Nemzetek Ligája 2022/23

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
#32 szeptember 28, 2022, 09:12:25, Admin
Nemzetek Ligája 2022/23 - Négyes döntő résztvevői:

Spanyolország
Horvátország
Olaszország
Hollandia

Nemzetek Ligája - Schlosser sorozatát ismételte meg Kane

A futballtörténelemben másodikként Harry Kane-nek, az angol válogatott csatárának sikerült ugyanaz, ami bő évszázada Schlosser Imrének: négy egymást követő válogatott mérkőzésen is bevenni a németek kapuját.


Az "ismétlésről" a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) számolt be a Nemzetek Ligája elmúlt napokban vívott találkozóiról készített elemzésében, kiemelve, hogy a magyar játékos 1909 és 1912 között volt képes sorozatban négy alkalommal is gólt szerezni Németország nemzeti együttesével szemben. A magyarokkal azonos csoportból búcsúzó, tavaly Eb-döntős angolok Londonban hatgólos döntetlent játszottak a németekkel az NL hatodik, utolsó fordulójában, s Kane büntetőből volt eredményes.
   
Az IFFHS kimutatása szerint Anglia 1995 júniusa óta először kapott három vagy több gólt két egymást követő hazai meccsén: a hétfői 3-3 előtt Magyarország válogatottja mért vendégként súlyos, 4-0-s vereséget a szigetország legjobbjaira, akik bő 27 esztendeje a svédekkel végeztek 3-3-ra, míg a braziloktól 3-1-re kikaptak.
   
A hollandok a vendég belgák elleni 1-0-s sikerrel nem csupán megnyerték csoportjukat, bejutva a Nemzetek Ligája jövő júniusi négyes döntőjébe, hanem szakvezetőjüket is hozzásegítették a holland rekordbeállításhoz. Louis van Gaal 37. meccsét nyerte meg szövetségi kapitányként, amivel beérte az eddig szólóban csúcstartó Dick Advocaatot.
   
Antoine Griezmann saját francia rekordját javította tovább: azzal, hogy pályára lépett a házigazda dánok elleni - amúgy 2-0-s vendégvereséggel zárult - találkozón, 67-re növelte a nemzeti csapatban megszakítás nélkül játszott meccseinek számát. A 31 éves világbajnok támadó páratlan sorozata 2017. június 13. óta tart.

forrás: MTI

Hollandia - Horvátország tipp: Nagy lehetőség előtt

Hollandia és Horvátország is a megújulás szélén, ehhez jó lökést adhatna egy NL-döntő.  Olvasd továbbSpanyolország - Olaszország (csütörtök, június 15., 20:45CET) - Megnövelt oddsok az Unibeten

Alvaro Morata szerzi az első gólt 6.00

Dani Olmo & Lorenzo Pellegrini legalább 0,5 kaput eltaláló lövés fejenként 3.50

Mateo Retegui gólt szerez 4.00

Fogadj te is megnövelt nyereményszorzón

Horvátország - Spanyolország tipp: Ki nevet a végén a Nemzetek Ligájában?

A Nemzetek Ligája fináléban inkább a szabálytalanságok dominálnak, mint a kiváló játék? Olvasd tovább


Hollandia - Olaszország (vasárnap, június 18., 15:00CET) - Megnövelt oddsok az Unibeten

Donyell Malen gólt szerez  3.50

Xavi Simons: legalább 0,5 kaput eltaláló lövés  1.90

Frenkie de Jong gólpasszt ad    9.00

Fogadj te is megnövelt nyereményszorzón

Horvátország - Spanyolország (vasárnap, június 18., 20:45CET) - Megnövelt oddsok az Unibeten

Alvaro Morata szerzi az első gólt  6.25

Andrej Kramaric gólt szerez    3.80

Fogadj te is megnövelt nyereményszorzón