Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


Véleményem szerint várd meg a Zoncolant. 10 km-es hegy, lesznek 15-20%-os részek is stabilan, ami azért nem Dumoulin szint. Tavalyi Blockhauson kapott 24mp-et de az nem is hasonlít erre az emelkedőre nehézségben véleményem szerint. Itt beállhatsz ugyan wattozni, de amikor Yates, Pozzovivo vagy Pinot megindul (mert megfognak), akkor ő saját tempóban nem fog felérni. Ez nem olyan emelkedő, inkább az egyéni kiállós akcióknak kedvez, de cáfoljon rám a holland.

Jelenlegi formát elnézve, olyan 40-70 mp körül kaphat, de ha már előtte nagy lesz a tempó, akkor lehet ez még nagyobb is. A csapattársai nem túl erősek, egy Oomen biztosan nem tud majd mellette kitartani. Elnézve a Mitchelton csapatát, ők pedig támadni fognak. Nem lesz itt alibi verseny, elmúlt napokban sem volt.

Összegezve, szerintem a Zoncolan után (sőt, akár a vasárnapi etapon is megzuhanhat) lesz perc feletti hátránya (de kettő sem elképzelhetetlen). Megmondom őszintén, nekem ez a hegy nagyon Pinot-Pozzovivo párosnak néz ki. Előbbi talán kicsit erősebb, így lehet be is húzza. Ő pedig van olyan kvalitású hegyimenő, hogyha formában van, akkor ad egymaga 1 percet a mezőnynek.

Elsősorban én is a hozzád hasonlókra gondoltam, de azért valamiféle megerősítést reméltem. Köszi a választ!
Szóval várhatóan még növekedni fog az odds, s majd csak közvetlenül a Monte Zoncolan után lehet érdemes Tom Dumoulin végső győzelmére fogadni.
:beerchug:

Lehet rosszul mérem fel a helyzetet, de úgy vélem, hogy 3-4 körülire duzzadhat a szorzó. Jó meglátás, hogy egy cashoutra ez tökéletes.

Megkövetem magam, tévedtem. Hihetetlen, szinte már mesébe illő sztori, mikor az a versenyző, aki az első két hétben még egy 1-2 km-es 8-10%-os emelkedőt sem bír ki és kap rajta 40-50 mp-et, majd pár nappal később világ egyik legnehezebb emelkedőjén - ami 10 km hosszú és átlagban 12% - rommá veri a mezőnyt. Sok feltámadást láttam már, de hasonlót egyáltalán nem. Azért is különösen megmosolyogtató ez, mert nemcsak ő, de hirtelen a csapata (Poels) is feltámadt.

Ettől szép ez a kenyai fiú története, hogy a semmiből berobbant, majd utána lehetetlennek tűnő dolgokat tesz meg játszi könnyedséggel.

Nem semmi dolog asztmás betegen így "szárnyalni" a Zoncolan hegyen. Le a kalappal!  ;)

Én azt mondom, ha három vagy afeletti szorzó lesz Dumoulinre, akkor azt még ma kell megfogadni, majd a TT után jöhet a cashout. Van egy olyan érzésem, hogy már holnap adni fog Yatesnek a holland. Folyamatosan kényelmes saját tempóban ment, nem kapkodott és kezelhető hátrányt szedett össze. Yates sokszor erőlködött, végére kicsit el is fogyott, pedig csak egy "karnyújtásnyira" volt a brittől. Kicsivel kevesebb lett az általam vizionált 40 mp-nél (30), szóval lehet nem kényeztetnek majd el az irodák minket a holland szorzójával kapcsolatban.

Holnap komolyan visszaüthet azon a dimbes-dombos szakaszon ez a két britnek, hogy kiálltak a nyeregből (elsősorban Yates). Pinot viszont egyértelmű szerencsétlenség. Hát mi volt ez megint? Bírom őt, mert jó hegyimenő, csak ebből most sem láttam semmit.  ;D  Mekkora tehetsége lenne ehhez a sportághoz, de önmagában a tehetség kevés, ha nem párosul mentális erővel. Teljesen elkészült az erejével. Megmondom őszintén, én mikor anno láttam őt versenyezni a berobbanása előtt, azt gondoltam, hogy ő lesz a következő nagy francia bringás. Jó TT-s képessége, bírja a hosszú szökéseket, magas hegyeket. Aztán mi lett belőle? Hiányzik az a plusz, ami a Cápában vagy Dumoulinben megvan.

ma szerintem hazaér a szökés, bár erre sem merném azt mondani, hogy tuti. Tettem 200 Ft-ot Aru sikerére (100-at győzelemre, 100-at dobogóra) a győzelme 81.00-es odds  ;D Nem hiszem, hogy jönne, de nagy szíve van, meg a szorzót sem nagyon tudtam otthagyni. Tegnap is szemeztem Froome oddsával, mondom erre az ürgére ilyen etapon 17.00-es szorzót már csak viccből is be kéne húzni, de a fene sem gondolta, hogy valójában ez benne van, ami tegnap kijött.

Holnapi napra lat ebben valaki hibat? :)

T. Martin - V. Kiryienka
T. Martin (Ki végez előrébb?)
1,55

V. Campenaerts - J. van Emden
V. Campenaerts (Ki végez előrébb?)
1,45


R. Dennis - T. Dumoulin
T. Dumoulin (Ki végez előrébb?)
1,50

Először is sok sikert, másodszor én ilyen szorzón egyikkel sem kockáztatnék, mert holnapra esőt írnak Rovereto és Trento környékére. Ez mindenképpen Yates malmára hajthatja a vizet, így nem biztos, hogy Dumoulin kockáztatni fog, akkor pedig Dennis jöhet egy jó időt, ahogyan Kiryienka is, aki szereti a szélsőséges körülményeket. Végig felhős, szeles esős etapra van kilátás.

A várható időjárás miatt nekem sem áll szándékomban fogadni semmire sem.
Röviddel a Zoncolan után amúgy is lutri lenne (lásd Froome másnapi produkcióját), de így a várható idő miatt nálam már végképp nagy lutri a dolog.
Nézem, oszt jó napot.

#475 május 22, 2018, 14:57:14, peshark
Na en hittem nektek, es inkabb hagytam az egeszet, amugy is 3-as odds korul volt, nem terveztem ra nagy penzt rakni, szoval nem er nagy veszteseg ha megis jonne.. ;D

UP: ahogy látom, van Emben adott is egy szerény 40 másodpercet Campenaerts barátjának, jó hogy hagytam... :D

Eddig volt izgalmas a Giro?

Soknak éreztem Yates előnyét az utolsó hét előtt és egyre inkább az a véleményem, hogyha nem hibázik óriásit, akkor ez bizony megvan neki. Ahogyan nyilatkozta is, innentől kezdve védekeznie kell, nem fog támadni. A többieken a sor, de Dumoulintől nem várhatunk nagy megindulásokat, míg Froome erősen kérdéses, hogy feltudja-e magát szívni egy-egy emelkedőre. Pozzovivóban még lehet kraft, de az a három perc embertelenül sok. Ő max egy felet hozhat vissza (esetleg valami csoda folytán másfelet), Pinot pedig...

Csalódott vagyok vele kapcsolatban, nem értem, hogy milyen útvonal kéne neki, hogy végre legyen esélye egy GT sikerre. Ennél jobbat számára nem tudnak összerakni. Komoly gondok vannak nála fejben, alkalmazhatna egy pszichológust. Utolsó napok még mindig neki fekszenek a legjobban, de nála jöhet a két véglet: vagy oltári feltámadás (amiket szokott csinálni az utolsó szakaszokon), vagy folytatódik az eddigi betli és 6-7. helyen végez.

Akikkel nagyon megvagyok elégedve, az Pello Bilbao, Dennis, Carapaz, Konrad és Ben O'Connor. Valahova írtam, hogy utóbbi jó lehet, de nem hittem, hogy ennyire. Remélem jövőre átveszi őt a Mitchelton (22 éves és ausztrál), aztán faragnak belőle egy jó háromhetes menőt.

Lopeznél nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyire válik be a nagy fogadkozás, hogy ő majd a nagy hegyekben lesz igazán jó. Van rá esély (Zoncolanon is jó volt). 19 vagy 20. szakaszt behúzhatja.

Az a probléma a hátralévő napokra, hogy valami hatalmas taktikai húzás kell (vagy bevállalás), hogy ebből verseny legyen. Ott van a Mitcheltonnak a hegyekre Haig, Nieve, Kreuziger (hatalmasat megy eddig) és még Chaves is. Tempót ők is tudnak menni, védekezni is.

Így most leírom, hogy mire számítok a következő napokra, aztán jó lesz visszaolvasni, hogy mennyivel lőttem mellé:
18. szakasz: nagy szétszakadások nem lesznek, Pozzovivónak feküdhet a vége.
19. szakasz: előre fog jönni az Astana és megpróbálkoznak egy nagy támadással, Bilbao a végletekig segíti majd Lopezt, aki az utolsó hegyen elszakadva végül megnyeri az etapot
20. szakasz: Pinot összeszedi magát és megmutatja, hogy nem egy kókler
21. szakasz: 3,1 km a vége előtt egy hatalmas bukás és csak Carapaz marad állva a top10-ből és ő lesz az első ecuadori Giro-győztes.

Jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy az időmérőn a vártnál lényegesen gyengébben teljesítő Dumoulin "elszállt".  (Persze, azért még változhat a dolog.)
Szerencsére nálam egyelőre jövedelmezőnek tűnnek a fogadások, hiszen Miguel Angel Lopez és Elia Viviani is nyerésre állnak, plusz még ott van a dobogón Domenico Pozzovivo is, akinek 1-3 helyezésére 4.50-es szorzóért fogadtam a Giro d'Asztma kezdete előtt.

Mára behúztam pár versenyzőt szakaszgyőztesnek (és dobogósnak), szerintem ma hazaér egy szökés, ahol kb ott lesz az egész UAE csapat  ;D

Szóval rájuk löktem szét egy kis 'aprót':

Aru, Conti, Polanc, Ulissi, Atapuma, De Marchi, Carthy, Hermans

Aztán majd meglátjuk élőben, hogy alakul, kik lesznek a szökésben, ill. mennyire engedik el.

Eddigi Giro alatt fogadások szempontjából nem annyira aktivizáltam magam, mára viszont én is lőttem két győztest:
- Michael "Rusty" Woods @23.00 
Mikor felfigyeltem rá, nem hittem volna, hogy ennyire szerencsétlen lesz. Amolyan örök vesztes státuszban van jelenleg, mert életében eddig EGYETLEN szakaszt nyert és azt is HC kategóriás versenyen. Volt ő már második Liege-Bastogne-Liege-n, Vueltán Top10-ben, sok támadás fűződik a nevéhez, idei Girón is volt második szakaszon. 31 éves, hiányzik az igazi áttörés a karrierjéből, pedig a tehetsége bőven megvan hozzá. Ez a hegy amolyan rustys, vége pont az ő gyors megindulásainak kedvez. Zoncolanon is próbálkozott, de neki az túl meredek ilyen hosszan. Összetettben semmi komolyabbra nincsen esélye, következő két nap szakaszai pedig nem neki valók.
- Domenico Pozzovivo @21.00
Kedvelem Pozzót, utolsó nagy versenye lehet, megérdemelne egy dobogót. Nagyot küzd, jó versenyző, de valami mindig közbejön neki. Évek óta mindig ott van a tűz közelében, de még dobogóra nem sikerült állnia GT-n. Valamiért azt gondolom, hogy ez lehet az ő hegye. Látszik, hogy a forma jó, ha nincsen olyan irreálisan nagy tempó, mint a Zoncolanon a Skytól, akkor simán lehet esélye. Utolsó 1 km-en rendre jól szokott hajrázni (Zoncolanon így jött be harmadiknak). Nem túl meredek a hegy, ha bevállalós, akkor megnyerheti élete második Giro szakaszát.