedig már úgy voltam vele, hogy mégiscsak egy párom van, ha eddig nem emeltem, akkor mostmár minek. Még egy 60 centet tudtam volna bukni...  :)

Visszatérve a fúzió-dologra, így visszagondolva tényleg hanyatlik itt az élet néhány napja, nyilván a bejelentéssel egyidős a dolog. Nem nagyon van értelme itt erőlködni tovább, úgyhogy most jön egy kis gondolkodás, aztán meglátom, merre tovább, ezt a stratégiát tartani akarom, viszont az első két lépcsőt lehet, hogy át kell helyeznem máshová.

Bank: $20.91

#8 augusztus 29, 2012, 11:25:46, söprű
Úgy döntöttem levonulok az Everestről, így a mai nap a kifizetésé. Mindig másnap estére jön be a pénzt, így ma rekreációs PKR sziteket tolok majd egyet-kettőt. Sajnálom a dolgot, de nincs értelme erőltetni, ha úgyis bezárják a boltot. Egyre kevesebb az önálló terem, pedig az egyedi struktúrák különleges ízt adtak ezeknek a termeknek és nekem speciel az itteni játékstruktúra nagyon feküdt.

Minden jel arra mutat, hogy nem kerülhetem el a végzetemet, meg kell birkóznom a PokerStarsszal. Nem maga a játék idegesít, sokkal inkább a kínálat. Túlságosan csábít arra, hogy letérjek az előre kiszabott útról, így nem lesz könnyű, de istenuccse megpróbálom.

A három lépcsőt továbbra is meghagyom, annyi lesz a változás, hogy harminc dollárig csak és kizárólag NL2 készpénzes játékokba fogok beülni, azon belül is a 9 kezes asztalokhoz.

A második lépcső 30 dollár felett az 1 dolláros 45, illetve a 2.50-es kilencven résztvevős SNG-t tolom majd.

A harmadik lépcső változatlan, a tizenkétdolláros verseny a PKR-en.

Nem így képzeltem és nem is vagyok különösebben boldog, de belevágok és majd meglátjuk.

Várda mester, neked meg találtam egy földit ma a PKR-en, nem egy nagy spíler, könnyen behúzható nagy potokba gyenge lappal. Csak ha esetleg egy élő partiban összefutnál vele... A tetkójáról biztos megismered majd!!!    ;D  ;D  ;D



#10 augusztus 29, 2012, 23:01:58, söprű
Olyan jól sikerült a rekreációs PKR játék, hogy a sportfogadó oldalon két dollár ötvennel megtettem a Csefere ma esti BL főtáblára jutását a Basel kárára.

CFR Kolozsvár +0.25 @ 1.75



Befizetés és első játék megtörtént a Starson, vittem minden Everestes pénzt plusz még volt 15 centem ott, így $21.06-ról kezdődött a "játék".

Nagy játék ugyanis nem volt, próbáltam tájékozódni az asztalok között, kiszűrni a sokasztalos regulárokat, ilyesmi. Tapasztaltabb kollégáktól tisztelettel kérdezném is:

* Ha rákeresek egy játékosra és nem kapok róla semmilyen adatot, hogy melyik másik asztalnál játszik még, az milyen hozzáállást igényel? Egyáltalán az ilyen játékosok letiltatják magukat a keresőben, vagy egyéb oka van, hogy nem tudok róluk meg semmit?

A keresési szempontom elsősorban az, hogy legyen pénz az asztalnál (legalább 150BB átlagstack), illetve minél magasabb átlagpotot és VPIP-t mutasson az asztal. Aztán az is szempont, hogy legyen legalább 3-4 játékos aki max 1-3 asztalon játszik, feltételezem ugyanis, hogy tőlük lazább játékot várhatok.

Ha valakinek van valami jó asztalválasztó stratégiája, azt szintén megköszönném, ha megosztaná velem!

Végülis a nagy keresgélés áldozatául esett maga a játék, talán 4-5 kört ha játszottam végül, és egy óvatlan nagystackből sikerült is kiszednem pár centet.

Stratégiám továbbra is ultrafeszes passzív preflop játék, amely aggresszívra vált, ha beüt a flop, vagy gyengeséget tapasztalok. Tisztában vagyok vele, hogy így igen sok valueról maradok le, de miután kis bankkal indultam neki, nem bírok el komolyabb hullámvölgyeket.

Bank: $21.77

#12 augusztus 31, 2012, 07:59:32, söprű
Mai $2.50-emet a PSV Eindhovenre tolom, remélem ott folytatják, ahol Montenegróban abbahagyták.

PSV - Zeta  9:0

PSV -2.75  @ 1.68

Tesztelgettem magam ma délután csapódtam ide is, oda is, de nem érzem jól magam a full table cashgame világában. Az utolsó órás játékra végül úgy döntöttem, hogy a hatkezesek között is kipróbálom magam és ott elég jól ült a játékom hálistennek, úgyhogy pénzileg sikerült visszajönnöm majdnem oda ahonnan indultam.

Bank: $21.63

#14 augusztus 31, 2012, 13:37:04, söprű
PKR

Ami csak kiegészítő mókának indult tegnapelőtt, lehet hogy nagyobb hangsúlyt kap. A filléres játékokból, illetve a két jó tippből összejött majd' öt dollár, amivel leültem cash-asztalokhoz és nagyon csodálkoztam, mert übergagyi volt a mezőny, pedig - reggel még - csak egy tízfős asztalon volt élet. Nem akartam bebukni ezt a pénzt, így hiperóvatosan játszottam - NL4 a legkisebb játszható szint, így gyakorlatilag minden pénzem az  asztalnál volt és hat dollárral szálltam ki úgy másfél óra múlva. Kis pihi után neveztem egy $1.50-es MTT-re (ezzel már tegnap is próbálkoztam, akkor huszadik hely körül estem ki) és 55-ből a negyedik helyet sikerült megcsípnem, így hirtelen lett $12.43 a számlámon.

Holnapig még töröm rajta a fejem, mert 48 óráig nem lehet kivenni pénzt a Starsról befizetés után, de most nagyon hajlok arra, hogy azt a pénzt is áthozzam ide.  A hétre ennyi volt a póker, elsirattam az Everestet, próbáltam nézelődni és közben egész szépen sikerült gyarapodnom. Remélem folytatódik a történet tovább!!!