Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum október 22, 2012, 20:06:29
Mi a vélemenyetek az Armstrong témáról?
Nekem kicsit fura az egész ügy.Nem védem lancet csak olyan fura hogy mindenkinek most jutott eszébe a dolog...hamiltontól kezdve mindenkinek.Annak ellenére hogy nagy valószínűség bünős annak ellenére ez így kicsit fura lebonyolítása.

Nekem először felcseszte az agyam, hogy elkezdték kikezdeni..de így már értem, hogy ez nem csak egy vádaskodás volt, hanem konkrétan bizonyítékaik vannak, hogy brutál mód doppingolt. Nálam ezzel a jó öreg Lance a geci szánalmas kategóriába került....és most lehet mondani, hogy de hát mindenki doppingol, de ha valóban így történt ahogy leírták, akkor az nagyon beteg. Ennyi éven át szopatni a kerékpár szeretőket...

Mondjuk az a vicces amikor szorult a hurok Lance nyaka körül és úgy döntött, hogy nem védekezik tovább, mert belefáradt, meg hogy a családja így úgy. Most már értem miért adta fel ;D

Teljesen korrekt döntésnek tartom, hogy elvették a címeit és eltiltották! A poén, hogy nem tudják odaadni a második helyezetetteknek, mert azok is szanaszét doppingolták az agyukat ;D ;D

Idézetet írta: Cesc18 Dátum október 22, 2012, 20:18:30
A poén, hogy nem tudják odaadni a második helyezetetteknek, mert azok is szanaszét doppingolták az agyukat ;D ;D
Igen ez vicces ;D
Teljesen jogos tényleg a címek elvételei.Mondjuk lehet nem Ullénak kéne adni..vagy Belokiéknak ;D
Viszont az egészbe nekem az volt a fura hogy eddig Landiséknek semmi baja nem volt most viszont mindenkinek eszébe jutott hogy doppingolt...Kicsit érdekes így az össztámadás.Van egy érzésem hogy lekerült az amcsi a támadhatatlan státuszból és a jóakarói levették róla a kezüket.
Ezzel viszont a kerékpársportra borzalmas szezonok várnak.Remélem minnél hamarabb összekapják majd magukat.
Annyi a szerencse az ügyben hogy a tdf-vuelta után derültek ki a dolgok és van egy év elfelejtetni a szurkolókkal a dolgokat.Jövőre lesz a 100. Tour és erre tuti készülnek a franciák is(lehet emiatt is volt ez a lance ügy mostani kirobbanása hiszen nekik évek óta a bögyükben volt az amcsi és mindenáron el akarták őt kapni) .

http://www.nemzetisport.hu/kerekpar/a-nemzetkozi-szovetseg-is-bajban-az-armstrong-ugy-miatt-2184859

"Egy másik korábbi kerékpáros kiválóság, Miguel Indurain hisz Armstrong ártatlanságában, ám azt furcsának találja, hogy az amerikai nem küzd a tőle megszokott vehemenciával az ügyben.

Én hiszek benne, hogy Lance ártatlan. Ő mindig tiszteletben tartotta a szabályokat, minden pert megnyert, amit ellene indítottak – mondta Miguel Indurain, ötszörös Tour-győztes korábbi kerékpáros a Marca rádiónak. – Ami meglep, hogy nem küzd. Szerintem vissza fog térni, fellebbezni fog, hogy megmutassa, fair sportoló volt mindig is."

Ez hülye ;D

Kézzelfogható közelségben a kerékpáros Bajnokok Ligája 

"Az elmúlt évek szakadár ligáinak tervei után úgy néz, hogy a Nemzetközi kerékpáros Szövetség (UCI) az Omega Pharma – Quick Step gárdáját is tulajdonló cseh milliárdos Zdenek Bakala és holland üzlettársa Bessel Kok támogatásával, saját maga helyezné új alapokra az országúti kerékpársport élvonalát. 2016-tól jöhet a Bajnokok Ligája a WorldTour sorozat helyett.
Bakala pénteken egy sajtós háttérbeszélgetésen mutatta be a terveket. Ezekből kiderül, hogy a saját vagyonából 10 és 20 millió euró közötti összeget fektetne be az új formációba, melyben érvényesülnének a profi csapatok által az elmúlt években megfogalmazott követelések. Egy jelenleginél átláthatóbb pontrendszer működne és a klubok részesedést kapnának a sorozat a bevételeiből. Ezekkel az intézkedésekkel hosszabb távon kiszámíthatóbbá tennék a sportágat.
,,Az nem normális, hogy itt vagyunk novemberben és a csapatok nem tudják mi lesz jövőre. Anyagilag is stabilnak kell lenniük a kluboknak, akik jelenleg többek között a televíziós bevételekért harcolnak. Meg kell teremteni a stabil bevételi forrásokat a jobb, kiszámíthatóbb tervezhetőséghez és a WorldTour pontrendszere is átalakításra szorul. Ezért egy Bajnokok Ligájára van szükség." – fogalmazott Bakala.
Bár gazdaságilag minden szereplőnek kompromisszumokat kell kötnie, ezek a tervek abban különböznek a korábban megjelentektől, hogy a felvázolt rendszerben van helye az UCI-nak. Az egyeztetések a kerékpáros világszervezet és Bakala között már 2011 vége óta tartanak és az UCI több kérdésben is döntéshozó szereplő maradhatna.
A Gazzetta dello Sport jelentése szerint 8-9 csapat, illetve a tulajdonosaik már áldását adták a tervekre. Többek között az Omega Pharma, a BMC Racing, a Garmin-Sharp és a Cannondale is nyitott az új alapokon működő ligára. A versenysorozatot 18 csapattal rendeznék, várhatóan a jelenlegi WorldTour mezőnyre építve és 20 versennyel számolnak. Ezek között lenne a három GrandTour, az egynapos klasszikusok és a nagyobb múltú egyhetes viadalok.
A tervek egy ponton mutatnak nagyfokú hiányosságot. Bakaláék a legnagyobb szervezőirodákkal, az ASO, az RCS Sport és a belga viadalokat rendező Flanders Classics nevű cég vezetőivel még nem ültek le tárgyalni. A legnagyobb kérdés, hogy ezek a cégek hajlandóak lennének-e megosztani a bevételeik egy részét, illetve bizonyos területeken lemondani az önállóságukról. Az UCI és Bakala mindenesetre elszántnak tűnik, amit jól mutat az is, hogy a sportág meghatározó szereplőinek részvételével a jövő év eleján az UCI tanácskozást tart a távlati tervekről."



Én jó ötletnek tartom ezt az egész kezdeményezést.Átláthatóbb lenne a rendszer és nem lenne az a dilemma melyik csapat mikor tudja megszerezni a licenszet a jövő évre..A mostani rendszerben teljes a káosz.

Euskaltel-Euskadi: elvek vagy WorldTour?   

A holtszezonban nagyon sok szó esett arról, hogy az Euskaltel-Euskadi szakítva eddigi elveivel nemcsak baszk versenyzőket foglalkoztat. A légiósok igazolásának egyetlen oka volt, hogy a csapat annyi pontot ,,szedjen össze", amivel megőrizhetik az élvonalbeli helyüket. Ezzel együtt több hazai versenyzőnek nem jutott hely a 2013-as keretben, így Amets Txurruka, Ivan Velasco és Pierre Cazaux is távozni kényszerült.

A döntés megosztotta a szurkolókat és a baszk versenyzőket is. A csapat nélkül maradt 28 éves Pierre Cazaux szerint előremutatóbb lett volna az elveiket megtartva ProKontinentális együttesként építkezni, mint mindenáron hajtani az élvonalbeli tagságot. ,,Baszk versenyzőként szomorú ezt látni. Az Euskaltel-Euskadi elveszítette a lelkét. Így is rengeteg WorldTour versenyre kaptunk volna szabadkártyát. Szerintem jobb lett volna visszaesni a ProKontinentális csapatok közé, de megtartani a lelkünket." – fogalmazott Cazaux, aki nem titkolta, hogy rettenetesen nehéz lesz visszakerülnie a profik közé. ,,Ebben a rendszerben készen kell állni arra, hogy egy versenyző hátrahagyjon mindent és elmenjen afrikai vagy ázsiai csapathoz pontokat gyűjteni, majd utána visszajöjjön Európába a profikhoz. Én azonban már nem vagyok 20 éves, házam van és gyerekem, nem engedhetek meg magamnak egy ilyen kalandot."

Cazaux szerint az Euskaltel-Euskadinál valami nagyon elromlott az elmúlt időszakban. Nemcsak azzal van a probléma, hogy ,,légiósokat" igazolnak hanem azzal is, ahogy a változásokat házon belül kezelik. ,,Többször is kerestem Gonalez de Galdeanót, de nem reagált a hívásaimra. Minden jól ment és sokáig úgy éreztem, hogy nincs okom az aggodalomra. Október közepén szembesültem a helyzettel, a sajtóból értesültem róla, magyarázatot sem kaptam. A társaim és a csapat vezetése elégedett volt a munkámmal, ezért is bosszantó a helyzet. Kétségtelen, hogy nem volt elég pontom, de az csak az első számú embereknek van a csapatokból, a segítőiknek, akik 150km-en át dolgoznak értük, nincs. Az egész rendszert újra kellene gondolni."



Azt hiszem ez elgondolkoztató.Szimpatikus csapat volt mindig is az euskaltel de úgy tűnik ők is a pénzre fognak rámenni.Furcsa lesz látni más nemzetiségűeket a csapatban, pláne úgy hogy a baszkoknak ekkora hagyományai vannak.Ez a mostani csapat ilyen nevekkel eléggé furcsán néz ki(Chaoufi,Kocjan stb..).

Lássuk az ez évi Pro Tour csapatok listáját illetve pár embert belőle:
AG2R La mondiale (francia):
Nocentini,Gadret,Iglinsky(Astanából érkezett),Hutarovich(Fdjből érkezett),Dumoulin(Cofidisből érkezett),Pozzovivo(Colnagóból érkezett).

Argos Shimano (holland) :
Degenkolb,Kittel,Veelers

Astana (kazah) :
Bazzayev,Bozic,Brajkovic,Gasparotto,Iglinsky,Kasechkin,Kessiakoff,Tiralongo,Fuglsang(Saxotól érkezett),Guardini(Farnesetől érkezett),Nibali(Liquigastól érkezett).

Blanco (holland) :
Boom,Bos,Brown,Clement,Gesink,Kruijswijk,Leezer,Mollema,Renshaw,L.L. Sánchez,Slagter,Tankink,Tjallingi,Nordhaug(skyból érkezett),

BMC racing (usa) :
Ballan,Burghard,Evans,Gilbert,Hushovd,Moinard,Phinney,Pinotti,Quinziato,Van Avermaet,Van Garderen,Nerz és Oss(mindketten a Liquigasból érkeztek)

Cannondale (olasz) :
Basso,Bodnar,Caruso,Dall"Antonia,Moser,Sabatini,Sagan,Vivani,Vandborg(Spidertechből érkezett)

Euskaltel (spanyol) :
Antón,Astarloza,Izagirre,Martinez,Nieve,S.Sánchez,Verdugo,Radochla(Nspből érkezett)

FDJ (francia):
Bonnet,Casar,Délage,Démare,Fédrigo,Geslin,Pinot,Soupe,Vaugrenard,Fischer(Garminból érkezett)

Garmin-Sharp (usa):
Danielson,Dekker,Farrar,Fernandez,Hesjedal,Hunter,Klier,Maaskant,Martin,Millar,Navardauskas,Rosseler,Talansky,Vansummeren,Vande Velde,Wegmann,Zabriskie, Nuyens(Saxoból érkezett)

Lampre-Merida (olasz):
Cunego
,Lloyd,Malori,Petacchi,Pietropolli,Scarponi,Ulissi,Pozzato(Farneseből érkezett),Richeze(Nippóból érkezett),Ferrari és Serpa( mindketten az Androniból érkeztek)

Lotto-Belisol (belga):
Ytting Bak,De Clerq,De Greef,Greipel,Henderson,Roelandts,Reynes,Van den Broeck,Vanendert,

Movistar (spanyol) :
Amador,Catroviejo,Cobo,Rui Costa,Guiterrez,Intausti,Karpets,Lastras,Moreno,Plaza,Rojas,Valverde,Ventoso,Visconti,Capecchi(Liquigasból érkezett),Szmyd(Liquigasból érkezett)

Omega Pharma-Quickstep (belga) :
Boonen,Chavanel,Grabsch,Kwiatkowski,Martin,Pineau,Steegmans,Strybar,Terpstra,Velits,Brambilla(Colnagóból érkezett),Cavendish (skyból érkezett), Meersman(Lottóból érkezett)

Orica-GreenEDGE (ausztrál) :
Albasini,Cooke,Davis,Gerrans,Goss,Langeveld,C.Meyer,O'Grady,Tuft,Vaitkus,Weening,

RadioShack-Leopard (luxemburg) :
Cancellara,Gallopin,Horner,Klöden,Machado,Monfort,Nizzolo,Popovytch,Schleck testvérek,Rohregger,Voigt,Zubeldia,Devolder(Vacansoielből érkezett),Hondo(Lampréből érkezett),Kiserlovski(Astanából érkezett)

Saxo-Tinkoff (dán) :
Boaro,Contador,Kroon,Lund,Paulinho,C.A. Sörensen,N.Sörensen,Bennati(Radioshackből érkezett),Breschel(Rabobankból érkezett),Kreuziger(Astanából érkezett),Petrov(Astanából érkezett),Roche(Ag2rből érkezett),Rogers(Skyből érkezett),Zaugg(Radioshackből érkezett)

Sky (brit) :
Boasson Hagen,Eisel,Froome,Henao,Porte,Siutou,Stannard,Sutton,Swift,Thomas,Urán Urán,Wiggins,
Cataldo(Omegából érkezett),Kiriyenka(Movistarból érkezett),


Vacansoleil-DCM (holland) :
Bole,De Gendt,Feillu,Hoogerland,Leukemans,Marcato,Rafael Valls,Van Hummel,Flecha(skyból érkezett),Rujano(Androniból érkezett).




Pár nevesebb Pro Kontinentális csapat:
Androni Giocattoli (olasz) :
Gavazzi,Pellizotti,Sella,Rubiano,Ochoa,

Cofidis (francia) :
Coppel,Navarro,Taaramee,Le Mével,

Europcar (francia) :
Chavanel,Malacarne,Thurau,Voeckler,Rolland

IAM (svájc) :
Goddaert,Haussler,Hinault,Ista,Larsson,Lövkist,Tschopp

Katusha (orosz) :
Brutt,Caruso,Florencio,Gusev,Ignatiev,Kolobnev,Kristoff,Menchov,Moreno,Paolini,J.Rodriguez,Spilak,Vicioso,Trofimov,Vorganov


2013-as Pro Tour naptár:
Január:
-Tour Down Under    (Ausztrál)   
Március:
-Paris-Nice    (Francia)
-Tirreno-Adriatico   (Olasz)
-Milan-San Remo    (Olasz)
-Tour de Catalogne   (Spanyol)
-Grand Prix E3    (Belga)
-Gent - Wevelgem   (Belga)
-Tour des Flandres    (Belga)

Április:
-Tour du Pays basque    (Spanyol)
-Paris-Roubaix    (Francia)
-Amstel Gold Race    (Holland)
-Flèche wallonne    (Belga)
-Liège-Bastogne-Liège   (Belga)
-Tour de Romandie    (Svájc)

Május:
-Giro d'Italia     (Olasz)
Június:
-Critérium du Dauphiné    (Francia)
-Tour de Suisse    (Svájc)
-Tour de France    (Francia)

Július:
-Classique de Saint-Sébastien   (Spanyol)
-Tour de Pologne    (Lengyel)

Augusztus:
-Eneco Tour    (Belga/Holland)
-Vuelta  (Spanyol)
-Vattenfall Cyclassics    (Német)

Szeptember:
-Grand Prix de Plouay    (Francia)
-Grand Prix cycliste de Québec    (Kanada)
-Grand Prix cycliste de Montréal    (Kanada)
-Világbajnokság  (Olasz)

Október:
-Tour de Lombardie   (Olasz)
-Tour de Hangzhou    (Kína)
-Tour de Peking    (Kína)

Párizs - Nizza 2013


Időpont: Március 3-10
Címvédő: Bradley Wiggins
Közvetítés: Eurosport
Hivatalos weboldal

1. szakasz: Saint-Germain-en-Laye → Nemours (195 km)

Tipp: Kittel nyeri a szakaszt 2.00...Február elején az ománi körversenyen nyert egy szakaszt, és igazából megszorítani sem tudták. Messze ő volt a legerősebb. Mostani riválisai közül Bouhhani, Viviani, Boonen és még páran ott voltak akkor is a mezőnyben.

Az előbb mesélte a kommentátor, hogy a hétvégi Roma Miximán Pozzato nyerte a befutót, csak azt nem vette észre, hogy előtte már egy szökevény hazaért, így nem ő nyert! ;D ;D Elvileg a masszőre szólt neki, hogy hé öcsi nem te nyertél! De ezt nem hiszem el, hogy Pozzato nem tudta, hogy előtte van még egy kerekes...

Giro del Lazio - Roma Maxima 2013

Idézetet írta: Cesc18 Dátum március 04, 2013, 15:21:19
Az előbb mesélte a kommentátor, hogy a hétvégi Roma Miximán Pozzato nyerte a befutót, csak azt nem vette észre, hogy előtte már egy szökevény hazaért, így nem ő nyert! ;D ;D Elvileg a masszőre szólt neki, hogy hé öcsi nem te nyertél! De ezt nem hiszem el, hogy Pozzato nem tudta, hogy előtte van még egy kerekes...

Giro del Lazio - Roma Maxima 2013
Bocsi nem figyeltem :great:

#54 március 04, 2013, 16:58:35, Cesc18
Idézetet írta: Pozzato Dátum március 04, 2013, 16:34:17
Bocsi nem figyeltem :great:

;D

Idézetet írta: Cesc18 Dátum március 04, 2013, 08:15:53
1. szakasz: Saint-Germain-en-Laye → Nemours (195 km)

Tipp: Kittel nyeri a szakaszt 2.00...Február elején az ománi körversenyen nyert egy szakaszt, és igazából megszorítani sem tudták. Messze ő volt a legerősebb. Mostani riválisai közül Bouhhani, Viviani, Boonen és még páran ott voltak akkor is a mezőnyben.

Sajnos le kellett lépnem és nem tudtam megnézni a szakaszt. A 2 percre lemaradt bolyban jött meg, gondolom bukásba keveredett vagy leszakadtak valami más miatt.

Még a szakasz elején tettem Vivianit dobogóra 3.20-ért, legalább az jött. Erre csak élőben lehetett fogadni. Petacchi majdnem behúzta a szakaszgyőzelmet, de végül a fiatalság győzött...

Utolsó 2km -->
Paris Nice 2013 - Final Km's stage 1 - Saint-Germain-en-Laye › Nemours

 :ok:
Nekem csak Petacchi vs Kristoff volt(ami jött..sajnos Boonen nem jött be) 2.50ért az öreg Sanyira.Kicsit eltúlozták az oddsot kár lett volna kihagyni.
Bouhanniból pedig jó sprinter lehet.Fiatal még és idén már egyszer győzött Ománban és nem kis ellenfeleket vert el(Goss,Boonen,Degenkolb).Qatarban is már látszott rajta hogy fel tudja venni a versenyt a sztárokkal szóval érett már neki ez a győzelem.Érdemes lesz rá figyelni idén mert szerintem vagy a TDF-en vagy a Giron ott lehet és behúzhat egy szakaszt.
Holnapi szakasszal kapcsolatban:


Kicsit emelkedni fog a vége:


Kinek feküdhet ez a terep?
Mai győztesünk Bouhanni duplázhat holnap illetve Matthews is jó lehet ezen a szakaszon főleg a végén a kisebb emelkedő miatt.
Kiváncsi leszek még a két belgára: Leukemansra és Gilbertre.Aki még idén nem mutattak  sokat viszont feküdhet nekik az emelkedős rész az Gasparotto,Wegmann és Florencio.A titkos favoritom pedig Haussler.Kiváncsi vagyok milyen H2H-k lesznek mert szerintem holnap is lesz egy két eltúlzott odds(mint ma Petacchi).

#56 március 04, 2013, 23:15:50, Pozzato
Holnapi H2H:
Hinault-Soupe  1.75
Valamiért a fiatalabb franciát előrébb érzem most.Csapata első számú sprintere legalábbis ilyen szakaszon míg Hinault előtt ott van Haussler és Elmiger.Ilyen oddson bőven megéri szerintem.

Gerrans-Gasparotto 2.00
Írtam hogy az olasz ott lehet az esélyesek között azonban azzal nem számoltam hogy neki Bozicot kell majd segíteni a sprintben míg Gerrans mehet az ilyen szakaszon nyugodtan.

2. szakasz: Vimory → Cérilly (201 km)

Nagy valószínűséggel esni fog az eső és viszonylag nagyobb szél is várható, így pedig könnyen benne van a pakliban, hogy szétszakad majd a mezőny. A végén pedig 4%-os az a kis emelkedő. Szakaszgyőztesre szerintem most nem éri meg fogadni.

Hinault-Soupe ...Nekem ez csak azért nem tetszik, mert Bouhanni is ott van a csapatban, így pedig nem biztos, hogy neki vezetik majd fel, mint ahogy tegnap is Bouhanni volt elöl. Persze attól még lehet Soupe Hinault előtt...

Renshaw ügyesen szokta tenni a kereket, szerintem ott lesz valahol a 10-ben, de Petacchi ellen adják, az úgy meg nem túl csábító. Szerintem élőben teszek majd egy Renshaw 4-9-et, olyan. 

Kittelnek tegnap a bringájával volt probléma ezért jött a 2 percre lemaradt bolyban. Ahogy elnézem mezőnyhajrá lesz, a szökevényeknek esélyük sincs hazaérni. Így pedig akkor egy Kittel 1-3 ülhet 2.45-ért. De ez még sokáig ennyi lesz, így érdemes várni vele, ugyanis elég sok a kisebb nagyobb bukás az vizes út miatt. (Renshawra sajnos nincs kínálat)

Idézetet írta: Cesc18 Dátum március 05, 2013, 08:53:06
Hinault-Soupe ...Nekem ez csak azért nem tetszik, mert Bouhanni is ott van a csapatban, így pedig nem biztos, hogy neki vezetik majd fel, mint ahogy tegnap is Bouhanni volt elöl. Persze attól még lehet Soupe Hinault előtt...
Igen igazad lehet ebbe sajnos nem gondoltam bele.Kiderül melyik segítő végez majd előrébb.