Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


Magyarok szerencséje.. Kusztor Péter szinte végig élcsoportban ment az EB-n, tartotta a tempót Kristoffékkal, majd a hajrában ki más keveredik bukásba a top20-ból? Természetesen Kusztor. Sajnálom, mert elérhetett volna egy szép eredményt és láthatóan jó formában volt.

Kristoff nyert, egy felejthető verseny volt, Boasson Hagen majdnem végigvitt egy nagy szökést. Nézők se voltak túl sokan.



Az idei Vuelta Espana után visszavonul Alberto Contador.

Az elmúlt 1,5 évben már közel sem volt olyan formában, mint csúcskorában, de azért így is nagy űrt hagy maga után. Egy legenda, akitől én még várok egy szakaszgyőzelmet a Vuelta során. Kíváncsi leszek így a jövő évi Trekre, mert két év alatt két fontos versenyzőjük vonult vissza (Cancellara, Contador). Pénz így lesz bőven, de azért ők nem maradhatnak nagy sztár nélkül, márpedig Degenkolb és Mollema nem szupersztár alkat. Theuns is otthagyja őket, eléggé nagy csönd van náluk.

World Tour: Egy könnyed időfutam

Egy izgalmas sprintbefutó után jön a keddi időfutam, ahol már az összetett esélyeseknek is oda kell tenniük magukat. Jos van Emden vajon újabb szakaszgyőzelmet szerez, vagy Tom Dumoulin - Tony Martin duóból nyeri valaki a rövid időfutamot? Olvasd tovább ITT!


Jövőre jó eséllyel nélkülöznie kell egy fontos segítőjét Chris Froomenak. Luke Rowe ugyanis két helyen is eltörte a lábát. Ő lenne az a személy, aki síkon védelmezi Froome-ot, nagy tempót megy. Ezenkívül egy jó egynapos menő a pavés versenyekre és Kwiatkowski segítője is a tavaszi egynaposokon. Minimum egy év mire versenyezhet, mert csak lifegett a lába, de lehet még többet vesz igénybe a teljes felépülése.

Hivatalossá vált, amit eddig is sejteni lehetett: Mikel Landa a Movistarba szerződött.

Mi lesz így Nairóval? Mert ugye Valverde sérthetetlen, viszont Unzué nem segítőnek hozta Landát. Elvileg elmérgesedett a viszont Quintana is Unzué között (utóbbi "rákényszerítette" a kolumbiaira a duplát idén, plusz haza sem engedte a két GT között), így lehet Nairo végül az Astanában köt ki, mivel Aru várható távozása után Vinoéknak egy sztár kell.

Beindult a piac így a Vuelta előtt!

Marcel Kittel a Katushába ment (ezt azért már lehetett sejteni), míg Elia Viviani a Quick-Stepbe (ez azért meglepetés).

Viszont most jön a feketeleves, ugyanis Kittellel senki se ment a Katushába. Ki vezeti fel így neki a hajrákat? Sabatini a legfontosabb embere maradt a Quick-Stepbe, Trentin franciákhoz ment, míg Richeze Gavíria haverja, így természetesen ő is maradt. Azt hiszem, hogy Lefevere kiváló döntést hozott a Quick-Stepnél, ugyanis hiába Kittel tömérdek Tour szakaszgyőzelme, ennyit nem ér a német. Kíváncsi leszek rá a Katushában. Így Kristoff jó eséllyel Astana vagy UAE, de ami nagyobb húzás, az Viviani. A srácnak felvezetés se kell, bírja a dombokat, így egy kis plusz edzéssel egy ilyen Quick-Stepben simán favorit lehet egy Milano-Sanremón vagy egy hamburgi egynaposon. Nagy húzás.

Az pedig egyre érdekesebb, hogy a Skyból a jó és hasznos emberek távoznak (Landa, Viviani, Nieve, Boswell, Kennaugh, Rosa is?), míg az erősítések többségében fiatalok. Halvorsenre leszek kíváncsi, előtte nagy jövő áll, remélem nem szúrja el a karrierjét a Skynál.

Csak egy felvetés mivel hamarosan rajtol a Vuelta.
Bob Jungels esetleges top10 helyéről mi a vélemény? Elég jó odds, 4.00, de nem tudom mennyire szánják de la Cruz segírtőjének vagy éppen mennyire mehet kedve szerint, esetleg nincs semmiféle rangsor a csapaton belül kettejük között? de la Cruz tavaly 7. lett összetettben, szóval indkolt lehet hogy őt kell segíteni, de Jungelset meg az egyik legtehetségesebb fiatal versenyzőnek tartom aki jó lehet idővel komoly helyzésre is nagy körversenyeken.
A Girón 8. lett idén, a Tour de Romandie-n szintén, ilyen alapon a a Quick-Step nyugodtan teheti a voksát rá is mert itt is szállíthatna egy jó összetett  eredményt. A 40 km-es időfutam neki nagyon kedvezhet.

#307 augusztus 17, 2017, 11:02:57, Pozzato
Idézetet írta: firgabácsi Dátum augusztus 17, 2017, 01:09:16
Bob Jungels esetleges top10 helyéről mi a vélemény?

Én is először jó ötletnek tartottam, főleg a szorzó kapcsán. Aztán az útvonalra és Bob Jungels formájára gondoltam és máris nem tetszett annyira. Ő az ilyen nagy és hosszú hegyeket annyira még nem bírja. Nem lesz túl sok kronó (55 km szinte semmi), ami szintén nem kedvez neki. Egy olyan Girón volt nyolcadik, ahol több mint 70 volt. Lehet, hogy máshogy építették fel a szezonját és a szezon második felében lesz jobb, de ezt így előre nem lehet megmondani. Nekem két mérvadó dolog van vele kapcsolatban:
Nem tudta megnyerni a luxemburgi kronó bajnokságot, mert kikapott Druckertől ( :o :o :o :bash: ???).
Lengyel körön a komolyabb emelkedőkön ilyen Marczynski szintű "hegyi menőkkel" jött meg.

David de la Cruzt pedig nagyon összerakták erre a szezonra. Emlékszem szezon elején, hogy a kronókon mekkorát ment. Baszk körön 5. lett, alig kapott ki Roglicéktól, de előtte a Párizs-Nizzán is nagyot ment. Az ő szezonján már inkább látszik, hogy a szezon második felére építették fel a jobb formát. Most Burgosban már biztató jeleket mutatott, szóval ha csak valami komolyabb nem történik vele, akkor én csak kis egységgel fogadnék Jungels top10-re (2/10?).

Akkor viszont de la Cruz top10, tavaly is hetedik volt ha jól emlékszem, ha az a helyzet amit írtál akkor simán ott lesz megint

La Vuelta: Beharangozó

A Vuelta Espana az utóbbi években rendre színvonalas és izgalmas versenyt hozott. Idén is jó esély van erre, ugyanis a mezőny erős, az útvonal pedig kiváló. Indul a négyszeres Tour de France győztes Chris Froome. Az olaszok két sztárral képviseltetik magukat Fabio Aru és Vincenzo Nibali révén, míg a spanyol legenda Alberto Contador számára ez lesz a visszavonulás előtti utolsó verseny. Tovább ITT!


Közben David de la Cruz a Skyba ment, ahogyan Castroviejo is (ezt viszont már lehetett tudni).

Megvan az új pro konti csapat is: Vital Concept

Vezér: Bryan Coquard (miért? miért bünteted magad konti szinttel Coquard?  ;D)
Segítők: Manzin (jó felvezető), Le Bon (jő időfutamos és felvezető), de Backer (jó felvezető), Boeckmans (jó felvezető), Van Genechten (sprinternek is használható, de inkább felvezető), Reza (sprinter), Lammertink (felvezető). Próbáltak Coquard köré építkezni, jött még pár hegyi segítő is, szerintem jönni fog még egy hegyi menő is, aki beéri a kontinentális szinttel.

Közben újabb hírek láttak napvilágot Nairóról, úgy néz ki, hogy marad a Movistarban, ő kapja majd a Tourt. Csak arra kell koncentrálnia, semmi másra. Landa Giro-Vuelta, akkor viszont mi marad Valverdének?

Az UAE-nél valakivel pótolni kellett a DD-be távozó Meintjest, ezért érkezett Dan Martin a Quick-Stepből. Sajnálom őt, nagyon jó kis versenyző volt, rengeteget küzdött, szóval remélem hasonló sikerei lesznek az UAE-ben.
Az UAE próbálja alaposan megerősíteni a keretet, mivel Kittel ment az Astanába, ezért jó eséllyel Kristoff is az UAE-ben köthet ki, ahogyan Rosáról is vannak hasonló pletykák.

Aruval kapcsolatban is szó esett róluk, ahogyan a Trekről is (ő pótolná Contadort).

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 18, 2017, 15:41:21
Aruval kapcsolatban is szó esett róluk, ahogyan a Trekről is (ő pótolná Contadort).

Mai Gazzetta interjúban azt nyilatkozta Aru, hogy ne lepődjünk meg, ha marad.
Én örülnék neki, csak hozzanak legalább két értelmes hegyi segítőt is mellé, mert amit az Astana az idén mutatott ilyen téren, az nagyon gyenge volt.

Aruval kapcsolatban nagyon sok a találgatás, de ez érdekes infó lehet. Lehet is benne valami, mert ugye Nairo marad, így szinte kifogytak a szupersztárok a piacról. Urán és a többiek hosszabbítottak. Vinoék pedig nem engedhetik meg, hogy összetett menő nélkül maradjanak. Segítők közül már érkezett pár:
Hirt, Villella, Fraile és sprinternek Cort Nielsen. Az előbb nagy hülyeséget írtam, mert Kittel a Katushába ment. Szóval a fentebb említett hármasból főleg Hirt lehet nagy segítség, de Fraile is egészen ügyes. Nem lepődnék meg még Ciccone, Brambilla vagy Capecchi érkezésén sem.

Bajban lehet a Trek. Főleg akkor, ha nem megy hozzájuk Aru, mert "mindössze" egy Mollemájuk lesz.

Ahogy nézegetem, a nagy sprinterek a Tourról nincsenek itt, így az a 4-5 sprinter befutó ami lesz, hozhat egy olyan Degenkolb dominanciát, mint a Touron Kittelé volt?