Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Szegény Pinot, most neki jött el a vég, bár nálam inkább ez lenne a realitás, amit most Pinot megy hogy egy olyan menet után, mint a tegnapi, ma alig bírnának tekerni, ezzel szemben nálam kisebb csoda, hogy Froome ma is ugyanolyan lazán tolja, mint mikor én betekerek egyetemre 3 kilométert megtéve... :D

Sajna érte is eljött a "kalapácsos ember".

Azért örülök csak Froome győzelmének, mert így innen is nyertek, sikerült belőle pénzt csinálni. Nem vittem túlzásba a fogadást, utolsó két szakaszon volt még két H2H, de ennyi. Mint ahogyan egy kis időre jegelem a kerékpárt is.

Belefáradtam a mostani kerékpáros helyzetbe. Nem jó irányba halad a sportág. Nem Froome személyével van bajom, mert olvastam vele interjúkat, normális gyereknek tűnt, aki tiszteli a legendákat. Ő csak egy "rendszer" áldozata, pont olyan, mint Lance Armtsrong volt. Ők kísérleti alanyok, akiket marketingre használnak. Hatalmas bevétele van a Skynak és a Pinarellónak belőle, piacvezető lett az olasz cég, ha jól tudom (de valaki ehhez jobban értőbb nyugodtan javítson ki).

Nem értem, hogy miért nem tanultak a fejesek a US Postal esetéből. Az majdnem a kerékpársport végét jelentette. Rengeteg szponzor szállt ki, versenyek szűntek meg (Német körverseny) a 2000-es években a dopping miatt. Ott volt a Fuentes ügy, nehezen tért magához a sportág. Ha jól emlékszem, akkor arról is volt szó, hogy megszűnik olimpiai sportágnak lenni a bringázás.

Az olaszok ott tartottak, hogy a Di Luca, Basso, Ricco-féle versenyzők miatt szinte az összes olasz szponzor kiszállt a sportágból, nem maradt olasz csapat, ami egy ilyen hatalmas múlttal rendelkező országnál óriási érvágás. Spanyoloknál is hasonló dolog körvonalazódik, Movistar ugyan tartja magát, de emlékszem én még a 2000-es évek elejére, mikor ott volt a Liberty Seguros, Kelme, Euskaltel, Banesto, Once, Saunier Duval (mekkora csapat volt az is, Ricco, Beloki, Piepoli, Purito...).

De nem csak az olaszok szálltak ki, hanem amerikai is szép lassan eltűnt. BMC sincsen már amcsi kézben, Trek is elsősorban olasz, de náluk minden évben vannak gondok, ahogyan az EF/Cannondale csapatánál. Most már az arabok pénze folyik a sportágba, egyre inkább az lesz a fontos, hogy hatalmas rekordok szülessenek, mindezt bármi áron. Azt akarják, hogy a címlapokra kerüljön a sportág, ezért kell mindig a szenzáció a sportnak.

Sajnos a helyzet kísértetiesen hasonlít a 2000-es évek végére, de egy újabb nagy botrányt nem élne túl szerintem a bringasport. Márpedig lesz botrány, kérdés csak az, hogy mennyi ideig tudják húzni a fejesek. Mikor telik be valakinél a pohár. Látszik, hogy már versenyzők pakolnak ki, egyre többen kezdenek írni az eddigi helyzetről. A fejesek rengeteg pénzt keresnek, míg a versenyzők a töredékét, a többi sportághoz képest is.

Ez a rendszer így tarthatatlan hosszú távon, hogy egy olyan versenyző nyeri a világ egyik legnagyobb versenyét, akinek a mezőnyben sem kéne lennie, mert elvileg csalt és el kéne tiltani. Ehelyett húzzák az ügyét, Girót nyer. Független attól, hogy hívják, lehetne felőlem Pinot vagy Dumoulin is, ez nem normális dolog.

Ahogyan az sem, hogy egyes csapatok egy halom pénzből dolgozhatnak és felvásárolnak mindenkit. Mások épphogy ki tudnak fizetni egy közepes versenyzőt, míg sztárgárdák rahedli gt-menővel indulnak, akik közül 3-4-en maguk is nagy kört nyernének.

Elhiszem, hogy a pénz a fontos, mert ilyen társadalomban élünk, de lehetne ezt normálisan is csinálni. Sajnos az összes sportnál kezdi átvenni a szerepet a pénz és a média. Nem véletlen az sem, hogy különböző csapatok évről-évre döntősök bizonyos sportágakban, mindegy, hogy milyen áron. Rájuk kíváncsi a nép. Kerékpárban is, kutya se emlékszik már rá (csak a nagyon elvakult kerékpár-fanok), hogy Juan José Cobo Vueltát nyert. Ez 1 napig szenzáció, de marketing szempontjából nulla értéke van. Az, hogy Froome nyer, az hozzászólásokat generál, őt még az is ismeri, aki kevésbé jártas a bringában. Cobót, Hornert és a többieket nem.

Ugyanakkor rossz ez a helyzet. Vannak olyan versenyzők, akik mögött nem egy komplett labor áll, mégis hatalmas eredményeket értek el, mégsem kerülnek ennyire terítékre. Ott van Cadel Evans, aki ugyan nem ment szépen, rendre tette a kereket, de egy végletekig küzdő bringás volt, aki vb-t, tdf-et nyert. Mellé egynaposokat és egyheteseket is behúzott és a GT-ken 70%-ban top10-ben végzett, ha indult. Sosem adta fel őket és közel 30%-ban dobogós volt. Igazi legendaként kéne róla beszélni, de ő sem volt reflektorfényben, mert nem lehet rá jó marketinget felhúzni.

Kár ezért a sportágért, mert nagyon izgalmas és jó lenne, taktikai szempontból. Ehelyett elbasszák a doppinggal, wattmérőkkel és további hülyeségekkel. Pedig aztán nálam jobban kevesen szeretik ezt a "száguldó cirkuszt", most is kis esszét írtam a rinyálásomról.  ;D   És a végére még annyit, szeretem a Quick-Step csapatát, de velük is racionális vagyok, tudom, hogy a mostani eredmények mögött valami állhat a háttérben, mert szinte már irreálisan jók. Amikor valaki elindul tőlük egy versenyen, legyen az 20 éves kezdő, nyer.


Akit érdekel: Szlovén körverseny 06.13-17.-ig

Szlovénia nincsen messze és pár km erejéig átjönnek hozzánk is a versenyzők (Lentibe például). És akkor a lényeg, hogy kik ezek a versenyzők:
- Marcel Kittel
- Mark Cavendish
- Rafal Majka
- Caleb Ewan
- Primoz Roglic
- Luka Mezgec
- Matej Mohoric (ifi világbajnok, Nibali egyik segítője, a Froome-féle lejtmenet feltalálója)
- Janez Brajkovic (Dauphiné győztes, Tour de France 9. 2012-ből)
- Dusan Rajkovic (jövő tehetsége, 20 éves, tavaly 2HC versenyen nyert szakaszt)

Amikre még várunk, hogy kiket hoz még a Katusha Kittel mellé, a DD Cavendish mellé, Sunweb, UAE, Cannondale, Androni és a Bardiani kikkel jönnek. Ez nagyon erős mezőny, itt tart jelenleg a szlovén rendezés...

Hozzáfűzve az előző kommenthez, hogy kik nem vesznek részt az akkortájt induló Dauphinén és Svájci körön a WT csapatokból (ismertebbek próbáltam összeszedni, amelyik csapatot nem vettem számításba, ott nincsen nagyobb név a kimaradók között):
- UAE: Aru, Marcato és Conti
- Cannondale/EF: McLay, Modolo, Urán, Woods
- Katusha: Dowsett, Haller, Tony Martin, Nils Politt, Rick Zabel
- DD: Eisel, Renshaw
- Bahrain: Bonifazio, Navardauskas
- Mitchelton-Scott: Trentin
- LottoNL: Gesink, Groenewegen,

A felsorolt versenyzők közül a háromnegyedére szerintem reális esély van, hogy elindul Szlovéniában.

Minimális esély nyílik Vincenzo Nibali, Tom Dumoulin indulására is. Nibali a Dauphinén indul és nagy kérdés, hogy a TdF előtt még a szlovén kört beleveszi-e a felkészülésébe, Dumoulin pedig ugye duplára készül, kis tekerés közben nem árt. Arra, hogy elinduljanak mind a ketten, én olyan 1% esélyt látok, hogy valamelyikük, olyan 5-10% között. Szóval bizakodni lehet.


Amit biztosra veszek:
Katusha elhozza Kittel mellé Hallert, Martint, Zabelt, hogy gyakorolják a felvezetést. DD-ből jönni fog Eisel és Renshaw Cavendish miatt, ugyanilyen okokból. Készülnek a Tourra mind a ketten.
Groenewegen is érkezni fog szerintem, mivel ő általában HC és 2.1-es versenyekkel hangol. Tavaly is így tett a Tour előtt, akkor hazai pályát választott, de most nem lesz a ZLM Tour, viszont van helyette Szlovénia.
Hasonlóan gondolkodom Dan McLay esetében is. Tavaly egy francia versenyen indult a Tour előtt, de oda a csapata nem nevezett idén.

Alábbi sprintekre lehet majd kilátás: Kittel-Cavendish-Ewan-Groenewegen-Mclay. Nem rossz felhozatal. Girón rosszabb volt.  ;D

#501 július 02, 2018, 11:58:46, peshark
Hoppá, most olvasom, hogy az ASO készen áll arra, hogy Froomeot eltiltsák az idei Tourtól.. ???

Szerk.: Na delelott hivatalosan is ejtettek a dopping vadakat Chris ellen, bar ilyenkor erdekelne, hogy mi a magyarazat a vizeleteben levo Salbutamolra ;D

Hosszú éveken át imádtam ezt a sportágat, volt olyan év, amikor kis túlzással, de az összes fellelhető közvetítést megnéztem. Követtem minden versenyt, rengeteget olvastam és tanultam a bringázásról. Nagyobb botrányok esetén is kitartottam. Előfordult, hogy kedvenceim buktak meg, akikben emiatt ugyanúgy csalódtam egy nagyot, de néztem tovább töretlenül a versenyeket és bíztam benne, hogy eljön az a nap, amikor elindul felfelé a sportág a posványból.

A mai nap viszont a kerékpársport szégyene. Peshark is írta, hogy akár még eltiltást is írhat, de pár helyen olvastam már külföldi oldalakon tegnap, hogy megfogják oldani a helyzetet, mert a cirkusznak mennie kell tovább. Próbálom azoknak leírni a szitut, akik nem követik annyira a bringázást:

- Froome mindent megnyert az elmúlt években és olyat tett, amire eddig senki sem volt képes, Tour - Vuelta dupla, majd utána következő évben egy Giro siker.
- Vueltás győzelme alkalmával azonban megbukott egy vizsgálaton, ahol a szalbumatul szintje a duplája volt a megengedettnek.
- Ezt nem rögtön hozták nyilvánosságra, hanem vártak vele a vb utánig (ami pár héttel később volt). Teljesen véletlenül derült ki.
- Emiatt már a vb-n sem indulhatott volna (ahol 3. lett az időfutamban), de a Vuelta győzelmét is el kellett volna venni, mint ahogyan Ulissi esetében is ilyenkor 1-2 éves eltiltás vár a versenyzőre (nála eléggé hamar meghozták az ítéletet).
- Most jön a csavar, ugyanis 10 hónapon át nem történt előrelépés az ügyben, annyi volt csak, hogy vizsgálják. Mezőny tagjai is felhördültek, mint ahogyan a csapatok főnökei is. Közben Froome bejelentkezett a Giróra, hogy majd ott is indul. Hagyták indulni, nyert is.
- Majd közelgett a Tour de France. Az ASO viszont gondolt egy merészet és egy szabályra hivatkozva nem akarta hagyni, hogy Froome induljon (ez volt vasárnap).
- Sky csapata fellebbezett és lám az UCI (és a WADA) kevesebb, mint 24 óra alatt (hétfő kora du) kiadta a 10 hónapja húzódó ügy döntését, hogy Froome ártatlan. Így elhárult minden akadály, hogy induljon a versenyen.

Jogosan merül fel a kérdés: ez mégis mi a franc?

Ez a mai egyértelműen a sportág megcsúfolása. Gyakorlatilag legalizálták a doppingolást. Nem Froome miatt vagyok mérges, hanem a kialakult helyzet miatt. Felőlem hívhatták volna Quintanának vagy bárki másnak az embert, ez így nem frankó. Gyakorlatilag hülyének néznek mindenkit, mindezt a marketingérték és a pénz miatt. Megvolt a hype a verseny előtt, ott a legnagyobb sztár, nézők felspannolva. Biztos hatalmas lesz a nézettség, viszont az igazi fanok szerintem most mélységesen csalódottak.

A Sky mögött óriási befolyással rendelkező támogatói csoport van (elég csak a pinarellóra gondolni), akik biztosan letettek egy akkora összeget, amiért ez az egész megérte. Közben már olyan pletykák vannak a háttérben, miszerint készülnek a Froome utáni korszakra és Brailsford egykori tanítványát (ha jól tudom) akarják megszerezni, aki Thibaut Pinot. Belőle is Tour de France győztest akarnak faragni, amivel hosszú idő után lenne francia siker is. Nem tudom, hogy ez mennyire szólhatott közbe, mindenesetre érdekes, hogy Wiggins ügyében sem történt semmi a Skynál, ahogyan Froome ügyében sem egészen mostanáig.

Sajnálom, hogy ennyire lecsúszott ez az egész sportág, mindezt a pénzért, de ez már nem csak a bringázással van így, hanem szinte minden másik sporttal is.

Egyetértek az általad írtakkal!
Ám, veled ellentétben, esetemben mégis azért egyszerűebb és könnyedebb "együtt élni" mindezekkel, mert én már évekkel ezelőtt elfogadtam azt a valós helyetet, ami már régóta létezik a kerékpársportban. És mivel én már évek óta kizárólag csakis ezen valós helyzet alapján szemléltem és szemlélem a sportág különböző eseményeit és történéseit, nyilván ennek megfelelően ezek már egyáltalán nem váltanak ki belőlem olyan reakciókat, mint például belőled vagy más sportszerető emberekből.

Én például már ezzel a Froome-mal kapcsolatos ügy legelején elkönyveltem magamban, hogy miután egy ideig majd ismét mindenféle hülyeségekkel hitetik az azokra vevőket, az lesz a sztori vége, hogy úgymond mindent a legnagyobb rendben találnak és Froome tovább versenyezhet.
Így tehát ezekben a napokban, amikor az úgymond mindent a legnagyobb rendben találták az illetékes elvtársak, én - sokan másokkal ellentétben - teljesen nyugodtan "reagáltam le" a dolgokat, hiszen ezúttal is csupán csakis az történt az ügyben, amire már az első naptól kezdődően számítottam.

Nálam egyáltalán nem a véletlen művének számítanak a Giro d'Asztma, Tour de Dopping - satöbbi - versenyelnevezések. Persze, lehetséges, hogy miközben én ezeket az elnevezéseket a versenyekre nézve valóságosaknak gondolom (és ennek megfelelően is viszonyulok hozzájuk), addig mások - talán - csupán csak annyit érzékelnek mindebből, hogy már megint milyen nevet találtam ki az illető viadalnak.

Úgy-ahogy és -amennyire véget ért ez a sztori. Ám jelenleg én mindössze csakis annyit "könyvelek el", hogy amíg 2-3 szakasszal a Giro d'Asztma befejezése előtt még 9.00 volt a szorzó Froome győzelmére, a nemsokára kezdődő Tour de Dopping esetében várhatóan már nem lesz ajánlva Froome mesterre ennyire kiemelkedő nyereménnyel kecsegtető odds.

Szerintetek Nibalinak lehet esélye megnyerni a Tourt? Azért a Bahrain-Merida sem gyenge az Izaguirre páros, Pellizotti, Pozzovivo nevével.. Az előzetes erőviszonyok alapján mindenhol Froome a legesélyesebb, ami azért valljuk be, nem lehetetlen amikor egy ilyen csapat van mögötte, az egész Sky Chris köré van kiépítve.

A Movistar csapata nagy kérdés nekem, hogy ott most ki is az igazi kapitány.. :D Quintana, Valverde ott van, utóbbi szerintem már nem fog itt nagy eredményeket elérni, viszont a harmadik kapitány jelölt az a Mikel Landa, aki szerintem bőven megérett már arra, hogy csak neki dolgozzon egy csapat, de a Skynál eddig ezt a szerepet nyilván nem tudta betölteni, kérdés az, hogy az idei Touron mi kellene ahhoz, hogy ez sikerüljön és mondjuk az első hét után ő legyen a Movistar első számú embere?!

Fogadási szempontból tudom, hogy leginkább nem érdemes előre tervezgetni, de egy kicsit mégis megteszem. Amely opciók tetszenek:

Alaphilippe nyer legalább 2 szakasz 2,50
Bardet nyer egy szakasz 2,37

Idézetet írta: peshark Dátum július 06, 2018, 19:27:17
Szerintetek Nibalinak lehet esélye megnyerni a Tourt? Azért a Bahrain-Merida sem gyenge az Izaguirre páros, Pellizotti, Pozzovivo nevével.. Az előzetes erőviszonyok alapján mindenhol Froome a legesélyesebb, ami azért valljuk be, nem lehetetlen amikor egy ilyen csapat van mögötte, az egész Sky Chris köré van kiépítve.

A Movistar csapata nagy kérdés nekem, hogy ott most ki is az igazi kapitány.. :D Quintana, Valverde ott van, utóbbi szerintem már nem fog itt nagy eredményeket elérni, viszont a harmadik kapitány jelölt az a Mikel Landa, aki szerintem bőven megérett már arra, hogy csak neki dolgozzon egy csapat, de a Skynál eddig ezt a szerepet nyilván nem tudta betölteni, kérdés az, hogy az idei Touron mi kellene ahhoz, hogy ez sikerüljön és mondjuk az első hét után ő legyen a Movistar első számú embere?!

Fogadási szempontból tudom, hogy leginkább nem érdemes előre tervezgetni, de egy kicsit mégis megteszem. Amely opciók tetszenek:

Alaphilippe nyer legalább 2 szakasz 2,50
Bardet nyer egy szakasz 2,37

Nem akarlak befolyásolni, de én tettem a Cápára. Oké, kicsit elfogult is vagyok vele, de azért ez egy olyan Tour lehet, ahol utoljára nagyot robbanthat. Oké, Froome etalon, de azért ez már a negyedik GT lesz zsinórban. Ebből hármat nyert, azért ez már nem emberi. Fórumokon ezt taglalták, hogy irreális lenne már az is, ha dobogóra állna, nem hogy nyerne.

Movistarnál tettek érdekes nyilatkozatokat az emberek:
Valverde: ő itt nem lesz kapitány, csak harmadik opció, majd a vb-n odateszi magát.
Landa: ha kell ő segít a kolumbiainak
Quintana: első héten eldől ki a kapitány (de kiérződött belőle, hogy itt bizony ő a vezér)

Nekem ez a Movistar bazierős, de nagyon karcsú is. TTT-n kapnak vagy 1,5-2 percet, ott lesz még a pavés szakasz is, minimum 2-3 perc mínuszról indulnak majd. Sok az.

Ez az első TdF, ahol ha nem Froome nyer, akkor nem igazán van ötletem, hogy ki.
Porte nekem nem tényező, de lehet végre rámcáfol. Két sötét ló van: Urán és Thomas. Ha tenni kell a kereket, akkor előbbi világelit. Gyakorlatilag Cadel Evans 2.0. Mikor nyert Evans Tourt? 11-ben, amikor egy bizonyos Alberto Contador volt a legnagyobb favorit és egy Giro győzelemmel jött a zsebében. Elfáradt, Evans meg aratott okos versenyzéssel. Thomas nem háromhetes versenyző, de azért Froome kiválásával lehet benne ráció.

Urán 26.00
Nibali 11.00
Bardet 15.00
Zakarin 81.00
Martin 51.00

Na rovidesen indul a Tour, kivancsi leszek amugy mit fog kapni Froome a franciaktol, szerintem sok koszonet nem lesz benne, amondo vagyok, hogy meg fel is boritjak majd... Kozben talaltam egy kepet...  :-\ ;D


Én is valami hasonlót sejtek, hogy leütik őt stb. Ne legyen azért így, nem kéne a botrány, így is volt már elég, de benne van. Már a bemutatón is hatalmas füttykoncertet kapott, kiabáltak is neki pár nem éppen kedves szót.

Idézetet írta: peshark Dátum július 06, 2018, 19:27:17
Szerintetek Nibalinak lehet esélye megnyerni a Tourt? Azért a Bahrain-Merida sem gyenge az Izaguirre páros, Pellizotti, Pozzovivo nevével.. Az előzetes erőviszonyok alapján mindenhol Froome a legesélyesebb, ami azért valljuk be, nem lehetetlen amikor egy ilyen csapat van mögötte, az egész Sky Chris köré van kiépítve.

A Movistar csapata nagy kérdés nekem, hogy ott most ki is az igazi kapitány.. :D Quintana, Valverde ott van, utóbbi szerintem már nem fog itt nagy eredményeket elérni, viszont a harmadik kapitány jelölt az a Mikel Landa, aki szerintem bőven megérett már arra, hogy csak neki dolgozzon egy csapat, de a Skynál eddig ezt a szerepet nyilván nem tudta betölteni, kérdés az, hogy az idei Touron mi kellene ahhoz, hogy ez sikerüljön és mondjuk az első hét után ő legyen a Movistar első számú embere?!

Fogadási szempontból tudom, hogy leginkább nem érdemes előre tervezgetni, de egy kicsit mégis megteszem. Amely opciók tetszenek:

Alaphilippe nyer legalább 2 szakasz 2,50
Bardet nyer egy szakasz 2,37
Kétségtelen, hogy jól cseng a Nibali név, ám én azon a véleményen vagyok, hogy érdemes lesz megvárni a Tour de Dopping második hetét, s csak akkor lehet beszélni majd konkrétabban Nibali esetleges esélyeiről.
Amúgy egyébként nekem jelenleg a BMC csapat tűnik némileg szimpatikusabbnak a többinél. Aztán majd kiderül. Vagy beborul.
Egy dologban viszont teljesen biztos vagyok: ez a Tour de Dopping egyáltalán NEM az a sportesemény, amelyikre fogadásügyileg több pénz érdemes áldoznom.

Idézetet írta: csabax Dátum július 07, 2018, 14:59:19
Kétségtelen, hogy jól cseng a Nibali név, ám én azon a véleményen vagyok, hogy érdemes lesz megvárni a Tour de Dopping második hetét, s csak akkor lehet beszélni majd konkrétabban Nibali esetleges esélyeiről.
Amúgy egyébként nekem jelenleg a BMC csapat tűnik némileg szimpatikusabbnak a többinél. Aztán majd kiderül. Vagy beborul.
Egy dologban viszont teljesen biztos vagyok: ez a Tour de Dopping egyáltalán NEM az a sportesemény, amelyikre fogadásügyileg több pénz érdemes áldoznom.

Én sem fogom szétfogadni ezt a tourt, sőt szerintem semennyire sem, inkább csak verseny szempontjából érdekeltek ezek a kérdések :D


Az viszont nem volt gyenge, ahogy Froome-ot kirakták a mezőre, utána Quintana kap defektet 3 kilométerrel a vége előtt... egész érdekes itt az utcsó néhány kilométer :D