Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Jó kis verseny volt a mai egyébként, ha az ember elvonatkoztat attól, hogy a Sky jelezte ez az idei Tour is csakis az övék lehet. Azt hiszem elég sokan szeretnék látni a Sky bukását, de erre úgy fest várni kell minimum a jövő évig.
Holnapra
Bardet vs Nibali 1.60 körül

Hát, elég alacsony odds ahhoz képest milyen rizikós, de megtetszett. Bardet ma jobban mozgott, Nibali az utolsó 5-6 km-en csak a kereket tette már állandóan valakire, Bardetra, Quintanára, Roglicra, egy métert nem vezetett.
Egyszer Bardet, olyan 4.5 km-re a céltól indított is, akkor Nibali le is szakadt már gyakorlatilag, de utána visszajött, aztán jött Dan Martin és Froome akciója amivel állítása szerint Bardet nem azért nem ment el mert nem tudott hanem mert bealudt, mikor rájött hogy ez komoly akció akkor már ment volna, de akkor meg senki nem akart vezetni a többiek közül, ő meg egyedül gondolom nem volt elég erős.
Na akárhogy is, holnap Alpe d'Huez ahol külön dicsőség nyerni, legendás szakasz, Bardet meg francia, a mai után biztosan nagyon meg akarja mutatni, úgy sejtem motivált lesz, Nibali meg az utolsó héten szokott inkább jó lenni, remélem nem kap fényt holnap.

Elgondolkoztam valamin az összetett szempontjából. Lehet egy valamivel én sem számoltam és ez Dumoulin. Mi történik, ha Brailsfordnak megfordul az a fejében, hogy a holland hátba csapja a kronón Froome-ot? Most van köztük 19 másodperc, annyit simán tud hozni. Akkor viszont luxus lenne, ha Thomast támadná Froome, mert neki is adna közel fél, de lehet egy perc körül a holland. Akkor nem kéne rá felhozni őt.

Ezért is lesz fontos a holnapi szakasz. Ha Dumoulin tud menni, akkor bizony érdemes elgondolkoznia a Sky-nak, hogy nincsen teljes szabadkeze Chrisnek, ha Thomas is támad. Ott van még egy dolog:
Chris hagyományosan elfárad a harmadik hétre. Oké, Girón harmadik hétre volt kihegyezve a forma, de nagy kérdés, hogy el lehet-e ezt még egyszer játszani. Volt másfél hete formába lendülni, ez segíthet neki, de ez továbbra is kérdéses. Mert ott van három darab harmadik hetes specialista 1.30-on belül: Nibali, Bardet és Kruijswijk. Nekem utóbbi meglepő, mert ő pont a végén szokott óriásit menni. Nibali pedig legendásan jól lövi be azt az időszakot.

Felmerülhet az is, hogy hosszú évek után először felrúgja a taktikát a Sky és nem az eredeti kapitány lesz végig a vezér vagy csak nem mondják ki, de Froome is érzi majd, hogy neki ez most lefőtt?

Érdekes lesz a csütörtöki etap ebből a szempontból, mert most kiderül ki mire képes egy ilyen etap után. Amolyan NBA-s back-to-back lesz, ebben pedig a legerősebb Froome, Nibali, Landa és Kruijswijk.

Nem tudjuk az az igazság, ők vagyis a Sky nyilván tudják hogy Froome és Thomas nagyjából mire képes és e szerint fogják belőni a taktikát. Nyilván alap, hogy az ellenfeleket bizonytalanságban tartsák ameddig csak lehet.
Jelenleg mindenki arra számít nagyjából, hogy Thomas köpönyegéből csak csak előbújik Froome előbb-utóbb :-) Az oddsszok alapján legalábbis ezt valószínűsítik, mivel Froome végső győzelme 1.60 körül van Thomasé meg 3.50. Magyarul azt várják, hogy Thomas kipukkan majd előbb-utóbb. Kíváncsi leszek rá én is tényleg.

Én úgy vélem, ma helyére kerülnek a dolgok. Attól tartok, hogy a szakasz végére csak Thomas és Froome lesz 3 percen belül. Ma a holland is megadja magát olyan szempontból, hogy amíg a tegnapi emelkedő még ízlett is neki, azért a mai nem fog  ;D

A Sky megint gyilkos tempót diktál, simán el tudom képzelni, hogy az utolsó km-eken már csak ketten lesznek elöl, Thomas kicsit még meghúzza Froome-ot, utóbbi megköszöni, és még vált egy fokozatot. Froome jó erőben van, én azt gyanítom, hogy már tegnap is az volt a taktika, hogy a végén Froome még beelőzi Thomast, csak picikét elszámolták magukat, és mivel volt esély szakaszt nyerni, Nieve kifulldt a végére, így az lett, amit láttunk.

Nem fognak belőle nagy ügyet csinálni. Kicsit nekem a Forma 1-hez hasonlít már az egész, ahol mondjuk Thomas Barichello, Froome meg Schumacher. Thomas is tudja a dolgát, és korábban is utaltatok rá, hogy amikor Wigginsnél erősebb volt az első számú segítő, nem mehetett. Itt még arról sincs szó, hogy Thomas erősebb lenne, legalábbis Froome nem mutatta a gyengeség jeleit. amikor tegnap megnézte magának Nairót meg Nibalit, az nagyon kemény volt  ;D És ahogy Dumoulin esetében, úgy szerintem Thomasnál is a mai meredekebb emelkedő nem fog neki annyira jól esni. Froome ha nem is a teljes hátrányát, de jó 70-80%-át szerintem ledolgozza ma. Aztán lehet, hogy vannak 3. hétre feltámadók, de 4-5 perc hátránnnyal nem nagyon lehet majd mit kezdeni, sőt félek, hogy lesz az több is. Thomas meg nyílván ott lesz talonban,ha esetleg Froome-mal történik valami, de kell neki a Giro-Tour dupla, ahogy kell a Sky-nak is.

Nem hiszem, hogy túl kell gondolni, Froome az első számú ember, és mivel nem látom rajta a gyengeség jelét, meg fogják oldani. Azt azért nem hiszem, és ismét F1-es példát hozok, hogy pl. mint korábban a RB-nél vagy a Forcenál engedték a pilótákat egymás ellen is versenyezni, nem volt első és második számú pilóta, aztán a Force-nál volt futam, ahol talán annyira meg akarták egymásnak mutatni, hogy a két hülye összement, és egy kettős pontszerzést, de lehet két dobogós helyet buktak. A Sky nem az a csapat, ahol ilyet engednének, és Froome meg Thomas szabad kezet kap.

Ugye az valami elírás, hogy Alaphillipe a legesélyesebb a végső hegyi trikóra  ;D

21 pont a fórja Barquillal szemben, lesz még 3 HC kategóriás emelkedő, többségében 2. és 3. lesz. Ott azért annyi pontot nem lehet szerezni. Ha ugyanezt a stratégiát alkalmazza a Sky és a mezőny, hogy az első emelkedőket nem húzza meg, akkor bizony itt Alaphilippe - Barquil csata lesz érte.

Ennyi pontot kapnak a győztesek:
HC: 20
1. kategóriás: 10
2. : 5
3.: 2
4.: 1

Mivel már csak egy befutós HC lesz, ezért csak ott lehet 40-et szerezni, maradék kettőn csak 20-at. Ebből az egyik a szakasz közepén lesz, így az is a szökevényeknek kedvez. Az összetett esélyesek, ha netalán összes hegyi szakasz végén ott lesznek és már nem ér haza több szökés, akkor 70-80 pontot gyűjthetnek.

Pauwels ugyan volt már hatodik hegyi trikónál, de nekem kérdőjeles, hogy bírja-e végéig. Aki még lőtávolon belül van az Atapuma (-49 pont), míg De Gendt nem az a fajta, aki erre rámenne, inkább egy szakasz érdekli.

Szóval ezért jó eséllyel a két francia fog csatázni. Barguil egyelőre nem olyan erős, mint ahogyan gondoltam, de azért az 3.50-es szorzó nem rossz rá. Alaphilippenek pedig elég a számításaim szerint 20-30 pontot begyűjteni, ha megoszlanak majd a pontok és megszerezheti a trikót.

#546 július 23, 2018, 11:15:57, oakland23
Hát ja, közben én is ezt fontolgattam, aztán rájöttem, hogy sokesélyes, így inkább hagytam a fenébe. Mondjuk ez így hazugság, mert 200-200 Ft-ot tettem Thomasra és Froome-re, de ha nem jön, nem fog földhöz vágni. Csak nehogy Froome gondoljon egyet, aztán a startnál othagyja a mezőnyt  ;D

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 19, 2018, 10:30:24
Mivel már csak egy befutós HC lesz, ezért csak ott lehet 40-et szerezni, maradék kettőn csak 20-at. Ebből az egyik a szakasz közepén lesz, így az is a szökevényeknek kedvez. Az összetett esélyesek, ha netalán összes hegyi szakasz végén ott lesznek és már nem ér haza több szökés, akkor 70-80 pontot gyűjthetnek.

A Pireneusokban az utolsó hegyek dupla pontosak. Lesz azt hiszem egy első kategóriás, ami 20 pont, illetve két HC kategóriás, ami 2x40 pont. Szóval van ott még mit gyűjtögetni.

Idézetet írta: csacsi1899 Dátum július 19, 2018, 15:25:05
A Pireneusokban az utolsó hegyek dupla pontosak. Lesz azt hiszem egy első kategóriás, ami 20 pont, illetve két HC kategóriás, ami 2x40 pont. Szóval van ott még mit gyűjtögetni.
Köszi én is most hallottam, hogy ebben az évben változtattak szabályt.

Ezt utálom amúgy, amit most is csinált Froome... 4km visszáig semmit nem csinált (oké, persze tette a kereket végig és tartotta az iramot), és akkor úgy gondolja, hogy oké köszi eddig használtam Bernardot meg fogta nekem a szelet Thomas, most már mehettek a .....-ba, indítom a támadást... Lehet én voltam a hülye, hogy Thomasból szerettem volna egy Sky kapitányt csinálni, de lehet itt bármilyen hátrányban az angol, ő a kapitány. Egy percet nem kellett vezetnie most sem, mikor leszakadt Bernard, akkor is Thomas vette át a vezetést... :wall: Ahogy nézem, marad egy ellenfél, az pedig Tom Dumoulin.

Hihetetlen, hogy Dumoulin mennyire erős. Nekem volt egy mérvadó jelenet a szakaszon: hegyen felfelé Thomas volt Froome előtt, míg lejtmenetben Thomas volt Froome mögött. Ez egyértelmű jel volt, hogy Froome a vezér. Lejtmenetben ugyanis azért raknak egy csapattársat mögéd, hogy a mögötted jövő ellenfél rád ne fusson. Felfelé pedig Thomas fogta a szélárnyékot. Attól függetlenül írom, hogy Thomas nyerte a szakaszt, de ezek csak alamizsnák neki.

Ha Nibalit fellökték, akkor most megkapja a győztes időt, mint Froome két éve a Mount Ventuox-on, ugye?
Jajj, elfelejtettem hogy a Skyra és Froomera külön szabályok vonatkoznak...

Idézetet írta: csacsi1899 Dátum július 19, 2018, 17:46:15
Ha Nibalit fellökték, akkor most megkapja a győztes időt, mint Froome két éve a Mount Ventuox-on, ugye?
Jajj, elfelejtettem hogy a Skyra és Froomera külön szabályok vonatkoznak...

Nehanyan gondolkoznak meg hozzad hasonloan... :D


Közben kiderült, hogy Nibali is motorossal ütközött. Tehát az eset ugyanaz.
A Skyosok ráadásul látták is, szóval elég "korrektek" voltak, hogy egyből támadtak.
Persze mikor Froomenak elesik két segítője, akkor azokat be kell várni a teljes mezőnynek, mert ha nem, akkor megáll pisilni... ááá no comment
Nem véletlenül fütyülik meg "búúúzzák" őket minden méteren.

Azért az nem gyenge, hogy 4-5 számottevő sprinter maradt a mezőnybe. Sagan (aki most vált el feleségétől), Degenkolb, Kristoff, Démare és Colbrelli. Nem túl erős névsor. Kíváncsi vagyok, hogy melyikük él a lehetőséggel. Maradt még három sprinter szakasz. Azt is érdemes nézni, hogy egyáltalán lesz-e így sprint. Bora vezethet, talán Groupama segíthet nekik, de én a Bahraintől nem várok semmit, mert ott Nibali a prioritás, UAE-ben Martin, talán még a Trek segíthet be, de onnan is max 1-2 ember. Szóval esélyes, hogy akár holnap már hazaér egy szökés síkon.

Bajban lehet még Zakarin, hiszen három segítője maradt, amiből csak egy hegyi. Bardet is mindössze négy társával karöltve indul. Hiába tűnik erősnek, Frank bukása nem tesz jót neki sem, Latour pedig önmagában kevés lehet. Főleg a harmadik héten üthet majd ez vissza.