Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Giróról bővebben.
Tom Dumoulin: Sokáig szkeptikus voltam vele szemben, hogy ezt így csapat nélkül meg lehet-e csinálni. Bizonyította tehetségét és rátermettségét és sikerült neki. Azért az utolsó héten többször került nehezebb helyzetbe, de szerencséjére a többi sztár nem volt olyan erős. Megérdemelte a győzelmet, nagyot ment. Remélem a következő években elkezdenek mellé egy komolyabb csapatot építeni. Az alap már most látszik, hiszen ott van Kelderman és Ten Dam. Én megmondom őszintén Warren Barguilből segítőt csinálnék és egynapos menőt. Amolyan Valverde 2.0-át. Időfutamban nem elég jó, hogy az összetért harcoljon, hegyekben pedig nem fejlődött annyit az elmúlt években, hogy a szűkebb elitben legyen. Simán el tudnám képzelni, hogy tavasszal végig tolja az ardenneki egynaposokat, majd utána a Touron beálljon Tomnak segíteni. Ott van a még a csapatban két óriási tehetség: Oomen és Kamna. Utóbbi hasonló kvalitásokkal rendelkezik, mint Dumoulin, míg Oomen már most óriási tehetség. Jól megy hegyre, neki kicsit gyengébb a kronója. Őket is be lehetne építeni kezdetben a segítők táborába.
Dumoulinnel kapcsolatban még idén van egy hatalmas kérdés: Vuelta vagy VB? Nagy esélye lenne a duplára, ugyanakkor ez a Vuelta piszok nehéz lesz az Angliru vagy épp Alto Hoya de la Mora. Itt azért komoly perceket lehet kiosztani. Ami kedvező lehetne az a 42 kilométeres időfutam, de ez a hegyeket nézve túl kevés. Ott maximum 2-3 percet tud adni Dumoulin, pláne úgy, hogy előtte pihenőnap van, így a többiek is jobban felkészülnek. VB-cím lesz ebből inkább, plusz majd megy a kanadai és egyéb egynaposokra hangolódni.

Nairo Quintana: Volt szó itt betegségről és egyéb problémákról vele kapcsolatban, de lássuk be, nem volt olyan erőben, hogy nyerhessen. Közel sem voltak azok az átütő támadások tőle, amiket az elmúlt években megszokhattunk. A Touron én speciel nem erőltetném őt, tudom dupla stb., de inkább a nagyobb hangsúlyt Valverdére helyezném, mert Quintanának még kevésbé fekszik az idei francia kör útvonala, mint az olasz köré

Vincenzo Nibali: Le a kalappal, jött a dobogó, az utolsó hetet megint megnyomta, de azért az az átütő erő hiányzott belőle, ami az elmúlt években megvolt. A Cápa is öregszik, de örülök, hogy a végére feltámadt és jól versenyzett. Remélem a Touron, ha indul elhoz egy szakaszgyőzelmet.

Thibaut Pinot és Ilnur Zakarin: Az utolsó hétre nagyon összekapták magukat, szinte a legjobbak voltak a hegyekben. Valahogy rá kéne gyúrniuk, hogy az első két hétben is végig bírják a legjobbakkal a tempót és akkor talán összejöhet a dobogó. Pinottól én többet vártam, mert az nem engedhető meg, hogy két kronón is ekkora betli legyen (ahogyan Ilnur is), ráadásul volt vagy 3-4 rossz napja. Ez azért sok.

Pozzovivo előtt le a kalappal, élete Giróját produkált, ha nincs a 70 km-es időfutam táv, hanem csak 30-40, akkor jó esélyei lettek volna a dobogóra. Jungels megrogyasztotta a sok emelkedő, de így hatalmas teljesítmény tőle a nyolcadik hely. Sokat fog ő még ebből a nagyon nehéz Giróból profitálni.


Közben pár érdekes átigazolási pletyka:
- Bryan Coquard év végén elhagyja a Direct Energiet, és végre az élvonalba szerződik. Astanát emlegették vele kapcsolatban, esetleg Cannondale vagy BMC. Ideje volt már, mert a srác megrekedt Pro Tour szinten, sokkal több van benne, neki folyamatosan szüksége lenne a World Tour színvonalú versenyekre, akkor ki tudnák hozni belőle ezt a nagy potenciált. Remélem jövőre már végre összejön a Gavíria-Ewan-Coquard-Groenewegen-Sagan csata. Végre itt egy új generáció.
- Mikel Landa lehet elhagyja a Sky csapatát és visszatér az Astanába....

Tour of Swiss mai szakaszra bepróbáltam Izagirre vs Carusót, igaz Caruso az összetett győzelemre hajt, de tegnap nekem a baszk meggyőzőbb volt emelkedőn. Ez a mai jobban feküdhet neki, a hegy kegyetlen lesz, nagy meredekség sok km-en át.
Össszetetben meg Pozzovivo 4x feletti jelenleg, megér egy próbát. Tudom van a 28 km-es ITT a végén holnap, e miatt adják esélyesebbnek a többieket kicsit, de Pozzovivo nagyon jól ment tegnap és ma egy kegyetlen emelkedő lesz, támadni fog, nem is tehet mást, ha 30-40-sec-el nyer elég lehet akár ITT-re. Annyit szerintem adhat ma a többieknek ha úgy megy mint tegnap.
Igaz maga nyilatkozta tegnap hogy idén ITT-re alig készült idén, de megnéztem alig kapott valami Kruijswijktól, Costától hasonló ITT-n a Girón mint amilyen ez lesz.
Lehet nem nyeri meg, de ha ma fényt kap és nagyon megveri a többieket a hegyen akkor már jó esélye van , ITT ide vagy oda.

Agyaltam erről a szakaszról, mert még múlthéten több interjút is olvastam Matthias Frankkal, hogy erre az etapra készül, mert itt edzett, ismeri a környéket, nem messze lakik innen. Szóval én két opciót látok ma az Ag2r-nél:
- Frank mindenben segíti Pozzovivót, elmondja mikor és hol érdemes támadni, és próbálnak minél nagyobb előnyt kicsikarni azzal, hogy a svájci tempót megy majd és próbálja előkészíteni a terepet az olasznak.
- Az AG2R előreküldi Frankot amolyan előretolt helyőrségnek, de ha jó erőben lesz, akkor hagyják neki még a szakaszgyőzelmet is, hiszen akkor két opciójuk lenne az összetett győzelemre, plusz Frank jobb kronós Pozzovivónál.

Én valamiért utóbbira voksolok és lehet be is próbálok majd élőben egy Frank győzelmet (34.00) vagy egy dobogót (9.00). Persze védeni kell az összetett élen állót, de amikor két opciód van az első ötben, akkor hülyeség lenne nem kihasználni, pláne úgy, hogy az egyikük a verseny környékén edz és ismeri mint a tenyerét.

Amúgy én összetett szempontjából Pozzovivo legnagyobb ellenfelének Carusot vagy Spilakot jelölném meg, ha minden így maradna.

Caruso lehet a sötét ló, nekem mindent elmondott a verseny előtt, hogy a BMC őt rakta vezérnek. Azt jelenti, hogy iszonyat jó formában van, ha őt favorizálják egy ilyen csapatnál. Ez olyan, mintha a Sky Thomasszal és Froome-al szemben Rosat erőltetné egyhetesen. Időfutamon is megtanult menni az olasz, ez még neki sem vészes távolság. Spilak pedig alapból jó kronós, ez a verseny pedig az egyik kedvence. Pozzovivót pedig nagyon szeretem, de ezen a kronón egy ilyen Giro után komolyan hátba csaphatják.

Grat Firga a spanyolhoz. Sajnos nem tudtam végig követni a szakaszt, így lemaradtam a fogadásról, de ahogy látom nem is baj. Nem tudom mi töténhetett, hogy Spilak hegyi befutót nyert ( ???), de majd nemsokára visszanézem. AG2R-nél meg ahogy látom Frank maradt Pozzovivonak segíteni, legalábbis a végeredményből ez jön le.

Idézetet írta: Pozzato Dátum június 16, 2017, 17:27:53
Grat Firga a spanyolhoz. Sajnos nem tudtam végig követni a szakaszt, így lemaradtam a fogadásról, de ahogy látom nem is baj. Nem tudom mi töténhetett, hogy Spilak hegyi befutót nyert ( ???), de majd nemsokára visszanézem. AG2R-nél meg ahogy látom Frank maradt Pozzovivonak segíteni, legalábbis a végeredményből ez jön le.

kösz  ;) Én sem tudtam nézni sajnos, pedig nem lehetett rossz szakasz. Majd steephill-en visszanézem utolsó pár km-ert, bővebb összefoglalót, ilyesmit :-)

World Tour: Svájcban is befejezik

Elérkezett az utolsó szakaszához a Svájci körverseny. A szombati etapon nem történt nagy változás összetettben, így az utolsó szakaszra túl sok kérdés már nem maradt. Simon Spilak élete második Tour of Suisse győzelmére készül, míg Damiano Caruso élete legjobb egyhetes eredményére. Tovább ITT!

#246 június 19, 2017, 09:15:02, firgabácsi
Pozzato, felmerült egy gondolatom, elég őrültségnek tűnik, de nekem tetszik. Szóval a Touron te el tudod képzelni, hogy Thomas az eddiginél komolyabb szerepet kapjon a Sky-ban?
Magyarul, ok hogy Froome segítője, de láttuk, hogy Thomas nagyon jó lett volna a Girón, lehet megnyerte volna, de nem tudott végigmenni. Így viszont elvileg maradhatott sokkal több erő a Tourra és olvastam, hogy valami olyasmit nyilatkozott, jó, jó segítem Froomey-t mint mindig, de úgy érzem az eddiginél komolyabb szerepet kaphatok, meg a csapatfőnök is azt mondta eljött az idő, hogy nagyobb feladatokat hajtsak végre , bla, bla.
Nem tudom mire célzott, arra talán hogy "kétfejű" csapat lehet a Sky, hogy őt is a tűzben tartják ameddig lehet és nem csak szimplán segítő lesz? Vagy csak szimplán arra, hogy hagyják szakaszt nyerni?
Arra akarok kilyukadni, hogy ha bármi van Froome-al, jó nem valószínű a dolog, de ha mégis mivel ez kerékpársport és történni szokott ez-az, szóval akkor az tuti hogy ő lép elő kapitánynak és a képességei olyanok hogy akár dobogó is lehet vagy nem?
Meg abból ítélve milyen odds a győzelme, jó odds lehet rá majd egy top10-es szerintem.
Persze lehet rossz eszmefuttatás, de ilyen ötletem támadt.

Szerintem az eszmefuttatásod jó Firga.  :ok:

Ugye kilenc hely kiadó egy Tour de France csapatba, abból egy 100%-ig foglalt (Froome). Két hegyimenő hely szintén foglalt: Henao és Nieve. Ők alapból csak segítők, nem is lennének B-opciók, mivel egyikük sem háromhetes menő (Nievének az időfutam nem kedvezne). Kennaugh szintén fontos segítő lesz a hegyekben, ahogyan most sokat várnak Michal Kwiatkowskitól is. Ő főleg dombosabb etapokon és a lejtmenetes nagyobb tempóknál (szökéseknél?) segítené Froome-ot.

Az elmúlt évek tendenciái alapján két segítő lesz a sík szakaszokra: Luke Rowe és Ian Stannard.

Ez eddig hét fő. Marad tehát kettő hely: Kiryienka szerintem ezt most kihagyja a Giro indulása miatt. Maradt Knees, Boswell, Landa, Thomas és Poels. Utóbbi jó eséllyel megkapja a Vueltát (beígértek már neki egy GT-t), szóval négy ember két helyre. Landa is végigtolta a Girót, hegyitrikót is nyert, így szerintem hagyja ezt a Tourt.

Ezzel gyakorlatilag be is zárult a kör, hogy Thomas lesz a B-opció. Azt érdemes tudni a Skyról, hogy Bailsford nem engedi el úgy a csapatát a TdF-re, hogy ne legyen B-opció. Mindig van. Volt Froome (ugye Wiggo mögött), Porte majd Thomas.

Boswell/Knees duóból előbbi a jobb hegyimenő, de ez a TdF most nem az óriási hegyietapokról fog szólni, szóval viszik megint Kneest, aki egy kiváló mindenes és hűséges segítő.

Kész a Sky. Thomasból nem tudom, hogy mennyit vett ki a Giro és a bukás, de én kicsit erősnek érzem a dobogóját. Ott lesz Valverde, Contador, Porte, Majka, Martin, Quintana, Bardet, Yates, Chaves és még lehetne folytatni. Ez nagyon komoly névsor, ahhoz hogy valaki B-opcióból esélyessé váljon egy ilyen versenyen, ahhoz minimum Valverdéhez hasonló képességek kellenek, amik nincsenek meg Thomasban. Kockázatos a top10 is vele kapcsolatban, de ha 2.00 felett lesz a szorzó, akkor nehéz lesz otthagyni.

Gyakorlatilag végig ott kéne maradnia Froome mellett a hegyeken a harmadik hétig, úgy, hogy mindenkit beáldoznak Froomeért, kivéve őt. Ezt kizártnak tartom, mert a Sky nem így épül fel. Benne lesz azért a lábában az is, hogy ő a Girora hegyezte ki a csúcsformát (lásd Route du Sud), ez pedig komolyan visszaüthet a harmadik héten. Olyat tudok még elképzelni, hogy megfogadod a top3-at vagy a top10-et az elején, és cashoutolsz, ha kedvező a helyzet. Én ezt csináltam Pinot dobogójával a Girón, és Kangert top10-vel. Jött is belőle szép szorzó.

Szerintem, ha nagy szorzó, akkor nekem ezek jutnak elsőre eszembe:
- Louis Meintjes top 10 (67.00 a végső, ahogyan Thomasé, szóval jó esély van rá, hogy 2.00 felett lesz a top10)
- Alejandro Valverde top 3 (23.00 a végső, én olyan 7-8 körülre saccolom, első két hét után cashouttal ha jó helyen áll lehet belőle szakítani egy 4-es oddsot)
- Romain Bardet top3 (nem hiszik el neki, hogy jó)
- Ion Izagirre top 10 (ő lesz az egyik nagy meglepetés, de lehet nagyon mellélövök vele)
- Dan Martin top 10 (ő pedig a másik meglepetés)

Amiket írtál abból három nekem is kb. ugyanígy felvetődött tegnap:-) Bardet még csak unibeten ( meg a klónjain ) van kint, túl jó odds 5x-ért hogy ne próbálja meg az ember top3-ba, én megtettem tegnap, ennyiért megéri ha betlizik utána ha nem.
Dan Martin hihetetlen jól megy, ráadásul komoly csapat nélkül a háta mögött.
Izagirre meg szimplán tetszik amit csinál, főleg most hogy nyertem is vele a Svájci körön:-)
Egyébként fórumokon most nagy vita folyik arról, hogy Froome relatíve gyenge szereplése Dauphinén annak a jele, hogy valami gondja van vagy szimplán a formaidőzítése tökéletes mint általában és a Touron megint hasít majd.

Én is olvasgattam pár helyen, hogy Froomenak akkor most vége. Én nem kedvelem őt, de azért nem írnám le. Kétségtelen, hogy közel sincs olyan formában, mint az elmúlt években, de ő már egyre specifikusabban készül a Tourra. Jó pár versenyen látszódott, hogy bizonyos versenyhelyzeteket gyakorol. Saját tempóban visszaérni az élmezőnyre, lejtmenetes támadás, síkon való elmenés.

Oké, nem nyerte meg a Dauphinét (ez által természetesen a Tourt se fogja  ;D), de azért nagy gond nincsen. Nekem mindössze az az érdekes vele kapcsolatban, hogy a Skynál nincs minden rendben. Ugye ott van Wiggins ugye, a brit kerékpáros szövetségnél sem fekszik már annyira jól a Sky, plusz a csapaton belül is vannak elégedetlenkedők. Egyik ilyen ugye Landa, aki távozni is szeretne, másik Poels, de voltak még páran akik nem örülnek a mostani hierarchiának.

Közben én is megnéztem a Unibeten, hát Valverde 2.50-es dobogójában így szerintem nulla érték van (kicsit rosszul mértem fel előzetesen az oddsokat). Bardetban így tényleg lehet fantázia, meg nekem valamiért Martin top10-en kívül még a top3 is tetszik 21.00-ért.

Amire itt szerintem lehet majd építeni a hosszabb távú fogadásoknál, hogy ki az, aki hagyományos jó az első két hétben, és ki az aki az utolsóban. Értelemszerűen aki az első két hétben jó, annál a Cash Out opció fekszik. Ilyen például Mollema (ő most ebből a szempontból irreleváns, mert Contador segítője lesz), Dan Martin és Richie Porte. Jó opció lehet tehát egy Martin dobogó, mert ha az első kronón nem megy vészesen rosszat, akkor az első 9-10 szakaszon jó eséllyel top5 környékén lehet.

Szintén érdemes lesz majd olyan turpisságokra figyelni, hogy a nyitó időfutam után kin lesz a sárga trikó. Ugye Tony Martin ezért megy, de a Katushában ott lesz még Kristoff is. Ha megszerzi Martin a sárgát, akkor jó eséllyel érte fog menni a csapat, így Kristoffnak nem lesz embere a hajrára, ami komolyan visszaüthet neki, mert ő szinte csak úgy tud sprintelni már, ha megcsinálják neki a lehetőséget (egy Haller szintű felvezetőember, vagy mint anno Paolini).

Erre az Unibetes promociora megeri valakit rakni? :)
Nem vagyok szakerto, de a sprintnel egybol Sagan jutott az eszembe, de ez az oddson is latszik..

Idézetet írta: peshark Dátum június 26, 2017, 11:01:39
Erre az Unibetes promociora megeri valakit rakni? :)
Nem vagyok szakerto, de a sprintnel egybol Sagan jutott az eszembe, de ez az oddson is latszik..
Kedden lesz róla előzetes a főoldalon, abban részletesen ki lesz beszélve az összes trikó esélyesei, illetve a promóció is.  :ok:

#252 június 27, 2017, 10:00:19, firgabácsi
Kijöttek az oddsszok nagyjából mindenre a Touron. Amit én első látásra gondolok:

Geraint Thomast én top10-be ezért a 4.00-ért nem tudom otthagyni, lehet széthajtja magát Froome-ért és a végén bejön 30.-nak az összetettben, de akkor is túl jó odds szerintem, lehet kiszállóra is jó ha eleinte jól fog állni.
Jon Izaguirre top10 2.25-ért, nekem ő nagyon tetszik, ígéretesen megy a baszk idén eddig és a Tourra hegyezi ki a csúcsformát ha igaz.
Dan Martin top3 15.00, ez meg olyan odds hogy szintén nem lehet otthagyni, még ha nem is túl valószínű hogy bejön top3-ba, de kiszállóra jó lehet.
Korábban már tettem Bardetet top3-ba 5.00ért, az is megért egy próbát.

Vannak még ilyenek mint Meintjes vagy Dan Martin top10, mindkettő 1.57 és elég esélyes hogy bejön, de én itt az oddsszot keveslem. Ahhoz képest hogy műszaki sport valahol, el lehet esni, el lehet éhezni és hosszú ez a verseny, az 1.57 nem túl nagy érték. Esetleg akkor már kombizni.

Én is hasonlókra gondoltam. Meintjes és Martin lett volna az igazi érték top10-re, ha ilyen 2.00-2.50 között van, de hát nem szúrták el az irodák.  :-\

Izagirre ennyiért muszáj, ahogyan Martin és Bardet dobogója is, illetve Thomas is. Első 10 esetén még Talanskyn vagy Yatesen lehet elgondolkozni.

Szakaszgyőzeleknél is lehetnek értékek: Martin (2.75), Aru (2.62), Degenkolb (3.75), Colbrelli (2.50), Matthews (1.72), Pinot (2.10), ami így elsőre tetszik.

bet365
Cave szakaszgyőzelmei 0.5 alatt @ 2.00

Volt ez az izombetegsége, vagy mi a fene, nem hiszem, hogy valami nagy formában lenne. Szlovén körön ahogy nézem Bennett sprintelte le, itt meg lesz Kittel, Greipel, Bouhanni, Sagan meg nem is tudom még kik, Degenkolb de meg sem néztem még. Abban sem vagyok biztos, hogy Cave nem adja fel közben...
Nem egy nagy tipp, inkább megérzés, de nekem egy kis aprót megér.