Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Nem vittem túlzásba a fogadásokat a Touron, de most az utolsó szakaszra előttem pár tippet. Nem voltak eget rengetően nagy tétek (200-500-as szorzókra pláne nem  ;D), de azért Unibetnél kellett egy kis idő (10 perc tuti), mire jóváhagyták a téteket. Vagy meg akarnak óvni egy nagy bukástól, vagy ők is tudnak valamit, mert ilyen még velem sose fordult elő ennél sokkal nagyobb téteknél sem.  ;D Szóval mára hajrá szökevények!

Kikre raktam? Gaudin, Terpstra, Phinney, Boasson Hagen és Lampaert (ezekből három volt elől valamilyen szökés révén). Ki nyert? Kristoff, aki tavaly a vb-n szintén megszivatott, mert akkor nem tudott nyerni Sagan ellen.  ;D

Lantiék mai podcastjét meghallgattam most, az tényleg igaz, hogy a Vuelta sokkal érdekesebb - izgalmasabb? Attól függetlenül lenne ez így, hogy konkrétan a nagy nevek teljesen kihagyják azt a Tour miatt?

Saját szemszögemből nézve, azért izgalmasabb a Vuelta, mert nagyon jól összerakják az útvonalat. Rövid és meredek emelkedők, elvétve van 15-20 km-es kaptató, ami a wattmérősöknek kedvez. Alig van 1-2 200+ km-es szakasz, ami nagyon fontos, mert nem unod szét magad. Touron sok hosszú és felesleges átkötő etap, csak azért, hogy kedvezzenek Kitteléknek. Itt ilyen nincsen.

Minőségi sprinter ide nem igazán jön, mehetnek a szökések, pörgősek az etapok. Nincsen annyira kiemelkedő erősségű csapat, mint a Sky. Tavaly is már a végére elfáradtak a britek, emiatt itt sebezhetőbbek, mint a Touron. Így viszont több a támadás, nincsen vonatozás végig.

Most is elnéztem a listát:
Kelderman, Porte, Kruijswijk, M.A. Lopez, S. Yates, Mollema, Pinot, Mas, Zakarin, Valverde, Landa, Quintana, Urán, Aru, De La Cruz.

Ezen versenyzők többsége elsősorban támadófelfogásban teker, szóval sok akcióra van kilátás. Első két hét iszonyatosan pörgős lehet véleményem szerint.

Két spanyolra, Enric Masra meg David De La Cruzra kíváncsi leszek.

Igen, pont ezt elemezgettek, hogy nincsenek ezek a hosszu 200+os szakaszok stb.. Na kiraly, azert vannak itt jo nevek ahogy leirtad, meghozta ez a kedvem ehhez a versenyhez :D

Idézetet írta: peshark Dátum július 31, 2018, 21:22:12
Igen, pont ezt elemezgettek, hogy nincsenek ezek a hosszu 200+os szakaszok stb.. Na kiraly, azert vannak itt jo nevek ahogy leirtad, meghozta ez a kedvem ehhez a versenyhez :D
Akkor ideje lenne meghallgatnom a podcastet - ha hasonlókat mondanak -, bár már jó ideje "feléjük sem nézek".  ;D

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 31, 2018, 21:15:10
Most is elnéztem a listát:
Kelderman, Porte, Kruijswijk, M.A. Lopez, S. Yates, Mollema, Pinot, Mas, Zakarin, Valverde, Landa, Quintana, Urán, Aru, De La Cruz.

Ez igen szép névsor, jó verseny lesz ez. Keldermanra kíváncsi vagyok, szerintem dobogóra minimum esélyes lesz, de volt egy sérülése ami miatt nem indult el a Touron ha jól tudom, szóval kérdés milyen állapotban van.

Közben olvasom, hogy Peák Barna gyakornoki szerződést kapott a Quick Steptől, azért az szép teljesítmény :)

Ennek nagyon örülök, megérdemli az esélyt, van benne kraft. Asszem tavaly országos bajnok lett, belgáknál szépen fejlődhetne, jó eséllyel majd elkerül az ificsapatba év végén, de reménykedem benne, hogy megragad a felnőtteknél. Eb-n is jól ment, tavaly volt a UCI központban is "továbbképzésen". Szép lenne jövőre egy magyarért szorítani a legmagasabb szinten.

Jövőre érkezik a Quick-Step csapatához az elmúlt 5 év, de lehet az elmúlt évtizedek legnagyobb tehetségének kikiáltott, Remco Evenepoel.

A srác még csak 18 éves, de profi szerződést kapott a belga sztárcsapattól, két évre hozták. A srácról azt kell tudni, hogy ő amúgy focista akart lenni, bekerült az Anderlecht ificsapatába is, illetve korosztályos válogatott volt. Aztán a bringa felé orientálódott, 17 évesen már két egynapos versenyt nyert. Jött az első "teljes" éve, ahol megállíthatatlannak tűnik a korosztályában. Hozzá fogható talentumot nem nagyon láttak még. Sokan már a következő Eddy Merckx-et látják benne, de addig még nagyon hosszú az út. Az mindenesetre biztató, hogy milyen eredményeket tesz le az asztalra.

Mindössze 170 centiméter és 62-64 kiló, de minden szakágban otthonosan mozog. Ritka az ilyen. Elvileg magassága és testsúlya miatt nem kéne jó kronósban lennie, de bizony megnyerte a junior Eb-t. 23 kilométeren adott a másodiknak 24 másodpercet, ami eléggé durva különbség (a 9. helyezett már 2 percen kívül volt..).

És akkor most jöjjön a lényeg: megnyerte a mezőnyversenyt is közel 10 perc előnnyel! Nem elírás, a srác rommá verte a többieket. Mindezt 120 kilométer alatt. Embertelen. A mezőny kétharmad részét időlimiten kívülre tette egymaga.  ;D

Megnéztem a többi eredményét, utánaolvasgattam még. Gyakorta előfordul, hogy megindul 40-50 km-el a vége előtt és ad 3-4 percet a többieknek, csak hogy érezzék a törődést. Idén három összetett első helye van, nyert emellett még pár etapot is, illetve két egynapost is. Ha nem szúrják el a felkészítését, akkor bizony a kerékpározás jövőjét láthatjuk. Ő lehet az, aki egymaga felszámolhatja a Sky-féle vonatozós taktikát.

Óriási versenyt volt tehát a Quick-Step és a Sky között, hogy ki igazolja le, de a srác a belgákat választotta. Azt mondta Lefevere, hogy ilyen tehetséget még életében nem látott (pedig azért ő nevelte ki például Boonen-t, de látott már jó pár világklasszist). Egyelőre még senkinek sincsen fogalma arról, hogy pontosan mire is lehet képes.

A fentieket másfél év bringázás után tudja. Mentálisan nagyon erős, sosem pánikol, kiváló taktikai érzékkel rendelkezik. Amin most kezdtek el dolgozni, az a sprinter képessége, mert az kicsit háttérbe szorult eddig. Korosztálya magasan legjobb hegyimenője, de kronón is elit. Érdekes lesz majd látni, hogy mire fogja vinni. Remélem nem viszi el őt az élet és megfelelő kezekbe kerül. Az biztos, hogy Lefevere megtanítja neki a taktikai részét, hiszen a Quick-Stepnél ez alap.


Kicsit érdekesebb igazolások:
André Greipel > Fortuneo   Irány a másodosztály, Barguil csapattársa lesz. Vonata egyelőre nincsen.
Michael Valgren > Dimension Data    Ő lesz elvileg a tavaszi egynapos menőjük. Megérdemelte már a lehetőséget.
Alberto Bettiol > Team EF    Vissza a sikerei helyszínére. Remélem végre tehetségéhez mérten kezelik majd és foglalkoznak vele.

Közben Marc Soler húzott egy váratlant és hosszabbított a Movistarral. Mit ajánlhattak neki, ami jobb mint a Sky-ban segítőnek lenni egy halom pénzért?
Giacomo Nizzolo után egyelőre nem kapkodnak, míg a Vital Concept megpróbál összehozni egy sprinter csapatot. Egyik vonat utolsó embere Bryan Coquard lehet, míg a másiké Nacer Bouhanni. 

Szalontay nem holmi rinyáló focista, hanem ő bizony BRINGÁS! Bukása után jött a vigaszági futam, ahol azért rajthoz állt még ilyen állapotban is.  :beerchug:

https://twitter.com/i/status/1026793901183655936

Campenaerts megvédte Európa-bajnoki címét. Tavalyi 2 másodperces különbségnél is sikerült szorosabbat összehozni, idén 1 másodperccel verte Castroviejót. Jövőre azonos idő lesz?  ;D

Caleb Ewan közben hivatalosan is a Lottóhoz ment, így a Michelton-Scott most már nyugodtan koncentrálhat a háromhetesekre. Lett egy újabb GT csapat a mezőnyben. Amúgy Ewan viszi Klugét és Mezgecet is magával a vonatába.

Közben Geraint Thomas helyzete egyre bizonytalanabb. Még mindig nem hosszabbított a Sky csapatával, közben a Trek Porte leigazolásával kiesett a pikszisből, maradt az UAE, Bahrain (?), BMCCCC és a Katusha.

CCC lesz úgy néz ki, ha igaz. Mondjuk őt megszerezni nem két fillér lesz, de van egy potenciális Tour győztesed ha a te versenyződ.
Hogy legyen itt egy tipp is, mai szakaszra a Lengyel körre Pinot vs Moreno H2H. 1.84 volt, eseget, a franciát kicsit jobb formában érzem, meg a dobogót még bőven elérheti, remélem megy is érte.
Csak nehogy Moreno ma szökjön pont és szakaszt nyerjen mert ilyesmi néha előfordul velem ;D ::)

Lejött, 28 sec-et vert is Morenóra 8)

Olyan furcsa még mindig leírni, hogy Thomas a Tour de France győztes, de igaza volt Pesharknak, hogy behúzhatja. Valahogy hihetetlen az egész, hogy valaki ilyen átalakuláson megy át és képes akár előlépni vezérré is 30+ évesen és egyhetes menőből háromhetessé avanzsálni. Izgalmas lesz a helyzet, ha Thomas az új CCC-be megy (egyáltalán honnan van ennyi pénzük, hogy két csapatra is jusson?), mert a segítők mennek el tőlük: Dennis és Caruso a Bahrainbe (Nibalinak bomba csapata lesz), Küng pedig az FDJ-be.

Ami érdekelne, mi történne, ha teljes szabad kezet kapna Kwiatkowski. Mit érhetne el? Én megpróbálkozni vele, mert Thomasnál jóval komplexebb és értelmesebb versenyző. Emlékszem egy jelenetre a Tourról, amikor Froome ment volna előre pár kilométerrel a hajrá előtt, Kwiatkowski viszont rászólt, hogy majd ő megmondja ki hol helyezkedjen.